Když jsme zjistili, že čekáme miminko, začali jsme se hned těšit na to, až to řekneme našim nejbližším a shodli jsme se na tom, že nebudeme chtít čekat moc dlouho. Většinou se totiž doporučuje počkat a oznámit těhotenství až na začátku čtvrtého měsíce, protože první tři měsíce jsou nejvíc rizikové. My jsme ale věděli, že i kdyby se nedejbože něco stalo, budeme to s rodinou sdílet tak jako tak. Čekali jsme proto pouze na první vyšetření v 9. týdnu, kde se nám těhotenství potvrdilo, a potom to oznámili nejbližší rodině a kamarádům.

Protože to zrovna vyšlo tak, že jsme měli vytištěná naše svatební oznámení a chtěli jsme je rozdávat, rozhodli jsme se to spojit a měli jsme tím pádem i hezkou záminku k tomu, proč se chceme s každým setkat osobně.


Svatební oznámení jsme začali řešit někdy v únoru. Já jsem si našla spoustu inspirace na Pinterestu a věděla jsem, že se mi moc líbí, když má oznámení více kartiček různých velikostí. Říkala jsem si, že bych nějaká jednoduchá oznámení zvládla ve Photoshopu vyrobit i sama, ale nakonec jsem moc ráda, že jsme to svěřili do rukou profíků.

Ručně psané nápisy vytvořila nejšikovnější Zuzanka z Flat White Lettering a o zbytek se postarala Terka z Yes&Yes. Ta vytvořila grafiku, vybrala papíry, nechala všechno vytisknout a pak mi to předala takhle krásně zabalené v krabici i s obálkama a malejma samolepkama na přelepení obálek.


Oznámení teda obsahuje oboustrannou kartičku s těmi nejdůležitějšími informacemi jako je datum, místo a odkaz na web, kam budeme postupně připisovat program a další aktuality, potom kartičku zaměřenou na dress code a takovou připomínku toho, že nebudeme chtít žádné svatební dary, ale když už, tak nám udělá radost finanční příspěvek.

No a když už tam těch kartiček bylo tolik, úplně se nabízelo tam přihodit ještě jednu.


Aby to bylo ještě takové vtipnější a osobitější, vymysleli jsme si, že vyfotíme fotky na Polaroid a na ty připíšeme nějaký vzkaz, jako třeba "Ahoj babi a dědo!"

A bylo to úplně skvělý! 

Nejvíc ze všeho nás bavilo pozorovat ten šok, protože to v tom oznámení vážně nikdo nečekal. A taky to, že někdo si oznámení v klidu otevřel, pečlivě si přečetl každý papírek po papírku, a pak až se dostal k fotce a někdo zase rovnou koukl na fotku, a pak na nějaké svatební oznámení úplně zapomněl.

Do mého vlogu z prvního trimestru jsem dávala i hlasový záznam toho, jak jsme to řekli našim a babičce, tak jestli jste to ještě neviděli, můžete mrknout. Vážně to oznamování byly ty nejkrásnější momenty v životě, na které jen tak nezapomeneme.


Jak vypadaly vaše svatební oznámení? A jak jste těm nejbližším oznámili, že čekáte miminko?

2 komentáře

  1. Nás svatební oznámení a plánování svatby teprve čeká a moc se na to těším!
    Oznámení máte krásný a oznámení miminka rodině je taky moc úžasný! ❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Máte krásné oznámení, a fotky k tomu přidají ještě větší hodnotu ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat