A přestat se jich bát? Když by se nás na tohle někdo zeptal před pár lety, jsem si naprosto jistá, že bychom měly jasný názor - to se nikdy nemůže stát. My a prezentace, to prostě nejde dohromady. A že bychom ještě dobrovolně nabídku prezentovat před stovkami lidí přijaly? Ne, děkujeme...

Pro nás bylo vždycky prezentování obří noční můrou. Byly jsme nervózní i týden dopředu, klepaly se nám ruce i hlas a ve chvíli, kdy jsme stály před třídou jsme si nemohly vybavit ani obsah připraveného referátu. To je úplně normální. Nesnášely jsme to, ale teď jsme naopak rády, že to po nás ve škole chtěli tak často. Že nás upozorňovali na naše chyby. A že jsme si to mohly tolikrát vyzkoušet před publikem plným našich kamarádů (kteří stejně nikdy nedávali pozor a buď si přemýšleli nad něčím úplně jiným, nebo tajně koukali do mobilu). Stejně jako je to se vším, i prezentování se dá natrénovat. No a čím víckrát to zkusíte, tím lépe to půjde zase příště.

Dneska jsme daly dohromady několik tipů, které jsme si odnesly právě ze školy, nebo si na ně postupně přišly z vlastní zkušenosti. Vážně doufáme, že vám pomůžou, ať už vás čeká referát, obhajoba práce, nebo přednáška na konferenci.

A jestli máte nějaké vlastní zkušenosti, příběhy, nebo cokoli, o co se s námi chcete podělit, budeme moc rády, když to napíšete do komentářů.


14 komentářů

  1. Video je skvělé! Určitě si ho pustím, až půjdu obhajovat na jaře bakalářku. (Jestli ji teda napíšu, že jo :D) Prezentování je pro mě stejným strašákem jako kdysi bylo pro vás a věřím, že to bude děsný. Naposledy jsem něco prezentovala před 3 lety a klepala jsem se jako ratlík :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Amazing Article…..
    Really appreciate your Work
    Romantic Shayari

    OdpovědětVymazat
  5. Hi, I am Anirudh. I am a Fashion Designer. Are you looking for some sunglass to protect your eyes. Click the link to know more about best sunglass brands in india.

    OdpovědětVymazat



  6. Excellent Blog! I would like to thank for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well. I wanted to thank you for this websites! Thanks for sharing. Great websites!

    https://apkfasak.com/
    gb whatsapp
    fm whatsapp
    blackmart
    ac market

    OdpovědětVymazat