Čtvrtek 1.8.
Jeden z nejakčnějších dní ve Valencii vůbec. Dopoledne jsem šla jako vždy do školy a odpoledne jsme s kamarádkou vyrazily do Oceánografického muzea. Je to snad jedno z největších muzeí tohohle typu v Evropě a musím říct, že jsme si to moc užily. V areálu je hned několik akvárií, každé věnované určitému oceánu/moři a živočichům v něm žijících. Výlet do Španělska by asi nebyl kompletní bez návštěvy vystoupení flamenca, a proto jsme se ve čtvrtek večer s kamarádem a jeho spolubydlící na jedno vypravili. A bylo to prostě úžasné, tolik energie, tance a skvělé živé hudby už jsem dlouho pohromadě neviděla, jestli vůbec někdy.
Pátek 2.8.
Pátek byl ve škole trochu smutný, protože pro čtyři z nás to byl den poslední, takže nechybělo společné focení a loučení se. Odpoledne jsem se šla na chvilku plácnout na pláž a večer jsme šli s kamarádama na společnou večeři do tapas baru a na drinky. Objevili jsme „panákový bar“, kde nabízeli asi 50 různých panáků, ale s takovou show, že jsem to ještě neviděla. A poprvé jsem pila a zároveň na baru grilovala marshmallowny! :D
Sobota 3.8.
V sobotu dopoledne jsem vyrazila do města nakoupit nějaké dárečky pro rodinku a kamarády a ve všem to spěchu jsem zapomněla, že jsem se ještě chtěla podívat na býčí arénu zevnitř. Takže teď musím brzo zpátky! Obědvala jsem s rodinou a připravili mi tu nejlepší paellu, kterou jsem kdy jedla. A večer jsem ještě koupila pár blbůstek na promenádě a vyrazila na party na pláž.
Neděle 4.8.
Poslední den, poslední slunění na pláži, poslední loučení s kamarády a poslední posezení s rodinkou. Teď, když píšu tenhle článek jsem už na letišti a čekám na let, který má zatím čtyři hodiny zpoždění. Když vy to čtete, už jsem vesele doma, cpu se nějakým výborným jídlem od maminky a vymýšlím další plány na prázdniny.
Děkujeme všem za milé komentáře! Abych tedy naše cestování trochu shrnula, všechny informace o Surf-tripu najdete na webových stránkách surf-trip.cz, o tom, co jsme navštívili v rámci rodinné dovolené v jednotlivých článcích a pro více informací o jazykových kurzech čtěte dál.

Určitě existuje velké množství agentur, které pořádají jazykové kurzy do různých zemí a za různé ceny a budeme moc rády, pokud se o vaše zkušenosti podělíte s námi a ostatními v komentářích. Je to zajímavé téma a hodně z vás to může usnadnit rozhodování.
My jsme na kurz jely přes Student Agency, protože už jsme s nima byly dřív a vždy jsme odjížděly spokojené, stejně jako tentokrát. Nabídku a více informací o cenách a zemích, do kterých můžete jet najdete na www.jazykovepobyty.cz . Obě jsme bydlely v rodině, protože myslíme, že je to skvělá cesta jak se trochu víc seznámit s kulturou, ochutnat místní jídlo a trénovat jazyk. Většinou to funguje tak, že rodina vám připravuje snídani a jedno hlavní jídlo podle toho, jak se domluvíte. Běžný kurz znamená 20 hodin vyučování týdně, ale můžete si zvolit i intenzivní, který jich má víc, nebo například chodit na doplňkové hodiny jako je kultura. My jsme měly základní kurz, tedy každý den 4 hodiny, a protože jsme jely jako dospělé, zbytek dne jsme si mohly dělat co jsme chtěly. (Když jsem byla jako "dítě" v Anglii, byl pro nás připravený program od rána do večera, ať už hry ve škole, výlety, nebo nějaké dílny.) A co se týče úrovně, spousta studentů tam jela s tím, že uměli Španělsky tak akorát "ahoj", takže kurzy jsou jak pro začátečníky, tak pro pokročilé. Snad jsem zodpověděla všechny vaše otázky, ale pokud je ještě něco, co by vás ohledně kurzů zajímalo, určitě se ptejte v komentářích :).
FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / ASK.FM

32 komentářů

  1. Achjo a je to u konce už nemám co sledovat:(:D Krása to byla holky <3

    OdpovědětVymazat
  2. nádherné fotky, tyhle cestovatelské posty mě nejvíc bavily :)

    OdpovědětVymazat
  3. úžasné fotky <3 Hned bych do toho mořského muzea šla :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, stejně jako všechny cestovatelské články :))
    Musela to být skvělá zkušenost, a ty tapas bych si dala hned :D A panákový bar taky nezní špatně..:D

    OdpovědětVymazat
  5. Taky je mi líto, že je to poslední příspěvek z cest ;) Každá den jsem vyhlížela nové příspěvky. Holky, váš blog je parádní, líbí se mi čím dál víc. Super že nedáváte jen outfity, ale i zážitky z cestování. Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow super post!! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný fotky z mořského světa, tyhle místa miluju :)
    MalaMacanda

    OdpovědětVymazat
  8. vážně nádherné fotky :) moc hezky se na to koukalo :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tyhle posty z cest jsou vážně super! Jsou vidět jak vaše skvělé outfity, tak i to krásné prostředí kde jste, jídlo, lidi, architektura no prostě všechno! I přes to jak vám to trochu závidím bych to brala pořád, ať už pojedete kamkoli, postujte to! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Úžasné fotky!! Moc vám oběma závidím. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tie fotky sú nádherné :)
    http://www.dominikababnicova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. oceánografické mi pripomína budapeštianske trepicarium,predpokladám však že vo valencii je väčšie :)

    http://cestchic-magazine.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  13. It makes me want to go!!! the pictures are so nice!

    OdpovědětVymazat
  14. U fotek z toho mořského světa se člověku úplně tají dech, hned bych tam vyrazila :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2013/08/prazdninova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  15. Najkrajšie fotky , vždy som si ich rada pozerala :) ďakujem za inšpiráciu a možno nabudúci rok tiež skúsim :)
    http://keepcalmanddowhateveryouwant.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  16. Omg your pictures look absolutely incredible.iy looks like you had such an amalgamation amazing time From the dolphins to the spanish dancers looks pike you had such a blast ish i was there
    Answer the age old question: Prints Vs Neautrals on my blog xo

    OdpovědětVymazat
  17. Máš opravdu úžasné fotky! :O miluju 'svět', který se skrývá pod hladinou :) Takové muzeum mě opravdu láká a věřím, že sis celý kurz užila!:)

    http://www.verkustkovaspace.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. budú mi tieto príspevky chýbať. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Nádherné fotky!!! Tyhle články z cest byly super! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tie fotky sú božské. :)
    http://fashionbynitaxxx.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  21. Doprava je vždy vlastní, holky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To záleží na tobě. Můžeš si ji nechat zařídit agenturou, ale většinou to vyjde levněji, když si to člověk najde sám :).

      Vymazat
  22. To je takova parada. :) Ja letos byla v NY na kurzu a musim rict, ze jsem nad miru spokojena. ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  24. hlavne ze se vam libilo.Ja jedu pristi rok,Londyn a Pariz :-)
    Fotky mate dokonale :-)!!!

    OdpovědětVymazat
  25. Můžu se zeptat jak je to s tou dospělostí? Myslím tím, jestli za ''dospělého'' může počítat i neplnoletý a tím pádem mít i takovýto režim :)

    OdpovědětVymazat
  26. Skvělé fotky!
    Takovéhle kurzy jsou na zlepšení jazyka určitě super. Mně dal hodně třeba Erasmus, byla jsem jen v Německu, ale za půl roku jsem naučila tolik, co bych se tady asi nikdy nenaučila a odjížděla jsem s tím, že jsem uměla pozdravit a představit se. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Můžu se zeptat,kde jsi byla na kurzu v Anglii?

    OdpovědětVymazat