Noste dnes tričko #insideout!
Dnešní den, tedy 24.4. je vyhlášen jako "Fashion Revolution Day". Tato iniciativa vznikla v reakci na zřícení textilní továrny Rana Plaza minulý rok v Bangladéši. V jejích troskách tehdy zahynulo 1133 lidí a na 3000 bylo zraněno. Cílem Fashion Revolution je přispět k tomu, aby byl módní průmysl krásný nejen zvenku, ale i zevnitř.
Celosvětová kampaň vychází z jednoduché otázky - „Kdo ušil tvé oblečení?“. Zapojte se také! Vyfoťte se s tričkem naruby a zkuste se zamyslet nad tím, odkud ten váš kousek pochází!
V České a Slovenské republice projekt zajišťuje online platforma na podporu udržitelné a lokální módy www.fashion-map.cz. Dále se do projektu zapojili: butik Czech Labels and Friends, Slovak Fashion Council, Bratislavský multifunkční prostor Kontakt a online obchod s módou ZOOT.cz. Ten právě dneska dává 20 Kč z každé objednávky na pomoc postiženým rodinám v Bangladéši. Více se můžete dozvědět například dneska ve výdejnách Zootu, kde se můžete taky do projektu zapojit. Nebo se zapojte i mnohem jednoduššeji - vyfoťte se s oblečením naruby a sdílejte tuto fotografii s hashtagem #insideout!
♥♥♥
Join today's Fashion Revolution day! This iniciative takes place after last year's crash of textile factory Rana Plaza in Bangladesh. 1133 people died in the ruins of this tragedy and 3000 were injured. The goal of Fashion Revolution is to make fashion industry beautiful from the insideout. 
It all goes to one simple question "Who made your clothes?" Share a photo of you wearing yout t-shirt insideout and use the samo hashtag (#insideout). Make people aware!
  FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / ASK.FM

11 komentářů

  1. úžasný nápad,podporujem !
    a pozývam na GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. jé a já mám dneska narozeniny :D budu si to pamatovat a těším se až se vyfotím ve svém tričku! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda, jdu na to! Díky za příspěvek!! :)

    Style by Eliza.

    OdpovědětVymazat
  4. Je fajn o tomhle vědět, taky jsem si o té havárii něco četla a zapojila se na instagramu ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. podporujem :)
    http://instagram.com/peackapples

    OdpovědětVymazat
  6. A myslíte to vážně, nebo jen přepisujete tiskovku od ZOOTU? Komu proboha pomůžete tím, že se vyfotíte na instagram? Prakticky jediné, co se dnes dá dělat, je nekupovat oblečení šité novodobými otroky a nepodporovat společnosti, které je využívají. Nad tímhle článkem vidím soutěž s Adidas. Víte, že její fabriky patří k těm nejhorším? Zkuste se tedy skutečně zamyslet nad tím, kdo ušil vaše oblečení (které je, jak vidím, samý romwe shit), než postovat fotečky s hashtagy. #achjo

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlas. Krom toho slecna ponekud nepochopila, ze se ma odfotit v triku naopak tak, aby byla videt cedulka - tudiz aby dala najevo, ze ji neni jedno, kde a kym bylo vyrobeno. No proste FAIL :)

    OdpovědětVymazat