Nedávno jsme na téma módních trendů přednášely v Centru Černý Most a dnes se s vámi chceme o ty klíčové podělit i na blogu. Co se tedy bude nosit letos v zimě a na podzim?
Few weeks back we've had a little workshop about fashion trends in Centrum Černý Most and today we want to share the key point with you. What are the trends for this year's fall and winter?
TVARY! Velkým trendem jsou oversized kabáty, nejlépe výrazná zaoblená ramena. Když už v kabátu v zimě budete trávit celý den, proč nezvolit něco výraznějšího?
SHAPES! One of the biggest trends of this season are oversized coats, especially round shoulders. Since most of your clothes will be covered by your coat whole winter, why don't make it a statement?
As seen on: DKNY, Proenza Schouler, Gucci, Balenciaga, Alexander Wang..
TVÍD! Tvrdý společenský materiál, který se díky Coco Chanel dostal i do dámských šatníků se letos v hojné míře objevil na přehlídkách těch nejznámějších módních designérů a kombinacím se vážně meze nekladou!
TWEED! Hard, masculine fabric feminized by legendary influence of Coco Chanel took over the shows this year and there is unlimited amount of different combinations you can choose from.
As seen on: Chanel, Rag & Bone, Tommy Hilfiger, D&G, Lanvin
BÍLÁ! Není divu, že bílá je jednou z největších inspirací pro zimu 2013. Zkuste vytvořit monochromatický look, nebo bílou skombinujte s béžovou.
WHITE! Almost every winter, white is the trend and this yeae is no exception. Try to wear all white monochromatic look, or combine it with beige.
As seen on: Isabel Marantt, Valentino, Celine, Elie Saab, Nina Ricci
EXOTICKÉ KOŽICHY! Tenhle trend asi nebude pro každého, ale pokud máte rádi kožichy, zkuste tentokrát něco výraznějšího, dvojbarevného, nebo dokonce tříbarevného.
EXOTIC FUR! This trend is not going to be for everyone, but if you like furs, try something more exotic this time. Two-toned or tricolor would be just perfect.
As seen on: Emilio Pucci, Fendi, Roberto Cavali, Versace, Kenzo
TMAVĚ MODRÁ! Tmavě modrá je pro tuto sezónu novou černou. Barva, kterou jako první představilo Britské královské námořnictvo bude vypadat skvěle s neutrálními barvami, červenou nebo růžovou. Pokud si troufnete, můžete vytvořit outfit modrý od hlavy až k patě.
NAVY BLUE! This season, navy blue is the new black. Color, introduced firt by the British royal navy will look great combined with neutral colors, red or pink. If you dare, you can wear it head to toe.
As seen on: Chloé, Celine, Elie Saab, Nina Ricci, Paul & Joe, Jil Sander
PÁNSKÝ STYL! Trend, který se v různých mírách opakuje téměř každou sezónu, je pánský styl. Využijte ho například na kabátu, košili, kalhotech... ale nezapomeňte outfit vždy doladit něčím ženským. Například obujte vysoké podpatky, přidejte šperky nebo aspoň naneste výraznější rtěnku.
TOMBOY! This trend seems to repete almost every season. This time you can use boyish cuts of coats, shirts or for example trousers... but don't forget to always keep it at least a little feminine. Wear heels, jewellery or red lipstick.
As seen on: Maison Martin Margiela, Emilio Pucci, Giorgio Armani, Ralph Lauren
TARTANOVÁ KOSTKA! Vzor, který vznikl na skotských kiltech se tuto sezónu rozšířil na snad každý druh oblečení. K sehnání jsou šaty, kalhoty, košile. Buď můžete jít tou bezpečnou cestou a vzít si k tartanu už jen jednoduchý zbytek outfitu, nebo do toho skočit po hlavě a namixovat je dohromady.
TARTAN! The pattern, known from scottish kilts spread into almost any piece of clothing. You can see tartan dresses, pants, shirts. You can go the safe way and keep the rest simple or jump headfirst into it and mix patterns.
As seen on: Stella McCartney, Louis Vuitton, Versace, Givenchy
PASTELOVÉ KABÁTY! Není nic depresivnějšího než podzimní ráno v ulicích plných černých a šedých siluet. Pořiďte si tento rok barevný kabát v pastelové barvě a uvidíte, že zvednete náladu nejen sobě ale i ostatním lidem z vašeho okolí.
PASTEL COATS! There is nothing more depressive than cold mornings in the streets full of black and grey silhouettes. Try to wear a pastel couloured coat this year and you will see, that you will lighten not only your mood but even the mood of other people around you.
As seen on: Céline, Victoria Beckham, Carven, Gucci, Sonia Rykiel

Jaký je váš oblíbený trend? // What is your favourite trend?
FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / ASK.FM

14 komentářů

  1. Kostka a ty úžasné maxi kabáty! :) akorát se obávám, jak to zase některé české umělkyně zkombinují dohromady...

    Zvu Vás na svou giveaway: KLIK

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně připravené:-)

    http://www.changingroom.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Je to super, ale ty exxotické kožichy...brrr. Nemám to ráda :)

    OdpovědětVymazat
  4. kožichy mmmmmm ♥♥ hrozně chci na zimu sehnat jeden v bílé !

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi pekný post, v ktorom si naozaj zhrnula nepochybne to naj zo súčasných trendov :)

    www.bluechicberry.piligin.com/neutral-beige

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny tyto trendy jsou mi blízké, takže já jsem ve svém!<3

    OdpovědětVymazat
  7. super přehledový článek (y) :)

    http://sweetchillibyhana.blogspot.cz/

    http://sweetchillibyhana.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to vypadá zajímavě! :) Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  9. kdybych se měla řídit jen módním diktátem, tak vypadám jak strašák a ještě je mi zima :D

    OdpovědětVymazat
  10. Růžový kabát mám a je nej!

    OdpovědětVymazat