Designblok považuji za jednu z nejkvalitnějších a nejlepších akcí tohoto typu, co se u nás pořádá. A od té doby co se víc zaměřila i na módu je o to lepší. Jako jediná opravdu působí efektem týdnu módy, tedy aspoň podle mého úsudku. V Praze se pro něj otevře několik budov, kam se člověk může jít na výstavy podívat, přizpůsobí se mu i klasické obchody, butiky nebo salony. Pořádají se prezentace a koktejlové party k jeho příležitosti a o víkendu se můžete jít podívat na přehlídky. Sympatické je i to, že je veřejnosti plně přístupný a i cenově přijatelný. Hodně oceňuji i prostory, ve kterých Designblok probíhá. Ať už je to Kostel Sv. Šimona a Judy, hotel Evropa nebo Art House.
Tento rok mě výstavy trochu zklamaly. Moc věcí mě nezaujalo, otrávily mě davy lidí a čekání na jídlo. Obecně více než konkrétní věci mě zaujaly prostory a některé způsoby instalace. Samozřejmě se našlo několik světlých momentů, jako třeba Posedlí (ti nikdy nezklamou), Chanel, Nike, Lee, Specialized nebo nasvícené cvrnkací kuličky, které bohužel nevím kdo vymyslel a téměř vše co bylo v prostorách Art Housu. Co myslíte vy? Co se vám líbilo a celkově, jak se vám líbilo?
V sobotu jsme vyrazily na přehlídky a ty rozhodně nezklamaly. Viděly jsme přehlídky UMPRUM ateliéru Liběny Rochové i Pavla Ivančice. Překvapilo mě, jak inovativní a svěží nápady někteří studenti do svých modelů promítli! Českou módu rozhodně čeká světlá budoucnost plná významných talentů!

In my opinion, Designblok is one of the best events of it's kind we have here. And since it got into fashion even more, it's getting even better. It has the flow as a fashion week. There is several building with expositions around the city, and shops and boutiques make cocktail parties or presentations just because this is the week to do it! You can go to fashion shows in the weekend and it's all public and affordable. What I love are the spaces. They choose beautiful buildings and show them to you in a different light. 
I wasn't that impressed about the exhibitions this year. I didn't really like a lot of stuff, It was pretty overcrowded. What I really liked was Posedlí, Chanel, Nike, Lee, Specialized, the UV light game and the Art House. What do you think? What did you like?
Saturday, we went to see the shows, which was really nice. We've seen UMPRUM, Atelier of Liběna Rochová and Pavel Ivančic and loved it! Some of the pieces were really inovative and fresh, I think the czech fashion has a bright future ahead with some really talented people in the game!

15 komentářů

  1. Parádní článek holky :)) Ta první fotka je úžasná :))

    OdpovědětVymazat
  2. Pekne fotky, snad mi to vyjde pristi rok a uvidim nejakou prehíidku vlastnima ocima ;)
    kdyby nekoho zajimal muj pobyt v recku na erasmu a zazitky...staywithkaterina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Prekrásne fotky a tie modely na modelkách vyzerajú skvelo!!!

    http://withgreywolf.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, ty modely se mi líbí snad ještě víc než z fashion weeku!

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  5. Já byla minulý rok poprvé a byla jsem naprosto spokojená. Atmosféra byla úžasná <3 Mrzí mě, že jsem tam letos nejela, hlavně po tom, co jsem viděla tolik zajímavých fotek. Snad se mi to povede zase příští rok :)

    OdpovědětVymazat
  6. škoda, že jsem nestihla žádnou přehlídku. :(

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se líbilo letošní téma - Dětství a spoustu aktivit pro nejmenší, ale dojem na mě udělal i Arthouse a v Domě U Minuty bych do minuty začala bydlet.) Krásný prostor.

    OdpovědětVymazat
  8. Ďakujem za fotky, keďže som sa ešte nikdy takejto akcie nezúčastnila, je super že aspoň cez internet to možem sledovat :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  9. Když vidím podobné akce, tak lituju, že nejsem z Prahy...

    www.nikystories.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé fotky! Škoda, že jsem to nestihla. Ty šaty na první fotce jsou úžasné!:)

    http://sunstreetbymonica.blogspot.com

    OdpovědětVymazat