photos by Kamila, clothing head to toe Nike


Dneska si povíme něco o běhání. Věřte, že kdyby mi někdo před dvěma lety řekl, že já budu psát o běhání, tak se mu asi začnu smát. Běh pro mě byl tou nejhorší částí tělocviku a nikdy bych si nemyslela, že si půjdu zaběhat dobrovolně. Ale stalo se jednou, dvakrát, třikrát a zjistila jsem, že to vlastně zase tak hrozné není. Vlastně mě to docela bavilo. Vlastně je to teď pro mě jedna z nejlepších forem relaxace... Protože s Niky nejsme žádní odborníci, poprosily jsme "holky ve formě", jestli by si s námi nešly zaběhat a odpověděly nám na pár otázek. Připravily jsme si pro vás tedy souhrn takových podle nás důležitých deseti tipů, které vám pomůžou začít..


1. Začnu stejně jako u všech předchozích článků s tipy. Dělejte to pro radost! Dělejte to pro sebe! Možná to s během máte podobně, jako jsem to měla dřív já a moc se vám do toho ani nechce. Za to, že to zkusíte ale určitě nic nedáte. Nějaké tenisky už doma máte, legíny a triko taky, tak hurá do toho. Jen pozor, nejhorší, co můžete udělat je dát si hned na začátek nějaký velký počet kilometrů. Radši začněte pozvolna, běžte pomalu, běh prokládejte chůzí a zkraťte čas. Důležitá je pravidelnost. Mnohem lépe uděláte, pokud půjdete třikrát týdně na patnáct minut, než když to poprvé přeženete, dva dny vás budou bolet nohy a znova už nikdy nepůjdete.

2. Nezapomeňte se protáhnout. Nejdříve tělo trochu rozehřejte, takže začněte volnějším během a po cca půl kilometru si najděte místo na protažení. Nikdy nezapomeňte na protažení nohou, ale když už jste v tom, klidně udělejte pár cviků na protažení celého těla. Kdy jindy už se k tomu dostanete. A na protažení nezapomeňte ani po doběhnutí, hezky u toho zklidníte dech a uvidíte, že se hned budete cítit lépe.

3. Pozor na postoj. Při běhu se soustřeďte na celé vaše tělo. Buďte vzpřímení jako by vás někdo tahal za neviditelný provázek nahoru, ramena tlačte dozadu a dolů, ať se vám krásně otevřou plíce a myslete i na střed těla, tedy bříško, které by mělo být zpevněné. Ruce mějte nejlépe v pravém úhlu a pohybujte s nimi při běhu, žádné mrtvolky podél těla! A hlavně nezapomeňte pravidelně dýchat.


4. Běh jde ruku v ruce s jídelníčkem. Ať už je motiv vašeho běhání jakýkoli, zkuste tomu i tak trochu přizpůsobit životní styl. Myslete na to, co jíte a jestli je to pro vaše tělo dobré. Určitě doporučujeme tak hodinku před během už nic nejíst, nemuselo by vám být úplně nejlépe. Ale pokud chodíte běhat ráno, nikdy nechoďte nalačno. Váš metabolismus potřebuje nastartovat, takže si dejte alespoň něco malého jako je banán. Co mě před během nedělá dobře jsou mléčné produkty. Po běhání je dobré zase doplnit energii, ale s mírou :).

5. Najděte si parťáka. Já třeba chodím běhat s dědou a mamkou a vypadá to, že se k nám připojí i Niky. Pro mě je to ta nejlepší motivace. Vždycky se domluvíme a jdeme, bez výmluv. Během běhání si ještě povídáme, takže si nejen hlídáme tepovku - při takovém tom klasickém tempu by měl člověk být schopný při běhu povídat - ale i nám to rychle uteče. Určitě taky sledujte facebook Nike, kde se dozvíte o všech skupinových trénincích, které se během týdne pořádají. Dozvíte se tam nejen zajímavé informace a teorii, ale také poznáte nové tváře a zaběháte si se skupinkou lidí, které to baví.

6. Nikdy není špatné počasí na běh, ale špatně oblečený běžec. To asi vypovídá samo o sobě. Když už se dostanete do fáze, kdy víte, že vás běh baví a chcete se tomu věnovat pravidelně, určitě investujte do kvalitního oblečení. Měli byste mít jednu vrstvu, která bude přiléhavá, na tělo a potom podle počasí vrstvit dál.


7. Nepřestávejte hledat motivaci. Ať už jsou to motivační obrázky, citáty, vaše "polovička na běhání", nebo třeba zrovna to pěkné oblečení.

8. Zapisujte si vaše pokroky. Já mám nejradši aplikaci od Nike s názvem Running. Musím tedy běhat s telefonem/iPodem, ale zase potom vidím kolik jsem uběhla, za jak dlouho, kolik jsem spálila kalorií a další zajímavé informace. Kilometry se mi tam sčítají a je to pro mě takový hezký přehled toho, co jsem zvládla.

9. Buďte trpěliví a stanovte si dosažitelné cíle. Chcete běháním relaxovat? Chcete zhubnout? Chcete zlepšit kondici, uběhnout maraton?.. Každý člověk má jiné cíle, ale je důležité ten cíl mít v hlavě. Mění se tím totiž technika, způsob a přístup k běhání.

10. Mrkněte na blog holek ve formě, kde najdete další spoustu zajímavých tipů, receptů a určitě se jich můžete zeptat na cokoli, co vás bude zajímat. My budeme rády, když nám do komentářů napíšete, jaký je váš přístup k běhání. Jestli je něco, na co jsme neodpověděly, určitě se můžete ptát i nás.
Tak obujte tenisky a hurá do toho! JUST DO IT!


78 komentářů

  1. Já běhám druhým rokem, ale letos už bych chtěla být "běžcem za každého počasí" - tedy od jara do zimy bez ohledu na to, zda-li sněží nebo padají kroupy :-D Letos jsem začla ke konci únoru a pomalu už se dostávám do pravidelnosti. Nyní mám daný cíl za měsíc uběhnou 100km a musím se pochválit, že už po 14ti dnech mám víc jak polovinu za sebou. Běh opravdu miluju a souhlasím, že je to ten nejlepší způsob relaxace (s formováním postavy jako bonus). Ráda bych se letos zúčastnila i nějakého maratonu, tak uvidíme :)
    S tím běháním na lačno ale nesouhlasím. Je sto názorů na toto téma, zda-li je vhodné cvičit na lačno a podle mě každému vyhovuje něco jiného. Taky záleží na konkrétním dni. Někdy mám pocit, že bez snídaně ani nevstanu z postele a jindy cítím, že prostě snídat nechci a první si chci odbýt běh.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta první fotka je kouzelná holky! :)
    Já se tedy musím přiznat, že ač jsem aktivní sportovec a jsem zvyklá na intenzivní 3 hodinové tréninky, běhání jsem na chuť stále nepřišla a zatím ho vnímám spíš jako utrpení :D...čas od času mám vždycky chuť se proběhnout, ale potom si dlouhou dobu vystačím s jiným sportem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně mimo článek, kdybych neviděla vaše oblečení, tak na poslední fotce, bych nepoznala, která jste která! :) Moc vám to sluší.
    K běhání mam vztah asi jako ty před pár lety, ale jak koukám, tak se to doopravdy může změnit :)
    EJNET

    OdpovědětVymazat
  4. Ty fotky jsou nádherné, holky!:)
    Jednu dobu jsem chodila běhat hodně, ale mám v létě problém s alergií, takže se mi u toho špatně dýchá. Každopádně jsem si řekla, že bych letos mohla taky občas vyrazit a vy jste mě na to nalákaly ještě víc!!:)

    OdpovědětVymazat
  5. fotky jsou nádherný, a v takových botách musí být radost běhat :)

    Já chodím běhat už tak 6 let, ale až teď se (veeelmi) pomalu dostávám do fáze, kdy z toho mám i radost a nechodím jen z donucení - úplně nejlépe se mi běhá, když "nemusím", když mám za sebou už třeba hodin TRX ve fitku takže mám pořádně odcvičeno, a zaběhat si jdu jenom proto, že je venku krásné počasí :)
    Ale tak jako tak, běhání mám stejně nejradši až ve chvíli, kdy jsem zpátky a mám to za sebou :D

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky :)

    Běh mám ráda, jen mi na něm vadí ty čast zranění a omezení.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé fotky holky, úplně z nich sálá energie:))

    OdpovědětVymazat
  8. krásné fotky jsme ve fázi běhání s kamarádkou a taky nás to začlo běhat snad nám to vydrží:)

    OdpovědětVymazat
  9. To je perfektní článek. Fotky jsou uplně rozkošné, jste obě tak krásné.
    Běhání uplně miluju, krásně mi to vždy vyčistí hlavu a mám dobrý pocit z toho, že jsem udělala něco pro sebe. U nás je to jenom velký porblém najít místo kde běhat :/.

    OdpovědětVymazat
  10. dřív jsem k běhání měla stejný postoj jako ty, nesnášela jsem to. Ale loni, jsem šla v tehdejším přítelem běhat, asi z mého vlastního hecu, protože on běhá, už běžel i půlmaraton. Zjistila jsem, že to není tak hrozný, tak jsem začala běhat sama. Zatím jsem střídala chůzi s během, ale do další fáze jsem se nedostala :( a z tempa vypadla. Nyní se chci k běhu zase vrátit a začít makat na kondičce, kterou si chci zlepšit...a když už mám ty nový boty na běhání :):)

    OdpovědětVymazat
  11. Já chtěla už začít, ale dostala jsem antibiotika a zákaz, takže se můžu těšit snad až další týden :) Ale tenisky jsou krásné :)

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za super článeček, jelikož už pokukuji po běžeckých botech a chystám se začít běhat, jsou pro mě tyto články přínosem. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Naprosto perfektní fotky, ale já právě potřebuji první ten "běhací outfit", aby mě to vyhnalo mezi lidi. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. My favourite thing!

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. super článok! určite veľa ľudí motivuje k tomu, aby si šli zabehať :) Mne osobne behanie veľmi nejde snažím sa správne dýchať, ale po 2km mi idú prasknúť pľúca :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak klidně zkus nejdřív rychlejší chůzi :). Když budeš chodit pravidelně, určitě se to zlepší!

      Vymazat
    2. ještě, že čtu i komentáře to s tou rychlou chůzí je též super tip !

      Vymazat
  16. Skvelé, motivujúce fotky a tipy:))
    Beh milujem, snažím sa behať čo najčastejšie ako sa dá :)
    Motivujú ma pokroky, nove oblečenie a ten pocit, keď dobehnem domov ....

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělý a hlavně užitečný článek! :) No a ty fotky.. jsou nádherný, člověk má hned náladu zvednout zadek z gauče, obout boty a jít běhat! :D :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mě trochu přijde , že teď každý běhá a udržuje zdravý lifestyle, protože je to in ... na druhou stranu lepší než nic:)) A snad to všechny taky tak stejně rychle nepřejde.
    Pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám pocit, že je to trendy a tak to všichni dělají. Ale je to dobře! :)

      Vymazat
  19. Běhám pravidelně a moc ráda, jak kvůli kondici tak kvůli relaxaci. S tím počasím a oblečením, máte holky úplně pravdu, jen škoda, že si takový celý krásný ohoz od Nike opravdu nemůžu dovolit :D Jinak super článek :)

    OdpovědětVymazat
  20. Úžasný článok a veľmi osožný pre tých, ktorí by s tým radi začali :) Ja chodím behať pravidelne od októbra a či bolo vonku -10°C alebo pršalo, išla som aj tak, pretože som si v tom našla predovšetkým záľubu a nie "nutnosť" ísť vybehať niečo, čo som zjedla. Je to úžasný pocit, najmä ráno, lebo chodím skoro ráno o šiestej, keď vonku ešte nie je takmer nikoho a ja si viem dokonale vychutnať ten čerstvý vzduch, čvirikanie vtáčikov a prírodu :) Na fotkách vyzeráte obe parádne :)

    OdpovědětVymazat
  21. Já bych moc chtěla běhat, ale nemám moc čas a navíc bydlím úplně v centru a neumím si představit, kde bych tady běhala. Ale o prázdninách možná začnu! Díky za rady, rozhodně mi pomohly :)

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek, nádherné fotky. A ty vaše boty! <3
    K běhání mám stejný vztah jako vy :)

    OdpovědětVymazat
  23. ach tie tenisky :D sú mega takisto ako vaše fotky :)

    OdpovědětVymazat
  24. You're amazing girls. We love your blog.
    xx
    http://twowaystowear.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  25. Užasné, děkuji moc! Jste hrozně krásné ! :)

    http://nikakaworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. I really love these shoes! Want them in my wardrobe :(
    http://kasqqq94.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  27. Úplně souhlasím, taky bych nikdy dřív nevěřila, že budu běhat dobrovolně a že mě to bude bavit. Ale za to můžou tělocviky! U fotbalu mě to bavilo vždycky.
    Teď jsem měla pauzičku a trochu vypadla z formy, takže se do ní snažím zase dostat. A začínám s Running od Nike. Jen teda když jsem byla naposledy běhat, smazala jsem si výsledky, takže ani nevím kolik a za kolik jsem uběhla :D
    Moc pěkný článek a úplně nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat
  28. Super článek, já se do běhání před pár týdny dala a opravdu mě to začalo bavit. Nike Running se mi už stahuje :)
    Co jste holky zapomněly zmínit je, jak důležité je mít dobrou sportovní podprsenku- vedle bot jedna z věcí, co na běhání opravdu být musí. Jedna "medium impact" z H&M se mi rozpadla hned po prvním běhu, tak jsem zainvestovala do "extra high impact" od Marks & Spencer a nemohla bych být spokojenější! Kromě toho na ně mají skvělý výběr velikostí a ve slevác jsou za skvělou cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to máš určitě pravdu, děkujeme moc za komentář a za tip! :))

      Vymazat
    2. Moc děkuju za tip, já se právě chystala do háemka.. mám jednu starší sportovní, co je fajn, ale chtěla bych do nějaké nové zainvestovat, tak kouknu do M&S :-)

      Vymazat
  29. Skvelý článok! :) Behať chodím už 3 mesiace. Začala som kvôli tomu aby som trochu schudla a bola v kondícii. No zistila som že je to takisto dobrá relaxácia a baví ma to. :)

    OdpovědětVymazat
  30. Jee :) ja som sa akurát vrátila z behania :) Bola som prvý krát tak dúfam, že mi to vydrží. Najťažšie bude asi nájsť si správneho parťáka lebo samej sa mi nikdy nechce :)

    OdpovědětVymazat
  31. Je to vtipne :D mela jsem to s behanim uplne stejne :)) na telocviku jsem to nenavidela a po 1200 metrech jsem myslela, ze "hodim savli" :D a kdyz jsem sla sama od sebe poprve behat, tak jsem bezela zhruba 3/4 hodiny a paradoxne jsem zjistila, ze to v pohode zvladnu, neni mi u toho blbe a vlastne me to bavi :) poslouchate u behani nekdy hudbu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je sranda kolik lidí to má takhle :D. Když běhám sama, tak hudbu poslouchám, ale já sama skoro nikdy nechodím :).

      Vymazat
  32. tiez behavam zhruba dva roky, je to najlepsi relax popri uceni a praci. najprv som zacala behavat s kamoskou ale postupne som zacala behavat sama, mam svoje tempo, hudba v usiach, svoje myslienky. S kamaratkou behavam len dlhsie trasy, s nizsiou tepovou frekvenciou, kde sa da aj par slov prehodit a hlavne je lepsie na dlhe trasy behavat s niekym. Nike sa mi neosvedcil, pre zaciatocnikov je super, ale ked chces presne vedet svoju tepovu frekvenciu, tak v tomto nike este ma medzery, pouzivam sporttester/hodinky Garmin, ktore maju aj tepovy pas. Oblecenie, tenisky su od nike ale podla mna najkrajsie a najpraktickejsie..tie ruzove tenisky su nadherne :)

    OdpovědětVymazat
  33. Holky, vy máte tak dokonalé postavy, že už jen samotné fotky jsou neskutečně motivující! Já jsem to měla stejně, běh jsem také nesnášela ze všeho nejvíc, ale bylo to především proto, že jsem k tomu byla v tělocviku nucena a vždy jsem byla nejpomalejší. Když jsem zkusila jít běhat sama nebylo to tak hrozné. Pravidelně jsem začala běhat minulé letní prázdniny. Nejdříve se mi vůbec nechtělo a po sto metrech jsem nemohla, ale na konci léta jsem už svůj malý okruh dvou kilometrů zvládla uběhnout bez přestávky a to byl pro mě veliký pokrok. Přes zimu jsem neběhala, ale už jsem se na běhání i těšila a teď když je hezky a mám chuť (nechci se do toho moc nutit) tak vyrazím a baví mě to! Také jsem začala hledat delší cesty, rozhodně nezůstanu u takového kousíčku jako jsou dva km! :)
    Jinak články týkající se zdravého životního stylu mě na vašem blogu hrozně baví! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Já na gymplu běh na dlouhé tratě nenáviděla, ale od března pravidelně chodím běhat, většinou 3x týdně, beru s sebou psa a prokládám to rychlou chůzí. Většinou si krásně vyčistím hlavu, je to pro mě relax a zároveň vidím pokroky, že něco dokážu, takže super pocit! Máte nádherné ty botky - co je to za model? A ty bundičky jsou super, zrovna nějakou sháním. :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Veľmi som sa tešila na tento článok! A je super + tie fotky! :) Ja som bola minule behať v parku a teda, je to niečo úplne iné ako na páse, spotila som sa 2x tak ako vo fitku a červená som bola ešte trištvrte hodinu po behu. Nike Running mám v iPode a už som si naň objednala aj obal, čo si dám pri behaní na ruku :).

    OdpovědětVymazat
  36. minulý rok na podzim jsem běhávala celkem často a sem tam i cvičila, ale v zimě jsem byla skoro pořád nemocná a úplně jsem z toho vypadla.. teď mám bohužel problémy se do toho zase dostat :D

    OdpovědětVymazat
  37. skvely clanok :)) ze su fotky z dielne kamily som spoznala hned..nadherne su :) zajtra sa chystam na svoj prvy beh po vela vela rokoch..bojim sa ze hodim tyku po prvom kilaku, ale som odhodlana to skusit :D drzte palce ^^

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  38. podla coho ste si vyberali boty?
    znacku a ptm aj typ?

    OdpovědětVymazat
  39. Já osobně mám běh strašně ráda- minulého půl roku jsem chodila běhat každý den. :)
    Je ale podle mě potřeba ještě zmínit, že krom dobrého a kvalitního vybavení, chuti do běhání a pořádného protažení se musí brát v úvahu i terén- protože pokud člověk bude běhat jenom po rovném tvrdém povrchu (silnice, cestičky v parcích, atd.) podle intenzity běhání se mu budou "opotřebovávat" klouby. Já za sebe můžu jen doporučit rozhodně neběhat jenom na rovném tvrdém povrchu, protože jsem si na vlastní kůži zkusila, co to umí udělat kloubům... :)

    OdpovědětVymazat
  40. Obdivuji všechny,co chodí běhat takhle ven do přírody. Asi to je deformace z minulých let, ale 9 roků jsem dělala atletiku, takže když jdu teď běhat, tak jedině na ovál na stadion:D

    OdpovědětVymazat
  41. Tenhle článek mě hrozně mooc potěšil... Chci totiž začít běhat, když to tak vychvalujete :) Takže tyto rady budu brát na vědomí :)
    SweetNothing

    OdpovědětVymazat
  42. To je super článek, velmi mě bavil, krásné fotky, co dodat, pokud ve čtvrtek nedostanu na šlachy sádru, asi začnu běhat ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
  43. Běhám rok, je to super relax. Lituji, že jsem to nezkusila dřív. Měla jsem ze školy také odpor k běhaní. Nyní opak, skvělý relax, zabava, hubenější nohy, skvělý pocit :)

    OdpovědětVymazat
  44. Já se k běhání neúspěšně odhodlávám asi půl roku.. dříve jsem dělala atletiku a měla i běh ráda, jenže to už bude asi 8 let :D Uvidím, jak to nakonec dopadne, ale vaše články jsou tak inspirující! A s motivací v podobě hezkýho oblečení musím více než souhlasit! Asi kouknu po nějakých hezkých barevných teniskách. Máte zkušenosti pouze s Nike?

    OdpovědětVymazat
  45. děkuji za článek!!! také běhám a od té doby, co jsem začala si nedokážu představit den bez běhání. :) moc povedené fotky :))

    http://speakingafashionlanguage.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Supr clanek, podle toho, co ctu, tak uz jsem se do toho behu asi dostala uplne, bez vsech tech odkladani atd)). Nike running mam taky a muzu jenom souhlasit, taky vzdycky prijdu domu, kouknu na ty vysledky a jsem z toho cela happy!:D Jenom je teda vazne otravny, mit ten mobil porad v ruce. Driv jsem s tim behanim, sportem celkove, taky byla uplna lemra, ale ted o tom fakt muzu rict jenom to, ze je to relax))

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj, clanek je supr:)) Muzu se zeptat zda jsou ty bundy nike nepromokave? Mam adidasku a kdyz mrholi nebo prsi, tak v ni chodit behat nemuzu:( zvazuji prave koupit novou a ty nike se mi moc libi. Dekuji za odpoved, vas blog je uzasny!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkujeme moc, bundy asi moc nepromokavé nebudou :(. Jsou hodně lehké, spíš proti větru.

      Vymazat
  48. Ani nevím kde začít. Fotky u článku jsou super, obzvlášť ta první je úžasná - čiší z ní nejen radost z pohybu, ale hlavně sesterská láska. Zaujalo mě, s kým chodíš běhat - děda je frajer! (A mamka samozřejmě taky.) Já běhám letos čtvrtou sezónu a snad už si konečně pořídím pořádné oblečení, abych mohla běhat i přes zimu. Zajímaly by mě ještě dvě věci - téma jídla jste nakously, jak je to s jedením po běhu? Za jak dlouho po doběhnutí si můžu něco dát? A ještě mě zajímá otázka tempa. Já třeba ve vysokém tempu delší dobu nevydržím. Je lepší běhat pomaleji a delší dobu, nebo radši rychleji a kratší dobu? Díky a ať se vám daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Jojo, děda to je frajer :). Moc ho obdivuju. A jinak s jídelníčkem po běhání ti bohužel moc neporadím, sama nejsem odborník a tak si myslím, že moc žádná moudra dávat nemůžu. Ale ohledně tempa, vždy záleží na tom, co je tvým cílem. Obecně je ale lepší běhat pomaleji a déle. Minimum by mělo být tak 30-40 minut.

      Vymazat
  49. Běhání nalačno je vpohodě, pokud vyběhneš do 20 min po probuzení :) tělo se tím nejlpépe nastartuje. Není dobré běhat hned po jídle a po skončení běhání je zase ideální počkat 30 min než se zase najíš

    OdpovědětVymazat
  50. Mně se strašně líbí ty fotky!!! :) A jinak super článek! ♥

    OdpovědětVymazat
  51. ahoj holky, muzu se prosím zeptat jakou velikost má niki té světlé bundičky?

    OdpovědětVymazat
  52. skvelý článok, ja to mám s behom podobne..v škole som to neznášala, vždy som hľadala výhovorky... teraz som začala behať s ocom a ten je mi obrovskou motiváciou, síce som nebola behať už asi mesiac kvôli chorobe, motivuje ma aspoň ku dobrej strave atď...a vy ste ma motivovali dnes ráno, idem sa obliecť a behať :D

    OdpovědětVymazat
  53. Skvělý článek, holky! Taky jsem se vrhla na běhání a to s cílem uběhnout v září půlmaraton ve slušném čase, ale pořád ne a ne sehnat ideální běžecké boty, ty růžové mě naprosto uchvátili. Můžeš mi prosím prozradit, kde jsi je sehnala? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeme držet palce! Boty máme z Nike storu Na Příkopech :).

      Vymazat
    2. Dík za motivaci začnu běhat jak bude hezky.

      Vymazat
  54. Děkuji za motivaci chtěla bych začít běhat hned jak bude pěkně :-). Ale nevím jestli to budu stíhat se školou :-(

    OdpovědětVymazat
  55. Také plánuji opět začít běhat. Moc krásné fotky holky. :-)

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj, chci se zeptat. Přijde mi trapný běhat když jsem pod 15 let. Moc ráda bych chodila běhat, kvůli kondičce a taky protože chodím na běhací sport a potřebuji vytrvalost a rychlost. Možná začnu běhat s kamaádkou, to by mi nepřišlo tak trapný. Ale v tom je taky háček: bydlí docela daleko asi půl hoďky a na to nemám moc čas to už je hoďka jen cesta a pak ještě běh. Když mám školu a jiné zájmy, tak bych asi 4 hoďky 2x týdně nestíhala tak poradte prosím abych se necítila tak trapně sama. Dík

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj, já bych ráda začala běhat ale připadá mi to trapné abych běhala sama když mi ještě nebylo ani 15. Chtěla bych s kamarádkou ale ta bydlí daleko a asi bych to ještě s cestou nestíhala když mám školu a ještě i jiné zájmy tak ještě běhat... Je to normální chodit běhat v tolika letech? Díky

    OdpovědětVymazat
  58. Moc pěkně zpracované a díky za tip na výborný blog. Už se moc těším, až budu moct běhat, mám to od doktora povolené až od půlky června a nemůžu se dočkat.
    Nicole a Luci, jak často běháte a kolik km za měsíc tak naběháte?

    OdpovědětVymazat
  59. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  60. Holky jste perfektní fandím vám :) Já běhání miluji je to nejlepší relax..

    OdpovědětVymazat
  61. Tenhle článek se vám povedl! Miluju běhání a už si bez něj nemůžu představit život :) a je super, že přítel to má stejně, podporujeme se navzájem!

    OdpovědětVymazat
  62. Tyjoo,já snad začnu běhat!!Hrozně mě váš článek motivoval :)
    Nikčo? Co to máš za bundu? Je skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
  63. Ja miluju behani, jen na to nemam tolik casu, jelikoz hraju docela profesionalne tenis, ale kdyz mam cas, tak ho vzdy vyuziju na behani a vy jste me ted presvedcili aby jsem si na to udelala cas casteji! :)

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj, inspirovala jsi mě. Budu běhat. Teda první, co jsem udělala, že jsem začala vybírat boty :) Koukám aktuálně tady, děsně se mi líbí ta výrazná růžová https://www.eobuv.cz/nike.html ale nemůžu podobné najít. Nebo doporučila bys mi i jiné boty než nike? Co jsem slyšela, tak jsou fakt dobré na takové to občasné běhání :)

    OdpovědětVymazat
  65. Taky chodím běhat. Už asi druhým rokem. Hodně mě to chytlo a chodím každý den, dost jsem si na to zvykla a baví mě to. Je super, že na to nepotřebujete žádné speciální vybavení. Jen kvalitní boty, pohodlné oblečení a můžete vyrazit.

    OdpovědětVymazat