Barcelona Photodiary - A Cup of Style

Na náš výlet do Barcelony jsme se neuvěřitelně těšily. Nejen, že jsme snily o sluníčku, pláži a pohodičce, ale také jsme o Barceloně slyšely jen samá superlativa! Musíme potvrdit, že v nás, stejně jako už ve spoustě lidí, zanechala spoustu dojmů. Dechberoucí architektura, milí lidé, výborné jídlo a teplé moře. V dnešním článku si tohle všechno připomeneme, a ukážeme vám spoustu fotek, kterými jsme se naše zážitky snažily zachytit. Jak už to bývá, nejlepší je zažít to osobně, proto každému Barcelonu rozhodně doporučujeme, a samy se tam rády budeme vracet!

Tak jako u hororů dostanete varování před obsahem nevhodným pro malé děti, tentokrát vás musíme varovat před vysokým počtem fotek, které se v článku skrývají. Proto tentokrát pro přečtení celého článku klikněte na odkaz níže. Jak se vám vlastně "rozbalované" články čtou? Preferujete je tak?

Barcelona Photodiary - A Cup of Style



Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style

Protože jsme se opravdu těšily na sluníčko, pláž a moře, a navíc si našly bydlení pár minut od pláže, strávily jsme tam poměrně hodně času. První tři dny bylo krásné počasí na koupání, proto jsme na pláž vyrazily většinou na půlku dne. Dopoledne jsme chodily po městě a odpoledne relaxovaly nebo obráceně, a bylo to to nejlepší, co jsme mohly udělat. Na chození během celého dne bylo totiž nepříjemné vedro, a aspoň jsme si den hezky proložily nejrůznějšími aktivitami.

Nejznámější přístupná pláž je Barceloneta, která se nachází přímo u centra a shromažďuje se kolem ní i nejvíce lidí. Nám se osvědčilo projít cestu městem tak, abychom neskončily přímo na hlavní pláži (u hotelu W, který poznáte na kilometry daleko), ale spíš dál. Pláž byla klidnější, čistší a hezčí.

Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style

Barcelona je asi nejznámější pro svou nezaměnitelnou architekturu. Vliv, který na podobu města měl Antoni Gaudí poznáte po návštěvě Sagrada Familia, Parku Güell nebo jednoho z jeho domů. Doporučujeme si na všechny památky vzít i audio guide, protože se dozvíte spoustu zajímavých informací, a budete opravdu vědět, po čem koukat a co to, co vidíte, vlastně znamená. Sagrada Familia je opravdu velkolepá! Ani jsme ji takovou nečekaly, ale byl to opravdový zážitek od začátku do konce. Jeřáby jsou její součástí už spoustu let - staví se od roku 1882 a dokončena by měla být roku 2026, tedy v roce, který vychází na 100. výročí úmrtí jejího architekta - právě Gaudího. Sice nejsou vstupy do památek tou nejlevnější záležitostí, ale opravdu doporučujeme tuto investici podstoupit. Ten zážitek, který na vás vevnitř čeká vám totiž už nikdo nevezme. 

Zajímavá byla i návštěva Casa Batlló, což je jeden z domů, které Gaudí postavil. Všimnete si na něm tolika vlivů a jednotlivých inspirací, že i když tak jako my, architekturu tolik neznáte, odnesete si inspiraci do vlastního života. Uchvátilo nás například, jak i z čistě praktických prvků domu, udělal jeho ozdobu, nebo jak pracoval se světlem. Na prohlídce je zajímavý i audio guide, který zahrnuje i tablet s aplikací, která využívá rozšířenou realitu. To dělá celý zážitek ještě zajímavější a zábavnější. 

Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style

Jedno odpoledne jsme se rozhodly věnovat výletu na Montserrat - vápencovou horu, na které se mimo přírodních krás, tyčí i klášter. Cesta byla sice docela dlouhá, protože jsme místo vlaku zvolily dopravu nahoru lanovkou (možná to byl stesk po té naší petřínské), na kterou byla veliká fronta, jako zážitek to ale stojí za to. Máte krásný výhled hor, který se o to víc rozprostře, když lanovka vystoupá až ke klášteru. Ten zprvu není na hoře skoro k rozeznání, ale jakmile ho zaregistrujete, sedí si nahoře opravdu majestátně. Zevnitř je samozřejmě moc pěkný, nás ale asi nejvíce zaujaly pohledy z dálky, když jsme si udělaly malou procházku po hoře. Pokud se na to vybavíte lépe než my (vezmete si aspoň pevné boty, mikinu a dostatek pití), dají se nahoře podniknout nejrůznější tůry.

Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style

Pokud už nás nějakou dobu sledujete tak víte, že (nejen) při cestování, rády ochutnáváme. Jak místní speciality, tak jídlo z místních restaurací, které třeba ani španělské není. Barcelonu nesmíte opustit bez ochutnání aspoň pěti kousků tapas a bez návštěvy Mercado de la Boqueria. To je velký trh s ovocem, masem, oříšky, vínem... najde se tam toho hodně, a v kvalitě jsme se aspoň my, nikdy nezklamaly. Můžete ochutnat i ovocné drinky (Nahoře se mrkněte, jaký si dala Lucka, a jak jsme reprezentovaly naši zemičku! Bez ponožek!). My rády jedly i sea food, nebo nejrůznější brunche. Máme pro vás připraveno několik tipů jak na jídlo, tak i blíž na Barcelonu. Na článek se můžete těšit během pár dní!

Barcelona Photodiary - A Cup of Style Barcelona Photodiary - A Cup of Style

Je pravda, že na domov jsme si během naší dovolené vzpomněly hned několikrát. Připomněly jsme si ho výbornými avokádovými snídaněmi jako od maminky, nebo hledáním českých odkazů ve španělské kultuře (Kunderu bychom bohužel s naší španělštinou nepřelouskaly). Také se vám stává, že v zahraničí myšlenkami utíkáte k naší čeké zemičce?
Můžete se zúčastnit soutěže Velkočesko! Nasdílejte na instagram fotku z vašich cest do zahraničí, kde budete ukazovat znak "V" z prstů, a fotku označte hashtagem #velkocesko. Vyhrát můžete cestu po Velkočesku - třeba do Barcelouny, nebo nový telefon! Více informací najdete na webu tady.

Byli jste někdy v Barceloně? Jak se vám líbila?

57 komentářů

  1. Po tomto článku mám chuť okamžitě zabalit kufr a sedmout na první letadlo :) moc super článek, Barcelona by na sebe jistě byla pyšná, kdyby si ho četla :)!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Absolutně nádherné fotky! :) Je vidět, že jste si to tam opravdu užily :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
  4. Ja chci zpatky!!:-) Loni jsem byla na podzim, takze na koupacku uz to nebylo, ale o La Boqueria se mi zda jeste dneska! Na Montserat nezbyl cas, tak snad priste! Uz se tesim na jidleni clanek, cekam, ze mi potecou sliny az po brade:D

    OdpovědětVymazat
  5. Moc jste mě na Barceloun nalákali nejen tímto skvělým příspěvkem, ale i vašemi povedenými videi, takže snad někdy... :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Překrásné fotky.Z těch fotek vyřazuje krásná energie a atmosféra,která je v Barceloně. Perfektní město a krásná kultura. a výborné jídlo .

    OdpovědětVymazat
  7. Byla jsem tam v roce 2012 a to jsem prošla všechny zmíněné památky a i další a tyto prázdniny, chvíli před vámi jsem tam byla poblíž Barcy jako aupair a do Barcelony jsme jezdili často :) Boquería je moje láska o tom není pochyb a jinak bych tu i zmínila Zpívající fontánu Fira Montjuic (píše se to tak? :D). Viděla jsem ji 2x a je to super podívaná. Nejsem sice z Prahy, ale pořád se mi nejvíc líbí právě Praha, i když Barcelona je kouzelná :)

    OdpovědětVymazat
  8. tá prvá fotka je TOP :D
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Krásny článok s množstvom prekrásnych fotiek. Barcelonu som bohužiaľ nenavštívila, ale verím, že raz sa mi to splní :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. úžasné fotky! přítel chce do Barcelony příští léto, tak snad se tam podíváme:)
    "rozbalované" články jsou dobré:) když je v nich plno fotek, tak s nimi nemám problém:)

    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý článek! Do Barcelony bych se ráda podívala především protože mi to připadá jako ideální letní dovolená, můžete si užívat sluníčka a moře ale naopak i poznávat památky a město :)

    OdpovědětVymazat
  13. Gaudí prosím, Gaudí, ne GaudHí ;)
    A tak Kundera je docela známý všude, ten mě tak nepřekvapuje, ale já jsem natrefila na Devatero pohádek od Čapka španělsky. Hned bych tam jela zpět.

    OdpovědětVymazat
  14. Ve stredu si balim ranecek a vyrazime!!:) www.kristynablog.com

    OdpovědětVymazat
  15. Niky mi už hrozně dlouho připomíná Baby z Hříšného tance :D

    OdpovědětVymazat
  16. Parádní článek! Jste úžasný, holky :)
    http://lucastirska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Nádherné fotky! Barcelona mě vždycky lákala, ale zatím se mi tam nepodařilo podívat, snad příští léto! :) a moc se mi líbí vaše plavky :)

    OdpovědětVymazat
  18. krásne fotky ! :) V Barcelone som ešte nebola, ale mala by som to napraviť, pretože tam je fakt nádherne :)
    THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  19. Barcelona je krásná :) je vidět, že jste si to užily!

    OdpovědětVymazat
  20. krásne fotky !

    http://fashion-and-beauty-diary.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  21. Barcelona se mi nikdy neokouka :) Je to srdecni zalezitost!

    xxx

    Cury in the City
    Bloglovin
    Instagram

    Fashion Paris & Prague

    OdpovědětVymazat
  22. Úžasné fotky! Do Barcelony by jsem se chtěla strašně moc podívat, tak snad se někdy poštěstí :))
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
  23. ja jsem v Barcelone byla dvakrat, ale pokazde jen na skok, takze jsem videla jen nejake pamatky a to je vse. takhle podle toho co jste napsaly, to tam musi byt super :) hlavne se mi libi vase outfity a plavky :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  24. Katalansko je velmi zaujimavy region. Osobne ma najviac zaujal Montserrat.
    /Kaviareň u mačky/

    OdpovědětVymazat
  25. Príležitosť ísť do Barcelony sme mali pred dvoma rokmi, ale, bohužiaľ, to z viacerých dôvodov nevyšlo. Po prečítaní článku ju rozhodne pridávam do zoznamu miest, ktoré chcem navštíviť. Obzvlášť vápencová hora s kláštorom vyzerá ako krásne miesto hodné dlhej návštevy :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Príležitosť ísť do Barcelony sme mali pred dvoma rokmi, ale, bohužiaľ, to z viacerých dôvodov nevyšlo. Po prečítaní článku ju rozhodne pridávam do zoznamu miest, ktoré chcem navštíviť. Obzvlášť vápencová hora s kláštorom vyzerá ako krásne miesto hodné dlhej návštevy :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Príležitosť ísť do Barcelony sme mali pred dvoma rokmi, ale, bohužiaľ, to z viacerých dôvodov nevyšlo. Po prečítaní článku ju rozhodne pridávam do zoznamu miest, ktoré chcem navštíviť. Obzvlášť vápencová hora s kláštorom vyzerá ako krásne miesto hodné dlhej návštevy :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Wááááw :D ako to len robíte, že tie vaše fotky sú tak nádherné? :D Nie, foťákom to nie je :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  29. holky, krásny článok a skvelé fotky :) Barcelona je moje TO DO na budúci rok..

    ps: že je článok rozbaľovací je super, ale možno by som nechala rozbalenie na rovnakej strane a nie v novej karte..že by sa vlastne iba rozbalil zbytok článku..hlavne keď sa článok rozbalí v novej karte, tak máte pod fotkou katedrály znova "čti dál", na ktoré som bez ďalšieho scrolu klikla a neuvedomila si že sa mi vlastne rovnaká stránka otvorí znova..je to trošku mätúce...

    OdpovědětVymazat
  30. Barcelona je krásná... Super fotky :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  31. Barcelona je krásna. Určite musím niekedy navštíviť toto mesto! ♥

    FITNESSDAME

    OdpovědětVymazat
  32. super post, Barcelona vyzerá prekrásne! aj vám obom to veľmi sluší :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  33. Po tomhle článku mám vážně chuť okamžitě vyrazit! :) Nádhera.

    Dream for Elizabeth

    OdpovědětVymazat
  34. Nejhezčí článek co jsem od vás četla! :) Barcelona vypadá nádherně:)

    OdpovědětVymazat
  35. To je nádhera ! Jste opravdu úžasné :) !

    OdpovědětVymazat
  36. Krásný fotky! Hned bych jela do Barcelony, jen by tam na mě bylo moc vedro :D Ale za tu krásu bych to přežila :)

    OdpovědětVymazat
  37. Krásne fotky a článok! Do Barcelony som sa vždy chcela ísť pozrieť a po vašich videách a tomto článku mám chuť ísť okamžite!:) Je to tam prekrásne :)♥

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  38. Minulú jkeseň som tam bola a spomedzi všetkých európskych miest, ktoré som zatiaľ videla mi Barcelona učarovala najviac. AŽ tak, že som si povedala, že po škole pôjdem do Barcelony. Žiť tam aspoň dva roky, pri mori...ach to by bol raj.

    OdpovědětVymazat
  39. Joo Barcelona! To je krása....Já tam byla akorát jeden den a z toho půlku na fotbalovým stadionu :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Joo Barcelona! To je krása....Já tam byla akorát jeden den a z toho půlku na fotbalovým stadionu :-)

    OdpovědětVymazat
  41. V Barceloně jsem nikdy nebyla, ale ty fotky jsou tak krásný, že kdyby to šlo tak hned jedu :)) Super článek!
    www.sweetcitruslemonade.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  42. Beautiful pictures!!


    http://brightdecember.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  43. Krásné fotky. Úplně jsem se zasnila a zavzpomínala. Byla jsem tam 3x a doufám, že se tam ještě několikrát podívám.
    Byly jste se podívat na Tibidabo a v Poble Espanyol Village? Jestli ne, tak určitě doporučuju :-)

    http://linalovesrome.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  44. Always lovin' your photos!
    The most I adore the B&W of you both. ♥

    Have a wonderful weekend!
    With love,
    Suzy ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  45. Nádherný článek, fotky jsou moc povedené :)

    OdpovědětVymazat
  46. ty fotky jsou opravdu moc pekne
    pimpleworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  47. Po tých vašich fotkách mám chuť ísť na ďalšiu dovolenku smer Barcelona ♥ Dúfam, že moje túlavé topánky niekedy zamieria aj tam, krásne mesto :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  48. Nááádherné fotky, tyhle články si hrozně užívám a raději si článek rozkliknu :))

    OdpovědětVymazat
  49. Úžasný článok! :) musím povedať, že mne sa vždy najviac páčia príspevky zo zahraničia a ešte takto pekne podrobne opísané! :) Sama najradšej píšem takéto články na mojom blogu! :)
    parofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  50. Skvělé fotky, jde vidět, že jste si to moc užily :) jednou bych do Barcelony taky ráda zavítala :) a výhled od kláštera musel být dechberoucí :)

    OdpovědětVymazat
  51. Nikdy jsme s přítelem neměli Barcelonu na pomyslném seznamu must-see evropských měst, ale po vašich videích a tomto článku možná měníme názor a píšeme si ji tam :) Zrovna jsme se vrátili z Říma a dalších italských měst, to byla skvělá dovolená, už plánujeme příští léto :)

    OdpovědětVymazat
  52. Krásny príspevok <3 po tomto článku mám ešte väčšiu chuť navštíviť to krásne mesto <3
    Tori

    OdpovědětVymazat