Poslední dobou vyhledávám kreativní odpočinek! Jakoukoli záminku k tomu jen pár hodin sedět a tvořit. Takže když Bára vypsala kurzy krasopsaní, neváhala jsem ani vteřinu a hned se přihlásila. Barču možná znáte z instagramu Bára z Nikolajky - krásně píše, nádherně ilustruje a je jedním z nejmilejších lidí, které jsem kdy poznala.

Jako první jsem šla na kurz pro začátečníky, kde jsme se učily úplné základy, trénovaly abecedu a vyzkoušely si i několik různých technik, fixů a štětců. Můj nejoblíbenější byl brushpen - takový štětec v tužce.


Takhle krásně nám Bára připravila materiály. Každá jsme dostala vlastní zápisník na trénování psaní, ve kterém byly předlohy abecedy, motivačních citátů, nápisů a taky různé papíry, abychom viděly rozdíly a zjistily, na který se nám bude psát nejlíp. A taky černý a zlatý brushpen!


No a teď o víkendu jsem šla rovnou i na pokračovací workshop, kde jsme zase zkoušely waterbrush, akvarely a práci s inkoustem.


Musím říct, že krasopísmo je rozhodně mnohem náročnější, než to vypadá a chce to hoooodně tréninku. Ale samozřejmě jsem si hned běžela pro zásobu skicáků, akvarely a další brushpeny a doufám, že si teď na to trénování najdu čas...

Třeba jednou zvládnu napsat víc než jenom hezkou jmenovku.

Lákají vás takovéhle kreativní workshopy? A byly jste v poslední době na nějakém? Jestli jo, budu moc ráda, když se se mnou podělíte o vaše tipy do komentářů.

4 komentáře