Dnešním článkem bychom rády navázaly na náš malý seriál s tipy na restaurace v Praze. Spojily jsme se na něj s aplikací Restaurant 2 Night, díky které máte ve vybraných restauracích slevu až 30% na celou útratu, a budeme vám přinášet recenze a tipy kam zajít a co si třeba dát. Doufáme, že vás takový typ článku bude bavit a budeme rády za všechny komentáře! Tak jdeme na to! 


Začly jsme tím, že jsme si v aplikaci udělaly rezervaci. Čím více "last minute" si ji uděláte, tím máte větší slevu. My měly díky tomu v Lemon Leaf 10%. Přijde vám potvrzující sms, kterou poté můžete ukázat v restauraci. My si tentokrát vybraly Lemon Leaf, thajskou restauraci v Myslíkově ulici. Na thajskou kuchyni jsme měly chuť už od té doby, co jsme přijely z Ameriky!

Jako první jsme si daly předkrm, a to tygří krevety balené v mandlích s česnekovou chilli omáčkou. Po mandlích bych se mohla utlouct a v této kombinaci mi opravdu moc chutnaly. Byly i dobře měkké a lehce pálivá omáčka k nim skvěle pasovala. Jediné, co mi přišlo trochu navíc byly listy rukoly, které byly trochu zvadlé a jídlu nijak nepřidávaly a na druhou stranu ani neubíraly, jelikož jednoduchým řešením bylo nechat je ležet na talíři. Krevetek je v porci celkem pět a stojí 99 Kč.


Rozhodly jsme se pro vás vyzkoušet jedno typické curry jídlo a jednu specialitku. Na menu najdete několik curry variací a my si vybraly Zelené curry s kokosovým mlékem, bambusovými výhonky a sladkou bazalkou s kuřecím masem a thajskou lepivou rýží. Pálivé bylo středně a výborná byla hlavně rýže! Jídlo stojí 189 Kč + 40 Kč za rýži.


Když jsem si objednávala své jídlo, Sekanou kachnu s chilli, omáčkou sriracha, šalotkou, čerstvými thajskými bylinkami, limetkovou šťávou a praženým česnekem, upozornila mě číšnice, že je tohle jídlo opravdu specifické, hodně pálivé a s výraznou bylinkovou a nakyslou chutí, kterou ne každý miluje. Rozhodla jsem se to risknout a dobře jsem udělala. Kombinace chutí byla opavdu trochu zvláštní, ale v tom dobrém slova smyslu. Jen ta pálivost byla i na mě trochu moc. Dala jsem si ji s jasmínovou rýží, která byla v porovnání s thajskou lepivou opravdu taková křupavější a asi bych ji umístila až na druhé pomyslné rýžové místo. Kachna stojí 195 Kč + 40 Kč.


Tou dobou už jsme byly docela najedené, nicméně jsme chvilku počkaly a pak si objednaly ještě dezert - Cheesecake. Ten nás jako jediný zas až tak nenadchnul. Korpus i "cheese" část byly moc dobré, ale želatinový vršek nám moc nechutnal. Cheesecake stojí 79 Kč.


Za zmínku rozhodně stojí hezký interiér a příjemná obsluha restaurace a také domácí limonády! My ochutnaly citrónovou, okurkovou a domácí ledový čaj a všechny byly moc dobré a určitě můžeme doporučit!
Restaurace nabízí i víkendové a sezónní speciality, víkendové degustace a taky týdenní obědové menu, kde jídlo začíná na 89 Kč. Myslím, že se tam někdy na oběd moc ráda stavím!
Co vy? Máte rádi thajskou kuchyni? Zaujala vás restaurace Lemon Leaf nebo ji už znáte? Příště až ji půjdete navštívit, využijte slevy v R2N!


Protože nepochybuji, že i vy rádi chodíte na dobré jídlo, máme pro vás soutěž! Dejte "like" Restaurant 2 Night na facebooku, a napiště nám do komentářů, do jaké restaurace z nabídky na webu byste rádi vyhráli poukázku na 500 Kč! Připojte i svůj kontaktní e-mail. Jednoho výherce vyhlásíme za týden, tedy 28. 10. 2014 na našem facebooku!



39 komentářů

  1. Články s hodnocením restaurací jsou super nápad :) Já mám thajskou kuchyni moc ráda a krevety uplně nejradši, ty ve vašem předkrmu vypadají super. Zkuste někdy Modrý zub a nudle Phad sam sean. Prostředí nic extra, ale jídlo vynikající! A taky díky za tip na aplikaci.

    http://travelnote-s.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jídlo vypadá fantasticky, teď na oběd bych si dala :) A na těch posledních 2 fotkách Ti to tak sluší!
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Protože miluju sushi a pohybuji se hlavně na Praze 1, tak bych si vybrala Aichisushi. tatusik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Super aplikace! Určitě ji někdy využiji, je to opravdu praktické. Ihned mě zaujal podnik Las Adelitas, jelikož jsem na něj slyšela samou chválu a mexické jídlo miluji :-) ovšem nejraději bych pořád ochutnávala něco nového a vybrala bych si určitě více podniků :-) anetka.uhk@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. nam! vypada to a zni to uzasne! Urcite tam zajdu az budu v Pze ;)
    staywithkaterina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Libi se mi recenze na Lemon Leaf, proto bych si vybrala tuhle restauraci:-) radussshka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Toto je super nápad s hodnotením reštaurácií! :-) Musím povedať, že na tej poslednej fotke si Lucka hodne krásna! .-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  8. Mě tady nejvíce zaujal právě Lemon Leaf, chtěla bych vyzkoušet thajskou kuchyni! A aplikaci si určitě stáhnu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Wigwam nebo Loco bar, eeelis6@gmail.com :))

    OdpovědětVymazat
  10. Ráda bych Vám doporučila Restauraci na Malé Straně s názvem Konírna :) barbora.sindler@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Super nápad s hodnocením restaurací! Lemon Leaf znám a na oběd tam poměrně často zavítám... Jejich podávání curry s rýží mě baví :) a rýži mají výbornou..

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý nápad s recenzí :) Těším se na další :) A jídlo vypadá opravdu luxusně

    OdpovědětVymazat
  13. No ale to vypadá hodně dobře! S thajskou kuchyní jsem udělala jen jednu, ne zrovna šťastnou zkušenost, ale z těch fotek to vypadá opravdu lákavě! Až na ten cheesecake, taky na něm tu želatinu nesnáším.

    OdpovědětVymazat
  14. Rada by som vyhrala poukaz do restauracie Putica simonkasasinova@gmail.com :)

    OdpovědětVymazat
  15. Super tip na aplikaci. Já bych určitě zvolila La Casa Blů. :) kristyhad@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Do Pizzeria Concordia, protože miluji italskou kuchyni. :)
    kentrol@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Super soutěž ;) Moc ráda bych zašla do mexické restaurace La Casa Blů :))
    Adela.Nicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  18. krejcarovag@centrum.cz a nejvíc se mi zalíbila Loca Cafe Bar:))

    OdpovědětVymazat
  19. Supr giveaway! :)
    Líbil by se mi Starsky and Hutch, vzala bych tam přítele na oslavu výročí :)
    aandyna123@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem hroznej cíťa na pálivé, ale vypadá to všechno moc chutně.
    Já bych chtěla zkusit BBQ U Davida, mají supr recenze.
    h.anetta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. V Lemone Leaf som bola minulý týždeň a jedlo bolo naozaj výborné. Bola som trošku prekvapená, čakala som klasickú thajskú modernú posh reštauráciu. Domáci vizuál interiéru hraje do karát kuchyni- jedlo mi príde naozaj také ,,domáce", v klasickom duchu thajskej kuchyne na rozdiel od moderných thajských reštaurácií, ktoré prechádzajú rôznymi fúziami.
    Nakoľko sa už dlhšie chystám na sushi, vybrala by som si Aichisushi :)
    A čo sa týka thajskej kuchyne, určite odporúm Kiin!!!

    martina.nalevanko@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Ta domácí limonáda vypadá luxusně <3
    Já bych asi zašla někam na sushi :-)
    audreyfux@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Super, jsem ráda, že budete častěji přidávat takovéto recenze, já bych nejvíc chtěla vyzkoušet restauraci U Parléře.
    aneta.nesvorna@email.cz

    OdpovědětVymazat
  24. mňam, jídla vypadají opravdu chutně :) s thajskou kuchyní nemám nejlepší zkušenosti, ale v tom podniku bych jí dala s klidem dala další šanci!

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, já bych si vybrala asi Aichisushi:)
    sabera@hotmail.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Mě se líbí Las Adelitas :)
    hoskova3@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Já bych si asi vybrala Kolibu, protože tam dělaj i vegetariánský jídlo :-)
    emilkasm@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  28. To vypadá moc hezky! Klidně bych taky zkusila Lemon leaf nebo nějakou pořádnou burgrárnu :-D
    smraada@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Wow, jídlo vypadá skvěle!!! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  30. Las Adelitas alebo Lemon Leaf :) ivica.surova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Teeeda, asi nebyl ten nejlepší článek se ke článku dostat v půl jedný, kdy už mám největší hlad ! Na fotkách vypadá jídlo parádně a věřím, že tak i chutnalo :))
    nejradši bych zkusila po vašem vzoru Lemon Leaf, anebo jehněčí burger v Kozlovně :)

    OdpovědětVymazat
  32. Wow, the food looks amazing. And btw, love your latest boyfriend jeans :)

    OdpovědětVymazat
  33. Recenze super, aplikace taktéž!.) Jelikož jsem si poslední dobou zamilovala celkově asijskou kuchyni, vybrala bych si nejspíš restauraci Lemon Leaf, tak jako vy.))
    andy.rezacova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  34. Velmi zajímavý nápad s hodnocením restaurací, jsem milovníkem dobrého jídla<3 Procházela jsem si seznam restaurací, ale nemohla jsem si vybrat... a jelikož mě z videa fascinovala Lemon Leaf, chtěla bych jí zkusit!!
    jiranova111@seznam.cz

    OdpovědětVymazat