Ahoj všichni, včerejším příspěvkem jsme ukončily dokumentaci další části našich prázdninových cest, a to dovolenou s rodiči, kterou jsme si moc užily a jsme rády, že se vám příspěvky líbily. Nyní jsme už týden každá na jazykovém kurzu, já ve Valencii a Niky v Nice. Trochu jsme se inspirovaly příspěvky Verči a postupně vám vše shrneme v podobném stylu.
♥♥♥ 
Hi everyone, so by yesterday's post we kind of finished another part of our vacation diary - traveling with our parents, which we really enjoyed and are glad you liked the posts too. Right now, we are on language courses, me in Valencia and Nicole in Nice and will tell you all about it!
Sobota/Saturday 20.7.
Naši odjeli s Niky do Nice a já jsem zůstala sama ve Valencii. Sbalila jsem si věci a v poledne se přemístila z našeho apartmánu do hostitelské rodiny. Bydlím u mladého páru, deset minut pěšky od školy a asi dvacet minut od pláže. První den jsem byla tak nemožná, že jsem ze sebe vymáčkla tak akorát "Sí" a "Gracias", ale rodina to vzala v pohodě a moc mě netrápili konverzací :D. Po večeři mě ještě vzali na ohňostroj na pláži, takže to bylo fajn.
♥♥♥ 
On Saturday my parents and Nicole went to Nice and I stayed in Valencia, packed my bags and moved to a host family, where now I live with a young couple, ten minutes from the school and twenty minutes from the beach. The first day was a little bit hard for me, because I couldn't say much more than "Sí" and "Gracias", even though I should, but the family is great and I think also used to this kind of behaviour, so they didn't force me to talk :D.
Neděle/Sunday 21.7.
Neděli jsem skoro celou strávila na pláži. Ráno jsem si koupila slunečník a spoustu ovoce, četla si a zjistila, že Španělé jsou vážně komunikativní národ, protože hned po chvíli mi jedna skupinka nabízela pivo a ať s nima jdu večer na party. Večer nám do rodiny přijel ještě jeden student, o něco starší kluk než jsem já, z Brazílie, tak jsem byla ráda, že nebudu muset chodit sama do školy.
♥♥♥ 
I spent almost all day on the beach. In the morning I bought a parasol, which was the best choice and also the best investment so far, and a lot of fruits and just relaxed. In the evening another student arrived to the family, he is from Brazil and is also staying for two weeks, so that is great, because now I don't have to go to school alone.
Pondělí/Monday 22.7. 
V pondělí byl můj první školní den a do školy jsem šla na 8:30, napsat si rozřazovací test. Ten byl kroužkovací, a měli jsme na něj vážně málo času, ale větší váhu asi přikládají malému pohovoru, u kterého se mě ptali na sourozence, prázdniny a co jsem se učila za gramatiku. Hodiny mám odpoledne a jsem ve stejné skupině jako můj spolubydlící, takže to je supr. Měli jsme docela hodně času, tak jsme se šli projít, od tří do sedmi potom škola. Od sedmi jsme šli na školou organizovanou city tour, což bylo fajn, protože jsme se seznámili s dalšími studenty, se kterými jsme potom šli ještě na večeři a do baru.
♥♥♥ 
Monday was my first day of school and we had to be there at 8:30 to write an exam and do a little interview with the teachers. That all went well and I found out that I will be having classes in the afternoon, so because I had a lot of time, I went to walk around with my roommate who has classes with me and after school there was city tour organised by the school, so we saw part of the city too, ate in a restaurant and went to a bar with other students.
The narrowest house in Valencia :).
Úterý/Tuesday 23.7.
Úterý dopoledne jsem zůstala doma a vyřizovala e-maily a tak, protože jsem si chtěla dát pauzu od sluníčka, což byl docela dobrý nápad. Po škole jsem se šla se spolubydlícím projít na promenádu k pláži a po městě a nakonec jsme si dali večeři v jedné z místních restauraci.
♥♥♥ 
On Tuesday morning I stayed at home, because I didn't want to go to the beach again and be on the sun. So the main program was after school, when me and my roommate walked by the beach and ate in one of the local restaurants.
Pokračování příště, ať to není tak dlouhé a máte se ještě na co těšit :). Hezkou neděli!
Stay tuned for more! And have a nice Sunday everyone!
FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / ASK.FM

36 komentářů

  1. Mňam, to vypadá dobře. Co to je za dobrotu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Místní "specialitka" :D. Brambory s vajíčkem a salámem ;).

      Vymazat
  2. Dobrý článek, ráda to čtu.

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý článek, taky bych se chtěla něčeho takového účastnit, zní to vážně skvěle)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, jsi ve Valencii se Student agency? :) já tam jedu na jazykový pobyt za 3 týdny, tak se mi tvoje posty akorát skvěle hodí :))

    OdpovědětVymazat
  5. Takové články mě baví :)

    http://style-and-smile.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. koukám, že si to vážně užíváte :)
    tinyinworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. páni, tak to je super! to bych si já netroufla, sice se španělsky učím už dva roky, ale taktak složím nějakou větu :D jinak tento typ článků je super, dobře se to čte :)

    OdpovědětVymazat
  8. jů, musíš se mít skvěle! :) krásné fotky, užívej si to i dál :)

    OdpovědětVymazat
  9. Parádní článek! jen s tím pokračujte ;) A závidíme vám holky :)
    K&M
    c0ffeeparadise.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. pekné fotky :) musí tam byť uzasne!

    http://sandra-wardrobe.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. Úžasné fotky!!!
    Určitě si naplno užíváte!

    OdpovědětVymazat
  12. Já tyhle příspěvky zbožňuju... kéžby jste cestovaly celoročně!♥

    OdpovědětVymazat
  13. Je zaujímavé čítať ako asi tak prebieha prázdninový jazykový pobyt. Že sa učíš španielčinu, to ti celkom závidím - snáď sa na to už aj ja konečne odhodlám. Mimochodom fotky sú tiež veľmi pekné, užívaj slniečka a krásnej krajiny :-)
    http://written-letter.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělý článek, užívej si to!! :)
    http://mijacek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. tak si to co nejvíc užij! :)
    a ten ohňostroj vypadá nádherně! :D

    OdpovědětVymazat
  16. užívejte i nadále :-)Fotky jsou krásný!!:-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj holky, vaše fotky jsou úplne skvěle! Vím, ze mi asi ne odpovíte, ale i tak se zeptám:) Kde na to všechno berete peníze? Platí to rodiče a nebo mate nějakou brigádu - taky bych chtěla takhle cestovat, ale finance mi to nedovolí:( Jen tak dal, je to tu skvěle a chodím sem každy den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc, peníze jsou ale osobní záležitost a takové otázky na blogu rozebírat nechceme :).

      Vymazat
    2. Chápu, jen mě to zajímalo, jestli třeba neznáte nějaký tip na dobrou brigádu:)

      Vymazat
  18. miluju vaše cestovatelské články!!:)

    OdpovědětVymazat
  19. It looks so awesome!!! I wanna go!
    http://www.frenchinlosangeles.com/

    OdpovědětVymazat
  20. to jsem tady jediná, kdo chce vidět Brazilce? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, když mně je blby ho davat takhle veřejně na internet :).

      Vymazat
    2. Nejsi, taky mě to hned napadlo :D :D

      Vymazat
  21. dobrý nápad si to takhle psát a vofot nam brazilce :)

    OdpovědětVymazat
  22. Moc hezký článek! Vypadá to skvěle, užijte si to! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Looks like you had such a fun time, and what a pretty place! Those fireworks look incredible too! Also, those dresses are gorgeous!

    Francesca

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj :)vypadá to úúúžasně, chtěla bych se ale zeptat jak sháníte (přes co nebo koho) jazykové pobyty, chtěla bych taky jet ale vůbec nemám představu kde se poohlídnout po nějakém kde se něco naučím :)

    Kačka :)

    OdpovědětVymazat