Tak tohle je můj "stánek"!
Mám se tu prostě skvěle a už se hrozně moc těším, až vám ukážu videa, která jsme natočili dneska ráno na pláži. Ještě nás odpoledne čeká focení, tak na to se taky těšíme. Jen přesně nevím, kdy se mi podaří přidat tenhle článek, takže doufám, že vás moc časově nematu, samotnou mě ten posun ještě trochu plete..

Abych ale tedy ještě dohnala to, co jsem s vámi zatím ještě nestihla sdílet, budu vám dneska vyprávět o naší práci. Pracujeme v takovém stánku s občerstvením na pláži, ale když říkám stánek, mluvím spíš o docela velké budově :D. Prodáváme hotdogy, corndogy (místní specialitka), pizzu, churros, zmrzliny a další podobné jídlo. Potom dřevo na oheň, protože tu jsou všude po pláži ohniště a každý večer se na pláž nahrne spousta lidí a grilují a tak. A potom máme na starosti ještě půjčovnu kol, takových vozítek pro 2-6 lidí a surfů, slunečníků atd..

Máme dva vozíčky pro 6, dva pro 4 a dva pro dva lidi. Celkem workout je všechny vyndat a večer zaparkovat do malého prostoru, kam pasují přesně na centimetr!

První dva dny jsem měla trenink, abych se všechno naučila a bylo to docela fajn. Rychle jsem všechno pochopila, akorát je to poprvé, co manipuluji s kasou a penězma, takže na to si musím dávat pozor, abych neudělala chybu. Tenhle týden mám šest směn, od pondělí do středy jsem měla od dvanácti do zavíračky, což je podle toho, jak jsou lidi, ale většinou tak kolem osmé a pátek až neděli mám od dvou do zavíračky.

Zatím na pláži není moc lidí, takže jsem tam na celý stánek sama. Možná třeba v létě nebo o víkendu tam budeme dvě. Když jsem pracovala od dvanácti, tak jsem stánek otevírala i zavírala. Můj pracovní den tedy vypadal tak, že jsem dojela na hlavní stánek (je jich tu asi sedm po celé pláži), kde jsem si vyzvedla peníze a klíče a s tím jsem dojela ke svému stánku. Vše jsem otevřela, poklidila, vyndala, zapnula, je tam celý seznam věcí, které musí člověk při příchodu udělat. Vyndala jsem kola, ty vozíky, které jsou ale dost těžké na manipulaci a začala s přípravou jídel. Celý den jsem tam pak byla za okýnkem, čekala kdo příjde a co si dá, a protože třeba přišel jeden člověk za 20 minut, docela jsem se nudila. Pořád jsem něco uklízela, zametala, vytírala, abych se zabavila :D.

Na konci dne, když už to vypadá, že moc lidí nepřijde, můžu začít uklízet. Musím celý prostor zamést a vytřít, zandat všechno jídlo a hlavně zase zandat ty kola. Úklid mi první den zabral tak dvě hodiny, ale teď už to mám většinou za hodinku.. Potom můžu zavřít, vzít peníze a klíče zpátky na hlavní stánek a domů. Docela mě to baví, celý den jsem v kontaktu s lidmi a koukám z okýnka přímo na pláž.. Myslím, že celou dobu budu dělat to stejné.. Tolik asi k práci.. je fajn, že máme i den volný, nebo když budeme pracovat od dvou, tak stihneme hodně věcí i ráno. Hlavně tedy doufáme, že nám bude dávat zaměstnavatelka směny ve stejné dny a hodiny. Sice na stánku spolu asi nebudeme, ale alespoň bychom měly stejný rozvrh... Dostáváme 8 dolarů na hodinu, což je asi minimální plat tady a můžeme si nechat i dýška - jenže všechno je tam tak drahé, že nám nikdo žádné dýško nedává :D. 

Mějte se krásně a děkuju znovu za skvělé komentáře. Jsem moc ráda, že se vám články i videa líběj!


Výhled z okna a moje příjezdová cesta!

27 komentářů

  1. To je skvelé, strašne rada by som si niečo takéto vyskúšala :) Hádam sa k tomu dokopem budúci rok, musí to byť super zážitok! Držím palce, až sa vám darí a užite si to :)

    Stray Alley

    OdpovědětVymazat
  2. Nice photos and place!:) xx
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  3. Aaaach, já Ti to všechno tak závidím! Musí to být úžasná zkušenost, na kterou asi nikdy nezapomeneš. Veřím, že Tě to baví, taky by mě to bavilo :D Už se moc těším na videa a další články! Užívejte si to tam :)

    OdpovědětVymazat
  4. páni, máš fakt odvahu, já nevím, jestli bych na tak dlouhou dobu dokázala odjet :)) ale je super, že o tom takhle píšeš, aspoň si dokážeme představit, jak Work&Travel funguje :) super článek!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je bomba! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. No to je super :) Tak si aspoň vždycky v práci s těma kolama zaposiluješ :D

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé fotky :) taky budu mít v létě brigádu v zahraničí, v Irsku..na jednu stranu se moc těším, ale na druhou z toho mám celkem strach :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to jako docela dobrá práce a výhled z okna nemá chybu :)
    A chtěla bych ochutnat ten corndog! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Vyfoť nám, jak vypadá corndog:D a musí to být vážně super!! Taková brigáda by mě hrozně bavila a navíc v tak krásném prostředí:))

    OdpovědětVymazat
  10. Ježiši ty vozíčky, to je pecka!! To bych tady brala také:D Je to tam nádherné, navíc by mě asi taková prácička také bavila =) přijedu na výpomoc:D Navíc u toho vlastně budeš pořád sportovat =)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. v ČR by do takové nijaké práce člověk nešel ale jak to je v Americe tak proč ne, že?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prečo by do takej práce nikto nešiel? ty si dáky/a vyberavý/á

      Vymazat
    2. Jak nesel?? Co to je za blbost? Ja delala v cesku za 150 kc na den na stanku cely den ! Takze nezvan blbe.

      Vymazat
    3. dobře-šel ale tady se z toho děla boom a wooow, krása a přitom to je proste brigada ve stánku :D

      Vymazat
    4. asi preto, že v ČR nemáš zo žiadneho stánku výhľad na more a pláž :D

      Vymazat
    5. Á, naše soudružka je zpátky? :-)

      Vymazat
  12. To prostredie je tam fakt krásne! A možno lepšie, že občas chodí menej ľudí, keď si tam sama, než keby si nestíhala :D

    OdpovědětVymazat
  13. Si strašne šikovná ! :)) teším sa na ďalšie videá a články... :-)

    OdpovědětVymazat
  14. To je krása! Hned bych tam jela :). Těším se na další fotky a videa :)

    OdpovědětVymazat
  15. To je nádhera, hned bych tam jela taky!!:)

    http://charmed-all.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Věta "jenže všechno je tam tak drahé, že nám nikdo dýška nedává" mě pobavila, 8 dolarů je pořád víc, než by člověk dostal tady, takže aspoň nemusíte smutnit, že jste obírány o dýška. Možná to není taková výhra, jako v restauraci, kde se s dýšky plácají přes kapsu, ale za ten výhled na pláž a příjemnou atmosféru to snad stojí. :-) Fotky vypadají skvěle, hned bych tam jela! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkný článek, i ta videa ;-) Přeji hodně tips a pohody v práci :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  18. Moc hezký článek :¨)

    http://sofiestyleblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat