Ahoj všichni! Pokud sledujete blogery a youtubery, je jenom malá šance, že by vám uniklo, že jsme byli před pár týdny ve Švýcarsku. Myslím, že jsme na pár dní úspěšně zaspamovali celý instagram a hlavně InstaStories. Pobyt jsme všichni vyhráli jako cenu v CzechBlogAwards a nejlepší na tom bylo, že jsme tam jeli společně!

Užili jsme si skvělé čtyři dny a na vlastní oči se přesvědčili, že Švýcarsko je opravdu dechberoucí.



První den jsme strávili v malebném městě Lucern. Milá průvodkyně si pro nás připravila prohlídku města a ukázala nám jeho nejdůležitější části. Bohužel ten den ale zrovna úplně nevyšlo počasí a téměř celé odpoledne pršelo. 

Po prohlídce města nás čekala návštěva baru, kde jsme měli připravený workshop s barmanem a mohli si každý namíchat vlastní drink podle našeho přání. Já si vybrala mangovou margaritu a Niky tuším něco s ginem a bazalkou... No a celý večer jsme zakončili výbornou večeří v místní restauraci.


Druhý den jsme z Lucernu lodí přejeli do města Alpnachstad, odkud nás vyvezla nejstrmější zubačka na vrchol hory Pilatus. Jízda lodí i zubačkou byly super a hlavně jsme si užili krásné výhledy do přírody. Tolik štěstí už jsme ale bohužel neměli přímo nahoře, kde bylo jen bílo. Tak snad příště :).


Po cestě dolů z Pilatu jsme se ještě zastavili v lanovém parku a většina z nás překonala sebe sama. Já výšky moc nemusím a největší problém mi dělala chůze pouze po laně, ale vážně mě to bavilo. A co jsem si zamilovala je zipline, na tom bych se vozila klidně celý den!


Třetí den jsme zažili tu nejkrásnější jízdu vlakem v životě a to z Lucernu do města Interlaken. V Interlakenu jsme si na nádraží odložili kufry a rovnou dalšími vlaky pokračovali až na Jungfraujoch, kterému se také přezdívá Top of Europe, protože se tam nachází nejvýše položená železniční stanice v Evropě. Tam se nám všem z toho převýšení asi hodinu docela motala hlava, měli jsme pocit že máme mořskou nemoc a že asi omdlíme, ale to je prý normální. Rozhodně to za ten krásný pohled na ledovce všude okolo stálo a byl to zase super pocit, stát najednou na sněhu! Nakonec jsme si ještě nakoupili zásoby čokolády, vyrazili se ubytovat a večer našli restauraci s tradičním raclettem! Mňam!


Poslední den jsme z města Grindelwald vyrazili na Top of Adventure, kde se nachází hned několik aktivit. Můžete si půjčit koloběžky nebo tříkolky a projet se na nich přírodou dolů podél lanovky, je tam obří zipline dlouhý 800 metrů, který se rozjede rychlostí až 84 km/h a je tam dlouhý visutý most, připevněný ke skále, což je vážně celkem adrenalinový zážitek, po něm přejít.


Švýcarsko nás všechny vážně nadchlo a já rozhodně doufám, že se tam ještě co nejdřív vrátím! 
Byli jste někdy ve Švýcarsku? Kde? A jak se vám tam líbilo?

12 komentářů

  1. Boží fotky! :) Švýcarsko je nádherné.

    OdpovědětVymazat
  2. I absolutely adore your blog. It is exquisite and you have a great writing style. Congratulations on your Demine design: you must be so proud of yourself. I have a thing about buttons too. You have such a great sense of style. I love reading your blog posts because you always give me inspiration to try something new and different - thanks for that!

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko a Nikol, musím vás ocenit za váš přístup - jste jediné blogerky, které napsaly, že ten výlet byla blogerská akce a že jste ten pobyt vyhrály. Líbí se mi, že uvádíte všechno a neschováváte se za takové to: "Je to moje věc" . Čím jsem starší, tím víc mi podobné tanečky začínají vadit :) .

    OdpovědětVymazat
  4. Fotky jsou naprosto úžasné a samotnou mě docela překvapilo, kolik krásných věcí je ve Švýcarsku k vidění! Určitě si to musím přidat na svůj to travel list a někdy se tam podívat! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  5. Ve Švýcarsku jsem byla dvakrát,naposledy v roce 2014.Bydleli jsme v Arthu.Nejvíce se mi ale líbil Lucern,byli jsme v Engelberku a na Pilatusu

    OdpovědětVymazat
  6. Na Facebooku https://www.facebook.com/fashion.sk.cz/?fref=ts pro vás připravujeme tipy na ty nejnovější módní trendy :)

    OdpovědětVymazat
  7. O Švýcarsku už hodně dlouho přemýšlím, protože je to země přesně podle mého gusta. Taková středověce malebná, ale přitom moderní. Plná přírody, zeleně, kraviček a sněhu. A hlavně čokolády, to je asi rozhodující :D

    OdpovědětVymazat
  8. Před několika lety jsem byli s přítelem na poznavačce nejenom ve Švýcarsku ale i Francii. Viděli jsme Jungfraujoch taky. Z Grindelwaldu jsme se tenkrát přejížděli do Chamonix Mont Blanc. Mont Blanc doporučuji vidět je to magické. Dále pak malebné městečko na vodě Annecy, přezdívaný francouzské Benátky. Naši cestu jsme skončili výstupem na Matterhorn v Zermattu.

    OdpovědětVymazat
  9. Tulle Tiered Ballgown
    This girl dress italian dressesis extraordinary and unique! This lovely dresskrisp dresses is a spaghetti strap, tulle tiered ballgown and it features a beaded waist and a huge bow on the back. If you want your little girl to look like a princess and stand out from the crowd, you will love this dress. This girl dress is rich in details, elegant, and perfect for any kind of wedding. This dress comes in ivory and white and sizes 2T to 14.
    View more dresses, please click:www.shillas.co.uk
    For more dresses information, please email at :info@shillas.co.uk

    OdpovědětVymazat
  10. จีคลับ Online gambling sites are popular every day. There are bets to play very easily. Gamblers have fun, easy to play where they can play gambling. There are bets that people choose. Play this yourself. There are bets that will always enjoy good returns all the time.

    In addition, it is interesting to the benefits that girls should know about vitamin C, such as reducing premature aging. Vitamin C is antioxidant. Can help slow down the deterioration of the body. Reduces the enzyme production of skin pigment. Reduce the appearance of premature wrinkles, skin bright and radiant skin to brighten the skin. White clear. The main skin care products must be a mixture of vitamin C is a component.

    It is interesting and there are gambling games to play every day. There are bets that will give you a good return. To play all areas. Like or want to experience gambling to play very easily. No hassles Just choose the best gambler to bet where everyone loves to have fun at all times. บาคาร่า

    OdpovědětVymazat