dress - love milly via Style Showroom London, necklace - storets.com
Dnes bych se s vámi chtěla podělit o fotky z výstavy šatů Blanky Matragi "Timeless" v Obecním domě. Trochu se stydím, že jsem na výstavu nešla už dřív, protože je.. dechberoucí! Hrozně se mi líbí detaily a netradiční střihy šatů, stejně jako výrazné barvy a kombinace materiálů. A jestli vám můžu něco doporučit, jděte na komentovanou prohlídku, kde vám Blanka Matragi osobně poví historii vystavených šatů. Nejen, že je neuvěřitelně energická a usměvavá, ale ty příběhy jsou jako z filmu ( nebo pohádky? ) a asi nikdy mě ještě výklad na výstavě takhle nebavil!! :)) 
Viděly jste výstavu? Máte rádi tvorbu Blanky Matragi?
 
Today I would like to share with you some pictures from the exhibition "Timeless" of Blanka Matragi. I am a little ashamed that I didn't go sooner, because it is.. breathtaking! I really love all the details and unconventional cuts, as well as the bright colors and different material combinations. And If I can suggest something, go on a guided tour where Blanka personally tells the history of each dress. Not only she is super energetic and smiling all the time, but also the stories are incredible and remind me of movies ( or fairy tales? ). 
Have you seen the exhibition? Do you like designs of Blanka Matragi?

FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / FORMSPRING

36 komentářů

  1. To sú prekrásne šaty...vážne dychberúce..a to vidím len fotky. Rada by som ich videla aj na živo...no je to ďaleko. Ďakujem aspoň, že som to mohla takto vidieť...sú úžasné...závisť :D

    OdpovědětVymazat
  2. jedním slovem: kýč

    OdpovědětVymazat
  3. Blanka Matragi je neskutečně talentovaná :) Její šaty jsou nejnádhernější kousky oblečení, jaké jsem kdy viděla :))

    OdpovědětVymazat
  4. išla by som hned :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Upřímně já jí ráda nemam, přijde mi to kýčovitý, leckdy přeplácaný, a nelíbí se mi to její malování...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. Studuji módní návrhářství a učitel na navrhování (vyučuje jen externě, jinak se věnuje profesionálně scénickému kostýmu) nás varoval, abysme u přijímaček na VŠ při otázce na součastné české módní návrháře hlavně nevychvalovali Blanku Matragi a Josefa Klíra, pokud si nechceme utrhnout z ostudy kabát.
      Návrhy jsou strašné. Ten, kdo se trochu vyzná, okamžitě pozná, že nezná ani základní principy (kánon, zlatý řez, perspektiva apod.), kurz figurální kresby by jí neškodil.

      Vymazat
    2. Jo jo! Josef Klír to je taky bomba :-D

      Vymazat
    3. PANI MANE A PANU ANONYMOUSOVI BYCH CHTELA VZKAZAT, ZE POJEM KYC JE DNES VE SVETE ZADANYM ARTIKLEM. ZVU JE NA MOJI VYSTAVU , KTERA SE STALA, JIZ PODRUHE, NEJNAVSTEVOVANEJSI VYSTAVOU ROKU-JE PRODLOUZENA PRO VELKY ZAJEM DO ROKU 2014.NAVSTIVILY JI VYTVARNE SKOLY Z CELEHO SVETA-JEJICH ODKAZY JE MOZNE SI PRECIST V NAVSTEVNI KNIZE.RADA PANU.ANONYM.ZKONSULTUJI JEHO DILA.

      Vymazat
  6. Blanku Matragi je výborná, mám ji moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. Blanka je úžasná! Moje babička je její kamarádka už od dětství, takže mám to štěstí, že jsem se s Blankou setkala už jako malé dítě.
    Timeless jsem viděla někdy na začátku léta a líbila se mi vážně moc, zase jsem na ně koukala jako ta desetiletá holčička, která byla na výstavě k minulému výročí a nemohla z nich spustit oči.
    Šaty společně se sklem jsou úžasným spojením :)
    Nejvíce se mi ale líbily boty(černo-bílé minimalistické), které měla na sobě paní Blanka..Vlastně celá kubisticky zaměřená kolekce je fantastická!
    Takže za mě také doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nějak jsem jí stále ještě nepřišla na chuť. Třeba to ještě přijde.

    OdpovědětVymazat
  9. Chápu, že tahle tvorba může někomu připadat kýčovitá, ale já ji bezmezně miluju - od Blanky jsem ještě neviděla jediné šaty, které by se mi nelíbily. Četla jsem o ní jednou článek ještě v dávnověku na zš, a od té doby mě to nepustilo. :-) Mám doma Blančinu knihu a čas od času v ní pro radost listuju. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. páni, niektoré tie šaty sú fakt nádherné

    OdpovědětVymazat
  11. Gratuluji k úžasnému setkání :)

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. některé šaty jsou pěkné, ale víceméně mi její tvorba nesedí (to by asi ani nešlo, když miluji černou), přijde mi to takové typické 'česko' aneb čím víc barev, třpytu a lesku, tím líp.. ale možná to bude i podmíněno, tím že pobývá v orientu, kde by s elegancí typu 'paříž' neuspěla.. nicméně, moje babička je z ní na větvi a večně dostávám e-maily s fotkama jejich šatů:D

    OdpovědětVymazat
  13. Blanka je úžasná návrhářka. Její šaty jsou umělecké skvosty. Strašně ji obdivuji :) A na výstavu se chystám už rok :D

    OdpovědětVymazat
  14. Ano ano ano! Zbožňuju její tvorbu. :3

    OdpovědětVymazat
  15. Její šaty se mi vždycky moc líbila. A tyhle jsou krásné také :)

    OdpovědětVymazat
  16. Blanku mám zaškatulkovanou jako excentrického cvoka (nemyslím to nějak špatně) a to se prolíná do jejích šatů...určitě se najdou nějaké stízlivější, ale spoustu z nich si dokážu představit na nějaké výstavě a tím to končím, dámy v nich rozhodně nevypadají hezky, protože šaty jsou dost často tak extravagantní, že to totálně zničí jejich potenciál. Ovšem i tak to musel být zajímavý zážitek

    OdpovědětVymazat
  17. Tvorbu Blanky Matragi mám moc ráda a na výstavu se chystám už delší dobu.

    OdpovědětVymazat
  18. teda dík za tip na výstavu! Já osobně musím říct, že některé její modely mi přijdou až příliš excentrické - v podstatě nikam (alespoň tady v ČR) nenositelné, ale na druhou stranu musím uznat, že to zpracování je precizní a hodně šatů je jak z pohádky!

    OdpovědětVymazat
  19. Výstava je naprosto úžasná, tvorbu Blanky Matragi miluju. Každý její model je sám o sobě uměleckým dílem dovedeným k dokonalosti. Ráda bych se šla podívat ještě jednou, neměla jsem možnost vidět skleněné šaty a taky byl všude zákaz focení. Nevíte v jaké časy jsou komentované prohlídky?
    http://a-drop-of-style-from-brno.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím a ty skleněné šaty opravdu stojí za to!! :))
      Komentované prohlídky jsou 20/12 a 27/12 od 19:00 - podívej se kdyžtak na http://blanka.com/

      Vymazat
  20. Páni, to musel být zážitek! Šaty jsou překrásné!

    OdpovědětVymazat
  21. Asi se také půjdu podívat :) skvěléééééééééé!!!

    OdpovědětVymazat
  22. Tak to sis musela skvěle užít, ona má vždy tak nádherné šaty :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Chystám se tam už dlouho, doufám, že ji stihnu!

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  24. Paní Blanka je naprosto úžasná ženská :).

    OdpovědětVymazat