Nemohly jsme vás ochudit o Nikči porodní příběh. V dnešní epizodě vám o porodu Vincenta povypráví a taky zhodnotí jak se jí rodilo na Bulovce se svojí porodní asistentkou, jaká byla realita oproti očekávání a vůbec, jak se to celé událo!

Podcast si můžete poslechnout taky na: SpotifyApple PodcastyGoogle PodcastyBuzzsprout


6 komentářů

  1. Ahoj Nicole, gratuluji Ti k miminku! Vincent je nádherný. Tento komentář Ti píšu v dobré víře jako podporu a také pro ostatní rodičky. Je mi úzko z tvého porodní ho příběhu. Ač Bulovka dělá kroky ktomu, aby porody byly přirozenější tak v tvém vyprávění jsou části se kterými rozhodně nesouznim. Chyba rozhodně není v tobě. Máš mít okolo sebe personál, který ti pomůže. Připomnělo mi to můj první porod (křížove kontrakce 10 hodin, bez medikace, ale také bez možnosti změny polohy a hlavně řízené tlačení a dýchání, také mi praskli vodu ač s mým souhlasem). To špatne dýchání a tlačení způsobilo, že syn se narodil modrý, také ho museli prifouknout kyslíkem. Poté mi ho okamžitě přinesli na hruď. Nastrih jsem razantně odmítla a porodila bez poranění. Bohužel právě díky epiduralu se ti porod zpomalil, dirupce vaku blan zrychlí porod v průměru o 30 minut (fakt zbytečná záležitost) a ten oxitocyn v poslední fázi akorát zvýšil stres miminku a tobě způsobil nastrih. Takže za mne ne. Takto by se personál chovat neměl. Můj druhý porod jsem absolvovala pouze s manželem a dulou doma. Nebe a dudy. Porod téměř bezbolestny, miminko ho prospalo :) a věřte mi nastávající maminky. Olinkubator není třeba, stačí mít nahé miminko na vašem nahem těle pod dekou. Odloučení od matky hned první noc od porodu je něco strašného. Zejména pro to miminko. Mám vzdělání v oboru. Jsem porodní asistentka, jsme v asociací porodních důl, mám kurz hypnoporodu.
    Ale opakuji Nicole, ty jsi nic nezavinila. To píši pro další vaše těhotenství. Přeji hodně štěstí. PS: ženy, neklikejte žádné mobilní aplikace na kontrakce, nesledujte pořád hodiny - zbytečně se vyvádíte z toho naladění.
    Dula není od toho aby pouze hladila. Naopak, navede vás.poradi vám polohy k porodu. A péče po porodu je od nich úžasná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, rozumím tomu co píšeš a jak to vnímáš a děkuju za tento pohled i komentář k zamyšlení pro ostatní. Z mého pohledu to ale bylo v pořádku a tak jak jsem si v tu chvíli přála a jak to cítila. Nemám v sobě žádný pocit selhání - svůj, ani personálu :)

      Vymazat
  2. Ještě jednou moc gratulujeme k narození vašeho chlapečka ☺️ obdivuji vás, Nicole, jak klidně o porodu mluvíte a jak ho vnímáte. Klobouk dolů, jste opravdu zřejmě klidná duše ☺️ naprosto s vámi souhlasím, že není nic špatného na tom, nechat si něco píchnout, aby se zmirnila bolest. Také jsem šla k prvnímu porodu s tím, že ho zvládnu sama bez zásahu fyzických i chemických ☺️.. Nakonec jsem samozřejmě byla ráda za pomoc moderní medicíny a nestydím se za to. No a za pár měsíců mě bude čekat druhý porod a moc doufám a přeju si, aby byl tak rychlý a aby bylo miminko zdravé a v pořádku ��❤️

    Jsem ráda, že se holky nebojíte jít i s takhle intimním tématem, jako je porod, s kůží na trh a říkáte to tak, jak to je ☺️

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Nicol, hodně mi v tom konci připomněl tvůj porod můj první (před 2 roky). Taky padly ozvy a řeklo se rychle ven - nástřih a bohužel i zvon. Rovněž fialový a neřval, taky ty sekundy plynuly pomalu, než z něj odsály vody a rozkřičel se. u mě to asi bylo tím,že ačkoliv jsem přijela na 3 cm, tak nebyl volný sál, šoupli mě na obyč pokoj k nerodičkám a já asi 13 hodin potlačovala porod, neměla sprchu ani PA, takže pak jsem byla po 22 hodinách bez ničeho unavená a tělo stávkovalo na tlačení. Naštěstí vše je ok, i když dodnes si to lehce vyčítám, myslím, že proto je malý i víc plačtivý. Ale nevím, porovnávám s tím druhým (4 měsíce) - nádherný rychlý porod bez jediného zásahu. A šití taky na hodinu a půl, což teda klobouk dolů, že jsem tě viděla hodně sedět ve vlozích, já si bez bolesti nesedla 4 měsíce. Tak držím palce ke krásnému neplačtivému miminku a rychlému hojení. A další porod bude jistě krásnější :) klidnější. Vše nej přeje Hanča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych to upřesnila. Vyčítám si u prvního to, že jsem blbec aktivněji nesháněla sál (třebas jinde) a celý den nejedla, že došla síla. A to šití bylo jen u prvního. Co mi hodně pomáhalo od bolesti, bylo to prodýchání a představa, jak miminko ve mně klesá. Ale s tím jsem uměla pracovat právě až podruhé.

      Vymazat
  4. Niky, díky moc za sdílení Tvého porodního příběhu. Moc se mi líbí, jak svůj porod vnímáš a jak ses dokázala neupnout na žádnou konkrétní představu, ale přijmout věci tak, jak postupně přicházely a jak jsi je v danou chvíli cítila. To je určitě nejdůležitější :-) moc se mi líbí Tvůj přístup a nadhled.
    Mějte se s celou rodinkou krásně. :-)

    OdpovědětVymazat