Dneska se konečně dostávám k poslednímu příspěvku o Rekvalifikačním Make-up kurzu v Make-Up Institute Prague. Moje předchozí články najdete tady, ale tímhle posledním bych to stejně chtěla všechno shrnout dohromady, ať máte všechny informace hezky v jednom.

Make-Up Istitute Prague je vzdělávací instituce/soukromá škola v make-upu. Součástí je nejen vzdělávací program, ale také agentura, která absolventům pomáhá s uplatněním a obchod s možností kompletního vybavení pro vizážisty. Právě to v mém případě rozhodlo o tom, kam si půjdu rekvalifikační kurz udělat. Vybrala jsem si Rekvalifikační make-up kurz (info tady), který je koncipován tak, aby se i úplný začátečník naučil základní postupy nanášení kosmetiky, tipy, triky a techniky a hlavně získal úvod do světa vizážistiky. Já jsem měla hodně věcí načtených z beauty blogů a okoukaných z youtube tutoriálů, ale je to trochu něco jiného, když to pak člověk aplikuje ve skutečnosti na někoho jiného..


Kurz trvá 40 hodin. V mém případě to byly dva víkendy, ale můžete si vybrat i týdenní nebo večerní studium, vždy v úterý a ve čtvrtek. Lektorkou kurzu byla úžasná Janka Letková, se kterou už jsem se setkala před rokem ve Škole Stylu a myslím, že nás všechny hodně naučila.

Každý den jsme se věnovaly určité části od pleti, přes oči až po rty a vše si nejdřív vysvětlily teoreticky a potom i prakticky vyzkoušely nejdříve samy na sobě, abychom věděly, jaký je to pocit a druhý víkend už na modelkách. Součástí kurzu byla i část o marketingu, ale tomu byl věnovaný i samostatný kurz, pro absolventy zdarma, který jsem už nedávno také navštívila. Tam jsme si říkaly o tom jak si stanovit cenu, jak napsat životopis a vytvořit vizitky, jak propagovat naše služby, jak se chovat atd. Tenhle kurz mě také hodně bavil a provázela nás jím Markéta Davidovich, zakladatelka agentury. O Marketingu pro vizážisty najdete víc informací tady.


Poslední den, tedy samotná zkouška, nakonec probíhal také celkem hladce. Všechny jsme byly docela nervózní, ale měly jsme ještě celé dopoledne na to si cokoli vyzkoušet. Toho jsme samozřejmě využily a jen doufaly, že si nevytáhneme něco, co nám moc nejde. Líčí se totiž podle obrázku. Já jsem za žádnou cenu nechtěla linky, protože když jsem nervózní, pěkně se mi klepou ruce, ale asi jsem na to myslela až moc, protože jsem si linky vytáhla. Měla jsem ale tu nejlepší modelku, nejmilejší a nejkrásnější slečnu a zvládly jsme to!

Od kurzu se snažím trénovat na sobě a párkrát alespoň na Niky a v pátek mám první pořádné líčení pro Pro Ženy, tak se těším. V Make-up Institute Prague mi zatím půjčí i vybavení, abych měla všechno, protože jsem si ještě vše nepořizovala sama. Doufám, že se mi vše podaří jak má. Držte palce, určitě vám napíšu, jak to šlo :)).
A tady je moje výsledné líčení:


Základní informace o kurzu:
Make-up Institute Prague - web, facebook
Rekvalifikační make-up kurz - informace
Lektorka - Janka Letková
Marketing pro vizážisty - informace

19 komentářů

  1. Vypadá to skvěle, jistě by mě takový kurz bavil! Slečnu jsi nalíčila překrásně- výrazně, ale zároveň jednoduše a vkusně :)

    OdpovědětVymazat
  2. na tento kurz sa tiež v budúcnosti chystám, mala si naozaj krásnu modelku aj líčenie je super! :)
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  3. ten kurz vypadá zajímavě, taky by mi nevadilo se ho zúčastnit :) co se týká nalíčení, tak se mi akorát moc nelíbí tak spojená linka v koutku oka...

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to hodně dobře :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Tieto make-up kurzy obzerám už dlho, vyzerá to na vynikajúcu úroveň. Líčenie je pekné, jediné čo mi troška prekáža je spojená linka
    Inspiration Point by Paula Fleur

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to dobře!

    www.levnabizu.cz

    OdpovědětVymazat
  7. To líčení je super!:) Dobrá práce!
    http://dressedbyunicorn.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. to je krásné,jsi šikulka! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Tvoje modelka je strašně oranžová. Od přírody tak vysolárkovaná nebo špatný odstín make-upu? Nevim no, jen mě to utvrzuje v tom, že všechny tyhle kurzy jsou dobrý na vytažení prachů z kapes naivních holčiček, který následně budou utvrzovat v tom, jak jsou všechny dobrý a místo redaktorky v Elle (checht) je nemine. Ačkoliv výsledek nestojí za nic moc. Čímž teda chci vyslovit pochybnost o většině nalíčení, vhodné mi přijde první a páté v horní řadě, jinak nuda a šeď, která se tluče s barvami vlasů a očí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož má její modelka i zbytek těla oranžový, tak proč by to měl být špatný odstín make-upu? A také nevím proč by se nějaké barvy měly tlouct s barvou vlasů nebo očí. Jenom protože se daná barva nehodí k barvě vlasů nebo očí, je hned špatná a člověk ji nemůže mít?

      Vymazat
    2. Spis ma silene bilou blond a kdyby mela nejakou normalni barvu, odstin pleti bude vypadat normalne...nemyslim, ze je to spatne pouzitym makeupem :-)

      Vymazat
  10. Musim souhlasit, modelka mi taky prijde hodne oranzova.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc se ti to povedlo, taky bych chtěla umět tak nalíčit
    Sweet Nothing

    OdpovědětVymazat
  12. Naprosto souhlasím s tím, že modelka je moc oranžová. Pravděpodobně to líčením bude, jelikož zbytek těla oranžový není...Navíc podle mého názoru když jde o líčení, tak se přece naopak řeší, zda se celkový makeup hodí k barvě vlasů a očí, což ale neznamená, že barva líčidla je sama o sobě špatná, nýbrž že se nehodí pro typ člověka. Takže napsat, že modelka má nenormální barvu vlasů, fakt není namístě...:)

    OdpovědětVymazat
  13. Luci myslíš, že to je na nic, když nejsem z Prahy ? víš myslím do budoucna s tím uplatněním atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na tom, co bys chtěla dělat. Pokud máš v plánu líčit osobní klientelu, tedy holky na plesy, různé akce, dělat poradenství, potom je to super. Jestli máš ale v plánu líčit hlavně na focení a tak, tak to se všechno odehrává v Praze..

      Vymazat
  14. Make-up Institute.. můj sen :)) třeba si jednou také našetřím na kurz, byl by to splněný sen.
    a modelka se mi líbí, myslím, že vůbec není oranžová a brva vlasů jí také sluší :))
    no a linky.. ty bych si naopak střihla velice ráda! za ty léta praxe, kdy je maluju každé ráno sobě a často i kamarádkám.. myslím, že bych je zvládla i poslepu :D

    OdpovědětVymazat