Ahoj všichni a krásný pátek! Jak už asi tušíte z nadpisu a fotky, dnešní příspěvek bude o knížkách. Dala jsem si předsevzetí, že budu letos číst zase o něco více než loni a hodlám ho splnit. A abych ještě více motivovala sebe (a možná i vás), rozhodla jsem se, že bych o svém čtení mohla psát pravidelné příspěvky (nebo natáčet videa?). Mohla bych s vámi vždy sdílet to, co se chystám číst, a když se vám bude chtít, můžete si tu stejnou knížku přečíst také. A když ji dočteme, můžeme se podělit o to, jak se nám knížka líbila. Co myslíte, bavilo by vás něco takového?

Na fotce mám pár knížek, které jsem dostala k Vánocům a těším se, až si je přečtu. Rozhodla jsem se začít knížkou Girl Online On Tour, kterou mám v angličtině. Napsala ji má oblíbená youtuberka Zoe Sugg, četla jsem první díl a opravdu mě zajímá, jak bude pokračovat.

Co právě čtete vy? A jakou knížku bych si měla přečíst další?

58 komentářů

  1. Já a čtení, to je kapitola sama o sobě. Moc mě to nebaví, ale vždy začnu s nějakou knihou a nedočtu ji :( Teď jsem začala číst Dekameron do školy, ale naštěstí musíme přečíst jen pár příběhů. Jinak osobně doporučuji knihu z edice "Holky na vodítku" s názvem "Jmenuji se Martina". Je to o tom, jak se ta holka Martina k bulimii dostala a jak se léčí :)
    Přeju hodně zdaru a jsem pro ty články :)
    Miška
    www.tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jee to je super nápad:) Mě teď čtení znovu začalo bavot, takže si pořád kupuji nějaké knížky a nějaké tipy by se mi hodily:)
    Momentálně čtu Dívku ve vlaku a zatím je super:))

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem knihy a čítanie, určite sa inšpirujem, super článok! :)

    Pozri aj náš blog : http://twoveronicaslives.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Já čtu strašně moc ráda! :)
    Inspirovala si mě, já si počkám na únor (který už je skoro tady) a koupím si vydání Girl Online On Tour v češtině! :)Přece jenom nemám tak rozsáhlou angličtinu, abych byla schopná knížku rozlouskat :)

    www.elliderooth.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Momentálně čtu Pokoj, skvělý psychologický drama, určitě doporučuju �� naprosto skvělý knížky píšou i Jojo Moyes (Než jsem tě poznala), a Jodi Picoult (Vypravěčka) ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Co mám čtečku, tak čtu neustále. Můžu číst kdekoliv, třeba i na kardiu ve fitku. :-)
    Teď mám rozečtený poslední díl ze série Percy Jackson a jako další Jonathan Strange & Mr. Norrell

    OdpovědětVymazat
  7. To je super nápad hlavně s těmi videi! :) Já čtu pořád takže taková videa vždy potěší :))

    OdpovědětVymazat
  8. Skvele :) taky jsem ted začala cist mnohem vic a obnovila kartičku do knihovny. Od Zoe sem dostala první dil k narozeninám take v angličtině tak se těším az se do ni pustim. Ted ctu desátý kruh od Jodi Picoult a to je teda skvělý příběh :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jé Luci to je super.. už nějakou dobu hledám na youtube videa o knížkách a zatím mě žádná nějak extra nezaujala.. Takže jsem pro, aby byly videa, ať se dozvíme jaké máš ráda žánry, na co se chystáš a co si přečetla! :) A předsevzetí jsem si dala letos úplně stejné, tzn. více číst.. Zatím čtu čtvrtou knihu, takže se mi to letos asi podaří, neb loni jsem četla žalostně málo :) :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já teď čtu Fangirl a zatím mě to moc baví :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já čtu celkem opožděně Let it snow :D Ale mám v plánu přečíst nějakou povinnou četbu a Where she went!!!! je to druhý díl Zůstaň se mnou :)

    www.simonkomadel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Když jsem před pár lety viděla film s Keirou K. "Pokání", bylo pro mne přečtení si knihy nutností. Myslím, že spousta věcí ze snímku, je tam dobře dovysvětlena.

    Právě čtu "Klub nenapravitelných optimistů", což je docela bichle, ale opravdu hodně dobře hodnocená na Databázi knih a velice dobře se čte.

    K.

    O knížkách píšu i na blogu: rannicervanky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Girl online on tour bych si chtěla hrozně přečíst, první díl se mi moc líbil :) ! Já právě teď čtu knížku Kam jsi odešla,druhá díl Jestli zůstanu a moc se mi líbí :) !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Mně by se tyhle články moc líbily! :) A Girl Online 2 jsem četla, je to super, jako první díl!! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak skončila zapomněla jsi u kamarádky a zvýbalo mě pár stránek :/// ....?

      Vymazat
  15. Knížku Goga bych si taky ráda zakoupila. Jen jsem na ni bohužel zatím nikde nenatrefila. Aktuálně nic rozečteného nemám, ale nedávno jsem dočetla již asi po desáté Heroinové deníky Nikkiho Sixxe. Naprosto úžasná kniha!

    OdpovědětVymazat
  16. Knížku Goga bych si taky ráda zakoupila. Jen jsem na ni bohužel zatím nikde nenatrefila. Aktuálně nic rozečteného nemám, ale nedávno jsem dočetla již asi po desáté Heroinové deníky Nikkiho Sixxe. Naprosto úžasná kniha!

    OdpovědětVymazat
  17. To je opravdu skvělý nápad! Já mám teď rozečtenou Girl Online 1. díl, taky v Aj. Moje angličtina ale není nic světoborného, takže nepostupuju tak rychle, jak bych si představovala :D.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Luci, rozhodně doporučuji The sky is everywhere, spíše taková oddechovka. A pak také Still Alice , což je zase dost silně emotivní kniha. Jinak já se po maturitě chystám na Dívku ve vlaku, Jsou světla která nevidíme a mnohé další :) Určitě sem hoď potom recenzi na všechny tyto knížky. Ráda se inspiruji a zařadím něco do svého reading listu :)

    OdpovědětVymazat
  19. Knihy miluji!
    Doporučuji knihu loutkař z ghetta - knihu jsem přečetla za pár hodin a u jedné pasáže jsem chtěla brečet, jak dojemné to bylo.
    Panenka- Mo Hayder - úžasná kniha, při které se člověk bojí i kouknout z okna. Prostředí blázince dokonale dokresluje atmosféru. Napínavé od začátku do konce.
    Od této autorky trošku brutálnější je ptáčník - ale opět napínavé a čtivé.
    Co miluji je kniha sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - úžasné, dobrodružné, bude Vás mrzet, že kniha končí.
    Je tu už druhý díl podivné město a já doufám, že přijde pokračování.
    Dítě číslo 44 a další díly této knihy.
    Nebe nezná vyvolených - úžasná kniha.
    mohla bych asi pokračovat do nekonečna :)

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem teď četla překrásnou knížku - HANIN KUFŘÍK. Tady je menší recenze (http://www.casprodva.cz/2016/01/tip-na-knizku.html) rozhodně doporučuji přečíst holky. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem se rozhodla po 15ti letech přečíst znovu celou sérii Harryho Pottera a jinak čtu momentálně Kroniku ptáčka na klíček :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Já čtu teďka Kostičas a naprosto mě to pohltilo. Dala jsem si právě taky předsevzetí, že budu víc číst, protože to miluju a hrozně to zanedbávám. Teďka za leden jsem na sebe vážně hrdá, protože jsem přečetla celkem hodně knih a stále jich v knihovně objevuju plno, které jsem ještě nečetla. Rozhodně jsem pro, aby si psala tyhle inspirační články, co zrovna čteš a pak se to mohlo v komentářích probrat :)

    OdpovědětVymazat
  23. To je určitě super nápad :) já čtení miluju! Takže jakýkoliv post o knížkách má u mě palec nahoru!

    OdpovědětVymazat
  24. Tiež som prečítala prvú časť Girl Online a veľmi ma bavila! Akurát som začala čítať druhú časť a veľmi ma bavia Zoeine knihy :3 Takisto aj kniha od Goga je skvelá, tú som prečítala za 2 dni ! :D Obsah je super, aj vtipný a takisto tá ilustrácia je mega!! :) A určite sa poteším ak budú takéto typy článkov na blogu aspoň sa tak dozviem o ďalších super knihách, ktoré si môžem prečítať! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  25. Jo, jo a jo! Určitě bych brala i čtenářská videa =) Supr isnpirace, díky =)

    OdpovědětVymazat
  26. Knihy sú veľkou a dôležitou súčasťou môjho života. Keď mám voľnú chvíľku, vždy väčšinou čítam. Práve teraz končím s knihou od Donna Tartt s názvom The Goldfinch. Kniha má okolo 800 stránok, takže sa zaradila medzi zatiaľ najhrubšiu knihu akú som kedy čítala. Ale stojí za to! Naozaj doporučujem.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  27. áno, áno! takéto knižné články milujem, určite niečo také vymysli :) ja práve čítam Bukowského, ktorý je síce hrubý, ale svojím spôsobom ma baví :)

    na mojom blogu práve prebieha giveaway, tak budem rada, ak sa ty aj tvoje čitateľky zapojíte :)
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  28. Vždy si říkám, že si konečně najdu čas na čtení, ale málokdy to dodržím tak abych za rok opravdu přečetla pár knih. Nápad na článek se mi líbí!

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovědětVymazat
  29. Od Ruize už hromadu knížek mám. Jeho styl mi sedí.

    OdpovědětVymazat
  30. Milujem knihy ! :) Brúsim si zuby na novú knihu od Zoelly :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  31. Ha! Mam stejne predsevzeti a zatim se mi ho dokonce dari plnit :) zrovna nedavno jsem se ve svem clanku zminovala, ze zatim jsem si koupila Emila Zolu a Khaleda Hosseiniho, ale u toho rozhodne neskoncim :)

    www.poshlife.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Miluju knihy. Taková videa jsou skvělý nápad!:)

    OdpovědětVymazat
  33. Zrovna čtu Není zač od Daniela Glattauera a zatím můžu vřele doporučit - příběh je zábavný a trošku i napínavý (taková detektivka naruby, kde je "pachatel" vlastně dobrodinec) a hlavně se strašně pěkně čte, Glattauer má výborný styl :-)

    A na články či videa se těším, určitě budou prima :-))

    OdpovědětVymazat
  34. nápad na článok sa mi páči :) ja práve čítam Prvú, čo je vlastne posledná kniha z trilógie Selekcia
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  35. Já momentálně čtu Harryho Pottera v angličtině :) A moc doporučuji Alchymistu :)

    http://i-dove.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  36. Čtení mne velice baví :) Mezi jedny z nejoblíbenějších knih patří If I Stay a Where She Went od Gayle Forman.Něco horrorovějšího tak to jednoznačně vede Carrie od Stephena Kinga.Girl online také čtu a těším se na pokračování až bude v češtině.A pokud něco romantičtějšího a objemnějšího tak to mohu doporučit knihu S láskou,Rosie :)
    Snad jsem ti pomohla s výběrem :)

    OdpovědětVymazat
  37. Miluji čtení :) Zrovna čtu knihu Ztracená naděje a můžu jen doporučit.. :)
    http://www.nikynka01.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Ja sa teraz chcem pustiť do knižky Girl Online :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  39. Strašně mě láká kniha LOVExSTYLExLIFE <3 Doporučuji knížku Fangirl!!

    http://eternitymoments0.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  40. Já si dala předsevzetí, že přečtu alespoň jednu knížku za měsíc, ale jsou to knížky k povinné četbě. :-D Jinak Girl online si chci také přečíst.

    lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat
  41. Ja som si dala záväzok, že sa zlepším v angličtine a tak si každý večer čítam aspoň trochu z anglickej knižky Just one year. Je skvelá :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  42. Girl online 2 prostě musím mít a to jsem ještě nedočetla ani jedničku :D
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  43. To je fantastický nápad 😍. Ja osobne veľmi rada čítam, no s výberom je to už trochu horšie, takže dúfam že ti to výde a na novú sériu sa veľmi teším :)

    OdpovědětVymazat
  44. Já hrozně ráda čtu... Nedávno jsem dočetla Akademii Evernight do Claudie Grayové. Má to osm dílů, ale já jsem zatím četla jenom ten jeden! Určitě si hodlám přečíst i ty další díly. Jestli někdo hledá knížku, u které nebude ani strachy dýchat rozhodně doporučuji. Ale i pro tebe Lucko by byla. Potom ještě Vzdušné zámky od Jacqueline Wilsonové. Plus ještě doporčuji knížku od Johna Greena Papírová města. Vím, že tato kniha je celkem dost známá, ale je opravdu dobrá.
    Doufám, že to někomu můj komentář při výběru knížek pomůže...

    OdpovědětVymazat
  45. Od D.M.Ruiza si chcem prečítať snáď všetky jeho knižky ♥ Nedávno som dokončila Miniaturistu a teraz čítam "klasiku" Storočného starčeka a som nadšená. Určite obe knihy odporúčam všetkými desiatimi ♥

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  46. Já nevím ale čtení mne prostě nějak nebere. Teda pokud nepočítám čtení magazínů na tabletu a takové to když jsem na dovolené, beru automaticky knihu. Máš můj obdiv že do toho co děláš ještě stíháš tohle, jsi skvělý vzor pro své mladé publikum :) Krásný den !
    LENNY MALI . com

    OdpovědětVymazat
  47. Články o knížkách jsou stejně jedny z nejlepších. ....
    Já rozhodně doporučuji knihu Dobrý proti severáku / Každá sedmá vlna od Daniela Glattauera. Úžasná knížka psaná emailovým rozhovorem. Je až neuvěřitelné, jak se ponořil do ženského myšlení a uvažování. !!!

    A momentálně čtu Malý pražský erotikon od Patrika Hartla. A ikdyž ještě nejsem ani zdaleka u konce, doporučuji všemi deseti. Dlouho jsem se tak nenasmála. :o)

    Pěkný den
    Bára

    OdpovědětVymazat
  48. Já jsem právě letos přijala čtenářskou výzvu na www.databazeknih.cz, tak se můj knižná fond trochu rozrůstá. Momentálně mám půjčený Černobílý svět. Před pár roky jsem viděla film a ten se fakt povedl a můžu říct, že kniha je ještě lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  49. To je boží nápad. Mám moc ráda knihy takže by mě tato série nadchla.

    OdpovědětVymazat
  50. Je to fakt úžasnej nápad, protože já jsem si jako novoroční předsevzetí taky zadala, že budu víc číst. Taky mám v plánu přečíst si Girl Online On Tour v angličtině, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Zrovna čtu knihu Všem klukům, které jsem milovala a nemůžu se od toho odtrhnout. Jako další, co budu číst, což bude dost brzo, asi bude knížka P.S. od Ani Geislerové, je fakt nádherně ilustrovaná, druhá nejhezčí knížka jakou jsem měla v rukou, hned po té vaší!!!!

    OdpovědětVymazat
  51. Také mám rozečtenou Girl Online On Tour a také v angličtině :D :)

    OdpovědětVymazat
  52. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  53. Takovéto články mě od vás holky baví! Chystám se na knížku The Knockoff, která by vás mohla také zajímat. Má to být něco na způsob Ďábel nosí Pradu :))

    Michaelatravels

    OdpovědětVymazat
  54. Pokání je pro vyspělé a trpělivé čtenáře - ti jsou pak ale odměněni velkým čtenářským zážitkem.

    OdpovědětVymazat
  55. Pro mě byla hodně zajímavá knížka sedm tibeťanek.Je sebevzdělávací a já v ní našla odpovědi na věci, kterým nerozumím už od dětství;))

    OdpovědětVymazat
  56. No já určitě dneska poběžím do knihkupectví pro Don Miguel Ruiz - Láska, vztahy a přátelství a rovnou tam vezmu i Vaší knížku. Holky jste pro mě velkou inspirací a za to Vám děkuji. Ať se se daří! :)
    Bára

    OdpovědětVymazat