Ve čtvrtek jsem měla příležitost podívat se na UMPRUM do Ateliéru designu oděvu a obuvi, který má pod svými křídly Liběna Rochová. Konala se přehlídka, kterou vrcholil jejich projekt Iconic Recyclation, který byl zároveň klauzurní prací studentů. Za pozvání děkuji milé Ině T.! A o co vlastně šlo? Patronkou projektu byla Dr. Elizabeth Langle, která darovala studentům kousky od ikonických návrhářů. Těmi se mohli inspirovat, vybrat si jedno zvučné jméno a vcítit se do pozice nového kreativního ředitele dané značky. Konkrétním úkolem pak bylo vytvořit tři modely a jeden doplněk, který by v sobě uchoval identitu značky, ale do kterého by designér vložil i svou vizi a kreativitu. 

Anet Jarmolíková se inspirovala značkou Donna Karan, Alena Jakubová ztvárnila identitu značky Helmut Lang, Michaela Čapková i Barbora Procházková si pro svou práci vybraly Yoshi Yamamoto, zatímco Sára Beránková Jil Sander, Karolína Karpíšková Helmut Lang, Magdaléna Urgelová Prada, Kateřina Plamitzerová Romeo Gigli, Linda Zabilková Yves Saint Laurent, Lenka Vacková Jean Paul Gaultier, Daniela Pešková Celine, což byla moje asi nejoblíbenější část, a Maroš Baran Helmut Lang. Chápu, že vám jména studentům (zatím) asi nic neřeknou, ale myslím, že o nich ještě mnohé uslyšíme!

Projekt se neskutečně vydařil a modely, které jsme měli možnost vidět na přehlídce, by se hned daly zařadit na světová mola značek, které je inspirovaly. Navíc, jak Elizabeth podotkla je to pro studenty skvělá zkušenost a možnost vyzkoušet si, jak v budoucnu jejich práce opravdu bude vypadat! 
Vy si modely můžete prohlédnout od 6. do 12. února na UMPRUM. Až výstava projede Vídeň a další světová města, bude dokonce možné modely zakoupit.


9 komentářů

  1. Krásné modely a supr projekt. Těším se na další videa! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Ty modely jsou nádherné, skvělá práce.

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  3. Sú hodne šikovný, držím im všetkým palce. Video je tiež super natočené. Som rada, že študenti majú takéto šance a taktiež verím, že sa im podarí uspieť. :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  4. Muselo to být skvělé, jsou hodně talentovaní

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujímavé modely, skvelá práca. Super príležitosť pre študentov ako ukázať svoj talent. :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu skvělá příležitost a zkušenost pro budoucí návrháře!:)

    www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý projekt a některé kousky jsou super :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. jee, tu poslední slečnu znám, je z naší školy :3 a ty modely jsou.. zvláštní :D

    OdpovědětVymazat