Dneska vám budu vyprávět o našem jediném dni tady, který se nám zase tolik nelíbil. Ve čtvrtek jsme se rozhodly, že si zařídíme social security number. K práci je to nezbytnost a co jsem tak pochopila, tak tady bez tohohle čísla člověk nic moc nezařídí. Jak už jsem psala, chtěly jsme si to zařídit už ve středu, ale bylo to daleko a nestihly jsme to. Ve čtvrtek už jsme měly kola, a tak se nám cesta o hodinku zkrátila, jen ta cesta ale. Myslely jsme, že tam přijdeme, odevzdáme formulář a bude hotovo.. ehm.. to bychom asi nebyly my, aby nebyl nějaký problém. Přišly jsme tam, vyplnily formulář, přišly k okénku a Natálce to schválili a mně ne. Začala jsem tedy řešit proč, ale nikdo mi nic nechtěl říct, že prý se to stává, musejí si ověřit mojí identitu a může to trvat až čtyři týdny. Když se prý do té doby neozvou, mám přijít znovu.

Nebudu vám lhát, to mě docela zaskočilo, volala jsem tedy rovnou do americké agentury, přes kterou máme pobyt částečně zařízený a zjistila jsem, že mi tam ten program nějak úplně neschválili, protože mám v systému chybně vyplněnou adresu. S tím jsem šla zpátky do fronty a celé jsem jim to převyprávěla a snad tedy vyřídila, i když pořád mám pocit, že to nemám úplně schválené, tak možná zítra ještě pro jistotu do té agentury zavolám. Když jsem vyšla ven, Natálka zjistila, že tam v adrese nenapsala číslo apartmánu, takže by jí to social security number vlastně ani nemuselo přijít.. tak tam šla znovu zase ona a prostě jsme tam místo půl hodiny nakonec byly asi čtyři hodiny :D.

Pak jsme ještě vyplňovaly job application a od zaměstnavatelky dokonce zjistily, že si musíme udělat nějaký food handling certificate.. To nám popsala jako krátký test s pár lehkýma otázkama, který budeme mít hned hotový.. jenže.. test nešel spustit bez absolvování kurzu, což byla asi 40 stránková prezentace o tom, jak se má krájet zelenina, jaké jsou typy otravy jídlem, jaké maso má být udržované za jaké teploty atd. a test byl potom sestavený asi ze 40 otázek na tohle téma.. Tak to nám zabralo další asi tři hodiny a nic víc už jsme ten den nestihly :D. Teď už ale vesele pracujeme, stále čekáme na naše social security number, ale doufáme, že příjde a máme se prostě parádně. Takovýhle den už se snad opakovat nebude.. zase to byl ale docela zážitek. Příště vám trochu víc popíšu naší práci. Tak se mějte hezky, vy asi zrovna vstáváte, ale já půjdu spát.



18 komentářů

  1. Snad Vám to všechno dobře dopadne, držim palce a těšim se na další článek/video :)

    fashionturnscool.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Super video a taková uplakaná :-( chuďátka... Tak ať se Vám teď už jen daří... :)) !!
    A super jízda na kole jsem se smála jak vám pomalu ani nestačila ta široká silnice :D
    Jste super holky! a určitě to budou Vaše nezapomenutelné měsíce!

    OdpovědětVymazat
  3. Ze své zkušenosti vím, že tyhle v tu chvíli nejhorší zážitky jsou ale pak ty, co dělat ten pobyt zajímavější, a hlavně je nejlepší, když na to člověk o pár měsíců později se smíchem vzpomíná, i když ví, že to bylo těžký. Držte se!! :) a užívejte si to! :)

    OdpovědětVymazat
  4. miluju tvoje videa!No to teda musel byt zážitek s tím cislem :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Hlavně si ty kola vemte pak domu, u nás jsou šíleně drahý :D A očklivý

    OdpovědětVymazat
  6. tiez som si niecim podobnym presla. zelam pevne nervy, uz to bude len lepsie :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  7. Úplně jsem si nejdřív u čtení příspěvku říkala, jak je to hrozný, že já bych se jim tam určitě hrozně rozbrečela a jak jsi děsná frajerka, žes to zvládla v klidu :) Jinak jízda na kole - v jedný ruce mobil, v druhý kamera, jak si v pohodě jedeš prostředkem silnice - mě hodně pobavila :-) Tak ať už to jde bez problémů!

    OdpovědětVymazat
  8. Držte se holky! Jsou to nervy ale už snad bude jenom líp. Posíláme podporu z Prahy :DD :***

    OdpovědětVymazat
  9. Luci ty jsi dobrá! V jedný ruce kameru, v druhý ruce telefon a do toho vloguje! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, je super, že sem nedáváte jenom to pěkný, ale i ty problémy, co můžou nastat, díky za to! :-) je to zajímavé sledovat

    OdpovědětVymazat
  11. tieto články s videami sú úúúplne skvelé, teším sa na ďalšie :) a pobavilo ma to so Slovenskom, tak nás tam dobre reprezentujte, ,,Slovenky" :D

    OdpovědětVymazat
  12. Moc na vás myslím! Bude to už jen fajn.

    OdpovědětVymazat
  13. Tyjo..máte to tam zajímavé zážitky:D snad už ale vše půjde tak hezky, jak si vy budete přát:))) a opět super video a zase se těším jak malá na další:D:)))

    OdpovědětVymazat
  14. Vy jste super holky...držím palce ať vám to dobře dopadne :)

    OdpovědětVymazat
  15. Lucy, držím vám palce, nemáte to jednoduchý, ale jste holky šikovný :) teď už snad vše pujde jako na drátkách. těším se na další články, tohle mě moc baví :))

    OdpovědětVymazat
  16. Nejlepší :-) miluju ty kola, hned bych si takové pořídila!

    www.lifewithmeggie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadá to na pořádné dobrodružství!!! :D

    OdpovědětVymazat