Ahoj, dneska jsem si pro vás připravila video a zároveň článek na téma zdravé mlsání. Tak jdeme na to!


První recept je na daltové kuličky. Budete potřebovat dvacet vypeckovaných datlí, vlašské ořechy (které nejlépe přes noc necháte ve vodě, to zvýrazní jejich chuť a bude se vám s nimi lépe pracovat), ovesné vločky, mandle, skořici, kakao a na ozdobu strouhaný kokos a nesolené pistacie.

For the first recipe you will need twenty pitted dates, walnuts (my advice is to let them soak in water overnight, this will enhance their flavour and it will be easier to work with them), oats, almonds, cinnamon, cocoa powder and coconut and unsalted pistachios to garnish the balls.


A zbytek je velice jednoduchý. Smícháte datle, vlašské ořechy (ale bez vody!), půl hrnku vyloupaných mandlí, půl hrnku ovesných vloček, půl hrnku kokosu, čtyři lžíce kakaa, lžíci skořice, trochu vody a vše rozmixujete. Vznikne vám lepkavá hmota, ze které už stačí jen vytvarovat kuličky a my jsme se je ještě rozhodly obalit v kakau, kokosu a rozdrcených pistáciích. Kdo nemá rád datle, může zkusit třeba švestky. Tyhle kuličky jsou podle nás i skvělou variantou na zdravé cukroví!

And the rest is pretty easy. You just mix the dates, walnuts (without the water!), half a cup of almonds, half a cup of oats, half a cup of coconut, four spoons of cocoa powder and one spoon of cinnamon, and you blend everything together. If it is not moist enough, you can add a little bit of water. And now you should be ready to create small balls out of the mixture. This part is optional, but It looks and tastes great covered in pistachios, coconut or cocoa.


Druhý recept je dokonce ještě jednodušší. Já vím, banán v čokoládě sice nebude tou nejzdravější variantou, ale vždycky jí můžete nahradit třeba jogurtem. To bude taky chutnat skvěle! Začněte tím, že si oloupete banány, napíchnete je na špejle a dáte na pár hodin do mrazáku. Když jsou zmrzlé, stačí je polít rozehřátou čokoládou a přidat posypky. Mňáááám!

The second recipe is even easier. I know, banana in chocolate might not be the healhiest option, but hey, you only live once! you can always use yogurt instead. I am sure it will be just as good. Start with peeling the banana off and placing it on a straw. Then place the bananas into the freezer for a few hours. Once it is frozen, you can cover it in chocolate. Yum!



20 komentářů

  1. Vypadá to skvěle! Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam! už se těším až vyzkouším ty kuličky!!!! :)


    http://sweetchillibyhana.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Na ty kuličky se chystám už dlouho, od té doby, co jsem si něco podobného koupila ve zdravé výživě (ale za dost nehezké peníze:D), a tak teď už se do toho konečně pustím, jako takové "předvánoční" cukroví, než se 24. pustím do ujídání lineckého :D
    A ty banány jsou super nápad!

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za typ, také mám něco takového tenhle víkend v plánu:)

    vik-ladyla.blogspot.cz I instagram I facebook

    OdpovědětVymazat
  5. Oba recepty vypadají skvěle, budu je muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty banány vypadají krásně a hravě! U datlí je škoda, že já datle nejím. :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam, hned při první příležitosti vyzkouším...

    OdpovědětVymazat
  8. vypadá to moc dobře :) velmi chutné :))

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Ty frozen banana vypadaji moc dobre :)


    Můj blog YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj super recepty! Zítra se chystám vyrobit ty kuličky!! Chtěla jsem se Tě, Lucko, zeptat, jestli bys nemohla napsat něco o škole, kterou studuješ :) Sama o tomto oboru uvažuji a moc by mi pomohlo, kdybys na toto téma napsala nějaký článek nebo připravila video! Zajímalo by mě vše (od toho, z čeho jsi maturovala, přes přípravu na přijímačky, zkoušky samotné až po studium, projekty apod.)! Je možné, že už jsi něco takového psala, ale bohužel jsem nic nenašla... Předem Ti mockrát děkuji a vážím si už jenom toho, že tento komentář čteš :)) pa, Adéla

    OdpovědětVymazat
  11. Kuličky jsem včera zkoušela a jsou výborné!! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Banán jsem zkoušela , ušpinila jsem půlku kuchyně , ale stálo to za to :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty kuličky vypadají skvěle a banány v čokoládě mám moc ráda <3

    OdpovědětVymazat
  14. Hmm, vypadá to dobře, asi vyzkouším! :D

    fascinating

    OdpovědětVymazat
  15. Super recepty, určitě někdy vyzkouším, vypadá to krásně :)

    http://fashionenjoyment.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. frozen banana určitě někdy vyzkouším, je to moje nejoblíbenější ovoce a v kombinaci s čokoládou to musí být pořádná mňamka :)

    OdpovědětVymazat
  17. Kulicky jsem udelala nakonec ze svestek a brusinek jako vanocni cukrovi...:)

    OdpovědětVymazat