Ahoj všichni a krásný pátek! Dneska jsem si pro vás připravila příspěvek o přípravcích, které používám na pleť, protože často pod našimi příspěvky a videi vidím otázku "Jak pečujete o svojí pleť?". Tak takhle.

Moje pleť je řekla bych smíšená. Přes zimu se mi vždy objeví pár suchých míst, hlavně na tvářích a mezi obočím, které mi dělají neplechu. Na druhou stranu se mi ale pleť také celkem rychle mastí a už v poledne se mi většinou lehce leskne čelo a nos. Momentálně mám takovou svojí každodenní rutinu a právě produkty na fotce jsou mými dobrými pomocníky.

1. Ráno po probuzení a večer před tím, než jdu spát používám micelární vodu od BIODERMY, Sensibio H2O. To je voda, na kterou nedám dopustit. Ráno mi pleť krásně očistí a "probudí" a večer zase bez problémů odlíčí veškerý makeup.

2. Další produkt, který používám ráno a který jsem si zamilovala je hydratační denní krém TOTAL MOISTURE od Benefitu. Naposledy, když jsme byly na obočí v Benefit Brow Baru, dostala jsem jeho vzoreček a už po pár dnech používání jsem byla přesvědčená, že ho musím mít :)). Je lehký, ale opravdu velmi hydratační a pro mě asi nejdůležitější věc - nezanechává žádný nepříjemný mastný filtr! Krásně se vstřebá a používám ho tak i pod makeup. Jo a bonusový bod získává ještě i za příjemnou parfemaci.

3. Chtěla jsem zmínit i Atoderm Manis - krém na ruce a Atoderm balzám na rty od BIODERMY. Ty nosím pořád v kabelce a zachraňují mě přes den. Taky máte v každé kabelce a vlastně všude možně krémy na ruce a balzámy na rty?

4. EFFACLAR od La ROCHE-POSAY je čistící gel pro mastnou a citlivou pleť. Sice nemám vyloženě ani jedno, ale dostaly jsme ho s Niky na vyzkoušení a já jsem si ho hned oblíbila. Používám ho jen tak dvakrát za týden, ve sprše a perfektně mi vyčistí a odmastí pleť, ale zároveň nevysušuje.

5. Posledním krokem v mé péči o pleť je noční krém Vichy Aqualia Thermal, který jsem dostala k Vánocům a zatím ho spíš testuju. Má velmi lehkou, gelovou konzistenci a na pleti je opravdu příjemný. Ráno mám pleť krásně hebkou a oprabdu hydratovanou, jen mám občas pocit, že se úplně nevsákl a ještě ráno na obličejí cítím lehkou vrstvu.

A to je veškeré mé "tajemství". Doufám, že se vám článek líbil, určitě budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jaké produkty používáte vy a jestli příště by vás zajímalo třeba něco z dekorativní kosmetiky!

40 komentářů

  1. Dobré ráno.Užasný článok ja tiež používam micelárnu vodu od Biodermy ale zelenú vieš mi povedať aký je v nej rozdiel ďakujem :-) a pekný deň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma má každou barevnou řadu na jiný typ pleti :). Zelená je myslím na mastnou pleť, růžová zase na citlivou :)). Mrkni kdyžtak na http://www.bioderma-cz.com/

      Vymazat
  2. Ahoj Luci, mám celkem bezproblémovou pleť a tak nic moc nepouživam. Hodně se snažím hlavně večer mazat různými krémy a čas od času si udělá pleťovou masku. Vím ale, že teď přes zimu je péče o pleť nejvíce potřeba, takže bych to asi měla rychle napravit. Jinak moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. micelárku od biodermy zbožňujem !

    http://fashion-and-beauty-diary.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. teda jako nevim,ale placat znacky dohromady...chapu delate reklamu,ale studovala jsem kosmetiku mela by se pouzivat ucelene rada, ktera ma stejny zaklad...

    OdpovědětVymazat
  5. Bioderma je velmi skvělá značka, jejich micelární voda mě také uchvátila! :))

    www.elliderooth.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, máš krásnou pleť. :) Já mám nejraději čistící mýdlo na mastnou pleť od Biodermy a taky nedám dopustit na matující krém s okurkou od Balea. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Luci, a na oční okolí nic nepoužíváš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, nepoužívám, ale asi se po něčem podívám :))

      Vymazat
  8. Ja v posledni dobe nedam dopustit na Mixu, zvlast rada pro citlivou plet je skvela :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja v posledni dobe nedam dopustit na Mixu, zvlast rada pro citlivou plet je skvela :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super tipy, mám rada články tohto typu "my something routine" :-)

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Ja tiež veľmi rada používam micelárnu vodu od Biodermy, ale tú na problematickú pleť. Mám ešte aj krém od La ROCHE-POSAY na problematickú pleť,ale ten nepoužívam stále.Mala som aj ten čistiaci gél, čo používaš ty, ale už bohužiaľ došiel :/ za to som mala náhradu od Yves Rocher a ten bol fakt skvelý, môžem odporučiť:))

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za článek. Já jsem si v poslední době oblíbila kosmetiku z The Body shop a Bioderma. Taky používám růžovou micelárku. Budu moc ráda, když se s námi podělíte o dekorativku a taky třeba i nějaké tipy, jakou kometiku si balíte na cesty.

    OdpovědětVymazat
  13. Micelární vodu od Biodermy jsem měla taky, ale bohužel mi moc nevyhovovala :(

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Používám Mixu, skvěle vyčistí pleť, ale mám pocit, že moc nepůsobí proti různým pupínkům apod. Na se mi osvědčily více čistící gely.

    OdpovědětVymazat
  15. Micelárku od Biodermy používam takisto a je super ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS


    OdpovědětVymazat
  16. Bioderma a Benefit jsou super! V nedávné době jem si ještě oblíbila Kiehls :))

    OdpovědětVymazat
  17. Kazdy vecer pouzivam na plet mast Rakytnik ktery jsem si koupila na vanocnim jarmarkum.Hydratuje a hlane stahuje pory coz je pro me nezbyxtnost.
    Jste skvele A cup of style 💞

    OdpovědětVymazat
  18. Pořád si říkám, že bych se o svoji pleť měla začít starat, já teď používám jen večer čistící vodu od Uriage z lékárny.
    Miška
    tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  19. Pěkný článek:) Biodermu mám ráda. Vyzkoušela jsem jejich sensibio H2O, kterou mám moc ráda, ale bohužel mi dochází. Také mám ráda a používám micelární vodu od Garnier.
    Z krémů toho moc nepoužívám, ale když si vzpomenu, tak nový olivový krém, který jsem dostala k Vánocům od mamky:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. to použite micelárky ráno a večer od teba asi "odkukám", znie to celkom dobre :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  21. Vodu od Biedormy používám taky a úplně stejno:) Super článek

    OdpovědětVymazat
  22. Osobně Biodermu moc nemusím, moje pleť je pak taková " upatlaná ".. Ale tady jde vidět to, jak každému vyhovuje něco jiného :) Každopádně péče od Benefitu je opravdu super ! Na tu nedám dopustit..
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
  23. hrozně bych chtěla mít tak krásnou pleť, jako vy...máte jí obě jak z fotošopu! :D ale Bioderma micelárka mi přišla taková...tuctová, nevím. Jinak tenhle krém od Benefitu jsem musela zkusit, už je doma "u maminky" a je mu tady moooc dobře. :D
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Lucy, zkoušela jsi už i jiné produkty od La ROCHE-POSAY ? Já jsem zkoušela micelární vodu i odličovací mléko a můžu rozhodně doporučit. Dokonce i jejich šampóny jsou bezvadné.

    Bára

    OdpovědětVymazat
  25. Skvělé tipy! Musím přiznat, že v zimě mám pleť také takovou místy mastnou a místy přesušenou. Mě pomáhá Elixír od yves rocher.

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovědětVymazat
  26. Na micerálku od Biodermy nedám dopustit, bez ní ani den!:)

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Ja mam Eucerin krem na suchou plet a je naprosto skvely - po par dnech bez supinek a plet uplne jemna :)

    OdpovědětVymazat
  28. Já mám dost mastnou pleť. Od vyčištění je mastná tak za hodinu, maximálně dvě. Strašně mi to vadí a zatím jsem nenašla nic, co by mi pomohlo. Kromě matujících papírků :) Všichni mi říkají, že je to věkem, ale nejsem si tím moc jistá, protože většina akné mi zmizela už před dvěma lety. Ale uvidíme. Zatím používám mycí gely pro mastnou pleť a lehké krémy. Přemýšlím o návštěvě kožní, asi se tomu nebudu dál vyhýbat.

    OdpovědětVymazat
  29. Bioderma je skvelá značka a ich micelárna voda je bezkonkurenčná!
    Na našom blogu nájdete nový článok o aktuálnej problematike hydratácie pier.
    http://twoveronicaslives.blogspot.sk/2016/01/zimna-hydratacia-pier.html

    OdpovědětVymazat
  30. Holky, proč neoznačujete produkty, které jste dostaly? Já myslim, že by to bylo ke čtenářkám jedine fér :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ještě bychom to doplnili o kokosový olej :))

    OdpovědětVymazat
  32. S nočním krémem Vichy Aqualia Thermal mám stejnou zkušenost - úplně se nevsákl a ráno jsem jej smývala z obličeje. Už bych si ho znovu nekoupila.

    OdpovědětVymazat
  33. já ted zkousím pletovou kosmetiku od uriage, růžovou micelárku a pletové mléko na atopickou plet :) doporučuji vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, tu micelarni vodu pouzivam stejnou jako ty a taky na ni nedam dopustit ;) co se tyka balzamu na rty, tak zkus http://www.lecivemasti.cz/prirodni-kosmetika-dle-typu/balzamy-na-rty/balzam-na-rty-levandule-30ml.html . Ten pouzivam uz pres pul roku a moc ucinny. Od doby, kdy ho pouzivam nemam popraskane rty. Ale jinak zkusim i ty tve ostatni produkty, co jsi psala ;) super blogik, prijdu zas ;)

    OdpovědětVymazat
  35. Mám blbou otázku k micelárce... Ta voda je pouze na odličování nebo i na čištění od každodenní mastnoty bez makeapu? Díky

    OdpovědětVymazat