Už tu máme prosinec a advent, a musím říct, že tentokrát už začínám pociťovat vánoční náladu takto brzy! Může za to včerejší návštěva Vídně a krásných vánočních trhů. Ve Vídni jsem byla poprvé a rozhodně bych se tam chtěla vrátit, jelikož jsme bohužel neměly moc času na objevování města. Řeknu vám to ale všechno po pořádku. Byly jsme pozvané na vánoční event s Olympusem. Letěly jsme ve středu ráno a ve Vídni byly již v 10 hodin dopoledne. V klídku jsme se ubytovaly (v nádherném moderním hotelu) a spolu s Natálkou a Axelle poseděly na kafi, než začal program. Okolo jedné se hotel zašal hemžit blogerkami.

To je naše asi nejoblíbenější věc na press tripech - možnost setkat se s blogerkami z různých koutů světa (nebo aspoň Evropy). Celkem tam blogerek bylo okolo 40 a k tomu ještě 8 profesionálních fotografů, kteří si nás po krátkém úvodu rozebrali do skupinek. Dostali jsme 5 úkolů nebo spíše témat na fotky, paměťovou kartu do foťáků a jeli jsme do města. První zastávkou byl Olympus Playground, putovní výstava, kde si u vchodu půjčíte foťák, a na které najdete různé interaktivní instalace vhodné k fotografování. Potom jsme už vyrazili na vánoční trhy. Naším úkolem bylo nafotit vánoční světla, vídeňský streetstyle, selfie, flatlay a koláž. V každé skupině jsme měli jako vedoucího profesionálního fotografa, který nám pomohl s nastavením foťáku, dal nám různé tipy a odpověděl na všechny naše otázky. Vyzkoušeli jsme si různé režimy a efekty foťáku a celkově nasáli vánoční vídeňskou atmosféru. 

Pak už jsme měli chvilku na relax a přípravu na hotelu a vyrazili zpět do Playgroundu. Tam na nás čekala večeře, drinky a vyhlášení soutěže, kdy byl z každé skupinky vybrán jeden nejlepší a z nich pak absolutní vítěz - Lucka! Asi si umíte představit naše nadšení, hlavní cenou totiž je možnost navrhnout si doplněk k Pen foťáku! Jupí! Už se nemůžeme dočkat!
Večer už jsme jen zapadly do postele!

Druhý den nás čekala krásná snídaně, nafocení outfitu a už letiště a cesta domů. Škoda, že to tak uteklo! Děkujeme Olympusu a všem blogerkám za skvělé dva dny!

It's already december, with Christmas around the corner and this year I am already feeling the atmosphere. It's Vienna I can thank for this. It was my first time visiting there and I hope to be back soon with maybe more time for the city. This time, we went for Olympus Christmas event with bloggers from all around Europe. That's the thing we love the most about these events. Meeting new people! But let's start from the beginning!

We got up early to catch our flight and were in Vienna at 10. We had time to have a coffee with Axelle and Natali and around 13 the hotel was filling up with bloggers. There was around 40 of us and we got to split into 8 groups, each of them lead by a professional photographer. We had 5 challenges to shoot - christmas lights, selfie, streetstyle, collage and flatlay. The shooting took place in Olympus playground and the Christmas market, which was really lovely and made me feel like it's already 23rd of December! 

The evening was all about dinner and drinks in the Playground and also - the results of the challenge, which were quite joyful, because Lucy won the chance to design her own camera accessory! Yay!
After a good night sleep it was just a delicious breakfast, outfit shooting and off to the airport and home! Thank you, Olympus and all the bloggers for such a great time!

29 komentářů

  1. Wow, takýto workshop a ešte k tomu v krásnej Viedni musí byť neskutočný zážitok :) Blahoželám Lucke k výhre!
    Inspiration Point by Paula Fleur

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky holky! Vídeň je krásná, měla jsem tu možnost v loňském roce ji navštívit v období Vánoc a moc jsem si to užila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt jo? Lucka je vázne borec <3 :))))

    OdpovědětVymazat
  4. uzasne fotky! to je vse focene tim olympusem? Jaky presny model olumpusu to je:)

    OdpovědětVymazat
  5. wau, krásne fotky, a srdečne gratulujem Lucke!:) ste skvelé!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow! Krásné fotky :) budu ráda, když kouknete na můj blog (teď jsem s ním začala) :) a trochu mi to zkritizujete :) jeannestyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný článek, krásné video, krásné fotky!:) Také bych se moc ráda zúčastnila nějakého workshopu-kurzu a zlepšila tak mé fotografické 'dovednosti'. Ty efekty ,co se dají udělat se světlem, jsou prostě úžasné! Určitě se do Vídně ještě někdy vypravte na delší dobu, stojí to za to! Zatím se můžete podívat na článek, kde jsem shrnula celou svou první návštěvu předvánoční Vídně:) http://fashionenjoyment.blogspot.cz/2014/11/viden-2.html

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne fotky! :) Ja som už bola pozrieť na tohtoročných viedenských trhoch a sú krásne :))
    Fashion Passion by Erika - Pozývam aj na práve prebiehajúcu GA o mnoho produktov :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vídeň je v zimě nádherná! Je skvělé, že máte takové možnosti cestovat na press tripy :) zasloužíte si to.
    staywithkaterina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. krásné fotky! předvánoční Vídeň je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  11. Krásne fotky,video je skvelé a mám chuť sa tiež pobaliť a podniknúť výlet do Viedne! :)
    Lucka gratulujem k výhre :)

    accessoriesforbeauty.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Ty fotky si zasloužily vyhrát, jsou nádherné, moc gratuluju:)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  13. nádherné fotky :) viedeň je krásna a hlavne teraz cez vianoce :)
    janesworldblog

    OdpovědětVymazat
  14. Ve Vídni je to krásné. Já tam byla jednou na Vánoční trhy se podívat a určitě bych se tam chtěla ještě podívat znovu...... Holky a kdy budete dávat článek s tipy na dárky pro holky - mamky - kámošky nebo co vám samotné by udělalo radost? Zajímalo by mě to....... Ps: ráda vás sleduji, určitě v tom pokračujte :-) :-*

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné fotky, krásná Vídeň....a gratuluji k výhře! :)
    A je to dobrá náhoda, úplně ve stejný den jsem byla ve Vídni taky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ja ani neviem povedať aké sú tie fotky nádherné. Milujem trhy a veľmi rada si každý rok zájdem pofotiť vianočné svetielka. Stále zoberiem aj mamku a urobíme si krásne fotky. Výlet do Viedne vám fakt závidím. Ešte som tam nikdy nebola, no v lete by sme chceli ísť aj s celou rodinou. Inak, chcela by som vás pozvať na Vianočnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu. Stačí splniť pár podmienok. :)
    Stronger2gether Giveaway

    OdpovědětVymazat
  17. Holky jsem tak strašně ráda za Váš blog...je úžasné, že se Vám Vaše práce vrací, každý úspěch moc přeji a dělá mi hroznou radost, že je vše zasloužené :)
    Mám dost náročnou školu a když zrovna od učení odpočívám ''internetovou formou'' což moc často nebývá, téměř vždycky začnu u ''Šálku stylu'' , nebo rovnou videa a aach člověk se neskutečně odreaguje a potěší :)

    OdpovědětVymazat
  18. Gratuluju k výhře, Luci! Mezi tolika blogerkami, to je fakt super! :) Jsi šikovná! Jinak musel to být pěkný výlet, Vídeň je nádherná, já jsem ji navštívila už několikrát, protože my to z Brna máme kousíček... Jen jsem se chtěla zeptat, vy fotíte s tímhle foťákem všechny vaše příspěvky, nebo jste ho měly jen teď na chvíli? :) A jak jste s ním kdyžtak spokojené? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posledních pár příspěvků je foceno právě na Olympus PEN a jsme s ním moc moc spokojené :). Děkuju moc!

      Vymazat
  19. Super fotky! Moc gratulujeme Lucce!! :ú
    Ráda bych Tě pozvala na můj blog, kde právě probíhá vánoční Giveaway o kosmetiku Essence :)
    www.svetkossmetiky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Dokonalé fotky!!! :) Muselo to byť skvelé, vyzerá to zaujímavo. Škoda, že tento rok sa do Viedne nedostanem, milulý rok tam bolo výborne :)

    OdpovědětVymazat
  21. Oh nádherné fotky, hned bych jela do Vídně ještě ted´, když je takhle vánočně celá vyzdobená:)

    OdpovědětVymazat
  22. Lucko, gratulace k foto soutezi, O Olympusus snim,, chci cerno stribrny:) Verim, ze jste si to vsechno uzily

    OdpovědětVymazat
  23. Ooo, to je skvele, moc gratuluju k vyhre, Lucka je superzena!:)

    OdpovědětVymazat