Pamatujete si ještě, jak jsem vám vyprávěla o Lublani? Jak jsme se náhodou ocitli na beer tour? Tento skvělý zážitek si můžete připomenout tady. Náhody se nám lepí na paty a bloger Adam, který tour šel s námi pracuje pro společnost, která zrovna rozjíždí procházky za jídlem v Praze! Jsou sice zaměřené spíše na turisty, ale protože nás jídlo baví, chtěli jsme si vyzkoušet, jaké to je nechat se po svém městě provést expertem a třeba se zase něco nového naučit, něco objevit, něco ochutnat... a tak jsme s radostí přijali pozvání účastnit se Eating Prague Tour a samozřejmě vám z něj teď ráda přinesu report!

O co vlastně jde? Sejdete se s "průvodkyní" a ostatními jedlíky a společně během čtyř hodin projdete sedm zastávek. Jde o tradiční i moderní podniky, ve kterých se vždy dozvíte něco o majiteli, konceptu nebo nějaké jiné zajímavosti a něco ochutnáte. "Menu" je sestaveno tak, aby k sobě dobře ladilo a aby místa byla blízko u sebe, tedy v centru Prahy, o které průvodkyně také zajímavě povídá. V Praze jsem se sice narodila, ale i tak jsem se dozvěděla několik nových věcí. Všechno v menší skupince lidí se stejným zájmem - no neznačí to skvěle strávené odpoledne?

Do you remember when we were in Ljubljana, accidentally joined a beer tour and had a great time? If not, read about it here! Well, we've met a blogger, Adam, who is currently working for a company doing food tours in London, Italy, Amsterdam and... Prague! They are obviously more orientated on tourists, but still, even as Prague-born, we couldn!t say no to an invitation to join on of their Eating Prague tours. I mean, there is never enough of exploring, right? And we sure explored a lot of great places! 


So what does it mean If I say food tour? You meet a guide and a small group of people (all from different parts of the world and with similar interests, so there is never a shortage of topics to talk about!) and spend four hours together, going around city centre and visiting 7 places all together. You get to know more about the czech cuisine, the food itself, the places and their owners and last but not least, there is also a lot of interesting information about Prague! I would definitely recommend to go on the tour at the beginning of your trip. You will get some more tips for cafés, parks, bars and things to do! Doesn't that sound like an awesome afternoon?



První zastávkou byla kavárna/galerie Le Court. Pro nás první překvapení, vůbec jsme ji neznali a to je přímo v centru! Krásné posezení ve dvoře a výborný štrůdl jsou skvělým startem a meeting pointem. Seznámili jsme se, dozvěděli se co nás čeká a vyrazili dál...

We met at Le Court café/gallery, a hidden little place in the centre, with a magical garden on the courtyard. Our first surprise! We didn't know a café like this even existed, not to mention their delicious strudel!


Chlebíčkové bistro Sisters bylo už dlouho na našem to go listu. Slyšeli jsme na něj samou chválu, ale pořád ne a ne si najít čas. Chyba! Do tohoto řepového chlebíčku s kozím sýrem jsem se zamilovala po prvním kousnutí a nechápu, jak jsem bez něj mohla žít! Vybrat si zde můžete z mnoha variací čerstvých surovin na domácím chlebu nebo vyzkoušejte i sladké pečivo. Pro mě rozhodně jedna z nejlepších zastávek celého tour.

Open face sandwiched bistro Sisters was on our "go to" list for quite some time now. We heard a lot of praise about it and it was sure by right! I fell completely in love with their beet sandwich with goat cheese! You can choose from different variations of fresh ingredients. Plus open face sandwiches are a czech classic, but it's an amazing modern twist, that Sisters offer here!


O řeznictví Naše maso už jsem toho slyšela hodně, ale ani tady jsem osobně ještě nebyla. Tohle místo není uplně dělané pro vegetariány, nachází se v průchozí pasáži za proskleným sklem a můžete tak pozorovat práci řezníků v přímém přenosu. Pro milovníky masa je to ale místo přímo ideální. Na tour jsme měli možnost ochutnat hned několik jejich produktů a bylo opravdu těžké vybrat si svého favorita!

Naše maso butcher shop is just opposite Sisters and is not a place for vegeterians. You can see everything the butcher masters do, how they prepare the amazing meat in a different forms. It was too hard to choose a favourite product! That's what makes the food tour so great! You get to taste more than you would If you visited it yourself, and you get an explanation!


O restauraci Zvonice v Jindřišské věži jsem také netušila, ale ochutnala jsem tam snad nejlepší zelňačku, kterou jsem kdy měla. A to, že je zelňačka jednou z mých nejoblíbenějších polévek. Zajímavý interiér zvonice už byl jen třešničkou. V tuto chvíli už naše bříška byla tak plná, že jsme si nedokázali představit, jak do nich ještě něco dostaneme. A to nás ještě čekal hlavní chod!

I've never heard about Zvonice restaurant in Jindřišská věž, but on the tour you get to taste one of the most special czech soups again with a twist! Loved it! At that time our bellies were struggling for space and we still had the main curse ahead of us!


Další zastávka naštěstí dala bříškům trochu odpočinout. Šli jsme do Novoměstského pivovaru, kde jsme měli možnost ochutnat jejich pivo a zárověň si poslechnout vše o výrobě, která se děje přímo v prostorách restaurace! Prohlídka byla zajímavá a pivo přesně to, co jsme potřebovali a samozřejmě moc dobré! 

Luckily, the next stop let us rest a little. It was Novoměstský pivovar, a pub and a brewery at the same time. We got to know more about the way they make beer (in the restaurant!) and tasted one. What would exploring Prague be without tasting the beer, right?
 

Na hlavní chod, svíčkovou, jsme šli do Louvre. Už vím, že tu moc dobře vaří, ale svíčkovou by mě asi jen tak nenapadlo si dát. Pro turisty, kteří se tour běžně účastní, je to ale výborná klasika, která jak se mnou asi budete souhlasit stojí za ochutnání! A Louvre zase za návštěvu.

Café Louvre is Prague's classical café with an interesting history and a great kitchen. We tasted "Svíčková", classic czech meal which one can not love! 


V Choco Café u Červené židle jsem ještě nikdy nebyla, ale rozhodně se sem vrátím na čerstvé hořické trubičky s horkou čokoládou. Jako malá jsem ty balené zbožňovala, ale tyhle? Nedají se srovnávat! Křupavá oplatka s jemnou čerstvou šlehačkou namáčená do hořké čokolády? Sen, který rozhodně musíte vyzkoušet! A jsem si jistá, že klasickou čokoládu si tam ze spousty druhů taky vyberete! Spolu se Sisters můj favorit! 

Tour bylo opět skvělým zážitkem. I jako pražáci jsme si ho užili a vyzkoušeli něco nového a zároveň je to pro cizince skvělý způsob jak snadno a a příjemným způsobem poznat Prahu. Podobně můžete poznávat i Řím, Londýn a Amsterdam. Až do některého z těchto měst pojedete, vyzkoušejte tour nebo aspoň koukněte na jejich web, obsahuje i tipy na místa, restaurace, parky a věci co se v daném městě dají dělat. Všechno z pohledu více lokálního než turisticky komerčního! 

Děkujeme Eating Prague za skvěle strávené odpoledne a spoustu nových poznatků. Co vy? Byli jste někdy na nějakém foodtour? Láká vás to? A kdyby to bylo na vás, jaké podniky byste turistům ukázali?

Choco Café u Červené židle was a new one for me, but I definitely will come back for "Hořické trubičky" - rolled wafers filled with fresh cream dipped into dark chocolate. As a little girls I used to love a supermarket version of them, but this? Unimaginably good!

The Eating Prague tour was a great experience even for me as a local and I can only imagine how madly in love with Prague I would fall, if I was there as a tourist! I definitely want to try touring Amsterdam or London with them, it is an amazing way to get to know the city, the culture and also some of the people! Check out their web as it contains interesting tips, all from more local view than the typical commercial - tourist kind. 

Have you ever been on a food tour? Would you like to go?

23 komentářů

  1. to vypadá dokonale! Taky budu muset nějakou takovou tour absolovovat :)

    styleandmacarons.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Na žádném foodtouru jsem ještě nebyla, ale vypadá to skvěle :). Tohle by mě vážně bavilo, je to zase úplně něco novýho :) Taky jsem jako malá hodně jedla hořický trubičky
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Fajn nápad i jednotlivá místa vypadají zajímavě...no a teď mám hlad :D

    OdpovědětVymazat
  4. V Café Louvre jsem také byla, ale znám lepší restaurace... Na to, kolik to stojí, jsou ty porce hodně pidi. Raději bych si připlatila, ale dostala svých pět knedlí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, to zní naprosto úžasně a podle mě to rozhodně stojí za vyzkoušení .)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  6. :)

    I'm so glad you finally got to take the tour! And so sorry I missed you the other weekend while I was in Prague. My favorite food on the tour was also the beet & goat cheese sandwich from Sisters. I'd return just to eat that one again (and try all their other sandwich options!).

    Come to Berlin soon <3

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je fakt skvělý :) úžasnej tip, když zavítám do některého ze zmíněných měst ♥
    Dom by Dom

    OdpovědětVymazat
  8. Všechno vypadá tak úžasně :D teď lituju toho že jsem se koukla na článek dřív než jsem se najedla :D

    OdpovědětVymazat
  9. V Coco Café se musím urcite stavit na ty trubičky!!

    OdpovědětVymazat
  10. aa ježiš, tak do Coco musím, jak já miluju trubičky!! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Naše maso znám, kupovali jsme tam úžasné klobásy na gril a maso, o kterém jsme dostali spoustu informací (jak ho upravit a jaké bude a bylo výborné ;)))) Díky za inspiraci, určitě vyzkouším některá místa z vaší tour :)

    OdpovědětVymazat
  12. Keď budem v Prahe tak sa tam určite stavím..:) ďakujem za tip
    Klaudis world

    OdpovědětVymazat
  13. Woooow tak to vypadá úžasné a taaaak moc chutně♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek, díky moc za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  15. Parádní článek!!! :) Všechno to jídlo vypadá krásně! ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Žádné podobné food tour jsem se bohužel prozatím nezúčastnila, i když bych do budoucna rozhodně moc ráda změnila. Veškeré pokrmy vypadají vskutku lákavě ♥.
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  17. Skvelý článok! Ďakujem za tip, takúto food tour som chcela už dávno vyskúšať, o to lepšie, že je to už aj v Prahe
    Inspiration Point by Paula Fleur

    OdpovědětVymazat
  18. Let's hope this post might encourage some Czech locals to come on our tour too!

    OdpovědětVymazat
  19. Sorry for the comment in English, but just wanted to say that we have just decided to try and take one of these tours as ever since seeing a show like 10 years ago about strudel in Prague I have wanted to see them (and eat them) in person. Cheers!

    OdpovědětVymazat
  20. I had a fantastic time with this combo walking and food tour. You get to see a lot of attractions and do some tastings of local foods and beverages. I'm including some highlights and pictures on this post here. http://travelphotodiscovery.com/eating-and-touring-prague-in-one-day/

    OdpovědětVymazat