Ahoj! Tak jakou máte sobotu? Věřím tomu, že většina z vás si pravděpodobně všimla, že jsem blog aktualizovala naposledy tak před čtrnácti dny. Je to pro mě docela nezvyk, ale všechno má svoje jednoduché vysvětlení, kterým je maturita. Přesně za tři týdny už bude za mnou, ale do té doby čekejte na blogu spíš úsporný režim v podání příspěvků od Niky :))..

Hodně z vás se mě ptalo na můj učební režim a na tipy, jak se na maturitu připravit.. taaakže.. pokud vás maturita čeká příští rok, doporučuji si otázky připravovat již během září a tak od října se je začít učit - ušetří vám to spoustu stresu. A pokud vás maturita čeká letos, hodně štěstí!!, stejně jako já můžete doufat, že tři týdny jsou dost dlouhá doba na to naučit se 114 maturitních otázek!! Já mám otázky vytištěné a založené v deskách podle maturitních předmětů, barevně podtrhané a nejdůležitější je, abych měla na učení klid, takže doporučuji se přemístit pryč z domova - od lednice, počítače, televize a všech podobných rušivých elementů. Pokud máte taky nějaké tipy, určitě si je ráda přečtu v komentářích!!

 Našla jsem si novou závislost. Bikram yogu!! Podle mého je to ideální odreagování od jakéhokoli učení, protože se hodinku a půl soustředíte pouze na sebe a teplo vám nedovolí přemýšlet..
 Ptáte se na můj nejoblíbenější film?
 Pečlivě doplňuji energii :D!
..Nosím jednoduché, pohodlné outfity...
...Trénuji řízení a dělám si radost novými přírůstky do botníku..
  A posledním zvoněním jsem se definitivně rozloučila se střední. Kdo pozná, za co jsme šly?
Pro častější aktualizace mě můžete sledovat na instagramu jako acupofstyle a kdo instagram nevede, může kouknout na followgram.

87 komentářů

  1. Držím ti palce, aby se ti ta maturita povedla! :)) A za co jste šly to nevím:( U nás bylo včera taky poslední zvonění a bylo to takové... hrozně smutné, mnohem víc než to minulé.. lidi z toho ročníku jsem znala, takže mi to bylo líto:( A moc pěkná košile♥:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo držím ti palce určitě to zvládneš :))

    OdpovědětVymazat
  3. učit už od října? :O Ty jsi trochu blázen ne? :D
    můj tip je zatím se nijak nestresovat a nehrotit to.. otázky mám taky všechny (teda.. skoro všechny :D) hezky ve stejnym designu a zařazený do šanonů.. ale učit se začínám až tak za týden, po didakťákách :) teď je nádherně, je škoda ležet doma zahrabaná v učení, který nenávidím a který jsem nikdy neprovozovala. tak radši užívám, dokud můžu hehe :D hlavně no stress, to je moje maturitní motto :).. už se na to i těším. na to učení teda ne, neumím jen tak sedět a učit se, což bude teď velkej problém :D.
    jinak to řízení bych měla taky trénovat, sakra :D.
    k matuře držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, jsem blázen :D. Ale bohužel taky nervák, takže pokud nebudu vše perfektně umět, budu hodně nervózní.. taky držím palce! :))

      Vymazat
  4. Podľa mňa to budú The Flintstones :)

    OdpovědětVymazat
  5. flinstounovi! :D super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, Titanik ve 3D bych taky chtěla vidět, prý je to zážitek! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to zase tolik 3D není, ale vidět to na obřím plátně je obrovský zážitek!! <3

      Vymazat
  7. Přeju hodně štěstí s maturitou určitě to zvládneš;) A šly jste za Flintstones? :D parádní kostýmy :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moja sobota by po správnosti mala vyzerať tak ako na prvých 2 obrázkoch /moja detská tak aj vyzeraá, minimálne môj stôl, za ktorý sa moja sestra na mňa stále hnevá/ Takisto mám o 3 týždne maturitu, ale dnes ideme grilovať na záhradu ku starým rodičom, takže dnes mám kúsok voľnejší deň :)

    OdpovědětVymazat
  9. maturita rozhodně není fraška, ale zase to nejsou žádný jatka, takže buď v klidu ;-) já jsem se třeba místo učení koukala na hokej a večer před maturitou bylo finále o zlatou - vyhráli jsme. šla jsem spát někdy asi ve 2 a vůbec jsem se nestresovala - což je u mě dost divné - ale věděla jsem, že to nějak dopadne a o jedničky mi nešlo. jediný, co mě mrzelo bylo, že jsem nemohla kvůli maturite na Staromák pokochat se zlatýma medailema :-D joo, tenkrát jsme to hodně prožívali!
    jinak super fotky!!! :-) a vůbec netuším! za co jste šly?

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. A já zase za sebe uklidním čtenáře vyděšené maturitou - dá se to všechno stihnout i za týden ;) my loni měli klasický týdenní "svaťák" a sice tak trochu pod stresem a v posteli se to dalo naučit.. Avšak já maturovala z matematiky, společenských věd, češtiny a angličtiny. Do Angličtiny jsem si přečetla jen několikrát vypracované ty těžší otázky, které jen tak "neokecáte" (EU, Global Warming,...). V angličtině se to fakt vyplatí mít vypracované ty témata, nebo aspoň ty ve kterých si nevěřite... Já jsem na jazyky hodně levá, ale nakonec to bylo docela v pohodě. Matiku jsem se neučila vůbec, takže nejvic času - tedy celý tyden jsem věnovala společenským vědám. A to byl stres. Takže obdivuju všechny co mají k tomu ještě dějepis a další, nebo taky vražedná kombinace chemie, biologie, fyzika.. :D ale já myslím (aspon u nás tomu tak bylo), že hodně učitelů vám sečte práci za celý ty roky. Učitelé přidavají (aspon ti naši na gymplu ve Šternberku) - komu by se taky chtělo s vámi ztrácet čas v září ;) a pokud nejste zrovna flákač po celý ty čtyři/osm let tak máte z velké části vyhráno... Nebojte, ono to u te maturity naskočí! ;) Takže všem vám držím pěsti a přeju hodně štěstí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, ja som sa tiez na maturitu ucila tyzden pred, a to som sa cely cas venovala chemii, tu som mala hned v pondelok, po nej v ten isty den anglictinu cize rychlo som si presla tie najdolezitejsie temy, v utorok biola a po nej som sa celu stredu ucila na stvrtkovu slovencinu a bolo :) ziadny stres, povedzme si na rovinu ze maturita je ako plot, pokial ho sami nepreskocite tak vas ucitelia prehodia! vela stastia vsetkym :)

      Vymazat
  11. krasny fotky :) hodne stesti u maturity!

    http://ivetsperspective.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. od září, no :( ... to jsem si říkal taky :D a teď jsou 3 týdny a ještě mi chybí 7 knížek a otázky na ekonomiku a účetnictví taky moc nedávám. Přesto věřim, že seto zvládne! :D musí prostě

    OdpovědětVymazat
  13. Mě tohle naštěstí čeká až za pár roku ! :)

    OdpovědětVymazat
  14. hodně štěstí! :) já jsem si tím prošla před pár lety, nervy to byly teda pořádné, ale teď už si z toho pamatuju spíš jen ty pozitiva :)

    Fashion&Chocolate

    Elle ღ

    OdpovědětVymazat
  15. mně teda na učení taky stačil jen týden o svaťák s tim, že jsem si předtim vypracovávala asi od ledna maturitní otázky a dala jsem to na samý jedničky :D takže v pohodě, jestli se učíš od září nebo října, to bys měla dát na jedničky s hvězdičkama :D

    OdpovědětVymazat
  16. 3 týdny jsou na maturitu dostačující :) to zvládneš! Hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  17. Jsi super, stále mě strašně moc bavíš :)) Na Váš blog nikdo nemá. Mám Vás moc ráda holky.
    Hodně štěstí a pevný nervy :*

    OdpovědětVymazat
  18. vtipná fotka je jak sedíš za volantem a auto proti tobě:-D

    OdpovědětVymazat
  19. Úplne super článok :) S maturitou držím palce, mňa to čaká len o rok,ale čas hrozne letí a ani sa nenazdám a budem v rovnakej situácii.. Kam sa chystáš ďalej ?
    Yoooga! tú mám rada.

    OdpovědětVymazat
  20. Držím palce, ty to určitě dáš ;)
    www.tickettomyfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. hodně štěstí,at maturitu zvládneš! :)

    OdpovědětVymazat
  22. skvělé fotky! přeju hodně štěstí u maturity, mě čeká příští rok :)

    OdpovědětVymazat
  23. s maturitou nie je vobec ziadny problem, ak si si otazky vypracovala sama naucis sa ich aj za tyzden nie to za 3, nic netreba prehanat (zmaturovala som na 1112) takze je to naozaj pravda:)

    OdpovědětVymazat
  24. Flinstounovi :) :D A to by mě zajímalo, jak moc krutí jste maturanti, no tak schválně, co na ty chudáky stříkáte? Ocet, levné voňavky nebo jen vodu? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme krutí nebyli vůbec, všechno bylo zakázané, takže jen fixy a rtěnky :)).

      Vymazat
    2. Na nás, přestože to zakázané bylo také, maturanti lili ocet, voňavky, vodu (celé kýble) a kreslili na nás fixami, leskami na rty a rtěnkami :-D :-D :-D

      Vymazat
  25. lucy nestresuj hlavne :-D maturita je jedna z najpríjemnejších vecí v živote :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Přeju hodně štěstí u maturity! Určitě to zvládneš ;)

    OdpovědětVymazat
  27. ...jsem divná, když přímo MILUJU fotky knížek, zápisků do školy, sešitů, diářů, atd.? :D Sice nemám ráda přímo stav "studování", ale hezky se na to dívá alespoň u druhých :P I když za rok u maturity bych asi mohla vyrábět vlastní fotky :(

    No, každopádně Lucinko hodně štěstí, určitě věřím, že to zvládneš, jsi chytrá holka a zbytečně nestresuj! :) Všichni už se těší, až se k Niky opět připojíš s článkama. :)

    OdpovědětVymazat
  28. good luck s maturitou :) já jsem sice nedělala tu státní, ale začala jsem se teda učit docela pozdě. O svaťáku mi pomohlo, že jsem si naplánovala program - první dny jsem počítala matiku a pak jsem měla dždy dva dny na jeden předmět a tak nějak 15minut na jednu otázku. Já vim, není to moc, ale pak jsem si to nějak upravila podle toho, co bylo těžký a míň těžký... a vždycky jsem si dělal po půlhoďce pětiminutovou přestávku, kdy jsem se prošla, třeba zcheckla fb nebo tak :) jenom poslední dva dny jsem z toho byla už tak hotová, že jsem se nedokázala učit, tak jsem byla ráda, že jsem si na poslední dny nechala ty nejlehčí předměty :D ale pak všechno bylo v pohodě :) to zvládneš :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ta meruňková košile ti hrozně sluší :)
    A ta fotka v autě je nejlepší ! :)

    OdpovědětVymazat
  30. takhle doplnit energii by se mi hodilo právě teď! :D

    OdpovědětVymazat
  31. Krásnej random! A at ti všechno dobře dopadne, ty to zvládneš! ;)

    OdpovědětVymazat
  32. to dopĺňanie energie vyzerá chutne! :) a učenie ti nezávidím, som na tom rovnako :D

    OdpovědětVymazat
  33. Z čeho maturuješ, že máš 114 otázek??? Já jich mám tak 55 (25 školní matematika+25 školní anj, dalších 15 státní anj, ale to se dost překrývá se státní)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele ale já toho taky mám hodně, okolo 25 (možná plus, mínus) skoro všude = právo, veřejná správa, čeština, angličtina, na praktickou okolo 10-15 v PEKu, cvičení z práva, cvičení ze správního řízení, ICT... :D a mohla bych pokračovat... :P

      Vymazat
    2. no mám 25 otázek na ZSV, 24 na školní angličtinu a 25 na státní angličtinu, 20 na češtinu a 20 na výtvarku :))

      Vymazat
    3. Já mám též 3 týdny, ale 145 otázek :/ když tak přemýšlím kolik otázek mi vychází na jeden den, radši se jdu zase učit! :D

      Hodně štěstí, věřím, že uspějeme :)

      Vymazat
  34. da sa naucit na maturituaj za tyzden :) nepanikar :) je to lahsie, ako si kazdy mysli predtym

    OdpovědětVymazat
  35. Vím o čem mluvíš, ale víc jak maturita mě stresovali přijmačky na vysokou (to je tak, když si někdo vybere něco, kam není lehký se dostat :D). Nicméně, od zítřka ( si říkám) se pomalu začnu učit, dodělávat maturitní práce a ve středu fandit všem maturijícím! .)

    OdpovědětVymazat
  36. Já už mám maturovala před dvěma lety. Určitě je blbost učit se to nějak přehnaně dopředu!Úplně na to stačí maximálně 14 dní. Opravdu to nic neni, takže je zbytečný se tim stresovat. Jak se říká: maturitka-formalitka. Zkouškový je mnoohem horší. Naučit se za jeden večer na zkoušku z celýho roku je celkem síla:D Takže jestli tě stresuje maturita, nevim jak to zvládneš na VŠ ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to teď nevím, ale učit se na zkouškové za jeden večer? to snad myslíš jenom obrazně, protože to jsi teda řádné ho..do! :D

      a myslím si, že Lucka zvládne výšku v pohodě!! působí na mě hodně spolehlivě a určitě si nemylím, že by nic nedělala průběžně a pak si srala na hlavu za jeden večer! :D

      Vymazat
    2. Ona maturita stresuje asi nejvíc, protože je to první pořádná zkouška v životě. Já už si taky teď říkám, proč jsem se tak stresovala, když to bylo celkem v pohodě (a to ještě nemluvím o tom, že jsem maturovala z dějáku, chemie a matiky ve frájině, státně jen těžší češtinu a při písemce z matiky nás chtěli všechny vyrazit, protože se na záchodě našly materiály a taky o písemkách z dějáku, kde jsme dostali taková témata, že se z toho málem složila i profesorka na děják). Každopádně, pro mě bylo vždycky nejtěžší začít se učit a vydržet u toho, takže pro mě tou maturitou byl spíš svaťák než samotné formální kecání s profesorama (jinak jsem byla i překvapená, jak neformální ten pokec byl :D) Navíc na střední ti profesoři rádi poradí, pokud vidí, že ses na to nevykašlala, takže pokud ses to učila od října, tak to dáš levou zadní. :)

      Vymazat
    3. proč obrazně? to si jako myslíš, že se na Vš někdo učí dopředu?Jsi spadla z višně ne? Za jeden večer se to úplně vklídku naučíš- no ikdyž, ty evidentně ne ;)

      Vymazat
  37. Já se učim na balkoně když je tak pěkně :) ale vubec se mi nechce :D

    OdpovědětVymazat
  38. Flinstonovci ! to je perfektné ;'D
    držím palce pri maturite :')
    a ako perfektne vypracované máš brucho :O závidím. ;)

    OdpovědětVymazat
  39. na tu kávu se šlehačkou jsem hned dostala chuť

    OdpovědětVymazat
  40. držim palce s maturitou i ty i nohou!

    OdpovědětVymazat
  41. Tenhle článek je super :-D Baví mě víc než takové ty o trendách a tak :-D Maturitu mám teprve před sebou, takže s tou ti moc nepomůžu :-D

    OdpovědětVymazat
  42. Držím palce. :) Já mám do maturity ještě daleko.

    OdpovědětVymazat
  43. super fotky!!

    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  44. Spousta holek ze třídy se na maturitu šprtala už od září a pak stejně některý tréma porazila. Já jsem lenoch a když šlo o maturitu řekla jsem si že co jsem se nenaučila za čtyři roky se za týden nenaučím a vykašlala se na to. U maturity jsem pak byla překvapená kolik toho vlastně vím a to jsem nebyla nikdy premiant třídy.

    OdpovědětVymazat
  45. Ježiš nestresuj ty holky, otázky se okopírujou od poctivějších spolužáků, případně se domluvíte, že každej vypracuje určitou část otázek :)
    A svaťák stačí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovyhle kecy od lidi, co maji maturitu sem uplne nesnasela vzdycky. To nikomu nepomuze! Lucy uplne chapu ze z toho mas stres a pripravujes se!! Je to prece jen prvni velka zkouska a kdo to proste nema za sebou jeste, tak ten stres proste ma, to je podle me uplne jasny a normalni a zdravi:)

      Vymazat
  46. tyjo, flinstounovi :D

    já se na svaťák přesunula k babičce do hor, tam jsem byla týden zavřená a jediné, co mě rušilo bylo to neskutečné TICHO okolo :D. good luck!

    OdpovědětVymazat
  47. Fotky jsou skvělý:)A držím palce u matury:))

    OdpovědětVymazat
  48. Random fotky mam prostě nejraději :)

    OdpovědětVymazat
  49. Pěkný! Ty jsi byla na Titaniku 3D?

    OdpovědětVymazat
  50. haha, flinstounovi!:)
    já jsem měla maturitní otázky na svaťák taky už připravené, a dějepis jsem se učila průběžně celý rok, tak jsem si to potom už jen opakovala a učila se znova to, co jsem zapomněla
    a na svaťák jsem odjela s kamarádkama na chatu - na samotu u lesa:D žádný internet, televize ani signál:D a to mi hrozně pomohlo, neumím si představit, jak bych odmaturovala, kdybych zůstala doma:D

    OdpovědětVymazat
  51. K maturite ti držím palce :) A tie fotky su skvelé :)

    OdpovědětVymazat
  52. Držím palce s maturitou, ale ty to určitě zvládneš...Flintstones - myslela jsem si to, ale stejně jsem celou tombolu přemýšlela, co má tvůj kostým znamenat...To papírové ''auto'' rozhodlo... :D A random fotky jsou nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  53. Maturita mě čeká za rok a už teď mám stresy :D
    Tobě budu držet palce, abys to všechno zvládla!!

    :)

    http://mischa-the-blogger.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  54. tak hodně štěstí :)) U nás je díky poslednímu zvonění na teď už bývalé čtvrťáky naštvanej, protože si snad nikdo ani z učitelů nevzpmínal, že by kdy byla takhle splašená, převoněná, překreslená a přešlehačovaná rozlučka. :DD



    http://adelinwonderland.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  55. Lovely outfit even though
    i didn't understand what yo wrote it
    is a lovely blog =)

    http://www.scarlletgs.blogspot.com.br/

    OdpovědětVymazat
  56. Taky chci začít chodit na bikram jógu. :)můžu se zeptat jaké to je a jak to probíhá, když jsi tam poprvé?

    OdpovědětVymazat
  57. haha, taky dneska bylo na nasi skole posledni zvoneni..takovy, trochu drasticky :/ :D

    OdpovědětVymazat
  58. Niesi sama :D aj mna čakajú matury a nejak sa mi do nich nechce :D


    http://mystore-buba.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  59. Můžu se zeptat, jak to chodí s těmi maturitnními otázkami? Ty jsou k písemné nebo ústní? Ústní, že? To dostanete na začátku čtvrťáku z předmětů, ze kterých člověk maturuje? Nebo kde se dají sehnat? Kolik jich tak je? A je to u každé školy jiné, nebo má stejné gympl a třeba obchodka? A nějaké tipy, jak se vypracovávají nejlépe? (díky čemu, třeba nějaké knihy nebo své sešity či tak) Jak je teď ta státní maturita, vůbec nevím, co mě bude jednou čekat. :D

    A není někde třeba ukázka toho, jak vypadají ty didaktické části? Chtěla bych se podívat, jak to bude jednou vypadat a tak. Jinak mě vážně zajímá, jak je to s těmi otázkami a tak.. Co všechno je zkrátkap otřeba vypracovat. Rozbory děl na češtinu mi jsou známy, ale jinak vůbec. A to si každý vybere tři předměty, ze kterých maturuje? A jak je to vlastně s tím, že angličtina je třeba dvakrát?

    Jinak všude Ti to moc sluší! :) A samozřejmě přeju hodně štěstí! Já se maturity bojím už teď, jsem jedna z těch, která se nervuje dopředu už stráášně dlouho. :/

    Věřím, že to dáš, držím palce!! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to většinou tak, že si každá škola vytváří vlastní maturitní otázky. Každý profesor ti je dá, buď na konci třeťáku, nebo na začátku čtvrťáku, ale rok co rok jsou přibližně stejné. A to jsou témata, která si pak taháš u ústní zkoušky a o kterých patnáct minut mluvíš. My to letos máme tak, že maturujeme ze tří předmětů školně a ze dvou státně a na každý předmět máme tak 25 otázek. Vypracuješ si je buď z netu, nebo podle knih a starých sešitů, nebo ti je pošle někdo, kdo je zpracovával rok před tebou atd.. A s tou angličtinou to máme tak, že si jí můžeme vzít dvakrát, protože ve školní je historie a literatura a ve státní témata jako hobbies, sports, health atd.. :)).

      Mrkni na novamaturita.cz :), ale zatím se určitě stresovat nemusíš, oni ti to pak vysvětlí, až se tě to bude týkat!

      Vymazat
  60. Odkud máš tu zebrovanou složku? :)

    OdpovědětVymazat