Externí nabíječka je podle nás úplně skvělý vynález. Samy jsme online téměř celý den a často pracujeme z telefonu, proto je pro nás skvělé mít možnost nabíjení telefonu třeba i jen tak v kabelce. Tahle nabíječka Coolpad Big Boy nám telefon nabije až 5x a k tomu i hezky vypadá. A jeden z vás ji může dnes vyhrát!

Stačí, když nám do komentářů napíšete, co si myslíte o té dnešní době. Zda máte telefon také stále u sebe, nebo se naopak bez telefonu v klidu celý den obejdete :). Opravdu nás to zajímá!

Hodně štěstí!

Vyhrává: art.ofClare@seznam.cz

1 062 komentářů

  1. Je mi smutno, když vidím jak všichni čučí jen do té elektronické krabičky. Na každém kroku jich každý den potkám kolem 50. Já také samozřejmě někdy potřebuju něco v telefonu, ale rozhodně na něm nejsem pořád. Většině těch lidí utíká život mezi prsty a to je docela smutné. Já upřednostňuji osobní kontakt a z očí do očí poznáte jak se zrovna ten člověk cítí a můžete na to zareagovat a to v SMS zprávě neuvidíte.
    E-mail: hanka.fafilkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct, že mě dnešní doba strašně trápí. Připadá mi smutné, kolik věcí si necháváme uniknout před nosem díky tomu, že máme "zapíchnuté" oči do mobilů a tabletů. Do toho data, nebo všudypřítomná Wi-Fi a onen největší zabiják času, tedy Facebook. No prostě vražedná kombinace! Ale třeba zrovna iPad je věcička, která mi moc pomáhá ve škole a se psaním blogu, takže tu hodnotím velice pozitivně :-)
    hana.hanigerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel mám mobil stále u sebe, ale kdyby to bylo nutné, tak ho oželím :) linda@stejskal-cz.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že doba, vždy nějaká byla a bude, že jde spíš o to jak si to každý z nás nastaví. Já sama za sebe můžu říct, že telefon, nenosím všude sebou, někdy jdu občas někam na krátkou chvíli, z které se stane dlouhá a není zbití :-D , i když bych ze zdravotního hlediska měla mít telefon po ruce , občas zapomenu. Nejhorší problém je, když jsem někde venku mám ho u sebe a je vybitý a zákon schválnosti je , že když je telefon vybitý nejvíc ho potřebujete :-)
      IviaHrbacova@seznam.cz

      Vymazat
  4. Mobil nosím stále u seba, ale bohužiaľ nie je to len kvôli telefonovaniu. Samozrejme, že ho využívam na spojenie so svetom, ale okrem toho si myslím, že najväčšiu časť trávim počúvaním hudby alebo čítaním kníh na mobile. Je úplne super mať veľké množstvo kníh na jednom mieste a nosiť to stále so sebou ♥ Takže odvtedy, ako som dostala tablet, kde sa tie knihy čítajú ešte lepšie, mobil veľmi nevyužívam a myslím si, že by som sa bez neho zaobišla, ale asi by som sa obávala, ak by sa niečo stalo a nemohla by som ihneď kontaktovať blízkych...
    diana.kmetkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    Dnešní doba je tak moderní že jsem ráda že teď žiju, máme spoustu těch vymožeností že to ani ne spočítáme.
    Já mám telefon pořád u sebe a vždycky když na telefonu něco důležitého hledám a mám poslední 1% baterie tak se modlí ať mi ta baterka ještě vydrží, ať mi ta baterka ještě vydrží. Ale vždycky to klekne přímo v té době kdy se to načetlo.

    eliskaslingerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Nabíječku bych potřebovala, bohužel letos na ní Ježíškovi už nezbyly peníze. Tak třeba se mi poštěstí.
    Ve škole jsem na mobilu nepřetržitě, protože občas se prostě nudím a potřebuju něco číst nebo prohlížet. Ale dokážu být i celý den bez mobilu, např. když jsem u přítele. Ani si na to nevzpomenu a pak zjistím že mi někdo 4 krát volal, mám 2 sms a dalších x věcí, které jsem nepostřehla. :D Loni v létě jsem vydržela 4 dny bez mobilu a taky jsem to přežila, byl to sice celkem očistec, ale na festivalu se to dalo přežít i bez něj. :D A potom mo mobil umřel a nikdy už nenaběhl. :D
    janyska13@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj tak to je další skvělý dáreček a upřímně myslím, že já se bez telefonu docela obejdu zato můj bratr kterému je 15 s tím má docela dost velký problém ale přemýšlím, že bych si také koupila lepší telefon než mám a je super že to má i pěkný vzhled ale i tak telefon nosím stále u sebe ale spíše kvůli volání, času atp.
    avesela15@stud.kgtrebic.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Nikola Kreitlová19. prosince 2015 v 0:09

    Je hrozné vidět kam ten svět spěje. Myslím si že dnes už je pro nás většinu nepředstavitelné být bez chytrých telefonů a podobně, ale zároveň si myslím že díku tomu o hodně přicházíme. Dříve to tak nebylo a rodiny na sebe měli více času, byly hezčí vztahy a lidé kteří se měli rádi se stejně dokázali udržet v kontaktu. Myslím si že elektronika je dobrá, jen s ní neumíme správně nakládat.
    nikola.kreitlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj holky, já to mám asi takhle - pokud vím, že mám telefon u sebe, neustále mám tendenci ho mít v ruce, být neustále online, kontrolovat ho atd. když ale telefon zapomenu doma tak se bez něj dokážu snadno obejít a často je to pro mě i jaksi osvobozující pocit.. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám mobil u sebe pořád, až mě to někdy i děsí, kolik na něm denně stravim času. Ale na druhou stranu vůbec nejsem na počítači a většinu věci vyrizuji přes mobil.
    pavli.mrazova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Je fakt strašné, jak ta naše generace je zkažená právě touhle elektronikou, každého koho vidím, tak se dívá do mobilu, pak se také stáva, že 71% lidí je například sraženo na přechodu, protože se dívali do mobilu a né na cestu. Neřikám, že já nejsem na mobilu. Ano, potřebuju taky na ním pracovat, odepisovat atd. ale né že bych na něm byla pořád i venku. Je mi smutno, když se podívám, jak už ty malé děti jsou na těch mobilech, tabletech, než by šli radši ven. Abych se přiznala, byla bych schopná bez mobilu vydržet, na táboře jsem to dala vždycky 10 dní a vůbec mi to nechybělo, připadalo mi, že se cítím taková bezstarostnější. Vím, že tímto člankem to nijak nespravím tu dobu, ale je mi z toho smutno, kam ta generace spěje.
    Email: anusa1@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Telefon mám u sebe pořád a vím, že bych to měla omezit. Mám ale neustále pocit, že musím kontrolovat nové informace, zda mi nepřišla nějaká zpráva atd. Když jsem třeba v zahraničí a nemám stálý přístup i internetu, je to obrovská úleva. Nadruhou stranu, chci být novinářkou a k tomu je už dnes používání moderních technologií víc než nutné. Kde jinde novináři získávají nejvíce informací než právě na sociálních sítích.
    vrbova.eliska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Záleží na tom kdy ... někdy vydržím bez monilu celý den ale někdy ho nedam z ruky ... jak se technologie vyvíjejí myslím že to začíná být normální no nevim no :3 luciekulhankova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  14. je to niekedy dobré a niekedy zlé. Ked som dostala mobyl tak som si myslela ze kolko aplikaci a kolko hier si stiahnem. Po dvoch mesiacoch mi bol skoro na nic iba na telefonovanie nic som na nom nemala stiahnute. Ked si clovek uvedomi co je mobil a načo je mobyl a že ti ho rodicia kupili za 200eur.
    Ake zle za to by som mala polku notebooku. A to je ovela lepšie.


    Sorry za gramatické chyby.

    ivetka515@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prepačte somzadla som. Na mobylu som skvor menej jako vela. Ale je to jako kedy.

      Vymazat
  15. Vadí mi, když jdu například s kamarádkou na kafe a ona předemnou vytáhne telefon a začne si s někým psát na facebooku... Přijde mi to dost neslušné, když si kvůli ní udělám čas a pak to takhle dopadne. :)) Ale abych byla upřímná, když jedu třeba domů ze školy, krátím si na telefonu čas, hlavně poslouchám písničky. Někdy ale překvapuju sama sebe, že i v tom největším spěchu a s těžkou taškou plnou věcí stíhám někomu odepisovat anebo prohlížet instagram. :)) :D Asi je to jak kdy..
    floverca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Je mi smutno z dnešnej doby zkrátka nikto nežije svoj život lebo všetci sa don montoju a všetkých ohováraju už neni ako bolo že v 9 rokoch ešte sme sa hráli s bábikami a počuvali Justina Bibebera :D................bianka2000@post.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojte
    Dnešný svet je pre niekoho dobrý a pre niekoho zlý. Nová elektronika a iné veci. O pár rokou možno niečo vymyslia že nebudeme potrebovať mobil ale niečo iné. Ja bez mobilu sa ani nepohnem čítam si, hrám hry, pozerám videá aj vaše od prvého videá a kopu ďalších vecí. A keď mám už posledné 1% tak utekám do izby po nabíjačku a modlím sa aby sa nevipol.
    Email: Len.ska@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj :) Myslim si ze v dnešní době je na mobilu látky druhy. Ja jsem na mobilu cely den a porad se mi vybíjí,než přijdu domu tak se mi vypne :( jednou kdyz jsem byla ve skole vzpomela jsem si ze jsem si telefon nechala doma. Ja jsem takový maniak takže bez telefonu nemuzu byt, tak mi ho pak do skoly přivezla mamka :D
    Marproch21@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. No tak ja se tedy bez telefonu neobejdou vubec, akorát kdyz mam zaply internet nebo na nem porad jsem tak se rychle vybije a to me dost stve, proto by se mi tohle hodilo.
    16adelinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. nejdříve jsem měla telefon jen na volání teď na něm trávím více času, nabíječka by se mi určitě jako každému hodila :) myslím si že v dnešní době je to tak půl na půl má to klady ale i zápory...(podle mě je to víc kladné :DD ale to je můj názor..) adule.cervena@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Mobil hodně používám. Ale já s nim i hodně fotím, natáčím a vyfocené fotky tisknu a lepím do deníku, jako vzpominky. :)) spíše použivam aplikace jako snapchat, instagram a messenger, hry nehraju. Ale také se bez mobilu dokážu snadno obejít;)) Co me nejvíce doráži, kdyz vidim maminku jak dá své malé holčičce mobil, aby si hrála hry a mamča se ji nemusela věnovat. Furt jsem zastáncem toho, že by děti měly vyrůstat v hromadách hraček než v pokoji s elektronikou. I já si někdy ráda zavzpomínám na dětství a blbnu se svojí malou sestřenkou. Zvláštní je, že má tablet a přesto ji baví mnohem víc panenky nebo littles pet shop :D ;))Toť můj názor :))
    PS. Power banka je snad jediná hmotná věc, kterou si přeju k Vánocům :D
    vlachova-misa@seznam.cz (16)

    OdpovědětVymazat
  22. Bez telefonu se obejdu, ale bohužel ho mám většinou u sebe.. spíš mě trápí, že malé děti vyrůstají na tabletech místo normálních her a knížek..

    email: eliskakryslova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Mobil mám většinu času u sebe, ale jelikož doma není skoro žádný signál, tak je mi tady, díky bohu, i docela k ničemu. :) Nadruhou stranu, jak se nejrychleji domluvit na něčem důležitém? :)
    eliska.nikodymova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Před nějakou dobou jsem přišla o telefon a tak jsem musela být několik měsíců bez chytrého telefonu a připojení k internetu a musím říct, že mi to jen prospělo. :D Když máte tlačítkový telefon, tak vás vážně nic nenutí na něj pořád koukat, nosit ho všude s sebou a hlavně ho stačilo nabít jednou za týden. Teď už mám zase telefon s neustálým připojením na internet, ale snažím se, abych na něm už nebyla tak často, jako dřív. Musim se ale přiznat, že kdybych měla někam vyrazit úplně bez něj, asi bych z toho byla fakt nervózní. :D Cítím se spokojenějš, když vím, že ho mám někde v tašce a můžu komukoli zavolat, kdybych něco potřebovala. Další, z čeho jsem ale pořád nesvá je, že se mi vybije, když zrovna budu potřebovat vyřešit něco důležitého. :D A právě proto by se mi nějaká power bank moc hodila. :)

    slikova4@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Je hodně špatný,že dneska i malá šestileté děti mají nejmodernější mobily,tablety,notebooky atd. Stále jen u toho sedí a ani se nechodí bavit s vrstevníky ven. Já osobně si už nedokážu představit život bez mobilu a notebooku,ale svůj první jsem dostala,až na druhém stupni základní školy. :-)
    s.Hella@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Přiznám se, že ho mám pořád u sebe, ale snažím se hlídat, abych do něj nehleděla od rána do večera. 1. mi stačí zírání do monitoru, který mě živí, 2. je to trošku asociální. :) ladto@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Přiznám se, že ho mám pořád u sebe, ale snažím se hlídat, abych do něj nehleděla od rána do večera. 1. mi stačí zírání do monitoru, který mě živí, 2. je to trošku asociální. :) ladto@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Bohužel, bez mobilu se cítím jako bez ruky. Takže jej určitě musím mít pořád u sebe. Ale miluju, když s pritelem jedeme na víkend na chatu na Vysočinu, kde je hodně špatný signál, a tak chtě nechtě musím ten mobil odložit. A je to tak úžasný pocit!... A víkend jeden pro druhého :-)))

    Strawbie91@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Bohužel, bez mobilu se cítím jako bez ruky. Takže jej určitě musím mít pořád u sebe. Ale miluju, když s pritelem jedeme na víkend na chatu na Vysočinu, kde je hodně špatný signál, a tak chtě nechtě musím ten mobil odložit. A je to tak úžasný pocit!... A víkend jeden pro druhého :-)))

    Strawbie91@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. já teda mám telefon pořád u sebe:) hlavně s ním fotím, a poslouchám hudbu:) V dnešní době mi ale celkem vadí, že většina dětí jen sedí doma na počítači, nebo hrají hry na telefonu:) Když jsem byla já malá tak mě nějaké telefony vůbec nezajímaly:)! já se tedy přiznám,i když to není správně, že bez telefonu bych se neobešla:)
    -petra.cejkova618@email.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Ja se casto sama snazim bez telefonu vydrzet, ale nejde to, porad je co sledovat a bohuzel mobil nosim neustale u sebe. Ale moc se mi to samostatne nelibi.

    renata.novakova93@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Mám to jak kdy :) občas mobil potřebuji hodně přes den a někdy zase vůbec. Ale ve škole, s to hlavně o hodiny se to snažím redukovat jen na abych se podívala kolik je hodin :D
    lu.jarosova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Mobil mam sice porad u sebe, ale treba na nem skoro cely den nejsem. Jen se s nim proste citim lip. :) adelakrejcova@tiscali.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Mám telefon neustále u sebe, jeden z důvodů je pracovní - musím být v případě potřeby k zastižení. Ale pravidelně pořádám dny bez mobilu, kdy ho ani nevyndavám z kabelky až do dalšího rána - je to neuvěřitelný relax. Když si jdeme s holkama někam sednout, máme no-phone pravidlo, kdy se všechny telefony položí doprostřed stolu a nebo nechají v kabelce a nikdo na něj nesmí sáhnout :)
    vankovandrea@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Myslím si že dnešní doba je fakt zajímavá...Každý "leští" displeje,ale né že by byly špinavé:) ale lidé tak dnes komunikuji mezi sebou nebo hledají informace-zprávy ze světa... Myslím že dřív to bylo s komunikací lepší z očí do očí než elektronicky ale jak se říka čas nezastavíme-musíme se nějako přizpůsobit... Já se přiznám že telefon hlavně používám proto že v něm mám mobilní internet což mi usnadňuje surfovat po netu kdekoliv... Na hry apod ho nepoužívam jen volám,smskuju a nebo netím :) ale když můžu dávám přednost osobnímu setkání... Tak pěkné Vánoce :) petrpodolsky1985@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ahojky holky, musím bohužel přiznat, že jsem dnešní době naprosto propadla, takže mám mobil stále u sebe a nedej bože, kdžy se mi vybije :D
    Mějte se,
    Lenka
    L.Panova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. V dnešní době je úplně běžné mít telefon přilepený na ruce a koukat do displeje. Já mám mobil stále při sobě,ale v kapse. Nekoukám se ale každý pět minut,co je nového ani nic podobně.
    BarboraHromadova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Mobil mám stále u sebe, protože v případě, že se potřebuji s někým spojit, nebo něco vyhledat, je mi nepostradatelný. Jsem na něm velice často, protože si přiznejme, jako komunikační prostředek to naprosto vyhrál!:) very.valentova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Já mam telefon pořád u sebe, řešim věci do školy a do práce, kontroluji co se děje, protože s mým počítačem toho tolik neudělám, už je to starej pán a musí být neustále v nabíječce, takže práce ve vlaku a ve volné chvilce spadá na telefon.
    Nicméňe jsou dny, kdy se na telefon ani nepodívám, je tomu tak třeba o prazdninách, kdy se sbalím a jsem měsíc v lese. o víkendech na chalupě kde nemam signál, i tak ve volnu doma.. takže telefon používám spíš k práci a pak vůbec. Samozřejmě je lepší se s lidmi bavit z očí do očí, ale když se s přítelem dlouho nevidím, jsem vděčná za to, že mame oba imessage a že si můžeme neomezeně psát a být spolu alespoň takhle na dálku.
    Nabíječku do kapsy samozřejmě mám, protže mi občas telefon nevydrží nabitý celý den, ale je těžká, velká, no prostě špatný výběr.
    Takhle kterou nabízíte vypadá vážně moc hezky, elegantně a je malinká a to se hodí :)

    kacsoukupová@gmail.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Já tedy nemusím každou minutu na smartfonu prohlížet zprávy, fb atd. bohužel to vidím kolem a u kamarádů :( a jsem upřímně ráda, že jsem ho neměla do svých 14 a ani žádnou jemu podobnou hračku! :-) jelikož pracuji převážně na pc jsem ráda, že se chvíli obrazovky vzdám a radši se jdu projít, i když ho mám v kapse, protože nikdy nevíte, co se může stát! ale určitě by šlo všechno bez něj, ale s ním je to komfort! petabr2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Hrozně mě mrzí, že můj syn, kterému je patnáct, zírá neustále do mobilu. Já jsem pravý opak, mobil bohužel válím někde na stole a když je potřeba, hodím ho do kabelky a jdu. Bohužel , až pozdě zjistím, že je vybitý, a že když ho potřebuju, je mi k ničemu :-). Nabíječka v kabelce by byla fajn. najcova2000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. I já se musím přiznat, že jsem na mobilu docela závislá:D Nejvíc používám instagram a snapchat:)
    Nejsem ale ten typ člověka, který by se kvůli nízkému internetu hned hroutil:D
    veronika.koldinska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj holky,
    já osobně mám u sebe mobil skoro pořád (teď zrovna ne). Chápu, že je to zlozvyk, ale obávám se, že za to může celkově dnešní doba. Šňápu, že tomu třeba rodiče nerozumí a mega mě štve, že ani já asi nebudu chápat své děti. Asi moc přemýšlím.
    trunzu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Ahojte,
    Tak v dnešnej dobe to máme všetci rovnaké nemyslíte ? Alebo aspoň väčšina z nás. Mobily sú našou neoddeliteľnou súčasťou a to je aj môj prípad :D Každú minútku svojho voľného času zabijem na instagrame alebo messengeri :D Nie je to zlé, aspoň sa odreagujeme...ale netreba to preháňať :P svitelovamartina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Tato doba je jedním slovem desna :D . Dnes lidí bez mobilů neudelaji ani krok, dotykový telefon ne samozřejmostí :) Myslím, že by měli být více spolu a zamyslet se nad jinými hodnotami než je elektronická placka. Beru na práci, ale na chatovani? Bezte radsi společně ven, na kafe :)). PS: jsem také často na mobilů, ale snažím se o nějakou unosnou miru :D

    Nikola.simkova2@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Dnešní doba má výhody, ale také spoustu nevýhod.
    Já osobně jsem ráda, že vychytávky jako mobily máme. Hodí se, že si můžu v případě potřeby zavolat, napsat se svými nejbližšími, podívat se z telefonu na idos abych zjistila kdy mi jede nejbližší autobus nebo na školní web abych se dozvěděla, jestli nám náhodou neodpadla nějaká hodina. :D
    Nicméně často trávíme na telefonech času spoustu a to především na sociálních sítích. Ne vždy je to ale šťastné. Mě osobně to občas způsobuje i trochu úzkosti a to především proto, že se na sociálních sítí zdá, že všichni okolo mají dokonalý život. Téměř každý totiž ze svého života sdílí jen to nejlepší. Což je pochopitelné, ale budí to trochu dojem iluze, že se všem daří lépe a náš život stojí za houby. Možná jsem divná, že to tak vnímám. :D
    Co mi na dnešní době vadí je, když vidím prvňáčka s Iphonem v ruce. Myslím, že v takovém věku je na drahé telefony čas. Nicméně, to už si musí rozhodnout každý rodič sám. :)

    nc.christy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Možnost být připojena k internetu neustále je určitě výhodou, pokud potřebujeme na rychlo něco zjistit nebo zařídit. Donedávna jsem byla toho názoru, že až budu mít jednou dítě, nedočká se mobilu a tabletu dřív jak v 10 (i to už je brzo, já v 10 byla s barbinama:D) - na druhou stranu ale pokrok nezastavím a radši než aby byl prcek šikanován, že to nemá, mu to koupím a budu se snažit, aby trávil čas i jinak, než neustále nalepený na obrazovce. Technologie jsou velkým symbolem dnešní doby, neodsuzuju lidi na ulici, ve vlaku, ... že jsou zahledění do telefonu (co víme, třeba si čtou eknihu a nesurfují po Facebooku:D), vyloženě mi ale vadí, když někdo v mojí společnosti místo toho, abychom si pokecali, čučí do telefonu nepřetržitě, možná bych i řekla, že mě to trochu uráží, to si vždycky v duchu říkám "ty já tě jako nudím, my si nemáme co říct?" :D Takže všeho s mírou a bude to v pořádku - pokrok nezastavíme :) imperatorkae@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. mám telefon stále u sebe protože potřebuju telefon pro mou práci
    jd.julietted@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. mám telefon stále u sebe protože potřebuju telefon pro mou práci
    jd.julietted@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Vzhledem k tomu ze mam dneska svatek , tak budu na siti asi cely den...
    Naopak kdyz jdu do skoly schvalne si necham mobil doma abch na nej nemela nutnost sahat!!!!
    Jinak mi prijde divne kdyz k nam prijede muj bratranec a jde, v ruce ma mobil, rekne "cau" a jde domu do obyvaku do krela!;)
    Jinak mate fajn videa a o tuhle nabijecku bych fakticky stala!!!!:))
    esitopkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. teď v poslední době jezdím často autobusem takže sem skoro pořád na telefonu:)
    eveselina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  52. No já bez mobilu vydržím klidně celý den, protože je starý a nejde na něm dobře internet (Nokia Lumia 610), a taky jsem na tabletu, takže mobil mám jen na volání. Hrozně bych chtěla new mobil😘
    No a můj názor na dnešní dobu je takový, že je prostě jiná doba, lidi vynalezli chytré mobily a lidi je využívají jak ke komunikaci, tak k hraní různých her a ke čtení různých statusů na FB, ke sledování videí na YT,.....
    Prostě za to (dle mého názoru) můžou samy mobily, protože jsou v dnešní době chytré a lidé už pomalu bez elektroniky nemůžou žít.
    Všechno tohle je čistě můj nazor.
    lucie.novakova.sm@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Dnešní doba mi připadá smutná. Možná právě proto, že ačkoli je mi 17, tak jsem z těch, kteří mobil využijí max 3x za den, jen na občasnou sms a potom na hodiny a budík. Všímám si pak, jak lidé pořád čučí do mobilu, je to sice jejich věc a jejich ztráta, ale když potom jsem ve škole a kamarádky raději ťukají do mobilu, než abychom si povídali, tak mě to mrzí. Důkaz toho, že mobil moc nevyužívám je i ten, že nabíjím jednou týdně. Doma se jednou týdně kouknu pro inspiraci a motivaci na inst., ale ve společnosti na mobilu nikdy nejsem. Když třeba ve škole nemám co dělat, tak si raději čtu.
    Ale to je zkrátka dnešní doba, třeba to jednou přejde, protože už to tak dál nepůjde, přece jenom Zemi docela dost vyčerpáváme.
    theia.gab@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. Tak tohle je věc, kterou chci nejvíc vyhrát!!! Právě sháním powerbanku svému příteli, takže pokud bych tuto vyhrála, putovala by jemu :)
    O dnešní době si myslím své, asi by na sebe lidi mohli být hodnější a nemuselo by být tolik hnusných věcí, co se kolem děje.. ale když se tedy zaměřím jen na mobily, tak myslím, že dnes už je má u sebe skoro každý téměř pořád, včetně mě. Možná mi to trochu vadí, ale na druhou stranu to určité věci zjednodušuje.. :)
    osivkovamonika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Mobil dám z ruky dosti neochotně. Takže vlastně jen ve škole :D ale snažím se krotit a nepoužívat ho v době,kd např. Sedím s kamarádkou na kafi, a podobné situace :-) nemám ráda, když sedí dva naproti sobě a jsou připoutáni k mobilu. Bohužel to ke dnešní doba.
    anarudlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. Já nosím mobil pořád v kapse a nedám ho z ruky. Sice na něm třeba nejsem, ale chci ho mít v kapse :)
    kateavera@email.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj holky, nemůžu tvrdit, že bych se bez mobilu celý den obešla, ale myslím, že ho zas až tolik nevyužívám jako druzí. Stačí mi právě na to zavolání, napsání sms (mobilní data stejně nemám, takže se mohu spoléhat leda na FREE WIFI), několikrát se mi již stalo, že jsem mobil zapomněla doma a pak jsem se přesvědčila, že se to bez něj rozhodně vydržet dá. Ale i tak je to takový zvláštní pocit. S mobilem mám tak nějak větší jistotu. afillova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Já nosím mobil skoro stále u sebe. Ne že bych musela někomu odepisovat nebo kontrolovat net, ale spíš kvůli fotkám. Nikdy nevím, co se nachomítne. I když mobil s předním fotákem jsem si pořídila teprve před měsícem a dotykáč jsem měla teprve 2 roky, což je oproti jiným opožděné. Například přítel nosí starou Nokii za 500 korun a na Vánoce si přeje novou tuhle Nokii :D urubkova.mi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. No já nosím mobil stále u sebe. K Vánocům bude snad nový, protože se mi ten předchozí rozbil a to už budu úplně závislá :P
    bara.batelov@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Telefon mám u sebe pořád, ale když jsem ve společnosti lidí, tak ho moc nekontroluju, protože mi to příjde neslusný. Podle mě v dnešní době, kdy je strašně důležitý být třeba na Facebooku ve skupinách, ve kterých se řeší např otazky na zkoušku a tak, se člověk nevyhne tomu, aby telefon neměl pořád u sebe.. Ale být na mobilu, když si má člověk povídat s rodinou nebo kamarády, je tragický.
    Blanka.jancarikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Ked som doma tak se obejdu, kdyz von tak ak nekde cekam, tak ho vytahnu, vdaka tomu ze tam mam internet. max90dnova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  62. Často se mi děje že jsme spolu s kamarády a mohli bysme si povídat.. ale ne to my ne my jsme radši na snapchatu... už mně to štve někdy ale svého telefonu se nevzdám......❤

    s.veronikas@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj,
    Sice se bez telefonu celý den obejdu, ale ráda ho mám u sebe, pokud nepípá - baterie je vybitá. No nemůžu posoudit jestli je tato doba dobrá, protože jsem jinou nezažila :D. Ale myslím, že jsem na tom třeba oproti USA dobře.
    Miluju A cup of style a přidávám komenty skoro vždycky když to jde.
    klara.barnatova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  64. Mám u sebe telefon prakticky pořád. Pokud se mi nevybije. Co si budeme vykládat, výdrž většiny chytrých telefonu je mizerná. Externí nabíječka je naprosto super. Uz jsem jednu měla, ale bud mi ji někdo ukradnul, nebo jsem ji ztratila. Mimochodem tahle ma nádherný design a krásnou barvu.

    Co se týče toho tématu dneška a telefonů.. Myslim si ze je to dost smutné, ale zároveň potřebné. Díky telefonu mají rodice větší kontrolu nad dětmi. Daji se mnohem rychleji zjistit různé informace a byt s někým stále v kontaktu. Jenže to lidi přehání. Je to závislost. A přijde mi třeba špatně, když s někým beze slova sedíme třeba na kávě a jen ťukáme do mobilů. Ale každá generace má své pro a proti. Telefony by se daly považovat i za "pro" i za "proti". Každý si s tím může naložit jak chce:-)

    PS: Bez telefonu se dá žít. Když se mi porouchal, byla jsem rok bez telefonu a spíš to bylo pro mě pozitivní, než negativní. Třeba když jsem nevěděla kolik je hodin, tak jsem se někoho zeptala. Což bych s telefonem neudělala. Lidi by měli vic mluvit mezi sebou, nez s elektronikou:-)

    OdpovědětVymazat
  65. Bohužel mám mobil stále u sebe a pravidelně kontroluji nové zprávy, příspěvky a tak dále. Ale také si dokážu najít čas a trávit ho někde s kamarádkou bez techniky a jen si povídat, což bychom měli dělat častěji a v dnešní době je to méně a méně časté, když se třeba podíváme jen po kavárně kolik lidí spolu mluví a kolik využívá wi-fi a projíždí internet.
    lenka-krapackova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Já mám mobil pořád u sebe ale stále na něm nejsem.Když jsem ho dostala byla jsem na něm furt. Bavilo mě spoustu her na obchod play a zabíralo mě to dost času. Teď už mě Žádné hry nebaví a sem na něm max.hodinu denně.
    anti050@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Telefon nosím stále u sebe už bych to asi bez nich nezvládla. Někdy na něm dělám školní věci, hraju hry a tak. Myslím že dnešní doba se bez veškerých elektrospotřebičů nedokáže obejít.
    PetraMichalikova130@seznam.cz
    P

    OdpovědětVymazat
  68. Musím ho mít stále u sebe, ale zatím jsem si na dotykáč pořádně nezvykla.
    Tereza.konickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Strašně mě dnešní doba mrzí, snažím se bez elektroniky alespoň občas obejít, ale ne vždy se mi to daří :(
    Miška
    misa.hamplova@gmail.com
    tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  70. Telefon mám stále po ruce a stydím se za to. Projíždějí všech možných sociálních sítí mi krade čas denně a jsem celá nesvá, když mi nedej bože zbývá jen 10% baterky! Proto závidím lidem, kteří takoví závisláci nejsou. :)

    OdpovědětVymazat
  71. Jako maminka musím říct, že si nedovedu představit nemím možnost komunikace a kontroly dětí přes mobil. Takže díky za něj. Tak jak jde doba, jsou věci které k ní patří, je jen na nás jestli budou sloužit nebo svazovat.
    Siraelxy@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. Zdravím vás, dnešní doba je opravdu strašná. Vidím spoustu závislých lidí,ale asi nejvíce dětí. Nechápu,proč se ta technologie tak rychle vyvinula! Neříkám,že já telefon nepoužívám,ale ne pořád, hrozně ráda si povídám s přáteli a hrajeme skvělé hry např. karty,které si vyrobíme. Každý den jdu kolem dětských hřišť a nevídám tam žádné děti ani rodiče. To mě vždycky zklame. Když jsme byli my malí,tak jsme ani nevěděli,co je telefon. :) Je to jenom můj názor. Moc děkuji lauritana12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Kateřina Joštová19. prosince 2015 v 7:28

    Já mobil u sebe ve škole nemám ,když přijdu ze školy pustím YouTube.Někdy je to i nevýhoda nemít ve škole mobil .Dnešní doma je stále na Facebooku ,Instagramu a pod...já nemohu sic ze sociálních sítí nemám.Bez telefonu klidně vydržím jsem skaut takže 14 dní bez telefonu na táboře je nutností...

    kacka.jost@seznam. cz

    OdpovědětVymazat
  74. Na telefonu jsem pořád takže se mi vybije za chvilku. A o dnešní době si myslím že je vyspělá
    terysek.rychla@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  75. Já osobně mám takovou zkušenost,že jakmile např.spím bez svého telefonu,jsem schopná spát o dost déle. Jinak mě telefon láká. V dnešní době se nikdo nestydí třeba na návštěvě vytáhnout telefon a začít si psát s někým jiným. Je to hrozné a lidi by se měli zamyslet.
    valenka.kuzilkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Dnesni doba nezna nic jiíneho nez telefony a tak tak no ja mma mobil porad u sebe ja bez mobilu ani rano jelikoz mam pausak tak hodne volam a pisu a hlavne take ty socialni site a tak takze hodne nabijim a nejhorsi je kdyz se vybyije a nikde zrovna neni zasuvka takze exterka by se hodila jinak mate uzasna videa tlapovajana14@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Dnesni doba nezna nic jiíneho nez telefony a tak tak no ja mma mobil porad u sebe ja bez mobilu ani rano jelikoz mam pausak tak hodne volam a pisu a hlavne take ty socialni site a tak takze hodne nabijim a nejhorsi je kdyz se vybyije a nikde zrovna neni zasuvka takze exterka by se hodila jinak mate uzasna videa tlapovajana14@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Já myslím, že je to špatně, protože trávíme na mobilech i počítačích většinu svého dne,mobil je potřeba, ale 24h denně ne. Nejhorší dopad uvidíme na malých dětech, protože spousta rodičů dá dětem mobil, aby se zabavily a rodiče měli klid, což mi přijde asi úplně nejhorší, ti rodiče se připravují o ty nejlepší chvíle no chudáci ty děti :/
    romanuianka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  79. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  80. Mobil mam vzdy pri sebe, no vzdy si davam kazdu Nedelu taky "rest day" kedy sa snazim mobil pouzivat co najmenej. Niekedy som na mobile aj cely den, no vtedy si uvedomim ze nechcem premrhat svoj volny cas vysedavanim za mobil a nasledujuce dni to potom obmedzim. Dnesna doba ponuka vela moznosti ake nam elektronika poskytuje, no ludia by si mali uvedomit ze neziju zivot, tym ze sedia za pocitacmi alebo telefonmi. Pride mi uplne zle ked vidim alo sedia kamaratky na kave a vsetky sa pozeraju do mobilu, ale zase to respektujem, pretoze aj mne sa niekedy stane ze sa pozabudnem ked som vonku a som na mobile:) miciide33@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  81. Na telefonu jsem pořád:D Kazdou chvíli ho mám vybitej ;) Dnešní doba je vyspělá a přijde mi ,že ulehčuje práci např. Když přijdete z prace a zapomněli jste jít do Banky tak můžete přes internet. MondekovaSimona@seznam. cz

    OdpovědětVymazat
  82. Ahoj holky, je to strasne kdyz vidim, jak sedi tri mladi lidi spolu v kavarne a pomalu se spolu nevadi, protoze se celou dobu jenom divaji do toho telefonu. I kdyz bych klidne vydrzela celej den bez telefonu, je to prece jenom prakticka vec, kdyz muzes vsechno vyrizovat z telefonu. V dnesni dobe vlastni deti smartphone ve veku, ve kterym ja jsem na to jeste nemyslela, ze bych si vubec telefon koupila. Ale lepsi to nebude!
    sandra.slusna@yahoo.de

    OdpovědětVymazat
  83. Ahoj holky, je to strasne kdyz vidim, jak sedi tri mladi lidi spolu v kavarne a pomalu se spolu nevadi, protoze se celou dobu jenom divaji do toho telefonu. I kdyz bych klidne vydrzela celej den bez telefonu, je to prece jenom prakticka vec, kdyz muzes vsechno vyrizovat z telefonu. V dnesni dobe vlastni deti smartphone ve veku, ve kterym ja jsem na to jeste nemyslela, ze bych si vubec telefon koupila. Ale lepsi to nebude!
    sandra.slusna@yahoo.de

    OdpovědětVymazat
  84. Je mi 28 let a jeste pred dvema lety jsem mela telefon bez pripojeni internetu :-D asi tim ze jsem starsi tak to vnimam jinak,a kdyz treba nekde jsem a vidim skupinku mladsich rocniku jak jsou sice spolu,ale kazdy na svem telefonu,tak si rikam jak jsem rada ze jsem mela dospivani bez telefonu :-) kdyz jsem doma,chvilku na inrernetu brouzdam,v praci si rada napisu s kamarady...ale kdyz jsem treba s pritelem,nebo s kamarady,tak mame pravidlo : zadne telefony,venuj se tomu kdo je s tebou :-)
    Barbora.vagneru@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. V dne§ní době je spousta lidí pořád na telefonech. Mně se to moc nelíbí. Někdo to má kvůli práci to chápu. Já nosím mobil stále při sobě v kapse a nebo poslouchám písničky. Proto se mi mobil rychle vybíjí.
    marycka.krikavova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  86. Mám naprosto obyčejný mobil a "humbuk" kolem moderních mobilů (čím dražší, tím lepší, čím novější, tím lepší, nejlépe s internetem, foťákem, navigací...)mě minul. Stačí mi funkce volání a psaní sms a celý den se bez něj opravdu obejdu. Ale taková nabiječka by byla pěkná jako dárek :) Vojtiskova.R@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  87. Já mám svou příruční nabíječku ale mamce by se rozhodně šikla v práci ho dost potřebuje. Dala bych jí ji k Vánocům :). A dnešní doba je vyspělá když něco tak většinou internet ;).
    Email: kikinamikotova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. No já na mobilu skoro vůbec nejsem protože jsem snad pořád na notebooku a tam jsem na YouTube nebo hraju hru Agar.io ale, na tohle nemám skoro vůbec čas protože chodím do školy a na aerobic. e-mail: zlata.bornova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Já mám svou příruční nabíječku ale mamce by se rozhodně šikla v práci ho dost potřebuje. Dala bych jí ji k Vánocům :). A dnešní doba je vyspělá když něco tak většinou internet ;).
    Email: kikinamikotova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Súhlasím s citátom ,, nie sme závislí na sociálnych sieťach, ale na ľuďoch, ktorí tam sú." Samozrejme, niektorí to preháňajú, ale inak si myslím, že to nie je až tak zlé :)
    srna.srnka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  91. Telefon mám u sebe pořád, ale využívám ho především ke komunikaci a nebo k zábavě při každodenním cestování vlakem. Naopak nemám rada lidí, kteří nedají mobil z ruky. Například když jsem s kamaradkama a vidíme se jednou za měsíc, vadí mi že si vykladaji a tukaji do telefonu, musí se dívat co je nového na facebooku atd. Lucka196@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  92. Každý nadává na dnešní dobu především ti starší. Říkají, jak za nich to bylo jiné, ale myslím si, že kdyby v jejich době měli to, co my máme teď, tak by na tom byli úplně stejně.
    Co mi ale osobně vadí, je komunikace. Jdu třeba s kamarádkou, kterou jsem dlouho neviděla ven a ona celou dobu čučí do mobilu a já nevím, jestli mě poslouchá.
    Já mobil především používám na poslouchání písniček a na koukaní na filmy a seriály, jelikož nemám počítač, ale klidně bez mobilu vydržím celý den.

    anickadyy@seznam

    OdpovědětVymazat
  93. Ahojte,

    tak kedysi by som bez telefonu vydrzala klusne aj tyzden,potom sa to zmenilo a telefon som mala v ruke kazdu chvilu, ale dnes ten telefon opät velmi nepotrebujem, ale snazim sa ho mat stale pri sebe, aj ked je len hodeny v kabelke napriklad, lebo clovek nikdy nevie ci nebude potrebovat pomoc alebo niekto pomoc od neho a tak je dolezite byt zastihhnutelny, teda aspon pre mna :)

    eria14@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  94. Já mám telefon vždy u sebe, protože kdyby mi někdo volal což je dost často tak než se vrátím domů tak je pozdě. Nebo si s někým píšu třeba. Já bych bez telefonu nemohla být a taky když to takhle často používám tak se mi za chvíli vibije a potřebuji kvůli tomu dobrou nabíječku.:-)
    bara.burdova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  95. Tak ja mam mobil stale u sebe protoze na nej fotim at jedu kamkoliv a sleduju instagram. Jinak me ale stve jak jsem na nem zavisla..😕
    janca.kleisnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj holky. Dnešní doba je opravdu děsivá, ale znám i pár lidí, co se snaží nebýt celý život připoutaní k virtuálnímu světu. Myslím, že jsem jeden z nich, nebo se aspoň snažím. :) Vždycky si řeknu, že si půjdu raději zaběhat než být celý den na mobilu, ale i když běhám, tak se ho tak úplně nezbavím. Když běhám, tak poslouchám písničky. No nic méně externí nabíječka se vždycky hodí. Proto bych si ji přála. :)
    dendakostelnikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Musím se přiznat, že já jsem ten typický závislák na svém telefonu :D nedám ho skoro vůbec z ruky, když ho nemůžu najít, absolutně panikařím :D na druhou stranu si absolutně užívám ty chvíle, kdy jsem daleko od civilizace a okolo mě jenom panenská příroda :)
    andrea.fiserov@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  98. Já mám telefon stálé u sebe protože tam mám dost důležité věci 🐏
    kaja.nova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  99. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  100. Ahoj Niki a Lucko musím říci ze v dnes i době je vazne težké obejít se bez mobilu lidé v něm vyhledávají všechno od počasí po bulvár a ostatní věci ani ja ale bohužel nejsem výjimkou bez telefonu bych nemohla existovat mam v něm všechno píšu si do nej připomínky na testy do skoly nebo v něm koukám na známky, poslouchám písničky, koukám na filmy proste všechno tak ze když to shrnu myslím si ze bez mobilu by proste nikdo nemohl být. Předem děkuji za přečtení😘

    OdpovědětVymazat
  101. Dnesni doba je opravdu smutna.. Elektronika pohltila snad uplne vsechny. Musim se priznat, i ja mam telefon porad u sebe.. Hlavne kdyz nejsem s pritelem, tak aspon tak si pisem pres socialni site, ale kdyz jsem s pritelem ktereho miluju a jsem u nej nebo on u me, tak na mobil nesahnu treba mesic. Opravdu je to tim, ze kdyz nekoho milujete, tak prece chcete byt s nim a ne se venovat telefonum a dalsim.. Samozrejme elekronika je celkem dobra vec nejsou na ni jen zapory, ale i klady. Jen by jsme ji meli malicko omezit a venovat se spis lidem ktere milujeme a travit s nimi cas.
    ewcca.a@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj holky, musím popravdě říct, že dnešní doba je plná závisláků na nějaké elektronice. Mrzí mě, když vidím, jak má pěti leté dítě v ruce porad telefon svých rodičů. Bohužel já bych bez telefonu celý den asi nevydržela. I nyní tento komentář píšu z mobilu.. Kdybych tuto externí nabíječku vyhrála, tak bych ji věnovala své mamce k Vánocům, protože telefon potřebuje k práci. HEZKÝ DEN :)
    Email: Terovala2000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  103. Ahoj holky, musím popravdě říct, že dnešní doba je plná závisláků na nějaké elektronice. Mrzí mě, když vidím, jak má pěti leté dítě v ruce porad telefon svých rodičů. Bohužel já bych bez telefonu celý den asi nevydržela. I nyní tento komentář píšu z mobilu.. Kdybych tuto externí nabíječku vyhrála, tak bych ji věnovala své mamce k Vánocům, protože telefon potřebuje k práci. HEZKÝ DEN :)
    Email: Terovala2000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  104. Ahojky holky, já jsem dlouhou dobu měla i tlačítkový mobil zatímco všichni si užívali na mobilu internet a byla jsem spokojená. A teď když mám možnost internetu, tak data využívám jen v případě "nutnosti" - jízdní řády, vzkaz na FB :). Takže si myslím, že je to o zvyku, když zjistíme, že máme tu možnost, tak už se těžko zbavíme te představy, která nám to zjednodušuje. Přes den, když mám přednášky jsem schopná hodit mobil do tašky a nevšímat si ho celý den (pokud se teda nezačnu nudit :D). Jako upřímně mám pocit, že někteří lidi už ani neví, co to je trávit čas jen se svými myšlenkami - vždycky je třeba zaplnit volný čas nějakou zábavou, což taky asi není dobře, ale taková je tahle doba a nemyslím si ,že by to bylo zas až tak špatně, jak někteří tvrdí (e-mail: kl.seidlova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  105. na mobilu jsem totálně závislá, nedávno se mi rozbil a to byla málem moje smrt!!! díky bohu už je zase živej a zdravej jéééj :D. A co tahle doba? no pořád lepší mobil než umřít na černej kašel :)
    market.holasova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  106. Já to mám s mobilem tak, že ho nosím všude s sebou, protože ho mám kvůli hodinám a abych se mohla ozvat mamce. Chodím do deváté třídy takže ho spíš
    musím mít u sebe. Když jsem ve třídě
    tak si na něj ani nevspomenu. Když příjdu domů tak bych na něm byla skoro furt. No takže to mám tak půl na půl. agatam@email.cz

    OdpovědětVymazat
  107. Mobil nosím stále u sebe kvůli telefonování, ale taky si pisu přes sociální sítě, ale myslím si že někteří lidé jsou na tom hůř. Já každý den mám trénink takže nemám skoro žádný čas něco dělat na mobilu. Ale je to smutné když třeba vidím nějaké malé dítě a hraje si na mobilu když já jsem dostala mobil až ve druhý a to jenom abych mohla volat.
    Veronika.vymolova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  108. Telefon mam u sebe porad, na netu jsem nonstop krom spani. Takova je dnesni doba a mne je v teto dobe moc fajn, urco si nestezuju :-)
    blaza.m6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  109. Bez telefonu se obejdu .Tahle tak trochu nabíječka by se mi hodila,protože když jdu spát a mám třeba 100% a ráno 84% a to mám vypnutou wifi.jkynicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  110. Já musím mít mobil pořád u sebe takže by to bylo super kdybych vyhrála protože já ho beru všude a když se mi vybije tak jsem v koncích.
    tomag@email.cz

    OdpovědětVymazat
  111. Mobil nosím stále u sebe kvůli telefonování, ale taky si pisu přes sociální sítě, ale myslím si že někteří lidé jsou na tom hůř. Já každý den mám trénink takže nemám skoro žádný čas něco dělat na mobilu. Ale je to smutné když třeba vidím nějaké malé dítě a hraje si na mobilu když já jsem dostala mobil až ve druhý a to jenom abych mohla volat.
    Veronika.vymolova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  112. Ahoj, zrovna nedávno jsem si říkala, jak to bylo dříve na jednu stranu pomalejší, ale na druhou stranu klidnější. Jsem strašně ráda, že jsem dospívala v takové době. Před několika dny se nám stalo, že několik dní nešel internet a doma jsme chodili jako zombíci...to nás přinutilo se zamyslet nad tím, jestli nejsme na nových technologiích závislí a že bychom s tím měli něco udělat... tak se snažíme :)
    valek.jana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  113. Smutnou pravdou je, že v dnešní době jsou lidé závislí na svých smartphonech a nedokáží už bez nich normálně komunikovat. Já bohužel patřím mezi lidi, kteří mají svůj mobil stále u sebe. Od té doby co jsem si pořídila Iphone tak se bez něj neobejdu. V kabelce s sebou vždy nosím nabíječku pro případ, že by se mi mobil vybil. Velmi bych ocenila tuto externí nabíječku, protože občas prostě není mobil kde nabít a to jsem pak ztracená :-D alzbeta.illeova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  114. Ahoj Nicol a Luci, v dnešní době je to hrozný, když si představím mojí mamku jak mi vyprávěla že v tý době co jí bylo okolo 10ti let tak že telefony vůbec neexistovaly. Tak by mě zajímalo co by všichni v dnešní době dělali. Jinak jsem moc ráda že přidáváte každý den video na YouTube. Můj e-mail: kacka.torinska@seznam.cz
    Vaše velká fanynka Kačka

    OdpovědětVymazat
  115. Ahoj já celý den nosím tablet a mobil mám ho dotykový ale nemá Android tak mám tablet.Vždycky si lehnu do postele tablet se mi vibije a nabíječka mi nedosáhne tohle by se mi hodně hodilo.Jste super.
    nikolhlavata@email.cz

    OdpovědětVymazat
  116. Ahoj Nicol a Luci, v dnešní době je to hrozný, když si představím mojí mamku jak mi vyprávěla že v tý době co jí bylo okolo 10ti let tak že telefony vůbec neexistovaly. Tak by mě zajímalo co by všichni v dnešní době dělali. Jinak jsem moc ráda že přidáváte každý den video na YouTube. Můj e-mail: kacka.torinska@seznam.cz
    Vaše velká fanynka Kačka

    OdpovědětVymazat
  117. Bez mobilu vydržím ale len pol dňa to by mi nedalo sa nepozriet na vas vlogmas A ďalší dôvod je prečo ho nenosíM zo sebou je ze sa strašne rýchle vybijanie ☺ stbka555@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  118. Ahojky, mobil mám stále u sebe a pravda je, že tím velmi často zabíjím čas. Naopak pokud jsem v horách mobil nepoužívám. Stejně většinou tam není ani signál. Ale jsem zastánce toho, že nehraji hry na mobilu, jako většina lidí.
    annasglamour@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  119. Bez mobilu vydržím ale len pol dňa to by mi nedalo sa nepozriet na vas vlogmas A ďalší dôvod je prečo ho nenosíM zo sebou je ze sa strašne rýchle vybijanie ☺ stbka555@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  120. Je pravda, že v dnešní době se už bez moderních technologií lidé často neobejdou. U mě je to stejné. Mobil mám neustále po ruce, když si ho náhodou zapomenu doma jsem taková nesvá. Není to ale určitě tak, že bych bez něho nepřežila jediný den. Je to jen takový divný pocit, když nejsem neustále k dispozici a hodně věcí můžu zmeškat. :D
    subertova.sandra1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  121. Skvělý téma, o tom by se dalo povídat a psát hodiny tak ve zkratce. Mobily a elektronika je v téhle době potřeba, to si nebudeme lhát. Jak kvůli práci, škole, rodině, ale když vidim holčičky ve městě, kterým je max. 12 a mají mobil, který ani neudržív ruce, protože je tak velký a chodí si s ním a pořád hrajou hry, hledají "free wifi". Pořád na fb, kdyy dělali něco užitečnýho, nebo něco co se jim bude hodit, ale kdyz si píšou s kamaráda ze školy, tak proc nejdou wen a jsou spolu jej přes sít? Vidím to u ségry, je jí 15 a s mobilej chodí pomalu i do sprchy. Hrůza! Všem lidem jak dětem, tak dospělým utíká život mezi prsty, chodíme v hlavou sklopenou do mobilu a pomalu do sebe vrážejí. Ale mnnohdy to v téhle době to jinak nejde, práce je potřeba. Já třeba dojíždím na SŠ, tak jsem naučená se moc nebýt na mobilu, aby mi vydržel celý den, někdy to prostě nejde :D
    Tereza.Dr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  122. Svůj mobil mám ráda, ale klidně bych se bez něj obešla

    OdpovědětVymazat
  123. Každý napíše, jak je smutné, že dnešní generace pořád kouká do mobilů, počítačů nebo tabletů. Musím s nimi souhlasit, ale oni musí pochopit, že to k dnešní době platí. Proč se to vynalezlo, aby se na to koukalo a prasilo se na poličce?
    Já mobil nosím pořád u sebe a taky musím. Přece jen jsem ještě "dítě" tak naši musí vědět, kde jsem.
    adelka.hanzlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  124. Bez mobilu vydržím tak cca 6 hodin podle toho, co je zrovna za den. Bez mobilu nevydržím ráno, protože musím z kouknout všechny videa na YouTube někdy to samozřejmě nestihnu třeba poslední dva dny a pak je po škole do kouká vám, když nemám test. Asi je špatně, když koukám na videa když se učím no nevadí :D tak se zatím mějte hezky a užijte si pěkně víkend.

    nguyenova81@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  125. Ja telefón používam len keď sa chcem s niekým spojiť. Či už zavolať alebo napísať. To je záležitosť pár minútiek a potom mobil odkladám. Nie som na ňom závislá. Necítim potrebu byť. :)
    alzbeta.funiakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  126. Svůj mobil mám moc ráda, ale klidně bych se bez něj obešla. Nejsem ten typ člověka, který svůj mobil miluje a musí ho mít pořád s sebou takže tak.
    E-mail- leficka.eva@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  127. V dnešní době znám lidi co klidně bez mobilu vydrží dlouho. A mají ho jen na volání. Ale kdybych vyhrála tu poverbanku dala bych ji sestře (Míše) protože ona je na mobilu často vždy když ji volá mamka nebo taťka tak ho má vybitej. Hodně by se to hodilo. :) julca.toomanova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  128. Svůj mobil mám moc ráda, ale klidně bych se bez něj obešla. Nejsem ten typ člověka, který svůj mobil miluje a musí ho mít pořád s sebou takže tak.
    E-mail- leficka.eva@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  129. já se v klidu bez telefonu obejdu, teprve od loňských vánoc mám smartfona a to jsem ho ještě dostala překvapením, aniž bych ho chtěla :-D do té doby jsem měla stařičký sony ericson, se kterým jsem si ovšem vystačila. MikulkovaVendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  130. Telefon mám u sebe pořád! :) v podstatě to ale není ani tak kvůli instagramu a internetu, ale když mobil nemám u sebe, tak mám strach, že kdyby se někomu něco stalo, tak to nebudu vědět :)

    OdpovědětVymazat
  131. Obecne mi vadi trend pracovnich mobilu. Nevidim v tom vubec zadny benefit. Naopak, spise je to negativum. Ja mam pracovni telefony dva a oba je ehm... Nesnasim. Svuj soukromy mobil naopak vyuzivam ke vsemu (emaily, spojeni se svetem, nakupy, navigace, ruzne aplikace...). Myslim, ze vetsinu veci na netu delam pres mobil. Takze jsem trochu zavislak, co musi mit furt mobil pri sobe, nabitej pochopitelne :). Kosvicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  132. Telefon používám hodně, mám ho stále u sebe. Ale z velké většiny ho používám jen na telefonování, internet a hlavně focení. Dá se z něj vyvolat fotky stejné kvality jako z foťáku a tak mi málo co unikne :)
    Co mi ale přijde hrozné je výchova malých dětí, s telefonem nebo tabletem umějí věci o kterých se mi může jen zdát a když jim dáte telefon s tlačítky, řeknou "máš to rozbitý!".
    Je dobré znát hranici, abysme neskončili u jednoho stolu s rozmluvou po telefonu. Někdy je fajn telefon zapomenout, nebo ho nechat vybít. Když nám tento týden odešlo naše koťátko, bylo osvobozující nechat telefon vybít a zapomenout na vše. Ale žijeme ve zvláštní době, už v pět odpoledne mě hledala skoro celá rodina a bombardovali mého muže.
    bittnerlin@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  133. Ahoj holky,
    mě připadá že poslední dobou moc lidí nevidím co by se nedívali do telefonu bohužel já patřím spíše k té druhé skupině co by bez telefonu nedali ani ránu .Štve mě že bez telefonu by se lidi nedovedli dohodnout na schůzce nebo kamarádky kdy se sejdou ale na druhou stranu telefony jsou potřeba třeba na zavolání pomoci když vidíte nějakou nehodu.Telefon a nabíječka jsou vždy jako prví co si napíšu na seznam věcí když si balím na dovolenou zrovna za par měsíců jedu na hory autobusem a tam žádné zásuvky nejsou na nabíječku teprve až na pokoji ale co když se mi za ty dvě hodiny poslouchání hudby a hraní her vybije telefon kůly tomu jsem se přihlásila do této soutěže o tuto externí nabíječku je totiž velice užitečná a navíc je i designově pěkná.
    Užijte si zbytek dne holky.
    nika.vio7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  134. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  135. Ahoj! Co se týče sociálních sítí nebo internetu, klidně se bez nich nějakou dobu obejdu, Je fajn být občas "offline". Mobil mám ale u sebe pořád, protože se často spoléhám jen na techniku, hlavně kvůli všem aplikacím, které jsou právě i dost náročné na baterku. Používám neustále aplikace na autobusy,slovník do školy,při běhání nebo i na známky z testů. Super by byla i pro starší ségru, která dělá online marketing s často používá mobil k práci. Xxx chmelarova.natalie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  136. Ahoj holky,
    mě připadá že poslední dobou moc lidí nevidím co by se nedívali do telefonu bohužel já patřím spíše k té druhé skupině co by bez telefonu nedali ani ránu .Štve mě že bez telefonu by se lidi nedovedli dohodnout na schůzce nebo kamarádky kdy se sejdou ale na druhou stranu telefony jsou potřeba třeba na zavolání pomoci když vidíte nějakou nehodu.Telefon a nabíječka jsou vždy jako prví co si napíšu na seznam věcí když si balím na dovolenou zrovna za par měsíců jedu na hory autobusem a tam žádné zásuvky nejsou na nabíječku teprve až na pokoji ale co když se mi za ty dvě hodiny poslouchání hudby a hraní her vybije telefon kůly tomu jsem se přihlásila do této soutěže o tuto externí nabíječku je totiž velice užitečná a navíc je i designově pěkná.
    Užijte si zbytek dne holky.
    nika.vio7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  137. Já se bez telefonu celkem obejdu, čím jsem starší, tím asi víc. Je fajn vypnout, kor když pracuji denně s lidmi a ten telefon už využívám jako komunikaci mezi rodinou a přáteli,...ráno či večer na chvíli na pc, ale jinak není problém se vzdálit od telefonu. Všimla jsem si poslední dobou, že ráno, jak je ještě tma, tak na zastávce skoro všem svítí obličeje od displaye a přijde mi to smutný,...pak se není čemu divit, když lidé mají komunikovat mezi s sebou, jsou na sebe takový neochotní, podráždění....Kdy opravdu kontroluji nabity telefon, je na výletech, turistikách po horách,...považuji to za dobrý způsob první pomoci.
    pressburgova.lucka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  138. Já jsem na mobilu hodně často a nejvíce kvůli komunikaci s přáteli a Instagramu. :D Občas se na něm zaseknu a pak zjistím, kolik času uteklo a na jaké profily jsem se to vlastně za tu dobu dostala a hlavně, že mi jen Instagram "sežral" polovinu baterky. :D Ale vydržím být bez mobilu i pár dní, když nemám náladu s nikým moc komunikovat. :)
    speldovalucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  139. Na mobilu jsem denně pár hodin ale strašně rychle se mi vybíjí. Za 2 hodiny se mi třeba vybije 80% . Externí nabíkečka by mi udělala fakt velkou radost. :D
    pajabalcarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  140. Ahoj holky, já jsem na mobilu když chci jít na instagram. Ale horší to je se mnou když jsem na tabletě. Hlavně na youtubu. Den popravdě rečeno strávím hodně na tabletě, na mobilu, na televizi. Ale když mám dobré kamarády tak se bez těch všech věcí obejdu. :):):):):)

    Krásné svátky

    email:adakleckova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  141. Barbora Břečková19. prosince 2015 v 8:32

    Moderní doba je moderní doba. Každý na to může mít odlišný názor, ale já si myslím, že mít mobil u sebe 24 denně a neustále na němněco mačkat hraničí se závislostí. Vymožeností je, že na něm můžeme pracovat, což samozřejmě někteří lidé dělají až moc často, poté jsou přepracovaní a unavení a neodpočinou si ani na dovolené. Takže v tomhle vidím velké mínus. Plus je samozřejmě v komunikaci, kterou zprostředkovávají různé aplikace zdarma. Ale háček je v tom, že se lidé neumějí bavit čtyřma očima, jsou výbušní a podráždění. Já bych osobně dokázala zabít den jen s mobilem v ruce, ale když si představím jaké mě venku čekají zážitky, tak jdu alespoň na chvíli ven nebo aspoň odložím mobil.

    OdpovědětVymazat
  142. Ahoj =) bohužel patřím k těm lidem, kteří jsou na mobilu závislí, a to nemluvím ještě o závislosti na internetovém připojení! Jsem schopná se pro mobil vrátit, i kdybych měla přijít pozdě do školy.
    jackovova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  143. Ahoj,
    Myslím si že ta nabíječka je úplně super mě by se strašně hodila.
    O dnešní době si myslím že hodně lidí spíš jsou na mobilu než aby šli ven na čerstvý vzduch.
    Přeji Veselé Vánoce a chtěla bych strašně vyhrát.

    OdpovědětVymazat
  144. Je nádherná!
    Já jsem bohužel ten člověk, který mobil prostě tak nějak využívá celý den, když mobil nemám u sebe tak to je pro mě celkem problém :O :) Je to hrozné, přijde mi, že dneska kvůli mobilům se všechno a všichni i tak nějak mění, na ulici co člověk tak to ohnutá hlava a mobil v ruce, je mi líto, že do této skupiny patřím i já. Ale myslím, že každý z nás by si i od toho mobilu, od toho virtuální světu, měl dál chvíli pauzu :)

    OdpovědětVymazat
  145. Telefon mám pořád u sebe, až mě to samotnou štve. Poslední dobou dělám to, že když přijdu domů, tak telefon vypnu... Nepotřebuji být pořád online a na přijmu. Jsem zatím srudent a ne pracující, tak si to můžu dovolit.
    burdovael@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  146. Bohuzel bez telefonu ani krok. Ono by ani tak o socialni site, ale kdyz se neco stane, neco potrebujete vedet, nekoho najit, kdyz se s nim mate setkat proto si neumim predstavit vyjit ven bez telefonu. Kolikrat volam mamce, kdyz treba nakopuji jestli je to spravne nebo kdyz se mam s nekym pitkat tak kdyz najednou ja nebo dotycny zmenime misto setkani muzem si to rict a nemusi nikdo netrpelive nekde cekat. Samizrejme ve skole bych se bez soc. siti neobesla :D Ale i tak si myslim, ze telefon potrebuji vice na to volani a psani SMS (dulezitych) nez na chatovani :)

    21delfinek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  147. Tak já se přiznám,že jsem taky pořad když mužů na telefonu.. Ale taková je prostě doba ,samozřejmě když jsem nekde s přáteli tak ten mobil pořad nekontroluju, ale i tak jsem ráda když je tam WiFi :-D natty101@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  148. Bez telefonu bych se v klidu den obešla. Jen mám takový divný pocit a ze zvyku na něj koukám, i když žádnou zprávu nebo volání nečekám...
    Internet v mobilu nemám (krom wifi), takže jsem na tom relativně ještě dobře, než abych čekovala instagram 100x denně:)

    kadlecova.zdenka@centrum.cz

    kadlecova.zdenka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  149. Ahoj holky já telefon mám hodně často, ale neustále je vybytý. Když jsou všichni na telefonu a já jediná ne. Tak to docela naštve.
    pusu všem posílá KIKI

    EMAIL. kitty.pospisilova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  150. Telefon sice nosím pořád u sebe, ale dokážu si bez něj den představit, i když by to bylo těžší :)

    paja.ondrakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  151. To je otázka opravdu k zamyšlení. Budu se snažit ovládat, abych nenapsala seminární práci :) ...Bez svého mobilu bych se obešla, ale jsou chvíle, kdy mi "zachraňuje" život. Několikrát se stalo, že jsem zůstala o víkendu v Praze v podvečerních hodinách sama a nemohla se dostat domů. V tu chvíli to byl pro mě opravdový horor! Miluji Prahu, ale jen přes den. V noci se tam potulují "zvláštní lidé". Naštěstí mi jedna milá slečna nabídla, že si mohu zavolat od ní, protože můj mobil byl kaput. A tak jsem zavolala tatínkovi a můj dobrodružný výlet Prahou skončil :D Od té doby stále kontroluji,zda mám nabitý mobil...Ke konci chci jen dodat, že mobil je v tuto dobu naprosto normální věc a pracovat na něm ve vlaku, na ulici mě nijak zvlášť neznepokojuje. (Jediné, co mě rozčílí je používání mobilu u jídla!)
    lucietercie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  152. Ahoj,
    Mě by se ta nabíječka strašně hodila. Mě se vybíjí hodně mobil protože se koukám většinou na youtube.
    O této době si myslím že by lidé měli chodit víc na čerství vzduch než sedět u mobilu.
    Chtěla bych strašně vyhrát je to super a už si to přeji strašně dlouho.
    Veselé Vánoce jste super youtuberky.

    Email: klomal@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  153. Já musím mit telefon pořád při sobe, a musím být pořád na WIFI, ale to se týče třeba čteček tak to si radši přečtu obyčejnou knihu.
    natkahvezdova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  154. Ahoj,
    Mě by se ta nabíječka strašně hodila. Mě se vybíjí hodně mobil protože se koukám většinou na youtube.
    O této době si myslím že by lidé měli chodit víc na čerství vzduch než sedět u mobilu.
    Chtěla bych strašně vyhrát je to super a už si to přeji strašně dlouho.
    Veselé Vánoce jste super youtuberky.

    Email: klomal@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  155. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  156. Dobré ráno, já bych nejraději mobil vzala a hodila z okna, mám pocit, že ho mám přivázaný k zápěstí a v některých částech dne snad i přilepený k uchu.. Díky příteli se mi naskytla skvělá možnost pracovat mezi úžasnými lidmi ještě při škole, ale s přibývajícími schopnostmi rostou i věci,které musím zařídit a proto se občas..no každý den modlím, aby mi baterka ještě nějakou chviličku vydržela. O powerbance jsem už často uvažovala,ale ještě jsem nenašla nic co by mě nadchlo, jako tato vaše..Tak proč nezkusit štěstí, třeba se na mě jednou usměje a já vyhraji skvělý vánoční dárek:))

    OdpovědětVymazat
  157. Bohužel mám telefon pořád u sebe a je mi smutno z toho, jak moc jsem na něm závislá. Poslední měsíce jsem doslova ujížděla na Instagramu a protože už to přesáhlo únosné meze, dávám si teď alespoň pár týdnů půst a uvidím, jestli se k němu vrátím či v jaké podobě. A když vidím mladé lidi a děti kolem sebe, trochu se bojím o naši budoucnost, kdy většina už žije ve virtuálním světě a ten reálný jim uniká...

    OdpovědětVymazat
  158. Popravdě jsem za dnešní technologie ráda, usnadňují život a pokud chci čas využívat efektivněji, jsou nutností. Na druhou stranu dokážu vše vypnout, nechat doma a odjet pryč, na samotu k babičce, kde žádné připojení není. Ale vzhledem k školním/ pracovním povinnostem to už v poslední době udělat prostě nemůžu, musím být k dispozici. U dnešních technologií opravdu platí jaký si to uděláš takový to máš, člověk na nich může ztrácet čas nesmyslným brouzdáním, nebo uchopit potenciál a využívat předností, to by si měl každý uvědomit předtím, než si začne stěžovat, jak je ta dnešní doba na nic ;)
    gennnett@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  159. Je to špatné, ale bez telefonu se neobejdu.. jelikož stále dojíždím do školy, tak potřebuji stále být s někým v kontaktu a hlavně, když nám třeba hodina odpadne, nebo naopak nějaká přibude, tak potřebuji zjistit autobusy,a i když se můžu podívat na jízdní řády, tak prostě ten mobil je pro mě mnohem jednodušší varianta :/ lea.hrbacu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  160. ahoj holky
    popravde bez telefonu nevyjdu z domu mam ho stale u sebe hlavne kvuli praci,skolya organizaci co mam pod palcem marketingovy vybot, a na bijecka by se dost sikla take ze mam iohinendost vasto nabijim 😛

    OdpovědětVymazat
  161. Je to zvláštní doba a je mi smutno, když sedíme někde v hospodě a všichni koukaj do mobilů. Naštěstí se snažíme to nějak omezovat, ale myslím, že to bude jenom horší, protože děti si na moderní technologie zvykají od čím dál tím nižšího věku. Včera jsem si zrovna zapomněla mobil doma a vlastně mi to vůbec nevadilo. Spíš jde o ten kontakt. Přiznávám ale, že obecně doma na internetu trávím času víc než je třeba...

    janad333@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  162. Telefon nosím pořád u sebe, ale jenom kdyby se něco dělo a mohla jsem rychle volat. Protože se mi 2 měsíci rozbil dotykový telefon vyhrabalal jsem doma obyčejný tlačítkový a jsem s ním spokojená, protože volat a smskovat můžu pořád, jen ta wifi tam není a v klidu se bez ní obejdu :) Plánovala jsem si koupit nový, ale asi už zůstanu u tohohle :) Navíc se mi vejde do rajtek :)
    1petra1x@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  163. Myslím, že to je velmi individuální, protože znám spustu lidí v podobné věkové kategorii a někteří jsou na mobilu téměř pořád, jako třeba já. Potom je tam ale taky spoustu lidí, kteří na mobilu tráví jen minimum svého času. Asi je zkrátka taková doba a přijde mi přirozené, že většina lidí se snaží jít nějakým způsobem s touto dobou.

    andy.mach@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  164. Ahoj holky,
    já si myslím, že je to v pořadku pokud se to nepřehání. Tím nepřehání myslím, že není člověk u rodiného oběda a jakéhokoliv jiného jídla s kímkoliv na elektronice, nestráví na ní několik hodin denně a neodkládá kvůli tomu jiné více důležité věci. Ale samozdřejmě neříkám, že si nemůže cčlověk prohlédnout maily a zavolat někomu blízkému. Já mám mobil stále u sebe ,kdyby se mi něco stalo , aby to věděli rodiče. Před rokem na lyžáku nám učitelka každý den brala mobily a někdo z mých spolužáků si vzal starý mobil, učitelce dal ten starý a nechal si ten svůj. Já jsem to v pohodě vydržela celý den a upřímně to byl odpočinek, protoze jsem se o něj nemusela starat. email- annavrab@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  165. Já si upřímně neumím představit, že bych někam jela a neměla s sebou mobil a možnost být ve spojení kdykoliv, kdy potřebuju. Doteď mi přijde neskutečný, jak třeba moje maminka randila, když byla jedna pevná linka v ulici. Co se dělalo, když jste na domluvené rande nemohli dorazit? :D
    Ale ruku na srdce... je mi smutno z toho, jak mají mobily i malé dětičky v šesti letech, i základní školy poskytují dětem volné wifi jako známku pokroku, a když jdete do restaurace, vidíte páry, jak si místo povídání matlaj po touch screenu. Pak se nedivme, že se dnešní mladá generace neumí k problémům postavit čelem a schovávají se za obrazovky všeho druhu.

    studentkat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  166. Já mám mobil neustále u sebe, ať už kvůli hudbě,facebooku a hlavně youtubu. Snazim se ale hodne cist abych jen nekoukala do mobilu. A jelikoz mam mobil ktery hodne rychle vybiji tak mi tahle nabíječka příjde naprosto pecková!
    E-mail:tereza.spackova5@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  167. K dnešní době to bohužel už patří a je mi z toho trochu smutno, když všichni pořád jen koukají do mobilů a tabletů, ale prostě to tak je a má to taky mnoho výhod, takže bych to zas tolik neodsuzovala :) externí nabijecka by se mi hodně šikla, zvlast kdyz sedím třeba celý den ve škole. :) krásný den přeji holky!

    OdpovědětVymazat
  168. bez mobilu se neobejdu ale ani neuznavam to kdyz se sejdou pratele nekde v restauraci napriklad a misto povidani si cuci vsichni do mobilu podle me je to skoda a kazdy by se aspon jednou do mesice mel bez mobilu obejit :)

    OdpovědětVymazat
  169. Abych řekla pravdu, jsem už mláděž moderních technologií a bez mobilu se nehnu nikam. Je mi to někdy trochu líto, kolik času strávím napíchlá na něm, ale zase je to můj každodenní multifunkční pomocník.
    amalie.knotova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  170. Ahoj no mě v poslední době telefon moc nechce poslouchat tak si většinu zpráv čtu na tabletĕ nebo třeba když soutěžním ve vaší soutěži taky jsem vždy na tabletě ale jinak bohužel je mou zvyklosti mít telefon pořád u sebe
    herietkasembe@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  171. Ahoj, musím napsat, že mě mrzí, jak moc moderní mobily ovlivnily dnešní dobu, hlavně teda děti a dospívající. Já v dětství věčně "lítala" po venku, věčně jsem měla odřené lokty a kolena, byla jsem šťastná. Dnešní děti možná taky jsou venku, ale s kamarády si ukazují nejnovější hry a rekordy v nich. Je to smutné, na druhou stranu, já bych se dnes bez mobilu neobešla. Je mi 20 a potřebuju ho, už kvůli hledání věcí do školy a také kvůli komunikaci s rodinou, když už s ní nebydlím, a s přáteli, když se chceme sejít a popovídat si. Trvám pokaždé na tom, že když jdu někam s kamarádkou na kafe, je to bez čumění do telefonu nebo smskování. Když je to něco důležitého, pochopím to, ale jinak mi to přijde spíš jako kdyby se daný člověk nudil :-) Po externí nabíječce koukám už hrooozně dlouho a byla bych fakt moc ráda, kdybych ji vyhrála!! Mám zítra svátek, takže by mě to potěšilo :-D :-)

    valouchovadagmar@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  172. Ahoj holky :)
    Snažím se telefon používat co nejméně,aby se mi nevybil,protože pak bych nevěděla kolik je hodin. A jelikož každý den jezdím autobusem,tak by to bylo docela špatné :D.

    Když odjedu někam na tábor a jsem celé dny bez mobilu,tak mi to ani nechybí. Ale pak když si ho doma po týdnu zase zapnu tak tam mám milion upozornění :D.

    OdpovědětVymazat
  173. Já mobil nosím stále u sebe, ale na nic mi neni jen, když někomu volám. Ale moje mamka mobil používá 24 hodin. V autě si potřebuje nabít mobil, v práci, v obchodech no prostě všude. Můj email KarlaAnselma@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  174. Dnešná doba je plná výhod aj nevýhod .Ja osobne mám vždy mobil pri sebe aj keď ho niekedy nepotrebujem.Je takmer celý môj život. Mám tam kopec fotiek o ktore nechcem za žiadnu cenu prísť.Taktiež tam mám dôležité kontakty.
    luciasmolkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  175. Ahoj holky, mobil mám neustále u sebe a fakt mě to štve. Když jsem ale s někým, snažím se ho u sebe nemít a věnovat se oné osobě. Myslím si, že telefony nejsou špatné, já sama ho využívám víc než počítač, na různé věci do školy nebo focení atd. Největším zlem ale je, když se na telefonu stane člověk závislý. Což jsem bohužel i já.
    t.belohoubkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  176. Ahoj :) no nerada to přiznávám, ale jsem ta co mobil nedá z ruky, ať už na něm dělám něco do školy nebo si jen tak projíždím sociální sítě, je stále se mnou a často zápasím s baterkou. Musim mít snížený jas a šetřit ji jak nejvíc to jde, takže externí nabiječku bych moc ráda uvítala, moc by mě potěšila.:)
    pavlinapaluzgova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  177. Přiznávám se, mobil mám pořád u sebe a kontroluju, jestli ho mám, ale to jenom proto, že je to moje nejdražší věc. Na telefonu převážně poslouchám hudbu, cestou do školy a ze školy a doma zkouknu sociální sítě a odložím to, dokud neblikne nějaké upozornění. Takže si myslím, že, na rozdíl od dnešních dětí, nejsem na telefonu závislá, ale vážím si tak drahé věci. :)

    OdpovědětVymazat
  178. Ahoj ;) mám ho stále pri sebe ale moc ho nepouživam :D keď som na ňom tak po chvíli si ho musím nabiť máť takúto nabíjačku by bolo pre mňa super ;)
    leabadinova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  179. Je mi docela smutno když vidím dnešní dobu a zapadam do ní i já. Dříve jsem byla s holkama jen venku a ani jsem nevěděla co to telefon je.. Hráli jsme si na witch a takové pohádkové bytosti a čarodějky a telefon jsme někdy u sebe neměli. Až práce časem kdy jsem si ho přála pod stromeček a ještě sem dostala tu nejhorší a nejlevnější značku:D:) teď mám iPhone 6s+ a prostě jsem ho "musela mít" děti dnes vyrůstají na tabletu :) to je hrůza ale bohužel je to doba a s dobou se musí chodit.. Nestezuju si na dnešní populaci jako těch starších ale spíše těch mladších i když nehovořím tady konkrétně myslím tím to když jsem v obchodu a slyším "Mami koupíš mi telefon" a maminka jde koupit hned telefon.. Přijde mi to hrozně líto protože když denně koukáme 6hodin do telefonu procházíme vlastně o realitu kolem sebe.. 5colour@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  180. Dnešní generace je pořád na mobilních telefonech. Já ani tak moc ne.
    email: sofieflekacova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  181. Ahoj holky :) bez telefónu si vážne neviem predstaviť ako by som fungovala. Niekedy si sama sebe za to nadávam, pretože už aj z okolia počúvam, že ma vždy vidia len s mobilom v ruke. Ale pre mňa niekedy kontakt s ludmi cez mobil je jediný spôsob ako s nimi môžem komunikovať. Samozrejme, keď som niekde vonku tak sa snažím to obmedzovať, alebo sa mobilu nedotknúť vôbec. Bohužial, v dnešnej dobe máte v mobile už úplne všetko. A mobil sa stal našim "najlepším kamarátom". Toľko odomňa pekný deň vám prajem :)
    radka.hrebickova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  182. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  183. Ja jsem na mobilu skoro porad ale jen doma kdyz jdu do skoly a ze skoly tak jen posloucham pisnicky. A kdyz uz jsem na mobilu tak koukam na videa z YouTube. aneta.zako@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  184. Já u sebe mám přes den telefon pouze na volání !!! Ale k večeru jdu na tablet nebo poučítač a na nich jsem asi hodně závislá
    kajaonder@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  185. Můj telefon sotva funguje, takže ho sice u sebe mám, ale používám opravdu jen na telefonování. Klidně bych se bez něj obešla :-)
    zuzana-novak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  186. tak ja nemám taky užastny telefon zo všetkymi funkcimi a tak takže ja sa s bez telefonu kludne zaobídem :) Ale bol by to krásny darček :)
    natalka.tonhauserova@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  187. Čauky, je mi sedmnáct a přijde mi že lidi v mám nebo starším věku jsou k elektronice uplí, ale ne až nějak přehnaně. Já třeba trávím čas na notebooku, ale musí na to být čas. Jediný co mě dost postihlo usínám při různých filmech a pohádkách a k tomu notebook většinou potřebuji. Mobil ke své existenci vůbec nepotřebuji, když jsem ve společnosti, ale když jsem sama tak se neobejdu bez muziky. Ale spíš mi přijde hrozně smutné, když se dítěte ve školce zeptáte co si přeje k Vánocům a ono vám odpoví že tablet. Dyť ho k ničemu nepotřebuje, přijde mi že je to spíš že rodič dá dítěti tablet, aby se zabavilo a on mohl odpočívat. Ale tak to už je na každým jaký postoj k tomu zaujme. Já to s technikou moc neumím a tuhle dobu moc ráda nemám.

    OdpovědětVymazat
  188. Dnešní doba je příliš hekticka. To jak všichni spěchají a nelidskost některých je odrazem dnešní doby, ale zpět k svátkem a vánoční době. Ja mám telefon neustále u sebe, ale normálně se bez nej obejdu klidně cely den. lacova.terka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  189. Nekdy me to samozrejme dost stve, hlavne kdyz sedim s nekym a ten clovek furt kouka do telefonu..ale jinak s telefonem travim hodne casu, akorat v prirode nebo na horach ho rada odlozim, ale bezny prazsky den je vzdycky dost mobilovy...
    karolinajjankova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  190. Ahojte, telefón používam často, aj keď sú dni kedy o nom aj pol dňa neviem, a to najmä ak trávim čas s priateľom alebo som niekde s rodinou, tak isto v praci nieje príliš vyhovujúce byť nonstop na mobile... No naopak pri ceste do školy alebo aj v škole ho používam často.. Je to nenahraditeľný pomocník.
    mrs.lucka.t@gmail.com

    OdpovědětVymazat