Dneska mám jen pár fotek z neděle. Víkendy si teďka snažíme dělat co nejvíc pohodové. Trochu poklidit byt, ale jinak hlavně vypnout, jít se projít, zahrát si nějakou hru (koupili jsme si nedávno Monopoly Game of Thrones a rozhodně můžeme doporučit!) nebo si pustit film nebo seriál.


V sobotu jsme byli víceméně jen doma, ale v neděli jsme měli odpoledne první schůzku s naší oddávající, a tak když už jsme jeli do centra, spojili jsme to rovnou i s procházkou.

O tom, jak jsme pokročili s plánováním svatby vám povím zase příště, ale ta nedělní schůzka byla tak nádherná, že se na to všechno těšíme zase o něco víc. Byla jsem dojatá už asi po prvních pěti minutách a málem se rozbrečela štěstím. Rozhodli jsme se pro církevní obřad a schůzka byla zatím jen taková informativní. Seznámili jsme se s paní farářkou, řekli si v kostce, co od svatby a obřadu očekáváme a jak bude vypadat příprava.

I když ani jeden nejsme věřící, líbí se nám pohled, který má církev na manželství a rodinu a těšíme se, že se o tom postupně dozvíme ještě víc informací. Třeba příště si budeme povídat o tom, proč vlastně svatby vypadají tak, jak vypadají. Dozvíme se o nejrůznějších tradicích, jejich původech a hlavně důvodech, proč se to takhle dělá, abychom se mohli sami rozhodnout, co do toho našeho obřadu zapojíme a co ne.


Po cestě domů jsme se ještě stavili v Nespressu, abychom doplnili zásobu kapslí a šli si pustit další díl seriálu. Koukáme teď na Pozůstalí a docela nás to zaujalo. Už jsme stihli dvě série a zbývá nám třetí, poslední. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne.


Jak nejradši trávíte své víkendy vy?

8 komentářů

  1. To je tak neskutečně pozitivní článek, úplně se musím usmívat. Díky za něj! Moc si užívej plánování svatby, je to krásné období a hrozně ráda na ně vzpomínám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný milý článek a maličko tuším, kdo bude Vaší oddávající : )

    OdpovědětVymazat
  3. víkendy trávíme většinou spolu buď s dětmi nebo spolu sami. Hrajeme hry, koukáme na seriály, jdeme se projít nebo jsem na nějaké akci ale rozhodně nějakým způsobem relaxujeme.

    OdpovědětVymazat
  4. Ráda relaxuju, ale tím, že budu dělat na jaře prijimacky na střední, tak musím dělat i nějaké úkoly 😏. Ale vždy si udělám v sobotu nějakou vymazlenou snídani a hned se mi to dělá líp 😊

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Luci, tvůj článek mi utkvěl v paměti a přemýšlela jsem nad tím, jestli ti napsat tento komentář, nebo ne. Asi hned na začátek to nemyslím vůbec zle. Oba dva jsme křtění a biřmování a k víře máme s manželem velice blízko a tak svatba v kostele pro nás byla jasná volba. Celý rok jsme docházeli k faráři a musím přiznat, že to bylo mnohdy celkem náročné, ale rozhodně to stálo za to. Náhled víry na manželství je něco krásného a naprosto s tímto pohledem souhlasím, jen mi přijde na jednu stranu nemorální říct, že nejsi sice věřící, ale že se ti líbí jak víra nahlíží na manželství. Tak věříš v manželství, jak ho představuje víra a nebo nevěříš a máš to jen, protože je to hezké? Je to takové protiřečení. Pamatuju si situaci, kdy za naším farářem přišla slečna, že chce mít svatbu, kterou by vedl kněz, protože se jí to líbí. Ani jeden z nich nebyl věřící. Náš farář s touhle slečnou byl rychle hotov. Nejde přeci, aby sis vyzobávala jen to co se ti líbí a k ostatnímu přistupovala jako že to neexistuje. K přirovnání to je jako kdyby si někdo řekl, že se mu líbí vydělávat peníze, ale že se mu nelíbí platit daně, tak že je platit nebude. To přeci nejde. Měl by ve všem být aspoň trošku řád a pořádek. Jak se říká v zákopech nenajdeš ateistu. Nemyslím si, že díky tomuhle článku změníš názor na to jaký bude tvůj obřad, ale mohla by si trošku začít přemýšlet nad tím, co pro tebe víra znamená a co pro tebe znamená manželství takové jak na něj víra pohlíží a jestli to není jen hezké pozlátko toho, že to přeci bude dobře vypadat a že ta paní, která Vás bude oddávat bude hezky mluvit. Raději bych o takových praktikách ve víře pomlčela a moc se tím nechlubila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc za tvůj komentář. Jsem ráda, že jsi mi ho napsala a je to určitě téma k zamyšlení. Pro mě v tom ale zatím žádný rozpor není. To, že nevěřím přímo v boha ještě neznamená, že se v určitých názorech a morálních směrech neshoduji s vírou. Uvidíme, jak budou dál probíhat naše sezení, co se dozvíme a naučíme a moc se na to těším.

      Vymazat
  6. Nakonec jsem se se snoubencem taky rozhodli pro faráře/Farářku, jen nevím kde hledat. :D

    Moc krásné články a těším se na podobný, tento víkend u nás taky bude v duchu plánování svatby ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat