A Cup of Style

Barcelona! Kam zajít, co stojí opravdu za to, a kde se dobře najíst? Tyto otázky jsme si pokládaly, když jsme vyrážely na svoji cestu. Hodně odpovědí jsme našly u Adélky z blogu Heels in Prague. Sama v Barceloně studuje, a její článek s tipy byl pro nás jak seslán z nebes. Hodně z jejích tipů jsme vyzkoušely, a ty nej jsme se rozhodly vám také doporučit a přidat k tomu ještě pár těch našich. Budeme rády, když se přidáte, a do komentářů připojíte nějaké vlastní tipy pro budoucí cestovatele!
 A Cup of Style

Začít bychom chtěly rovnou památkami. O odkazu Gaudího jsme psaly už v minulém článku, ale zkrátka si to ani tentokrát nemůžeme odpustit. Park Güell je jednou z nejznámějších památek, a ani my jsme si ho nenechaly ujít. Po cestě od metra si užijete eskalátory, které usnadňují přístup do parku, a pak už se před vámi rozprostře nádherný výhled. na moře a město. Doporučujeme projít se i po neplacené části parku.

A Cup of Style

Montserrat je vápencová hora s ukrytým krásným klášterem.  Dostanete se tam vlakem z města, který jede necelou hodinku, a poté buď lanovkou nebo dalším vláčkem. Nahoře se určitě vyplatí udělat si menší nebo i větší tůru a pořádně se na ni připravit. Můžete dokonce popojet dalšími lanovkami na další části hory a užít si tak trochu poklidnější den v Barceloně, vlastně mimo ruch města.

A Cup of Style

Nejvíce nás ohromila Sagrada Familia. Tahle stavba je pro Barcelonu typická ať už svou velkolepostí, nebo jeřáby, které ji neustále obklopují. Není totiž ještě zdaleka hotová. Jak jsme se dozvěděly v místním muzeu, stále chybí vybudovat několik věží a celý přední vchod - vše podle původního návrhu architekta Gaudího. Celá stavba by se měla dokončit v roce 2026, tedy v rok stoletého výročí jeho smrti. Celá stavba se financuje z dotací lidí, a je tak od lidí pro lidi. Tak snad se to podaří! My byly unešeny hned majestátností vnější podoby, a když jsme přišly dovnitř, opravdu jsme se nemohly vynadívat. Ohromná okna, skrz která dopadá barevné světlo, kruhovitý visící oltář, zkrátka moderní a nadčasové.
Na všechny památky doporučujeme koupit vstup předem na internetu. Nemusíte pak čekat frontu na koupi lístku na místě, vyberete si čas a máte jistotu, že se dostanete dovnitř. U Sagrady je to asi úplně nejdůležitější. My si lístek kupovaly den předem a už to bylo pozdě, byly vyprodány vstupy na věže, a jen málo volných časů na vstup dovnitř. Na místě už pak vstupenky nebyly k dostání vůbec. Lístky koupíte vždy na oficiálních stránkách dané památky.
 A Cup of Style

Z domů, které v Barceloně Gaudí postavil jsme navštívily Casa Battló. Našly jsme na něj nejlepší recenze, a líbila se nám přidaná hodnota audio průvodce s rozšířenou realitou. Stálo to za to a rozhodně návštěvu můžeme doporučit.

A Cup of Style

Nákupy při cestování tak často nevyhledáváme. Za prvé proto, že už tak míváme dost plný kufr, a za druhé jelikož se nám nechce drahocený čas zabíjet chozením po obchodech. Vždy se ale snažíme najít ty obchody, které u nás nenavštívíme. Společně s Lidií u které jsme bydlely, jsme vyrazily na nákupy do vintage obchodů. Vzala nás do jedné ulice kousek od La Rambly, kde se těchto obchůdků rozprostíralo snad pět. Všechno hezky u sebe. V sekáčích mají všechno zboží pečlivě urovnané, praštěnou dekorací se to jen hemží a prostě nevíte, kam kouknout dřív. Zároveň je tam spousta opravdových pokladů. Několik obchodů navíc počítá cenu na kilogramy, a věci tak často vyjdou opravdu levně! Já si pořídila fialovou bundičku, kterou určitě brzy uvidíte v nějakém outfitu.
Dva vintage shopy Flamingo a jeden Holala najdete v ulici Carrer dels Tallers, obrovský Holala pak hned vedle v Carrer del Valldonzella.

A Cup of StyleA Cup of StyleA Cup of Style A Cup of StyleA Cup of Style

Mercado de la Boqueria je přesně na pomezí nákupů a jídla. Je to  obrovský trh plný čerstvého ovoce, džusů, ryb, masa, oříšků nebo třeba vína. Kupte si nějaké dobroty a udělejte si piknik na pláži!

A Cup of Style

Když si poslední dobout vybíráme ubytování, saháme už  jako první po Airbnb. Přes tuto službu nabízí ubytování místní , kteří mají třeba volný pokoj nebo vám mohou přenechat i celičký byt. Je to levnější, bydlíte v centru, máte kontakt s životem místních, získáte doporučení kam zajít,a uděláte si nové přátele. My si s Lydii neuvěřitelně sedly a byla to skvělá zkušenost. Celý byt byl vybaven  vintage doplňky nebo diy nábytkem, měly jsme vlastní oddělený pokoj, takže jsme měly klid, ale zároveň jsme nebyly odříznuté od kontaktu s našimi spolubydlícími. Lydia nám udělala snídani, prošla s námi vintage obchody, debatovala o módě, snech, rodině a hudbě a zkrátka byla opravdu milá a inspirativní. Pokud pojedete do Barcelony, nemůžem než doporučit její byt. Je dokonce i v gotické čtvrti, která je parádně situovaná a má hlavně skvělou atmosféru.

A Cup of StyleA Cup of Style

A je to tady - jídlo! Znáte nás, jíme rády,  ochutnáváme, zkoušíme a poznáváme. Začněme tedy snídaní. Brunch & Cake vévodil všem seznamům "kam v Barceloně na snídani", které jsme různě po internetu našly. Rozhodly jsme se ho vyzkoušet. Kromě kávy, která ale nikde v Barceloně nebyla úplně podle našich představ, stála snídaně za to! Roztomilý interiér byl už jen dalším plusem. Z míry nás vyvedla jen kombinace vajec Benedikt a sladké wafle.

A Cup of StyleA Cup of Style

Federal café na nás pro změnu skákalo z instagramu. Ještě aby ne, jejich prezentace jídla byla prvotřídní. Avokádových sndaní hned několik, výborný french toast, krásný interiér a příjemné sezení na terase, a také pitelné cappucino? Naše nejoblíbenější barcelonská kavárna!

A Cup of Style

Do Buenas Migas jsme si zaskočily na oběd po návštěvě Picassova muzea, když jsme měly docela naspěch. Mají tam různé saláty, těstoviny a sandwiche, všechno hned hotové a naše těstoviny byly opravdu výborné!

A Cup of StyleA Cup of Style

Little Bacoa je malinké bistro, kde ale mají poctivé lokální suroviny, a udělají vám pořádný burger. Pořádný jako že vám maso a zbylé dobroty budou překypovat z housky. Mají po Barceloně několik poboček, tak si najděte tu co je vám nejblíž a co se vám nejvíce líbí. 

A Cup of StyleA Cup of Style

La Bona Sort servíruje výborné tapas. Nešlápnete vedle asi s ničím, co si objednáte, a zaručeno je i výborné pití, krásné prostředí a super servis. 

A Cup of StyleA Cup of Style

Mexické jídlo milujeme, a nenechaly jsme si ujít příležitost vyzkoušet ho i v Barceloně. Rosa Negra nás potěšilo výborným jídlem, skvělým přátelským prostředím, a ovocnými margaritami. 

A Cup of StyleA Cup of StyleA Cup of Style

Na návštěvu La Paradeta jsme se těšily z našich naplánovaných jídel rozhodně nejvíc. Nebyly jsme samy. I když jsme přišly hned na otvíračku, už nás venku vítala fronta. To především proto, že se každý návštěvník musí nejdříve u vchodu obsloužit. Přijdete k pultíku, kde si vyberete kolik čeho a jak chcete, objednáte si pití, a usadíte se. Zatím se vám přesně vaše vybrané sea food dobroty vzadu v kuchyni připraví, a za chvíli už můžete jíst. Skvělý systém, a výborné jídlo. Zároveň jsou tam i více než příznivé ceny! Když jsme s plnými bříšky pak odcházely, fronta venku stále byla, nenechte se jí ale odradit, stojí za to si ji vystát.
  A Cup of StyleA Cup of Style

Vioko zmrzlinu jsme měly hned za barákem, a až později jsme zjistily, že nejvíc ze všech co jsme v  Barceloně ochutnaly chutnala nejen nám, ale i vám, a dalším. Všechny příchutě co jsme ochutnaly byly opravdu lahodné!

A Cup of Style

Po Churros jsem toužila od prvního dne. Všechna vyhlášená místa ale měla zavřeno kvůli prázdninám, nebo zkrátka churros už nepodávali. Našli jsme proto úplnou náhodou Granja La Pallaresa, a překvapilo nás, že těsně před otevřením asi v 17 hodin, už venku stála obrovská fronta. Během minuty se pak obsadily všechny stoly, a všichni si opravdu stůl od stolu, objednali samé churros. Číšníci pak nosili co pět minut nové plné misky. Pokud nejste opravdoví milovníci čokolády nebo jedlíci, doporučujeme dát si jen jedny do dvojice. 

A Cup of Style

Chök jsme při naší výpravě za Churros objevily docela náhodou. Churros neměli, ale z jejich široké nabídky donutů a cronutů jsme si vybraly tento s pistácií a marakujou, a byl výtečný!

Co se v Barceloně nejvíce líbilo vám?

36 komentářů

  1. V Barceloně jsem ještě nikdy nebyla, ale díky Vašemu článku má 100 chutí sebrat kufr a hned prvním letadlem směr Barcelona odletět :)
    Jídlo vypadá strašně chutně :3 Památky jsou překrásné!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. V Barcelone bolo len pár mojich kamarátov, ale teraz rozmýšľam že tam pôjdem aj ja! Krásny príspevok (ako vždy), úplne ste ma naladili na tú Barcelonu ☺
    Art Blog

    OdpovědětVymazat
  4. Barcelona je na mém wishlistu už dlouho, snad se tam příští rok podívám. A naprosto skvěle zpracovaný článek, ostatně vlastně jako vždy :))
    http://fashionturnscool.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. V Barceloně jsem nikdy nebyla, ale díky vašim videím a článkům mě to láká ☺ super článek a fotky též💞💞💞
    worldbyclaire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně fotky a skvělé tipy! Do Barcelony se chystám, takže se mi takový článek moc hodil. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Do Barcelony by som sa takisto chcela niekedy v blízkej budúcnosti pozrieť ďakujem za tipy ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. tohle je bezva, za 14 dni tam jedu pracovne, tak diky za tipy! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Tyjo, ta Sagrada Familia, ta vypadá jak z jiného světa nebo z budoucnosti! A fotka s vintage pokojíkem♥

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný fotky :)
    http://veronikachvatalova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. To jídlo, mňam! Barcelona mě láká právě svojí kulturou, tak snad se tam někdy podívám a využiju tak vaše super tipy!:))

    OdpovědětVymazat
  12. The most beautiful place I've ever wanted to go!
    xx, Flora
    http://lapapillonnoire.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  13. tolik skvělého jídla, mňam :D

    OdpovědětVymazat
  14. Sagrada Familia musela být nádherná, tam bych se sama někdy moc chtěla podívat :) A všechny ty fotky jídla, ááá :D The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  15. Všechno to vypadá úžasné. Nikdy mě Barcelona nelákala, ale teď začínám uvažovat o tom, že ji přidám na seznam míst, která chci navštívit :)
    PS: Krásné fotky.

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherné fotky a skvelé tipy, normálne rozmýšľam, že by som si tam spravila výletík. :)

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to neskutečně, u toho jídla už jsem umírala, mňáám a z těch sekáčů bych se asi zbláznila! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  18. V Barceloně jsem byla předloni. Moc jsem se tam těšila, ale bohužel jsem odjížděla trošku zklamaná. Bylo tam neskutečné horko, všude spousta lidí a navíc jsme na prohlídku města měli málo času. Určitě bych se tam ale chtěla podívat znovu a určitě bych se nechala inspirovat těmito skvělými tipy!
    Třeba bych pak na Barcelonu změnila názor :)

    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  19. Barcelona vypadá oprvadu kouzelně :) ,obzvlášť Montserrat je úžasný :))) !
    A k snídaním a trzím nemám co dodat :D !

    OdpovědětVymazat
  20. To jídlo vypadá naprosto skvěle! Já byla před pár lety v Barceloně taky, ale to bylo jeste s rodiči, takže tam chci někdy vyrazit znovu a obejít taky jiný místa než jen ty co jsou v každém průvodci :)

    OdpovědětVymazat
  21. Tolik dobrého jídla na pár fotkách, nádhera :)

    OdpovědětVymazat
  22. Perfektní článek. Barcelona vypadá lákavě. Viděla jsem u vás na Instagramu novou Naked paletku. Bylo by možné na ni udělat recenzi, popř. video? Zajímalo by mě i nějaké méně výrazné líčení, které se dá docílit právě s touto paletkou. Děkuji. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ten interier La Bona sort! Kouzelny :))))

    sweetcitruslemonade.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Keď sme boli v Španielsku na stáži so školou, tak sme v Barcelone boli len deň ale aj tak som v parku Ciutadella Park našla 2 nové kamarátky, ktoré skvelo tancovali. Tam to bolo proste top. Ešte som nezažila, že by sa na každom kúsku robilo niečo iné. Na jednej strane sa oslavovalo, na druhej hrali karty, proste skvelé. Sagrada Familia bola tiež super, už sa nemožem dočkať, kedy bude hotová. No a taktiež sa mi páčil futbalový štadión Barcelony a boli sme aj na jednej vyhliadke mestom ale netuším na akej strane, boli sme aj na jednom "hrade" a tam to bolo tiež skvelé, nakúpila som tam mamine a babine šatky, ktoré boli nádherné a zaplatila som za 5 asi 3€. Jediné, čo na Barcelone kritizujem je múzeum Pabla Picassa, podľa mojho názoru je zbytočné že je viac uznávaný maliar ako Salvádor Dalí. Za prvé jeho obrazy boli zo začiatku naozaj krásne, no potom nech sa na mňa nikto nehnevá ale tie obrazy čo maľoval keď prišiel na strednú školu, som maľovala ja v školke... U neho to šlo skor naopak. Ďalej personál a sbs veľmi nepríjemný, takže hneď ako sme si to v rýchlosti kvoli tomu prešli, tak sme šli radšej preč. Odporúčam naozaj pozrieť muzeum aj Salvadora Daliho...:-)

    A čo odporúčam najviac je ak budete mat viac času ist aspon na jeden den do Port Aventury - je to zábavný park, a je naozaj skvelý, nechcelo sa mi odtial odíst. Bol to moj najkrajší den v zivote ♥ Haha, no potrebovala som sa niekde vysantit. A okrem kolotocov to tam bolo porozdelované podla štátov, takže si z hluku prišiel do kludu. Vystúpenia, divadlá, indiáni, najlepšie ♥

    Ale vdaka za tipy, nabuduce ked tam pojdem tak si rada pozriem miesta kde ste boli aj vy. :-)

    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  25. Krasne fotky a hlavne to jidlo, mnam. :)
    V Bracelone jsem byla sluzebne na prelomu brezna a dubna a zbyl cas i na prohlidku mesta. Az na Park Güell, ktery jsem nestihla, jsem videla vsechno, ale dovnitr pamatek jsem nesla, coz mi mrzi v pripade Casa Batlló a Sagrady. Churros bych si dala, tak třeba příště. :)

    OdpovědětVymazat
  26. To vypadá všechno tak dobře! Skvělé fotky!))

    OdpovědětVymazat
  27. Po takom množstve skvelého jedla v jednom príspevku som zostala hladná :-D
    FITNESSDAME

    OdpovědětVymazat
  28. Skvělý článek, který musel zabrat hodně práce !
    A to jídlo ! Sbíhají se mi sliny :D :)

    OdpovědětVymazat
  29. Naprosto dokonalé fotky a skvěle napsaný článek! ♥

    Happy Tuesday!
    With love,
    Suzy ( ˘ ³˘)♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  30. krásné fotky holky!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Děkuji za krásné poznání Barcelony, alespoň Vašim článkem:-).
    Jste moc příjemné, buďte takové pořád.

    OdpovědětVymazat
  32. Děkuju za inspiraci! S přítelem se chystáme letět do Barcelony toto léto a už se moc těšíme. Vypadá to při nejmenším lákavě. Určitě vyzkoušíme!

    OdpovědětVymazat
  33. +1 pro Chök - taky jsem ten podnik teď objevil omylem a jejich cronuty jsou ��

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, děkuji ti za opravdu obsáhlý cestopis s bohatou nadílkou tipů. Díky tobě už celkem víme jak to ve městě chodí, takže se nebojím, že bychom to nezvládli. Na https://jacestovatel.cz/media/kam-zajit-v-barcelone-a-co-videt-za-pamatky mě zaujal park de la Ciutadella, o kterém se ty bohužel nezmiňuješ. Nebyla jsi tam náhodu ? :)

    OdpovědětVymazat