P7020555

Netajíme se tím, že máme rády dobré jídlo. Ať už je to zdravá varianta nebo burger - každá jíme trochu jinak, ale jsme zastánkyněmi toho, že jídlo je jedním z největších požitků na světě a není dobré si ho upírat. Hlavně takto v létě rády vyhledáváme lehká jídla, která osvěží a udělají tělu dobře. Připravily jsme si pro vás proto tři recepty na jednoduché, ale dobré a zdravé letní mňamky. Postup najdete dole ve videu!

První variantou je mangová zmrzlina, která je jen z kešu oříšků, manga a banánu! Sice nedrží tvar jako smetanová bomba, ale chutná výtečně a navíc je opravdu jednoduchá na přípravu. Můžete si ji udělat hned plnou krabičku a postupně ujídat bez výčitek!

P7020564

Můj asi nejoblíbenější salát - Nicoise. Je lehoučký, ale díky bramborám, tuňáku a spoustě zeleniny i spolehlivě zasytí (obzvlášť když ho stejně jako já vždycky uděláte hromadu!). Brambory a fazolky začněte dělat co nejdříve, aby vám stihly vystydnout, a vajíčko zas dělejte pro každou porci vždy čerstvé.

P7020585 P7020639

Limonáda je to, co mě v létě dokáže spolehlivě osvěžit. V kavárnách většinou váhám mezi zázvorovou a citronovou, tak jsem si tu svojí vlastní udělala přesně podle představ - z obojího! Zázvorový sirup klidně nechte povařit dlouho a udělejte si ho do zásoby - vydrží, a kdyby na vás náhodou lezlo nachlazení, můžete ho pít jako medicínu. Med nahradí zbytečný cukr. Na přípravu limonády pak jen nalejte trochu sirupu, nakrájejte ovoce, přidejte led a zalejte sodovkou.

My máme SodaStream od doby co jsem se přestěhovala doma a používáme ho opravdu denně. Vždy mi chutnala minerálka kvůli bublinkám, ale zároveň ráda piju vodu z kohoutku. Teď mi mnohem víc, než tahat kupovanou vodu, vyhovuje udělat si sodovku během pár vteřin doma (opravdu je to jednoduché jak pro děti - taky se tento model jmenuje Play - jen zasunete láhev, zmáčknete, a máte bublinky). Šetří mi to záda, peníze, dobře to chutná a pomáhá mi to také s něčím, s čím jsem vždycky měla problém - s pitným režimem. Obzvlášť teď v létě mě často bolela hlava, protože jsem nedostatečně pila. Věděla jsem o tom, že mám pít, ale zkrátka jsem se k tomu nedonutila. Udělala jsem si ze SodaStreamu takový svůj vodní rituál a zvládám to líp. Když teda zrovna nemám limonádu, sodovka je moje druhé nejoblíbenější osvěžující pití.

27 komentářů

  1. I já mám ráda dobré jídlo. Salát i zmrzlina vypadají tak dobře, že jsem si během koukání vypsala všechny ingredience a po nákupu se hnedka pustím do vaření. Do tohoto vedra úplně ideální kombinace. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle! Určitě něco vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat
  3. Mnam ! To vypada krasne !
    Salat nicoise urcite vyzkousim,jsou tam veci co mam moc ráda :D,zmrzlinu dělám uplně stejně jen spíše používám jahody,lesní ovoce apod. :) a limca je taky skvela :D !

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno to vypadá úžasně, taky miluji citronovou limonádu a nedávno jsem taky začla pojídat saláty snad každý den :D
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé video! Nechci být rýpal, rozhodně to neberte jako kritiku, ale radu, už to máte v druhém videu, tak ať to příště můžete vyslovit správně! ;) Salát niçoise se čte se s- [niswaz],je z Nice ;) Mějte fajn léto! Anet

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzerá to skvelo :) Hlavne tá zmrzlina :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Tie recepty vyzerajú skvele. Určite niečo z nich vyskúšam :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tu zmrzku si musím udělat, vlastně i ten salát! <3

    OdpovědětVymazat
  9. super video, šalát vyzerá veľmi dobre! :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  10. ÚÚžasné!!! Všechny recepty vyzkouším , vypadá to hodně lákavě!A prosím, víc takových videí.;) B.

    OdpovědětVymazat
  11. Jedno lákavější než druhé!! A ten salát...už je přímo proslulý, neměl by se jmenovat Nicolise :D ? :)

    OdpovědětVymazat
  12. zázvor sice nemusím, takže určitě vyzkouším oba zbylé recepty :) nad domácí zmrzlinou přemýšlím už dlouho!

    OdpovědětVymazat
  13. Tá zmrzlina vypadá super, videla som už u vašej mami na instagrame, ten šalát tak to by som ja nezvládla lebo tam je tuniak a vajíčka a také veci mne moc dobre nerobia, Sodu Stream máme doma, ale ja radšej vodu z kohútika ochutím citrónom :D Skvelé tipy baby! :-)

    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  14. Trošku mimo jak můžu udělat abych mohla sledovat blog to musím být někde přihlášená? A ano jsem počítačový analfabet kdyby chtěl někdo rejpat že to nevím :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tu zmrzlinu si musim udelat a zazvorku taky. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Všechno vypadá úplně super! Zmrzku určitě vyzkouším :)
    http://fashionturnscool.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Zmrzlinu taky určitě vyzkouším, vypadá to krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  18. články tohto typu milujem a vaše recepty sú skvelé :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  19. ta zmrzka vypadá lákavě. a v těchto vedrech je něco takového k nezaplacení. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Presne takéto fresh jedlá mám cez leto úplne najradšej! :) Tú zmrzku musím vyskúšať! Ja som veľký milovník zmrzliny a keď ju jesť bez výčitiek tak prečo nie? :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  21. Dnes jsem si ten salát udělala a byl naprosto famózní!

    OdpovědětVymazat
  22. video úžasné! Recepty super :) Určitě vyzkouším:)
    http://bytheem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Já myslím, že k létu neodmyslitelně patří grilování. Naše rodina grilování přímo zbožňuje. Já mám třeba moc rád houby, takže můj nejoblíbenější recept je http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/grilovana-zelenina/grilovane-zampiony/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip na ten recept. Houby jsem ještě grilovat nezkoušel. Vlastně letos ani pořádně ještě na grilování nebyl čas, ale během příštího týdne už bych to konečně rád napravil. Doufám, že mi do té doby stihne přijít dřevěné uhlí, které jsem si o víkendu objednával.

      Vymazat