Pokud bych nebyla líná neustále otvírat diář, byla bych přesně ten typ člověka, který si plánuje i polední svačinu. Diář je má pravá ruka, levá noha a podstatná část mozku. Věřím, že se dá žít bez diáře, ale mně se až moc často stávalo, že jsem věděla, že na ten pátek něco mám, ale až v sobotu jsem si vzpoměla, co to bylo. A neříkejte, že vám se to nestává.

Tenhle článek je poslední dobou jedním z nejžádanějších, a proto jsem se rozhodla vám ve zkratce ukázat, jak si diář organizuji já. Prodejce, který tyto diáře prodává najdete na ebay tady.
  1. Bez barviček ani ránu. Zjistila jsem, že můj mozek reaguje na barvy, takže pokud si něco podtrhnu, vybarvím nebo zvýrazním, šance, že si to zapamatuji výrazně stoupá. A aby bylo vše ještě o něco jednodušší a jasněší hned na první pohled, doporučuji si pro každou aktivitu zvolit jinou barvu. Např. vše co se týká školy si zvýrazněte růžově, vše co se týká práce modře, všechno ostatní zeleně..
  2. Stick-it-notes, neboli samolepící bločky, jsou skvělá vychytávka na další poznámky a úkoly, které potřebujete splnit třeba během celého týdne. Já si na ně píšu ty nejdůležitější úkoly nebo věci, které si potřebuji koupit. Postupně si je pak můžete škrtat, a když něco během týdne nestihnete, můžete papírek přelepit na další týden. A pak na další. A na další. Znáte to.
  3. To byly časy.. Nejen, že je diář skvělým pomocníkem na upomínky a připomínky, ale je také skvělým vzpomínkovým předmětem. Já si ráda do diáře lepím fotky z akcí, vstupenky, lístky do kina, pohledy z dovolené a další drobnosti, které vím, že když si diář budu po roce prohlížet, udělají mi radost.
www.fametv.cz/jak-si-organizuji-diar

Vystačíte si s vlastní hlavou, kalendářem v telefonu, nebo dáváte přednost diáři? Jestli máte nějaké vlastní organizační vychytávky, určetě si o nich ráda přečtu v komentářích!

78 komentářů

  1. Lucy, bravo, krasny diarek a krasne vse zorganizovane, hlavne s temi zvyraznovaci to je fakt prehledne. jo jo neni nad to mit poradek ve vecech a planech, pak je i cista hlava :)) btw, moc ti to tam slusi a mas krasne nehty - zavidim jhii :)

    OdpovědětVymazat
  2. A pises tam někdy i česky?:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já pokud si něco nezapíšu tak to pro mě ani neexistuje :) ale přešla jsem na google calendar, nějak ty ruční přestanu do pul roku používat, mám pocit, že mi podvědomě vadí moje písmo.
    Jo a ty nálepky jsou nejvíc užasné!

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si vždycky vystačila s vlastní hlavou, nebo telefonem, ale nedavno jsem dostala diář a musím říct, že kdyby on nebyl, tak nejsem ani já! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný článek! Vedu si diář podobně, i když Ty jsi mnohem větší pečlivka. :)

    OdpovědětVymazat
  6. krasny diar :) ja uprednostnujem mobil ... je to manažersky telefon takze sa tam krasne vsetko naplanuje, zoradí podla dolezitosti a tak je to super :) diar nepouzivam uz druhy rok inak som bola na tom zavisla

    OdpovědětVymazat
  7. já si s vlastní hlavou nevystačím...když si něco nenapíšu už to druhej den nevím, a pak mě to mrzí ... mám dotaz na objednávaní z romwe, odpovídá jejich oblečení českým velikostem? díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :)) jojo, zatím vše co mám, tak ta velikost seděla!

      Vymazat
  8. Hzeké :) Já diář nemám, stačí mi kalendář.

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá úžasně, asi si začnu taky plánovat ;)

    OdpovědětVymazat
  10. páni, ty si asi tá najvzornejšia blogerka na svete :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To já si koupím diář a stejně si tam nic nepíšu :D

    OdpovědětVymazat
  12. máš ho skvelo usporiadaný, s tými farbami to asi začnem praktizovať tiež, aby som to mala prehľadnejšie :) a lepenie fotiek z akcií je tiež skvelý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jéé :) Mam taky diář, ale já jsem strašně alergická na tyhle fosforeskující zvýrazňovače :D nejradši mám tyhle tužky od STABILA http://www.dfad.biz/images/2008-09/stabilo_cortados.jpg :D

    OdpovědětVymazat
  14. Miluju diáře, loni jsem si pořídila skvělej program do PC, a bláhově jsem si myslela, že mě diář nahradí, vydržela jsem to asi tři měsíce a pak běžela do papírnictví koupit pravý diář :)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc hezké :) Asi začnu taky s barvičkama :)

    OdpovědětVymazat
  16. pekné :) ja mám v mojom vždy totálny bordel :) :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. máš to moc pěkně udělané! :) já na tohle nejsem ... diář si vedu tak max. měsíc :X a pak mě to už nebaví :(

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. jojo, já už mám diář několikátej rok a bez něho bych už nedala ani ránu. Taky si tam ráda lepím různé vstupenky a všechno vybarvuju. Teď zrovna mám diář s New Yorkem (což je moje velká láska), takže jsem nejvíc happy. Ale tenhle, co máš Ty je taky pěknej. Přemýšlím, že bych si takovej nějakej koupila na příští rok - ale času ještě dost :)
    každopádně dík za článek :) a hodně štěstí při matuře - taky maturuju a už jen 8 týdnů do svaťáku... hrůza!!! A taky ještě nemám všecko dočtené do povinné četby, takže se neděs, že jsi třeba jediná :-D
    pa
    Christina

    OdpovědětVymazat
  19. mas krasnej diarek, ja mam diar s knihkupectvy a na ten tvuj to nema:)

    OdpovědětVymazat
  20. Předem se velmi omlouvám za to, co napíšu, protože jinak sem chodím ráda a holky mě docela baví. Jen mi přijde, že už Lucka udělá článek na cokoliv. Každý snad má svoji hlavu a buď diář má a vede si ho tak, jak uzná za vhodné, anebo ho nemá, protože ho zkrátka nepotřebuje. Možná bych pochopila pár fotek Lucčinýho diáře, protože je beze sporu hezký, ale to je tak vše. Čekám, kdy se budou dožadovat čtenářky toho, jak holky vaří svíčkovou a objeví se tu k tomu video, nebo jaký druh tamponů používají, a pak se tu objeví vše i s návodem. Moc hezký blog, ale takový příliš snaživý. škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. diky, uz sem myslela ze sou vsechny stejny ovce. Luci, si docela mila a nektery clanky jsou fajn. ale blogovani je snad o tom, aby si psala co te bavi, SVOJE napady.Ne psat clanek na vsechno, co te tady nekdo poprosi.

      Vymazat
    2. Děkuju, souhlasím s vámi. Jasně, ať si každý vede diář jak se mu zlíbí, stejně tak jako svůj blog. Já sem píšu o všem, co mě baví a zrovna diář je pro mě jedním z nejdůležitějších pomocníků. Jelikož hodně čtenářů zajímalo, jak si ho organizuji, rozhodla jsem se o tom napsat článek. Mám svou hlavu a spoustu nápadů na články, ale při počtu čtenářů, kteří čtou můj blog mám pocit, že vůbec není špatné čas odčasu napsat článek na přání. Vždyť právě komentáře ke každému článku jsou pro mě tou největší inspirací a zdrojem, díky kterému se můžu neustále někam posouvat. Nebojte, ke svíčkové má tohle ještě daleko ;)).

      Vymazat
    3. Našla jsem tenhle článek a video dnes, protože hledám diář na příští rok a nemůžu se rozhnodnout mezi víc druhy. Používám ho denně a zajímá mě, jak si diář vedou ostatní - kolikrát někdo používá něco zajímavého, jak si svůj čas utřídit a mě se to pak hodí. Mám tyhle "diářová" videa ráda, takže milé anonymky, jděte někam. Jestli vás to nebaví a nezajímá, tak proč to čtete, koukát na to a komentujete?
      Přece když někdo na blogu píše o něčem, co mě nezajímá, tak to nečtu - a když už to přečtu, nemůžu remcat, že mě to nebavilo...
      Lucy díky za článek!!!:)
      Jana

      Vymazat
  21. Demence... diář na blog. Obzvláště když autorka dělá jen samé reklamní články, tak je to ještě větší demence. :-( Maturita!

    OdpovědětVymazat
  22. Krásný diář, mohla bych se zeptat kde jsi ho koupila?

    OdpovědětVymazat
  23. Bez diáře bych nemohla udělat ani krok, můžu se aspoň spolehnout na to, že nic nezapomenu) A máš pravdu, barvičky, různá velikost písma. To je moje!)

    OdpovědětVymazat
  24. krásny diár :) ja si niečo také nevediem, som dosť chaotický typ...
    mimochodom, krásne píšeš

    OdpovědětVymazat
  25. Souhlasím s terkoou (Feb 28, 2012 03:40 AM). Je to škoda, že z módního blogu se stane reklama a nicneříkající strojená videa...

    OdpovědětVymazat
  26. na videu trošku vypadáš, že máš jedno oko namalované víc než to druhé... nevím jestli je to jenom moje zdání nebo jestli je to fakt, ale i kdyby to byla pravda, tak jseš stejně dokonalá;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si toho všimla, ale já mám každé oko maličko jiné, takže možná to není líčením :D:D. Děkuju!

      Vymazat
  27. Já začala používat diář až tento rok a už se bez něj neobejdu ! A ten tvůj se mi strašně líbí jak si ho vedeš , takové pečlivé !

    OdpovědětVymazat
  28. perfektní, perfektní!! :)) baví mě takové články :P člověk se inspiruje ;)

    ale za poslední rok zjišťuju, že bez diáře už bych asi nebyla, používám ho spíše na školní věci, doktory, termíny do knihovny a podobně ale jinak chudák hraje všema barvama, někdy si říkám, že si tam píšu každou blbost, jen abych si ji mohla hezky zvýraznit (testy - oranžová, zkoušení - zelená, termíny na odevzdání prací - růžová, něco přinést nebo vytisknout - žlutá, apod. ...) a odškrtnout v "okýnku" :D a lepící papírky jsou must-have, když kolem nich v obchodě projdu, neexistuje abych si domů neodnesla další balíček :D ♥

    OdpovědětVymazat
  29. Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :-D Diář si vedu nějaký ten rok, předtím jsem používala takové ty mega na každý den jedna stránka z Marks&Spencer, teď už asi třetím rokem používám Moleskine. A mám to přesně jako ty, lepím si tam vstupenky z akcí, fotky, letenky, píšu si všechno od narozenin, věcí do školy přes to, co jsem ten den snědla až po to, co si koupím. A když to všechno splním, tak si to odškrtnu a mám pak takový dobrý pocit uspokojení. :-D Je to taková moje úchylka a strašně mě to baví. Tvůj diář je úplně bezvadný, a ty nálepky, no krása prostě. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Bez diáře už bych se asi neobešla, ale takovouhle bichli bych tahat nechtěla. Spolu se všema věcma do školy atd. by mi to utrhlo rameno.

    Video o diaři mi přijde už moc. Uplně by stačily 3-4 fotky. Ale podle komentařů je všechno, co uděláš, báječné a úžasné. Dokonce tu někdo chválil i písmo... to už je moc. Krasopis to rozhodně není.

    OdpovědětVymazat
  31. Já musím mít diář stále při ruce. Už bych si to bez něj nedávala... :)

    OdpovědětVymazat
  32. bez diáře už fakt ani ránu! vůbec nevím, jak bych bez něj zvládala existovat:D a k tomu, co se tu objevuje v komentářích - podle mě není na škodu občas články prostřídat a nepřidávat na blog jenom ty, které se týkají módy a kosmetiky:)) mě se článek líbí, dobrý nápad;)

    OdpovědětVymazat
  33. - diar je me pilnejsi a spolehlivejsi alter ego .)

    a s temi vzpominkovymi drobnostmi to mam stejne

    jen se divim, ze se ti chce tahat s takovou bibli - ja vsazim na mensi format: http://keepyoursoulclean.blogspot.com/2012/01/practical-woman.html

    OdpovědětVymazat
  34. Bez diáře ani ránu.Také pro mě hodně znamená hlavně když mám práce až nad hlavu.Potrpím si na kvalitní za který jsem schopen utratit majlant:-) Tenhle rok používám kožený od Moleskine..

    www.czechblondyn-blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  35. Ten nápad s farbením je super nápad, určite to využijem aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  36. Taky bez diář neumím žít. Hrozně ráda do něj zapisuju a tím si to i zapamatuju, takže v důsledku se pak už ani nemusím dívat, co mám udělat :D

    OdpovědětVymazat
  37. kéž bych si mohla do diáře psát domácí úkoly :-)
    bez diáře jsem se neobešla už na střední škole, takže ho pravidelně používám min. 10 let. Poslední roky mi dělá společnost kožený diář Filofax - mám menší formát (asi jako byl notýsek na slovíčka :-D takže ideální do kabelky), tam si píšu jen to důležité. Práci, firemní akce, datumy vydání časopisů, lékaře, premiéry filmů, návštěvy, narozeniny apod. to se mi tam vejde (jen mě štve, že ten diář je jak česky tak i slovensky. A taky to, že koncem každého roku musím shánět po celé Praze nové náplně- na další rok). I když je to menší formát, jeho součástí je propiska i poznámkový (odtrhávací blok)...
    Na recenze, PR články, a články na svůj blog mám speciální blok, který mám doma v pracovně, nikam ho netahám - tam mám různé záznamy, poznámky, nápady a pod. Kdybych to měla všude tahat s sebou tak bych se zbláznila :-D navíc ty maličké kolonky co tam na to máš ty, by mi fakt nestačily :-))

    Jinak když jsem na fcb četla, že jsi natočila video JAK ORGANIZUJEŠ SVŮJ DIÁŘ, tak jsem si v první chvíli myslela: tak to už je fakt moc ne? co bude příště? jak si organizuješ peněženku? :-D no ale samozřejmě jsem se na video koukla... Osobně mi přijde organizace diáře automatická, samozřejmá, takže nic moc nového pro mě, ale jak je vidět dle ostatních komentářů, pro mnoho holek to bylo inspirativní video/článek :-) Takže super nápad...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Taky jsem uvažovala, že budu mít jeden diář na školu, jeden na blog a jeden na ty zápisky z cest a akcí, ale zatím mi vyhovuje mít jeden velký a vše pohromadě :))

      Vymazat
  38. já osobně bez diáře nedám ani ránu! :D přesně jak píšeš ty, bez něj bych byla úplně ztracená a kdybych mohla, píšu si tam opravdu všechno :D většinou mám v diáři věci, na které bych potom úplně zapomněla, prostě ty, které jsou maxi důležité, ať už je to škola nebo cokoli jiného ;) sláva tomu, který vytvořil tuhle věc! :D :) a taky jsem ten člověk, který si jednotlivé úkoly třídí barvami ;) líp se to pamatuje! :)

    OdpovědětVymazat
  39. Bez diáře ani ránu! ten můj je ještě doplněn všerůznými malůvkami a tak :D

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, krásný diář. :)) Můžu se zeptat, jaký typ máš? Vidím, že s rokem 2012, ale konkrétně velikost, jestli se můžu zeptat? :))
    A ty lepíky se daj ísehnat kde?

    Mockrát děkuju! Jinak úžasný web!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, co jsem koukala, tak už je u prodejce tenhle diář bohužel vyprodaný, ale rozměry jsou cca 21x15cm. :))
      Lepítka přišly už s diářem, ale možná se prodávají i samostatně :). V článku je odkaz přímo na prodejce na ebay.

      Vymazat
  41. Také jsem bez diaáře jako bez ruky :) Vedeš si ho moc hezky :)

    http://zuzizuzana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  42. Krásný diář jsi si pořídila. :) Já mám momentálně dva na tento rok - jeden z Elle, v tom mám osobní věci a deadliny do práce a pak mám ještě denní, kde mám jen pracovní záležitosti. Na příští rok popřemýšlím o tom tvém diáři. :)

    OdpovědětVymazat
  43. První diář který se mi (krom) Moleskinu líbí :)

    OdpovědětVymazat
  44. Páni! Je nádhernej! Vypadá opravdu skvěle. Chtěla bych si ho pořídit, ale potřebuju nějaký sehnat na českým webu :D. Přemýšlím o Moleskinu :)

    OdpovědětVymazat
  45. povedené video a moc krásný diář, i když já bych se s tak velkým asi netahala :-D diář je určitě lepší, už z důvodu těch vzpomínek - mám schované takové ty velké barevné z bravíčka nebo dívky nebo kdo to prodával, když jsme chodili na základku = tuny vzpomínek! :-D
    teď ale upřednostňuji praktičnost, skladnost a přístupnost a vše si píšu do mobilu... osvědčil se mi nejvíc, v podstatě se mi nestalo, že bych ho zapomněla a navíc mi "akci" připomene zvukem... :-) i když mi chybí to "piplání" - zdobení, ale stejně bych už to asi ani nestíhala :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  46. Skvělé video. S těma barvama musím souhlasit! Praktikuju to při učení do školy :D

    OdpovědětVymazat
  47. Ja si vždy kúpim diár a potom si doňho aj tak nič nepíšem, tých pár vecí čo sa má udiať za týžden si pamatám :)

    GIVEAWAY natshells.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  48. Mně by víc potěšily třeba fotky klíčů. Ty používáme pořád, ale nevěnuje se jim pozornost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to už je moc! co třeba jak si rovnáš peníze do peněženky? nebo jak zavádíš ten tampon? ty se taky používají pořád a nevěnuje se jim pozornost:XDDD

      Vymazat
  49. já tedy na každý den potřebuji stránku :D :Dpíšu tolik věcí a tolik blbostí :D že by se mi nikam jinam nevešlo :d

    http://myworldclothing.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  50. Diář máš skvělý, rozhodně pouvažuju nad koupí podobného, kromě velikosti nemá asi jedinou chybu :) Bez diáře se ani nehnu :)

    http://living-in-curliness.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  51. Na krátké odkazy doporučuju https://bitly.com/ ;-)

    OdpovědětVymazat
  52. já nevím mě tohle přijde hrozně ujeté...stejné jako kdybys nám ukázala jaký šuplík máš a co přesně do něj dáváš a už by mě vůbec nepřekvapilo kdybys měla ponožky poskládané podle barev... jako na jednu stranu chápu že to chceš mít hezké ale taky to nechápu,kde na to bereš takové nervy?:D nebo to snad někoho může bavit?tak jsem asi divná já teda:D já vždycky jen něco načmárám co je důležité..tohle mi přijde nesmyslné a naprosto nesmyslný článek...promiň
    jo a ještě chci dodat: co je to sakra za diář když tam nejsou vyznačené svátky a státní svátky a podobně...může být hezký jak chce, ale přijde mi k ničemu..
    mám ráda tvé články ale tenhle mi nic neřekl teda..

    OdpovědětVymazat
  53. mě se moc líbilo to video a ten diář ještě víc a přiměla si mě k tomu,abych si vytvořila podobnej diář, nechci se opičit ale

    OdpovědětVymazat
  54. je to boží diář, ale ubíjelo by mě to dopisování jednotlivých dnů

    OdpovědětVymazat
  55. Ten diář je krásnej! Příští rok se musím také poohlédnout na ebay:)

    OdpovědětVymazat
  56. většinou nekomentuju ale tohle mi nedá. tenhle článek i s videem mě moc potěšil, ráda se koukám, jak si ostatní organizují diář/věci do školy/do práce...cokoliv :) je to taková úchylka. rozhodně nejsem typ člověka, který by nevěděl co a jak si napsat do svého diáře a potřeboval na to návod od tebe. ti, co sem píšou komentáře, že je tenhle článek přehnaný asi vůbec nepochopili, že to je stejně jako například s outfitem - prostě se čtenář podívá, jak to děláš ty a případně se inspiruje. já osobně jsem ráda, že sem dáváš i tenhle typ článků, komu to vadí, ať to nečte :)

    marilyn

    OdpovědětVymazat
  57. ty diáře jsou neskutečně nádherný, lituju toho, že už mám diář dávno koupený, i když je taky krásný, tak těmhle nesahá ani po paty, snad příští rok :D

    OdpovědětVymazat
  58. Páni, tak to jsou úplně nové informace v oblasti vedení diářů...

    OdpovědětVymazat
  59. Krásnej :) akorát se dívám na to ebay.com a jsem z toho nějaká zmatená :D tam je to jenom v eurech?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymous: jojo, platíš to převodem přes paypal a ten ti automaticky převede koruny na eura ;)).

      Vymazat
  60. Ahoj, omlouvám se, ale nevím kam to napsat. Tak se nezlob :D CHtěla sem se zeptat jestli nechceš udělat video- morning routine nebo bedtime routine... :D dík jinak tvůj blog je super :)

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj,prosimtě nedala by jsi mi přsný link..už as 2 hodiny pořád projiždim všechny diáře co ten prodejce prodává a pořád ho nemužu najít..děkuju

    OdpovědětVymazat
  62. Ja taky kdybych nemela diar tak nwm kdy co mam a co musim udelat je to takova moje druha hlava ;)..pouzivam take ty lepici papirky a je to bezva ale nejak me nenapdlo si treba dulezite veci podtrhavat tak dekuju za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  63. Taky používám hodně diář, potřebuji dva na rok :-) Letos už vybírám na další rok a vyhráli diáře s originálními motivy od firmy Presco Group. :-)

    OdpovědětVymazat