Musím se přiznat, že na tenhle článek se chystám už nějakou dobu, ale asi nejsem moc na to dlouhé psaní, a proto mi to vždy trochu trvá.. Všechno jsem se snažila pokrýt už ve videu, které jsem natáčela ještě před svým odjezdem do USA a nějaké záběry jsou přímo z procedury v Salonu Libora Šuly.

V září jsem dostala nabídku vyzkoušet zahuštění nebo prodloužení vlasů, a protože je to něco, co jsem vždycky chtěla vyzkoušet, s radostí jsem nabídku přijala. Z nás dvou je Niky ta, která podědila pevné a husté vlasy, a takhle jsem se jí alespoň na pár měsíců přiblížila. Prvním krokem, který musí každý absolvovat je konzultace v kadeřnictví. Já jsem se seznámila s kadeřnicí Bárou, která si pečlivě prohlédla mé vlasy, aby zjistila, zda jsou vůbec pro proceduru vhodné. A jsou! Rovnou jsme tedy naplánovaly termín nandavání. Já jsem si vybrala něco mezi zahušťováním a prodlužováním. Vlasy jsem chtěla primárně zahustit, ale pramínky jsme nechaly i o něco delší, takže to bylo dva v jednom. Celý proces nandavání vlasů netrval ani hodinku. Bára mi vlasy rozčesala a pramínek po pramínku připevnila na mé vlasy pomocí keratinové techniky. Každý pramínek je zakončen vrstvou keratinu, která se rozehřeje a připevní na vlasy. Musím říct, že jsem byla sama překvapená, jak to bylo rychlé a jak přirozeně to vypadalo. Skoro bych nepoznala, že mám na hlavě cizí vlasy. I barva totiž naprosto seděla. A co vám budu povídat, takový objem jsem nikdy předtím neměla.

Chvilku trvalo, než jsem si na své nové vlasy zvykla. Ze začátku mě to docela hodně tahalo, nemohla jsem moc dobře spát a bála jsem se, abych si vlasy nějak nepoškodila nebo nevytrhla. Ale po pár dnech už jsme se sžily dobře a žádné další problémy jsem neměla.
Vlasy většinou vydrží tak 2-3 měsíce. Já jsem odjela na Srí Lanku, takže jsem je měla o něco déle, ale alespoň jsem jim dala před sundáním ještě zabrat v oceánu. Celou dovolenou se mnou přežily, a to jak sluníčko, tak slanou vodu. Jen ke konci se už asi jeden pramínek uvolnil a kolem něj se mi zamotalo pár dalších. S tím si ale Bára po mém návratu během pár minut poradila.
Vlasy jsou lidské a můžete se k nim chovat stejně jako k vlastním - mýt, žehlit, kulmovat.. Jen česat by se měly hřebenem, který není zakončený kuličkami (doporučuje se tangle teezer) a neměly by se mýt, fénovat ani česat v předklonu..

Určitě vás bude zajímat, jak se to pohybuje cenově, tak tedy 150Kč za nový pramen, 50Kč za posunutí a 30Kč za sundání. Já jsem byla se zahuštěním po celou dobu velmi spokojená, neměla jsem s tím žádné problémy, a i když jsem dostávala komplimenty na své vlasy, nikoho ani nenapadlo, že bych neměla jen svoje. Přechody jsou průhledné a za běžného nošení nejsou vůbec vidět. Jediná vtipná věc co se mi stala bylo, když mi na Sri Lance dělali masáž hlavy a tak divně se pozastavili nad tím, co to mám za "uzlíky" v hlavě :D.

Pokud vás zajímá víc, určitě si ještě pusťte mé video, nebo se ptejte v komentářích. Máte někdo s podobnou procedurou zkušenosti? Lákalo by vás něco takového?

24 komentářů

  1. Já mám vlasů až až, spíš bych je potřebovala nějak odlehčit, ale nechce se mi to prostříhávat :D

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu velmi povedený a přirozený výsledek! Kdybych to nevěděla, tak by mě taky ani ve snu nenapadlo, že máš vlasy prodloužené/zahuštěné. Vážně se to povedlo :)) Já si ale neumím představit nemýt si a nefénovat vlasy v předklonu, to by pro mě bylo asi nejtěžší :-O

    OdpovědětVymazat
  3. tak to bych brala hned taky. vlasů mám docela málo :/
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá to neskutočne prirodzene, naozaj super, ale za mňa nie, ja mám tak husté vlasy, že mám čo robiť každý deň, aby som ich uhladila a nevyzerali tak objemne :) Ale keby som mala vlasy riedke a jemné, šla by som do toho :)
    Inspiration Point by Paula Fleur

    OdpovědětVymazat
  5. Velmi se to povedlo, vypadá to fakt přirozeně :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mám tiež dosť jemné vlasy a tiež by som to chcela vyskúšať...ale bojím sa, že by nenašli moju farbu a museli by ma farbiť :D To by som už nemala vôbec vlasy :D
    Video super a vlásky máš podľa mňa krásne aj bez toho! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, chcela by som sa spýtať, či je do salonu bezbarierovy pristup a ci sa da objednat priamo k Liborovi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano, přímo k Liborovi se dá objednat - já jsem ho tam pokaždé viděla, když jsem v Salonu byla :). A bezbarierovým přístupem si nejsem jistá, ale myslím, že to snad nějak vymyšlené mít budou :).

      Vymazat
  8. Já jsem teda na toto nikdy nebyla, ale vlasy vypadají jako tvoje:)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to vážně přirozeně :) Člověk by si toho na první pohled určitě nevšiml

    OdpovědětVymazat
  10. vypadá to super přirozeně, jen by mě zajímalo, jestli ti šly vidět spoje, když sis třeba dala vlasy do drdolu?.. já to tak viděla na jedné paní u moře a musím říct, že to nevypadlo úplně nejlíp..

    OdpovědětVymazat
  11. Já moc pro zahušťování a prodlužování vlasů taky nejsem, ale musím uznat, že bych to nepoznala :) Vypadá to přirozeně.

    ANYTHING ELSE

    OdpovědětVymazat
  12. Super video :) Já jsem ráda, že mám husté vlasy, ty peníze by se mi za to ani nechtěli dávat :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Fajn video, i tvé blogové začátky byly hezké, jsi hrozně milá a příjemná osůbka :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Super :) Já teda na tyhle prodlužování moc nejsem - teda, viděla jsem dost nepovedených pokusů.. ale tohle je opravdu přirozené ;)

    www.katlynsfashion.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Vypadá to opravdu přirozeně, kvalitní práce se pozná :) Jenom by mě zajímalo, jestli bys do toho šla znovu?

    Neo Inizio

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to užasný pocit, mít tolik vlasů a odpadlo mi hodně starostí s úpravou, protože jsem se probudila a rovnou jsem mohla jít :D. Určitě bych do toho šla znovu, ale je to hodně peněz, takže bych si pečlivě rozmyslela, kdy si to dám - třeba před nějakou událostí atd..

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď :) U nás v rodině je to stejně jako u vás - moje sestra má husté vlasy, já jich mám "pět a půl". Párkrát už mě napadlo, že bych si je nechala zahustit, ale přesně jak jsi napsala, je to hodně peněz. Ale jsem ráda, že jsi sem dala tohle video, aspoň jsem si poslechla tvoje zkušenosti :)

      Vymazat
  16. Tohle je přesně moje "branže", tak se k tomu nemůžu nevyjádřit! :-)
    Když se prodlužko (nebo prohuštění) dělá dobře, nehrozí žádné poškození vlasů. V tomhle případě si myslím, že to bylo v pohodě. Ale o chlup vhodnější metodou právě na prohuštění vlasů mi ze zkušeností přijdou micro ringy. Opět samozřejmě jen v případě, kdy jsou udělané dobře, protože vídám případy i zprasených ringů. Takže zkrátka nechoďte, holky, prosím k někomu, u koho Vás vyjdou vlasy na pár stovek nebo z koho čiší, že to dělá jenom pro prachy, ale svěřte se do rukou tomu, kdo má zkušenosti a nad svojí prací přemýšlí.

    http://bohemiahair.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Teda vypadá to opravdu dobře. Kdybych nevěděla, žes měla prodloužené vlasy, tak bych si toho nevšimla :) Ale osobně bych do toho asi nešla.

    OdpovědětVymazat
  18. Jak já bych jednou chtěla zažít ten pocit hustých, těžkých vlasů...

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, není tu mezi vámi někdo, kdo si nechal vlasy prodloužit v Ami studiu v Praze? Našla jsem na jejich služby slevu na HyperSlevách a přemýšlím, jestli do toho jít nebo ne... Nějaké zkušenosti, tipy?
    Sleva kdyžtak tady: http://www.hyperslevy.cz/praha/27-8-2014-prodlouzeni-a-zahusteni-vlasu-evropskymi-vlasypraha-3/

    OdpovědětVymazat
  20. myslím, že na prodloužení a zahuštění vlasů je potřeba dobře si vybrat salon, tohle vypadá opravdu přirozeně a vůbec nic není poznat... palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat