1) Letenky//Tickets
Letenky jsme kupovaly na EasyJet.com, protože přibližně měsíc před odletem byly nejlevnější. EasyJet jako nízkonákladová společnost nemá bohužel v ceně zavazadlo, takže jsme si ještě musely připlatit asi 700Kč za kufr s maximální hmotností 20kg. Jinak příruční zavazadlo je omezené pouze rozměrově, takže jsme jely s jednou kabelkou a skoro prázdným příručním kufrem ( na nákupy :D ), do kterého jsme daly foťáky. Pán u toho rentgenu byl asi fotograf, protože ho naše zavazadlo velice zaujalo a začal se vyptávat co fotíme a jestli do Londýna jedeme fotit :D. EasyJet létá na Gatwick.

We bought our tickets on EasyJet.com, because they were the cheapest a month before the flight. They don't include suitcase in price, so we payed extra money to get one with maximum weight 20kg. Carry-on baggage is only limited by size. We flew with one handbag and one almost empty carry-on baggage (for shopping :D), where we put our cameras. EasyJet flies to Gatwick airport.

2) Ubytování//Accomodation
Ubytování jsem hledala přes Booking.com, což je výborná stránka, kde si můžete hotely řadit podle různých kritérií. Kamarádka mi doporučovala řetězec hostelů YHA a v našem termínu jsme našly dvoulůžkový pokoj v Earls Courtu. Na booking.com si můžete hotel zadarmo rezervovat, akorát se nenechte jako my zmást tím, že tam zadáváte číslo karty. Vše se platí až na místě! Hotel byl skvělý. Čistý, plný mladých, ochotných a milých lidí. Koupelny byly na patře, ale na čtyři pokoje čtyři, takže doporučujeme přibalit žabky a jinak s tím nebyl žádný problém. Malou nevýhodou bylo, že stěny nebyly moc tlusté, tedy bylo všechno slyšet. První noc naši sousedi trochu řádili, ale pak jsme to buď zaspaly, nebo byl klid :D. A wifi byla dostupná a celkem rychlá, ale bylo možné si ji koupit na hodinu asi za tři libry, nebo na týden za devět.

I searched for accomodation on Booking.com, which is a great website. My friend recommended me YHA hostels and we found a two-bed room on Earl's Court. You can reserve your hotel on booking.com, but don't get confused by putting your credit card number there, you have to pay the hotel on the spot. The hotel was great. Clean, full of young and nice people. The bathrooms were on the floor, four bathrooms for four rooms. We recommend to pack a pair of flip-flops, but otherwise there was no problem. There was also wifi available everywhere at the hotel and was quite quick, but not for free. We bought it for the whole week for 9 pounds.

3) Doprava//Transport
Začnu na letišti. Když vystoupíte na Gatwicku, musíte nejdřív popojet zdarma jednu stanici přibližovacím vláčkem, než se z terminálu dostanete na vlakovou stanici. Lístek na vlak doporučujeme koupit až tam, i když vám už v letadle budou nabízet lístky na Gatwick express. Ten stojí asi 20 liber a jede na stanici Victoria, zatímco když zvolíte First Capital Trains na London Bridge, bude to stát necelých 10 liber. Na dopravu, pokud víte, že budete cestovat a pokud jedete na dýl než jeden den se vám určitě vyplatí Oyster card. Pak už jen záleží, jaké zóny a jak dlouho ji budete využívat. My jsme si zaplatily týdenní jízdné na dvě zóny - centrum - za 30 liber. Z toho 5 liber je vratná záloha za čipovou kartu. Znamená to, že se vůbec nemusíte starat jak jezdíte, neděláte si hlavu když znovu spletete to jejich metro, nebo si klidně můžete dělat okružní jízdy autobusem :D. Je to drahé, ale bez toho byste se nedoplatili.

I'll start with the airport. When you get off at Gatwick, you need to take a free one-station train to the train station first. We recommend to buy the ticket there, even though they offer tickets for Gatwick express on the plane, which will cost you 20 pounds and take you to Victoria station. We went by First Capital Trains to London Bridge station and it cost 10 pounds. If you know, that you'll travel a lot in London, it's good to buy Oyster card. We bought a 7-days Oyster card for two zones (the city centre) for 30 pounds, from which 5 you get back when you return the card. That means that you don't have to care about how you travel, you don't mind taking the wrong tube (as you will) and can take random rides by bus, which is always fun :D. It's expensive, but much better than without the card.

4) Jídlo a Pití//Food and drinks
Je taky docela drahé. Nejlevněji vyjdou asi fast foody. Na vaše doporučení jsme párkrát obědvaly v Pret a manger a můžeme to klidně doporučit dál. Angličané si moc nepotrpí na teplá jídla, takže všude najdete hlavně různé toasty, wrapy atd.. Marks&Spencer food narozdíl od nás je v Anglii levnější než kdejaké Tesco, takže hurá tam. A jinak jsme si daly Fish&Chips v Camden Townu, mňamka, a nic dalšího jsme nezkoušely.

It's also pretty expensive in London. We most often ate in fast foods and Pret a manger. English people don't really need warm food, so you can find toasts and wraps everywhere.

5) Památky//Sightseeing
Už jsme obešly na našich předchozích výletech do Londýna, ale ani tentokrát jsme si neodpustily procházku kolem klasik jako je Westminster Palace a Westminster Abbey, Big Ben, London Eye, Downing Street - ty jsou tak hezky pohromadě. Pak určitě stojí za to Tower Bridge a Tower of London. Trafalgar square, Hyde park a Buckingham Palace, Tate Modern Gallery a Millenium Bridge se St. Pauls Cathedral.

We have already been to London for sightseeing, but still we didn't miss Westminster Palace and Westminster Abbey, Big Ben, London Eye, Downing Street, Tower Bridge and Tower of London. Trafalgar square, Hyde park and Buckingham Palace, Tate Modern Gallery and Millenium Bridge with St.Pauls Cathedral.

6) Nakupování a ostatní//Shopping and other
Pokud vám nevadí hodně lidí na jednom místě, jděte na Oxford street. O té asi nemá cenu mluvit, jen bych doporučila tam přeci jen jít ráno, kolem deváté desáté, dokud to není takové maso. Jinak doporučujeme nákupní centrum Westfield. Nic většího jsme snad nikdy neviděly a vážně tam najdete každý obchod, který v Londýně hledáte. A pak už zbývají jen trhy. Z těch jsme navštívily Camden Town se spoustou vintage obchůdků, butiků a stánků. Ale jsou tam také outlety známých značek, nebo taková "tržnice" :D. A nezapomeňte ani na Covent Garden, což je sídlo komediantů a pouličních umělců.

If you don't mind people, go to Oxford Street, but we still recommend going there in the morning. Other from that, Westfield is great and much more pleasant. We have never seen a bigger shopping centre. And then there are street markets. We went to Camden Town where you cand find a lot of vintage boutigues, outlets and stands. And also don't forget Covent garden, with it's street comediants and artists.

LFW
1) Jak si zařídit akreditaci?//How to get an accreditation?
LFW byl už dlouho naším snem a asi před půl rokem jsem začala uvažovat o tom, že náš blog by mohl mít dostatečné množství čtenářů na to, zkusit se akreditovat. Hledala jsem všechny možné rady, ptala se kde to šlo, psala blogerům, jen abych se o průběhu Fashion Weeku dozvěděla co možná nejvíc. Bohužel se ale zdá, že pokud někdo dosáhne úspěchu, nerad se s ostatními dělí i o to, jak toho dosáhl - tím chci říct, že jsem nikde nic moc nenašla. Prostě jsem to musela zkusit. V červenci se na stránkách LFW otevřel formulář pro registrace, který jsem vyplnila a čekala na odpověď. Při registraci jako blogger je nutné mít stažený výpis návštěvnosti z google analytics za posledních půl roku ( statistiky se dají zdarma aktivovat ), vyplnit url blogu ( popřípadě doplňující materiály, které ho charakterizují a motivační dopis ) a Londýnskou adresu, na které budete v průběhu Fashion Weeku bydlet. A pak čekáte, a čekáte, a čekáte. Měsíc před FW mi přišel e-mail s potvrzením, kde jsem měla všechny informace ještě zkontrolovat a podařilo se mi tam doplnit Niky jako "spolubloggera". A pak čekáte, a čekáte a zase čekáte. Nevíte zda se tam dostanete, ale musíte už mít rezervovaný hotel a letenku. A čekáte. Přibližně čtrnáct dní před FW mi konečně přišlo potvrzení, že moje akreditace byla schválena, dostala jsem své identifikační číslo a slib, že brzo dostanu další informace. Nikči akreditace byla z neznámých důvodů zamítnuta. Teprve týden před odjezdem jsem měla v ruce formulář s čárovým kodem, díky kterému mi pak na místě vytiskli exhibition card. Sice jsem nevěděla, co to znamená a kam se s tím dostanu, ale měla jsem pocit úspěchu, že alespoň něco vyšlo.

Druhý způsob, jak akreditaci získat, je vyplnit formulář na místě. Jak jsem psala, Niky akreditaci online nezískala, musela to tedy zkusit přímo u přepážky pro bloggery ( Ano! Byla tam speciální přepážka pro bloggery! ). Dostala formulář, který vyplnila, slečna ji potom vyzpovídala ohledně blogu, prohlédla si ho, nechala si ukázat statistiky a bylo to. Když jsem vyšla z první přehlídky, Niky už mi šla úspěšně naproti se svojí visačkou. Problém s touhle druhou verzí je, že předem nezískáte identifikační číslo, které je potřeba k tomu, abyste se dostali na přehlídku.

LFW has been our dream for a long time and about half a year ago I started thinking about going. I thought our blog could have had enough readers to get an accreditation. I’ve looked everywhere for advice about how it works, but unfortunately nobody was willing to help, so I just had to try. In july a registration form opened at LFW website, I filled it in and waited. For registrating you need to list the number of your visitors from google analytics for last six months (you can activate the statistics for free), enter your blog’s url (or additional materials and cover letter) and an address in London, where you’ll live during fashion week. Then you wait, wait and wait some more. A month before FW started I received an e-mail of confirmation, where I could chceck the information and I also managed to add Nicole as “co-blogger”. Then you wait, wait and wait some more. You don’t know whether you’ll get in, but you need to have your hotel and ticket booked by now. Approximately two weeks before FW I finally got an e-mail confirmating my accreditation with my identification number. Nicole’s accreditation was for some reason rejected. A week before the flight I had a form with barcode in my hands, thanks to which I got my exhibition card printed. I didn’t know what it means and where it can get me, but it was at least something. 

Another way of getting an accreditation is by filling in the form right at LFW. Nicole didn’t get her accreditation on-line, so she had to try it in the bloggers counter (Yes! There was one only for bloggers!). She got a form, filled it in, then answered a few questions about the blog, mainly the numbers of visitors and that was it. When I walked out of the first fahsion show, Nicole was already waving at me with her printed accreditation. But the main problem with this is that you don't have your ID number, so you can't apply properly for fashion show invites.

2) Jak se dostat na přehlídky?//How to get to fashion shows?
Pokračujeme. Do komplexu Somerset Housu se dostane každý, exhibition card vám dá přístup do showroomů a na výstavy přímo v budově, ale na samotné přehlídky potřebujete pozvánky. Jinak máte smůlu. Jak jsem si zjistila, na přehlídky vás ani s akreditací nikdo sám nepozve. Musíte projevit zájem a o pozvánku zažádat PR agenturu zastupující designéra. Na každou přehlídku zvlášť. Pokud se tedy jako my chcete dostat alespoň někam, znamená to odeslat kolem padesáti e-mailů. Poučení - není kam spěchat! Pozvánky se vyřizují a rozesílají teprve týden před začátkem FW, nebo klidně až po jeho začátku, pokud přehlídka není v nějakém z prvních dnů. Nebuďte tedy jako já. První várku e-mailů jsem psala už někdy na začátku srpna, protože jsem se bála, aby nebylo pozdě. Přišlo mi jen pár automatických odpovědí, že pozvánky se budou teprve vyřizovat. Koncem srpna mi to nedalo, a podobné e-maily jsem rozeslala znovu. Opět mi přišlo jen pár automatických odpovědí, že je ještě čas a pár s tím, že pokud jsem do e-mailu rovnou nenapsala ID, jméno, funkci a adresu, nikoho nebude moje žádost zajímat. Ale jaké ID? Aha, to ID o kterém jsem mluvila v předchozím odstavci, které přišlo až začátkem záři. V tu chvíli už mi bylo docela trapné, žádat o pozvánky potřetí, ale co, dělala jsem to poprvé a nic jsem o tom nevěděla. Na poslední chvíli jsem ještě zjistila, že si do hotelu nemůžu nechat zaslat poštu, takže jsem poprosila sestřenici kamaráda, která žije v Londýně, jestli by pozvánky nepřevzala ( děkuju! ) a všechny PR agentury obeslala s novou žádostí, tentokrát už kompletní. Pokud vaši žádost neuznají, nikdo vám to nenapíše. Asi tři pozvánky nám přišly e-mailem k vytištění a JEDNA PR firma nám potvrdila že pozvánky odesílá. Odjely jsme s tím, že toho moc nemáme, ale alespoň něco a nakonec jsme byly mile překvapené tím, kolik toho přišlo a že skoro všichni pochopili, že jsme dvě.

Everybody can get to Somerset house grounds for free, with exhibition card you can get to showrooms and exhibitions in the building. But for the shows, you need invitations. Nobody invites you to the shows even when you have the accreditation, you need to show that you’re interested and ask for an invitation yourself. Write an e-mail to PR agency representing the designer. Separately for every fashion show. If you want to get at least somewhere as we did, you have to write around fifty e-mails. An advice – there is no rush. Invitations get send a week before FW starts, or even after it started. But remember that if you write the e-mail, you need to fill in your name, position, ID and address in London.

3) Jak to funguje?//How does it work?
Tohle už vemu jen tak v rychlosti. Hlavní budovou FW je Somerset House. Tam se odehrává většina hlavních přehlídek, najdete tam showroomy a výstavy podobné našim Design Supermarketům, Code:Mode a podobným akcím. Všude pobíhají slečny s tablety připravené vám s čímkoli poradit a právě v SH také narazíte na největší množství streetstyle fotografů. Jak jsme brzo zjistily, přehlídky nejsou vymyšlené tak, aby na sebe navazovaly a jsou rozházené po celém Londýně - takže budete doslova lítat v centru ( pokud tedy nemáte na taxíka, nebo vás všude nevozí LFW Mercedes ). Několik přehlídek jsme tak nestily, protože to bylo daleko a na jednu jsme se dokonce kapacitně nevešly. Často jsme měly lístky na stání, ale většinou jsme si i tak sedly do nějaké z posledních řad, což bylo lepší, protože nikomu nevadilo, když jsem si stoupla a fotila. Přehlídka nikdy nezačala včas, ale tak o patnáct minut později. A všichni byli hrozně milí, ochotní a hrozně rádi si povídali.

The main building of LFW is Somerset House. That’s where most of the shows take place. You can also find showrooms and exhibitions there. A lot of girls are running around with tabloids, ready to help you with everything. How we soon found out, the shows are not organised so that you can make all of them and they are also all over London. That means you need to travel a lot (if you don’t have spare pounds for taxi or get driven by LFW Mercedes). We didn’t make it to a few shows on time, because they were too far away and we even didn’t get to one, because there was too many people. We often had standing tickets, but still, we liked to sit in the last row, because nobody minded if we stood up to take some photos. Shows never start on time! There was always at least ten minutes delay.

4) Co si vzít na sebe?//What to wear?
Máte dvě možnosti. Buď se chcete nechat vyfotit a vezmete si tak tu nejšílenější a nejbarevnější a nejtrendovější kombinaci, kterou jste schopni vytvořit. Nebo vám jsou fotografové ukradení a můžete jít klidně v pytli od brambor. :)) 

You have two options. Either you want to get noticed by photographers and put on the craziest, most colourful and most trendy combination you can find, or you don’t care about photographers and can go wearing a potato sack. :))

5) Co si vzít s sebou?//What to take with you?
Foťák, protože bude pořád co fotit. Vodu, protože pitný režim je důležitý. Vizitky, protože je to skvělá příležitost k získání kontaktů a pokud nechcete, aby vaše nohy bolely jako ty moje, přibalte si balerínky na přezutí. A deštník, protože jste v Londýně!

A camera, because there is always something to take photos of. Water, because it’s sometimes hard to find a spare moment for refreshments. Business cards, because it’s a great opportunity to make new contacts. If you like your legs and don’t want them to hurt, pack some flat shoes in your bag and ad an umbrella, you’re in London!

Uff.. kdo to celé dočetl, klobouk dolů. Určitě jsme ještě zapomněly na něco, co jsme chtěly zmínit, ale už takhle je to dostatečně dlouhé. Takže pokud vás ještě cokoli zajímá, budeme odpovídat v komentářích, nebo na Formspring :)).
Uff.. If there is someone that read it all, thank you. We have probably forgotten a lot we wanted to say, but I think it is long enough as it is. So if you want to know more, make sure you ask in comments or at Formspring :)).

54 komentářů

  1. Luci skvělý článek a obdivuju Tvoje odhodlání v tom si všechno sama vyřídit, jsi fakt dobrá!

    OdpovědětVymazat
  2. vůbec mi nevadí, že je to dlouhý, když je to skvěle napsaný a zajímavý :))

    jednou bych se v tom prostředí chtěla pohybovat, takže mě to zas dostatečně namotivovalo učit se.. ano učit se..:D

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznávám, že jsem přečetla jen to, co mě opravdu zajímalo :). Skvělý článek!!

    OdpovědětVymazat
  4. Super holky, přečetla jsem to jedním dechem :-D Moc děkuji za tipy, a jsem moc ráda, že jste si to užily;-) Věřím, že to musel být skvělý zážitek. LFW jsem zažila minulý rok, ale jen jako klasický divák;-)
    Doufám, že se jednou taky poštěstí a naskytne se příležitost zažít to na vlastní kůži.

    Přeju mnoho dalších radostí a úspěchů! A.

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavý a poutavý článek :) i přes to jak je dlouhý, jsem ho prostě musela celý přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  6. S úžasnou vervou ses do toho pustila, moc Vám holky fandím a ráda Vás čtu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý a vyčerpavájící článek, super!:) Jsi moc hodná, že sis dala práci s tím, aby jsi nám sdělila všechny detaily:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tam se asi nikdy nepodívám, leda že bych každýmu novýmu followerovi dávala hrst zlata :D
    Jinak moc dobře napsaný!

    OdpovědětVymazat
  9. Holky díky moc za tenhle článek, určitě z něj v budoucnu některé info využiju. A jinak s tím LFW jste obdivuhodné, vypadá to na pěkné peripetie než se člověk dostane, kam opravdu tolik chce, ale evidentně díky velké snaze jde hodně věcí :)
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  10. Wow, na něco takového bych si netroufla. Asi bych po příjezdu zoufale volala maminku s tím, že jsem se ztratila a nevím co mám dělat! :D Perfektní článek, je super, že jste si splnily to, po čem jste toužily.

    OdpovědětVymazat
  11. Za takovou dřinu to byla opravdu zasloužená "dovolená"! :D Skvěle jste si s tím poradily ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělej článek, úplně mě to pohltilo:D Obdivuju tě, že máš to odhodlání si to všechno takhle zařizovat sama:)

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluju ke skvěým úspěchům blogu :)

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. fajn rady :))


    http://worldofadel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Super ráda jsem si vše přečetla :) Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  16. dost vyčerpávající článek, teď až vidím kolik práce vás to všechno muselo stát! parádní článek :)

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělý článek :) S chutí jsem se pročetla až na jeho konec a strašně vám závidím, že se vám díky blogu dostalo takové příležitosti :) Určitě to je pro vás hodně užitečná zkušenost, a jestli vám byly vizitky co platné, tak jste určitě navázaly nové známosti a třeba i spolupráce :) Gratuluju vám holky a je moc fajn, že jste si to tam tak parádně užily :)

    OdpovědětVymazat
  18. Super článok plný zaujímavých informácií!:)To máte teda šťastie, že ste tam mohli byť no ale aj ste toho museli preto veľmi veľa urobiť,takže zaslúžené:) Krása baby!

    OdpovědětVymazat
  19. wow holky - taková spletitá cesta k úspěchu, ale jak se říká: odvážnému štěstí přeje! A Vy jste to daly úplně s přehledem - čiže palec nahoru ;-)

    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  20. parádny článok! obdiv že ste to všetko zvládli samé :)


    lucyslifegallery.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. páni, netušila jsem, jak moc to může být složité!! klobouk dolů holky, jste super!

    OdpovědětVymazat
  22. skvelý článok a oceňujem to, nakoľko o mesiac sa chystám do Londýna :)

    OdpovědětVymazat
  23. Skvělý článek, i když informace o LFW mi bohužel asi k ničemu nebudou :D Ale je to zajímavé. Přiznávám, že jsem myslela, že vám to prostě nabídli a ne, že s tím bylo tolik zařizování. Obdivuju vás, jste skvělý! :)

    OdpovědětVymazat
  24. je to užasný článek. Ikdyž na LFW se asi nidky nedostanu se svým blogem bohužel.

    OdpovědětVymazat
  25. Super článek! Čím dál víc se chci do Londýna znova podívat :)

    musliwithmilk.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Je to super článek! A asi to zhatilo moje sny, že bych se někdy jela podívat :D

    OdpovědětVymazat
  27. Úžasný článek! Myslím, že zahrnuje všechno co má a hlavně to, co mě zajímalo - jak se tam dostat :D
    Moc děkuju za info a určitě nebudu jediná, kterou to potěšilo!
    Budete psát i něco o Dreft FW?

    OdpovědětVymazat
  28. výborný článek, díky za sdílení informací, ikdyž pochybuji, že bych se tam nikdy dostala :) a reportáže z lfw byly super, za ty taky moc díky! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Londýn a celá Anglie je naprosto boží. Sama jsem měla možnost se tam minulý rok podívat :). Doufám, že sis to tam moc užila a děkuju za rady, třeba pro mojí další návštěvu Anglie.

    OdpovědětVymazat
  30. Dobrý článek,jste skvělé!A jako vždy krásné fotografie :)

    OdpovědětVymazat
  31. Obdivuhodné po všech stránkách! Gratuluji :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  32. Skvělý článek! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Musím říct, že jsi jediná blogerka u které nevynechám jediný post a vždycky se mi líbí. A to, že si byla ochotna se takto podělit o info "jak na to" je úžasné! :) Pakliže budu mít zase někdy příležitost navštívit Londýn, určitě budu čerpat mimo jiné z tvých rad :) Díky
    Iva Ferkálová

    OdpovědětVymazat
  34. na takovouto akci se asi nikdy nedostanu :D ale článek je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  35. na takovouto akci se asi nikdy nedostanu :D ale článek je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  36. na takovouto akci se asi nikdy nedostanu :D ale článek je skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  37. Líbí se mi na tobě, jak si umíš věci zařídit. Jsi vážně schopná holka;). Ať se daří!

    OdpovědětVymazat
  38. Krásny, veľmi zaujímavý článok :)

    OdpovědětVymazat
  39. super rady :) inšpirujem sa, keď náhodou pôjdem do Londýna :)

    OdpovědětVymazat
  40. tyjo, to teda klobouk dolu, to zařizování s LFW je docela síla a dík, za článek s vyčepávajícími informacemi o tom! to člověka ani nenapadne, co se okolo toho všechno musí zařizovat :) jsem ráda, že jste si to užily!!

    OdpovědětVymazat
  41. Perfektní článek! Asi bych na to vyřizování neměla nervy, ale jednou bych se na nějaký fashion week podívat chtěla:)

    OdpovědětVymazat
  42. Wow, tak to ste sa fakt snazili.. Aj ja tam raz pojdem :)

    OdpovědětVymazat
  43. no jasně,že jsem to dočetla :))
    je to spousta vyřizování,ale rozhodně to za to stojí! :)

    OdpovědětVymazat
  44. Teda, je to opravdu hodně složité a ty jsi dobrá, že jsi to všechno zvládla vyřídit! Článek super :))

    OdpovědětVymazat
  45. zaujímavý článok :) okolo toho LFW to vyzerá ako dostatok chaosu, ale určite to stojí za to.

    OdpovědětVymazat
  46. super článok ktorý mi všetko objasnik :) ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  47. Tak zrovna na takovýto článek jsem dlouho čekala, ani googl mi nedokázal odpovědět na otázky ohledně fashionweeku. :)

    http://chilli-chocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  48. Musím říct, že je to snad ten nejdelší článek, co sjem na blogu kdy přečetla celý, ale stál za to. Vážně super, že jste se podělily s těmito nelehce získanými zkušenostmi... prostě super!

    OdpovědětVymazat
  49. Jsem ráda, žes psala o tom tom EasyJet a příletu na Gatwick, s rodiči se taky chystáme do Londýna a celé to mám zorganizovat, protože už jsem tam jednou byla a mám z toho trošku obavy. Tak nějak si nejsem jistá, jestli náhodou nezabloudíme cestou z Gatwicku na hotel :D Děkuju moc za rady v tvém článku, myslím, že mi budou užitečné :))

    OdpovědětVymazat
  50. úžasný článok, v budúcnosti sa chystám do Londýna takže dakujem za rady. brutálne super sa obliekate,takže len tak dalej!! velmi rada vás čítam ;)

    OdpovědětVymazat
  51. úžasný článok. v budúcnosti chcem ísť do londýna takže dakujem. super sa obliekate a máte úžasný blog. len tak dalej ;)

    OdpovědětVymazat