Ahoj všichni! Dneska jsme si pro vás připravily něco trochu speciálního. U nás v Elite bloggers máme takový krásný projekt - start-up of the month - kde jedna z blogerek každý měsíc představí nějaký zajímavý start-up. Na nás přišla řada teď v červenci a máme radost, že vám můžeme ještě o něco blíž představit náš oblíbený WIN WIN LOVE!

Vyzpovídaly jsme pro vás Báru, která za ptojektem stojí a před pár lety ho založila s kamarádkou Aničkou. Prošly jsme si s ní celým procesem fungování značky. Tak to nebudeme zdržovat a jdeme rovnou na rozhovor!

Popiš nám, co vlastně WIN WIN je?

WIN WIN love je módní značka založená na filosofii udržitelnosti. Její podstatou jsou ručně přešívané oděvy, které jsou unikátní právě díky svému secondhandovému původu. Udržitelná móda v našem pojetí znamená odpovědný přístup ke každému kusu oblečení, do kterého někdo jiný před námi vložil zdroje i úsilí na jeho výrobu. Tímto odpovědným přístupem se snažíme prodloužit jeho život a zárověň snížit poptávku po novém. Odpovědnost, respekt vůči zdrojům a okolí jsou hodnoty udržitelné módy, které tvoří přesah módního průmyslu a právě na nich budujeme naši značku. 

Jak probíhá celý proces tvorby? 

Výběr daného kousku - praní, čištění - přešití nebo jiné úpravy - žehlení - focení - balení - odeslání - ❤ 

Kdybys měla svůj projekt představit 5 slovy, jaká slova by to byla? 

Mám jich trochu více. WIN WIN znamená výhru pro obě strany módního řetězce - pro producenty i spotřebitele.


Jaké byly tvoje začátky? Je něco, co bys udělala jinak? 

Tím, že jsem ze začátku neměla ambice vybudovat značku a ani jsem nikdy nepřemýšlelela, že bych se tím jednou mohla živit, se všechno vyvinulo tak nějak přirozeně. Nejprve jsem nakupovala a přešívala jen pro sebe a pak jsem se rozhodla, že to zkusím nabídnout i ostatním. Věci se začaly dobře prodávat a tenkrát jsem si uvědomila, že jsem možná vytvořila něco, čemu bych se chtěla plně věnovat a značku jsem začala pomalu posouvat dál. A jestli je něco, co bych udělala jinak? Téměř každý den si říkám, že bych něco udělala jinak a lépe, ale to je asi normální vývoj. 

Jak zvládáš skloubit svou značku se školou? 

V průběhu studia je potřeba velká sebedisciplína. Je potřeba stanovit si cíle a snažit se najít každý den aspoň chvíli na to, věnovat se vlastnímu projektu. V mém případě jsem během studia vnímala značku spíše jako koníček. Teprve nedávno jsem dokončila školu, skončila s prací a začala se věnovat značce na 100 %. 

V čem vidíš svůj projekt jiný, originální? 

Naše designy nepodléhají trendům, spíš jsou to takové jednoduché esenciální kousky, které by měla mít každá moderní žena v šatníku. Černý kabát klasického střihu, bílou košili nebo rovné černé kalhoty. Náš styl je velmi jednoduchý, univerzální a funkční. Věříme, že právě jednoduchost vede k nadčasovosti a to je to, co nás na minimalismu baví nejvíce.

Proč by si lidé měli koupit tvé produkty? 

Těch pozitiv a faktorů mluvících pro kousky z naší produkce je spoustu. Primárně si může být zákazník jistý, že se mu dostává unikátního kousku, který byl vyroben způsobem, který nevyužívá levnou pracovní sílu, jako tomu je u většiny obchodů těchto relací. Dále to, že naše oblečení je pečlivě vybíráno z hlediska použitých materiálů, ve většině případů bez umělých příměsí. A v neposlední řadě by mělo být motivací zákazníka to, že dává využití a v jistém slova smyslu život kousku oblečení, který i přes svůj věk, má svou kvalitu a nabízí dlouholeté využití. 


Jaká je cílová skupina tvého projektu? 

Primárně cílíme na ženy ve věku 18 - 34 let, nicméně výběr našich oděvů je závislý na tom, co se nám podaří v second handech najít. Například větší velikosti jsou vzácnější a my nemáme vždy štěstí, navíc oděvy musí splňovat přísné požadavky na barvu, materiál, původ a stav.

Kde bys svůj projekt ráda viděla za rok a kde třeba za pět let? 

Jen ve zkratce. Do roka pánská kolekce, showroom v Praze, expanze do zahraničí. A za pět let? Velká industriální továrna, ve které budem fungovat, showroomy v zahraničí a Forbes 30 pod 30 :).

Jak pracuješ na propagaci? 

Dlouhodobá propagace probíhá skrze Facebook a Instagram, kde prezentujeme nejzajímavější produkty a aktuality.

Je něco, co bys poradila někomu, kdo chce také začít pracovat na vlastním projektu? 

Necítím se úplně patřičně, abych teď někomu radila, protože jsme také ještě na začátku, nicméně můžu doporučit tohle video, které dlouhodobě aplikuji na své cíle a funguje to.



WIN WIN love najdete:
na webu - winwinlove.eu
na Facebooku - Win-win shop
na Instagramu - @winwinlove_eu

Děkujeme moc Barče za to, že si na nás udělala čas a šla do toho a těšíme se na další zajímavé projekty! Víte o nějakém start-upu, který vás opravdu zaujal? Bavilo by vás podnikat a založit si taky něco svého?

16 komentářů

  1. Hah!♥ Do teď si pamatuji, jak jsem holky (WIN WIN) objevila poprvé a hned je chceckovala, vlastně jsme dokonce domluvily hned jejich první a dokonce i mojí spolupráci, hned jsem je sharovala na blogu, protože mi celá idea přišla tak skvělá, že jsem ji prostě musela předat dál! Fakt skvělý je stále sledovat a hlavně celý jejich pokrok!

    OdpovědětVymazat
  2. Vazne skvely clanek a uzasny princip tohohle projektu! Prijde mi skvely, jak pomahate zacinajicim znackam, protoze je to neskutecna pomoc i reklama! Ja jsem treba win win love poznala nedavno jen diky vam a uz uz premyslim o nejake objednavce! :D Ten princip jejich tvorby mi pripada vazne uzasny a moc jim preju, aby jejich firma rostla, protoze si to neuveritelne zaslouzi! Ja jejich kousky naprosto milujuuuuuuuuu! :D
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělí článek a video. Projekt se mi moc líbí je super. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to, že je slečna strašně příjemná.:) Super článek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Cílový věk do 34? Mně ale bude v srpnu pětatřicet :-) Snad nejsou dlouhé dodací lhůty, abych to stihla obléct? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. - jojo. winwin je zkratka laska s velkym el ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé video - děkuju za něj. V současné době jsem taky bez běžné práce a pracuju na několika projektech,u kterých vůbec není jisté, jak budou fungovat. Obzvlášť proto, že jsou v oblasti psychoterapie, která se tradičně drží spíše při zemi a u osvědčených metod. Jenže Freud a Rogers a další terapeuti taky přicházeli s něčím dosud nepoznaným a museli za to bojovat. Držím si to v paměti, ale stejně pak obzvláště v období nejistoty, jak to půjde, ocením isnpirativní videa jako je tohle. Moc děkuju a chválím celkovou úpravu videa!
    Aneta L. z
    psychoterapeuticky.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Strašně se mi líbí filozofie této značky. Sama ráda nakupuji v second handech a holky to celé posunuly o level víš. Krása.

    OdpovědětVymazat
  9. Barča je moc šikovná a hrozně krásná! Fandím ji a přeju, aby se jí splnily všechny její sny a dotáhla to co nejdále.
    Kris ze blogu http://spice-of-life.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Opravdu zajímavý článek :). Sama studuji módu a něco podobného bych někdy chtěla dělat!

    OdpovědětVymazat
  11. hrozně krásný článek moc se mi líbí příběh Barči, hned jsem se musela na win win love podívat je to super eshop

    OdpovědětVymazat
  12. Opravdu krásný projekt, hlavní je mít dobrý nápad a to Barča 100% měla :) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat