Externí nabíječka je podle nás úplně skvělý vynález. Samy jsme online téměř celý den a často pracujeme z telefonu, proto je pro nás skvělé mít možnost nabíjení telefonu třeba i jen tak v kabelce. Tahle nabíječka Coolpad Big Boy nám telefon nabije až 5x a k tomu i hezky vypadá. A jeden z vás ji může dnes vyhrát!

Stačí, když nám do komentářů napíšete, co si myslíte o té dnešní době. Zda máte telefon také stále u sebe, nebo se naopak bez telefonu v klidu celý den obejdete :). Opravdu nás to zajímá!

Hodně štěstí!

Vyhrává: art.ofClare@seznam.cz

1 062 komentářů

  1. Ahoj holky,
    I já mám telefon pořád u sebe a když se prostě nudím a mám na to chuť,brouzdám na instagramu, píšu si s kamarádkami atd...Ale vždycky mě mrzí když je někdo závislý na telefonu tak, že je na něm i v průběhu akcí,oslav návštěv... prostě v tu chvíli kdy se může skvěle bavit s ostatními a užívat si :) !

    misa.vundererova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. samozřejmě, že mám mobil stále u sebe :D je to až smutné...kdysi jsem byla bez mobilu 4 měsíce a bylo to nejlepší nejklidnější a nejvíc bezstresové období mého života :) dneska už bych ale bez mobilu nic nezařídila
    barcam@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Vzhledem k tomu, že mám celkem ,,zaostalý,, telefon, tak bez něj vydržím celkem v klidu, ale vím, že kdybych měla nějakého toho chytráka asi bych ho nosila i na záchod :D mishelle17@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Vzhledem k tomu, že mám celkem ,,zaostalý,, telefon, tak bez něj vydržím celkem v klidu, ale vím, že kdybych měla nějakého toho chytráka asi bych ho nosila i na záchod :D mishelle17@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Mám to tak že klidně jsem celý den bez mobilu ale většinou to je tak že ho zapomenu... ale jinak ho používám docela často hlavně na poslouchání písniček v autobuse kde jsem docela často a tak by se mi externí nabíječka docela hodila ;)
    Email: martaspetrakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj holky:)
    Mně osobně přijde nejvíc smutné to, že děti třeba ve třetí třídě mají nejnovější telefony za desetitisíce a stresují, když jim nejde rozjet hra, video, písnička nebo něco podobného.
    Já mám telefon stále u sebe, jsem na něm závislá, ale tím stylem, že mi stačí ho mít u sebe a nic na něm nedělat. Podle mého názoru se vše modernizuje až moc rychle a tímhle tempem se za pár let nebude chodit ani do školy a veškerá výuka bude přes telefon, tudíž lidi přestanou chodit do společnosti ostatních lidí a stanou se z naší rasy jedinci, co bojují sami za sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapomněla jsem připsat e-mail, kdybych měla čirou náhodou to štěstí :)
      nikolavelcova1996@seznam.cz

      Vymazat
  8. Já osobně se bez mého mobiku neobejdu. Nedávno jsem si zapomněla mobil doma a byla jsem úplně mimo. Je totiž můj diař, rozvrh do školy, komunikativní prostředek a seznam vánočních dárků v jednom. Takže by se mi tato externí nabíječka velmi hodila :)
    terezkamarkova001@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Vím, že to není dobré, ale bez mobilu bych snad nepřežila. Používám ho denně, bez něj nevím, kolik je hodin(i kdyz nosim hodinky, tak se musím podívat na mobil :D) a jaké je datum. Taky ho používám na všechno, už skoro nechodím na počítač, jen když je nutné něco udělat do školy.
    mylinh.chau@gnj.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Telefon bohuzel nosim porad u sebe a naopak bych ocenila nejakou odvykacku na tohle :D je to az neslusne jak dnes visime na telefonech i behem konverzace atd.. Male deti ve skole pod lavici hraji hry a podobne:/
    Elinkadvorakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,na telefonu jsem ted uz uplne zavisla :D kdykoli mam volnou chvili, tak projizdim snapchat, instagram, fb, youtube...no...hruza :D ted se snazim telefon omezit alespon vecer pred spanim a misto toho saham po nejake knizce :D
    renat.jezkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj :) Já u sebe mám telefon celý den, ale to hlavně kvůli telefonování a smskám. Nemám internet v telefonu, ale v dnešní době je skoro všude, takže je zbytečné pro mě si kupovat drahé tarify jen kvůli němu.
    AnickaJancarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahooj:) Sice mi vadí jak všichni používají mobily..Všichni sluchátka v uších..selfíčka a hlavně být na instagramu či snapchatu + facebooku to je nejdůležitější.Jediné obavy co mají "aa co když mě někdo vyfotí,dá to na insta a já budu vypadat špatně! :O " Všechny nás ten internet pohltil.Vždycky si připadám vtipně když přijdu do autobusu,metra a všichni jsou na mobilech a jedou si to svoje a já nic.. :D :D Já mobil skoro vždy nechávám doma.. leží mi na poličce u postele a funguje jenom jako budík :D :D Popřípadě ho tahám ven jenom když někam jedu a budu potřebovat volat. :D Jak jsem psala na začátku mám k tomu věčnému stalkování netu odpor ,ale mít např. internet v mobilu má i své světlé stránky! :))
    ezaklova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Tak i tak jsou dny kdy vydržím, ale i dny kdy se bez telefonu neobejdu.
    klarabeljelenova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Mobil mám stále pri sebe. Ráno keď sa zobudím hneď prechádzam sociálne siete :D a sledujem aj váš vlogmas kalendár :) Externú nabíjačku hľadám už dlho kvôli tomu, že keď aj cestujem potrebujem si nabiť ten mobil, pretože ho stále využívam :)

    emkabopkoova@gmial.com

    OdpovědětVymazat
  16. Cau holky, ja patrim k tem, co telefon skoro z ruky nedaji, a HROZNE me to stve! Moje predsvevzeti na novy rok, bude nemit u sebe porad kobil. A myslim si, ze je to hrozne na nic, kdyz to tak chodi skoro u vech mladych...
    wiktoriakowalczyk77@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. ja mám teraz úplne starý, tlačídkový mobil a prežijem s ním, úplne bez problémov :) ale Vianoce sa blížia a ja dostanem nový mobil a je mi viac než jasné, že začnú tie časy, kedy budem stále kontrolovať či mám mobil pri sebe... a často bývam mimo domu celý deň, tak takýto pomocník by sa mi zišiel :) PS: tlačídkový mobil mi vydrží nabitý 3 týždne ... no neni to úžasné ? :D

    OdpovědětVymazat
  18. Ja si myslim, ze je to aj celkom smutne a snazim sa moj online zivot obnedzit a uzivat si realitu, pretoze ta je podla mna ovela dolezitejsia, ale na druhu stranu telefon je super pomocka aj pri cestovani, ked clovek potrebuje navigaciu, pozriet si spoje a tak dalej a vtedy je celkom aj dolezite mat nabity telefon, respm externu nabijacku. Keby velmi chcem, tak sa bez telefonu zaobidem.

    andrea.em236@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. ja mám teraz úplne starý, tlačídkový mobil a prežijem s ním, úplne bez problémov :) ale Vianoce sa blížia a ja dostanem nový mobil a je mi viac než jasné, že začnú tie časy, kedy budem stále kontrolovať či mám mobil pri sebe... a často bývam mimo domu celý deň, tak takýto pomocník by sa mi zišiel :) PS: tlačídkový mobil mi vydrží nabitý 3 týždne ... no neni to úžasné ? :D

    OdpovědětVymazat
  20. ahoj holky,
    ja se bez telefonu asi neobejdu cely den. ale nadruhou stranu když se mi hned rano vybyl telefon , tak jsem prezila :). mam tam sice data ale nez se mi načte 1 obrázek na Instagramu , tak je půlka dat pryč. :(. emadance@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Spousta lidí tady píše, že je to hrůza, když jsou všichni přisátí. No upřímně, já mám většinu času telefon u sebe. Je to pro mě veliký pomocník - maily mám pod kontrolou a nemusím se několikrát denně přihlašovat přes web. Což mi pomáhá hlavně v práci. No a že jsem na fb, instagramu nebo pinterestu či YouTube.. Dřív to bývala televize, dnes mobily. A když se tomu zcela neproadne a zvolí se nějaká rozumná míra, tak proč ne?!
    bendova-tereza@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  22. V týdnu mám mobil pořád u sebe, ale o víkendech se to snažím omezit a pokud to není nutné, zkontroluji ho pouze párkrát denně pro případ, že by se něco stalo. Nejvíce mi ale vadí, když jdu s kamarádkou na kafe a místo toho, aby jsme si povídali, jsme každá n a svém mobilu, a když se podívám kolem sebe, tak v dnešní době je to bohužel normální. Každá věc má své pozitivní i negativní stránky a bez mobilu bych si už nedokázala představit život.
    silhankova.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Přiznám se, že já na telefonu moc nelpím, a kdybych věděla, že ho týden nebudu potřebovat, klidně se ho vzdám. Nerada vidím, když si jdou lidi sednout a místo konverzace se věnují spíš svému online životu. A překvapuje mě, že se tento nešvar už netýká jen mladých lidí, ale rozmáhá se po všech věkových kategoriích.
    juicy.fruuit@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj holky,

    upřímně jsem na telefonu 24/7...stále k dispozici. Jednak z pracovních důvodů a jednak už na tom je asi i malá závislost. Každopádně se nestane, že bych nebyla k sehnání. Minimálně ale dvakrát do roka si dělám víkend na samotě - s mamkou a tam telefon vypínám /předtím dám všem vědět, že nebudu na dosahu/. Tím pádem taky pořád nabíjím a někdy hledám kavárny a honem honem k zásuvce, takže externí nabíječka by byla super :))

    OdpovědětVymazat
  25. Mobil musím mít celej den u sebe protože nikdy nevím kdy se budu muset podívat na elek. žákovskou nebo najít něco do školy a zavolat mamce a domluvit se s něčím. Bez elektroniky se tet neobejdeme a hlavně se ní ani nevihneme.
    klarka.masna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Dnešná doba je desivá 10 ročné deti majú lepšie mobili ako my starší nechápem kam to speje a ty rodičia že im to tak kupuju,keď som bola ja decko a chodila som do školy som bola rada že mám tu starú tehlu a tieto deti musia mať hneď iPhone nechápem to už ani von nechodia ani nič :( kika719@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj Luci a Niky :)
    Já mám telefon a používám ho celkem často.
    Karol :)

    OdpovědětVymazat
  28. Je to zvláštní doba. Každý se domlouvá přes sociální sítě, zveřejňuje svoje soukromí, které má mít jen pro sebe. Techniku uznávám a sama se o ni hodně zajímám, ale když vidím děti, které si neumí hrát a jen čučí do telefonu nebo si na papír kreslí počítačové hry, tak je mi smutno. Děti nezažijí tak krásně dětství, jako jsme měli my, když jsme na sebe zazvonili u domu a celé odpoledne jsme běhali venku s míčem nebo jezdili na kole.
    Pro děti techniku neuznávám.
    dvorakova.tereza0@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Jsem velká romantička. Proto mě to na jednu stranu štve jak každý kouká do mobilů a nevšímá si těch krásných okamžiků kolem. Ale nebudeme si nic nalhávat. V dnešní době je to už v podstatě nutnost mít mobil. Sama si svůj život bez něj neumím představit. Snažím se ale abych na něm nebyla každou minutu celého dne. Ovšem mám i dny kdy od něj nemůžu odtrhnout oči. :) V dnešní době je to prostě naprosto normální ale určitě ne správné. Myslím si ale že je to každého věc zda chce trávit čas v realitě, nebo mimo ní. Nemůže ani soudit všechny lidi které uvidíme s mobilem přilepeným u ucha. Pro někoho je to nástroj který ho uživí. Pro někoho je to jediný způsob jak zůstat aspoň v nějakém kontaktu s milovanou osobou, a pro někoho je to právě způsob jak se odreagovat od něčeho zlého co se mu přihodilo.
    Nejsem žádná vyjímka. Když se nudím také ho vemu do ruky a snažím se nějak zabavit. Není to ideální způsob, avšak nejjednodušší :)
    Proto přeji krásný den všem mobilofilům :P
    art.ofClare@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj holky :) musím přiznat, že bohužel jsem ta, co musí mít mobil stále při sobě, internet v mobilu nemám a chodím pouze na pár sociálních sítí. Ale asi to je pocitu, mít ten mobil u sebe, co kdyby někdo napsal, zavolal. Každopádně mě vždycky zamrzí, jak vidím partu dětí na zastávce a každý hledí do svého mobilu, Říkám si, že tímto přicházejí o nejlepší zážitky a vzpomínky z dětství.
    kristyna.raskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Abych pravdu řekla, dříve jsem musela mít mobil pořád u sebe, ale to bylo jen kvůli takovým ''blbostem'' jako instagram ( nejlepší ''blbost'' ), facebook, ask, atd. Momentálně, asi to roste s věkem, mám mobil spíše jen jako komunikační zařízení, ale často se mi právě stává, že jsem na tréninku a mobil se mi vybije. Proto bych hlavně chtěla Coolpad, aby na mě pak nebyl neustále táta naštvaný, že mu nezvedám telefon, nebo mi ujede autobus, protože nevím, kolik je hodin.
    Coolpad je úplně úžasná jako exteriérem tak věřím, že i interiérem.:)
    sara.trnkova@windowslive.com

    OdpovědětVymazat
  33. Na jednu stranu me opravdu vadi tahle doba ,jak jsou vsichni na telefonu a nechodi si ven ,si treba hrat (hlavne deti) . A rikam ze kdyby to takhle ve svete ted nefungovalo ,byla bych rada a nevadilo by mi mobil vubev nemit. Ale samozdrejme protoze v tehle dobe ziju ,tak i ja mobil a socialni site vyuzivam ,protoze nechci byt mimo ostatni lidi. Ale mobil ma urcite spoustu vyhod za ktere jsem opravdu rada (napr. Kalendar s ukolama mam porad u sebe ) ,ale ta technika ,co se kazdy den zlepsuje me desi. Obcas si preji zit nekde na farme bez vseho tohohle :D
    martina.grunt18@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj :) no o dnešní době si myslím, že je závislá na technice. Ale nedá se říci ,že by to bylo špatně. Ať už je to facebook, instagram, nebo skype.. sbližuje nás s lidmi co jsou od nás daleko. Ano internet nám bere čas, ale zároveň i dává to že máme vzdálené lidi blíž u sebe.
    sabca1144@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Ano telefon musim mit stale u sebe. Ne ze bych ho porad checkovala ale je to divnej pocit kdyz ho nemam. Myslim ze kdyby ted proste vsem vzali mobily a uplnr je zrusili tak by to byl obrovskej problem. Doba by se uplne zmenila a plno lidi by se snad i zhroutila. Vsichni by byli zavreni doma a neodvazili by rict ani to co citi. To je takovej muj zvllastni nazor :D.
    adekak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Nebavi me kdyz lidi porad koukaji do mobilu,tabletu a pocitace.Ja do toho sice taky kouknu ale jednou za den a treba jen na 20 minut.Ale mobil mam porad u sebe kdyby mi nekdo volal ale tudle nabijecku bych fakt potrebovala abych ten mobil mela porad u sebe.

    OdpovědětVymazat
  37. Bez Telefonu ani ránu Jasný Je to muj Cup of style

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, telefon nosím téměř všude a určitě když se nudím, čekám na autobus nebo mě nebaví přednáška, tak hraju hry nebo jsem na facebooku :D ale určitě bych neřekla, že jsem na mobilu závislá.. Spíš nechápu, proč rodiče kupují malým dětem super drahý mobily za několik tisíc.. Když jsem jela na začátku letního semestru vlakem ze školy s dětma tak ze 4. třídy a učitelka jim řekla, ať zavolají rodičům, že vlakem nemá zpoždění, tak všichni vytáhli iPhony nebo jiný značky mobilů, ale snad každej měl dražší mobil než já!! :D to jsem teda fakt koukala...
    verca.kafkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj holky :) No já bez telefonu nedám ani ránu! Je to taková moje první pomoc, když si s něčím nevím rady, vždy to najdu v telefonu. :)
    slecna.makulova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Bohužel musím říct, že mám mobil stále u sebe. Musím, aniž bych chtěla ho stále kontrolovat a to kvůli škole. Moje škola je tak blbě zařízená, že kdybych nebyla neustále online, tak bych něco mohla prošvihnout.. Ale jinak kdyby nebylo školy, tak bych bez mobilu vydržela, klidně bych ho nemusela mít pořád u sebe :) ... Veronika.Kubiov@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj holky,
    nejsem zrovna moc nadšená z toho, že všichni neustále čučí do telefonu, myslím si, že kvůli tomu prošvihnou mnoho krásných zážitků, které by se jim místo toho mohli stát a také si strašně moc ničí oči. Ale samozřejmě také toleruji ty, kteří mají mobil kvůli práci nebo něco podobného. Já upřímně jsem na mobilu asi tak průměrně často, ale průměrně často je dnes několik hodin, takže se za to nějak moc nevychvaluji a asi také nejsem úplně správný příklad toho jak by to v životě mělo být, ale zase nejsem na mobilu závislá a vydržím bez něj klidně i celý den nebo týden...
    Z toho asi tak nějak vyplývá, že mně by byla asi externí nabíječka skoro k ničemu a využila bych ji tak jednou za rok, ale protože jsou Vánoce, tak bych ji moc ráda darovala kamarádce, která bez mobilu nedá ani ránu a sama se divím, že do teď ještě tu externí nabíječku nemá!!
    zdenickano@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Ahooooj! Tak musím sa priznať že bez telefónu nevyjdem ani na krok :D Občas mi vadí, že keď prídem do reštaurácie tak ludia su radšej na mobiloch ako keby sa mali rozprávať medzi sebou, ale inak mi to vobec nevadí :)
    blazovag@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Telefon používám denně, hlavně kvůli sociálním sítím. :-)
    zz.kopitzova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  44. Telefon mám často u sebe ale když ho skutečně potřebuji nechám ho doma .... A hlavně když ho mám u sebe tak většinou vybitý takže je naprd... Ale jinak by telefony nebyla špatná věc kdyby jsme na nich nebyli závislí bylo by to super...Alespoň by děti chodily ven... makyna531135@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Krásné ráno holky.
    O dnešní době si myslím, že je to doba elektroniky. Jen málo kdo z dnešní populace dokáže žít bez ní. I já u sebe nosím neustále telefon. Všude kde se pohybuji mám k dispozici WIFI takže data nemám. Když vyrazím někam do přírody, žiju bez připojení k internetu a za to jsem ráda. Hezky si tím vyčistím hlavu :)
    Hezký víkend, Hanka :)
    hanka.wawrzyczkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj, já používám telefon docela hodně, ale myslím si, že když porovnám sebe a lidi v mém okruhu, tak z nich určitě nejsem největší závislák. Například skoro všichni z mé třídy mají facebook, twitter, skype apod. Já mám pouze snapchat, takže nekoukám do mobilu tak dlouho jako ostatní (než odepíší všem na facebooku a dalších aplikacích)
    christmas15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Jana Benediktová19. prosince 2015 v 9:33

    Bohužel je to vážně tak, že v dnešní době, jsou všichni pořád na telefonu. Já sama ho používám samozřejmě denně. Mám na něm internet, takže kdykoliv cokoliv potřebuju, tak můžu najít. Mám totiž třeba špatný orientační smysl, takže mapy v telefonu se mi dost hodí. Ale jsou i dny, kdy ho používám výhradně jen, když něco potřebuje mamka. Takže na příjmu jsem, zavolat mi může kdokoliv, ale jinak si dávám pauzu od internetu. Ale to vždy jen pár dní. At se nám to líbí nebo ne, tak ty telefony nám spoustu věcí i usnadňují.
    janca.12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Ve škole sem online celou dobu, jelikož mám místo sešitů notebook, což je naprosto skvělé a praktické =) Ale doma odložím počítač i mobil na stůl a funguju spolehlivě i bez toho. O to je horší se se mnou pak spojit, proto všichni moji přátelé vědík, že pokud něco potřebují řešit, domlouvat a podobně větší šanci mají během školy, nebo alespoň se domluvíme, že mám být doma online =D
    OndrackovaTerezie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Telefon už k dnešní době prostě patří a sama se bez něj už neobejdu a nelituju toho. Miluju sociální sítě, hlavně instagram a nestydím se za to! :) Takže mobil stále při sobě, i když jednou za čas je fajn ho odložit a jen tak být.
    pakostovasarka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Já mám telefon pořád u sebe a jsem na něm také prakticky celý den. Pomáhá mi při práci atd. Ale už několikrát jsem byla celý den bez nej a vubec mi to nevadilo, člověk se cítí takový volnější! Akorát jsem neměla vubec pojem o čase, protože jsem si zapoměla hodinky :D :D Prostě když jsem s rodinou, s přítelem nebo s kamarády tak po něm sahám úplně minimálně :)

    OdpovědětVymazat
  51. Já telefon nemám moc moderní takže ho moc nepoužívám ,ale mám ho skoro furt u sebe protože neustále poslouchám hudba :D. No a dnešní domu nějak neřeším vlastně tady nemám ani co říkat protože mi je jenom 13 takže nemám co kritizovat :D

    OdpovědětVymazat
  52. ám v mobilu upně všechno a myslím, že kdyby bylo nutné tak se spše obejdu bez nooteboku, protože ted ty mobily zvládnou vážně všechno :D nemyslím, e to že jsme na mobilech by mělo nějak zhazovat naší generaci, jak to většina "dospěláku" vidí. je to tou dobou. a mě to příjde v pořádku :) teri.mrak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. dnešní doba je strašně zkažená elektronikou .. dřív to takhle vůbec nebylo a já si pamatuji, jak jsem si jako malá stavěla bunkry a teď? brácha jde radši na notebook nebo tablet, i když se snažíme, aby na něm samozřejmě nebyl "pořád". samozřejmě chápu lidi, kteří z mobilu či notebooku musí pracovat, ale nechápu teenagery, kteří jsou na mobilu nonstop. btw já patřím k "občasným uživatelům", nejsem na něm pořád, jen občas ho zapnu a v klidu se bez něj obejdu, např. 20 dní v Chorvatsku bez internetu. :)
    jana-hrachovinova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Ja si den bwz mobilu nemuzu predstavit :-) Neni to jen facebook a inatagram ale hlavne ze jsem porad v kontaktu s lidmi, ktere mam rada a neni treba moznost se s nemi videt :-) Samozrejme, kdybych se hecla tak by to slo nebo bez internetu ale sama od sebe bych to nedokazala :D Nekdy me ale mrzi, ze kdyz se sejdu s prateli tak je u toho kazdy na mobilu misto aby si uzivali ze jsou spolu "face to face" to je ten udel dnesni doby..
    email:martina.chrastova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Ja si den bwz mobilu nemuzu predstavit :-) Neni to jen facebook a inatagram ale hlavne ze jsem porad v kontaktu s lidmi, ktere mam rada a neni treba moznost se s nemi videt :-) Samozrejme, kdybych se hecla tak by to slo nebo bez internetu ale sama od sebe bych to nedokazala :D Nekdy me ale mrzi, ze kdyz se sejdu s prateli tak je u toho kazdy na mobilu misto aby si uzivali ze jsou spolu "face to face" to je ten udel dnesni doby..
    email:martina.chrastova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj holky,
    dnešní doba je pro tyhle přenosná média fakt hrozná. Myslím, že s námi to ještě nedělá ale tolik, jako s dětmi, kteří na tom už vyrůstají a pomalu nevědí, co je to hrát si venku, číst knížky apod. Doporučuji přečíst si Digitální demenci od Spitzera - to mluví za vše. :)
    Bohužel i já jsem stále na příjmu - na mobilu, ale musím říct, že nepodléhám žádným trendům - letos frčí tahle značka mobilu, tablet...atd. Mám pár let starý telefon, nic extra to není, leckdo by se ofrňoval, ale mně slouží a dokud nedoslouží, tak nový neplánuji :) Nerada odepisuji věci jen proto, že za rok vyjde nový typ. :)
    Jak jsem psala, mobil mám furt u sebe, bez něj ani ránu, o této nabíječce jsem už slyšela - ale teprve nedávno, uvažovala jsem o ní jako o dárku k Vánocům pro přítele, ale čekala jsem na peníze z brigády a teď už ji koupit nestíhám. Ale sobě bych si ji též ráda pořídila :)
    Krásný den :)
    CicakovaMarketa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Bez telefonu bych se neobešla, nejen že se mohu se všemi kdykoliv spojit, ale hlavně kdykoliv cokoliv vyhledat na internetu. Na druhou stranu je to však hrozný žrout času ostatně jako všechna zařízení s internetem :D takže někdy je fajn vypadnout do lesa bez signálu ;)
    Martinkova.ba@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Já jezdím hodně autobesem do zahraničí a telefon mám pořád u sebe a když se mi vybyje tak jsem hodněn naštvená toto scháním strašně dlouho a nevím kde to mám koupit takže by se to moc hodilo. Jak říkám telefon mám požád u sebe a když se nudím tak ho hned použiji takže tak :D.
    karolinavystavelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj holky, z dnešní doby jsem na vážkách. Mobil beru jako velkého pomocníka, budík, hodiny, internet, foťák když potřebuji rychle něco zdokumentovat, ale rozhodně na něm nejsem závislá a nesedím pořád na internetu, na fb. Jsem ráda, že si můžu psát s někým přes něj zadarmo, ale využívám to jen, když se s tím člověkem musím domluvit.
    deniinavratilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. já se omlouvám že to tu píšu po druhé ,ale poprvé sem nenapsala adresu takže :D já telefon nemám moc moderní takže ho moc nevytahuji ,ale to neznamená že ho nepoužívám mát tam strašně moc hudby takže telefon používám jako mp4 takže ho mám stejně neustále vybitý .D . No a dnešní dobu ani nějak odsuzovat nemůžu protože mi je teprve 13 takže nemůžu kritizovat :)
    adelunka.michalkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Telefon u sebe mám skoro pořád ale spíš proto, že se koukám kolik je hodin a tak než že bych vysela na sociálních sítích. A taky proto, že když jsem ve škole tak si ho tam nenechám někde válet, že jo :D když jsem doma tak prostě leží na stole nebo v posteli a nějak extra ho nekontroluju.
    email: landeckanetka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  62. Mobil si beru denně do školy a když ho nekdy zapomenu tak mám problém pproto že nenosím hodinky a když specham na bus tak potřebuju vědět kolik je hodin
    baravysocany@seznam.cu

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj, v dnešní době mi přijde strašná škoda, že s tímhle vším (elektronika) začínají dětí strašně brzo. Některé děti vůbec nezažijí dětství s panenkami, autíčky, hraním si s kamarády venku a tak dále, protože již od 3 let mají dětský tablet. Nadruhou stranu takováhle doba je a mi v ní prostě žijeme. Má i spoustu výhod, například můžeme být v kontaktu s příbuznými nebo přáteli, kteří žijí daleko i si třeba jen kdykoliv popovídat s mamkou... :-) Jinak já power banku ještě žádnou nemám, ale moc bych si ji přála, mám ji na svém wish listu. Když zapomenu mobil doma, nejvíce si uvědomím, jak moc ho v dnešní době využíváme.

    email:eli1616@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Svoj telofon pouzivam casto no na telefonovanie mailovanie vybavovanie .Vybavujem rozne charity zo slobody zvierat peticie skolsky parlament a tak Moji sloluziaci maju kopec hier no mna to nudi a potom mam uz vybity mobil a teraz sa mi pokazil kabel na nabijanie .Ahojte

    OdpovědětVymazat
  65. Dost dlouho jsem byla člověk, který bez mobilu nevydržel.... JENŽE ! Můj mobil byl dlouhou chvíli rozbitý a v tu dobu jsem si doopravdy uvědomila jak moc jsem na něm visela a taky jak když jsme byly s kamarádkami venku jak jsou na něm ony závislé když 50% času stráví na mobilu místo nějákeho povídání a tak. Takže teď mobil ve společnosti používám jen když je to velmi urgentní ale pokud jsem sama tak se mu věnuji naplno např. písničky, Instagram, Twitter atd.
    KackaKorinkova260@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Vim že je to asi hrozné,ale já mám mobil pořád u sebe. :D
    zarybnic@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Já nevim... Mám často dny kdy jsem na tom mobilu od rána do večera a pak zase dny, kdy mě třeba vůbec nebaví. Myslím, že zaleží na osobnosti a na náladě. Ale taky musím říct, že v dnešní době si život už bez mobilu nedokažu představit.
    adela.palasova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Upřímně..já mám telefon u sebe pořád a když říkám pořád, tak myslím vážně skoro pořád..přijde mi to strašné, ale vzhledem k tomu, že v telefonu mám spoustu věcí do školy na kterých pracuji, je to pochopitelné, takže v tomhle je to vážně můj veliký pomocník, ale i když mám telefon 'skoro' pořád u sebe, nejsem na něm zase tak často, používám ho vlastně většinou jen na práci do školy, na vaše videa (hihi) a na čtení různých blogů a prohlížení a focení fotek a ještě na komunikaci s různými lidmi:) i když takhle to zní jako hrozně moc a já napsala 'jen' přijde mi, že z dnešních lidí na tom nejsem až zase tak strašně..nekteří lidé to opravdu přehánějí, tím nemám na mysli lidi, kteří na mobilech pracují, ale ty co hrají hry a tak dále..hraní her mi také nepřipadá nijak strašné, ale i když u toho tráví většinu svého času, tak už to hrozné je:( podle mě by se lidé měli více věnovat reálnému životu..svým přátelům, rodině, zkrátka svým blízkým a reálným prožitkům než mobilům:) zažije se tak více dobrodružství, zážitků a váš život nebude jen o hraní her (a podobně) a to už podle mě stojí za to (..a nebo alespoň za zamyšlení)..:) ( baruskazik@gmail.com )

    OdpovědětVymazat
  69. Ahojky, já mám telefon neustále u sebe. Ale tím způsobem, že do něj nečučím furt. Mám u sebe neustále i sluchátka, protože když mám nějakou delší cestu tak si pustím hudbu a tím si cestu zkrátím. V poslední době mám neustále nějaké schůzky, vyřizování a všechno musí být na minutu přesně abych vše stihla, takže neustále potřebuji upozorňovat, že něco nestíhám, neustále telefonovat a něco psát.. Taková ta vyřízenost, když já i mobil potřebujeme neustále dobíjet:). marketb@outlook.com

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj holky,považovala jsem sama sebe za člověka,který není celý den přilepený na obrazovku telefonu,mnohdy se přistihnu,že ho položím někde v pokoji a přijdu k němu až večer. Předevčírem se mi ale stala věc,která mi teprve otevřela oči s tím,jak je pro mne důležité být "mobilní". Mobil mi totiž spadl do hrnku s čajem a utopila jsem ho,ano i to se při mé smůle může stát. :-D zjistíc,že ani po nekolika hodinovém sušení nefunguje,letěla jsem do nejbližšího NC a koupila nový. :-)

    OdpovědětVymazat
  71. Nemam problem ho mit na par dni offline :) ale vetsinu roku ho mam porad pri sobe

    OdpovědětVymazat
  72. Ahoj, co si myslím ? To by boužel bylo na dlouho. :/ Telefon mám pořád u sebe i když vím, že se bez něj dá obejít. Zase si, ale myslím, že ho využívám na potřebné věci. :D Myslím si, že by ho měli používat jen ti co ho potřebují a né třeba děti. Už děti ve druhých třídách mají telefony což by podle mě nemělo být. Chápu když ho maj mít jen na volání, ale aby to tomu volání odpovídalo. :)
    Tuhle nabíječku si dlouho přeji, protože na ně mám velkou smůlu. Vždy jen vyhodím prníze, ale tady na tu čtu jen samé pozitivní recenze :)

    OdpovědětVymazat
  73. Jsem celý den ve škole, takže telefon skoro ani nepoužiji :) Ale ráda a často cestuju, takže mobil využívám k tomu, aby mi cesta rychleji utekla. Mně by se externí nabíječka určitě hodila :)
    natalkakralikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Já si vždycky zakládala na tom, že jsem, co se technologií týče, byla trochu sto let za opicemi... ;) Aspoň do té doby, než jsem si pořídila smartphone - musím říct, že pak už jsem byla online taky skoro pořád. A vidím to hlavně teď, když se mi rozbil a musím fungovat se starým tlačítkovým (a počítačem, díkybohu;). Každopádně to má i výhodu: nejsem permanentně online a vlastně jsem tak nějak i víc v klidu...
    A co se týče dnešní doby? Já nevím, mně přijde, že všechno to lamentování ("kam ten svět spějeee?") nad tím, jak dneska žijem, je takové k ničemu. Každá generace má něco a zatím mi vůbec nepřijde, že ta naše by kvůli technologiím zapomněla komunikovat! :) Zdá se mi, že když člověku na někom záleží, tak se kvůli němu milerád odpojí od mobilu a napojí se - myšlenkově, názorově - na něj.
    Krásné svátky, holky! :)

    OdpovědětVymazat
  75. Ahoj.
    To je super věcička! :-D Já se bez něj obejdu, ale přeci jen je to taky důležitá věc.
    kadol@email.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Ahoj,popravdě patřím mezi ty,kteří mají mobil často u sebe.
    noskova.simca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Ahoj, mobil mám u sebe skoro pořád, ale rozhodně ho pořád nepoužívám. Když jsem ztratila mobil, byla jsem asi měsíc bez něj a přežila jsem :)
    Email: evicka8888@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  78. Ahoj holky :), já popravdě tu šílenost s mobilama nechápu... Nenávidím,když za mnou přijede přítel,ležíme vedle sebe a on je celou dobu na mobilu, nejradši bych v tu chvíli ten mobil rozdupala. Chápu, když jde o pracovní nebo školní záležitosti,ale jen tak pro nic za nic na něm trávit hodiny...
    mazlik2126@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Myslím si, že v dnešní době je telefon samozřejmostí. Já osobně ho tak často nepoužívám, protože v něm nemám internet, jenom když se připojím k WiFi. Nejčastěji z telefonu poslouchám hudbu, to mám místo MP3 přehrávače. Jinak mi leží v tašce nebo na stole do té doby, enž mi někdo zavolá nebo napíše. Místo hraní si na telefonu si vezmu nějakou pěknou knížku a o zábavu mám hned postaráno :-) Nikol.Antonu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  80. Ahojte holky :)
    Telefon nosím u sebe stále, je to můj věrný kamarád. Teď mám nový, protože mi odešla moje milovaná Iphone 4, tak mám šestku. Dávám si na ni velký pozor, takže se ji snažím, co nejméně vytahovat, aby mi nikde nespadla, protože na to jsem největší expert :( ale jinak si myslím, že dnešní doba bez elektroniky už asi ani není, já byla týden bez telefonu, bylo to celkem šílené, nemohla jsem se s nikým nijak domluvit, nikomu zavolat, napsat, připadala jsem si odříznutá od světa :D Hrozně mi akorát na této době vadí, že se mi dost často stává, že vidím lidi společně na kávě, ale vlastně ani nejsou na kávě, protože se baví jen s "telefonem" ... :X
    email je bara.kubickovaa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Mobil mám většinou u sebe pořád, bohužel :D používám ho na všechno skoro :D Nawrathova.Marketa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  82. Ahojky :) dnešní doba je bohužel taková a spousta lidi si už bez mohou neumí představit den. Já si bez mobilu den představit nedovedu,bydlíme s přítelem přechodně v UK a takhle mužů byt ve spojeni s rodinou pořad,ať už přes skype,tak přes Facebook. kristyna.velc@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  83. Mobil mám většinou u sebe pořád, bohužel :D používám ho na všechno skoro :D Nawrathova.Marketa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  84. Musím říct, že na mobilu tedy nonstop rozhodně nejsem. :) Nemám peníze na to, abych si platila internet v mobilu a ve škole nemáme přístup k wifi, takže dopoledne jsem vždy offline. Za to když dojedu domů, jsem na počítači pořád online - ať už brouzdám znuděně po Facebooku, koukám na Insta nebo na YT... Ale rozhodně je těžké mě sehnat online když jsem s rodinou, přítelem. :)

    Nikol.Sotolarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Ahoj holky, dnešní dobu hold nezměníme. Nevadí mi, když potkávám "mobilní závisláky", ale dokáže mě pekelně vytočit, když s někým mluvím (sem na kafi,vínku,obědě) a on je k tomu neustále přilepenej, takže ani nevnímá co říkám... jednoduše všeho s mírou :)
    Luwinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Nabíječku bych potřebovala, bohužel letos na ní Ježíškovi už nezbyly peníze. Tak třeba se mi poštěstí.
    Ve škole jsem na mobilu nepřetržitě, protože občas se prostě nudím a potřebuju něco číst nebo prohlížet. Ale dokážu být i celý den bez mobilu, např. když jsem u přítele. Ani si na to nevzpomenu a pak zjistím že mi někdo 4 krát volal, mám 2 sms a dalších x věcí, které jsem nepostřehla. :D Loni v létě jsem vydržela 4 dny bez mobilu a taky jsem to přežila, byl to sice celkem očistec, ale na festivalu se to dalo přežít i bez něj. :D A potom mo mobil umřel a nikdy už nenaběhl. :D
    7.5.eliskakrizova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Jeste mail lucie.kosvicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. Ahoj holky! Telefon a tablet jsem používala hódně často, ale monil i ten tablet jsem rozbila a teď mám jenom počítač který ani není můj :D je to zvláštní pocit když jsem v pokoji a nic tam nehraje- žádný video a ani písnička (počítač je napevno v ložnici rodičů XD ) tak čekám na Vánoce, co ježíšek připraví :D a vy se mějte pěkně :)
    askalick@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Ahojky :) Já na mobilu moc často nejsem, ale ta nabíječka by se určitě hodila na výletě nebo na dovolené. Je to šikovná věcička a má krásnou barvu. ;)
    monca.radova03@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Ahoj holky, mám to takhle. Když jsem s lidmi, které mám ráda a na kterých mi záleží, ani si na telefon nevzpomenu. Zato když se nudím, třeba cestou do školy nebo tak, znáte to, tak ho nepustím z ruky :D. Hezký den, Janča. :)
    jancazuzanakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Ahoj ja bez telefona nejdem ani na krok. Už len ak by sa neičo važne stalo niekomu z mojich blizkych je to najlahši spôsob ma kontaktovať. Naopak nepoužívam ho stále na hry a podobne. Skôr ako poistku. :) dolovacka.daniela4@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  92. Ahoj ja bez telefona nejdem ani na krok. Už len ak by sa neičo važne stalo niekomu z mojich blizkych je to najlahši spôsob ma kontaktovať. Naopak nepoužívam ho stále na hry a podobne. Skôr ako poistku. :) dolovacka.daniela4@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  93. Ahoj tuhle nabíječku do kapsy bych si hrozně přála :) proto se dnes zapojuji. Tak doufám že se poštěstí :) a i kdyby ne přeju to ostatním :) email: kajculenka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  94. Ahoj, bohužel je to tak ale bez telefonu celý den nevydržím :D hlavně bez internetu, sociálních sítí. Lidi, kteří vydrží celý den bez mobilu jsou vážně super.
    eliskatuckova@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  95. Jsem na tom asi jako většina dnešní generace, takže mobil stále u sebe, nejsem na to moc pyšná, ale na druhou stranu vím, že když jsem s lidmi, se kterými se opravdu bavím, tak ho vůbec nepotřebuju. Celkově se to snažím zlepšovat a netrávit na mobilu, respektive na internetu, tolik času, ale jde to z těžka, to asi všichni známe. :)
    v.drlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Ahojte...mobil mám stále u sebe, ale používám ho jen na zprávy či volání. Nemám potřebuje do něj neustále koukat! Vím, že je dnes jiná doma, ale jsem ráda, že jsem mohla vyrůstat v době, kdy mobily a počítače teprve začínaly. Lítala jsem venku s děckama, hrála různé hry a blbli jsme. Teď děti venku pobíhat ani nevidím. Všichni sedí doma a jsoou na počítači, telefonu atd. Ano, určitě je telefon v dnešní době jednou ze základních věcí, ale rozhodně na něm nejsem závislá!!!
    Renda.cizmarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  97. Ahoj :-)
    To je otázka, u které pořád hledám odpovědi. Dost mě štve, že člověk v dnešní době je neustále zavěšen na něčem, co vlastně vnímá jen přes monitory a písmenka a stává se, že zapomíná sám na sebe. Na svůj čas, který by mohl trávit jinak. Víc si užívat toho, co je tady a teď, co vnímá, vidí. Snažím se v tom udělat nějaký osobní komprommis a řekla bych, že se mi začalo trochu dařit :-)
    Email: machyska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Ahoj, v dnešní době to je tak, jak kdyby s % baterky našeho mobilu odcházel i náš společenský život. Ano, protože většina lidí komunikuje jen prostřednictvím telefonů. Proto je tato nabíječka velkým přínosem do každodenního života. Nosím mobil stále u sebe a bohužel jsem také docela internetovým závislákem. Někdy nám takto moderní technologie o dost usnadní život, ale vždycky mě zamrzí, když se od facebooku a instagramu odtrhnu třeba po více jak hodině času a i po tom (třeba při učení) mám nutkání sledovat novinky. A samozřejmě se hodně z nás ztotožní s okamžikem, kdy někam přijdeme a hned se snažíme chytnout wi-fi.
    terkabart@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  99. Ahojte :) ja som bohuzial tejto dobe podhlahla a bez telefonu si to uz neviem ani predstavit..nenosim uz ani hodinky takze, ked som bez telefonu som stratena a neviem ani kolko je hodin :D tiez ho pouzivam velmi k svojej praci a tiez si s nim sprijemnujem kazdodenne dlhe cestovanie autobusom. Externe nabijacky su naozaj skvely napad a som velmi rada,ze zacali vymyslat aj nielen funkcne,ale aj pre oko lahodiace (co si budeme hovorit,ze :D) Ja som raz jednu vyhrala v sutazi,no bola velmi nekvalitna a vydrzala mi asi len 6 nabiti a prestala fungovat :( odvtedy zhanam nejaku dalsiu-lepsiu, no v obchodoch som nevidela este ziadnu, ktora by bola sice vykonna,ale aj pekna. Musim povedat,ze tato je naozaj skvela a som z nej ocarena..ta farba je super a dokaze aj z obycajnej nabijacky urobit skvely dizajnovy kusok. :)

    Majte krasne Vianoce :))


    veronika.duroskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  100. Mobil nosím sebou jelikož nikdy nevím co se stane .
    A je tu super vec kterou se muhu domluvit s príbuznými jelikoz bydlí hodne daleko od nás.Nemyslím si že je dobré být neustále na mobilu ale na zajistování vecí nebo v mém případě při nemoci zajištování poznámek ze školy je to pro mě v pohodě.
    Nádherné Vánoce a hezké prožití svátku.
    monster.luci@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  101. Abych pravdu řekla, tak se bez telefonu já osobně neobejdu a dá se říct, že jsem i závislá i když bych si přála aby tomu tak nebylo. Pořád musím projíždět instagram, koukat na twitter a občas se kouknu i na facebook a HLAVNĚ! pořád projíždím Wattpad a něco čtu! Jsem normální závislák na věčně vibitém mobilu:) :((((
    katkakourilova01@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  102. já mám telefon stále u sebe.Když si ho zapomenu doma, tak jsem jako bez ruky. Neříkám, že bych se bez něj neobešla, ale přeci jen pro jistotu, ho nosívám stále u sebe :-)
    morkovskaveronika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  103. Ano telefon mám pořád u sebe. Přesto každá chvíle by se dala využít jinak ale už jsem moc závislá... Jsem ráda že v době školy ho mám ve skříňce a soustředím se (teda většinou) na učení... Nemyslím si že je to správný,dotykový mobil má teď už úplně každý a je jedno na co ho má prostě jde s dobou... simonasteigerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  104. Ahoj já mobil tak často nepoužívám, protože se mi rychle vybije a neni moc dobrej. Je pravda, že když někomu chci něco ukázat v nějakém momentu a on je na mobilu tak se prostě nedokáže odtrhnout a prošvihne to a stává se to dost často. Zároveň si říkám ,že když se vynalezli mobily všichni byli na mobilech, když se vynalezli knihy všichni četli knihy, když se vynalezli hudební nástroje všichni hráli na hudební nástroje a takhle bych mohla pokračovat i když mi to občas dost vadí pořad si říkám že to je jen dočasný , a že je to fakt už potřebný k životu ,ale nesmí se to přehánět.

    OdpovědětVymazat
  105. Já myslím, že to není ani tak o době,jako o nás, jako o tom, co si z ní vezmeme. Já telefon nosím neustále, protože jsem závislá na hudbě a neustále poslouchám, jinak ale když k dispozici není, nezblázním se. Já ho vlastně krom telefonování a psaní používám opravdu jen na tu hudbu, i přesto, že mám smartphone a mohl by mi soužit na spoustu jiných věcí, tak nic jiného nepotřebuji :)
    chechty.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  106. Ahoj ja vydrzim byt treba na telefonu i hodiny, ale taky o nem treba celej vikend nevim. Nazor na to mam takovy ze je to proste takova dobaa nezastavime to a musime to tak brat. Omlouvan se za chyby ale pusu to v rychlosti. marie.severova@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  107. Bez telefonu se neobejdu, jsou to mé hodinky, budík, telefonní budka, schránka na dopisy, fotoaparát,... prostě všechno v 1, ale umím si říct dost a mobil prostě na schůzce nevytahuji :-)
    anna.schaffelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  108. Ahoj, dnešní doba jde docela do háje;) každému teď záleží jaký mají telefon atd....
    Bez telefonu bych se teďkon už nejspíše neobešla :( což mě dost mrzí jako malá jsem telefon vůbec nepotřebovala👍 s kamarády jsme byli venku od rána do večera, teď když se nějaké zeptám tak se jenom omlová že nemůže:(
    praskovaaja@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj,
    já se přiznám, že bez telefonu nedám ani ránu - sice na něm nemám internet, ale od té doby, co jsem si zvykla, že v určitých situacích je telefon jediným pojítkem mezi mnou a mou rodinou tak telefon nosím skoro všude s sebou. I když občas, když jdu pouze jen na nákup do obchodu pro jídlo se mi stane, že ho kolikrát zapomenu doma :-)
    1v8na@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  110. Tak na každé době je určitě něco co by se dalo zlepšit, ale tak zrovna teď je doba kdy už každý musí mít mobil jinak by asi nezapadl do společnosti:/ takže jasně že i já bych bez něj nevydržela...jsem nejvíce na mobilu, protože domů se stejně vždy dostanu až večer takže jinou skladnější elektroniku netahám s sebou takže by mi to usnadnilo tahání nabíječky a neustálé hledání nějaké zásuvky na nabití telefonu:D

    OdpovědětVymazat
  111. Ahoj holky! Já jsem na mobilu každý den celý den :) máma mi pořád nadává proč jsem na tom mobilu a sama ne něm je :)))) je mi docela líto že jsem hrozně závislá protože teď nosím brýle a je to hrozný :( Já si myslím že bez elektroniky by se neobešel nikdo :) znám někoho kdo koupil svý malý holčičce (4leté) iphone :))docela mě nebaví být závislá ale zase můžu sledovat dnešní svět :))) lijlinda.pham@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  112. Ahoj. :) Telefón používam stále. Neviem čo by som robila bez telefónu. Pretože stále potrebujem byť informovaná alebo sa dohadovať s kamarátmi kam a kedy pôjdeme. :) A dosť rýchlo sa mi vybíja čiže by sa mi tá externá nabíjačka hodila. :) Mám vás moc rada. Pozdravujem zo Slovenska. :)
    welzerovavaneska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  113. Bohužel jsem se stal také obětí moderních technologií, takže telefon mám během všedních dnů stále u sebe, ať už jsem ve škole nebo někde ve městě. Výjimkou byly třeba letní prázdniny, když jsem byl s kamarády stanovat nebo na ferstivalu a mobil jsem třeba tři dny vůbec nepoužil. A ani mě moc v tu chvíli nechyběl.
    Martin
    Dawson321@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  114. Já mám hodně starý typ smartphonu, kde už nefunguje skoro nic, takže ho tak moc nepoužívám. Ale plánuju si koupit iphone. :D ;)
    zuzzz16@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  115. Ahoj.
    Telefon mam pri sebe prakticky neustale. Ked ale idem von odpisem len na to najnutnejsie. Napriklad ked som vecer vonku s kamaratmi snazim sa telefonu vyhybat a realne sa rozpravat s kamaratmi. Napisem len mame ze som v poriadku a kedy asi pridem domov a to iste priatelovi. Nie je nic horsie ako ked partia kamaratov ide von a polku casu su prilepeni k telefonom aj ked sama sa tomu niekedy nevyhnem. Technika je uzasna a ide dopredu strasnou rychlostou a niekedy sa bojim co pride dalsie, co nas pohlti do virtualneho sveta.
    6132469@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  116. Ahojky,
    mobil jsem do letošního července nosila každou chvilku u sebe. Boužel se mi rozbil a dostala jsem nějaký Huawei. Ušel! Bohužel jsem mu musela přepínat písničky, protože to sám neuměl. :( Pak se mi do něj dostala voda a už jsem byla zase bez mobilu. Vyzkoušela jsem asi 3 další mobily, ale jeden byl zablokovaný a od ostatních 2 jsem nenašla baterku. Tak mám starou Nokii. :)) K Vánocům si přeji nový mobil, který jsem si z poloviny zaplatila. Externí nabíječka by se mi hodila, protože ten mobil co si přeju je na Wi-fi a instalování her... Prostě NORMÁLNÍ mobil :D - Sára H. sarkapusinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  117. Telefon musím mít skoro pořád u sebe, ale obejdu se bez něho :)
    tattan@email.cz

    OdpovědětVymazat
  118. Ahoj holky, taky jsem jedna z těch co mají telefon při sobě a tráví na něm dost času, nejvíc když mám opravdu dost práce = typická ukázka prokrastinace :( na druhou stranu, nedělá mi problém, když jde do tuhého telefon vypnout a nepoužívat, před pár dny jsem ho dokonce zapomněla doma když jsem odjela na 3 dny, a vůbec mi nic nechybělo ;) douskova.kri@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  119. ja som niečo také medzi, mam mobil stale pri sebe ale kludne by som vydržala bez neho aj cely den, nepotrebujem mobil k životu.
    charlie4444@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  120. Já mám telefon pořád u sebe. Jednou jsem ho ale zapomněla na koleji, když jsme s přítelem jeli pro dárek pro jeho bráchu a zjistila jsem, že mi vůbec nechyběl. No, ale asi s tím nebudu pokraočvat :)
    koubovalenka8@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  121. Dnešná doba je podľa mňa desivá občas síce sedíte vedľa priateľa a chcete sa porozpravať no stači jedno pípnutie telefonu a musíte počkať lebo "určite" je človek za mobilom dôležitejší ako vy ... externa nabíjačka je super vec pre mňa a priateľa keď ideme stanovať je fajn nemať vybitý mobil keby sa nahodou niečo stalo alebo ráno zistím že nemám nabitý mobil a nestíham ho nabiť poobede samé vybavovačky čo potom na hodinach potajomky nabijať mobil cez pol triedy nie je nič moc :)
    bublina222@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  122. Ahoj Lucy a Nicol, :-)
    je mi docela smutno když všichni celý den jsou na mobilu. Já ho používám málo kdy.
    kackaosi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  123. Telefon je moje další pomocná ruka. Mám v telefonu bankovnictví, e-mail, kontakty, zprávy.. Vše na co si vzpomenes můžu vyřídit hned a né, až si na to zase někdy vzpomenu :)
    Vykourilova.Tereza@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  124. Ahoj holky, když je doba školy tak jsem vlastně pořád z domova a vracim se až večer, takže mobil mít u sebe musim, ale o prázdninách, když jse na chatě nebo u moře tak mobil vlastně nepoužívám vůbec. Jinak tahle doba je zvláštní v tom, že 5letý děti už jsou online. Já měla první mobil až v 10 a ani jsem ho nepoužívala, pořádně až nástupem na gympl. Přeji krásný den, peskorepova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  125. Já bych se bez telefonu neobešla. Ráno mi na něm zvoní budík, hned se dívám na počasí, kontroluji na něm čas, píšu si s rodinou, kterou nemám denně u sebe. S přítelem se domlouváme na nákupu apod. V práci ho také potřebuji. Takže já bez mobilu bych den asi nezvládla. Ale když jsem s rodinou nebo s přáteli, tak toho vůbec nepotřebuji. vendulkaplankova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  126. Na jednu stranu je báječné, jak všechno postoupilo a technika se zdokonaluje a zdokonaluje, ale na druhou stranu je to i smutné. Chybí mi dopisy psané ručně, dětství v rotrhaných teplácích s domkem na stromě a dalších věcí. Když jsem řekla, že mi tohle všechny chybí a chtěla bych mít takovéhle dětství, moje kamarádka se začala smát a řekla mi, abych si vzala do ruky telefon a večer šla někam pařit.
    Přiznávám se, ani já si nedokážu představit být bez telefonu, je to skvělý pomocník do školy, na poznámky, na poslouchání hudby při cestování a další množství věcí, které mě napadnou. Používám ho téměř celý den a když se vracím domů déle než obvykle, moje baterka už svítí červenou.
    - anynka2001@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  127. Ahoj holky, telefon, tablet, notebook jsou u mě každý den na programu dne. Ale jsou i dny, kdy celý den nevím, kde mám telefon a nepotřebuji ho. Myslím, že na něm nejsem závislá, ale ráda využívám jeho funkce. Proto si je přeci pořizujeme, abychom co nejvíce využili jejich možnosti. Znám ale i lidi, kteří jsou na svém telefonu závislí a utíká jim spoustu věcí, protože koukají pořád do telefonu a z toho je mi smutno.
    Alicepazderova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  128. Tyhlety nabíječky jsou nejlepší ! Já už se asi bez telefonu cítím maličko nervózně :D Je to šílené zjištění, ale je to tak. Jelikož mám apple, a jsem stále na nějakých aplikacích přes den nebo poslouchám, vydrží mi tak den. :D :)
    mazlimachova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  129. Když je to nutné, tzn. jdu do školy, do města, tak mobil u sebe mám. Ale doma ho mám pořád na jednom místě a když jedu na hory, neberu ho vůbec:) Mně osobně je hrozně líto,že v dnešní době potkáváte ve městě lidi jen čučící do mobilu:(

    vvvendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  130. Ahoj holky, já mám telefon pořád u sebe, i když mi to někdy přijde už opravdu ujeté. Ale nadruhou stranu mi telefon hrozně usnadňuje práci, můžu se podívat na počasí, čas, vlakové spoje...
    Někdy mi přijde až smutné kolik času trávím na telefonu, taky bych se bez něj na delší dobu asi nedokázala obejít. Neříkám na den, dva, to bych v pohodě zvládla (už s tím mám zkušenosti :D), dokonce jsem na táboře vydržela i týden bez toho aniž bych telefon potřebovala. V běžném každodenním ruchu ho ale potřebuji.
    Hezký den :)
    kajda10@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  131. Nesmí se to přehánět. Jsem na mobilu a počítači tak trochu závislá, proto si ordinuju pravidelně trávit část dne bez něj - vaření, čtení, vyrábění...atd.

    Ale na druhou stranu díky FB jsem pravidelně v kontaktu se všemi svými kamarádkami, i když spolu nemůžeme být fyzicky denně, hned se můžem svěřit a nazvájem sdílet starosti i radosti všedního dne... dashulka87@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  132. Ahoj :) mobil mám (bohužel) jako většina lidí stále u sebe, mám tam opravdu skoro vše, zapisky do školy (iBooks) a samozřejmně kontakty, internet a tak dále. Naštěstí jsem se naučila žít bez mobilu, třeba když se učím tak si mobil dám na tichý režim a dám si ho někam abych ho neviděla a nemohl mě rozptylovat. Jeden den (sobota) jsem zkusila být celý den bez mobilu, notebooku a bez televize, je až neuvěřitelné kolik času jsem měla, pomohla jsem mamce s obědem, pořadně se naučila, šla jsem ven se psem, a četla jsem si, uvědomila jsem si kolik času ztrácíme....teď čtu knížku jmenuje se Poslední dopis od tvé lásky, mimo jiné, že je to krásný smutný příběh, je z roku 1960 a to byla jen pevná linka a ti dva zamilovaní si psali dopisy, nebylo to suché v sms miluji tě, užasně to dokazali, všechny své city dát na papír, dopisy mají opravdu své kouzlo. Určitě tuto knížku doporučuji. krásný víkend
    Můj email je gabrielka.h00@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  133. Bez telefónu si deň neviem ani len predstaviť. No keď idem von s kamarátmi, nemám potrebu doňho neustále ťukať, ale radšej sa venujem kamarátom a tiež ocením, ak to urobia aj oni :)
    ema.sopkova.po@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  134. Ahojky holky,
    s telefonem to mám tak na půl ale spíše u sebe
    E-mail style9@email.cz

    OdpovědětVymazat
  135. Mnoho lidí tvrdí, že se se bez telefonu obejde a i já jsem si to donedávna myslela. Ale zjistila jsem, že si připadám bez něj jako bez ruky. Přecházíme totiž s mamkou k jinému operátorovi a samozřejmě mají nějaký problém, takže jsme o tomto víkendu v podstatě bez signálu a s tím také souvisí i internet v mobilu. Ještě, že aspoň existuje wi-fi. :)
    Až teď jsem si uvědomila, jak je pro mne důležitý a v podstatě nenahraditelný, takže nemůžu tvrdit, jak je v dnešní době hrozné, že jsou všichni na telefonu. Já na něm nejsem a to je horší! (a tvrdí to i mamka!) :D

    Houskova.T@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  136. Telefon mám pořád u sebe, ale přežila bych bez něj, nepotřebuji se na něj každou minutu koukat. Doteď jsem neměla mobil v internetu, takže jsem jej měla opravdu jen na volání a sms. Ale s internetem v mobilu to už je horši :) z nudy tam každý pořád kouká a pak se stává závislým.
    bpackova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  137. Mám spolužáka, který se bez telefonu vždy obešel, nenosil jej vůbec u sebe. 13.11. se stalo něco, kdy mobil potřeboval, ale neměl jej vůbec u sebe a to mě přivádí k myšlence, že v dnešní době se bez telefonu neobejdete.
    terezasimkova195@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  138. Telefon používám ve škole nebo když někam jedu. Jinaký den mi celý den leží na posteli a ani si nevšimnu že se mi vybil :) schroma123@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  139. Ahoj holky,telefon u sebe mít nemusím.Nemám ani moc sociálních sítí.Ani Facebook nemám.Nevadí mi to a bez mobil v pohodě vydržím.:-) Tahle věcička by se mi spíš hodila na cesty.Ráda s taťkou cestuju a tak je fajn,že mi může zavolat,když je potřeba.:-)
    misule.stepankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  140. Ahoj holky! Mobil mám také stále u sebe, ale když pak vidím spousty lidí, jak koukají stále jen do mobilu, je mi líto, že se vytrácí běžná komunikace :( o to víc si užívám, když se můžu od těchto chytrých věciček odprostit a strávit naplno čas se svými blízkými :) janovska.michaela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  141. Ahoj já jsem na mobilu skoro pořád ale z dobrým svědomým můžu říct že bych bez mobilu a jiné elektroniky celý den vydržela ale bez vašich videii asi ne
    ester.kocabova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  142. V dnešní době se bez telefonu nehnu,ale moje mamka by se bez něj obešla. Ta externí nabíječka by se mi hodila,protože na telefonu dělám i úkoly a někdy se naštvu když se mi vybije telefon.
    adelkabrunclikova@seznam.c

    OdpovědětVymazat
  143. Ahoj, je to strašné,ale na mobilu jsme také celý den,ale na druhou stranu když vím,že budu někde bez wifi,tak si ho nechám doma. Nemyslím si o době,že je strašná,ale prostě jiná. Krásné Vánoce, 13kalila@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  144. Ja jsem na mobilu taky skoro cely den ale kdyz jdeme treba do restaurace tak ho nechavam v kabelce protoze kdyz vidim ty lidi oni sedi u stolu a mezi sebou si posilaji zpravi misto toho aby si povidali to jako nechapu.
    lucieottisova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  145. Ja se uz bez mobilu pres den neobejdu, ale musim rict, ze uz se mi to zacina lehce pricit. Mam pocit, ze vetsina lidi kvuli komunikaci pres internet ztraceji schopnost komunikace na zivo. :/ Ted o Vanocich bych chtela pouzivat mobil minimalne a jen relaxovat, tak snad to vyjde. :)
    kackaplacha@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  146. ja nesnasim kdyz s nekym mluvim a on se mnou nedrzi ocni kontakt, protoze se porad kouka jen do mobilu��. Jinak telefon mam porad u sebe, ale jen na hezke vzpominky s prateli a komunikaci s nema. a muj email:terezka.kadlckova@gmail.com Hezky den����

    OdpovědětVymazat
  147. Ahooj :)) no já byla poslední na střední co neměla dotykáč a upřímně mi to nevadilo. Ani to nemělo váhu na tom jestli se se mnou někdo bavil.. tím narážím na to co se mi nedávno stalo v buse. Holka cca 11 let (ja si v 11 letech hrála s "blejblejdama" :D ) brečela mamince, že se jí ve třídě smějí kvůli tomu že má samsung a ne iphone. Což mě přišlo smutný že nemá kamaradky kvuli nwcemu jako je telefon... dnešní generace od 10 -15 let je úplně jiná. A spíš je lituju. Ja přišla ze školy, hodila tašku na zem a letěla si hrát ven s holkama a klukama jakehokoliv věku a nikdo neresil zda ma nekdo neco lepší. U nas v parte mela jedna holka nokii 3410 a my ji zavideli ale nebylo to tak ze by byla nad nami povysena..naopak.. pujcovala ho vsem a hrali jsme hada :D je mi těch nactiletych pod 15 lito. Nikdy nebudou mit vzpominky ze "varily" s holkama za panelakem z bahna a travy polivky atd. Na co budou vzpominat? Na to jak byli cele dny u pc?s kamaradkami z tabora jsme udrzovaly rok pratelsrvi pres dopisy a bylo super videt je po roce a vedet ze si zase budeme rozumnet. Kdezto dnesni holky se jen predbihaj ktera je vic sexy a oblibenejsi a ma moderni techniku ci znackove hadry. Zbytecne se okradaji o bezstarostne detavi a dospivani. A jednou budou litovat. Bohuzel je to tou dobou :(

    OdpovědětVymazat
  148. Já mám telefon neustále u sebe...ve škole ho skoro nepoužívám ale po cestě do školy a ze školy si pouštím do sluchátek písničky a potom se mobil hodně rychle vybíjí...a samozřejmě jsem online non stop. jsem totální závislák na instagramu a na vašich videích takže..bez nabíječky a zásuvky po ruce se neobejdu

    OdpovědětVymazat
  149. Já si myslím, že bez mobilu už se málo kdo obejde. Ale nelíbí se mi, když jdu po ulici a naproti mě jdou lidi co do toho pořad čumí a nebo když jsou někde s kamarády nedělají nic jiného než že mají v ruce mobil. Myslím, že mobil je strašně dobrá věc pro komunikaci s lidmi a hlavně pro praci.
    nikolajahudkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  150. Ahojte 💜 Dosť ni je smutno keď vidím už 7 ročné deti ako sa hrajú na mobiloch alevo tabletoch. V takomto veku som sa hrala s Barbie a Polly bábikami. Ale určite táto doba by sa bez nich už nezaobišla.Ja mobil používan hlavne ba volanie, fotenie a facebook a iné sociálne siete. Určite by som bez mobilu dokázala prežiť ale iba na také 3 dni. Viac asi nie.
    adrianka.buc@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  151. bez telefonu se zvládnu obejít, přijde mi smutné, že někteří ne... na duhou stranu zase ale ulehčuje mnoho věcí okolo komunikace
    336633@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  152. Já telefon používám skoro pořád bez něj se neobejdu.
    d.lili@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  153. Já telefon používám skoro pořád bez něj se neobejdu.
    d.lili@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  154. Krásnou sobotu! :) Externí nabíječku si chci pořídit už vážně dlouho..nové telefony nic nevydrží a čím dál čatěji, tak každý hledá zásuvku a ne vždy to uplně jde. Já někdy na telefonu trávím docela dost času, ráda fotím a se svým nulovým orientačním smyslem se dnes už neobejdu bez mapy, která mi ještě ukáže tečku s šipkou kde jsem (ostuda!) A to pak není dvakrát příjemné, když se vám uprostřed ničeho vybije baterka a vy vůbec nevíte kde jste! Ale na druho stranu nejsem zase až takový "závislák", když mám být několik dní mimo internet i signál, vůbec mi připojení nechybí, spíš naopak..člověk si hezky odpočine :) Takže telefony a další vymoženosti dnešní doby ok, ale jako se vším, všeho s mírou :) Krásný víkend!
    Lucka
    stej.lucka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  155. Když jsem dostala k narozeninám konečně nejaký dobrý telefon,který se neseká,má dost paměti tak jsem úplně přestala používat tablet na hry,maily....teď si většinou vystacim s mým iPhonem. Teď jsem na mobilu docela často. Mam tam hrozně moc aplikací,což jsem na mem starém samsungu mit nemohla:)
    Krásný den!
    E-mail:terezakusa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  156. v dnešní době má mobil snad každý ..včetně mě :D jenom jednou když jsem si ho zapoměla doma když jsem někam šla tak jsem byla uplně vystresla :D potože jsem nevěděla kolik je hodin jakej je datum potřboval jsem vlat zrovna :D prostě šok .D a ještě horší je když se mi mobil někde vybije a já ho zrovna potřebuju fakt nutně :D a tuhle externí nabíječku si přeju fakt už dlouho ale ony jsou docela ai drahý tak nevím no :D a najednou je o ní soutěž tak budu doufat že se mi zadaří protože bych byla asi nejštastnější člověk pod sluncem ♥ :D (ok žádný není) :D

    OdpovědětVymazat
  157. Ahoj, mobil mám u sebe úplně pořád, kdyby bylo něco potřeba, ale někdy se na něj nepodívám ani celý den. Když už ano, tak je to kvůli příteli, se kterým se takhle hodně domlouváme, když se zrovna nemůžeme domluvit osobně. A ještě ho používám hodně ve škole, tam baterka dochází hodně rychle :)
    vhhanovka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  158. Ja mám mobil stale u sebe i kdyz jsem jednou zkousela jeden den byt bez nej vydrzela jsem to ale bylo to tezky
    zirafik@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  159. Musím se přiznat, že pokud nemám připojení na internet, tak bez telefonu klidně vydržím celý den. :D
    kubenkova.katerina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  160. Ahoj holky, doba se posouvá. Dřív měli kluci u sebe pořád prak a holky, nevím třeba panenku. Takže je jasné, že když se vynalezly mobily, tak u sebe bude mít každý mobil. Mám ho u sebe také pořád, ale vydržet se bez něho dá. Jezdím už od první třídy na tábor na deset dní a pokaždé jsem to tam bez mobilu vydržela. Ale stejně si myslím, že mobil mít pořád u sebe je celkem v pořádku, ale něco úplně jiného je, být na něj celý den. Když mám mobil u sebe, cítím takovou tu jistotu, že kdyby se něco stalo, tak můžu někomu zavolat. Mobil zahání i nudu. Když se někdo nudí a má rád písničky, pustí si písničky. Kdo rád hraje hry, zahraje si nějakou hru. Ale nechápu ty lidi, kteří dokáží celý den sedět u počítače a hrát hry. Já neříkám, že nejsem celý den na nějaké elektronice, ale když už na ní sem, tak dokážu vnímat okolní svět a nedokázala bych u počítače sedět a čumět do něj celý den bez přestávky, aniž bych ho na nějakou dobu vypla. Prostě u toho dělám spoustu jiných věcí, uklízím, cvičím, dělám třeba i někdy úkoly, ale aspoň ten čas strávený u počítače nějak využiju a je mi i k něčemu užitečný, protože mi třeba s písničkami nebo videi jde uklízení nebo cvičení mnohem lépe. Co jsem tímhle celým chtěla říct, že můžete být na mobilu, na počítači nebo na tabletu, ale je důležité na něj nebýt celý den a hlavně žít svůj reálný život a nepropadnout soc. sítím a hrám. Live a life you will remember mileymyska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  161. Telefon mám pořád u sebe, ale občas je dobré ho někam odložit a věnovat se raději rodině nebo kamarádům :)
    anna.mucalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  162. Hodně těžký se bez telefonu obejít, když se navíc obklopuji stále novými a novými hračkami (smartwatch, notebooky apod.) i kdyby jen na zkoušku. Nesmím se z toho zbláznit, ale pomocníci to jsou.
    fremycz(zavinac)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  163. Já mobil mám pořád při ruce ať jdu kamkoliv mám ho s sebou. Je to už věc, bez které se neobejdu. Samozřejmě, že je špatné, když si jdete někam sednou s přáteli a každý kouká celou dobu do mobilu. Ale zase z druhé strany když se stane nedej bože někde nehoda, ať je to autonehoda, nebo něco s někým z rodiny.. Co bychom bez mobilu dělali..Je to podle mě nejjednodušší způsob jak někoho co nejrychleji přivolat.

    dv.karoline@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  164. Podľa mňa sa účel mobilov úplne zmenil...mal predstaviť slúžiť na uľahčenie života, ale ako sa teraz nad tým zamýšľam,ľudia sa stali robotmi pre mobily... Vo je veľmi smutné,pretože ľudia prestávajú komunikovať z oči do očí. Ja osobne som závislá na mobile...neviem si predstaviť, že by som si ráno po prebudení nezobrali do ruky mobil A nezačala prehliadať sociálne siete A to hlavne instagram A Facebook, samozrejme milujem rána,keď sa zobudím,urobím si raňajky,ľahne do posltele a kukam sa na vaše videa

    OdpovědětVymazat
  165. Podľa mňa sa účel mobilov úplne zmenil...mal predstaviť slúžiť na uľahčenie života, ale ako sa teraz nad tým zamýšľam,ľudia sa stali robotmi pre mobily... Vo je veľmi smutné,pretože ľudia prestávajú komunikovať z oči do očí. Ja osobne som závislá na mobile...neviem si predstaviť, že by som si ráno po prebudení nezobrali do ruky mobil A nezačala prehliadať sociálne siete A to hlavne instagram A Facebook, samozrejme milujem rána,keď sa zobudím,urobím si raňajky,ľahne do posltele a kukam sa na vaše videa

    OdpovědětVymazat
  166. I já se musím přiznat, že jsem na mobilu docela závislá😊 Nejvíc používám instagram, snapchat a youtube❤ A s moderním světem asi nic nenaděláme ... je to dobře, že věda a technika jdou stále dopředuNejsem ale ten typ člověka, který by se kvůli nízkému internetu hned hroutil. S nízkým množstvím baterky mám zkušenosti, kdo ne?😁Na tuto PowerBank jsem se už dívala a myslím, že by se mi dost sešla ... hlavně protože často cestujeme a baterka se rychle vybíjí, tak tohle by mě zachránilo 😄😄

    OdpovědětVymazat
  167. Ahoj holky. Mobil mám u sebe většinou pořád a je to opravdu veliký pomocník. Ale že bych na něm byla závislá nebo mi kvůli němu unikal život mezi prsty, to opravdu ne. Elektronika je hold součástí našeho života, tak proč se jí vyhýbat, když je tak užitečná. Přeji vám krásný den a přenádherné svátky :)
    eliskastarostova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  168. Krásný den,
    já osobně se bez telefonu prostě neobejdu. Vadí mi to, ale zároveň jsem ráda, že ho mám. Už několikrát mi zachránil známku, kdy jsem zapomněla napsat prezentaci, nebo nějakou esej. Během jedné velké přestávky jsem měla prezentaci hotovou s výslednou známkou 2. I ve škole po nás někdy chtějí abychom si něco vyhledali, nebo napsali něco na mobilu. Párkrát se mi stalo, že jsem si mobil nechala doma, ale přežila jsem, což za svůj úspěh rozhodně považuji :D
    Krásné svátky:)
    kackactiborova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  169. Ta doba je pro mne dobrá ale rodiče nadávají ze celi den sedím u mobilu můj mail kamca.hantkeova@seznam.cz s láskou kamca



    Mně ta doba vyhovuje ale rodičům ne pořád mi říkají ať du něco dělat a nesedim u mobilu muj kamca.hantkeova@seznam.cz slaskou kamca



    OdpovědětVymazat
  170. Ta doba je pro mne dobrá ale rodiče nadávají ze celi den sedím u mobilu můj mail kamca.hantkeova@seznam.cz s láskou kamca



    Mně ta doba vyhovuje ale rodičům ne pořád mi říkají ať du něco dělat a nesedim u mobilu muj kamca.hantkeova@seznam.cz slaskou kamca



    OdpovědětVymazat
  171. ahoj holky ja pouzivam telefon dost casto i kdyz jsem jednou zkousela jeden den ho nepouzivat vydrzela jsem to ale bylo to tezky
    zirafik@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  172. Ta dnešní doba je hrozná.
    Můj brácha pořád seděl u počítače ale začal s tím něco dělat.
    Chodí do posilovny ale v pátek a v sobotu večer je to hrozný nemůžu ani spát.
    A mobil mám používám ho jen když chci někomu zavolat nebo když je nuda to si pak pustím nějakou hru.
    A bez mobilu bych se klidně obešla.
    niki@post.cz

    OdpovědětVymazat
  173. Ahoj,
    trochu mě to mrzí, ale bez mobilu bych ven asi už nevyšla. Nejenom, že bych prakticky ani nevěděla, kolik je hodin, ale chyběl mi by i ten pocit, že se nemůžu spojit s někým zrovna, když chci. A ve škole mobil, PC nebo tablet používáme k výuce.
    barbora.dolezalova-2@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  174. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  175. Ahojte. Telefon mám pořád u sebe, ale o prázdninách si davam vzdycky takovou odvykacku, takze se ho snažím nepoužívat, aby jsem travila prázdniny i jinak. :)
    annadornakova9@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  176. Telefon u sebe mám opravdu celý den... Ale nepřijde mi to OK. Je to jako kdyby vás ten telefon k sobe pripoutal a uz nepustil. Jsme na nem proste zavisli, ale snazim se toho zbavit... Jen to jde hur nez jsem myslela :( natalie.stankova7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  177. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  178. čaute holky, mobil potřebuji jen k volání a na čas.. někdy na hudbu jinak bych ho asi nemusela mít. Ve škole se ale hodí, když potřebuji zabít čas mezi přednáškami, tak si na něm pouštím videa. Někdy ho zase využívám přímo na přednáškách, protože ne každá přednáška je zajímavá :) Trochu barbar no :) Ale když jsem s lidmi, tak mobil zůstává v kapse. Nemám totiž ráda ty čumily do mobilů a nechápu jak někdo do mobilu může koukat, když je s kamarády na "jednom"... přijde mi, že tihle lidé už ani neumí komunikovat a všechno řeší přes sms... což není moc dobré. Ani kluci už pomalu neumí zbalit holku normálně v baru, zjistí si její fb a přes ten ji balí... no trochu jsem se rozkecala :) Na závěr myslím, že v dnešní době žít bez mobilu je nemožné, hlavně pro dětí, kdy rodiče potřebují vědět kde se vyskytují... ale na pár dní si dát od něj pohov taky neuškodí :) alena.oborna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  179. Ahojte. Telefon mám pořád u sebe, ale o prázdninách si davam vzdycky takovou odvykacku, takze se ho snažím nepoužívat, aby jsem travila prázdniny i jinak. :)
    annadornakova9@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  180. Používání mobilu se snažím omezit, nejsem nonstop na mobilu jako například některé mé kamarádky, ale určitě bych se bez mobilu i nějakou dobu obešla :)
    paola23@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  181. za tyden jedu na dovolenou na tri tydny a uz se moc tesim az necham doma telefon, pocitatc a dalsi moderni techniky ktere me socialne nuti byt dostupna neustale :)

    OdpovědětVymazat
  182. Já si občas dám "technologický detox" - to znamená celý den bez počítače, bez mobilu... a vřele všem doporučuji! :)
    MeggyZlamalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  183. Nepřipadám si na mobilu závislá, ale používám ho opravdu často a myslím si, že je to dost užitečnej pomocník, co se týče fotoaparátu, navigace, atd. Ale je příšerný, jak každýho vidíte jen s připlácnutým telefonem na obličeji.. Zvlášť u mladších dětí je to hrozné. petra.barntova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  184. Ahoj holky:)
    Mobil mám pořád u sebe, asi jako 90% lidí :) :D Myslím si že k dnešní době to patří ať chceme nebo ne:) Jasný, že když s někým sedím v kavárně a on sjíždí facebook, tak to rozhodně nedělám a vadí mi to. Ale podle mého je super, že v dnešní době stačí mobil a nepotřebujeme počítač, pevnou linku, mapy při cestování, foťák a mohla bych pokračovat do "nekonečna":D. Vše na jednom místě a tak to má být:D

    Mějte se online/offline jak chcete :D :)

    barbora.petrzilkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  185. Ahojky, já sleduji, jak i ty nejmenší děti umí lépe ovládat telefon než já. Ale přijde mi to normální, protože v této době žiji. Ale pokud se zamyslím a podívám zpětně, tak bych nikdy neměnila. Díky přímému kontaktu jsem získala ty nejlepší kamarády, prožila krásné dobrodružství a to je je cennější než to, co mají děti v dnešní době. Tato technika toho spoustu ulehčuje a za to jsem ráda. Ale taky jsem moc šťastná, že jsem v dětství nic z toho neměla :)
    jana.martisova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  186. Musím se přiznat, že bez telefonu jsem opravdu jako bez ruky :D :) Když jsem ale někde ve společnosti, snažím se ho pořád nevytahovat. K dnešní době to patří a myslím, že nemá cenu se nad tím nějak "rozčilovat", prostě to tak je:)
    Adela.Nicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  187. Je to blbé keď všetci sú od rána do večera na telefone,po tom sú zavisli ,ničia sa oči ale zase naopak sú dobre keď sa nieco stane,môj ocino išiel raz z horskej služby na pátračku a mal vybitý telefón mal 5min na pripravenie tak si ho dal na 5 min nabiť ale aj tak mu to nevydrzalo a potreboval nám zavolať a nemal ako ...tak by sa nám zišla táto nabíjačka pod Vianočný stromček....

    OdpovědětVymazat
  188. Telefon mám stále sebou, ale netrávím na něm moc času. Jedou jsme se ztratila v Praze a muj telefon se vybil a bylo pro mě vesničana velmi složitý najít správný smer. Byla jsem zoufalá a od tý doby si kontroluju baterku a bohužel se bez telefonu neobejdu..
    ana.rambouskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  189. Patrim jako asi vetsina k lidem co maji telefon stale pri sobe, ale jakmile jedeme kempovat, tak ho tyden nevidim, nic neresim a jsem jen s prateli. Pocit k nezaplaceni :) jitka.ou@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  190. Myslím si, že každá doba je jiná a teď se prostě používají mobily! Ostatní nás nemůžou obviňovat, ze chceme jít s dobou. Já nosim mobil porad u sebe a nevydržela bych bez něj. nikijurova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  191. Dnešní doba má své klady i zápory. Jsou to fajn vymoženosti všechno je snadnější, ale vše má své zápory. Nechci tady všechno vyjmenovávat, protože to je na dlouho. :D
    Já třeba telefon mám stále u sebe, ale používám ho jen k telefonování a nebo poslouchání hudby.. :D Často se mi stává, že se mi vybije v tu nejhorší možnou chvíly. Nejčastěji když si zrovna potřebuju nutně zavolat. :D
    fejfarovaaneta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  192. Mobil mám v ruce celý den, ale abych rekla pravdu, neskutecne me to stve. Mobil je vec, ktera si nas omotala kolem prstu a nepustila... Snazim se treba si cist a aspon 2 hodiny na mobil nesahnout, ale to nutkani se podivat, co je noveho ve svete, na FB... Je proste silnejsi :) natalie.stankova7@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  193. Já telefon mám často u sebe, ale poslední dobou, už jen ze zvyku. Nepoužívám mobil na fb, ask, snapchat, apod. Spíše telefon opravdu potřebuji pouze na volání:)
    dominika.brzoskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  194. Ahoj:) tak připojená na wifi jsem 24 hodin denně. To ale ovšem neznamená, že tam jsem celý den.. Když si není s kým psát, tak na ten mobil dá se říct ani nesáhnu, nebo se koukám na videa, protože teď jak všichni vydávají vlogmasy tak toho je hodně.. :O :.. Ale rozhodně nejsem ta, co by na tom mobilu byla furt nalepená..:)

    OdpovědětVymazat