www.kony2012.com
 Ještě včera jsem neměla tušení, kdo Joseph KONY je. Dnes si opět říkám jak je možné, že se ještě dnes může něco takového dít. Věřím, že každý z vás si najde 30 minut na to, aby si pustil tohle video. Samozřejmě to není jediný problém tohohle druhu, jsou jich tisíce, ale čím víc se o těhle věcech bude mluvit, tím pravděpodobněji se něco změní!

Yesterday I had no idea who Joseph KONY is. Today I have to think again about how It is even possible that things like this can still be happening. I believe that each of you will find 30 minutes to watch this video. Of course this is not the only problem of this kind, there are thousands, but the more we speak about it, the more likely something will change!

27 komentářů

  1. pozerala som to v piatok a .... nemám slov.

    OdpovědětVymazat
  2. včera jsem na to konečně kouknul, neuvěřitelný!!!!! hnus.

    OdpovědětVymazat
  3. koukala jsem na to v pátek,viděla jsem to na twitteru..nechápu to!!!
    any.

    OdpovědětVymazat
  4. Je super, že to lidi takhle sdílí! Kéž by se to objevilo na každém blogu, aby se to dostalo k co nejvíce lidem

    OdpovědětVymazat
  5. ja som o tom tiež nevedela, ale minulý týžden sme to pozerali na sociologii tak ma to hned zaujalo :) asi pôjdem aj na prostest do Brightonu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale prosimte;)
      vzbourenim bys toho fakt vyresila

      Vymazat
  6. rescue joseph kony's child soldiers :(

    OdpovědětVymazat
  7. čím víc se o věcech mluví, tím víc lidé očekávají že "někdo" něco změní a čekjaí na toho "někoho"
    je tu kony, je tu jeden svět

    OdpovědětVymazat
  8. aj ja som to pozerala a tiež som na to tak naletela hned.. ale treba sa zamysliet co je za tym.. je to len propaganda, dalsi nastroj ako zmanipulovat obrovsku masu ludi .. treba si zistit o tom trochu viac

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, naprosto manipulativní kampaň. Problém je mnohem hlubší, video používá technik Hollywoodu, vysvětluje probléme doslova jako dítěti, bagatelizuje. masy lidí pak věří přímé úměrnosti vyřešení problému a jejich přispěných peněz.

      Vymazat
  9. Určitě to budu sdílet, je to strašný. Hlavně mě zaráží, že každý den se ve zprávách řeší takových kravin místo toho, aby věnovali pár minut tomuhle!!

    OdpovědětVymazat
  10. a co dyby sis precetla tohle: http://thedailywh.at/2012/03/07/on-kony-2012-2/
    trosku pravdy o tomhle projektu...

    OdpovědětVymazat
  11. Video jsem už viděla na facebooku,... je tohrozné, víc k tomu asi nedokážu říci :-(

    marketatrpisovska.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Nevim jestli to ze se to sdili vubec k necemu je. Je to urcite prvni spravny krok, zjistit ze se neco takoveho deje, ale reseni je horsi :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že pouhým sdílením videa se nic nevyřeší, ale lepší dát o tom lidem alespoň vědět, než neudělat vůbec nic.

      Vymazat
  13. Slepy sdileni a likovani nikomu a nicemu nepomuze, leda tak "svedomi" techto lidi.

    vsichni, kteri rikate, jak je to hrozny, byste si meli precist vic. a precist dvakrat tolik, pokud se o fenomenu detskych vojaku dozvidate az kvuli tomuto videu. rozhodne ne mrknout na propagacni a manipulativni video a dat share+like+:(. nejhorsi je totiz, kdyz se spoji nedostatecna informovanost s masovou manipulaci. (pro dukazy mrknete zpet do historie)

    jeden fakt za vsechny: Joseph Kony neni v Ugande uz 6 let.

    tak ctete:
    http://blog.foreignpolicy.com/posts/2012/03/07/guest_post_joseph_kony_is_not_in_uganda_and_other_complicated_things

    http://www.guardian.co.uk/politics/reality-check-with-polly-curtis/2012/mar/08/kony-2012-what-s-the-story?fb=native

    OdpovědětVymazat
  14. Je toľko vecí, o ktorých nevieme a pritom by sme mali. A toto video rozhodne patrí k tým, ktoré by sme si mali pozrieť a porozmýšľať o tom, čo sa deje vo svete.

    OdpovědětVymazat
  15. Tímhle videem nás krmili při ZSV... nemůžu si pomoct, ale něco se mi na tom projektu nezdá. "Kupte si Action Kit a zachráníte svět."
    Navíc, to si lidé vážně až teď uvědomili, kolik zla se všude ve světě děje?

    OdpovědětVymazat
  16. přesně! je potřeba takovéhle informace šířit! facebook je sice dokonalý pro tohle sdílení, akorá každý sdílí všechno a pak se ty důležité věci snadno přehlédnou... je bezva, že jsi to takhle zveřejnila ;-) je důležité, aby lidi věděli, že každý si nežije tak dobře jako my tady... (a to si občas hooodně stěžujeme!)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. blbost. souhlasim s Adou, Simonou, Kristinou a CapyB - chytry holky. Aspon nekdo se nad vecma zamysli a nejen tupe prijima vsechno co na internetu vidi za svoje nazory a presvedceni.

    OdpovědětVymazat
  18. stejně jako ty jsem tuhle šílenost viděla teprve včera, docela to se mnou docela zacloumalo. jsou to otřesné a ohavné věci, ale musím souhlasit s tím, že zla je ve světě tolik, ale myslím, že někteří lidé jsou natolik lhostejní, že si řeknou právě pouze toto a jdou dál. přitom každý může pomoci a čím více lidí, tím lépe. proto prosím - make kony famous! někde se začít musí...

    OdpovědětVymazat
  19. Jo, Kony není zrovna hodnej pán. A taky už pár let nezvěstnej a ten dokument je celý opožděný a neobjektivní.

    Samozřejmě, že chci, by se Afrika dala do pořádku, ale nejdřív bychom si měli zamést před vlastním prahem. Jsme krok od čipové totality a ovládání celého světa, už teď má skoro celá populace vymytý mozky blikavýma videoklipama s podprahovými zprávami a i když někdo přijde s tou superprahovou, tak to prostě většina z vás není schopná rozeznat a slepě tomu věří. Nemáte tušení o tom, že se zbrojí na třetí světovou válku, v potravinách máte něco, co vás zabije a vaše děti už nebudou moct mít svoje vlastní děti, jelikož budou naprosto geneticky zdeformováni. A pak se máme starat o Afriku?

    OdpovědětVymazat
  20. Myslela jsem si, že každý člověk, který má aspoň nějaký všeobecný přehled, už dávno ví co všechno se ve světě děje za hrůzy a nějakým způsobem pomáhá. Tyhle masivní kampaně skrze sociální sítě podle mě nemají žádný dlouhodobý výsledek, nehledě na to, že problematika řešená ve videu není už tím nejpalčivějším místem Afriky.
    Tak sdílejte a lajkujte a nebo udělejte ještě něco trochu užitečnějšího....

    OdpovědětVymazat
  21. http://www.vice.com/en_uk/read/should-i-donate-money-to-kony-2012-or-not

    ty jo, lucy, jestli ti tolik vadí bezpráví ve světě, tak bys možná mohla přestat podporovat sweatshopy typu romwe.
    tak asi počkáme, až o tom někdo natočí ňákej sexy klip.

    OdpovědětVymazat
  22. já nevim, přijde mi to jako další super způsob, jak zmanipulovat obrovskou masu lidí a co nejlépe - vytahat z nich prachy..
    ale video působivý, o to nic.

    OdpovědětVymazat