O Alex Longmore už jsme vám vyprávěly v souvislosti s Londýnským Fashion Weekem. Je to jedna z nejznámějších stylistek celebrit a nedávno založila v Londýně i vlastní školu stylistů. Moc rády jsme se s ní setkaly a outfity, které nám na první den LFW nastylovala jste mohli vidět v předchozích příspěvcích.
We've told you about Alex Longmore in some of our London Fashion Week posts. She styled our outfit for the first day. Alex is a well-known celebrity stylist and has recently started Style school in London.

 1. Kdy jsi se začala zajímat o módu a proč je pro tebe důležitá? Chtěla jsi vždy být stylistkou? // How did you first get interested in fashion and why is it important for you? Have you always wanted to be a stylist?
Že chci být stylistkou jsem věděla už odmalička. Vždy mě to táhlo k módě a oblečení, ale nejvíce jsem si zamilovala tu kreativní část práce. Nejraději vymýšlím koncepty focení a nic mě nedokáže více nadchnout, než když vidím jak se to celé uskutečňuje - spolu s fotografem, modelkou/celebritou, lokací, vlasy a make-upem a oblečením.
 I always knew I wanted to be a stylist from a really young age, I have always been drawn to fashion and clothes but for me the creative part of styling is what I really love. I love putting shoots, concepts and story ideas together, seeing it all work as a whole package with a photographer, model/celebrity, location, hair and make up and the clothes – nothing excites me more.  

2. Co tě na tvé práci baví nejvíc? // What is the one thing you enjoy the most about your job? 
Že každý den přinese něco nového, nepracuji denně od devíti do pěti a navíc hodně cestuji.
That no day is the same, its not a 9-5 and there is lots of travelling involved.  

3. Na druhou stranu, co tě na práci stylistky vůbec nebaví? // On the other hand, what is the one thing you don't enjoy at all? 
 Elitářská nátura módního průmyslu. Je to hodně demotivující pro lidi, kteří přemýšlejí o práci s módou a přitom to o tom vůbec není.
The elitist attitude in the Industry. It is so off putting for people thinking about a career in fashion and it really isnt the case.  
4. Řekni nám něco víc o své Škole stylistů. Odkud ten nápad vzešel? Co se tam studenti naučí? // Tell us more about your style school? Where did the idea come from? What do the students learn?
Tu ideu jsem měla už nějakou dobu v hlavě, ale odstartoval to jeden večer, kdy jsme se o tom rozpovídaly s mou sousedkou a nápad byl na světě! Moji žáci mají možnost učit se od těch nejlepších. Každou lekci vede jeden profesinál v oboru. Jsem stylistkou už 16 let a své tipy, rady a zkušenosti bych ráda předala dál a pomohla tak zrození módní kariéry.
I had been mulling the idea over for a while but a neighbour of mine and I were brainstorming around the Kitchen table one day and the idea suddenly came to life. My pupils get to learn from the best, and each course is solely taught by top Industry professionals. I’ve been a stylist for over 16 years and I have a wealth of experience that I really want to pass that down to the younger generation, giving them insider tips and help them on their way to a career in fashion.   

5. Jak bys popsala módní scénu Londýna v porovnání s dalšími velkými městy? // How would you describe the fashion scene in London, compared to other major cities? 
Je mnohem individuálnější, neexistuje žádná daná uniforma a každý bere módu jako prostředek sebevyjádředí se. Vintage je také velice uznávaný a najdete zde nejlepší High Street nakupování na světě.
Its way more individual, there is no given uniform and there is a real expression of self. Vintage is big here and also we have the best High Street Shopping in the world.  

6. Co tě první zaujme na outfitu ostatních? // What is the first thing you look for in another persons outfit? 
Vždycky hledám něco, co se mi bude líbit. Ptám se lidí, odkud určitou věc mají a často je dokonce kvůli tomu zastavím na ulici. V mozku mám schovanou databázi šperků a oblečení s popiskem odkud jsou.
I generally always look out for things I like. Im always asking people where they got certain items from and often stop people in the street to ask. Hidden away in my brain is a database of accessories and clothes and where they came from.  
7. Módní pravidlo, které nikdy neporušíš je? // A fashion rule you never break is? 
Nošení černé a tmavě modré dohromady. Wearing Black and Navy together  

8. Kde vidíš samu sebe za deset let? // Where do you see yourself in ten years? 
Momentálně v Londýně tak prší, že si představuji jak ležím na pláži na tropickém ostrově. Vážně doufám, že za deset let bude Škola Stylistů v USA, Indii a v každém z hlavních měst módy.
Right now, its so rainy in London I'm imagining myself on the beach on a tropical island.  Seriously I hope in ten years time there will be Style School’s in the USA, India and around all the fashion capitals.  

9. Jak jsi si užila Londýnský fashion week? // How did you enjoy London fashion week? 
 Vážně se mi líbil ( až na angínu, kterou jsem v průběhu chytila ). Mojí nejoblíbenější částí byla přehlídka Burberry, ta byla prostě skvělá.
I really loved it (apart from getting tonsilitus half way through) My most favourite part - the Burberry Show, it was off the scale. 
FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / FORMSPRING

16 komentářů

  1. Hrozně se mi líbí ta tapeta, co má Alex v pracovně:)

    http://wind-in-hair.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý rozhovor! :)) Mať tak možnosť dostať sa na taký kurz:)

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý rozhovor:) taky by se mi líbila práce stylistky:D

    OdpovědětVymazat
  4. zajímavý rozhovor, opravdu pěkný:)

    OdpovědětVymazat
  5. užasnej rozhovor. Alex má perfektně zařízenou kancelář. Nádhera

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý rozhovor. Pro budoucí stylistky může být Alex perfektním vzorem. ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Vážně inspirace pro začínající stylistku jako já :))) Super!

    OdpovědětVymazat
  8. a ma to byt jakoze tmavomodra a cerna nikdy spolu? nebo naopak?:))

    OdpovědětVymazat
  9. super rozhovor! :) alex vypadá moc mile :)

    OdpovědětVymazat