Ahoj všichni a krásné úterý! Jelikož léto nám ještě neskončilo, rozhodly jsme se s Niky zapojit do projektu knihkupectví Martinus s názvem #KnizniLeto (zapojte se i do soutěže na instagramu) a připravily jsme si pro vás pár knižních tipů ať už na dovolenou, na léto, nebo prostě až si zase budete chtít něco přečíst.
Rády čteme v angličtině a proto jsou i všechny tyto knížky v angličtině. Myslíme si, že čtení je skvělý způsob, jak si rozšířit slovní zásobu a v daném jazyce se zdokonalit. A kdy jindy to vyzkoušet, než zrovna v létě?
  • if i stay - je knížka, kterou jsem četla loni v létě a zaujala mě hlavně svým originálním příběhem. S knížkou se budete smát, dost možná brečet a já jsem se od ní dva dny nemohla odtrhnout, protože jsem prostě chtěla vědět, jak to dopadne. Angličtina myslím není složitá, takže se vám bude číst dobře.
  • The Great Gatsby - je klasika a rozhodně doporučuji si ji přečíst i v angličtině. Angličtina je možná spíš pro pokročilé, ale věřím, že jakmile se začtete a zorientujete se v celém příběhu, bude vás tahle knížka bavit!
  • The Little Prince - je taky klasika a jsem si jistá, že většina z vás ji asi už četla. Ale zrovna Malý Princ podle mě patří ke knížkám, které můžete číst několikrát dokola a neomrzí vás.
  • Love Tanya - Tanya Burr patří mezi mé oblíbené YouTuberky a její knížka plná tipů a rad ohledně módy, líčení a životního stylu je prostě skvělým parťákem na volné letní dny.
  • Fangirl - Tuhle knížku už mám doma na stolečku připravenou já, že si ji přečtu hned, jak budu mít trochu času. To snad budu mít teď, protože dneska s Niky vyrážíme na týden na dovču do Barcelony.
Jaké knížky jste v poslední době četli vy? A jaké jsou vaše úplně nejoblíbenější? Čtete radši v češtině, nebo v angličtině? V Martinusu byli tak hodní, že nám všech pět knížek věnovali do soutěže a jak je vyhrát se dozvíte na našem YouTube v novém videu!

34 komentářů

  1. I love the The Great Gatsby, Thanks for your sharing.

    tiffany floor lamps

    OdpovědětVymazat
  2. Ja v poslednej dobe čítam zas slovenskú klasiku Džínsový denník :)

    OdpovědětVymazat
  3. Malý princ je super... Už jsem ho četla, ale klidně bych se k němu ještě jednou vrátila :D

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný článek, If I Stay jsem taky četla anglicky a líbilo se mi to, ale ten příběh mi přišel takový jednoduchý :D a Gatsbyho mám moc ráda! :) a o Fangirl taky už dlouho uvažuji! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  5. Nedávno jsem dočetla Papírová města a teď mám knížky, které hodlám přečíst (Paper Towns EN a Dětská otrokyně ). Líbí se mi ta knížka If i stay, takže tu budu asi číst také :) Dobré tipy!
    sarasvozilova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, pokud máte rády klasiku, zkuste The Awakening od Kate Chopin. Super! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju The Great Gatsby, nejlepší knížka! :)

    OdpovědětVymazat
  8. If I stay mám už přečtenou v angličtině :) super příběh!

    OdpovědětVymazat
  9. Mám otázku které sice není k tématu,
    ale zajímalo by mně zda bude VAŠE kniha v češtině?

    OdpovědětVymazat
  10. If I stay som čítala, a mám v pláne si prečítať aj 2.diel, tak som veľmi zvedavá. :-)

    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  11. If I Stay jsem zatim jenom videla film, i kdyz mam knizku doma koupenou docela dlouhou dobu, akorat jsem se zatim nedostala k tomu, abych ji v ty anglictine precetla... a Maly Princ se mi nikdy nelibil, pri maturitni cetbe jsem u nej trpela, ale planuji si ho precist znovu a treba zmenim nazor :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovědětVymazat
  12. Akurát čítam If I stay a je to fakt dobré na angličtinu, je to celkom jednoduché, Okrem toho ešte teda Girl Online a potom po slovensky Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol a to je tiež dobré. Malý princ je pre mňa trochu "čudný", no mám rada takéto knihy. Teda viem, že je to také metaforické a to sa mi na tom páči! :))

    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  13. Teď už podruhé čtu knížku Egypťan Sinuhet, je to moje nejoblíbenější knížka a rozhodně ji každému doporučuju, je sice poměrně obsáhla, ale opravdu stojí za to!! Až Egypťana dočtu, tak si chci zase přečíst něco v angličtině:)

    OdpovědětVymazat
  14. Love Tanya si chcem aj ja kúpiť, lebo Tanyu tiež zbožňujem :) a neviem prečo, ale Malému princovi som nikdy nejako neprišla na chuť :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  15. jste supeeeer :)) !
    If I stay se mi velmi libila,great Gatsby jsem videla poue film ale knizka me taky laka :) !

    OdpovědětVymazat
  16. Dlouho jsem odolávala fenoménu John Green, ale když vyšla kniha Příliš mnoho Kateřin, zaujala mě nějak víc. Přečetla jsem ji jedním dechem! Bylo to hodně jednoduché čtení, láska, přátelství s prvky matematiky a to mě vážně bavilo! Doporučuju!

    OdpovědětVymazat
  17. Momentálně jsem si zamilovala Papírová města!:))) A velmi zajimavě vypadá knížka Fangirl!:))

    OdpovědětVymazat
  18. já se ve čtení našla až během střední školy, která mě donutila číst povinnou četbu, ve které jsem našla i své top knihy:) - jako třeba 1984, Farma zvířat, E. M. Remarque je pro mě jeden z nejlepších spisovatelů a jeho díla jsou fantastická, Malý princ si mě též získal a dále mám ráda třeba My děti ze stanice ZOO, Hvězdy nám nepřály či Hostitele:))

    OdpovědětVymazat
  19. The little prince je úžasná knížka a hlavně není ani složitá na aj. Gatsbyho jsem taky četla, ale jelikož jsem viděla ještě předtím film, tak mě ta knížka nějak neuchvátila. Ale mám hrozně ráda Dana Browna, tak jestli holky někdy nebudete vědět co číst, určitě se po jeho knížkám mrkněte. :)
    http://fashionsauna.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Skvělý článek, některých tipy určitě využiji :-)!

    OdpovědětVymazat
  21. "If I stay" je naozaj skvelá knižka a o filme ani nehovorím :-)

    fitnessdame

    OdpovědětVymazat
  22. Strašně mě táhne knížka If I stay, ale nevím, jak se k ní dokopu. Jinak jsem slyšela tip třeba na Divergent Triology, prý je tam v pohodě angličtina :)
    Jinak musím říct, že se mi nehorázně líbí video, kde mluvíte o tom, jak se naučit anglicky. Fakt mi to udělalo radost a s tímhle článkem to je perfecto ! :D Ne, fakt jste úžasný holky :)
    http://lucastirska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  23. Ta kniha Love Tanya vypadá skvěle! Sleduji ji na youtube, je jedna z mých nejoblíbenějších youtuberek :)
    xx Sab http://thechicflair.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Vsechny musim mit!! Maleho prince jsem take cetla v anglictine a hodne mi to pomohlo, takze doporucuju :)

    http://styleisnotacrime.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Parádní výběr knížek:) tu knížku od Tanyi hrozně moc chci, zapojila bych se do soutěže, ale vždycky mě odradí ten počet komentářů, který je většinou přes 1000 :D :(
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  26. Tipy na knížky si nenechám nikdy ujít :) Malý princ je má srdcovka, ale o If I stay jsem doteď neslyšela a hodně jsi mě navnadila jak článkem, tak i videem :)

    OdpovědětVymazat
  27. Zrovna sháním nějaké čtení na dovolenou. Určitě některý z nápadů využiju.

    OdpovědětVymazat
  28. Zrovna sháním nějaké čtení na dovolenou. Určitě nějaký z nápadů využiju

    OdpovědětVymazat
  29. If I Stay a Fangirl si asi určitě přečtu! Jsou to přesně tipy na knížky, které jsem hledala, protože (vím že je to špatný) ale nejsem schopná přečíst žádnou jinou knížku než tu psanou vyloženě pro holky :D

    Když budete chtít, koukněte na můj nový blog, teprve to rozjíždím, ale blogování mě celkem chytlo :) a kdybyste měli nějaké tipy či připomínky, cokoli, určitě mi řekněte! http://lazymms.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  30. Krasna soutez ! Moooc moc moc bych si prala knizku Love Tanya, tak zkousim sve stesti !

    OdpovědětVymazat
  31. Luci super tipy! :) Ja sama som čítala if I stay a tiež som sa od nej nevedela odtrhnúť ako aj od jej pokračovania! Tie knihy proste žeriem. :) Takisto som si akurát kúpila knihu od Tanye, je fakt nádherná a vyzerá byť super. Teším sa až sa do nej začítam :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  32. Niejeto knižka klasického typu ale myslím , že zaujme. Skúste tento krátky ebook: www.anglictina-bez-biflovania.sk/naucit-sa-anglicky-za-jeden-rok . Obsahuje skutočne zaujímavé tipy nato ako sa učiť cudzí jazyk.

    OdpovědětVymazat
  33. zaujímavé knižky. Ja skôr čítam také motivačné alebo poučné alebo niečo také s aha momentom do života :) V angličtine ešte nie ale používam tiež angličtinu bez biflovania a fajne to ide z týmto programom www.anglictina-bez-biflovani.cz/anglictina-pro-husakovy-deti?a_box=y7x556ws

    OdpovědětVymazat