Dnes jsem si pro vás připravila první článek z řady "mé kosmetické nezbytnosti", tentokrát na téma vlasy a tělo. 
L'OCCITANE - relaxační sprchový gel a pěna do koupele - Název už víceméně mluví za vše. Já ho nejčastěji používám jako pěnu do koupele a musím říct, že obal nelže. Pokud máte rádi vůni levandule ( v kombinaci s tea tree a pelargonií ) zaručí vám příjemnou relaxaci po náročném týdnu. 250 ml koupíte za 395Kč. 
Marionnaud - suchý tělový olejíček - Suchý olejíček? Ano! Právě díky parfumerii Marionnaud jsem dostala možnost tenhle olejíček vyzkoušet a byla jsem příjemně překvapena. Díky své olejové konzistenci se krásně roztírá, ale rychle se vstřebá, takže vlastně vůbec není mastný. Pokožku hydratuje a v přiměřeném množství se dá použít i na konečky vlasů proti jejich třepení. 120 ml stojí 254Kč.
RYOR - tělové mléko s levandulí - Většinou v tělových mlécích nevidím rozdíl a vybírám si je hlavně podle obalu nebo vůně. Jelikož ale také patří do tělových přípravků, tak tohle levandulové jsem používala poslední dobou nejvíc. 300 ml koupíte za 98Kč.
RYOR - balzám na vlasy s ceramidy - Moje vlasy, to je případ. Jsou jemné, ale rychle se mastí, takže si je myji každý den. Od ostatních balzámů se liší tím, že se nanáší na umyté vlhké vlasy a už se neoplachuje. Díky ceramidům zlepšuje strukturu vlasů a hlavně také jejich objem. 200 ml stojí 95Kč.
Syoss - šampon s vyživujícím olejem - S šamponem to u mě je jako s tělovým mlékem. Zatím jsem v nich nepoznala žádný velký rozdíl a ráda je střídám. Pokud bych ale měla vybrat svůj oblíbený, momentálně byl by to tenhle od syossu. 500ml stojí 99,99Kč.
 Jaké jsou vaše oblíbené produkty na vlasy a tělo?

Today's article is the first from the "my cosmetic essentials" series, this time about products for hair and body.
L'OCCITANE - relaxing bath and shower gel - The title more or less speaks for itself. I often use it as a foaming bath and I have to say, the title doesn't lie. If you like lavender (combined with tea tree and geranium) nice relaxation after long week is guaranteed.
Marionnaud - dry body oil - Dry oil? Yes! Thanks to Marionnaud I got a chance to try this one out and was pleasantly surprised. Thanks to it's oily consistency it's easy to spread on your body, but it absorbes very quickly and is not greasy at all. Your skin is left hydrated and in small amount it can be also used for hair ends to protect them from splitting.
RYOR - lavender body milk - I don't usually see big difference in body milks and I choose them according to their packages and smells. Since it belongs to this category, this is the body milk I've been using lately.
RYOR - hair balm with ceramides - My hair is soft, but easy to get greasy. Other than different balms, this one is applied to damp hair and doesn't wash off. Thanks to ceramides it repairs the structure of your hair and adds volume.
Syoss - nutrition oil care shampoo - With shampoo for met it's similar like with body milks. I haven't found the one yet and I like to change them often. But if I should pick my favourite shampoo, right now it's this one from Syoss.
Which products for hair and body are your favourite?  
FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / FORMSPRING

32 komentářů

  1. zajímavý článek,syoss je nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. ja ted nedam dopustit na prdukty znacky ziaja zvlast z rady kozi mleko a kakaove maslo.... pro me rozhodne nej!! :)

    http://ivetsperspective.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. S jemnými vlasy taky bojuju, teď testuju pěnový (má konzistenci jako tužidlo) kondicionér na vlasy od Nivea na objem. Mám pocit, že mám po umytí vlasy skoro jako bych si je foukala, i když je nechám volně uschnout. V Intersparu ho mají za 55,- 200ml.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě hodně zaujala ta značka RYOR, tak si od nich určitě něco koupím :)
    www.tickettomyfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. vlasy mi vždycky nejvíc děkují za obyčejný kopřivák anebo občas používám TIGI, mají bezsulfátovou řadu takže to je super. Jinak na tělo mám ráda nejrůznější olejíčky, je uplně jeno, jaké značky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ryor mám hrozně ráda :) Je škoda že tuhle značku moc lidí nezná

    OdpovědětVymazat
  7. Používala jsem šampon Syoss, myslela jsem si jak je skvělý, ale vlastně mě hodně zklamal, způsoboval nadměrné maštění mých vlasů, což se mi s černým Gliss kurem už vůbec nestává :)

    OdpovědětVymazat
  8. syoss je super ! tenhle šampon taky používám :)

    OdpovědětVymazat
  9. Syoss taky používám, ale ten červený na barevné vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  10. taky moc většinou nevidím mezi šampony na vlasy rozdíl, ale tenhle je skvělý! a na tělo mám teďka velkého oblíbence, kakaové máslo od Baley :)

    OdpovědětVymazat
  11. já používám zrovna to, co mi padne do oka ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. mne syoss nerobil dobre na vlasy presla som na niveu ale ryor milujem :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle šampon jsem taky používala, popravdě mi celkem vyhovoval, syoss je podle mě dobrá znaška vlaosvé kosmetiky.;)

    OdpovědětVymazat
  14. Ten šampon od Syoss chci taky co nejdříve vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jak vidím, tak s vlasy mám stejný problém (jemné, rychle se mastí). Nevíš o nějakém šampónu který by zpomaloval maštění vlasů? Já jich vyzkoušela už desítky, ale žádný mi zatím napomohl ...

    http://girl-from-another-world.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pár komentářů dopředu slečna doporučuje Černý Gliss kur, tak možná ho také vyzkouším :).

      Vymazat
  16. Všechno jsou to velmi dobré a kvalitní produkty,já osobně mám potom asi nejblíž k šamponu Syoss a k pěně do koupele Lˇoccitane.Obě tyto značky jsem měl možnost vyzkoušet a velmi mi vyhovovali..:-)

    www.czechblondyn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Také jsem měla stejný problém s jemnými a rychle se mastícími vlasy. Ale zjistila jsem, že tím problémem jsou silikony obsažené v šamponech, které sice zajistí, že jsou vlasy hladké, ale zároveň je neuvěřitelně zatěžují a tím se rychle mastí. Takže používám bezsilikonové šampony přírodních značek, dále na umyté vlasy nanesu čistý keratin (prodávájí ho v každém dobrém kadeřnictví) a nakonec použiji balzám na vlasy opět přírodní. Hlavně balzámy nenanášet na pokožku, to také způsobí tvorbu mazu. A mé vlasy jsou pevné a zdravé a vydrží čisté 2 až 3 dny.

    OdpovědětVymazat
  18. Syoss šampony a vůbec všechny přípravky patří mezi mé velmi oblíbené. Nemůžu si je vynachválit.

    OdpovědětVymazat
  19. Mas rada levanduli?
    I <3 vsechno od L'OCCITANE ! ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Ten balzám musím vyzkoušet. Vlasy mám přesně takové, jak píšeš, taky si je myju denně, a většina balzámů, co jsem vyzkoušela, mje vždycky dělá ještě jemnější, než už jsou. Od Ryoru jsem doteď vyzkoušela jenom věci na pleť, ale nemůžu si jich vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  21. Mám stejný problém jako ty, vlasy si musím mýt každý den, vyzkoušela jsem hodně šamponů i ten od Syossu, ale momentálně mám nejraději šampuk od Lushe Jumping Junipper :)

    OdpovědětVymazat
  22. musím zkusit ten balzám, abych řekla pravdu českým výrobkům typu :kopřivový šampon clever fakt nevěřím, ale ryor na mě dělá čím dál tím epší dojem

    OdpovědětVymazat
  23. Na vlasy určitě Orzene pivní šampon a malinový ocet od Yves Rocher. Na tělo rozhodně tělové mléko Neutrogena.

    OdpovědětVymazat
  24. Taky jsem v šamponech neviděla rozdíl dokud jsem několikrát nepoužila Syoss. Ten opravdu už nikdy více. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Pěkný článek:) S tím Syossem to je zajímavý.. Dost lidí tvrdí, že je to naprostá hrůza a že jediné, co má ta zančka dobré, jsou barvy na vlasy:D

    OdpovědětVymazat
  26. skvělý článek :) ryor mám ráda :)

    Macy
    styleofmacy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. Jestli máš problém s jemnými, rychle se mastícími vlasy, zkus kombinaci I Love Juicy šamponu od Lush a některého ze suchých šamponů Batiste. Mám také vlasy od přírody jemné a relativně rychle se mastící a dřív jsem je myla denně, ačkoli mi vadilo, jak jsou po umytí jemné, netvárné a rozlétané. Teď je díky I Love Juicy myji třikrát týdně (ten šampon je pro rychle se mastící vlasy jako dělaný, myje fakt perfektně a mě vlasy vždycky tak jakoby zmatní, takže tak nelítají a dá se s nimi dokonce i něco dělat:)) a když mám nějakej super bad hair day, osvěžím je suchým šamponem a je to. A to jsem si myslela, že se denního mytí už v životě nezbavím:)

    OdpovědětVymazat
  28. Svoje vlasy mám poměrně ráda, takže šamponům Syoss (a jejich výrobky celkově) se obloukem vyhýbám. Kromě té nové edice, totiž všechny obsahují velmi vysoký obsah silikonů (horší snad jsou už jen šampony od AVONu) - a právě proto hodně lidem vadí. Barvy Syoss (alespoň ty klasické) nedrží - nedokážou 100% překrýt šediny. Což vám třeba ve 20ti letech je zcela fuk, ale pro valnou většinu žen nad 30 je to dost podstatné.
    Když už šampon z drogérie tak buď nějaký Gliss Kur nebo od Garnieru Pure+Shine (http://motokatty.blog.cz/1203/sampon-garnier-fructis-pure-shine-tvrda-voda).
    Na tělo zase jen Neutrogenu, popř. Niveu... Jsou to klasiky, které nezklamou, hlavně je koupíte v každé drogérii - do 200kč za velké 400ml balení.

    OdpovědětVymazat
  29. Já jsem pro netestovanou kosmetiku :) takže Yves Rocher :) u nich najdu všechno a nikdy se mi nestalo, že by mi jejich výrobek nějak nesedl. navíc jsem se vždy v jejich pobočkách setkala s milým a vstřícným jednáním a pomocí při výběru, takže tam moc ráda chodím :)

    OdpovědětVymazat
  30. od Syoss používám kondicionér a je super! Používám ho hlavně teď když byla zima proti elektrizování vlasů a fungovalo to dobře! Jinak barvu mám v poličce, tak udělám nějakou recenzi asi až vyzkouším :P
    Jinak tělové mléko používám od Oriflame, je to zelený čaj a je úžasné!

    OdpovědětVymazat