Už dlouho se mě ptáte na to, jakým způsobem si každý den upravuji vlasy nebo make-up, a tak jsem se rozhodla vám to konečně shrnout ve videu! Původně jsem vám chtěla ukázat jen úzký výběr toho, co denně používám, nakonec mě to video ale inspirovalo k tomu, sepsat vám veškeré moje oblíbené produkty a vlastně kompletní informace o tom, co ráda používám! Budu ráda, pokud se mi to povede nějak přehledně po sekcích shrnout v tomto článku a pokud to někoho z vás bude doopravdy zajímat. Ještě než začneme bych jen chtěla říct, že tohle určitě neberte jako doslovný návod na to, jak se líčit! Sama vím, že dělám různé chyby, ale o tom dnešní článek není. Berte to prosím jen jako ukázku mého líčení, starání se o pleť a vlasy a mých oblíbených produktů. Takže... Jak to dělám?

 Jako první se vždycky líčím. Důvod je prostý - když nestíhám, můžu si udělat culík nebo vzít čepici, ale s perfektními vlasy, ale bez make-upu bych se cítila asi trošku zvláštně. Rozhodně ale nejsem typ člověka, co by nevyšel nenamalovaný. Myslím si celkově, že můj každodenní make-up je hodně přirozený a lehký.


Nezvykla jsem si používat krém ráno. Mám pocit, že mi pak hůř drží make-up a nemám ráda pocit mastné pleti. Mažu se proto vždy večer, aktuálně používám Super Multi-Corrective cream od Kiehl's a Creamy eye treatment with avocado od Kiehl's. Ráno začínám očištěním pleti růžovou micelárkou Sensibio od Biodermy. Když si vzpomenu (tak obden), použiji i Cucumber herbal alcohol-free toner od Kiehl's.


 Musím zaklepat na dřevo, že mě již opustilo moje "hrozná puberťácká pleť" období. Používám spíš méně krycí make-upy, bb nebo báze. Takové, které zbytečně nezatíží pleť, ale docílí přirozeného sjednocení barvy. Stejně jako si občas vzpomenu na toner, občas použiji Rimmel lasting finish primer. Má prodloužit vytrvalost make-upu na 8 hodin a dá se použít samotný nebo pod či nad make-up. Nikdy jsem těmto produktům a hodinám moc nevěřila. Už jen to, že make-up, který nad bázi používám má vydržet těch hodin 25... Je to Lasting Finish skin perfecting medium coverage foundation a jsem s ním jinak moc spokojená. Krytí je přirozené a hezky sjednocuje pleť. Pudr mám Creme Puff od Max Factor a musím říct, že jsem spokojená jak s konzistencí tak příjemnou vůní. Nepoužívám ho ráno, ale spíš si ho občas vezmu s sebou a během dne si s ním make-up trochu poupravím. Na tváře nejčasěji používám krémovou tvářenku Rouge Bunny Rouge, která má hezký odstín i jako rtěnka, ale tak mi přijde, že rty trochu vysušuje. Držím se s ní tedy jejího primárního účelu. Občas taky Lucce ukradnu její minerální tvářenku od MACu. Psst!


Na očích mám ráda jemné oční stíny. Hlavně proto, že nejsem žádný expert v jejich nanášení a na těch světlých není přetažení tolik vidět! Nejčastěji a nejdéle používám tyhle duo z Essence (taky už na to vypadají) a tyhle mono z MAC. Ten broskvový odstín krásně otevře oči a i když není na první pohled jako barva vidět, dělá moc hezký efekt. Protože mám poměrně nevýrazné řasy, dělám si tenkou (když se mi to povede) linku tužkou. Na obočí nedám dopustit na barevný gel MAC s řasenkovým štetečkem jako aplikátorem. Zvýrazní, nabarví a zafixuje! Řasenky moc neřeším a nevidím v nich moc rozdíl, i když za poslední dobu mě o kvalitě přesvědčila MAC Haute & Naughty lash. Řasy opravdu hodně zvýrazní a oddělí!


Zamilovala jsem si balzám na rty EOS (a zapomněla jsem vám ho vyfotit). Přivezla jsem si ho z Ameriky a jsem z něj nadšená! Jinak většinu dnů buď jdu uplně bez rtěnky, použiji MAC odstín Woodrose Lustre z kolekce Proenza Schouler, lesk Max Factor v odstínu Pristine Nude nebo dohromady tak jako na videu. Občas se ale odvážím i pro výraznou barvu. V tom případě nejdřív použiji podkladovou bázi Prep + prime, která rty hydratuje, ale pocitově mi přijde jako by je trochu vyhladila a zmatnila zároveň. Opravdu nevím, jak to dělá, ale jisté je to, že se pak rtěnka dobře nanáší, necuckuje se na sušších místech a déle vydrží. Moje nejoblíbenější červená je jednoznačně Ruby Woo od MAC a růžová 08-04 od Hello Kitty. 


Většinou si vlasy myju večer. Šampony střídám a zatím jsem nikdy nenašla nějaký vyloženě zázračný. Aktuálně používám tento šampón a kondicionér od Toni & Guy. Vlasy mám po něm hezky jemné a docela příjemná změna je i to, že z něj necítím žádnou konkrétní výraznou vůni, kromě takové té čistoty, snad víte co myslím. Vlasy mi umyté vydrží většinou dva až tři dny, podle toho co dělám a jak se cítím. Dřív jsem si myla vlasy každý den, ale bylo to pro mě i pro vlasy hodně unavující, hlavně když jsem ještě měla hodně dlouhé vlasy. Po nějakém měsíci si na delší prodlevy mezi mytím zvykly a přestaly se tolik mastit. Šikulky! Vlasy si večer i vyfénuji.
Ráno mám většinou takové krepaté neforemné někde zvlněné háro. Do vlasů si dám Heat protection mist, pročešu Tangle teezerem a zapnu žehličku. Vlasy si nežehlím uplně dorovna, především proto, že mám vlasů opravdu hodně a nebaví mě to, ale i proto že mám ráda culíky a drdoly a stejně by se mi vlasy během dne pokrčily. Vyžehlím si je proto spíš tak rychle, aby si vlasy sedly do nějakého tvaru, přestaly poletovat a krepatit. Často pak vlasy okolo obličeje lehce navlním, aby se od obličeje lehce odvracely. Přijde mi, že to vytváří hezký tvar, objem a alespoň mi tolik nelezou do očí (haha). 
Aktuálně používám kulmo-žehličku Bellissima Revolution, kterou jsme získaly díky projektu s Cosmopolitanem. Má rotační válec, díky kterému se s ní dají jednoduše vytvořit jak rovné vlasy, tak vlny, kudrliny a tak podobně. Mně vyhovuje, ale trochu mě matou směry točení válce. Na zafixování pak používám buď L'oréal professionnel Wild stylerz, což je minerální pudrový sprej dodávající fixaci, texturu účesu a objem s matným efektem bez zacuchání vlasů (to jsem vyčetla z etikety, ale líp bych to nevystihla!), nebo Extreme hold hairspray od Toni & Guy.
Záchrannými produkty jsou mi pak Dry Shampoo, který absorbuje mastnotu, když nemáte čas si vlasy umýt, skvělý je na cestování, ale i doma se hodí, navíc podobně jako wild stylerz dodává vlasům texturu a například na Fashion weeku v NY ho používal snad každý hair stylista, než začal s vlasy pracovat. Druhou záchranou je Sea salt spray, který používám, když nestíhám žehličku. Nastříkám ho do vlasů a ty od konečků promačkám, vytvoří se takové rozcuchané vlny, které se dají považovat za účes.


Tento článek byl nakonec mnohem delší a víc vyčerpávající, než jsem zamýšlela, ale chtěla jsem vám ukázat všechny své oblíbené produkty a jejich varianty a popsat co na nich mám ráda. Snad se mi to alespoň trochu podařilo a pokud jste dočetli se zájmem až sem, napište mi to prosím do komentářů, opravdu mě to potěší! Taky budu moc ráda za veškeré vaše zkušenosti, oblíbené produkty, ranní zvyky, připomínky nebo rady!

48 komentářů

  1. Super video, moc hezky zpravované a člának to vše hezky doplnil. Moje rána bývají podobná, akorát jsem spíše typ Lucky, který ráno brzy vstává brzy, chodí po pokoji a štrachá. Po otevření očí ten zlozvyk nás všech si vzít telefon do ruky... :). Jinak moc se milíbí tvá úprava vlasů a makeup míň je víc! Alespoň za mě. Salad by Leni

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé video, takové mě moc baví a tobě to moc sluší ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek i video :) Ten komentář k videu je vážně milý a máš moc příjemný hlas :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pozrela som sa na video a je skvelé :) A prípravky na vlasy od Toni & Guy sú jednoducho skvelé, zbožňujem ich. Vlasy mám po nich krásne jemné a príjemné voňajú.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  5. Jee ty jsi roztomilá :) Moc fajn video i článek!

    OdpovědětVymazat
  6. Niki, jsi hrozně sympatická a skvělá! Super video! :))

    OdpovědětVymazat
  7. ja celkom tazko prezivam rana :D ale moja rutina, umyt sa (sprcha), obliect, namalovat, vlasy a von z bytu :) videjko ma pobavilo

    perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné video i článek :) S tou lednicí seš jak moje sestra :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  9. Mám tyhle videa ráda, vždy se u nich skvěle odreaguji. :) Mě to s tou lednicí pobavilo. :D
    Ještě bych ráda viděla my morning routine Lucky. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Niky, ty aj keby ideš nenalíčená budeš vyzerať dobre.Super video!

    accessoriesforbeauty.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Super pohodové video! Jsi krásná :)

    OdpovědětVymazat
  12. Se sezením na vaně při čištění zubů to máme stejně :D ...skvělé video, moc ti to sluší :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělé video :) jsi hrozně sympatická a krásná!

    OdpovědětVymazat
  14. Taky mě budí sestra.. v týdnu starší, protože jezdí do školy v 6.A o víkendu mladší, která vstává v 7 a nikdo s ní nechce vstávat takže už od malička zvyklá na to že já rodičům nemůžu odmlouvat a budu s ní já. Jinak skvělé video, a rozhodně nějaké produkty vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  15. Niky, jaký používáš parfém? Ve videu byl vidět s kytičkou....Já hodně dlouho sháním, který by mi voněl a nemůžu nic sehnat...... Tak se chci zeptat jaké používáte - používaly jste parfémy s Luckou. Moc děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nejradši Daisy od Marca Jacobse. Ještě od něj Honey nebo parfémy Chloe mi moc voní, Lucka momentálně používá Lancome - La vie est belle. Má ho už poněkolikáté a nic jiného nechce :D

      Vymazat
  16. Mám spíš technický dotaz? Na čem jsi měla při focení položené produkty? :-) Díky

    www.nikystories.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na bílém prostěradle a pak jsem hoooodně vytáhla jas bílé :)

      Vymazat
  17. Super článek, dočetla jsem až do konce, tak snad Tě to potěší :D :) Líbí se mi, jakým stylem natáčíte a stříháte videa, to jen tak někdo neumí, palec nahoru :)
    Budu ráda, když kouknete na můj blog, hodily by se mi rady do začátku, předem moc děkuju :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  18. Niki, jsi fakt neksutečně krásná! super článek i video!

    OdpovědětVymazat
  19. Este ani poriadne oci nerozlepim a uz mam v ruke mobil a presneee instagram! :D A tiez hned postavim vodu na (zeleny) caj a cistim si zuba posedenim na vane (len doma na slovensku, v prahe vanu nemam). Makeupu davam bezne tak 15 min, 5 min tvori cistenie (tiez ruzova Bioderma) a kremovanie :P
    Tvoje sustredene vyrazy pri makeupe ma pobavili, esteze mna nikto nenataca :D
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  20. Juchůůůů! Video už jsem shlédla odpoledne a článek je parádní :-)

    OdpovědětVymazat
  21. To video je nádherné, krásně zpracované a tvůj komentář je děsně roztomilý! :-D prostě jen tak dál :)*

    OdpovědětVymazat
  22. Povedený článek ;) Chtěla jsem se zeptat, kde se dá koupit ten sea salt spray od toni&guy? Děkuji . Doufám, že tyhle články chystáš/te častěji! ;). B.

    OdpovědětVymazat
  23. Pekne napísané, aj video je super :))
    Fashion Passion by Erika

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj , chci se tě zeptat, jak si tu psala že si měla problém s"pubertální pletí" tak co jsi v té době používala za produkty? Jako jestli nějaké čistící gely nebo tak. Mám totiž hrozný problém s černými tečky a akné. Díky moc. Kristýna P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tehdy jsem měla různé gely od různých drogérkových značek, ale žádný nikdy moc "neléčil". Vyčistil pleť pěkně, ale nenašla jsem nikdy nic co by uplně pomáhalo :/

      Vymazat
  25. Článek jsem s chutí dočetla celý a moc se mi líbil! ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Super clanok, dobre sa cital az do konca a video je velmi mile :)

    Pozvyvam vas baby na giveaway :)

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
  27. Juuu povedené video :) zaujal mě ten barevný gel na obočí, protože s tužkou to moc neumím, určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  28. Moc pěkné video, Niki - mně by spíš zajímalo - jak zvládáš u toho všeho ještě školu? A co vůbec studuješ? :))) Jinak přeji všechno nejlepší k Tvému dnešnímu svátku :)))

    www.agirlwithbunny.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studuji Marketingovou komunikaci a PR na Karlovce a stíhat se to dá. Pokud myslíš s ranní rutinou tak škola mi nezačíná dřív jak v 11 a pokud myslíš celkově, s blogováním, tak to mi v podstatě vyplňuje volný čas mezi školou! :D Děkuji za gratulaci! :)

      Vymazat
  29. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  30. Moc hezký článek :) a doporučím ti šampón Kérastase, dělají je na různé typy vlasů a musím říct, že jsem neobjevila lepší šampóny, dám za ně ruku do ohně ;)

    Dobroty od A

    OdpovědětVymazat
  31. Hezký článek i video, líčím se podobně jako ty, líbí se mi výrazné líčení, ale jen tak na den bych se neodvážila. Řídím se heslem čim méně tím lépe. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, super video, moc sa mi pacilo, mohli by ste natacat častejšie, najmä taketo videa z bezneho života :) chcela som sa opytat, co to mas za tablet, myslim typ a znacku (pri ranajkach)?
    Dakujem, paaaaa :)
    Emilly

    OdpovědětVymazat
  33. Závidím tu hromadu času, takto to vypadá, že tvá "ranní rutina" je minimálně na dvě hodiny!:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D ale když pospíchám, dokážu ji zrychlit na 5 minutek :D

      Vymazat
  34. ja by som sa chcela spytat ako veľmi alebo nie veľmi si spokojná s žehličko kulmou, chcela by som si ju kúpiť tak či funguje dobre alebo nie:) ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, líbí se mi jaké dělá vlnky, ale pokud bys ji chtěla spíš na to žehlení, tak tam mí klasická žehlička přijde trošičku rychlejší a je s ní lepší manipulace :) Tahle je ale zase hodně multifunkční :)

      Vymazat
  35. Sluší ti to, ten svetr je peckovní =)

    OdpovědětVymazat
  36. na video už koukala - po ránu mám stejný zlozvyk, hned koukám na instagram, co je nového :D přítel by mi za to nejradši nafackoval :D žádná líčidla ani nepotřebuješ - jsi neuvěřitelně krásná od přírody a Tvůj úsměv mě úplně zahřívá na srdci :) o laku na vlasy od Tony&Guy přemýšlím už déle, zrovna mi došel!

    OdpovědětVymazat
  37. ahoj Niki,
    chtěla jsem se zeptat, kde jsi sehnala krémy od Kiehl´s? Já jsem je bohužel v Čechách snad nikde neviděla.

    Díky moc a hezký den

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, Kiehl's má svůj obchod v OC Nový Smíchov :)

    OdpovědětVymazat