Pijete vodu z kohoutku? Nám s Luckou patří na denní pořádek. S citronem, s ledem nebo samotnou! Většinou nosíme u sebe lahev, kterou přes den doplňujeme. Už mě ale přestává bavit nosit PET lahev, která nevypadá pěkně, mačká se, po chvíli páchne a navíc není ekologická. Zkoušely jsme varianty jako Bobble s filtrem, kterou možná znáte. Teď už nám ale u obou našich lahví prasklo víčko a lahev teče. Měla jsem proto velkou radost, když nás oslovila sympatická Zuzka, předsedkyně spolku Česko pije z vodovodu a ZAZA PLANET. Snad několik hodin jsme si povídaly o tom, jak dostala vodu z kohoutku do spousty českých restaurací, a že lidé pomalu opravdu přichází na to, že voda z vodovodu je levnější, ekologičtější a u nás i kontrolovanější, než ta balená. Na trhu ji stejně jako mně ale chyběla ta správná lahev. Vytvořila ZAZA Bottle. Lahev, která je z bioplastu (má rostlinný původ, čili pochází z obnovitelných zdrojů!) a její idea je taková, že z ní budete pít a nebudete tím pádem potřebovat kupovat klasické plastové lahve, které se vyrábí z ropy a jako odpad znečišťují životní prostředí. 

Protože ale lahev budete nosit denně, je potřeba, aby se vám neomrzela. ZAZA má proto výměnné odjímatelné panely a můžete si ji tak personalizovat! Klasická edice je v minimalistické černé a bílé a mají i edici s pěti světovými umělci. Pořád nám ale chyběla univerzální, ale zároveň originální lahev. Spojily jsme síly a společně vymyslely 3 designy, které jsme vám pak odkryly na našem facebooku - pamatujete? S vaší pomocí jsme pak vybraly náš "cik cak A Cup of Style" vzor, který půjde do prodeje! Jupí! Už jste asi vycítili, že jsem z lahve nadšená. Pokud vy zatím nejste, vězte, že do ZAZA můžete dát i teplé nápoje a otevřít ji v širokém hrdle tak, že se do ní vejde i jakékoliv ovoce, a navíc polovina z výdělku poputuje na výstavbu městských pítek. To, že jde dát do myčky je jasné!

Ale v čem je háček? Aby se lahve dostaly do prodeje, musí se na ně nejdříve crowdfundingem na Kickstarteru vybrat dostatečná částka! Pokud neznáte Kickstarter, je to stránka pro start-upy, nové nápady, které ale potřebují finanční podporu, aby mohly vzniknout. Na stránkách ZAZA zodpoví veškeré vaše otázky! Pokud vás ZAZA zaujala, můžete si lahev předobjednat právě na Kickstarteru, a jestli se podaří vybrat dostatečný obnos peněz, lahve se na podzim tohoto roku vyrobí (u nás v česku) a poputují ke svým čekajícím majitelům (klidně všude po světě)! Kampaň startuje zítra v 8:30 ráno, ale pro vás, čtenáře A Cup of Style, máme připravený start již v 8, což je výhoda, jelikož prvních 70 lahví se bude prodávat se slevou z 15 na 11 liber, čili necelých 420 Kč. Která lahev se vám nejvíce líbí? Ta naše? A chystáte se projekt podpořit? My rozhodně ano! Sejdeme se tady ve středu v 8:00!






28 komentářů

  1. Ty fotky jsou nádherný :-) A je to skvělý nápad.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný fotky, krásný nápad!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky :))
    http://blogblondateholky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo tak fotka se opravdu povedly! Moc se mi líbí že si design lahve můžeme měnit!

    OdpovědětVymazat
  5. Voda z kohoutku je nejlepší :) a abych byla uprimna, tak jsem ted nějakou fajn lahev sháněla :) tak diky za tip :) moc hezke fotky

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá skvěle, jinak ty fotky jsou úžasné <3

    OdpovědětVymazat
  7. Určite tento projekt podporím, je to skvelý nápad :)
    LifeAsIva

    OdpovědětVymazat
  8. Ak by sme žili v Norsku kde je krasna pramenita voda aj v kohutikoch a voda im teci priamo z ladovca do pohara tak by som nevahala ale nase vacsinou este komunisticke potrubia plne zelenej havede plus mnozstvo chloru, ktore je tam kvoli dezinfekcii a estrogeny z HAK, ktore sa v cisticke prefiltruju plus ziadne mineraly.. no neviem.. ale flaska je pekna ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. absolutně nemáš pravdu. Voda z kohoutku je mnohem kvalitnější než voda balená. Jsou naní mnohem větší standardy a normy. Každý kdo si staví dům, si musí sám udělat testy rozborů vody, aby se právě zjistilo, jestli ta jeho přípojka není nijak kontaminovavá. Z těchto testů jasně vyplývá, že ta voda je kvalitní. Tak prosím neřiš tady nějaké bludy, o kterých toho moc nevíš.

      Vymazat
    2. No prepáč neviem či si to práve Nika autorka článku ale táto odpoveď ma dosť zaskočila.. Bludy to nie su.. študovala som biochemiu kde sme rozoberali aj tuto problematiku.. a hovorila som prevazne o bytoch kde je potrubie 30 rokov staré.. a asi tazko tam najdes potrebne mnozstvo mineralov to je jasne uz len z chuti tej vody..

      Vymazat
    3. jestli jsi to studovala v tom případě vrať diplom/maturitu. Teď je mi úplně za tebe trapně, že se tady takto ponižuješ. Voda z kohoutku je pititelná, dobrá a kvalitní. tečka. Evidentně si jeden z těch ignorantů co věří všem povídačkám, které jim vyprávěli rodiče jako třeba že žvýkačky se nesmí polykat, jinak se ti zalepí střeva :D Jak jako z chuti sakra???! voda je prostě voda.

      Vymazat
    4. a ešte tolko.. tym, ze podla moj nazoru ma pramenita mineralna voda (z prirody!) blahodarnejsi ucinok ako 100x filtrovana voda z kohutika este neznamena ze podporujem plastove flase.. a o to tu prave ide.. tak zastrč svoj penis nejdem tu s tebou bojovať..

      Vymazat
    5. musis mat velmi smutny zivot ked ta nejaky komentar dokaze takto rozcarovat..
      p.s. nikto nevravi ze z nej umries a ignorant si tu ocividne ty lebo meles stale svoje dookola

      Vymazat
  9. TY FOTKY JSOU FAKT TOP!
    Už dlouho jsem takhle krásně upravené fotky neviděla.
    A vám to holky samozřejmě moc sluší! ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Niki mám dotaz. Na třetí fotce je bílá láhev s nějakými zelenými listy, taková exotická. Zajímalo by mě, jestli bude možné vybrat i tento design a jestli bude regular nebo art bottle. Znáš odpověď? :D Případně díky za odpověď, Day

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      Nene je to jeden ze zkušebních designů, který možná časem přibyde, ale zítra ještě na kickstarteru nebude :)
      Nicole

      Vymazat
  11. Krásne fotky :) Ja pijem vodu z kohútiku každý deň a tiež používam Pet fľaše :) Ja som nejako skeptická k týmto fľašiam, pretože mi prídu veľké do kabely ...

    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. Láhve jsou nádherné, určitě nad nimi popřemýšlím, teď mám bottle a je zatím v pořádku. Jsem jediná nebo i vám voda z lahve chutná líp než ze sklenice? :D

    OdpovědětVymazat
  13. Páni tak to je skvělé možná bych si na léto chtěla pořídit něco takového vypadá to moc hezky a přesně jak si napsala že pet lahve se po chvíli začknou mačkat a páchnout:)

    OdpovědětVymazat
  14. Fotky jsou super, jen mi prijde ze to nebe je dost prephotoshopovany :D Bylo by hezci, kdyby to bylo prirozenejsi, ale to samozrejme nijak neovlivnuje to, ze vam to tam moc slusi.

    http://curyinthecity.blogspot.fr/
    Fashion PARIS

    OdpovědětVymazat
  15. flašky sú sklenené alebo plastové?:)

    OdpovědětVymazat
  16. kohoutkovou vodu piju, teď už mi dokonce i chutná, takže projekt musím jedině podpořit! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Obat Aborsi,, Obat Penggugur Kandungan,,
    Nice bag you can earn money from that
    Thanks for your posting
    Visit me @, Jual Obat Aborsi,

    OdpovědětVymazat