Instagram je jedna z našich nejoblíbenějších sociálních sítí. Průměrně na něj koukáme tak 50x za den a dáváme si opravdu záležet na fotkách, které přidáme. Proto jsem si pro vás dneska připravila krátké video o tom, jak upravuji fotky, než je nahraju. Jestli nás ještě nesledujete, tak jsme tam jako @nicole_e, @lucie_ehr a @acupofstyle.

  • Fotky fotím buď přímo na iPhone, nebo v poslední době jsem si zvykla používat svůj Olympus PEN E-PL 7. Má totiž funkci wifi, díky které jednoduše importuji fotky z foťáku přímo do telefonu. Kvalita je potom ještě o něco lepší.
  • Už když fotku fotíte, zamyslete se nad kompozicí, světlem a zkuste předmět vyfotit z několika úhlů, nebo třeba i na různých pozadích.
  • Na úpravu fotek používám většinou tři aplikace - VSCOcam, kde si pohraju se světlem, kontrastem a barvami, Picfx, kde doupravím světlo a kontrast pomocí filtrů a Afterlight, kde občas na fotku přidám barevná světla
  • Pokud vám tři aplikace přijdou až moc, doporučuji Afterlight, najdete tam téměř všechno základní nastavení, filtry, světelné efekty a simulaci filmu a i různé rámečky
Co vy a Instagram? Taky jste závisláci, nebo to zase tolik neprožíváte? Máte oblíbené aplikace na úpravu fotek, nějaké další tipy, nebo nějaké konkrétní účty, které rádi sledujete?

19 komentářů

  1. Myslím, že se docela v klidu dá říct, že jsem tak trochu málo závislá. Fotky ale nijak zvlášť neupravuju, fotím buď přímo telefonem nebo Nikonem, zkopíruju do telefonu a postnu. Fotky upravuju jenom přímo v Instagramu :-) Ale aplikace znám, akorát mám trošku starší telefon a tohle by už na něj bylo příliš :D Jinak super článek :-) (jako vždy)

    Klára z NARA blog
    www.natalieklara.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že se sledováním instagramu to máme dost podobně :D Tenhle článek i video jsou opravdu moc zajímavé! Moc se vám to povedlo :)
    Dobroty od A

    OdpovědětVymazat
  3. Na instagramu máte vždycky moc krásné fotky. Já ho taky hodně používám a upravování fotek mě moc baví, ale nejsem expert ;). Přidávám tam fotky ale jen z telefonu. A souhlasím, taky na něj chodím hojně. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Vaše fotky jsou vždy dokonalé .) Ze mě se v poslední době stává ještě větší závislák, než dřív! :D hrůza :D

    OdpovědětVymazat
  5. Hrozně se mi líbí instagram vás obou. Vždycky, když nějakou fotku vyfotím, všichni se strašně smějí, že řeším, jestli se mi hodí ke všem ostatním. Je super vidět, že si s fotkami dáváte (řekla bych, že stejný postup má i Nicole) takovou práci a rozhodně to vypadá lépe, než "každý pes, jiná ves". Já zatím používám jen VSCO, ale možná, že postupem času na tom budu taky tak.

    Vážně super nápad na video :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Na Instagram tiež pozerám minimálne 50x za deň a fotky upravujem v aplikácii PicsArt (neviem či je aj na iPhone, ja mam Android). Je tam tiež všetko, rôzne efekty, svetla, úprava svetla, rámiky, koláže...

    Blonďavá Potvora

    OdpovědětVymazat
  7. Závislák tady!! :D vaše fotky mám moc rád, ale málo přidáváte :( jinak nejradši mám VSCOcam, je tam vše co potřebuju a pak instagram filtry taky nejsou k zahození :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na IG jsem závislá, a to docela dost :D Fotky si pracně stahuji ze zrcadlovky a poté přidávám přes telefon na instagram. Když u sebe nemám foťák, což je málokdy přidám i fotku přímo z telefonu, ale těch 8mpx se nedá srovnávat.

    OdpovědětVymazat
  9. Já sama jsem na Instagramu závislá. První věc, kterou udělám když vstanu je, že zkontroluji IG :D

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem závislák, mám ráda tyhle účty, nemám ráda ty už moc medializované, kde na tebe všude vyskakuje reklama....
    https://instagram.com/klara_mensikova
    https://instagram.com/raduse/
    https://instagram.com/itsmartyna_/
    a samozřejmě ty vaše ♥

    OdpovědětVymazat
  11. ja mela instagram vzdycky hodne rada a asi posledni rok jsem na nem hodne zavisla :D dokonce si nekdy musim v mobilu delat i slozku s nazvem "instagram", abych vedela jaky vsechny fotky chci na nej nahrat .. ja upravuju pres VSCOcam a nebo pres BasicCamera a staci mi to.. snazila jsem se mit vsechny fotky ve stejnym "tematu" - stejny upravovani .. ale pak jsem zacala nahravat ty maly ctvercovy fotky, protoze mi vadilo, ze se jinak fotka hodne orizne, a ted jsem zase presla zpatky na normalni velikost :D ale snazim se vetsinou pouzivat stejny filtry :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  12. týjo já se s tim takhle nemazlím.. :D

    OdpovědětVymazat
  13. Super video! veď ako inak. Ja tiež na úpravu používam VSCOcam :)
    LifeAsIva

    OdpovědětVymazat
  14. I like your Instagram dear!
    xx, Flora
    http://lapapillonnoire.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  15. Super tipy na aplikace, já fotky na insta moc neupravuju, ale když už tak většinou v Pixlru.
    BE YOU

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělé tipy! Škoda, že na mém mobilu VSCOcam nefunguje :( :D

    OdpovědětVymazat
  17. Super video! :) Mne na úpravu úplne stačí Afterlight, nakoľko aj v tejto appke je množstvo zaujímavých efektov. Obdivujem tvoju trpezlivosť pri úprave fotografií. :D

    OdpovědětVymazat
  18. 50 x za den ?? :-O to uz mi prijde vazne moc ! :-D

    OdpovědětVymazat