Často se mě ptáte, jak pečuji o své vlasy. Tomu tématu jsem se dlouho vyhýbala hlavně proto, že (k vašemu možnému zklamání) žádné úplně přelomové techniky a schopnosti neovládám. O vlasy pečuji pouze v základní rovině, ale přesto jsem se rozhodla se s vámi o svou vlasovou rutinu podělit. Není to návod na to, jak stoprocentě dosáhnout nejkrásnějších vlasů. Je to spíše výčet toho, co pro svoje vlasy dělám já a co ráda používám. Budu ráda za vaše příspěvky s radami a zkušenostmi!

Vlasy si myji jednou za dva dny. Když je velká nouze, zvládnu až třetí, ale celý den si připadám hrozně. V šamponech jsem nikdy neviděla žádný velký rozdíl, takže teď už dám hlavně na ty, co chrání a zhebčují vlasy a hezky voní. Vyhovovaly mi například řady Pantene nebo Nivea. Nyní používám značku Aussie a nemůžu si ji vynachválit. Je inspirovaná Austrálií a její filozofie je tak pozitivní a energická, že už to samotné ji dělá velmi sympatickou. Výtažky z australských rostlin hydratují a chrání i poškozené vlasy. Ty jsou pak hebké a nádherně voní. Jako žvýkačky! O Aussie už jsem toho hodně slyšela hlavně ze zkušenosti zahraničních blogerů a vlogerů a teď konečně dorazil tenhle zázrak i k nám. Dají se koupit v drogeriích DM. Máte s Aussie zkušenosti? Jak vám vyhovuje?
Po umytí vlasů přichází úkol se kterým jsem měla problém už od malička. Rozčesat tu šílenou hřívu! S tím mi pomáhá Tangle Teezer, který vám asi ani nemusím představovat. Vlasy rozčeše jednoduše a bezbolestně. Kéž bych ho měla už jako malá! :D
Poté si vlasy fénuji v předklonu a většinou si jdu lehnout a dál pokračují ráno.
Vlasy vypadají asi takto: lehce zvlněné, krepaté a ne úplně držící svůj tvar. Ve volných dnech se s tím někdy spokojím, ale když takto vyjdu ven, vlasy ještě zvětší svůj objem a nevypadají upraveně.

Úplnou novinkou v mé vlasové výbavičce je kartáč Braun Satin Hair 7. Využívá technologii Iontec, díky které uvolňuje do vlasů saténové ionty, které dodávají lesk, hebkost a bojují právě s touto krepatostí a elektrizováním vlasů. Pro moje vlasy to zní jako pohádka! Používám ho zatím docela krátce, ale jsem spokojená. Opravdu vlasy "zklidňí" a upraví. Brzy vám podám zpávu o tom, jak na mě působí s větším odstupem času! Myslím ale, že se budeme hodně kamarádit. Často mám už odpoledne problém s tím, že se mi vlasy trochu rozcuchají a hlavně teď v zimě elektrizují (jediná špatná vlastnosti šál!)
 Abych vlasům dodala pořádný tvar a dovolila jim si "sednout", žehlím si je. Předtím ale používám sprej od L'oréal, který má vlasy chránit před poničením teplem a pomáhá narovnání vlasů.
Žehličku mám tuto Braun Satin Hair 7, která stejně jako kartáč na vlasy používá Iontec technologii a navíc ještě program SensoCare. Chrání vlasy před poničením a vyzdvihuje jejich lesk a hebkost. Je dokázáno, že teploty nad 200 stupňů už vlasy ničí. Braun se svou SensoCare nikdy nejde nad toto magické číslo. A jak to funguje? Vytvoříte si svůj profil s nastavením délky a tloušťky vlasu, a nastavíte, zda máte barvené vlasy. Žehlička se pak nahřeje přesně podle vašich potřeb a průběžně během žehlení svou teplotu upravuje dle toho, jak jsou vlasy poškozené. Nahrát můžete až tři profily. Taky vás kontroluje zda máte vlasy dostatečně suché a radí, jak rychle vlasy žehlit. Mně stačí jeden pomalejší nebo dva rychlejší tahy a vlasy mám rovné. Většinou si vlasy ale nežehlím úplně do rovna. To proto, že většinou ráno docela pospíchám, trvalo by to moc dlouho a moc mě to nebaví. Stačí mi, když si vlasy upravím do rovnějšího tvaru a trochu je "uzemním".
Mít u sebe gumičku je pro mě úplnou nutností! Každý den si ji nandám a sundám snad stokrát. Pokaždé když něco dělám: jím, převlíkám se, čtu si, něco píšu, sportuji,... musím mít vlasy v culíku nebo drdolu. Jinak to prostě neumím! Před pár dny jsem od kamarádky (díky Sariku!) dostala tyhle gumičky. Jsou navrženy tak, že netahají, necuchají vlasy a hlavně nedělají takový ten ošklivý přechod poté, co si gumičku sundáte! Taky by měly předcházet bolestem hlavy, které možná některé majitelky dlouhých hustých vlasů dobře znají. Další hotový zázrak!
Jak se o své vlasy staráte vy? Jaké máte oblíbené produkty a pomocníky?

Více informací o Braun produktech a soutěž o fén Satin Hair 7 najdete na Brauntestovani.jenprozeny.cz
Produkty Aussie nám k otestování poskytla společnost P&G
FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / ASK.FM

39 komentářů

  1. V předklonu si taky fénuji vlasy.Dělá mi to lepší a malinko větší objem a vlasy pak vydrží déle ve stejném tvaru.Tangle Teezer si chci koupit,protože musí být určitě boží.))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, chci se zeptat,je opravdu pravda,že tyhle gumičky nedělají po sundání takový ten přechod? :) děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, bez tanglu a invisibobble uz ani ranu. Ty musel vymyslet genius :-) Jinak sampony mam rada odBione, pak masku gestil wonder a oleje od davinesu a matrixu. To je uplna basen :-)

    OdpovědětVymazat
  4. plastové gumičky mám a jsou naprostý poklad! :)

    OdpovědětVymazat
  5. nice hair:) xo
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ta žehlička je super, v krámě po ní určitě kouknu :) Díky za tip. M.

    OdpovědětVymazat
  7. Mám často různé problémy s vlasy. Druhý den po umytí jsou buď zacuchané, těžké, elektrizují nebo vypadám jak ovce, ty jsou sice roztomilé, ale ne na mojí hlavě. Kartáč Braun může být úžasný, vypadá přímo kouzelně. Třeba nám přibude v rodině. Žehlička je moc chytrá a musí být dobrý pomocník.Tangle Teezer mám asi rok a nemůžu ho vynachválit, už ho má skoro celá rodina :D. Podobné gumičky jsem několikrát viděla, ale většinou ho měly slečny na ruce jako frajerky nebo na ně nebyl moc hezký pohled. Nevadí, taky mohou dobře posloužit.

    OdpovědětVymazat
  8. Kartáč vypadá zajímavě, dobrý tip! A invisibobble také doporučuji:)

    missbagaholic.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to teda mame podobne, rovnaku kombinaciu od Aussie mam aj ja a tiez si ich neviem vynachvalit. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Těším se na tvou recenzi na ten kartáč od Brauna :-) Uvažuju, že bych si ho koupila, ale nechci vyhodit tolik peněz za žádný účinek. Žehličku asi nenahradí, ale mě by stačilo, kdyby mi ty vlasy zjemnil a uhladil.

    OdpovědětVymazat
  11. Tá kefa vyzerá veľmi dobre. Ja mám takú s podobným účinkom a som veľmi spokojná. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Super článek :) já se snažím používat šampony hlavně na jemné nebo blond vlasy a bez silikonů a také ráda používám balzám. Tangle Teezer používám na rozčesávání už pár let je vážně super. A na gumičky si pořád nějak nemůžu zvyknout :D

    OdpovědětVymazat
  13. Tangle teezer už mám objednaný na vánoce, tak jsem zvědavá:) Tu samou barvičkuu

    OdpovědětVymazat
  14. Tangle Teezer mám od středy a nedám ho z ruky, je vážně skvělý. Invisibobble gumičky můžou být super, snad je někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky používám ten sprej od Lorealu a nádherně voní :)) Tangle teezer je skvělý už nepoužívám jinačí hřeben :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Já si vlasy žehlím na nejnižší teplotu (tj. 130 °C u mé žehličky) a stejně se mi ničí (a to používám docela drahý ochranný sprej). Ale už jsem si tak nějak zvykla. Vlasy mám asi takové, jako popisuješ ty. Ani ne rovné, ani krepaté, hodně husté, objemné a děsně neupravené. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Koukám, že o vlasy pečujeme skoro stejně :) šampony Aussie jsem objevila tak před 3 roky, když se o nich všude po internetu básnilo a tak jsem si je nechala dovézt od sestřenky z Anglie :) Lepší šampon jsem neměla! <3 Ta vůně 'růžových žvýkaček' je k nezaplacení :) a výsledný efekt na vlasech..skvělá celá řada Miracle, kterou jsem vyzkoušela! Když jsem se tento týden dozvěděla, že se mají nově prodávat i u nás v DM, měla jsem předčasné Vánoce :D A Tangle,dokonce stejné barvy, to je moje nezbytnost, teď už si nedovedu představit česání něčím jiným! :) Takže přidávám chválu na tyto dva výrobky :) A děkuji za typ na ostatní přípravky a vychytávky :)

    OdpovědětVymazat
  18. Odpovědi
    1. Myslím v obchodech, nechci objednávat

      Vymazat
    2. Na oficiálních stránkách je pro čr uveden jako distributor salonpro.cz, ktery ma pobocku v Praze. Nejsem si jista zda se dají sehnat i v jiných salonech, protože jsem ho dostala od kamarádky dárkem :)

      Vymazat
    3. Já je koupila tu: http://vlasovyraj.cz/index.php?stoken=5CE7C145&force_sid=&lang=2&cl=search&searchparam=invisibobble&x=-508&y=-231¨
      Mají pobočku ale jen v Plzni.

      Vymazat
    4. Jsem z menšího města a u nás gumičky mají v každé bižuterii či galanterii
      B.

      Vymazat
  19. Tak hlavně ta gumička a hřeben mě zaujaly, asi vyzkouším :)))

    OdpovědětVymazat
  20. Nikčo, kde se dají sehnat ty gumičky prosím? :)

    OdpovědětVymazat
  21. TT miluji a Aussie najdu pod stromečkem. Vlasy mám jako ty, jen více vlnité a krepaté. Už asi 2 roky nežehlím, ale měla bych znovu začít, protože vypadají vážně děsně a zdravější ani nejsou :/

    OdpovědětVymazat
  22. To se vám to pečuje o vlasy, když máte pomalu všechny věci zadarmo :D

    OdpovědětVymazat
  23. great post dear!

    www.heymarsya.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Skoda, ze to je spis reklama nez vlastni zkusenost.

    OdpovědětVymazat
  25. na Tangle Teezer nedám dopustit :) jinak holky, krásné Vánoce! :))

    OdpovědětVymazat
  26. Hello dear, Your blog really awesome! Love it! <3
    Btw, wanna follow each other via GFC? Let me know ;) www.catpuff-blog.com

    OdpovědětVymazat
  27. Výborný článek! Já dostala k Vánocům šampón a kondicionér od Aussie a jsem z nich nadšena! Jsou to opravdu skvělé produkty :)
    Já už dlouhou dobu toužím právě po těchto gumičkách, protože mám problém právě s bolestí hlavy...tak snad budou brzy i moje :D

    OdpovědětVymazat
  28. Aussie mi vubec na vlasy nesedi, coz nechapu, protoze tolik lidi si to chvali....vzdy mi z toho uplne ztezknou vlasy

    OdpovědětVymazat
  29. Invisibobble je moje denní závislost :)

    OdpovědětVymazat
  30. tyhle gumičky také zbožňuji, jiné už ani nepoužívám:)

    http://typicalgirllondon.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  31. aussie je super znacka a jsem s ni hrozne moc apokojena. nechapu, proc vsude tolik kitiky..
    btw. super clanek, vlastně, jako vždy:-)))))
    www.fresh-vogue.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Mohly by jste prosím udělat recenzi o tom kartáči na vlasy?

    OdpovědětVymazat