Mám ráda věci, které mi nějakým způsobem usnadňují život. Popravdě, existuje někdo, kdo ne? Proto bych vám dnešním článkem chtěla představit epilátor Braun Silk-épil 7, který jsem mohla vyzkoušet a ráda bych se podělila o své zkušenosti, pocity a problémy s epilací.
 Holení celkově je velmi citlivé téma, ale mám pocit, že k módě a životnímu stylu patří a hlavně mě zajímají vaše zkušenosti a tipy.
Já epilátor používám již několik let. Teda, používám.. spíš bych řekla, že jsem se vždy párkrát za rok vyhecovala k tomu onen mučící nástroj zapnout :D. Doteď to byl Braun Silk-épil Xpressive a ano, asi trochu přeháním, citlivka, zas tak šílený to není, ale bolí to. A jak to bolí, tak to docela trvá. Ale výsledek za to stojí. Každá slečna si asi dokáže představit tu pohodičku si tři týdny nemuset holit nohy.
Silk-épil 7 je již velmi multifunkční přístroj a jeho výměnné hlavy poskytují několik možností využití. Klasická epilační hlava odstraní chloupky i s kořínky, což vám zaručí hladké oholení po dobu dvou až čtyř týdnů. Peelingový kartáč zjemňuje pokožku a až na obličej ho můžete použít téměř na celé tělo. Mně se nejdříve zdál docela tvrdý, ale na mokrou pokožku je to ve finále příjemná masáž.
Holící hlava vám nahradí žiletku a doporučuje se používat hlavně na citlivé oblasti, kde si netroufnete s epilací. Jinak v balení najdete ještě dva nástavce na epilaci, jeden pro citlivou oblast a jeden pro obličej, ale ty jsem ještě nezkoušela.
Hlavní rozdíl mezi mým starým epilátorem a Silk-épil 7 je ten, že se dá používat i k mokré epilaci, tedy ve vodě. Byla jsem hodně zvědavá na to, jestli to bude nějaký rozdíl a je to tak obrovský rozdíl, že už epilátor nasucho nikdy nepoužiju :D.
Až s přístrojem polezete do vany, hlavně se ujistěte, že je vytažený ze zásuvky. Je to trochu divný pocit koupat se s něčím elektrickým, ale vše jsem v pořádku přežila a můžu vám to jedině doporučit. Epilace téměř nebolí, zabere asi tak čtvrtinu času a myslím, že za čas se s radostí se svou žiletkou rozloučím úplně.
Na závěr bych se s vámi chtěla podělit o svůj jediný problém s používáním epilátoru a tím je zarůstání chloupků. Vždy po nějakém čase se mi (pouze na pravé noze :D) začnou objevovat zarostlé chloupky a často z toho pak mám flíčky na nohou. Nevíte někdo, co by se s tím dalo dělat? Dělá se vám to také? Zkoušeli jste vůbec epilátor? Bolí vás to? A dáváte přednost suché nebo mokré epilaci?
Epilátor jsem dostala k testování v rámci soutěže s Braun, kterou najdete na brauntestovani.jenprozeny.cz a jedna z vás má možnost epilátor vyhrát a také vyzkoušet. Stačí jen zaslat fotku vašich sexy nožek! Tak hurá do toho!
FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / ASK.FM

31 komentářů

  1. Obecně s epilací mám stejnou zkušenost. Vždy mi začnu chloupky zarůstat, proto už pouze depiluji.

    OdpovědětVymazat
  2. Braun Silkepil 7 mám taky a nic jiného už nechci! Konečně udělali bezdrátový epilátor a do vody! Pro chlapy jsou takové holící strojku už dlouho, nevím na co čekali :-).
    Epilace ve vodě nebo pod tekoucí sprchou je paráda, bolí minimálně. Epiluji jednou týdně už víc, než rok a s žiletkou se to nedá vůbec srovnat.
    Se zarůstáním mám taky problém. Mám takovou fintu, že jednou týdně epiluji a jednou za 14dní použiju žiletku. Chloupky jsou pak ostřejší a nezarůstají tolik do kůže, jako když jsou jen oslabené z epilace.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám BRAUN Silk-epil 7 Xpressive 7681 kupovaný vloni za téměř 3 tisíce korun a za mě je to tedy neskutečně předražený krám! :-( Naprosto souhlasím s negativní recenzí z 27. srpna 2012 (a to jsem holič-začátečník a chloupky mám podle mě docela silné) zde: http://epilatory.heureka.cz/braun-se-7681/recenze/?s=3#reviews .
    (15letý Braun mé mámy odvede nesrovnatelně lepší práci a rychleji.)
    Michaela

    OdpovědětVymazat
  4. Mám taky Braun Silk-epil nevím jaké číslo ale není do vody. Jak dopadl? Leží doma v šuplíku. Nejdřív jsem si ho nemohla vynachválit,ale já jsem naprostý magor do úplně hladkých nožiček a epilátor mi to nikdy nesplnil,navíc mi začly zarůstat chloupky. Jo je fajn neholit si nohy třeba 3 týdny ale dokonalého výsledku s tím prostě nedosáhnu...

    OdpovědětVymazat
  5. Já se k tomu nedokopu snad nikdy :D bojím se bolesti :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Na zarůstání je super klasická lufa, musí se ale denně drbat nohy, aby se póry úplně neuzvařely :(
    Mně zarůstají ty potvory jen na holeních, kde to je nejvíce vidět no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, mně taky jen na holeních, a ještě jen na pravé noze :D.

      Vymazat
  7. Pro mě naprosto nejhorší způsob zbavování chloupků. Naprosto mi nevadí bolest, ale to že některé chlupy se přetrhnou a ty malinké světlé ani nezachytí. rozhodně stokrát lepší efekt s žiletkou i za cenu každodenního holení

    OdpovědětVymazat
  8. zarůstání je pro mě velkou nevýhodou a sama také nevím, co s tím, opravdu to nevypadá hezky. a na druhou stranu holit se pořád žiletkou mě nebaví.

    OdpovědětVymazat
  9. Vyzerá zaujímavo!

    OdpovědětVymazat
  10. ta bolest! je to hrůza ! poslední dobou jsem zkoušela voskové pásky, hlavně proto, že je to rychlejší, ale když tak čtu tohle... to vážně nebolí ? :D

    OdpovědětVymazat
  11. Doma mám přesně tendle epilátor. A z vlastní zkušenosti vám, že se dá dosáhnout dokonalého "hladkého" výsledku! Jen musíte vydržet, protože po cca čtvrtém použití tohoto epilátoru už jsou nohy dokonale hladké. Nejde to hned, protože chloupky nerostou najednou a tím pádem je nelze najednou vytrhat, ale jak řikám, cca po 4 použití strojku bez holení jsou nohy hladké.
    Co se týče bolesti, tak mě to i v té vodě bolí, ale rozhodně méně, než na sucho. Horká voda lehce otevře póry a chloupky jdou snadněji ven.
    Jinak mohu doporučit i voskové epilace. Na napařené nohy je to možná ještě menší bolest než s tímto super strojkem ve vodě. Ale je to individuální.

    OdpovědětVymazat
  12. Epilátor nepoužívám, jednou jsem ho zkusila u kamarádky a prostě jsem to skoro nevydržela, ale asi bych se do toho pustila, přeci jen, už je to dlouho. :)

    ZAROSTLÉ CHLOUPKY
    na zarůstající chloupky mi pomáhá pinzeta. zní to šíleně a bolestivě, ale vlastně to tak příšerné není. Koupila jsem si špičatou (né jako nůž! :D) a s tou to jde. trochu to zezačátku bolí, ale když si to potom rychle pohladíte, či jak to vysvětlit, je to v pohodě.. a potom si to vždy mažu Balea krémem na tělo, aby se mi nedělaly stroupky nebo snad něco takového.. I když se mi to ještě nestalo, Bohu díky. :)

    smile-la.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Značka Braun je podle mě nejlepší na epilátory :)

    Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. epilátor používám několik let a bolest postupně přešla. teď už mě bolí jen obzvláště citlivá místa. chloupky mi zarůstaly také, ale spíše z depilace voskem. nepomohla ani pinzeta, protože mi po ní zůstávaly jizvy. dvakrát jsem šla na laserovou depilaci a po ní mi zarůstat úplně přestaly! počet chloupků se taky snížil ;)

    OdpovědětVymazat
  15. musela jsem se sakra smát větě 'pouze na pravé noze' :DDDDDDDDD
    jinak já jsem cíťa, takže by mě to bolelo, a navíc na takovou srandu ani nemám peníze, radši si pořídím jiného :) takže zůstávám u holítek :)

    OdpovědětVymazat
  16. reklama se ti povedla :)

    OdpovědětVymazat
  17. Když mám čas, tak si nohy taky epiluju. Je pravda, že pak tak po týdnu mě začnou nožky na některých místech svědit, a přišla jsem na to, že to mi zarůstají ty chloupky. Poradím asi jenom pravidelný peeling.

    OdpovědětVymazat
  18. no já asi radši budu dál holit aji to je rychlejší

    OdpovědětVymazat
  19. již delší dobu uvažuji o koupi nového epilátoru, díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. taky mi zarůstají.. a bylo to hodně v době kdy jsem si nohy epilovala skoro každý týden (at mi nikdo neříká, že mu nohy vydrží oholené dýl než týden, to je prostě blbost...) no, ted to kombinuji s žiletkami a je to lepší. Epiluji se třeba jednou za dva měsíce a mezitím používám žiletku ;) a taky mi pomohlo koupit si v lékárně dezinfekci. nohy si před holením vydezinfikuji, a po holení taky. Nevím jakou to bude mít odezvu při té vodě ale tak.. :) No a kdyby se ti tohle nelíbilo tak jsem někde četla, že po oholení máš použít pánské mléko po holení ;) ale to mi nic moc neudělalo

    OdpovědětVymazat
  21. Já vždy před epilací použijí peeling a poté epiluji. A vždy večer masíruji nohy kartáčem a v pořádku, také používám dětský pudr a musím říct že jsem velice spokojená. Ta doba kdy se nemusím starat o to jestli si oholit nohy nebo né, super :-) i tříšla jsou v pořádku, jen si netroufnu na podpaží :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Dlouho, dlouho už o epilátoru přemýšlím. A dlouho asi ještě budu. :D Snad se jednou fakt dokopu si ho pořídit.

    OdpovědětVymazat
  23. Epilátor používám asi tak jako ty, vždycky to chce trošku hecu, jinak žiletku. Můj se bohužel ve vodě používat nedá (je už pár let starý, taktéž Braun), ale je to fajn zlepšení. Že vytrhávání ve vodě nebolí dá přece rozum, proč se asi podřezávají žíly ve vodě, hm? ;) :D K těm zarostlým chloupkům - celkem pomáhá peelingovat si nohy, já používám vlastní směs - cukr krystal zaleju trochou sprchového gelu a zamíchám, vznikne taková kašička. Tak vyzkoušej, třeba ti to pomůže.

    OdpovědětVymazat
  24. Not at all like shaving getting an electrical or direct razor, which cuts your hair additional close to the highest point of the face, an epilator grabs all locks and draw it along at the genuine. The Epilators World

    OdpovědětVymazat
  25. An epilator is an electrical gadget that will help evacuating your hair by taking hold of it and hauling it out.best hot air brush for thick hair

    OdpovědětVymazat
  26. Nejsem si teda moc jistá, že by epilátor mohl poskytnout nějakou příjemnou masáž. Já chodím na Thajské masáže a s nimi se to určitě nedá vůbec srovnat. Jedině tam si dokážu maximálně odpočinout.

    OdpovědětVymazat