(jeans - Levi's, tank top, sunglasses, bracelets - H&M, blouse - Romwe.com, vest - second hand, shoes - F&F)


  (jeans - Levi's, tank top - H&M, blazer - Wholesale-dress.net, necklace - Romwe.com, shoes - Dash44.pl, bag - vjstyle.com, headphones - Urbanears)

Tento příspěvek je součástí mojí maturity z výtvarné výchovy na téma "Šaty dělají člověka". Často se setkávám s názorem, že oblékání je pouze povrchní záležitostí, a proto mi přišlo zajímavé se do této debaty pustit i s vámi. Všichni moc dobře víme, že oblečení je jen obalem naší osobnosti, která stejně dříve nebo později vyjde najevo. O tom se asi nikdo hádat nebude. V tom případě si ale módu představte jako velmi zábavnou hru, ve které si sami můžete určovat pravidla. Okolí si o vás většinou udělá první názor během pěti vteřin a je tedy až neuvěřitelné, jak velkou roli v tom hraje to, co máte zrovna na sobě, nemyslíte? To je totiž přesně to, co můžete ovlivnit.

Tak co myslíte? Je to pravda odvěká, že šaty dělají člověka?

Pokud vás dnešní téma nezaujalo, snad vás zaujmou alespoň naše dva tipy jak kombinovat džíny a bílé tílko.

107 komentářů

  1. týjo...tyto fotky jsou boží ;) co se týče mého názoru, řekla bych, že určitě záleží na prvním dojmu - o tom není pochyb...ale také bych řekla, že styl oblékání vyjadřuje naši osobnost a to, jací jsme ;)

    OdpovědětVymazat
  2. hrozně se mi líbí Nik outfit!

    OdpovědětVymazat
  3. jasně, že je to pravda!
    a ty fotky jsou supr! :))

    OdpovědětVymazat
  4. to je skvělý :)
    Moc se mi líbí Niky bluza :)
    Ady.

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že člověka dělá jeho osobnost. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Podľa mňa je to skvelo urobené :) ... trošku viac ma zaujala koláž Niky, neviem prečo .. ale obe sú skvelé!
    Veď predsa o ten prvý dojem veľakrát ide, je jedno či bol správny alebo nie,ale bol úplne prvý a už len preto je dôležitý..

    OdpovědětVymazat
  7. levisky vám veľmi pekne sadnú a pristanú :) tieto fotky od začiatku až po hotový outfit sú skvelé

    OdpovědětVymazat
  8. Úžasně nafocené :) A jasně, styl oblékání toho o člověku vypovídá mnohé, ale je zbytečné podle toho hned odsuzovat.

    OdpovědětVymazat
  9. vsecky "saty" sou super))) a dobre udelany

    OdpovědětVymazat
  10. Podle mě určitě jo, jelikož spoustě lidí se jejich osobnost promítá do oblečení, co kupují.
    To jak ho pak kombinují je zas podle nálady, teda alespoň u mě.
    Každopádně si myslím, že oblečení o člověku řekne hodně a když už ne to co máte ve skříni tak alespoň to, které se vám líbí a s určitostí o něm můžete říct, že byste ho nosili a hned vás napadne s čím ho kombinovat.

    http://theblondetime.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. ano je to tak šaty dělaj člověka a hlavně ho vyjadřuje a pomáhá se mu cítit víc jako on sám :)

    OdpovědětVymazat
  12. oblečení je pro mě jeden z nejdůležitejších ukazatelů mé osobnosti, mé nálady, celého mého vnitřního já. každý může být i stokrát krásnějsí díky oblečení, ale co je podle mě to nejpodstatnější, může se díky němu také sám cítit stokrát lépe , což se ve finále projeví na jeho náladě, povaze, všem.

    OdpovědětVymazat
  13. Souhlasim s Paulli :) a opravdu ti to sekne :))

    OdpovědětVymazat
  14. souhlasím se slečnou nademnou. podle toho jak se oblékáme, takoví jsme. teda aslespoň jedna věc z těch co nás dělají. krásné outfity anyway))

    OdpovědětVymazat
  15. souhlasím,ale nic se nemá přehánět ;)opravdu me dostávaj slečinky,který si vyjdou na túru do tater v sukni a na podpatcích...

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělé :) Oblečení hlavně ukazuje to jaký člověk je. Jestli je třeba metalista, nebo růžová Barbie. A oblečení je také zábava, například vymýšlet to co si zítra obleči do školy. A ještě jedna super věc na oblečení: v zimě hřeje :DD

    OdpovědětVymazat
  17. Souhlasím s Dazz :-) A jste obě úžasné!

    OdpovědětVymazat
  18. určite áno, preto, že si predsa vyberáme oblečenie a celkovo všetko na seba podla nášho vkusu, takže určite nás odzrkadluje. A tiež na každom vyzerá rovnaká vec inak.

    OdpovědětVymazat
  19. fotky sú super :) myslím si, že to je určite pravda, ale tiež záleží na človeku, či si povie "Je to len oblečenie, záleží aký je človek vo vnútri" alebo "S tým sa teda baviť nebudem" . Ale vo viacerých prípadoch zohráva hravnú rolu vzhľad a to oblečenie, najmä keď sa na nás pozerá niekto iný, koho vôbec nepoznáme.

    OdpovědětVymazat
  20. tak to je nejpovedenější post! :)
    Maturita z výtvarky? Dobrovolně, předpokládám... A bude i zkoušení z dějin umění? :D

    Jinak- myslím, že to, jak jsme oblečení, se z velký části podepisuje na tom, jak nás lidi vnímají... Styl do jistý míry zrcadlí to, jací jsme - přinejmenším z něj odhadneš, nakolik je člověk konzervativní, kolik má představivosti nebo jestli je praktický. I když podle střihu šatů samozřejmě nepoznáš, jestli daná osoba bude kousavá nebo flegmatická. Co se do povrchnosti týče, myslím, že oblečení není vyloženě povrchní záležitostí, dokud se nestane tím jediným, na co se člověk upíná.

    OdpovědětVymazat
  21. Myslím si že lidé , kteří nemají smysl pro módu a usuzují člověka podle toho jak se obléká, tak tu nemají co dělat....

    OdpovědětVymazat
  22. No, šaty dělají člověka, jak o tom zpíval už Voskovec a Werich a určitě na nich závisí větší část prvního dojmu. Souhlasím i s Paulli, že styl oblékání vyjadřuje -svým způsobem- naši osobnost, ale ne vždy se každý může obléci tak, jak by rád. Každý na to prostě nemá prostředky. Musí se spokojit s něčím přijatelnějším, i když to třeba není úplně to, po čem jeho srdce touží. Existuje sic spousta možností, třeba second-handy, ale stejně.. Oblečení o nás třebas cosi vypovídá, ale "měřit" a soudit podle toho lidi mi přeci jen přijde trochu povrchní. Krásný šat nikdy nezaručuje krásnou duši a naopak. :)

    OdpovědětVymazat
  23. skvělá fotka i nápad:)
    a podle mě šaty opravdu dělají člověka....je to první věc, co na nás ostatní vidí, a tak zaujmout, až poté lze ukázat charakter a povahu :) a kdo se nerad obléká hezky, nemá rád sám sebe!:D

    OdpovědětVymazat
  24. podle mě šaty dělají člověka určitě. asi budu vypadat úplně jinak v rejoice kalhotách a triku po tátovi než v legínách s oversized svetrem a tílkem :)

    OdpovědětVymazat
  25. myslím si, že to tak úplně není pravda. člověk si může udělat na toho druhého obrázek podle toho, co má na sobě, ale to neznamená, že je správný. móda je hra a člověk nikdy neví, co tím chce ten druhý říct, jestli je to postoj, nebo vyjádření sebe sama, úlet, nebo se tím člověk za něco schovává..

    člověka dělá charakter a milion jiných věcí, které nejsou vidět.

    OdpovědětVymazat
  26. Moc pěkná úprava! Vážně je to super a bejt to na mě, tak máš maturitu za 1! ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Toto téma řešíme s přítelem neustále :). Já si myslím, že to, jak se oblíkáme, je důležitý, vyjadřuje to, jací jsme - jestli jsme vůči módě flegmatičtí nebo jestli nás móda baví, kombinujeme nekombinovatelné nebo kombinujeme kombinovatelné, abysme vypadaly krásně, hodně to o člověku vypovídá. Většinou slyším od spolužaček, kamarádek názor, že nemají na to, oblíkat se pěkně nebo tak, jak by chtěly - značkově, ale myslím, že dnes už to moc o penězech není, znám i holky, který se krásně oblíkají a to nakupují pouze v seconhandu, takže možná je to spíš o tom, že některý holky jsou líné se o to starat.
    No a můj přítel je naprosto proti, že oblečení vypovídá o tom, jací jsme :)) důležitý je to, co máme v hlavě prý, no jo, ale hold jsme prostě jen lidi a chtě nechtě se nejprve díváme na to, jak se člověk oblíká.

    OdpovědětVymazat
  28. skvělé fotky!!! :-) Šaty dělají člověka. Podle mě určitě. Oblečení o každém něco vypovídá. Myslím ale, že by se lidé neměli jen soudit podle toho jaké oblečení mají nebo jak vypadají, ale také podle kouzla osobnosti a člověka zevnitř.

    OdpovědětVymazat
  29. Tak to je úžasný!! :) Moc vám to sluší :)
    A já si myslím, že ano, oblečení má na to velký vliv :)

    OdpovědětVymazat
  30. pěkný holky! líbí se mi první džíny!

    OdpovědětVymazat
  31. fotky sú super:))a tie outfity eňo-ňuňo :)..ja si myslím, že na základe toho ako je človek oblečený si ľudia hneď vytvárajú názor na to, aký je..oblečenie o človeku veľa napovie...poviem to možno trochu zvláštne, ale taká ,,zakríknutá myška" si neoblečie divokú extravagantú kreáciu..podľa mňa teda...na druhej strane móda je hra, takže sa v nej môžu vyblázniť úpne všetci..každý podľa svojej chuti..mne sa napr. páči myšlienka, že nie šaty robia človeka ale človek robí šaty.. :)

    OdpovědětVymazat
  32. ach bože !
    ty fotky .. to je něco úžasného:)

    http://you-solve-it.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  33. Je to tak, šaty o člověku něco dokážou vypovědět, ale bohužel ne vždycky nosíme to, co opravdu chceme my (ale třeba to, co musíme nosit do práce, co nám schválí maminka, na co máme peníze, atd atd :)). A podle mě se oblečením většinou projevuje co se nám líbí, životní názor, vkus, estetický cítění, než to, jací opravdu jsme. Ne vždycky si sednete s každým, kdo je oblečený přesně podle vašich představ :)

    OdpovědětVymazat
  34. Tak za prvé bych chtěla říct, že ta Nikči halenka.. je naprosto úžasná!! :)
    A za druhé - ano, myslím si, že šaty dělají člověka. Strašně ráda potkávám stylově a dobře oblečené lidi. Ráda se oblékám hezky pro svůj dobrý pocit, ale musím se přiznat, že i pro okolí. Miluji na tom to, že přes oblečení můžu vyjádřit svou osobnost a temperament. :)

    OdpovědětVymazat
  35. Moc pěkný fotky a skvělej nápad! :))

    OdpovědětVymazat
  36. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  37. týýjoo ty levisky jsou super! :) a téma "Šaty dělají člověka" zní super! já jsem taky psala maturitní práci o módě !

    OdpovědětVymazat
  38. Super fotky, také chci už dlouho také udělat :)

    http://adelinwonderland.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  39. Myslím si, že šaty opravdu člověka dělají, už jen z důvodu, že to vyjadřuje jeho styl. Z toho, jak se kdo obléká se dá často hodně vyčíst podle mě. :)
    A jinak jsem ráda, že nematuruji z výtvarky jediná. :D Celé prázdniny jsem se mořila s románským uměním a gotikou. :D Ale žádnou praktickou část bohužel nemáme jako vy. :/

    OdpovědětVymazat
  40. Supr fotky :) Mám stejný tílko jako Lucka :) Ale k tématu, podle mě máš pravdu, šaty udělají první dojem a zbytek je na osobnosti, ale kus naší osobnosti je taky náš styl, to co se nám líbí.. :)
    www.rockingpowder.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  41. Moc pěkné fotky :). Já osobně si myslím, že oblečení ze mě vyzařuje mojí osobnost, styl, co mám ráda atd., takže určitě ano. Ovšem někdy také záleží, jak je dotyčná osoba oblečená.

    OdpovědětVymazat
  42. Ty fotky jsou úžasný, takhle by ste mohly fotit outfity :)

    OdpovědětVymazat
  43. Souhlasím s většinou komentářů výše.Myslím že "šaty opravdu dělají člověka" Během několika málo vteřin můžeme na druhém poznat co má rád,jaký nejspíš bude,jak se bude chovat apod. Samozřejmě že záleží i na mnoha ostatních faktorech ale při prvním setkání je oblečení určitě velmi důležitým prvkem...

    www.czechblondyn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  44. určitě ano,protože o člověku si každý udělá názor nejdřív podle vzhledu :)

    OdpovědětVymazat
  45. Přidávám se - ty fotky jsou vážně božský. A k tématu - oblečení je určitě první věc, podle které se tvoří první názor. Bohužel už neprozradí, jestli super styl = super povaha.. Takže soudit člověka jen podle oblečení není nikdy na místě.

    OdpovědětVymazat
  46. první dojem je důležitý! a s tou větou, že je móda hra souhlasím! :)

    OdpovědětVymazat
  47. Obdivuji všechny, kdo dokáží udělat takovéhle fotky ! Hrozně se mi líbí ta jeansová vesta..HUhúú ! :D

    OdpovědětVymazat
  48. Podle mě je móda velmi důležitá, protože už ve stylu oblékání člověk ukáže poměrně velkou část své osobnosti :)

    OdpovědětVymazat
  49. Samozřejmě, že šaty dělají člověka.. A je fakt, že móda je povrchní.. Jenže co.. nebudeme chodit, tak jak se nám líbí, jen proto, že někoho to nebaví..? Mnoha lidí,..s tím jsem se setkala, si myslí, že ten, kdo chodí pěkně oblékaný je bohatý nebo namyšlený. Vždy to tak není.. ta mnoha tich lidí totiž asi zapomíná na to, že existují slevy a hlavně vkus člověka. Já si myslím, že se dá obléci fakt levně a fakt pěkně v dnešní době..je to tím, jak strašně ty trendy letí a to samozřejmě ovlivňuje ten koloběh v obchodech, takže logicky se neustále zlevňuje.. Je to zkrátka o stylu člověka. A o určité úrovni. Já si myslím, že člověku by na sobě mělo záležet a tím chce být i hezký, upravený.. a chce se líbit. A taky mu to zvedá třeba i sebevědomí, když na něj lidi pohlíží jinak :-) A je to tak, že komu dají například místo v práci. Tomu, kdo na přijímajícího u pohovoru působí zkrátka lépe.. A to bude jistě upravený člověk, pěkně vypadající... A tím se stává móda povrchní. Lidský oko dá prostě na první pohled a tak to je... protože lidi nemůžou na první pohled vidět osobnost člověka, takže soudí dle zevnějšku... A ať si myslí, kdo chce co chce.. mě móda zkrátka strašně baví. I když ne vždy je pohodlná, že :D / Snad nepíšu moc bláboly, ale já bych o tom mohla diskutovat mnohem déle.. tohle je jen velice stručný názor..

    OdpovědětVymazat
  50. skvělé outfity.. myslím, že šaty dělají člověka, každý usuzuje na první pohled jak ho vidí, a vidí vlastně jak je člověk oblečen mimo jiné :)

    OdpovědětVymazat
  51. Super fotky! Podle oblečení se toho o člověku hodně dozvíme, takže ano, šaty dělají člověka. Ale nadruhou stranu si myslím, že je špatné odsuzovat člověka jen na základě jeho oblečení :)

    OdpovědětVymazat
  52. Ano, podle mě šaty dělají člověka, ale nesmí to dojít až k tomu typu " ty máš dražší oblečení tak jsi lepší", nejradši bych na základce zavedla uniformy :D

    OdpovědětVymazat
  53. já myslim že na šatech záleží opravdu hodně. První dojem je neskutečně duležitý a vlastní styl je jakýmsi způsobem sebevyjádření.

    OdpovědětVymazat
  54. toto sa vám naozaj podarilo! :)
    a môj názor je že v každom outfite je kúsok z tej osoby ktorá ho má na sebe, takže z časti asi aj platí :)
    www.fash-passion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  55. tak to je skvěle nafocený, oboum vám to strašně sluší :)

    OdpovědětVymazat
  56. Tak za tohle mate u me jedno velky plus!

    Zaprve ty dve fotky jsou naprosto uzasny! Ten napad! Opravdu skvelej!
    A potom k textu, me prijde evidentni ze clovek tim jak se oblika dava jasne najevo jaky vede zivot, jakej ma pristup k okoli a ke spolecnosti... A oblikani by predevsim melo vyjadrovat to co jsme a jak se citime, tak proc ten fakt ze nekdo chce chodit upraveny by mel hned znamenat, ze je povrchni? Tenhle ''cesky'' pristup moc nechapu :)

    OdpovědětVymazat
  57. skôr by som povedala, Šaty dotvárajú človeka. Človek už je a je len na ňom ako sa oblečie a ako chce pôsobiť.

    OdpovědětVymazat
  58. Myslím, že podle oblečení se dá poznat charakter lidí fakt dobře. Někteří sice říkaj, že ne, že je jim jedno, co si oblečou, ale to taky o něčem vypovídá, ne?
    Já mám svou kalhotovou teorii - kluky posuzuju jenom podle kalhot. Žádné oči nebo zadek, jak ostatní holky, ale kalhoty :D. (a když tohle selže, tak jsou tu ještě ruce... ale to už je zase něco jinýho :D)

    OdpovědětVymazat
  59. páni, ty fotky jjsou ... nemám slov, nádhera!:)

    OdpovědětVymazat
  60. první dojem je první dojem, proto bychom se měli snažit, aby vždy byl co nejlepší, ale zároveň nesoudit celého člověka jen právě podle něho :) moc Vám to oběma sluší!

    OdpovědětVymazat
  61. Myslím, že podle oblečení se toho dá říct hodně, ale nikdy ne všechno. Rozhodně každý si podle toho udělá obrázek, na dotyčnym oblečenym pak záleží, zda ten obrázek změní nebo ne.. Jinak fotky jsou parádní :)

    OdpovědětVymazat
  62. moc hezky:)

    http://sienastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  63. Rozhodně to pravda je!!)
    a Nicol ma skvelou bundu!

    OdpovědětVymazat
  64. naprosto skvěle promyšlená a vyfocená fotka:) a rozhodně stojím za názorem, že šaty dělají člověka;)

    OdpovědětVymazat
  65. Já souhlasím, člověk prostě většinou hodnotí podle prvního dojmu a už to co se člověku líbí a nosí to o něm něco vypovídá i když to rozhodně není nejdůležitější věc. :)

    OdpovědětVymazat
  66. Nechci ani odpovídat na otázku, psala jsem to někam už tolikrát, že mě to moc nebaví znovu se rozepisovat, ale chtěla jsem vyjádřit svůj názor k fotkám, které mně přijdou neuvěřitelně nápadité. líbí se mi to :) zajímavý nápad holky.

    OdpovědětVymazat
  67. Super príspevok, vveľmi sa mi páčia fotky a to, že šaty robia človeka má určite niečo do seba ! :)

    http://lamodetoujoursavecnous.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  68. tie fotky sú úplne super. skvelý nápad :)
    a podľa mňa šaty fakt robia človeka :) ale neviem sa hlbšie filozofikcy vyjadriť k tejto téme :D

    OdpovědětVymazat
  69. - snad clovek dela saty, ne ? .)

    www.keepyoursoulclean.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  70. Člověk dělá šaty a šaty dělají člověka :)

    OdpovědětVymazat
  71. Skvelé fotky!A šaty určite "robia" človeka,je to pravda odveká :)Keď idem po ulici a všimnem si človeka,čo je v rozgajdanom oblečení,zarastený a podobne,nemám z neho veľmi dobrý pocit,pritom nemusí byť ani bezdomovec a môže byť milý a možno len nemá peniaze na to,aby si kúpil pekné oblečenie alebo je to jednoducho jeho štýl.Avšak,keď stretnem na ulici upraveného človeka,je to iné a v podstate ho ani neriešim,prípadne mám z neho dobrý pocit.Je to však dosť povrchný a klamlivý pohľad na ľudí,lebo to,čo sa skrýva pod oblečením je najdôležitejšie!Takže,čo z toho vyplýva?Že na základe oblečenia,netreba hneď človeka súdiť (aj keď je to niekedy ťažké).

    OdpovědětVymazat
  72. kde si upravovala ? :)

    OdpovědětVymazat
  73. Nádherný post :)

    Byla bych ráda, kdyby jste se přihlásily do soutěže na mém blogu :)
    http://lola-dressmaker.blogspot.com/2012/04/fotograficka-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  74. Hezké fotky :)) Přeju hodně štěstí u maturity.
    Myslím, že stačí oblečení "umět nosit" a člověk si na sebe může vzít klidně i pytel. Ovšem to už umí málo lidí, většinou vidím lidi pouze jako "vycpávku" oblečení. A je to škoda!

    OdpovědětVymazat
  75. je to nastastie/nanestastie pravda ..a ten napad na tej fotke sa mi dost pozdava mozno ho niekedy ukradnem aj pre seba :D

    OdpovědětVymazat
  76. Modou si muzeme pomoct, abychom vytvorili nejaky prvni dojem. Muzeme vytvorit dojem, ze jsme sebevedome, uspesne, pritazlive, cudne, stydlive, nekonformni, proste cokoliv chceme. Protoze efekt prvniho dojmu je psychologicky potvrzena chyba v poznavani druheho cloveka. Ale na to bychom mely myslet taky v situaci, kdy posuzujeme druheho. Samozrejme, ze nas mozek v prvni chvili oklame, ale mely bychom si toho byt vedome. Napriklad v praci neni mozne, chovat se lepe ke klientovi dobre oblecenemu, ktery vypada solventne... Ale bohuzel to tak proste je... Proto bych odpovedela ano, saty delaji cloveka, at uz to chceme a nebo ne, at uz se nam to libi, nebo ne:)

    OdpovědětVymazat
  77. Super fotky! Ale maturita z výtvarné výchovy?? To slyším poprvé!! Kéž by taková možnost byla za mých maturitních časů...:-) Tak hlavně ať dobře dopadne!
    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  78. parádně jsi to udělala! tohle by mě vůbec nenapadlo:D ať ti to dobře dopadne:)

    OdpovědětVymazat
  79. Holky, ty fotky nemají chybu:)

    OdpovědětVymazat
  80. Zajímavý projekt, takhle kreativní maturita by se mi taky líbila!:) A k otázce: ať se to komu líbí nebo ne, pravda to je. Stačí si to vyzkoušet - jeden den se projet mhd jako trhan, druhý slušně oblečený. To vás kolikrát pustí i sednout:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  81. Určitě šaty dělají člověka to je jasné a ty fotky se mi moc líbí..:)

    OdpovědětVymazat
  82. Sluší Vám to
    Opravdu je pravda, že šaty dělají člověka. Hned se s ním jinak jedná pokud vypadá slušně oblečený... :)

    OdpovědětVymazat
  83. skvělý nápad! Moc vám to sluší! Podle mě je oblečení důležité. Je to rozpoznávací znak, když uvidím člověka poprvé hned si ho někam zařadím a to zejména díky oblečení. :)

    OdpovědětVymazat
  84. šaty dělají člověka na sto procent a ty fotky jsou fakt parádní :)

    OdpovědětVymazat
  85. šaty určitě dělají člověka:) v daný den vyjadřují třeba to, jak se cítím - a celkově, jaká jsme osobnost:))

    OdpovědětVymazat
  86. Ahh love this post, such a cool picture!!

    http://fashioncherry.co/fashion-lookbook-free-people/

    OdpovědětVymazat
  87. Určitě dělají člověka, každý tím může vyjádřit kdo vlastně je, ale posuzovat to, jaký člověk je jen kvůli tomu, jestli má černé nebo bílé tričko a přitom s ním ani nepromluvit?? To mi přijde hodně povrchní. Ono jde spíš o to, z jakého pohledu se na to podívám..

    Ten druhý outfit je naprosto, ale úplně naprosto dokonalý.

    OdpovědětVymazat
  88. TA PRVNÍ HOLKA JE JENOM V KALHOTKÁCH???

    DĚVKA!!!!!!!!!!!!§

    OdpovědětVymazat
  89. aha aha... anonymous.... myslim že o to že je v kalhotkách nejde :D ... jinak holčiny je to nádherny, pravdivy a proste super

    OdpovědětVymazat
  90. Už to tak bude, šaty prostě dělají člověka! Moc pěkné zpracování! Jinak byla bych moc ráda kdyby jsi mě byla schopná odpovědět na jednu otázku. Naprosto jsem se zamilovala do toho tvého blazeru ze stránky wholesale-dress.net, neříkám že chci stejný, ale tu stránku jsem si procházela a prohlížela a jsou tam naprosto úžasné věci za super ceny. A trochu jsem právě studovala poštovné a tak dále, ale skoro nikam jsem nedospěla. Mohla by jsi mi prosím na email: agnesef@seznam.cz stručně napsat jak je to stím poštovným? Předem moc děkuju.

    OdpovědětVymazat
  91. Já s tebou souhlasím. I já už jsem tak povrchní, že si o člověku dělám úplně ten první obrázek jen z jeho oblečení, ale už jsem několikrát doplatila.

    OdpovědětVymazat
  92. to je naozaj velmi zajímavá otázka..dělají?

    v některých případech, určitě ano. ale já osobně, strašně nerada si lidi zařazuji do škatulek podle oblečení (vůbec nerada si lidi zařazuju do škatulek..) mě u člověka nejde moc o to, jak se oblékne, ale spíš o to, co mi řekne, jak se chová, jeho názor... takže, na oblečení dám, ale určitě to není TEN rozhodující bod, jestli mi člověk bude sympatický, či ne. spíš to je něco 'vedlejšího'.

    http://thisisworldofzoe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  93. z pohledu společnosti ano, ale jinak ne. Oblečení přece nemůže nijak zkvalitnit osobnost. Je přirozené že se díváme lépe na lidi kteří jsou slušně oblečení, ale na první pohled nemůžeme nikoho zaškatulkovat.

    Jinak moc povedené fotky a peckové sluchátka :)

    OdpovědětVymazat
  94. šaty dělají člověka - pravda pravdoucí....

    http://janeandherworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  95. Já bych se na to zaměřila spíš jen v určitých situacích. Běžně je mi jedno kdo co má na sobě protože co člověk to styl a to co se líbí např sestře vůbec nemusí lichotit oku mému. Šaty dělaj člověka a posuzování podle oblečení bych si nechala spíš na místa jako plesy a divadla. Protože vyrazit mezi načesané holky ve večerních šatech v jeanové sukni s keckama a vytahaným trikem to už něco vypovídá...

    OdpovědětVymazat
  96. Hmm, zajimave tema a krasne fotky - two thumbs up :) Jsem “pro” Saty delaj cloveka, i kdyz je to trochu zastarale a kolikrat si to nechceme pripustit, protoze bychom nemeli posuzovat podle toho, co ma kdo na sobe, ale jaky doopravdy je –uvnitr- jeho chovani a osobnost. Ale v praxi to tak je, ze si z obleceni o druhem udelame urcity nazor a prvni dojem a at chceme nebo ne, jiz o tom ukazuje i jeho styl a osobnost. Ale nesmime se tim oklamat. V dobach p.Wericha a hlavne hloubeji v historii obleceni znamenalo spolecenske postaveni a hodne lidi se podle toho “skatulkovali” do urcite spolecenske tridy. V soucasnosti mame nastesti ve stylu oblekani velikou svobodu, da se nosit zdanlive vse a kdyz je clovek tvorivy a vynalezavy, oblekne se vkusne, modne, a pritom ne draze. Take souhlasim se slecnou/pani nade mnou, kde bych hlavne hodnotila a soudila pri urcite společenske udalosti (divadlo, ples, recepce), kde by bylo urcite nevhodne si vzit vytahane teplaky:). Na zaver z vlastni zkusenosti muzu rict jiste to, ze kdyz clovek vypada upravene, nemyslim tim jen obleceni, chapete – celkove - lide s vami jednaji jinak a s vetsim respektem. Hodne stesti k maturite !!! Lenka V.

    OdpovědětVymazat