Krásné pondělí! Dneska jsem si pro vás připravila trochu netradiční článek.
Dneska totiž slavím 25. narozeniny. Čtvrt století! To to nějak uteklo, ne? 

K té příležitosti jsem si řekla, že bych mohla zkusit sepsat 25 věcí, které jsem se za těch svých 25 let života naučila. Jsou to věci, které mi předali rodiče, Niky, kamarádi, nebo takové, na které jsem si přišla sama. A mám pocit, že pár posledních let pro mě v tomhle ohledu bylo asi nejzlomovějších. Spoustu věcí jsem si totiž uvědomila a myslím si, že jsem spokojenější, než jsem kdy byla.

1. Že s úsměvem jde všechno lépe!
K tomu asi ani není co dodat. Opravdu to tak je, přísahám!

2. Když si něco moc přejete, splní se to!

3. Aby se to splnilo, musíte tomu ale jít naproti! 
Každý jsme svého štěstí strůjcem a já opravdu věřím, že pokud si něco moc přejeme, tak se nám to splní. Už několikrát se mi to potvrdilo. Nic ale není zadarmo a nemůžeme tak jen čekat, až nám úspěch sám spadne do klína. Musíme tomu jít naproti a udělat pro to maximum.

4. I cesta je cíl!
Kolikrát se mi stalo, že jsem si něco vysnila, ale v průběhu času si uvědomila, že to vlastně není "to ono". Že se mé priority přesunuly jinam.

5. Nikdy se nezavděčíte všem...

6. Základem je být spokojený sám se sebou.

7. A pokud se najde něco, s čím spokojení nejste, vždy se na tom dá pracovat.

8. Tělo máme jen jedno, a to na celý život! Chovejte se k němu tak!
To je větička, kterou jsem si jednou přečetla na nějakém fitness blogu a prostě mi utkvěla v hlavě. Často se honíme za nějakým obrazem dokonalosti. Jsme věčně nespokojené s tím, jak vypadáme, zatímco to nejdůležitější si neuvědomujeme - že našeho těla bychom si měly vážit takového, jaké je! Nepřepínat se, nehladovět, necpat se nezdravými potravinami, ale pečovat o sebe, a to nejen navenek, ale hlavně zevnitř!

9. Je důležité se neustále učit novým věcem.

10. Pokud se něco nepovede, není to konec světa. Je to jen další zkušenost!
Za těch 25 let života se mi tolikrát něco nepovedlo. Tolikrát jsem měla pocit, že je všechno špatně a že nevím, co mám dělat. Ale právě tyhle situace byly asi ty úplně nejdůležitější. Z těch jsem se totiž naučila úplně nejvíc!

11. Zvládnete víc, než si myslíte!
Právě v těhle situacích jsem se totiž naučila, že zvládnu mnohem víc, než jsem si do té doby myslela. A že nic není tak velký problém, aby se nedal vyřešit.

12. To, co se stalo, už nezměníte.
To mě naučil taťka na tenise. Vždycky jsem totiž byla tak smutná, že jsem zkazila jeden míč, že jsem kvůli tomu byla schopná prohrát celý zápas. A taťka mi jednou řekl, že s tím zkaženým míčem už nic neudělám, ale můžu se nadechnout, zapomenout na to, hrát dál a naopak dát všechno do toho, abych už to příště nezkazila. A to si myslím, že se dá aplikovat téměř na každou životní situaci.

13. Myslete na svou rodinu a své blízké, dělejte jim radost a važte si toho, že je máte!

14. Ve dvou se to lépe táhne!
Ve dvou, ve třech, ve čtyřech... Tohle trochu souvisí s předchozím bodem. Obklopujte se lidmi, kteří vás mají rádi a jsou ochotni vám kdykoli s čímkoli pomoci. Ne vždycky totiž všechno zvládnete sami a mít na koho se obrátit je to nejlepší, co v tu chvíli můžete mít!

15. Neporovnávejte se s ostatními! Každý máme jiné zájmy a cíle.
Tohle pro mě bylo tak těžké si uvědomit. Co já vím, tak jsem se vždycky srovnávala s ostatními. Chtěla jsem být jako tahle, lepší než tamta, a i když na jednu stranu mě to asi trochu motivovalo k tomu se zlepšovat, na druhou stranu je to celkem stresující. A ne všechny nás baví to stejné. Každý jsme jiný, máme jiné zájmy, každý jsme šikovný na něco jiného a je v pořádku se odlišovat. Je v pořádku být sám sebou! Vlastně je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat!

16. Nikdo není dokonalý. 
A často i když vy si o někom myslíte, že je dokonalý, on má své vlastní problémy a určitě by s vámi nesouhlasil...

17. Naučte se říkat "ano", ale i "ne".
Nebojte se zbytečně nových věcí, nevymýšlejte si výmluvy a prostě to zkuste. Alespoň jednou a uvidíte, že se z toho nakonec může vyklubat skvělý zážitek. Zároveň ale pamatujte, že nemůžete dělat všechno, vidět všechno a být úplně všude. Občas je prostě potřeba říct ne!

18. Nic vás nenaučí víc, než cestování.
Cestujte, poznávejte, seznamujte se s novými lidmi, zvyky a kulturami!

19. Pár měsíců není zase tak dlouhá doba, jak se může zdát.
A úplně nejlepší je sbalit si kufry a vycestovat na delší dobu. Já jsem byla na necelé čtyři měsíce v Americe, na semestr v Anglii a v Itálii a bylo to asi to nejlepší, co jsem mohla udělat. I když to třeba ze začátku vypadá jako dlouhá doba, uteče to jako voda a uvidíte, že poznáte nejen nové prostředí, ale také sami sebe!

20. Pokud něčemu nerozumíte, je lepší se zeptat.
Přemýšlela jsem, co dalšího důležitého bych vám "poradila", a i když je to možná úplně samozřejmé, často se stydíme se na cokoli zeptat, protože máme pocit, že je to špatně. Že budeme před ostatními vypadat hloupě. Dobře, neptejte se na blbosti, neptejte se na něco, co si můžete přečíst o pár řádků výš, nebo vygooglovat rychleji, než vám někdo odpoví. Pokud ale máte tu možnost dozvědět se něco, co vás zajímá, nebo si nechat vysvětlit něco, čemu nerozumíte, určitě se ptejte!

21. Nekoukejte pořád do telefonu. Naučte se ho odložit a být "přítomni" v daný moment.
Tohle je zase trochu z jiného soudku. Ale mám pocit, že je to v dnešní době hodně aktuální. Jsme pohlcení technologiemi, od rána do večera koukáme do mobilu, počítače, nebo jakékoli jiné obrazovky a občas si myslím, že to trochu překáží tomu, abychom si užili přítomnost. Zkuste na to myslet.

22. Nedělejte ostatním to, co nechcete, aby oni dělali vám.

23. Nesuďte a nepomlouvejte ostatní. Hlavně pokud je neznáte a nevíte, co se děje v jejich životě.

24. Nejdůležitější je užívat si každý den naplno!

25. Ale uvědomit si, že i den strávený doma odpočinkem, je dobře strávený den!

Našli jste se v nějakém z těchto bodů? A je něco, čím se v životě řídíte vy?

34 komentářů

  1. Mně bylo letos taky 25 a úplně s tebou souhlasím! Hlavně s tím plněním snů, Napsala jsi to moc hezky. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. URGENT LOAN HELP @ 2% INTEREST RATE with Victoriafinancier@outlook.com

      I was stuck in a financial situation and i needed to refinance and pay my bills for my son's medication and buy a home. I tried seeking for a loans from various loan firms both private and corporate but never with success, and most banks declined my credit. But as God would have it, i was introduced to VICTORIA LAWSON Trust Loan Firm (victoriafinancier@outlook.com ) with 2% interest by a friend, and i got a loan amount within few days because i was not always online to responds to her mails. Today am a business owner and my kids are doing well... so i want to advice any one in need of a loan to quickly contact her via email on victoriafinancier@outlook.com. I own Victoria every day appreciation for all she has done in my life. Her service is strong, big and reliable.

      *Full Name:_________

      *Address:_________

      *Tell:_________

      *loan amount:_________

      *Loan duration:_________

      *Country:_________

      *Purpose of loan:_________

      *Monthly Income:__________

      *Occupation__________

      *Next of kin:_________

      *Email :_________

      Contact Her today { victoriafinancier@outlook.com } for quick and financial assistance

      Vymazat
  2. Mne je sice 23,ale vetsinu bodu bych si taky vypsala navlas stejne jako ty... Jojo,ten cas strasne rychle utika...

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, to je úplně super článek :) Jsem moc vděčná za tvoji upřímnost a tipy, který jsou, doufám si říct, dobré úplně pro každého člověka :) Měj se krásně a užij si svůj den!

    OdpovědětVymazat
  4. Luci vše nejlepší k narozeninám!! :)
    Napsala jsi to moc hezky! :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno nejlepší! Můj přítel má taky zrovna dneska narozeniny, tak mu hned strčím papír pod ruku, ať taky napíše takovýhle seznam a za rok, až budu mít 25 já, napíšu já svůj a porovnáme si to. A fajn by bylo, kdybychom si takovej seznam napsali i třeba ve 30, 40 atd. Lidi se neustále vyvýjejí a určitě bude fajn podívat se na t, jací jsme byli v určitém věku a co jsme si od života vzali :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, nádherný příspěvek!! :) originální a výstižný, děkuji za příjemné pondělní počtení. Přeji Ti krásné narozeniny, spoustu úspěchů, zdraví i lásky a ať jsi pořád tak optimistická a veselá a daří se Ti v životě :)

      Vymazat
  7. Krásné narozeniny přeji. No a co se bodů týká, máš pravdu a zkusím se tím více řídit. Mimochodem konečně mám váš nový diář.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkně napsáno - vyzdvyhla bych zejména body: 11,17 a 23. Vše nejlepší! :)

    Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  9. Moc moc pěkný a pravdivý článek Lucko. Úplně s tebou souhlasím. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak všechno nejlepší!

    Jinak holky (myslím čtenářky) prosím, kdyby jste tento článek taky chtěly udělat, tak tam dejte ňáký srandy. Neni nic špatnýho na tom dělat si ze sebe srandu. Já je tam dala a je to nejčtěnejší článek tohoto roku u mě na blogu.

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné narozeniny přeju! :) Musím říct, že když napíšeš "čtvrt století" zní to o dost děsivějc než když ti přeju k pětadvacetinám :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  12. Veľmi pekné body a našla som sa rozhodne vo viacerých.. ♥
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  13. Moc krasne napsano Luci, fakt skvelej napad! Preju jeste vsechno nejlepsi na narozeniny, doufam, ze sis je uzila. <3
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  14. Bude mi 20 a vtěšinu těch moc dobře znám a určitě je super, že jsi to takhle sepsala. Můj největší problém je to srovnávání s ostatními. V dnešní době je to docela těžké :/
    MŮJ BLOG - LA VIE EST BELLE

    OdpovědětVymazat
  15. Luci všetko najlepšie k narodeninám <3.............a napísala si to krásne, na niektoré veci príde človek až vekom :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Lucko,
    Přeju ti všechno nejlepší, štěstí, zdraví tak jako to včera přáli i mě. Sice jsem neoslavila 25. narozeniny ale 13. Ale i tak s tebou v mnoha bodech souhlasím. Člověk by si měl užívat života takový jaký je a ne na něm pořád hledat chyby...

    OdpovědětVymazat
  17. O par let vice, ale pekne sepsane. V podstate vsechno sedi, jen bych mozna doplnila brat veci z lehkosti, netlacit na pilu, vice naslouchat nez mluvit a nehroutit se z prkotin. Vse nejlepsi!
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at/

    OdpovědětVymazat
  18. I liked this series for streaming on couchtuner online.

    OdpovědětVymazat
  19. super, kreatívny článok :) tu je môj blog https://lukybitchlukqwas.blogspot.sk/2017/09/pohodova-hudba-george-ezra-wanted-on.html budem rád za pozretie :)

    OdpovědětVymazat
  20. Nejsem rodič, ale jednou bych si přála vychovat takhle úžasné dcery,jako jste vy dvě! Děkuji velmi za motivaci a za to, jaké jste, čili velké díky vašim rodičům!Jen tak dál!;)

    OdpovědětVymazat
  21. Ve všem s tebou souhlasím, krásný článek, hodně inspirativní :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Lucy, tento článek se ti fakt povedl! :) tak nějak se s tebou ztotožňuju :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  23. Moc pěkný článek a velmi rozumný :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Have a real gamble every game, bet.
    จีคลับ It is another online gaming site to win great prizes in online gambling. It can be played in both mobile phones and computers with the chance to gamble comfortably. Find out the profit with online lucky draw games that will give you the best results. All games are fully open with full online gambling. Play all games with no restrictions. No need to install the application. Because it can play through the page in front of me. Nowadays, online gambling games have been accepted by many gamblers. Because gambling through the internet is very convenient, it can also earn money or money from real money. A lot of fun created for you to bet on consistently. Regardless of whether the player will use the service to win money online, we are ready to serve. Do not miss out on favorite online bets that are geared towards creating superior gambling and for the players. If you want to bet the most fun games of gambling can be gambling every moment. บาคาร่า

    OdpovědětVymazat
  25. Všechny tyhle body si uvědomuju, ale je tak těžké je dodržovat a řídit se jimi :) No, ještě mi nebylo 25 let, tak třeba prozřu.

    Já se zatím nejvíc držím tří pravidel:
    a) Nějak to dopadne, nechám to osudu (vždycky, když se kvůli něčemu stresuju - zkouška, projekt atd.)
    b) Mělo to tak být, přinese mi to něco nového (při každém nezdaru nebo životním zlomu).
    c) Karma není zdarma a člověk na ní musí zapracovat :)

    Tak uvidíme, do jaké stanice uvědomění dorazím po 25 letech já.

    OdpovědětVymazat
  26. úžasný článok :) tu je môj blog https://lukybitchlukqwas.blogspot.sk/2017/09/pohodova-hudba-sam-smith-in-lonely-hour.html

    OdpovědětVymazat
  27. URGENT LOAN HELP @ 2% INTEREST RATE with Victoriafinancier@outlook.com

    I was stuck in a financial situation and i needed to refinance and pay my bills for my son's medication and buy a home. I tried seeking for a loans from various loan firms both private and corporate but never with success, and most banks declined my credit. But as God would have it, i was introduced to VICTORIA LAWSON Trust Loan Firm (victoriafinancier@outlook.com ) with 2% interest by a friend, and i got a loan amount within few days because i was not always online to responds to her mails. Today am a business owner and my kids are doing well... so i want to advice any one in need of a loan to quickly contact her via email on victoriafinancier@outlook.com. I own Victoria every day appreciation for all she has done in my life. Her service is strong, big and reliable.

    *Full Name:_________

    *Address:_________

    *Tell:_________

    *loan amount:_________

    *Loan duration:_________

    *Country:_________

    *Purpose of loan:_________

    *Monthly Income:__________

    *Occupation__________

    *Next of kin:_________

    *Email :_________

    Contact Her today { victoriafinancier@outlook.com } for quick and financial assistance

    OdpovědětVymazat
  28. Moc hezké a pravdivé. S 15 bojuji nejvíc, ale snažím se na tom zapracovat. A 22 je moje životní heslo :o)

    OdpovědětVymazat
  29. จีคลับ Online gaming sites get fun everywhere, every day. Gambling can be selected. Can make more money. Gamblers like to be exposed to gambling games that will give players a good reward. Can play themselves every day. Just like or want to play what kind of play it will help. There is a game of play that will give you a good return every day. Full of betting games at number one. To play it friendly. Just connect to the internet and gamble every day.

    The bets will give you good returns in all areas. To play this simple. Where to play gamblers to play easily every day. Make good money everywhere. Wherever it is, gamblers will like it. Enjoy A variety of first-person gambling games are available to gamble every day. Gambling for all areas. Interested or like to gamble, it will help to play all. Choose a good player. Convenience can be played anywhere. Gambling games will give you a good profit every day. Can play in a friendly. Always make good money. บาคาร่า

    OdpovědětVymazat
  30. Já jsem vloni taky slavila 25. narozeniny a chtěla jsem udělat velkou oslavu. Mám narozeniny v létě, takže oslava na zahradě byla ideální. Pozvala jsem hodně kamarádů a rodinu, takže se nás nakonec sešlo poměrně dost. Máme ale velkou zahradu, tak to nebyl problém. Pronajala jsem si dokonce i párty stan , abychom měli někde zázemí a oslava se povedla líp, než jsem čekala.

    OdpovědětVymazat