První soutěž je za námi a my musíme říct, že máme obrovskou radost z toho, kolik z vás se zapojilo! Dnes pro vás máme další skvělou soutěž a to ve spolupráci s Martinus.cz. Možná už víte, že je na Martinusu možnost vytvořit si vlastní wishlist. Ten potom můžete sdílet s přáteli a rodinou a doufat, že si toho všimnou a inspirují se. My už si svůj vytvořily tady a Martinus nám v pondělí část knížek poslal jako milé překvapení! Děkujeme!

Stejně jako nám, i třem z vás Martinus splní přání a váš wishlist (v hodnětě 2000Kč) vám pošle pod stromeček! Jak se zapojit do soutěže dnes?
  1. Vytvořte si účet na Martinus.cz.
  2. Vytvořte wishlist s knížkami, které si přejete najít pod stromečkem a pojmenujte ho Soutěž s A Cup of Style.
  3. Nastavte wishlist jako veřejný (!!).
  4. Určitě už víte, že cílem Martinusu je spolu s knihami věnovat také čas na čtení. Napište nám tedy do komentářů, co byste za koho udělali, aby měl více času na čtení, připojte váš email a odkaz na wishlist a máte splněno!
Tato soutěž výjimečně potrvá týden, tedy do středy 9.12., máte tedy čas si pečlivě rozmyslet, které knížky do wishlistu zařadíte :)).

Jak nastavit wishlist jako veřejný a jaký odkaz sdílet?

  • Ve svém profilu klikněte na wishlist a u soutěžního wishlistu v nastavení zvolte možnost ano (veřejný).

  • Potom klikněte na sdílet a zkopírujte URL adresu, která se vám tam zobrazí.


Hodně štěstí a uvidíme se zítra u nové soutěže!

Výherci: Kik.ik.ru@gmail.com, eurorebuseliska@gmail.com a eliska.eli.pirklova@email.cz


1 281 komentářů

  1. Ahojky holky další super den díky vaší soutěži :) nejvíc času na čtení bych věnovala svojí Mamuš výměnou za pečení cukroví a přípravu těsta. Pár set hodin bych věnovala její sestře (mojí tetě), která knihy přímo hltá a zbavila bych jí na chvilku malých příšerek které si říkají moje sestřenice :D A další komu bych také chtěla věnovat čas na čtení je moje nejlepší kamarádka Anežka za kterou bych napsala třeba seminární práci :D (ikdyž by dopadla úděsně) :D
    Užívejte Vánoční čas plnými doušky :) uvidíme se zase zítra u 3 okénka

    https://www.martinus.cz/wishlist/56DIE8DSSSMQ

    Zelenkova.Tereza@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Holky, je super, že děláte soutěže každý den a je větší šance uspět a více lidí bude mít radost, že něco vyhráli. Mám vás hrozně moc ráda a sleduji vás už tak cca. 2 roky. Každý den čekám, jestli vydáte nové video. Hrozně ráda si čtu a nové knížky by se hodily. Za mamku bych uklidila dům. Předvánoční úklid. Nemá dostatek času na čtení, protože každý den z práce přijede v šest.

    odkaz na wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/BX32U6U67MWV

    email: koukalova.simona@gmail.com

    Simona Koukalová

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :) Já bych věnovala 2 hodiny na čtení mamce, za kterou bych zašla na vánoční nákup do Kauflandu, protože úplně nesnáší ty davy hysterických lidí, a taky sestřičce, která se právě přestěhovala, tak bych jí pomohla vyklidit garáž, aby si mohla užít chvilku klidu u knížky a ne u starého harampádí :)
    Můj wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/EP4CXBKUXVPG
    Můj mail: monicka13@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. 2 hodiny na čtení bych věnovala svoji sestře ja bych mezitím pohlidala jejího sny který má 1 rok :)
    https://www.martinus.cz/wishlist/2KP5RR6DC63F
    dudynka15@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj holky, musím říct, že tenhle kalendář se vám vážne povedl a určitě uděla radost spoustu lidem. :)
    Já bych věnovala čas na čtení mému příteli (který pořád nachazí miliony výmluv proč nečíst) a já bych mu třeba mezitím udělala něco dobrého a zdravého k snědku. Chci mu zkrátka dokázat, že i jeho četba knih chytne a bude ho to bavit stejně jako mně :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/NV3XWJ2C737J
    marysa-klein@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Čas na čtení bych věnovala příteli, má teď hodně poviností ve škole i v práci, a tak mu nezbývá čas na jeho oblíbenou činnost. :-) Vyžehlila bych mu košile, což je jeho velmi neoblíbená aktivita. :-)

    http://www.martinus.cz/wishlist/TPTLICQHDHFP
    barbora.dankova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj :) Tak jsem si taky založila svůj wishlist :) Mám tam jednu knížku pro mě, a to vaší Móda, krása a životní styl - A Cup of Style. A druhou mám pro taťku Blízká setkání. A během času, kdy by se kochal cestopisnou knížkou, bych za něj šla na pastvu s jeho kozami :) To mu většinou zabere tak dvě až tři hodinky :) I když nevím, jestli by mě kůzlata poslouchala, tak jako poslouchají taťku :) chodí za ním jako psi za páníčkem :-D Ale i tak bych byla moc ráda, kdybych ty knížky vyhrála :) https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    mail : View666@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. super súťaž :) čas na čítanie by som venovala mamine a ja by som za ňu uvarila obed, aspoň sa priblížiť k tomu, aby bol taký dobrý ako to ona vie :D :)
    http://www.martinus.sk/wishlist/5RKCVIX43122
    kat.jenisova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. ahoj holky !!! :) čas na čtení bych určitě věnovala mamce protože to potřebuje...
    není na tom zdravotně moc dobře a pořád se stresuje v práci a ještě se musí starat o nás ...
    a já bych ji mezitím pomohla s prací, bráchovi s úkolama atd. jinak ta soutěž je užasná :)
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    terca.vel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Každá knížka z mého wishlistu je vybraná pro konkrétního člověka a každému z nich bych také ráda věnovala čas na čtení. Začnu ale trošku sobecky :) Kniha Jsou světla která nevidíme je pro mne samotnou a čas mi darujete vy spolu s Martinusem, protože pokud vyhraji tuto soutěž, o dárky pro blízké bude postaráno a já budu moci číst místo lítání po obchodech :) Sestře bych věnovala knihu Syn, protože ji chybí ve sbírce. A aby měla čas na čtení, uklidila bych za ní koupelnu, protože to je jedna z domácích prací, kterou nesnáší. :) Kafe a cigárko bych věnovala babičce, protože jsem jí o tomto blogu několikrát vyprávěla, a teď má konečně šanci si články přečíst sama. Za babičku bych vyprala a pověsila záclony, protože nerada vidím, když ve svém věku leze po židlích. Pro mamku je Černobílý svět, protože miluje film natočený podle této knihy, ale knihu ještě neměla šanci přečíst. Za ní bych vyluxovala celý dům a začala s vánoční výzdobou. Čtyři dohody jsou pro nejlepšího kamaráda, protože je na čase, aby si zase začal užívat života! Za něj bych zpracovala část projektu do školy. Kniha jsou o Thajsku je pro nejlepší kamarádku, se kterou tam v lednu letíme a nemůžeme se dočkat ! Jí bych pomohla s balením věcí na cestu :) Vám holky děkuju za všechny skvělé články a videa, která přidáváte a která mi vždy zlepší náladu tím, jak jsou pozitivní ! :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/RHL5R7HP5XUD
    katerina.fukova.ext@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj :)
    Čas na čtení bych především věnovala babičce,která mi umírá na rakovinu,ale také bych ho věnovala taťkovi,který vůbec nečte. Potom i mamce,která mi teď nejvíc pomáhá,když jsem onemocněla. Děkuju za to co děláte��jste skvělý. Iveta
    http://www.martinus.cz/wishlist/5MVFMELI23F7
    Email:Ivetuska2000@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj holky, ráda bych ty dvě hodiny na čtení věnovala naší velmi neoblibene ucitelce matematiky, je to strašná workoholicka, která by bez opravennych pisemek a nachystane prepadovky nešla nikdy spát. Nabízím ji at si v klidu 2 hodinky čte a ja za ni opravim ctvrtletky, ona si odpočine a my budeme mít opravdu veselé Vánoce,co víc si přát :) https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist teritery@seznam.cz moc moc děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, holky :)
    Čas na čtení bych věnovala babičce, protože čte ráda a myslím, že všichni známe ten pocit, že někomu něco dlužíme za to, co pro nás dělá :). Myslím to v dobrém slova smyslu nevyložte si to prosím někdo jinak :) .Mezitím bych vynesla odpadky a umyla nádobí :) To že půjdu ven se psem je samozřejmost :D :) Můj e-mail : skuthanova.jana1@seznam.cz Wishlist : http://www.martinus.cz/wishlist/QM19193RE68U
    Posílám hodně síly na přečtení všech komentářů :D :D :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj holky,
    díky moc za Vaši soutěž a všechen čas obětovaný nám- dychtivým čtenářkám tohoto úžasného blogu.
    Čas na čtení bych věnovala svému příteli, aby měl více času na čtení maturitní četby a stíhal se přitom učit. Aby mohl do noci číst, sedmkrát si za něj přivstanu a vypravím jeho bráchu na vozíku do školy. :)

    kar.liskova@seznam.cz

    https://www.martinus.cz/wishlist/H53HII8PQDQD

    Přeji pohodový adventní čas :)

    OdpovědětVymazat
  19. Čas na čtení bych věnovala své spolubydlící zatímco bych za nic uklidila to týden nemytý nádobí, co tu skladujem. :D
    https://www.martinus.cz/wishlist/T7IEUKSIPUPT

    OdpovědětVymazat
  20. Čas na čtení bych věnovala svému manželovi. Je velice pracovně vytížený, téměř celý den je v práci. Místo něho bych zajela na velký páteční nákup.
    e-mail: LadaBlahova@email.cz
    wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/N7TH9ADBB1TM

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj holky, čs bych věnovala manželovi a vysála za něj auto, případně ještě mamce a za ní bych udělala vánoční úklid obývacího pokoje :-) sama toho má hodně a myslím, že každá maminka by si zasloužila před svátky nějakou chvilku jen pro sebe :-)

    https://www.martinus.cz/wishlist/AK54TTVP9S54
    petrabednarik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj,
    čas na čtení bych určitě věnovala mamce, která toho má přes týden tolik, že už ani o víkendu neumí odpočívat a je v neustálém shonu. Dále pak také trenérovi, který stejně jako mamka pracuje od rána do večera a myslím, že ke knížce se už hodně dlouho nedostal. Pro oba by to byl zasloužený relax :)

    Jinak jsem zvědavá na pokračování vašeho adventního kalendáře, je vidět, že za tím stojí opravdu kus práce + ještě velký kus práce s vyhodnocováním všech soutěží, klobouk dolů a hezký advent ! :)

    karolinajjankova@gmail.com

    http://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2182002&uOby=autor

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, dvě hodiny času na čtení bych určitě věnovala svojí mamince! Určitě by měla radost, že si může udělat chvíli relaxu a hlavně nějaký ten čas pro sebe! Za mamku bych umyla nádobí, uvařila a uklidila v celým bytě!:-)
    můj e-mail je: mona.nyrsko @seznam.cz
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  24. Když se mě někdo ptá, co bych si přála k Vánocům, tak nikdy nechybí tip na nějakou knížku. V poslední době mám na čtení čím dál méně času, a proto mě strašně zaujal nápad Martinus.cz s věnováním času. Já bych osobně věnovala knížku každému (a s ním i čas), ale bohužel mi přijde, že čte čím dál méně lidí. Ale jsem si naprosto jistá, že bych čas ráda věnovala svému synovcovi, ale trochu jinak, než tím, že bych za něj udělala nějakou práci, ale tak, že bych mu se čtením pomohla. Má s tím dost problémy, ale je to šikovnej kluk, takže kdybych se mu dvě hodiny věnovala a kousek knížky s ním přečetla, tak by se určitě zlepšil. Další knížku s časem bych věnovala bráchovi, ty dvě hodiny bych spojila s tím prvním věnovaným časem, protože bych se mu tak dvě hodiny starala o syna, on by tak měl čas, přečíst si něco o tom, jak být lepším tátou. A v neposlední řadě bych věnovala čas mamce, stejně jako většina z nás, protože maminky toho pro nás dělají nejvíc, a my to někdy málo oceňujeme a málo jim pomáháme, proto bych za ni připravila sobotní oběd, takže by si v klidu mohla poležet dopoledne v posteli a číst si.
    http://www.martinus.cz/wishlist/9MKQCL1CPBX2
    K.Mazarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Čas na čtení bych věnovala příteli a za to bych se za něj 2 hodinky vyspala, protože spí nehorázně dlouho. Myslím, že docela příjemná výměna :)

    http://www.martinus.cz/wishlist/NVWE4F3L8NE7

    veronika.lohynska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Čas na čtení bych věnovala babičce. Uvařila bych za oběd pro celou rodinu, aby si při nějaké hezké knížce odpočinula a trochu si taky užila vánoční atmosféry.

    https://www.martinus.cz/wishlist/FEUV2WM6G74P
    tereza.vyhnalikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Čas na čtení bych věnovala mamce, za kterou bych napekla vánoční cukroví :)

    bpackova@seznam.cz
    wishlist: https://www.martinus.cz/wishlist/DKN69FPQGD4J

    OdpovědětVymazat
  28. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  29. Čas na čtení bych věnovala komukoliv, kdo to potřebuje :) Vím, jak dnešní doba dokáže být hektická a psychicky náročná, tak bych 2 hodiny na čtení darovala tomu, kdo by je zrovna potřeboval jako únik od každodenních starostí :) A vykonávala bych jakoukoliv práci za ně :)
    Můj wishlist: https://www.martinus.cz/wishlist/Q7QTX8SCC6BS
    Sariiisek.M@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Čas s knížkou bych věnovala moji mamče, vyžehlila bych za ní prádlo! :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/B83DH7G1WP3K
    anna_k@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky. Musím pochválit perfektní adventní čas se soutěžemi. je to paráda. A s knížkami jde všechno lépe. Já bych nejradši věnovala čas příteli, ale nevím zda bych místo něj šla radši do práce nebo do fitka. Obojí by mi určitě prospělo :D
    Můj wishlist je zde: http://www.martinus.cz/wishlist/KMIHHRKKQLM
    A mailík: Krumlovamhzs@gmail.com
    Krásný den přeji :)

    OdpovědětVymazat
  32. Čas na čtení bych určitě věnovala svojí mamince. Zatímco by si četla, uklidila bych za ní celý dům a pak bych nám oběma uvařila něco dobrého, protože láska k jídlu nás obě doopravdy spojuje :-)

    http://www.martinus.cz/wishlist/T42K15PGWSST
    abradova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj holky, tak předně bych vás chtěla moc pochválit a poděkovat vám za tak úžasnou soutež!! :-)
    Čas na čtení bych také nečekaně věnovala mé nejúžasnější mamince. :-) Já bych za ni na svá bedra vzala veškerou starost o domácnost a v tom předvánočním shonu bych za ni upekla pár druhů cukroví... :-)

    https://www.martinus.cz/wishlist/3AVHQ6PIJ6T4

    nik.vaculikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Maminka pracuje ve zdravotnictví a tak jsem zahrnula do výběru i knihy, které chtěla ona. Čas na knihu bych věnovala jí, protože je věčně v práci a zaslouží si odpočinek. Co bych za ní udělala? :) Určitě provedla celý vánoční úklid našeho domu i se všemi dodatečnými pracemi. Ona si to zaslouží za všechnu její péči a lásku.
    https://www.martinus.cz/wishlist/43V4FXVMAHJN
    annasglamour@volny.cz

    Krásný advent holky :)

    OdpovědětVymazat
  35. Čas na čtení bych určitě věnovala moji milované mamince. No a proč? Protože vím,jak to s námi má těžké a tímto bych ji chtěla udělat radost, protože vím jak ráda čte a nemá na to čas a proto bych za ní o víkendu uvařila a uklidila celý byt.
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  36. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  37. Já bych mamce pomohla s obědem, protože z toho budeme mít radost obě. Já, že můžu něco uvařit a mamka, že si konečně misto celoranního vystávání u plotny něco přečte :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/2ULXWHXEFS7V
    vacovska.martina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj holky, ja daruji 2 hodiny na čtení mé mamce, a já za ní před Vánocemi uklidím celý byt. Protože to co vše dělá protože nás má ráda tak si tohle myslím zaslouží.

    https://www.martinus.cz/wishlist/EI4MBMW1SXXE
    16adelinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj!
    Celý koncept "Daruji ti 2 hodiny na čtení..." je super :) Já bych je spou s moudou knihou věnovala kamarádce, aby se mohla v klidu učit na zkoušku :) Mezitím bych za ní zabalila vánoční dárky, protože vím, jak to nemá ráda :D

    email - TRezacova@seznam.cz
    wishlist - https://www.martinus.cz/wishlist/TH4L8ELH3G4Q

    OdpovědětVymazat
  40. Čas na čtení bych věnovala mé milované mamince, protože vím jak to snámi má těžké a tímto bych ji chtěla udělat radost určitě proto bych za ní celý víkend uvařila a uklidila celý byt. Vím jakou by mšla určitě radost.
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    kikipipo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Čas na čtení bych věnovala mamce, protože ráda čte, ale nemá na to dost času. Udělala bych za ni vánoční úklid nebo uvařila oběd :)..
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2182017
    werczab@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Čas na čtení bych věnovala mamče a upekla bych za ní cukroví na Vánoce. https://www.martinus.cz/wishlist/TBQ1K1EIHEL1
    lenastrihavkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Za svého přítele bych umyla želví akvárko a vypracovala pár otázek k maturitě :D :))
    lindasvobodova1@gmail.com
    http://www.martinus.cz/wishlist/I5P8DWML9E1P

    OdpovědětVymazat
  44. Určitě bych volný čas věnovala mámě a místo ní bych navařila, napekla a i uklidila :))

    miladarohlenova@gmail.com
    http://www.martinus.cz/wishlist/XGQF2F9ER3N3

    OdpovědětVymazat
  45. Za 2 hodiny čtení bych za mamku určitě minimálně zabalila všechny dárky. Aby si mohla taky chvilku odpočinout :).
    wishlist : http://www.martinus.cz/wishlist/S7JG6N484TXU
    Tereza.moserova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj holky, čas na čtení bych sobecky věnovala sobě a slíbila si, že u toho nebudu myslet na to, co všechno jsem za tu dobu mohla/měla udělat do školy, doma nebo do práce :D Nikdy to totiž neskončí u toho, že bych přečetla pouze pár stránek a pak mám trochu výčitky :) Takže bych si věnovala 2 hodiny času na čtení s pořádným hrnkem čaje nebo horké čokolády, teplou dekou a se zákazem myslet na cokoliv jiného :)
    odkaz na wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/EQHVQSAIPVRP
    email: kajapavlickova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj holky,
    čas na čtení bych věnovala své mamce a taťkovi aby mohli nachvilku uniknout z reality. Za mamku bych se postarala o domáctnost jako třeba uvařila, uklidila, jelikož mamka má práce nad hlavu a chvilku času by jí určitě udělalo radost taktéž taťkovi za kterého bych opravila nebo napsala vše do práce co potřebuje udělat kvůli práci učitele. Také bych mu chtěla dát knížku husitská epopej jelikož ho tahle doma zajímá. Hlavně bych chtěla svých rodičům dát kousek toho času na čtení za to že se i přes všechny průsery co jsem kdy udělali můžu bejt ještě doma.

    http://www.martinus.cz/wishlist/VPSNISN4UU34
    lottiestars@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. 2 hodiny času na čtení bych dala své mamce, aby si odpočinula a konečně přečetla knihu, kterou jsem ji dala :D. Mezitím bych za ní uvařila večeři a uklidila celou kuchyň.
    http://www.martinus.cz/wishlist/9R77TPEWT4PW

    simca.pil@seznam.cz
    simmyss.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Ahooj holky :) Čas na čtení bych určitě věnovala mojí pracovité mamince, která dojde pozdě z práce a uklízí, vaří, prostě je v jednom kole. Takže bych jí udělala velký úklid domu, abych jí trošku ulehčila :)
    simulin.urbanova@gmail.com

    Wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/TIVHEQGUFA5X

    OdpovědětVymazat
  50. Čas na čtení bych věnovala ségře. Aby měla čas číst tak bych místo ní uvařila.
    http://www.martinus.cz/wishlist/HM3FH4JSUWL6
    slovakovairca95@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj:)
    Nemusela jsem dlouho přemýšlet komu bych chtěla věnovat čas. Odpověď je u mě jasná-moje švagrová. Je to zároveň má nejlepší kamarádka,které věřím snad nejvíc co to jde. Od té doby,co se jí a mému bratrovi narodila dcera toho času pro sebe moc nemá. Sama říkala,že čas na čtení má jen tehdy,když můj bratr dojde z práce a ona může jít za celý den aspoň jednou v klidu na záchod:D Vím,že toho má moc,a že malá chvilku neposedí..proto je právě ona,která si zaslouží vyhrazený čas na odpočinek a ne si číst na rychlo na záchodě s domněním,že vyleze a dům bude vzhůru nohama:D Takže si myslím,že by pro ni byl skvělý předvánoční dárek nějaký čas jen pro sebe a pro mě,že bych strávila nějaký čas o samotě s roční neteří:)

    http://www.martinus.cz/wishlist/4FI6H7PCGKJ7
    email: Gabrielle.first@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Ahojte :) 2 hodinky času na čítanie by som venovala mojim rodičom :) a umyla by som im autá a celý dom :D majú toho veľa tak by sa im to zišlo a ešte by sa aj pobavili :))
    Email: jankajova.livka@gmail.com
    Wishlist: https://www.martinus.sk/wishlist/5NS5X5T7NSQN

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj holky, čas na čtení bych věnovala své dobré kamarádce Natce. Aby mohla vypustit z hlavy její trable co má. A mohla se konečně na chvíli věnovat tomu co má ráda.
    https://www.martinus.cz/wishlist/RHP69SW63NWE
    nguyenthuyduongaja@sezna.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Čas na čtení bych věnovala svému spolubydlícímu a mezitím konečně umyla všechna okna, do čehož se nám ani jednomu vůbec nechce.
    https://www.martinus.cz/wishlist/TTH74N1WB7LU
    monika.bukackova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  55. Ja chtěla napsat taky ,že mamce ,ale piše to tu hodně lidi a ja nechci byt ovce.

    Moji třidní pani učitelce.
    Dělá toho pro nás strašně moc a moji spolužáci si to vubec neváži. Je moc hodná ja bych ji chtěla dopřát,aby si mohla na nějaký čas odpočinout u knižky. Nam taky říká, aby jsme přes přestavky nedělali blbosti,ale aby jsme si četli. Udelala bych za ni to že bych dohovořila klukum, aby nedělali blbosti a ona by tím ušetřila hodně času a nervy. Místo dohováraní by si mohla číst:-D.

    Lucko a Nicol jste hrozně moc super:-)
    Děkuji

    https://www.martinus.cz/wishlist/18CBH2JJ3LCE

    vagnerova19@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj čas na čtení bych věnovala mamce a upekla bych za ni vánoční cukroví :)
    wikinikika@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj holky, já bych čas na čtení věnovala své mamce, protože toho má teď strašně moc, pracuje v práci a ještě doma, tak nemá čas vůbec na nic dalšího. Klidně bych za ní šla do práce a zařídila všechno doma, aby měla, alespoň jednou čas pro sebe.
    A Vám přeji krásně strávený předvánoční čas.

    https://www.martinus.cz/wishlist/CQR4KEX1FE49
    Veronika.sadecka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj holky , za někoho bych udělala úkoly a domácí práce.Můj email je adelunina@seznam.cz http://www.martinus.cz/wishlist/V8W9GWJKCMW7

    OdpovědětVymazat
  59. Čas na čtení věnovaný mnou bych podělila mezi mamku a babičku. Za mamku bych šla nakoupit a byla bych za ní chvilku v práci. Babičce bych pomohla s pečením cukroví a úklidem. Obě čtou moc rády-lásku ke čtení jsem po nich zdědila. :)

    http://www.martinus.cz/wishlist/81EADGNMIKF5

    eskalova7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj holky,
    tato soutěž je naprosto skvělá (hlavně pro mě, jako správného bookaholica)! :)
    Přemýšlela jsem, komu bych věnovala více času na čtení a nakonec jsem se stále vracela k mé osobě. Ano, možná to bude znít trošku sobecky, ale už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy ležela v posteli s knížkou, co bych opravdu chtěla číst - protože povinná četba k maturitě, u které si člověk ani moc neodpočine, a hromada učení se nedá moc počítat. A na poličce se mi hromadí akorát další nové knížky, ze kterých můžu maximálně oklepávat prach. Takže jsem opravdu vděčná, když mamce a mně občas např. s nádobím pomůže brácha (ten by taky mohl občas místo myši od počítače vzít do ruky knížku).
    terkabart@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  61. Dlouho jsem přemýšlela komu věnovat ty dvě hodinky klidu. Samozřejmě mě napadla jako první maminka, ale i přesto obdaruji svoji sestru. Je to čerstvá maminka, takže asi chápete proč zrovna ona. Pohlídala bych ji malého, mezitím co by si četla. Jenom si nejsem jistá, jestli by si šla opravdu číst nebo spát. :D
    http://www.martinus.cz/wishlist/WRUWHXSS5PP8
    Vmakara93@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj holky! Tak na začátek bych vám chtěla poděkovat za tuhle soutěž ,protože se mi to přesně hodí jako dárek pro moji milovanou maminku ,která úplně zbožňuje čtení.Proto bych čas na čtení věnovala právě jí ,aby si na chvíli oddechla ode mě a všech starostí kolem domácnosti.Mezitím co ona by utekla od reality do knížek já bych upekla něco dobrého udělala horkou čokoládu ,aby jsme si potom spolu užili vánoční atmosféru. :)
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2181519
    valerie.sebestova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj holky! Tak na začátek bych vám chtěla poděkovat za tuhle soutěž ,protože se mi to přesně hodí jako dárek pro moji milovanou maminku ,která úplně zbožňuje čtení.Proto bych čas na čtení věnovala právě jí ,aby si na chvíli oddechla ode mě a všech starostí kolem domácnosti.Mezitím co ona by utekla od reality do knížek já bych upekla něco dobrého udělala horkou čokoládu ,aby jsme si potom spolu užili vánoční atmosféru. :)
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2181519
    valerie.sebestova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj,
    čas na čtení bych úplně nejradši věnovala celé mé rodině. Všichni hrozně rádi čteme a nikdo na to nemáme čas :D Ale jestli můžu, nevyberu jen jednoho člověka. Vyberu oba rodiče. Za mamku bych udělala jakoukoli domácí práci podle jejího výběru nebo za ní zašla na nějaké nepříjemné schůzky po úřadech atd. A za taťky bych uklidila jeho dílnu, protože v ní má věčně hroznej nepořádek a nikdy ne čas ho uklidit :D
    https://www.martinus.cz/wishlist/C2HV3N8ECQDI

    Děkuju a všem přeju hodně štěstí ve všech soutěžích ;)

    ivetka.hanakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Já jsem si nedávno z Martinusu knihy objednala, ale dám si je k Vánocům, ale ... knih není nikdy dost a tak jsem pojmenovala i svůj wishlist na Martinusu. K objednávce mi přišli kartičky s kampaní #viccasunacteni a už jednu jsem dala mamce, protože vůbec nemá čas na čtení. Má náročnou práci a dost často si práci nosí i domů, takže už jsem jednu kartičku z kampaně použila a dala jsem ji 2 hodiny na čtení a já za ní kompletně uklidila dům - něco jako vánoční úklid, protože je pořádkem posedlá :D V nejbližší době ji dám další a to místo ní budu péct perníčky :)
    https://www.martinus.cz/wishlist/V159EBDMQXA2

    OdpovědětVymazat
  66. Já bych dala mámce poukázku na dvě hodiny a pohlídala bych sestru+vyžehlila

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj holky =) já bych věnovala čas na čtení vám dvěma a já bych zatím za vás šla cvičit, napsala seminárku, šla na schůzku, upravila fotky, natočila vlog, rozeslala balíčky, odpověděla na komentáře, na e-maily, nasdílela fotky na instagram, natočila video na snapchat, zkontrolovala facebook, sestříhala video, poklidila doma, nahrála a zveřejnila video a vymyslela program pro Jonáše a Kubu, abyste měly veget a mohly si v klidu číst =)

    michala.krizkova@gmail.com
    https://www.martinus.cz/wishlist/K7P8RES9KGXQ

    OdpovědětVymazat
  68. Čas na čtení bych věnovala mamce. Aby se konečně uklidnila a měla chvilku čas sama pro sebe. Za ní bych se učila s bráchou.

    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    dostalovaterez@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Já bych čas na čtení věnovala svému tátovi, protože nečte vůbec a já bych chtěla, aby četl (aspoň něco...proto ve Wishlistu mám i pro něho jednu knížku :) ). A to taky proto, že je nemocný a potřeboval by cvičit mozek, alespoň nějakým způsobem. Takže svůj čas na čtení bych věnovala svému tátovi, aby byl zdravější.

    http://www.martinus.cz/wishlist/PLQJEK5J9WKW
    faltova.r@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  70. Čas na čtení bych věnovala mamce. Aby se konečně uklidnila a měla chvilku čas sama pro sebe. Za ní bych se učila s bráchou.

    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    dostalovaterez@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  71. Čau holky :) Já vybrala do svého wishlistu něco pro každého z mé rodiny (a něco taky pro mě :D), takže za maminku bych vyžehlila, za taťku vyčistila obě auta, za sestru bych umyla koupelnu a za mého milého Peťánka bych vyřídila všechny pochůzky a nákupy, neboť to ze srdce nesnáší :) Mějte se parádně! Alča

    http://www.martinus.cz/wishlist/QU9U4P9257FU
    alena001@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  72. Já daruji mamce dvě hodiny na čtení a vyžehlím za ni+pomůžu jí motat věnečky a pohlídám sestry.

    zaderova.marie@seznam.cz
    www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  73. Já daruji mamce dvě hodiny na čtení a vyžehlím za ni+pomůžu jí motat věnečky a pohlídám sestry.

    zaderova.marie@seznam.cz
    www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  74. Za mamku, bych uklidila celý byt a oběhala co by potřebovala.
    mysinecka@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/T9A9LHJX7RUP (prohlédnout)

    OdpovědětVymazat
  75. Čas na čtení bych věnovala mamce, a umyla bych za ní třeba okna, navařila oběd, vyžehlila, prostě cokoliv :-)
    https://www.martinus.cz/wishlist/K7AG7C5BFWD9
    stryjova.veronika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Jelikož moje kamarádka miluje Jo Nesbo, ráda bych jí pořídila nějakou knížku. Klidně bych za ni šla do školy, i když bych vůbec ničemu nerozuměla. Dále bych za ni vyvenčila jejího pejska, uklidila jí pokoj a uvařila.
    Pro sestru, která by si konečně chtěla přečíst 50 odstínu šedi, bych obětovala svůj čas tím, že bych jí pomohla udělat úkoly do matematiky - ji to nebaví a já mám matematiku ráda, takže ona by si v klidu četla a já počítala. :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/3D2A52DWBPLE
    jana-hrachovinova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Čas na čtení bych nejraději věnovala mamce. Hodně toho pro mě dělá. Bude tak mít více času a já mezitím uklidím.
    ZuzkaF018@centrum.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/AERGS79VMJF3

    OdpovědětVymazat
  78. Čas na čtení bych věnovala taťkovi.
    Vyluxovala bych mu v dílně a roztřídila všechny doklady, což on potřebuje, protože má v dílně strašný bordel. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon nepřidala jsem email a odkaz napsala jsem nový komentář

      Vymazat
  79. Čas na čtení bych věnovala mámě. Vyžehlila bych za ni prádlo a uvařila oběd :)
    Aneta.Koppova@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/TBA4S3Q7CPAJ

    OdpovědětVymazat
  80. Ahoj holky :) Wishlist vytvořen, ale bylo to hodně těžké vybrat které knížky bych si chtěla přečíst ze všeho nejvíce. Ale tak nějak jsem se rozhodla :D. Čas na čtení bych dala nejspíš mamce, protože ta má čas si číst jen večer před spaním, a to přečte půl stránky a pak nad tím usne :D... mezitím bych za ni udělala co by bylo zrovna potřeba :). Krásné čekání na Vánoce :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/L3WLHJIG4J36
    eliska.mar@email.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Ahoj, čas na čtení bych věnovala určitě babičce a udělala bych za ni úklid, protože už je starší a špatně se ji ohýbá a taky všude nedosáhne. A ona mi vždycky se vším pomůže a vždycky mě vyslechne. Určitě si ten čas zaslouží. Cas vy si zasloužili skoro všichni, ale myslím si, že babicka asi nejvíc. Jsem moc ráda, že ji mám. ;)
    Muj wishlist: nejvice bych si přála Vaši knížku, tak třeba se na mě štěstí dneska usměje :) http://www.martinus.cz/wishlist/XGU6L5UJCNWF
    alenavit13@centrum.cz
    Mějte se hezky ;) Alča

    OdpovědětVymazat
  82. Vím, že má moje maminka hodně práce kolem domácnosti, vaření, a ještě před Vánocemi....Uklidila bych a navařila bych za ni, aby měla čas na čtení, právě jednu knihu začala číst a nemůže se k ní dostat. :)
    sona.kretkov@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/2V3VWD8NB1EJ

    OdpovědětVymazat
  83. Čas na čtení bych nejraději věnovala mamce. Hodně toho pro mě dělá. Bude tak mít více času a já mezitím uklidím.
    ZuzkaF018@centrum.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/AERGS79VMJF3

    OdpovědětVymazat
  84. Čas na čtení bych věnovala taťkovi.
    Uklidila bych mu v dílně, udělala bych mu účetnictví a seřadila doklady.

    http://www.martinus.cz/wishlist/Q2XRPG2DGMFD
    email: vikiriu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Čas na čtení bych věnovala mamce, která pro mě toho moc dělá. Ráda za ní uklidím a uvařím.
    ZuzkaF018@centrum.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/AERGS79VMJF3

    OdpovědětVymazat
  86. Ahoj, tak čas na čtení bych určitě věnovala své mamce. A to proto aby si mohla odpočinout od všech stresů, od toho jak se stará o nás a o domácnost. Vše co mamka dělá každý den, bych místo ní udělala já.
    http://www.martinus.cz/wishlist/CMTX9AHRJLWV
    berunve@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Čas na čtení bych věnovala babičce, jelikož hlídá každý den mého tříletého brášku po školce a nemá na čtení moc čas. Ale když už si ho udělá, vždycky mě prosí o další knížku. Takže bych za ní pohlídala našeho špunta.
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    karolinavyskoc@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  88. Já bych za svého přítele udělala referát do školy... protože poslední dobou právě kvůli škole nestíhá téměř nic, natož čtení.. :))

    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2182221

    skolníkovapaja@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Nejradši bych 2 hodiny na čtení věnovala kamarádce a zatím se za ní naučila anatomii :)
    Ale protože to nejde, tak bych je věnovala sousedů, kteří mají malé děti, aby jim něco přečetli :) A já bych za ně zatím připravila dobrou snídani, třeba nějaké palačinky s ovocem.
    Protože když jsme byly se ségrou malé, mamka nám u snídaně vždycky četla a když má člověk tak krásný začátek dne, nemůže to pokazit ani fakt, že je třeba pondělí ;)
    email: k.sejvlova@gmail.com
    http://www.martinus.cz/wishlist/MU4EU4Q978F1

    OdpovědětVymazat
  90. Ahoj! Tak volný čas na čtení bych rozhodně věnovala své mamce, protože času sama pro sebe má málo a zaslouží si ho určitě víc!!:-). http://www.martinus.cz/wishlist/EK115CBF3N6F (prohlédnout)

    OdpovědětVymazat
  91. Čas na čtení bych věnoval sestře jelikož furt pracuje a na knížky nemá až tolik času :)

    https://www.martinus.cz/wishlist/8NTAWI7VDTCD/
    alex.musca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  92. Čas na čtení bych ráda věnovala své mamce. Za ní bych se postarala o taťku a kocoura a celkový chod jejich domácnosti :)

    https://www.martinus.cz/wishlist/F2CL86JRT3VE
    svatosova.m@email.cz

    OdpovědětVymazat
  93. Čas na čtení bych dala mé mámě. Udělala bych za ní úklid domu, vyžehlila prádlo, šla bych za ni do práce, vařila jídlo a tyto věci v domácnosti.

    https://www.martinus.cz/wishlist/6AHW7LTRXIEQ
    alzbetka.dufkova@ seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  94. Aj keď som zo Slovenska a mám účet na slovenskej stránke sa možem zapojiť či nie? :/ :)

    OdpovědětVymazat
  95. Já bych čas na čtení nejraději věnovala sobě, aby někdo za mě uklidil, uvařil, udělal věci do školy. Je to sice trošku sobecké, ale většinou čtu večer, kdy jsem unavená a špatně se mi při lampičce čte.
    http://www.martinus.cz/wishlist/M4GMHJC5Q268
    marcelazva@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  96. Čas na čtení bych ráda věnovala své mamce. Za ni bych se postarala o taťku a kocoura a celkově o chod jejich domácnosti :)

    https://www.martinus.cz/wishlist/F2CL86JRT3VE
    svatosova.m@email.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Ahojte, chcela som sa spýtať keby náhodou vyhrám či by nešli poslať knihy v slovenčine? :)
    Čas na čítanie by som venovala mame a napísala by som jej tam: ...ja zatiaľ povysávam a umyjem prach ;)
    E-mail: ema.jakubikova@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  98. Skvělá soutěž! Můj wishlist: https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    Knížky máme v rodině rádi všichni, takže knihu nachází má rodina pod stromečkem každý rok. To, že můžu druhému člověku ještě darovat 2 hodiny času na čtení, je snad ještě lepší než samotná knížka, protože mnohdy mám tolik nápadů na knížky, které bych si ráda přečetla, jen ten čas mi chybí. Stejně to mají i mí rodiče, kteří jsou pracovně vytížení a rádi pracují venku na zahradě, takže čtení přechází až na druhou kolej. Za mamku bych vyžehlila prádlo - není to moc originální, ale kdo by si neulehčil od dvoumetrové kopy prádla? :D nebo upekla nějakou buchtu. A taťkovi bych umyla auto - to mu vždy zabere hodně času. Babičce bych zajela nakoupit, nebo cokoliv, co by potřebovala. :) Mého přítele teď čeká zkouškové, ale dvěma hodinami učení se za něj bych mu nejspíš nepomohla. :D
    Můj wishlist je taková všehochuť, ale tak to má podle mě být, neustále objevovat něco nového. :)
    email: natalia.svachova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  99. Ahoj, 2 hodiny na čtení bych věnovala mámě. Knížky má moc ráda, ale vůbec nemá čas číst, pořád pracuje nebo se stará o 2 mladší bráchy. Asi bych za ni napekla nějaké cukroví na Vánoce nebo vzala brášky ven. :)
    katunko@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/65P6N4RMJBD6

    OdpovědětVymazat
  100. Bianka Biačková2. prosince 2015 v 14:25

    Ahojte dievčatá , takže čas na čítanie by som venovala svojej kamarátke kedže niektoré knihy z tohto wishlistu by som darovala jej a ja by som zatial za ňu vyvenčila jej psa , kedže ona to robí celkom nerada , myslím , že by sa potešila :) môj email je bianka.biackova6@gmail.com a tu je môj wishlist https://www.martinus.sk/wishlist/7G7V2TL8F42Q :)

    OdpovědětVymazat
  101. Ahoj holky, já bych darovala čas na čtení své babičce, protože odmalička se o mě stará když nejsou naši doma atd. Za ty roky co pro mě pořád něco dělala by si čas na čtení zasloužila, aspoň bych tím vyjádřila takové malé díky za vše co pro mne kdy udělala. Za babičku bych uklidila a zašla třeba na nákup :)
    můj email : kacka.dostalikova@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj holky, čas na čtení bych věnovala mojí mamce jako všichni ostatní. Ona naprosto čtení miluje a já jsem v tom po ní. :) Když máme čas na čtení je to hrozně skvělý pocit!
    Takže já bych za ní vařila večeře a starala se o mladší sestřičku a ona by v klidu mohla číst.:)

    http://www.martinus.cz/wishlist/9CG123F5242S
    slecna.makulova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  103. Ahoj holky :) Čas na čtení bych věnovala mamce, která si to nejvíce zaslouží. Místo ní bych mezitím uklidila celý dům. Můj email je - anettwoznicka@gmail.com
    Můj wishlist je plný Johna Greena, jelikož jsem od něj ještě žádnou knihu nečetla a to bych chtěla napravit :) - http://www.martinus.cz/wishlist/T5SL483JRSQW

    OdpovědětVymazat
  104. Tak ak sa môžem zapojiť tak na začiatok chcem povedať len, že knižky milujem :33 a potom , že knižky si stále kupujem :P ale sú 3 knižky, ktoré by som vážne chcela a tie sú už vo wishliste :) a inak ..2hodiny (budem neoriginálna) by som darovala asi svojej mame, ktorá nemá vôbec čas čítať vďaka práci :/ ja by som zatiaľ všetko upratala a tak :) alebo by som ho dala kamarátke, ktorej by som aj vašu knihu dala prečítať pretože Vás tiež sleduje :) ja by som za ňu urobila to, čo by potrebovala :)
    email: kiarka@azet.sk
    wishlist: https://www.martinus.sk/?uMod=moj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  105. Ahojte :) Čas na čtení bych darovala svému taťkovi. Můj taťka moc nečte, jelikož nemá čas. Je jediný muž v rodině, tudíž musí zastávat veškerou chlapskou práci. Avšak když si někdy najde čas na knihu, tak je těžké ho od ní odtrhnout. Blíží se zima, takže bych místo taťky odházela sníh před domem.
    Mějte se krásně, Míša.

    https://www.martinus.cz/wishlist/SK41XTF9X1K4
    misel.musilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  106. Ahoj holky :)
    Čas na čtení bych věnovala mamce, protože ona ten čas nemá...pracuje nebo nás doma obskakuje :D takže bych za ní uklidila celý byt a klidně bych za ni šla i do práce na jeden den :D

    e-mail: market410@seznam.cz
    wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/TJRD1PBTF2SH

    OdpovědětVymazat
  107. Ahoj holky,
    skvělá soutěž :) Já bych dvě hodiny na čtení věnovala svým rodičům, kteří jsou velcí milovníci knih - hlavně taťka je takový náš knihomol :) a zatím bych jim uvařila něco dobrého, poslední dobou máme hodně chuť na sushi, takže bych to viděla na sushi + ještě nějakou japonskou dobrotu :)

    CicakovaMarketa@seznam.cz

    http://www.martinus.cz/wishlist/P7CULI3M23XH

    OdpovědětVymazat
  108. Ahoj holky :) Čas na čtení bych darovala mamce, která si ho zaslouží. Mezitím bych uklidila celý dům. :)
    Můj email - anettwoznicka@gmail.com
    Ve svém wishlistu mám hodně knih od Johna Greena, jelikož jsem od něj zatím žádnou knihu nečetla. :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/T5SL483JRSQW

    OdpovědětVymazat
  109. Čas na čtení bych věnovala svému tátovi. A mezitím bych se za něj dívala na televizi. Samozřejmě bych se za něj věnovala i své sestře, jelikož vychovávat sám dvě děti není moc lehké :)).

    OdpovědětVymazat
  110. Čas na čtení bych věnovala svému tátovi. Já bych se za něj mezitím dívala na televizi :D. A také bych hlídala mladší sestru, jelikož vychovávat sám dvě děti, není moc jednoduché :)).
    http://www.martinus.cz/wishlist/4I3BV2DN67TA
    lenulkah@email.cz

    OdpovědětVymazat
  111. Já bych určitě darovala čas moji babičce, která hrozně ráda čte, ale většinou pouze ve vlaku, nebe v autobuse, když jezdí ráno 2,5 hodiny do práce:) A udělala bych za ni klidně cokoliv! :)
    https://www.martinus.cz/wishlist/B6J7XCDAED7F
    dominika.brzoskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  112. Ahoj :)
    hodiny na čtení bych darovala na 100% tátovi. Jako vlastník firmy je toho spousta, tak bych mu třeba uklidila kancelář, hihi :D a nebo obdržela pár telefonátů :) tohle je můj wishlist : https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uVymazat=1&uwlid=2182299&uid=4039440&uOd=0&uLimitKolko=20

    email : adush.nogova@seznam.cz :)

    OdpovědětVymazat
  113. čas by som venovaala mame a určite by som zaňu upratala, navarila obed,večeru :)
    charlie4444@azet.sk
    https://www.martinus.cz/wishlist/SRV8FXPQM8GN

    OdpovědětVymazat
  114. Ahoj holky, čas na čtení bych věnovala své spolubydlící, která právě píše Diplomku. Na nic jiného, než na na školu v podstatě nemá čas a na ten stoh knížek, který má vedle postele se začíná prášit. Pomohla bych jí toho trochu napsat, aby mohla na chvíli relaxovat u volnočasové knížky:))))
    můj email je Ma.Holbova@seznam.cz
    a můj wishlist je zde: https://www.martinus.cz/wishlist/TMPNE67BRKAM

    OdpovědětVymazat
  115. Čas na čtení bych určitě darovala své mamce a myslím, že nejvíce by ocenila, kdybych ji darovala pár hodin, kdy bych ji osvobodila od dělání úkolů a učení se do školy s mým mladším bráchou, protože tato náročná činnost ji, myslím, unavuje o dost více než obyčejné pečování o domácnost. :)

    https://www.martinus.cz/wishlist/TM5NWK4WRIJJ
    v.drlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  116. Ahoj, děkuje za super soutěže, ráda se zúčastním, věnovala bych určitě víc času na čtení těchto knih nebo vymalovávání antistres omalovánek, tím že bych za ní udělala nějaké domácí práce, tuze nemá ráda žehlení, tak asi to :)
    mishelle17@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/BBDLKELT7VQB
    děkujeme

    OdpovědětVymazat
  117. ahojte :D ja by som venovala dve hodiny na čítanie maminke a ja by som za ňu upratala (Vianočné upratovanie)
    Môj e-mail: radulka128@gmail.com
    Môj wishlist: http://www.martinus.sk/wishlist/3VRU93WLQMDF ---> je síce trochu dlhší ale robím si ho už dlhšie ( a niekde medzi knižkami je aj vaša :* )

    OdpovědětVymazat
  118. Ahoj holky :)
    Čtení je můj neoblíbenější koníček tahle soutěž je prostě úžasná :) (ano, to by řekli asi všichni knihomolové,ale já to myslím smrtelně vážně :D )
    čas na čtení bych věnoval skoro všem, protože znám lidi, co se na knihu ani nemůžou podívat. Dobře tak tedy zvolila bych mou maminku,ona by čtení na čtení měla mít mnohem víc času než má :) a já bych za ni šla do práce a ona by si u kafe četla :D Jinak jste mě tím adventním kalendářem dojali :) je to od vás moc hezké. přeji krásné Vánoce :3 a čím dál víc úspěchů a také všem štěstí do téhle bomba soutěže :)
    Vaše věrná fanynka Nela
    PS. Vaše kniha je úžasná a děkuji, že jste mi daly srdíčko na instagramu a dokonce i komentář :3 vážím si toho

    e-mail: nelafischerova@seznam.cz
    Můj wishlist na moje vysněné knihy: https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    OdpovědětVymazat
  119. Ahojte. :) Tento rok jsem pojala Vánoce jako knižní. Všem jsem koupila jako dárek knížku podle toho co mají rádi. Proto bych 2 hodiny času na čtení darovala právě jim. Aby si ty mnou vybrané knížky mohli rozečíst :D. Za mamku bych potom uvařila a i vyžehlila (kdyby jste mě znali tak by jste věděli, že já NEŽEHLÍM. Přijde mi to zbytečné :DD). Taťkovi bych slíbila, že až napadne první sníh tak bych ho odklidila z našeho chodníku. A za bráchu bych vynesla koš.
    Wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/E6ECF12GKQTP
    Email: machu.anicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  120. Čas na čtení, bych věnovala taťkoj protože celý dny jen pracuje, stresuje se a já bych chtěla, aby si aspoň na ty 2 hodinky, sednul, vzal do ruky knížku a zapomněl na všechen ten stres.

    jani.ckaaa@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/CN5GUC712WH1

    OdpovědětVymazat
  121. Ahoj, aby měl můj muž více času na čtení, udělala bych pro něj to, že bych během té doby zabavila našeho neposedného 1,5 ročního synka. Přeji Vám krásný adventní čas a zde je můj e-mail: afillova@email.cz, odkaz na wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/L1B4D6TV5CTR

    OdpovědětVymazat
  122. Čas na čtení bych věnovala mamce, která má dvě zaměstnání, to druhé má doma v rodinném vinařství a někdy "jede" i tři dny v kuse :-) Noční, práce ve sklepě, další dvanáctka, pak do vinohradu, a tak dále :-) Ráda si tedy vezme knížku a s šálkem kávy si čte a čte.. Pokud má čas!

    http://www.martinus.cz/wishlist/U7A52T6GCXP6
    mg.kopecka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  123. Ahoj, aby měl můj muž více času na čtení, udělala bych pro něj to, že bych během té doby zabavila našeho neposedného 1,5 ročního synka. Přeji Vám krásný adventní čas a zde je můj e-mail: afillova@email.cz, odkaz na wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/L1B4D6TV5CTR

    OdpovědětVymazat
  124. Tak svoj čas by som určite chcela venovať svojej kamarátke alebo sesternici, ktoré radi čítaju knižky. Ja naopak by som za 2hodiny u sesternici urobila domáce úlohy, poupratala a kamarátke by som navarila skvelé bezlepkové dezerty, koláče alebo nejaké jedlo :) http://www.martinus.sk/wishlist/5VN1X41GWKLW lenkakol4@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  125. Ahoj holky!
    čas na čtení bych věnovala mojí mamce, protože za mě dělá doma hodně, protože se musím hodně učit do školy, a tak bych to jednou za ní ráda vzala já a věnovala bych ji dvě hodiny na čtení a to ještě s knížkou Moje domácí kuchařka. Tímto bych jí za to všechno co za mě dělá poděkovala. :-) Nehorázně totiž mamka ráda čte. Jinak váš adventní kalendář je super nápad a pokračujtee. :-)
    https://www.martinus.cz/wishlist/9MTE3R8K6AG6
    Sandova-jana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  126. Ahojky. Čas na čtení bych určitě věnovala mamce. Ráda bych jí ve všem pomohla a udělala za ní všechny práce:), ale jelikož bydlím od maminky daleko tak to nejde :((
    http://www.martinus.cz/wishlist/BE6TUQM6U67A
    barunkarihova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  127. Čas na čtení bych věnovala mámě :-) Protože ona je to co drží rodinu pohromadě, člověk který se o nás denně stará téměř nepřetržitě a často si to ani neuvědomujeme co všechno by bez ní doma nebylo. Chtěla bych ji dopřát aspoň chvilku klidu kdy nebude muset přemýšlet o tom co má uvařit na oběd, co se stalo v práci, jak ji štve nepořádek v našem pokoji a další. Během těch 2 hodin bych místo ní uvařila oběd pro celou rodinu, jelikož vaření není její nejoblíbenější činnost a přitom přípravou jídla pro ostatní tráví v kuchyni tolik času.

    https://www.martinus.cz/wishlist/W6XF6BDPQ3AT
    kachnik.j@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  128. Určitě bych nechala čas na čtení své mamce. Až když byla nemocná jsem poznala, kolik má doma práce, a co my narozdíl od ní toho děláme neskutečně málo. Proto bych jí tu chvíli věnovala a místo ní udělala všechny domácí práce. :) Ať si odpočine ode mě a mé mladší sestry:) Už dlouho si chci přečíst nějakou knížku v angličtině, tak bych byla ráda, kdyby se mi poštěstilo a knížku bych si mohla přečíst. ♥

    Odkaz: http://www.martinus.cz/wishlist/GWQPB8M25AU7
    Email: baruvranova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  129. Ahojky. Čas na čtení bych určitě věnovala mamce. Ráda bych jí ve všem pomohla a udělala za ní všechny práce:), ale jelikož bydlím od maminky daleko tak to nejde :((
    http://www.martinus.cz/wishlist/BE6TUQM6U67A
    barunkarihova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  130. Tak z téhle soutěže mám obrovskou radost!
    Pokud bych měla darovat někomu čas na čtení nebo vyhrála knížky z mého výběru (mám tam knihy pro každého člena rodiny), tak bych za mamku provedla celý vánoční úklid, za taťku odvezla bráchu na trénink, odvezla mu dopisy na poštu, s bráchou bych udělala domácí úkoly, aby to stihl rychleji a pak si mohl číst a za strejdu, pro kterého je knížka o včelách bych zazimovala včelín.
    Super nápad holky!
    http://www.martinus.cz/wishlist/S474G3PK628T
    petra.pabiskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  131. Tak já svůj wishlist knížek mám už dlouho tak nad tím přemýšlet nemusím. Postupně si dopřávám radost a na tyhle kousky ještě nedošlo :) čtení miluju už od mala a bez čtení si neumím ani představit den. Je pro mě důležité si najít aspoň chvilku denně na čtení, je to příjemný relax :) dříve by má odpověď byla, že bych to věnovala taťkovi, miloval čtení (to mám po něm) a kvůli práci na to neměl čas, ale teď už mám jen mamku tak bych to věnovala jí :) četla dříve, ale jak přišel můj malý bráška tak na to už neměla čas, teď sama na domácnost a na všechno tak by si opravdu ten čas pro sebe zasloužila :)

    http://www.martinus.cz/wishlist/LQUB1G3PTXS2
    starostova.lucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  132. http://www.martinus.cz/wishlist/5CJQR666HP27
    spicakova.monika@seznam.cz
    čas na čtení bych bez rozmyšlení věnovala mamce- je stejný knihomol jako já :) uvařila bych za ni oběd a dala vyprat prádlo :) ke čtení bych jí udělala kafe a něco dobrého na zub :)

    OdpovědětVymazat
  133. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  134. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  135. Ahoj :)
    Čas na čtení bych věnovala mamce-umyla bych za ni nádobí, uvařila, umyla podlahy a všechno, co o víkendu dělává, aby si mohla dočíst všechny rozečtený knížky :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/DUHEX2CDJTEW
    navratilovaada01@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  136. Já bych čas na čtení nejradši věnovala mé mamce. Aby měla více času na čtení tak bych za ní uklízela klidně barák aby si mohla odpočinout a vžít se do knížky. :)

    http://www.martinus.cz/wishlist/R6865C8QMUK6
    heclovamonika@email.cz

    OdpovědětVymazat
  137. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  138. Čas na čítanie knihy by som určite venovala mojim rodičom len je ťažké vybrať len jedného za maminu by som išla do práce a za ocinovy by som poriadne vydrhla auto nemá nato čas a tak by som to rada urobila zaňho aj ja! ;)


    https://www.martinus.sk/?uMod=moj&uTyp=wishlist&uwlid=2182328
    Dadusik456@gmail.com

    Dadusik456@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  139. Vzhledem k předvánočnímu, pro mnohé stresovému, období bych ráda ušetřila mamce nebo sestře čas tím, že za ně upeču cukroví, tolik, co za ty dvě darované hodiny stihnu. :) Tento rok mě začalo vše okolo kuchtění bavit a neznám lepší pocit, než když to někomu chutná, takže nejradši vařím a peču pro ostatní. :)

    misa-coufalova@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/wishlist/EB7GG7CV2LP1

    OdpovědětVymazat
  140. Můj taťka pro mě a pro moje dvě ségry dělá všechno na světě. Čtení miluje, ale bohužel na něj nemá příliš času, jelikož musí pracovat každý den. Kdybych byla kluk, pomáhala bych mu s jeho prací častěji, aby mohl číst tak často, jak si sám přeje:) Knížky od Browna má moc rád, takže by to byl i skvělý dárek pod stormeček:).
    http://www.martinus.cz/wishlist/4RQKBBK51SHS
    imelineful@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  141. Čas na čtení bych ráda dala babičce, protože mi příjde, že toho zvládá najednou strašně moc, ale taky by si mohla na chvíli odpočinout. Vím, že čtě moc ráda tak by ji určitě udělalo radost kdybych za ní třeba uvařila oběd. :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/B4T28AF5G4SK
    veronika.spenol@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  142. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  143. Aby měla mamča dvě hodiny na čtení ,uklidila bych celý byt a postarám se o sestru . A kdo by se ptal proč mamka tak proto že je neustále v práci a když už je doma tak neustále uklízí a stará se o sestru tak proto :).
    https://www.martinus.cz/wishlist/JXE4A1ERE78M
    adelunka.michalkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  144. Ahoj holky, čas na čtení bych věnovala mojí nejlepší kamarádce, která tento rok neměla vůbec jednoduchý (umřela jí maminka i babička) :( teď se musí starat o celou domácnost a ještě studovat, určitě by si zasloužila chvíli oddechu a já bych za ní udělala alespoň vánoční úklid. :) Odkaz na můj wishlist je http://www.martinus.cz/wishlist/CTQFRKAAQKBJ a email market.dresslerova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  145. Je strasne mile,ze kazdy den rozdavate darecky,i kdyz sance na vyhru je mili mili prd, ale i tak to zkiusim. :)
    Ja bych cas na cteni darovala sestricce,ktera si neustale stezuje,ze kuli skole necte,takze bych se za ni naucila na nejaky test a klidne ho potom napsala, jen kdyby to slo. :D.
    http://www.martinus.cz/wishlist/J8717BIH7QN4
    terezka.uhrova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  146. Čas na čtení bych věnovala mamce, protože si myslím, že tak jako všechny mamky toho pro nás dělají a dělaly vždycky tolik. Vždy jsme na pořadí číslo 1 a až potom se mohla věnovat sama sobě, vyrazit si ven nebo zalézt do postele s knížkou. Proto bych jí ráda pomohla s čímkoli doma, ať si může chvilku odpočinout. Mám jí moc ráda.

    http://www.martinus.cz/wishlist/5WMLKB46MQAL
    anna.schaffelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  147. Aby měla mamča dvě hodiny na čtení ,uklidila bych celý byt a postarám se o sestru . A kdo by se ptal proč mamka tak proto že je neustále v práci a když už je doma tak neustále uklízí a stará se o sestru tak proto :).
    https://www.martinus.cz/wishlist/JXE4A1ERE78M
    adelunka.michalkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  148. http://www.martinus.cz/wishlist/G5N45N9SMDPF

    Krásný adventní čas...
    a protože bydlím jenom s přítelem, tak bych mu věnovala 2 hodiny, kdy bych mezitím nakoupila a dojela bych mu ještě pro pivo aby se nemusel stresovat v tomhle předvánočním shonu :)

    děkuji !!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  149. 2 hodiny na čtění bych darovala své mamce,která je mou oporou a důvěrou,jako takový malý dárek za to jak se o mě a brašku krásně stará. :)

    OdpovědětVymazat
  150. Není to nic originálního, ale 2 hoďky bych věnovala mamce a uklidila bych za ní:))
    zapecova@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/wishlist/7HGK8WWVAUX6

    OdpovědětVymazat
  151. Ahoj holky, čas na čtení bych věnovala mojí nejlepší kamarádce, která tento rok neměla vůbec jednoduchý (umřela jí maminka i babička) :( teď se musí starat o celou domácnost a ještě studovat, určitě by si zasloužila chvíli oddechu a já bych za ní udělala alespoň vánoční úklid. :) Odkaz na můj wishlist je http://www.martinus.cz/wishlist/CTQFRKAAQKBJ a email market.dresslerova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  152. Čtení bych darovala asi mámě, protože je jediná, koho v mém okolí čtení baví.. Brácha ani táta a ostatní členové mé rodiny či přátel by se mi na čtení asi vyprdli.. :D Nedarovala bych jí jen dvě hodiny, darovala bych jí každý den dvě hodiny a ty dvě hodiny bych jí byla k dispozici, nebo bych si prostě lehla vedle ní, a četla si svoji knížku.:) Myslím, že bych tím upevnila naše vztahy a víc bychom si rozumněli.:)
    http://www.martinus.cz/wishlist/1CTNAATVRD35
    kikousek6969@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  153. Ahoj, čas na čtení bych věnovala sestře, přece jen teď pro vysokoškoláky začíná náročné zkouškové a trocha klidu bodne všem. Proto bych za ni vypracovala esej a ona by měla čas na čtení :)

    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uVymazat=1&uwlid=&uid=4039750&uOd=0&uLimitKolko=20
    beezystar@gmail.cpm

    OdpovědětVymazat
  154. Čas na čtení bych věnovala mamce, protože si myslím, že tak jako všechny mamky toho pro nás dělají a dělaly vždycky tolik. Vždy jsme na pořadí číslo 1 a až potom se mohla věnovat sama sobě, vyrazit si ven nebo zalézt do postele s knížkou. Proto bych jí ráda pomohla s čímkoli doma, ať si může chvilku odpočinout. Mám jí moc ráda.

    http://www.martinus.cz/wishlist/5WMLKB46MQAL
    anna.schaffelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  155. Za svou mamku bych určitě mohla zastoupit kus domácích prací - umýt okna, vyluxovat, vyprat, umýt nádobí a případně i vyvenčit pejska :))
    michaelacimflova@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/33C4J71I58TC

    OdpovědětVymazat
  156. Čas na čtení bych věnovala mamce, protože si myslím, že tak jako všechny mamky toho pro nás dělají a dělaly vždycky tolik. Vždy jsme na pořadí číslo 1 a až potom se mohla věnovat sama sobě, vyrazit si ven nebo zalézt do postele s knížkou. Proto bych jí ráda pomohla s čímkoli doma, ať si může chvilku odpočinout. Mám jí moc ráda.

    http://www.martinus.cz/wishlist/5WMLKB46MQAL
    anna.schaffelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  157. Ahoj :) . Čas na čtení bych jednoznačně dala mamči ,protože je pořád v práci a když už je doma uklízí a stará se o mladší sestru . Takže bych za ní uklidila a postarala bych se o sestru :D

    adelunka.michalkova@seznam.cz

    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  158. Ani já nebudu velmi originální a čas na čtení věnovat budu věnovat mamce, protože je to člověk, který si ten klídek opravdu nejvíc zaslouží! A co bych za ní udělala? Uklidila bych celý dům, vyprala, vyžehlila bych prádlo ( žehlení moje Mamka nesnáší), umyla nádobí a uvařila nejaky, výborný oběd. Teď když na to koukám, tak si říkám, jestli jsem si toho moc nenaložila.! Ale tak pro jednou to zvladnu. Musím říct, že za všechno maminku obdivuju, proto jí věnuji jednu knihu ze svého seznamu :) Nela: knotkova.nela@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/wishlist/WR8BFWIB7R4J

    OdpovědětVymazat
  159. Díky za super soutěž:)
    Takže více času na čtení bych podarovala příteli a členům rodiny. Vzala jsem to trochu s humorem a nadsázkou.
    Pro ségru: půjdu na pohovor (ale nezabíjej mě, když tu práci nedostaneš:)
    Pro sestřina přítele: vyčistím Ušákovi terárium (ale nediv se, když mě místo čtení povezeš do nemocnice, protože mě kousnul:) (Jen pro vysvětlení, Ušák je sklípkan - a neptejte se, proč se jmenuje takhle:)
    Pro mamku: budu povídat s taťkou
    Pro taťku: dám šlovíka (Táta při čtení okamžitě usíná, takže za tohle by mi asi nepoděkoval:)
    Pro přítele: budu cvičtit (I když tohle je trošku dajanský dar, protože přítel musí cvičit, aby se co nejdříve uzdravil – ale myslím, že pro jednou by ho to potěšilo, kdyby mohl vynechat:)

    Můj wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/G5DDVTPC223N
    Email: suzannee@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  160. Ahoj holky :)
    Čas na čtení bych věnovala svojí starší sestře. Sestra moc ráda čte, ale jak má dítě nemá na to čas, vždycky když si jde číst tak u toho usne :D. A tak bych za ni pohlídala dítě a ona by si mohla v klidu číst a užívat toho že má chvíli čas na sebe. A já bych si užila čas se svým synovcem, kterého mám moc ráda. :)

    http://www.martinus.cz/wishlist/H1WLSU8E2XRI
    terezkazabojnikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  161. Dvě hodiny na čtení bych ráda darovala mamce, zatím co já za ni uklidím a vyzdobím celý byt na Vánoce :)
    A proč mamce? Protože je to ta nejlepší máma kterou jsem si kdy mohla přát :)
    kaja.vyky@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  162. Dvě hodinky na čtení bych věnovala kamarádce, protože hodně ráda čte :). Bude mít brzy narozeniny, takže bych za ni sehnala vše potřebné k oslavě :)

    OdpovědětVymazat
  163. https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2182431

    Čas na čtení bych asi věnovala mojí mamce a asi bych za ní uklidila celý byt (především umyla okna, protože to fakt nesnáší :D ) a uvařila nějakou skvělou večeři. :)
    eliskapavelkova51@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  164. Ahojky holky,
    dvě hodiny čtení bych určitě věnovala příteli. Studuje 1.lékařskou fakultu UK, takže se dostane ke čtení jen u anatomie. Chtěla bych, aby si udělal čas i na čtení něčeho co ho bude více bavit, takže bych za něj udělala věci do školy. Vím, že bych ho tím moc potěšila a navíc mu i vyjádřila, jak moc ho miluji.

    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2182423

    MichaelaSera@email.cz

    OdpovědětVymazat
  165. Ahoj holky, je to úžasný nápad s tím adventním kalendářem! :)
    Pro mě je hodně těžké se rozhodnou, komu bych věnovala čas na čtení... Chtěla bych ho věnovat všem lidem v mém okolí, protože čtení je skvělý způsob, jak si člověk odpočine od každodenního stresu a odreaguje se... Chtěla bych ho věnovat ségře, aby si mohla přečíst Vaší knížku, kterou mám pro ni k Vánocům a já bych za ní mezi tím třeba udělala nejakej referát nebo jí uklidila pokoj... :) Chtěla bych je věnovat taťkovi, pro kterého mám ve wishlistu knížku, kterou by si rád přečetl a já bych za něj mezi tím mohla třeba uklidit auto... :) Chtěla bych je věnovat babičce, za kterou bych mezi tím pohlídala své malé bratrance... :) Ale nejvíce by si ten čas asi zasloužila mamča, která pracuje od rána do večera... Nemohla bych za ni sice udělat nic do práce, to bohužel není v mých silách, ale upekla bych za ní cukroví a udělala za ní velký úklid. A jako bonus k tomu času na čtení, bych ji dala ještě antistresové malovánky, které mám také ve wishlistu... :)

    Wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/E2AQCXQ3JF97

    Email: misulka.solcova@seznam.cz

    Přeji Vám oběma krásný Advent a užijte si ty nejkrásnější Vánoce!! Mám Vás moc ráda, jste mým vzorem a mojí motivací.
    Míša Šolcová

    OdpovědětVymazat
  166. Moc se omlouvám, ale já zas polovinu postupu zapomněla :D Tak ještě jednou :)
    Dvě hodinky na čtení bych věnovala kamarádce, moc ráda čte. Bude mít brzy narozeniny, takže bych za ni sehnala vše potřebné na její oslavu :)
    Wishlist : https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    E-mail: julia.bordejczuk@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  167. Ahoj holky <3
    Soutěž mě moc nadchla a hrozně ráda se do ní zapojím. Knížky miluji už od dětství a zvlášť v tomhle období,když už není venku tak hezky, se ráda začtu do nějakého poutavého příběhu.
    Nad výběrem knih jsem nemusela dlouho přemýšlet. Mám je vyhlídnuté už dlouho a je mezi nimi i pár vánočních dárků pro mé blízké.
    Kdybych mohla, určitě bych darovala více času na čtení své mamince,protože skoro vůbec nečte a já bych jí ráda ukázala,jaké kouzlo v sobě knihy skrývají:) Pomohla bych jí s domácími pracemi a vařením, které jí zabírá spoustu volného času.
    Mějte se krásně:))
    http://www.martinus.cz/wishlist/R66VQ3CGL462
    veronika.koldinska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  168. Ahoj, super soutěž!
    Čas na čtení bych darovala kamarádce, jelikož opravují dům už asi rok a stále něco kopají, montují, vrtají... Takže si Kája většinou čte ve škole, což při hodině neni moc vhodné :D Na dvě hodiny bych převzala její roli a pomohla jejím rodičům sama :) Můj wishlist je zde: https://www.martinus.cz/wishlist/N2C56N2CXQIB a můj mail krysiik(zavináč)email.cz
    :) Mějte se krásně!

    OdpovědětVymazat
  169. Čas na čtení bych věnovala mamce, protože ráda čte, ale nemá na to právě moc času. Uklidila bych za ní dům, pomohla sestře s učením, uvařila oběd nebo třeba upekla vánoční cukroví. :)
    Můj email: adrianaprihodova@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/IL63E982864C

    OdpovědětVymazat
  170. Myslím, že mamka je jediná osoba, která si tento čas na čtení zaslouží! :) Já bychj jí věnovala volný čas na čten a mezitím bych místo ní navařila, napekla nebo uklidila :) http://www.martinus.cz/wishlist/BFCKU6L1UT1T
    mischule.mic1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  171. Wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/GLKALJ3R3EDH
    Email: anickavaskova@email.cz
    Čas na čtení bych určitě věnovala mamce, protože hrozně ráda čte a nemá moc ráda pečení, tak bych za ní upekla Vánoční cukroví :)) možná bych jí ale ten čas na čtení 2x prodloužila abych za ní mohla udělat i Vánoční úklid, který bych ale asi i tak nestihla :D

    OdpovědětVymazat
  172. Ahoj holky! :)

    Čas na čtení bych věnovala jako spousta ostatních své mamce. Obzvlášť tenhle rok byla v jednom kole, a já si nepamatuji, že by jí letos viděla jak sedí třeba na gauči nebo v kresle, popíjí čaj nebo kávu a má v ruce knížku. Odpočinek je důležitý, a obzvlášť člověk jako ona, si ho právem zaslouží. Mamka má ráda knížky stejně jako já, takže kdybych jí mohla věnovat dvě hodiny na čtení, určitě bych se pustila do velkého úklidu, se kterým člověk potěší snad každého rodiče, a mezitím bych něco uvařila.. :)

    Email: KackaRehakova@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/WNKB1M71KMMG

    OdpovědětVymazat
  173. Čas na čtení bych věnovala mojí suprové mamče, která volného času moc nemá a čtení je její velikou vášní :) Na oplátku bych za ni upekla a nazdobila vánoční perníčky :)

    Mail: svatonova.klara@seznam.cz
    Můj wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/DFXS8QIECC8F

    OdpovědětVymazat
  174. Čas bych věnovala své menší ségře, která se k tomu sama nedokope, tak abych jí pomohla, protože to bude jednou potřebovat. Při tom bych se já za ní postarala o všechny její zvířátka, uklidila bych jí pokoj a udělali všechny domácí práce, které mé na starost.

    https://www.martinus.cz/wishlist/L368G4KA5GRK
    tera.vlckova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  175. Čas na čtení bych věnovala vám. (Nemůžu se rozhodnout jestli Lucce nebo Nicol :)).Myslím, že musíte mít málo volného času a veškerý čas venujete blogu a youtubu (teda vlastně nám-vasim fanouškům). Mohla bych za vás třeba uklidit v pokoji, nebo něco takového (nemyslím si, že by dopadlo dobře, kdybych vám sestříhala video.
    zapotockaz@seznam. cz
    https://www.martinus.cz/wishlist/L1NSLDBBKIEV

    OdpovědětVymazat
  176. Ahoj holky <33
    Ráda bych věnovala čas na čtení své tetě,a proč? Protože neznám většího knihomola než je ona. Teď zrovna nemá na čtení moc čas, takže bych za ní uvařila, uklidila, vyžehlila, a celkově ji pomohla.
    můj wishlist: https://www.martinus.cz/wishlist/97LECTH8QNMF
    můj email: saadat.amirchanova@gmail.com
    hezký den,
    Saadat<3

    OdpovědětVymazat
  177. Ahojte čas na čtení bych věnovala mojí mámě postarala bych se o domácnost

    http://www.martinus.cz/wishlist/HNRG27JMNFDK
    pavlatomko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  178. Čas na čtení bych věnovala přítelovi a zatím bych se za něj válela a hrála počítačové hry :D
    http://www.martinus.cz/wishlist/9J8EGC1532D7
    skorpova.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  179. Dvě hodinky na čtení bych dala mamce, pro kterou je to největší relax a místo ní bych začala s vánočním úklidem doma (a když všechno půjde hladce, tak ho i dodělala :D)

    http://www.martinus.cz/wishlist/P9Q9VITPFP6A
    sitinova.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  180. Daruji ti 2 hodiny na čtení. Já zatím za tebe vyžehlím a uklidím. Jo a taky ti něco dobrýho upeču :)
    Zatím si hezky čti, mami :)

    e-mail: 1895@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/31TKLD1AX3AH

    OdpovědětVymazat
  181. Čas na čteni bych věnovala svému taťkovi,protože nestiha čist a ja bych za něj dodelala koupelnu a policky co uz slibuje tyden, ale ma toho moc! hnizdilova.eliska@email.cz popripade instagram THE_ELINKA_
    http://www.martinus.cz/wishlist/446CBSVNUXDM

    OdpovědětVymazat
  182. Čas na čtení bych věnovala mamince,aby si chvilku užila volno a udělala bych za ní domácí práce,které dělá mamka.
    Sinknerovaveronika@seznam.cz
    http://www.martinus.cz/wishlist/9JHDHXQVKMR4

    OdpovědětVymazat
  183. Věnovala bych ho mamce a uvařila bych za ni :)
    http://www.martinus.cz/wishlist/HI71WC7PUR6Q

    OdpovědětVymazat
  184. Čas na čtení bych věnovala mojí suprové mamče, která volného času bohužel moc nemá a čtení je její velikou vášní :) Na oplátku bych za ni upekla a nazdobila vánoční perníčky :)

    Mail: svatonova.klara@seznam.cz
    Můj wishlist: http://www.martinus.cz/wishlist/DFXS8QIECC8F

    OdpovědětVymazat
  185. čas na čtení bych věnovala přítelovi a zatím bych za něj hrála počítačové hry :D
    http://www.martinus.cz/wishlist/9J8EGC1532D7
    skorpova.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  186. Ahoj dievčence :)
    čas na čítanie by som venovala svojmu bratovi, ktorému by som poupratovala "bordýlek", ktorý má bezkonkurenčný :D a taky mu napečiem jablčný závin a urobím ovocný koktejlík s mrvkvou, jablkami, pomarančom, zázvorom a medíkom na posilnenie k učeníčku. :)
    https://www.martinus.cz/wishlist/H7DSBHKQEG3B
    slizovalenka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  187. Ahojte dievčatá :) ja by som čas na čítanie určite venovala ockovi.V detstve veľmi rád čítal, no teraz pri nás a pri práci nemá čas. Darovala by som mu pokoj od nás aspoň na tie dve hodinky. :D Tie kartičky sú skvelé.
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist&uwlid=2182459
    e-mail: gubalova09421@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  188. Ahoj holky, máte úžasné nápady. Já bych svůj čas věnovala mamce. Pohlídala bych za ni moji mladší sestřičku ;)
    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist
    tereza.chrastova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  189. Čas na čtení bych věnovala své mamce, protože mi přijde, že toho dělá hrozně moc a na věci, jako je čtení ji moc volného času nezbývá.... Určitě bych za ní udělala domácí práce, uvařila o víkendu oběd nebo udělala cukroví. :)

    http://www.martinus.cz/wishlist/JFD3BIEC1VL4

    natalie.stankova7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  190. V dnešním uspěchaném světě se málo kdo zastaví a najde si čas třeba na čtení, nebo na to, co rád dělá. Bohužel už to vidím i u svých rodičů. Dělají všechno proto, aby jsme se měli co nejlíp a byli jsme šťastní. A proto mi přijde fér, aby i oni měli alespon ty 2 hodiny, kdy přestanou fungovat, sednou si a v klidu si budou číst. Nejraději bych za ně šla do práce a všechno okolo, ale to nejde. Proto bych za moje rodiče udělala to, co bude potřeba, až si poukaz na čtení budou chtít vyzvednout. V mém wishlistu se taky, proto nachází spousta druhů knížek, protože jsou 2 pro mamku, 2 pro tatku, 2 pro bráchu a 2 pro mě. Nesmím přece myslet jenom na sebe, ale i na moje nejbližší..:)
    Užívejte si čas Vánoc, s pozdravem Vaše věrná čtenářka!
    kackamaudrova@icloud.com

    https://www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  191. Ahoj, chtěla bych darovat mamce 2 hodiny času na čtení a co bych za ní udělala? Uklidila celý byt a vyzdobila Vánočními dekoracemi, protože na čtení vůbec nemá čas:/ Pořád e stará o nás s bráchou a na sebe si vůbec neudělá čas.
    E-mail- Linda5010@seznam.cz
    Odkaz- http://www.martinus.cz/wishlist/R6LFJWE8VQG4

    OdpovědětVymazat
  192. Čas na čtení bych darovala své milované mamince které jsem vděčná za vše co pro mě dělá a ne jen pro mě. Za mamku bych uklidila celý byt aby si pořádně odpočla u čtení. Každý sice píše že by čas na čtení daroval své mamince ..ale ta moje si to také moc zaslouží jako všechny maminky. Do wishlistu jsem zařadila knihu Papírová města kterou si mamka plánuje koupit a pořádně se do ní unést.
    http://www.martinus.cz/wishlist/4Q842W3CTVC9
    adinka.7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  193. Čas na čítanie by som určite venovala mojej mame, kedže rada číta, ale neustále hnanie sa za prácou jej to neumožní. Preto,by som jej aspoň doma všetko porobila, aby si ona mohla v pohode sadnúť ku knihe a vychutnať si zaslúžený oddych. :)
    e-mail → ell.vido7@gmail.com
    wishlist→ https://www.martinus.sk/?uMod=moj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  194. Já bych udělala sestře úkoly :).
    Wishlist: www.martinus.cz/?uMod=muj&uTyp=wishlist

    OdpovědětVymazat
  195. Ahoj holky, čtení bych chtěla věnovat své kamarádce, která si teď dělá nový pokoj. Musí pořád něco stěhovat a tak nemá čas ani na přečtení knížky. Ráda bych za ní všechno udělala aby si mohla přečíst aspoň jednu knížku. :)

    terysek.rychla@seznam.cz
    https://www.martinus.cz/wishlist/B2HVJTDTIU6Q

    OdpovědětVymazat
  196. poupratovala by som a napiekla na vianoce pre rodicov
    odkaz na wishlist: https://www.martinus.sk/?uMod=moj&uTyp=wishlist
    kontaktny email: gabriela7@pobox.sk

    OdpovědětVymazat
  197. Keby môj priateľ konečne chcel dočítať tú knihu čo som mu dala minulé Vianoce, tak by som za neho aj upratala, vyvenčila psov a kľudne aj drevo nanosila, len aby to dočítal. Už keď tu knihu tak veľmi moc chcel haha :) v mojom wishliste je takmer všetko po anglicky okrem Gogovej knihy, tak snáď sa mi tento krát pošťastí, ako milovníčke kníh, aspoň v tejto súťaži :)
    adelasamakova@gmail.com
    http://www.martinus.sk/wishlist/B8NL91EI93XH

    OdpovědětVymazat