Ruce nahoru, kdo si dal hubnutí jako letošní novoroční předsevzetí. ( Taky slibuji, že to je naposledy, co předsevzetí zmiňuji :D ) Ne, neměníme zaměření našeho blogu na fitness, ale protože se nás často ptáte jak si udržujeme postavu, zdá se skoro v naději, že jsme objevily bonbony, po kterých se hubne bez námahy, rozhodly jsme se ještě jednou využít toho symbolického startu a podělit se o pár tipů, které jsme se v poslední době dozvěděly/dočetly, a které zase o hodně změnily náš pohled na to, jak pečovat o své tělo..
Předem upozornuji, že nejsem žádný výživový poradce ani jsem nic v oboru nevystudovala, jen mě to zajímá. Jde také o hodně individuální záležitost a upřímně, at si každý se svým tělem dělá co chce :)).

Put your hand up, if you gave yourself weight loss as a new year’s resolution. I promise, this is the last time I mention resolutions and I also promise, we’re not changing the theme of our blog. But. You often ask us how do we keep fit, so here are some tips that work the best for us on how to take care of your body… Just to be clear, I’m not a nutritionist, it simply interests me. Also, these things are very individual, and you can do whatever you like with your body :)). 

source: Tumblr
  • není to dieta, je to životní styl!! - bohužel/bohudík, pokud jde o vaše tělo, mluvíme o něčem, co vám vydrží na celý život. Proto jestli máte konkrétní představy o vašem těle, budete se tomu muset přizpůsobit PERMANENTNĚ. Dvoutýdenní hladovka, měsíční pojídání jablek nebo celoroční konzumace polévek vám rozhodně ke ZDRAVÍ nepomůžou..
  • 70/20/10 - tyhle čísla se v různých teoriích trochu liší, ale co je podstatné je to, že největší podíl na tom, jak vypadáte má to, co sníte. Přibližně 20% je potom cvičení a 10% genetika. Takže žádné výmluvy na to, že celá vaše rodina má pár kilo navíc, to jsou totiž pravděpodobně jen špatné návyky!
  • clean eating - "A co bych tedy měl/a jíst?". S jídlem je to pomalu na samostatný článek, ale až si zase budete připravovat oběd, zkuste myslet na tohle. Clean eating víceméně znamená jíst potraviny co nejblíže jejich přirozenému stavu. To logicky bude mnohem zdravější, než jakkoli zpracované a chemicky dochucené jídlo.. Začněte si vařit - když do googlu zadáte clean nebo healthy eating, najdete spoustu výborných receptů. Jak jsem říkala na začátku, tohle by neměla být dieta. Jídlo by vám naopak mělo chutnat a mělo by vám dělat radost! Vyhněte se všemu předpřipravenému, bílému pečivu - které vám nedodá žádné živiny, jen sníte spousty zbytečných kalorií a za chvilku budete mít hlad a dejte si pozor i na různé mussli a cereálie, protože i když se zdají být zdravou alternativou, často jsou to jen špatné cukry.. Důležité je také jíst hodně, protože pokud vaše tělo bude hladovět, nebude spalovat tuky a energii si bude brát ze svalů. A navíc hladověním zpomalujete metabolismus, což rozhodně nechcete. Doporučuji začít rovnou pořádnou snídaní!
  • voda, čaj, voda - zapomeňte na všechny slazené vody, limonády a hlavně se rozlučte s alkoholem. Naopak u sebe vždy noste čistou vodu, nebo neslazený zelený čaj.
  • cvičení - nemyslete si, že když jsem vám řekla, že cvičení je pouze 20% úspěchu, že se na něj vyprdnete. Díky pohybu na sobě změny zpozorujete mnohem rychleji, a to už je jiná, ne? Rozlišují se hlavně dvě důležité kategorie - kardio cvičení a posilování. Představte si třeba špíček na břiše. Díky kardiu - běhání, plavání, tancování.. - se zbavíte přebytečných tuků a posilováním bříško vytvarujete. Rozhodně tedy pro krásné bříško nestačí udělat 12365648 sedů lehů denně, ale nejdříve se musíte zbavit těch nashromážděných tuků - to jsme zpátky u jídelníčku a kardia. Aha!
  • HIIT - aneb high-intensity interval training je jednou z nejúčinnějších metod cvičení. Funguje na principu toho, že se při workoutu úplně zničíte a vaše tělo na to bude reagovat tím, že ještě dalších 24 hodin bude spalovat. Jo, třeba i když budete sedět u počítače a psát články :)). Existuje spousta různých programů, ale já můžu doporučit třeba cvičení od Jillian Michaels. Ona vás prostě donutí a věřím, že si ji zamilujete ;)! Začněte s 30 days shred ( stáhnete na uloz.to ), kde cvičíte každý den 30 minut - prvních 10 dní level 1, dalších 10 dní level 2 a posledních 10 dní level 3. Půlhodinku denně si najde každý ( a ve zkouškovém je to určitě dobré odreagování ) a věřte mi, že rozhodně uvidíte změny. Já se v lednu pořádně vrhnu na Body revolution!
  • stress - no stress! Většina problémů s postavou začíná právě ve vaší hlavě. Proto ještě než začnete přemýšlet o tom, že konečně změníte svůj životní styl, zamyslete se nad tím, co vás trápí. Většinou to stejně dříve nebo později vyplave na povrch!
  • motivace - největší motivací by pro vás mělo být to, jak moc chcete změnu. Pokud tohle chtít nebudete, půjde to těžko. Ale jsou tu i další motivace jako třeba o číslo menší džíny, hezké sportovní oblečení, plavky.. určitě už si něco vymyslíte!
  • najít si společníka - vám neskutečně pomůže! Pokud jako já žijete s rodiči, nejlepším společníkem vám bude mamka ( hned potom, co jí vysvětlíte, že nechcete hubnout, držet diety, ale změnit svůj životní styl na ZDRAVĚJŠÍ! ). Pomůže vám s nákupem, vařením a můžete se společně podporovat. My s mamkou teď často vaříme podle téhle kuchařky a můžu jedině doporučit. Samý mňamky!
  • váha není vše - přestaňte se vážit každých pět minut a zkuste to třeba každý týden. Ještě lépe ale uděláte, když se místo váhy zaměříte na centimetry - o ty nám jde především! Svalová hmota je totiž těžsí než tuky, proto když spálíte tuky a začnete posilovat, může se stát, že trochu přiberete na váze. 
  • je to zábava! - hlavní je, aby vás to bavilo. Dejte šanci Jillian, nevzdávejte to hned, ale pokud docvičíte level 1 a budete otrávení ( to, že se na další cvičení netěšíte, protože vás bolí celé tělo není ten případ! :D ), zkuste najít jiný sport, který vás bude bavit, možností je opravdu hodně!
Užitečné odkazy:
Jestli mi ještě teď někdo bude tvrdit, že to nejde, podívejte se na blog maminky Nikki - Moje Tělo - co ona se svým tělem dokázala za 8 měsíců je víc než obdivuhodné! Na blogu najdete i užitečné informace, tipy na cvičení nebo recepty.
Tumblr.com - je nekonečným zdrojem inspiračních obrázků a motivačních textů. Stačí hledat takzvaný fitblr, nebo hesla jako fitness, clean eating, workout motivation..
Další velká motivace - Losing it with Jillian nebo reality show The Biggest Loser
Kalorické tabulky - stránka/aplikace, kam můžete každý den naťukat svůj jídelníček, a když tam předem zadáte své "parametry" automaticky vám to vypočítá, kolik byste toho měli za den sníst. Je to hodně zajímavé, alespoň pro představu :).
Co vy a životní styl?
    source: Tumblr

  • It’s not a diet, it’s a lifestyle!! - (un)fortunately, you only have one body. That’s why, if you have specific visions, you’ll have to make a permanent change. Two weeks of starving, a month of apple eating or a whole year of soup consuming won’t help you lose weight in a healthy way and most probably you are going to gain a lot more back.
  • 70/20/10 – the numbers can vary in different theories. What is important is, that what you eat, has the biggest inflouence on how your body looks like. The next 20% is excercise and 10% is genetics. So no excuses! Maybe it’s normal in your family to have some extra kilos, but it’s mostly just because of bad habits!
  • Clean eating - Clean eating is simply eating foods as close to their natural state as possible. Foods that are highly processed or contain highly processed ingredients are not considered "clean" foods and are better when avoided ;).
  • Water, tea, water – forget sodas, lemonades and say bye to alcohol. Instead, always have water or sugar free green tea with you.
  • Exercise – don’t think, that when I said, that exercise is only 20% of success, you can blow it off. Thanks to the movement, you can see changes more quickly. There are two main categories – cardio and muscle training. Imagine your tummy, for example. Thanks to cardio – running, swimming, dancing… you get rid of extra fat. Thanks to training, you get the perfect abbs.
  • HIIT – „high-intensity interval training“ is one of the most effective methods of workout. You exercise 10-20 minutes at your max. and you body burns fat for the next 24 hours. Yes, even when you’re on your computer, writing posts like this one :)). I can recommend Jillian Michaels. She pushes you a lot, but I’m sure you’ll love her! Start with 30 day shred, where you do each level for ten days and trust me, you’ll see the results soon. I am going to start the „Body revolution“ in January!
  • Stress – no stress! The most of our „body issues“ starts in the head. Before you change your lifestyle, think about what’s bothering you. It’ll help you maintain.
  • Motivation – The biggest motivation should be, how much you want this. If this is not what you want, it won’t work! But there are other motivations, too. One size smaller jeans, nice sport clothes, swimsuit..i’m sure you’ll find something! 
  • Find a buddy – this will help you a lot! If like me, you live with your parents, your mum is your soulmate (right after you explain her, that you don’t want to just lose weight, but start living healthier!). She’ll help you with shopping, cooking and you can support each other. 
  • Weight is not everything – stop weighing yourself every five minutes and try it for example once a week. You’ll do even better if you focus on centimeters instead of kilograms. Muscles are heavier than fats. That’s why when you burn fat and gain muscles, you can even put on weight.
  • It is supposed to be fun! - so give Jillian a chance, but if after level 1 you don't feel that it is for you ( not because your body is sore from working out, that is obviously a good sign :D ), try to find something you will enjoy.
 What about you and lifestyle?  

66 komentářů

  1. skvele napsane a souhlasim, hlavne si nic neodpirat :) ja urcite nemam zdaleka postavicku jako vy holky, ale drzim se toho, ze mam proste jednou tydne cheat day a dam si, co chci a pak to zase balancuji a hlidam. Vyskrtavat z jidelnicku urcite veci na dobro totiz nikdy nevydrzi dlouhodobe :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek a s většinou souhlasím, taky se musím hooodně hlídat abych nějak vypadala :)

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý článek, se vším souhlasím a taky to dodržuju :)
    zrovna snídám domácí ovesnou kaši s banánem, mňam! není nic lepšího než pořádná snídaně :)

    OdpovědětVymazat
  4. No, ale co si budeme říkat, toužit po nedosažitelné postavě a být z toho smutný je nesmysl. Nejdůležitější je mít rád sám sebe, ať už ve velikosti 36 nebo 42. To je to hlavní, co mi letošní maraton zdravého životního stylu přinesl. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. taky se o zdravý styl zajímám, je to úžasný koníček :)
    váš článek se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  7. práve som docvičila piaty deň od Jullian, pijem Acidko a usmievam sa, takže veľmi dobre. :)
    super článok !

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek :)) Dneska jsem zrovna měla ovesnou kaši,podle toho, jak jsi říkala, že jí děláš :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jojo..přesně tak, naučit se jíst zdravě a chutně, abychom nestrádali. To je i moje filosofie :-) Smažená a těžká jídla mě ani nechutnají a je mi po nich nevolno, tělo se časem přizpůsobí a pozná, co je pro něj dobré a co ne :-)

    Mamou-stylove.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Úžasný článok ja som schudla už 10kg a fakt je to skvelý pocit urobiť ňieco pre seba

    OdpovědětVymazat
  11. Článek se mi moc líbí, je doplněný moc hezkými obrázky :) Jen bych měla připomínku k tomu cvičení.. Člověku, který teprve se změnou stylu začíná, a není zvyklý na pohyb a vůbec na pravidelnost, se nemůže hned doporučovat kardio, víš, co to pro něj musí být? Pro začátečníky je dobrý nejdřív třeba posilovací cviky, jezdit na rotopedu, sedy-lehy, dřepy, kliky a podobné cviky, a pak až se do toho dá nějaká ta pravidelnost, tak potom postupně teprve přidávat zátěž, a třeba i to kardio, ale na úplný začátek kardio nee :) Jinak nemám k článku žádné výhrady, jen bych se možná u jídla nezaměřovala až tak na jeho kalorickou hodnotu, spíš myslet na to, že by se čerstvá (syrová) zelenina měla považovat za druh přílohy, maso by se mělo jíst udělané na přírodno, žádné extra marinády, žádné extra kořenění, že by se mělo jíst 5x denně v malých porcích, ale ne v miniaturních jako pro vrabce, a jak si psala, vypustit bílé pečivo, sladké pečivo, nevěřit cereáliím a racio věcem, protože ty ve střevech a v žaludku naopak naboptnávají.. O hubnutí si toho chce buď hodně přečíst, nebo se bavit s někým, kdo s tím má zkušenosti, nebo zajít za výživovým poradcem, aby si člověk tělo nezhuntoval ještě víc :)

    OdpovědětVymazat
  12. Velmi pěkný článek! Určitě se nechám inspirovat.

    OdpovědětVymazat
  13. super článok :) Tiež sa chystám nahodiť sa do zdravého životného štýlu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Co si myslíš o cvičení ráno? Myslím tím jen např. pár dřepů a sedů-lehů + protažení, of course!? Jinak osobně ráda cvičím mezi 17. - 19. hodinou...
    Teď už to bude druhý rok, co jsem se rozhodla a šla si za tím. Ze začátku to bylo o ničem: pokus-omyl, strava stejná (i když ne nijak tragická), pak ale nastoupila Jillian (30 Days Shred), trochu lepší strava (před Vánoci...), najednou o 5 kg víc po Vánocích... Po Novém roce jsem si nastolila jako hlavní pití vodu, omezila jsem až jsem přestala kouřit, vzala jsem si příklad ze cviků s Jill + jiný pohyb, správné jídlo a po pár měsících -8 kg.
    Nyní: 44-45 kg/162 cm a hlavně LEPŠÍ POCIT! ;))*
    Bohužel na mě je prý ta změna dost vidět a nikdo se nechce do healthy-lifestyle připojit. :( Srabové!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cvičit by se mělo ráno, před polednem a odpoledne a "večer", s tím, že ráno, jak říkáš, jen protažení, a třeba série po 10 (10 dřepů, 10 sedůlehů) a v průběhu dne postupně přidávat na intenzitě + k tomu přidat i jiné cvičení (rotoped, švihadlo, atd.). Jinak dobrý úspěch, je to dřiná, která za to stojí :) já teďka po měsíci změněného životního stylu zhubla 5 kg :)

      Vymazat
    2. Na cvičení ráno existuje asi jako na všechno týkající se životního stylu milion rozdílných názorů. Já myslím, že je dobré se trochu protáhnout když vstaneš, dát si nějakou lehkou snídani a třeba půl hodinky/hodinku potom cvičit. Ale to samozřejmě asi nevyhovuje těm, kteří musí do práce nebo do školy ( skoro všem :D ). Takže si myslím, že tady platí takové to že "Jediný špatný workout je ten, který se nestal." :)).
      Jinak si přečti třeba tenhle článek: http://mojetelo.blogspot.cz/2012/10/kdy-je-nejlepsi-cvicit-kdy-jist-pred-po.html

      Vymazat
    3. To je krása... 44-45 kg na 162 cm? Moje kamarádka měla 44kg na 160 cm a musela přibrat minimálně 4kg aby se dostala z nezdravé váhy jelikož měla anorexii...
      Zajímalo by mě tvoje BMI

      Vymazat
  15. Ach Lucinko, ty mi úplně snad čteš myšlenky. Dřív jsem se hodně pohybovala, chodila do různých kroužků, jenže s přestupem na střední jsem všeho nechala, protože dojíždění a hromady učení + kroužky jsem prostě nezvládala. No a je to tak, že 4 roky se prakticky nehýbu, mám rozhozený stravovací režim, když mám nervy, jsem ráda, že do sebe nacpu jedno jídlo - prakticky mi nic nechutná, jídlo jím jen z donucení. Jediné co můžu jíst furt je popcorn :DDD - jak zdravé. Přesně jsem potřebovala nějaký inspirativní článek, kde mi někdo doporučí i nějaké cvičení atd atd. Díky moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! Zkus si znovu najít nějaký režim a uvidíš, že ti hned bude líp, i ten stres se potom dá zvládnout... Jinak popcorn je asi moje nejoblíbenější věc na světě!! Co si plánuju pořídit je stroj na popcorn, kam nasypeš jenom tu kukuřici a za pár minut z toho máš horkým vzduchem udělaný popcorn - takže zdravá varianta těch pytlíků do mikrovlnky :)).

      Vymazat
  16. Skvělý článek! Hodně lidí si myslí, že je to všechno o dietách, ale ne! Hlavně aby se člověk cítil dobře, jedl dobře. Hodně mých kamarádek prostě nechápu, jak můžu jíst tohle a tohle.. A když mi říkají, kolik toho jí ony, nebo co už vyzkoušely, je mi z toho někdy i do breku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PŘESNĚ! Myslím, že si to hodně lidí neuvědomuje a zbytečně se omezují a ničí si tělo, protože většinou po každé dietě naberou ještě o něco víc, než měli původně :((.

      Vymazat
  17. Panebožepanebože. Článek je to výborný, skoro jste mě nalákaly. Ale trochu mě vyděsil. To jsou teď do zdravé stravy všichni tak ujetí i ve skutečnosti? (vím, že zmiňujete i jiné aspekty zdravého životního stylu) Budu se asi muset začít stydět...kouření, kvanta alkoholu a svačinky v kfc... Jenže tohle je právě to, co mě dělá šťastnou. Asi umřu mladá (a dost možná tlustá), ale děsně šťastná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenech se vyděsit, jsou to jen rady :)). Ve finále stejně i tenhle proces vede k tomu, aby byl člověk spokojený sám se sebou a měl radost z každého dne!
      Jestli už svoje štěstí máš, tak ti mnozí můžou akorát závidět :)).

      Vymazat
  18. Parádní článek! Škoda že vždy mám období, kdy se opravdu snažím cvičit a jíst zdravě, ale pak mě o prostě přestane bavit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na to zkus jít pomaleji. Jís zdravěJI a hlavně najít nějaké cvičení, které tě bavit nepřestane - třeba nějaký týmový sport, tancování - něco, kde si uděláš kamarády.. ;)

      Vymazat
  19. wau, super článok. poriadne ma to namotivovalo, díky! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak teď bych si prosila tipy pro ty, co chtějí přibrat... (ne, není to boží být vyhublá a vypadávat z oblečení 34) :D
    To byl takový vtípek, váš článek je určitě dost poučný pro holky, co neví jak na to :) Já se budu snažit zase přibrat, a to musím svaly, protože tuky se mě nedrží ani když se cpu od rána do večera cukrovím a v hospodě si dám bůček (ale jinak jím zdravě nejvíc!).
    Krásný nový rok přeju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně si myslím, že pokud chceš přibrat, budeš na to vlastně muset jít hodně podobně a pomocí stravy a cvičení si vybudovat svalovou hmotu. Spíš ale doporučuji poradit se s nejakým odborníkem :)).

      Vymazat
    2. najlepsia rada ako pribrat je najst si priatela co rad papa :D u mna to trosku zabralo, nic rapidne ale uz nevypadavam z oblecenia, konecne si mozem kupit tricko S v Zare :) je to len o pravidelnosti (aspon u mna), castejsie jest a poriadne jedla nie sladke a blbosti ale plnohodnotne jedlo a menej pit pocas jedla - potom mas viac miesta v zaludku na jedlo

      Vymazat
    3. S tím přítelem to potvrzuji, celé roky jsem chtěla ztloustnout, aby mi jednou u doktorky nevyhrožovali různými ozdravnými pobyty, nelili do mě nutridrinky a podobně. A pak jsem se zamilovala, za těch dva a půl roku s ním mám pět kilo nahoře a konečně nejsem "průhledná". :)

      Vymazat
    4. Ani bych neřekla, můj přítel taky hodně rád jí, a dost, a já furt nepřibírám :D Za 4,5 roku furt nic. Možná tak kilo :D Ale snažím se!

      Vymazat
    5. Zkus zařadit Nutridrinky :)

      Vymazat
  21. skvělý článek, opravdu! :) já už si asi konečně stáhnu tu Jillian a po svátcích se na ni hned vrhnu ;)

    OdpovědětVymazat
  22. prepáč, ale mňa na tom vždy najviac baví, ako tieto články o jedle, zdravom životnom štýle a pod píšu dievčatá, ktorým väčšinou nie je skoro ani 18, max. 20. Ja som do 20 rokov vážila cca 50 kíl, metabolizmus som mala vynikajúci, cvičila som v podstate normálne, jedla som zdravo v rámci možností zdravo. Ako náhle som sa dostala nad 20 rokov, by som musela chodiť asi každý deň do fitka aby som mala takú postavu ako pred tým, nie som pribratá, ale moje telo nie je to čo bývalo. Cvičím, stravujem sa stále rovnako, dokonca ešte aj lepšie, no nie je to čo bolo. Ešte do toho začnú pracovať hormóny a je to. A nechodte dievčatá na mňa ani jedna s tým, že si mám vybrať vhodnú antikoncepciu, po všetkých tých operáciach sú zbytočné chemikálie posledná vec, ktorú v živote potrebujem.
    Takže je to určite aj o génoch, lebo do 20 som nemala žiadny problém, ako náhle sa mi začal organizmus upravovať som ako kópia mojej mamy a jej mamy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, máš pravdu, že je to i o genech, ale pokud geny porovnáváš ještě s jídelníčkem a cvičením, zase takovou váhu nemají. Jestli člověk není nemocný, rozhodně může svou postavu změnit. To je prostě můj názor.

      Vymazat
  23. Super článek :) Chtěla bych začít cvičit, ale ten soubor na uloz.to je zamčený :D :( nevíš jaké je to heslo? nebo je možný že stahuju něco jinýho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus tohle:
      http://www.uloz.to/xKiy8TK/jillian-michaels-30-day-shred-avi :))

      Vymazat
    2. Díky, díky moc :) už podle těch obrázků to vypadá že moje předsevzetí bude účinné :D

      Vymazat
  24. Skvělý článek! Díky za něj :)! Já se přiznám.. jsem hrozně líná uklízet nádobí po vaření :D.. vaření mě baví, ale to mytí a utírání.. ou ou.. to je kámen úrazu :(.. Navíc také bydlím ještě s rodiči a když vařím, tak všichni mají potřebu se mi v kuchyni motat a "radit mi" :):):D Nikdy nezapomene ani náš hafík - zlatý retrívr - který si vždy dokáže bez problémů lehnout mezi mě a sporák - prostě čím rušnější místo, tím lepší :D Ale i tak to zkusím příští rok :)

    OdpovědětVymazat
  25. veľmi pekný článok, úplný súhlas! ;) o všetko toto sa už dlho snažím :)

    OdpovědětVymazat
  26. Skvělý článek!
    Tak teda rozhodně musím souhlasit, že vaše postavy jsou na jedničku. Obě dvě jste krásně vysoké, máte štíhlé postavy a přitom je vidět, že to není kost-kůže, ale že máte i nějaké to svalstvo :)

    Maminka.. Je to tak :) Přesně tohle jsem mamce řekla, a už jsme se dostali přes smetanové omáčky s knedlíkem o víkendu ke grilované čerstvé rybě s lilkem, cuketou, řepou a brambory. A pokud k tomu chceme tatarku, uděláme si svojí vlastní s jogurtu, kyselých okurek a koření. A je to dobrota! My zase spolu ujíždíme na kuchařce ,,Velký dietní plán aneb 12 jídelníčků na celý rok", i když se tedy striktního vážení neřídíme, chuťově je výborná!

    OdpovědětVymazat
  27. ďakujem za inšpiráciu a najmä motiváciu! :-)))

    OdpovědětVymazat
  28. Mne treba nejvic pomohlo nasledujici- odzkousene lety praxe :)

    - zaradit pohyb do dne. Stahla jsem si Nike Training workout (app do smartphone), kde treba protahovani je patnactiminutove a da se podle toho v pohode cvicit doma i u televize :)
    - jak pises, kdo udela stopadesat sedu lehu denne a nepochopi, ze napred musi dietou shodit tuk, tak se ke svalum na brise nikdy nedostane
    - jist opravdu kazdy 2,5- 3 hodiny a nesidit svaciny. Snadno se tak zabrani naletum na lednicku.
    - cukry tak do 15:00, kdyz mate dost cukru dopoledne/rano, nebudete vecer umirat touhou po cokolade
    - cist etikety. Je to vopruz, ale kdyz zjistite ze 250 ml coly vyda za pulku obeda, je to narez. Stejne tak testoviny, musli a podobne.
    - vsechno co je "light" vyhodte. Tuk dodava temhle jidlum chut a kdyz tam neni, nahrazuje se to cukrem, v light vyrobcich je oproti tem normalnim i trikrat vic cukru.
    - ke kazdymu jidlu snist nejakou zeleninu. Hodne se mi osvedcilo vynechat prilohy, rsp. uvedomit si ze zelenina je taky plnohodnotna priloha.
    - celkem bezne uz pouzivam olivovy olej, prip. ryzovy olej (olivovy olej se nikdy nesmi dostat na bod varu, ztraci naprosto vsechny ziviny a je pak horsi nez obycejny, slunecnicovy).
    - jednou za tyden ta pulka pizzy nebo hamburger nikoho nezabije :)
    - vynechat z jidla tatarky, kecupy, zalivky, vypada to jakoze je to jen lzicka, ale udela to dost velkej rozdil na vaze za rok (klidne i dve kila)
    - najit si sport co vas bude bavit. Nema cenu chodit do posilovny, kdyz jste otraveni a netesite se tam.
    - mit svaly neznamena vypadat jako kulturistka, nebat se toho ze naberete svalovou hmotu. Hodte si do google treba "nike woman team" nebo "fitness model".
    - uzpusobit si vsechny tyhle rady k obrazu svemu :) nekomu proste pet ctverecku cokolady vecer udela lepsi sluzbu ve spalovani nez komukoliv jinymu.
    - i kdyz cvicite doma, cvicite, tzn. oblecte si sportovni obleceni, klidne i boty (cisty, samo) a berte to vazne.
    - psat si jidelnicek a poridit si vahu na jidlo, pokud opravdu chcete zhubnout, bez toho to proste nejde. Muzete se ke svym zaznamum i napadum na vareni vracet, hledat chyby nebo "jo, tohle fungovalo". Bez vahy pujde opravdi dietni jidelnicek slozit strasne tezko.
    - nedelat z toho vedu, nejlepsi recept je ten nejjednodusii: jist 5x- 6x denne, hybat se, neprejidat se.
    - najit si blog co vas bude bavit, treba : http://undressedskeleton.tumblr.com/

    kdyztak mi napiste na sinakra@gmail.com, kdyby ste nekdo chtel neco vedet, mam o tom nastudovany hory doly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc za komentář! Krásně doplňuje celý článek :))!!

      Vymazat
  29. super článok, práve pre mňa kedže si dávam také predsavzatie ja :)

    btw, budem veľmi rada keď si pozriete môj rozbiehajúci blog. každý nový komentár či člen ma veľmi poteší..najnovší článok: šťastný nový rok a poďakovanie
    somethinginthelife

    OdpovědětVymazat
  30. Thank you so much for the post! I feel really motivated!

    OdpovědětVymazat
  31. Klobouk dolů, úžasný článek ;)
    Já cvičím už přes rok, ale s přestávkami a moje velká slabina je jídlo :/ A tak začnu zase znova a budu se snažit to tentokrát opravdu dodržovat. Díky za tipy a inspiraci :)

    musliwithmilk.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Děkuju za článek!!! Už asi měsíc brouzdám netem a sháním nějaké "normální" video ke cvičení, abych ty svoje cviky trošku oživila no a dala jsem na Tvou radu, stáhla si cvičení s JM, nu a dneska už mám za sebou první "testování" :D Fakt super, dokonce ani sousedi si zatím nepřišli stěžovat, že jim skáču nad hlavou (obvykle jim vadí i odsunutí židle a už u nás zvoní:-)
    Takže díky ;-)Moc hezky napsané:-)!!!

    OdpovědětVymazat
  33. Skvělej článek,dneska sem konečně začla s 30 day shred:)

    OdpovědětVymazat
  34. Přesně tohle jsem potřebovala! Už dlouho si říkám, že se sebou musím něco udělat, ale byla jsem líná :D hledat informace k tomu, jak to udělat správně! Moc děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj, a na jak dlouho je to Body revolution? Máte ještě nějaký tipy na videa? Díky za odpověď. :)

    OdpovědětVymazat
  36. Zatím nejlepší článek co jsem u vás kdy četla! ;)

    OdpovědětVymazat
  37. Taky je dobré brát to trochu s nadhledem.. když se ze cvičení a stravy stane nutné zlo, není to nic moc a výsledky taky nejsou zas až tak skvělé.
    Např kdybych si nemohla dát s přáteli nějaký ten drink, nebo si občas dopřát babičinu svíčkovou, pěkně by mě to štvalo. Takže hlavně najít nějaký přijatelný kompromis a ono to nakonec jde :)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, chtěla bych se zeptat, co si myslíš o poruchách příjmu potravy. Mně přijde, že poslední dobou je trend "být hubená" a existuje mnoho lidí, kteří proto udělají cokoliv... Promiň, že o tom píšu, ale i ty se mi zdáš vcelku hubená...
    Pokud by někoho více zajímala tato tematika, zkuste idealni.cz :) Hezký den

    OdpovědětVymazat
  39. I all the time used to study piece of writing in news papers but now as I
    am a user of internet therefore from now I am using net for articles,
    thanks to web.

    Also visit my site; Buy hard knightHard knight facts

    OdpovědětVymazat
  40. Super inspirace, hned "po ranu" :) Cvicis jeste podle Kayly Itsines? Ty transformace z jejiho programu jsou fakt neuveritelne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Kayly jsem se bohužel moc daleko nedostala, bylo to na mě moc náročné. Ale určitě to budu letos zkoušet znovu :)).

      Vymazat
  41. Skvělý článek. 30 days jsem jednou zkoušela a nedopadlo to. Možná tomu dám ještě jednu šanci. :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Asi před rokem jsem dělala se sestrou 30 denní výzvu od J.M. , dokončily jsme ji úspěšně a teď zase přemýšlím že se do toho vrhnu znovu!:)
    Tohle je parádní článek..

    OdpovědětVymazat