A Cup of Style A Cup of Style

Pražský Fashion Week je módní událostí sezóny. Návrháři, modelové, make-up artisti, kadeřníci, organizátoři, blogeři, módní redaktoři, fotografové, všichni přítomní se těší a zvědavě čekají, co tento ročník přichystá. Tentokrát opravdu bylo hned několik změn. Zaprvé změna jména - z weekendu na week, spousta zajímavých doprovodných akcí, sobotní přehlídky v prostoru skateparku. Na úvod musím říct, že jsem z fashion weeku byla nadšená. Organizátorům klobouk dolů a vlastně každému člověku z týmu, který se na vzniku celé akce nějak podílel.

Moje outfity jste už měli možnost vidět na blogu. Dnes bychom vám rády přiblížily víc než to. Ve videu a i pomocí fotografií vám rády předáme atmosféru ze zákulisí, z příprav a z průběhu přehlídek. 

A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style

Před Fashion Weekem jsme byly na návštěvě v ateliéru Jakuba Polanky, který tentokrát svou kolekci pojal jako výzvu. Mimo svůj klasický styl ji udělal plnou barev, inspirovanou svobodou, ale danou jasnými morálními pravidly. Kolekci připravuje designér sám nebo se svým malým týmem, a tvoří ji kolem tří měsíců. Často se setkáváme s názorem, že oblečení z přehlídek není nositelné. Na Fashion Weeku jde ale především o zážitek, inovaci a umění. Proto se promýšlí i provedení make-upu (ten Jakub tentokrát pojal opravdu originálně, a rozhodl se modelkám nalíčit i uši. Fungují v celém looku jako barevný akcent, který celý model rozzáří), vlasů, hudby a choreografie. Polanka do svých modelů dokonce zakomponoval i Olympus PEN, kterým samy fotíme.

A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style

Spolu s Inou T. jsme měly na celý týden půjčený stylový a designový Peugeot 208, v rámci spolupráce s Cosmopolitanem. V týdnu jsme do Cosma fotily editorial (backstage fotky najdete u Iny), společně byly na nákupech ve Fashion Areně (kde jsem chtěla vybrat poslední detaily, ale nakonec se oblékla skoro celá!), a auto nám pomohlo především během přehlídek. Mezi jednotlivými úseky je totiž přibližně hodina času, během které jsme se snažily vždy stihnout jídlo nebo kafe, a pak ujížděly zpět na místo činu. Ve spěchu jsme obzvlášť ocenily couvací kameru a parkovací asistenty. Díky těmto vychytávkám se z nás staly parkovací bohyně, a to i v tom počtu lidí a aut.

Stejně jako bylo molo plné inovativních modelů, i náš Peugeot byl takovým designovým kouskem. Měl matný šedý lak, a zvenku i v interiéru stylové zelené akcenty. Říká se, že ženy hodnotí auta jen podle barvy, a u tohoto se tomu ani nedalo vyvarovat. Má i originálně tvarovaná světla a sportovní sedačky s jemnou látkou, zkombinovanou s koženkou. Příjemně nás překvapil malý kožený volant, se kterým se mi velmi dobře řídilo (a z videí určitě víte, že řídím moc ráda!). Mrkněte se i na microsite projektu Cosmopolitanu a Peugeotu, kde můžete vyhrát wellness víkend, na který vás odveze stylový Peugeot 208!

Celé tři dny už probíhaly poměrně hekticky. Jedna přehlídka střídala druhou, a jak už jsem psala, pauzy jsou dlouhé tak akorát na hodně rychlý sendvič. Mezi přehlídkami se vždy celý tým modelek odlíčí a připravuje se nový make-up na další show. Modelek je celkem kolem třiceti a chodí vesměs všechny přehlídky. Jsou rozdělené na dva týmy, protože v jednom bloku přehlídek vždy prezentují dva návrháři. Během přehlídky se pak modelky musí dvakrát nebo někdy i vícekrát převléci. I tomu musí návrháři své modely přizpůsobit. Na převléknutí je totiž často jen pár desítek vteřin, a modely bývají složité. 

A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style

O make-up se stará tým vizážistů z MACu, v čele se senior artistkou. Tou byla i letos Netta Szekely, která překypovala energií, a celý tým vedla opravdu bravurně. Vizážisté se zde sejdou z celého světa, a pomáhají, aby se návrhářova idea stala realitou. 

A Cup of Style A Cup of Style

Pak už přichází na řadu samotná přehlídka. Hudba, prostor, atmosféra… je toho hodně, co divákovo vnímání kolekce ovlivní, ale ve výsledku je to opravdu o pocitech a zážitku. A ten jsem si z Fashion Weeku odnesla nepopsatelný.

Podívejte se na mé oblíbené modely a fotky, ale měla jsem jich tolik, že se do článku v rozumné míře všechny nevešly. Víc z přehlídek uvidíte ve videu a nebo se podívejte na oficiální fotky na webu. Budu ráda, když mi dáte vědět do komentářů, která vás nejvíce zaujala.

A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style A Cup of Style

Byli jste na Fashion Weeku? Jak se vám líbilo?

34 komentářů

  1. I adore when it's fashion week time! Hope you had fun, the pictures are amazing!
    xx Flora
    http://lapapillonnoire.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  2. Video sa naozaj podarilo, veľmi sa mi páči. :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  3. Polanka vypadá jak největší sympaťák :)

    OdpovědětVymazat
  4. Inna je prostě úžasná! A skatepark Štvanice, doufám že se tam budou konat přehlídky i příští rok!

    OdpovědětVymazat
  5. Musel to být skvělý zážitek! Hezké fotky a videa!:)
    Hezký víkend!
    xxM
    http://sunstreetbymonica.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ta organizace musí být opravdu tip ťop, aby všechno vyšlo perfektně. Pěkné fotky :)
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
  7. Och, ľutujem, že som tam nebola ! Vidno, že ste si to tam poriadne užili. Krásne fotky a tú super atmosféru cítim až sem :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to naprosto dokonale, musí to být doopravdy krásný zážitek! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. krásne fotky...musel to byť skvelý zážitok :)

    http://fashion-and-beauty-diary.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Ty barevné uši jsou prostě skvělé! Jakub Polanka je opravdu bůh mezi českými návrháři, jeho modely sleduju už dlouho a vždy překvapí něčím novým ♥ Moc vám závidím návštěvu jeho ateliéru, muselo to být perfektní!!! :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherný fotky:)) To líčení s tmavě fialovými rty se mi moc líbí :))) Nevíte někdo kde bych sehnala něco takového?

    sweetcitruslemonade.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Je vydět že jste si to užili. Přehlídka ve skateparku,ten nápad opravdu obdivuji.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Je vydět že jste si to užili. Přehlídka ve skateparku,ten nápad opravdu obdivuji.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Video je super, na FW jsem se bohužel letos nedostala :(
    http://fashionturnscool.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. - kdyby na stvanici nebyla tak pekelna zima, bylo by to nadpozemsky skvely !

    OdpovědětVymazat
  16. skvelý článok! veľmi sa mi páči, aké líčenie mali modelky :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Super video i článek, musí tam být bezva atmosféra, nikdy jsem na takové akci nebyla, ale tak snad jednou se tam taky dostanu :)
    Coffee with milk and two sugars

    OdpovědětVymazat
  18. úžasný fotky! na ty vaše photodiaries se vždycky tak pěkně dívá :)

    OdpovědětVymazat
  19. Super fotky, tyhle články mě baví :) Dokonce jsem tě tam i viděla!

    OdpovědětVymazat
  20. Úžasné fotky a to video se vám neskutečně povedlo :) www.kristynablog.com

    OdpovědětVymazat
  21. Super video, zajímavé.
    Jinak toto umění na modní přehlídky mi většinou přijde velmi neužitečné. Většinou jsou to modely pro "běžný" život nepoužitelné. Nevadí mi výstřednost, ale tohle už je pro mě až moc maškarní, nechci nikoho urazit, ale ... nikdy jsem modely z přehlídek neviděla ani na nejlépe oblékaném člověku ve svém okolí.

    OdpovědětVymazat
  22. Skvelé fotky :O Dúfam že ste si to užili♥
    Art Blog

    OdpovědětVymazat
  23. krasne fotky!:)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Super fotky ! :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  25. krásně jste to sepsaly! a video je úplně top, snad nejlepší, co jsem u vás ještě viděla <3

    OdpovědětVymazat
  26. týmu, který se na vzniku celé akce nějak podílel.

    OdpovědětVymazat
  27. Thanks mate for sharing about Prague Fashion Week Photodiary at https://www.luxtime.su/wallet/louis-vuitton-wallet site as well. This fashion week seems like worth going to, I would love to be a part of it.

    OdpovědětVymazat