Dneska to bude zase o knížkách! Vím, že mám zpoždění, ale bylo toho teď tolik, že jsem se k tomuhle článku bohužel dřív nedostala. Poslední knížkou, kterou jsem četla (a vy se mnou), bylo Pokání od Iana McEwana. Hned jako první musím říct, že mě tahle kniha opravdu nadchla. Líbil se mi styl vyprávění, příběh i prostředí a celou knížku jsem přečetla během několika dní. Film jsem viděla také, ale už je to několik let a děj jsem si zase tolik nepamatovala, což bylo lepší a pro mé čtení o to napínavější.

U těchto článků vždy přemýšlím, kolik toho mám prozradit z děje, nebo co by vás o knížce vlastně zajímalo nejvíc. Tak budu ráda, když mi napíšete do komentářů. Nechci z toho dělat vyloženě čtenářský deník, spíš asi sdělit jen pár mých myšlenek.

Stejně jako u filmů, i u knížek mám ráda propracovaný děj, který vás nutí trochu přemýšlet. Zajímavé na knížce je to, že první polovina popisuje víceméně jeden jediný den, ale z pohledu několika různých osob. Každá kapitola tak napomáhá poskládat dohromady celý úvod příběhu z různých úhlů pohledu. To se mi opravdu líbilo a celý příběh to oživilo. Vždy jsem se těšila, kdo bude vyprávět další kapitolu a co navíc se dozvím. 

Více vám o knížce prozrazovat nebudu, ale rozhodně vám doporučuji si ji přečíst. Není to vyloženě oddychová četba, mně chvilku trvalo, než jsem se v ději zorientovala, ale čtení jsem si opravdu užila a stejně jako to mám u většiny knížek, přála bych si, aby byla delší.


Jako knížku na měsíc duben jste si na mém snapchatu (lucie.ehr) odhlasovali Ukaž, co děláš! od Austina Kleona. Na tuhle knížku jsem slyšela hodně pozitivních ohlasů a jsem vážně zvědavá, jaká bude. Zatím jsem na začátku, ale můžu říct, že je to motivační knížka plná tipů, rad a zkušeností ohledně toho, jak prorazit a dělat to, co člověka naplňuje. To zní přesně jako knížka pro mě!


Stejně jako minulý měsíc, i teď v dubnu pro vás mám soutěž a příležitost, jak se zapojit do mé výzvy s názvem #readingismycupofstyle. S Martinus.cz jsme si pro vás připravili soutěž o tři knížky Ukaž, co děláš!. Chcete se zapojit? Stačí napsat do komentářů, jestli vás tyhle knižní tipy baví a jestli máte v plánu zapojit se do výzvy a číst se mnou. Nezapomeňte také připojit váš email, ať vás můžu v případě výhry kontaktovat! Soutěž poběží týden, do středy 27.4..

Pojďme se vzájemně podporovat ve čtení!

87 komentářů

  1. Kniha vypadá zajímavě. Já aktuálně čtu Krycí jméno Verity. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. tyto články mě hodně baví :) taky ráda čtu, takže jsem ráda za každý tip na další pěknou knihu, určitě se tedy ráda zapojím :) momentálně čtu P.S. od Ani Geislerové, tu rozhodně doporučuji!!
    paja.ondrakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, tak ta mě zaujala, podívám se po ní. Četla bych taky, ale teď při škole na to není čas, tak snad o prázdninách.. ;) k.trnovska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Strašně ráda čtu motivační knížky!:) Minulý týden jsem četla Já Jůtůber ( vím, že to není přímo motivační ale mě to namotivovalo:))
    Jinak já čtu skoro kazdy tyden :D
    andris001@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel teď stejně jako ty dokončuju bakaláře, takže na čtení není vůbec čas. Čtu jen zdroje k bakalářce a minimálně do konce května budu číst jen a jen státnicové otázky... Knížka Ukaž, co děláš! vypadá moc dobře, ráda bych do ní nahlédla :)
    slovakova.anna@email.cz
    www.dazzlicious.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc mě tyhle knižní tipy zaujaly, ale teď je bohužel nevyužiju, protože čtu maturitní četbu, ale po maturitě se k nim určitě vrátím :). Jinak teď čtu Jozovu Hanuli. Miluju tyhle kreativní a zároveň motivační knížky, jelikož já jsem teda hodně kreativní člověk podle lidí v mém okolí:)

    hanka.fafilkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. ahoj :) tahle kniha kniha vypadá moc zajímavě :) a určitě mě zaujala :) já teď čtu Jako zabít ptáčka, moc zajímavá kniha
    Měj se krásně
    e-mail: nelafischerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Motivační knížky čtu ráda. K Vánocům jsem dostala Konec prokrastinace, kterou mohu jen doporučit! Teď jsem nemocná, takže mám konečně čas na čtení. Dnes jsem dočetla knihu Sněží, sněží... . Ta mě zaujala složením autorů. Do výzvy se určitě ráda zapojím. :)
    anetakrejsova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Knižní typy mám moc ráda, protože samozřejmě ráda čtu :) Sice se nejradši držím ve svých oblíbených žánrových vodách, ale čas od času mám chuť zabrousit i do nějakého jiného a experimentovat. Knížka Ukaž, co děláš! je jednou z těch knížek mimo můj záběr, ale dle tvého popisu zní moc dobře a trocha motivace přece nemůže uškodit :) Potřebovala bych nějakou podobnou nakopávačku :)
    Na závěr pár knižních typů ode mě: Včera jsem si rozečetla knížku India Place od autorky Samanthy Young (je to 4. knížka ze série On Dublin Street) a zatím mi přijde taková zvláštní. Nevím, co si o ní mám myslet. Před ní jsem ale četla v angličtině V is for Virgin a ta se mi líbila moc :) Byla to vlastně první knížka v angličtině, kterou jsem přečetla (a má zrovna 360 stránek, uff). A knížka, která mi nově přibyla, je Noční můry! od Jasona Segela (Marshall z HIMYM) a Kirsten Miller, na kterou se moc těším :) Knížky zaobírající se sny u mě mají úspěch, nevím proč, a tak se nebojím, že by mě zklamala :)
    Sariiisek.M@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Film jsem viděla a udělal na mě fakt dojem, knížka musí být dokonalost. Chystám se na ni :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Skvelý článok, takéto mám veľmi rada :) Túto knižku som ešte nečítala, no pozerala som na ňu v Panta Rhei a veľmi ma oslovila :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj :) Mám ráda motivační knížky, přijde mi, že v tom najdu hodně užitečného a inspirativního. Ale přes školní rok nemám moc času na čtení vlastní četby, protože než dočtu tu povinnou, tak je celý rok pryč :D O to víc si pak vážím volného času, kde si můžu číst. Ponořit se do toho :) Jinak dělej dál tyhle články, jsou super! Pěkný den přeju :))

    annnguyen0407@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Já miluji knihy a nevím co bych bez nich dělala. Tuto knihu Ukaž, co děláš! bych si ráda pořídila a četla s tebou. Jinak Pokání jako film miluji knihu jsem nečetla, protože jsem si ji nestihla koupit, ale věřím že je dobrá. :)

    E-mail: acupofluck@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jo, tak to vypadá opravdu zajímavě. Úplně jsi mě na tu knížku navnadila, hlavně tím, jak je vypravován děj. Asi si ji brzy pořídím, tyhle tvé články o knížkách jsou úžasný. :)
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
  16. Hrozně mě baví vaše články a to i tyto o knížkách.. já aktuálně čtu Mise Afgánistán od Tomáše Šebka.. je to úplně jiný šálek kávy ale baví mě to :)

    jisovakat@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj :). Tyhle knižní tipy mam moc ráda, protože se alespoň dozvím co pěkného si mám přečíst. Ráda bych se zapojila do této výzvy, ale nemám tuhle knížku. Ale od Austina Klrona jsem četla už knihu Kraď jako umělec a ta byla podle skoro nejlepší co jsem kdy četla. Moc se mu povedla. :) nikdn@email.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Kniha vyzerá zaujímavo... a ten citát! úplne sedí...

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  19. Pokání jsem četla i viděla, takže tvé nadšení plně chápu :). Nová knížka, kterou sis vybrala, vypadá velice zajímavě. Já bych ještě doporučila Fialovou krávu nebo Skečnouting. Znáš?
    Momentálně mám v kabelce Život za životem, což je sice bichle, ale hrozně mě chytla.
    K

    brinkova.kaja@gmail.com

    www.inkpotstories.com

    OdpovědětVymazat
  20. Knizni tipy jsou rozhodne super a mohly by byt klidne casteji nez jednou za mesic. Mohli bychom si udelat i nejakou knizni vyzvu. Rada si necham poradit a inspirovat se tim,co ostatni ctou. V posledni dobe ctu rada knizky i v anglictine. Musim priznat,ze diky predchozimu clanku jsem si precetla Girl Online (oba dily) a moc me bavily. Nyni ctu FanGirl,ta uz mi tolik zajimava neprijde. Potom me jeste ceka Devils wears Prada a na tu se fakt moc tesim. Snad nezklame tak jako Sex and the City. Tady se mi jednoznacne vic libil serial. Pokani si urcite rada prectu. Mam rada tenhle styl vypraveni z ruznych pohledu ruznych osob. Pripomina mi to muj oblibeny film 21gramu.
    Tak hezky vecer,ctenarky!
    marketa.hadacova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Tento typ článků se mi velmi líbí. Myslím si, že je škoda, že většina dnešní mladé generace považuje čtení za "ztrátu času". Takto aspoň můžete příjemnou cestou někoho ke čtení motivovat, a to je přesně to, co se mi na tom líbí! :-) Do výzvy se určitě ráda zapojím, zvlášť na knížku Pokání už si dlouho brousím zuby! Momentálně čtu už po čtvrté mou nejmilovanější Kdo chytá v žitě, tentokrát v anglickém originále a je skvělá. Určitě jste ji už četly, ale pokud ne, můžu doporučit všema deseti :-)
    -
    terezpost@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Tipy jsou fajn, pokud bude nějaká zajímavá kniha, tak se zapojím ráda :)
    Zrovna jsem přečetla Zločin a trest a rovnou jsem se pustila do knihy Bílé noci, také od Dostojevského :)
    annacatchy@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. A co o mně? Vášnivý čtenář? To ne, spíš nadšenec. Za svou "čtenářskou kariéru" jsem se prokousala snad všemi žánry. Momentálně čtu dvě knížky - doktora a svého milovaného Charlieho (toho už po sedmé a ne naposled) a ve vlaku? Respekt na cestách (nejlepší žurnalistika, wow)! Vaše knižní typy, jsou naprosto inspirující. Líbí se mi, že nejsou zaměřené na jeden žánr, ale na celkový průřez všeho.
    Mějte se fantasticky a čtěte ♥.
    Tereza (tereza.fouskova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  24. Jé tuhle knížku jsem si právě donesla z knihovny. Dobrá náhodička, jdu do toho. Čtu s váma :)
    h.anetta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Mám ráda články o knížkách :) vždy nová inspirace.Momentálně čtu druhý díl ze ságy Písně ohně a ledu. chyska.maruska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Ukaž, co děláš mi doporučovala kamarádka, tak tohle beru jako skvělou příležitost zúčastnit se a třeba tuto knížku zařadit do mých oblíbených :)) Pokání ale vypadá také lákavě, to je přesně ten žánr knížek, který mě baví!

    sejvlova.pavlina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Motivační knížku si ráda přečtu :) a do čtení se ráda zapojím :) momentálně se učím na státnice, tak alespoň večer si zalehnu s knížkou a čtu si před spaním :) v poslední době jsem četla Topím se v tobě, Jen jeden den (nutně potřebuji druhý díl :D) a teď čtu Papírová města :)
    Monulka1912@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Momentálně čtu knížku Poznej svůj cíl, která mě dokope ke všemu a zažene depky :) takže knížku Ukaž, co děláš! bych si ráda přečetla jako další motivaci :)
    veronika.spernol@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Zrovna minulý týden jsem si od Martinus.cz nějaké knihy objednala. Ráda bych se do příští výzvy zapojila, tak uvidíme :)
    Ivanapaulusova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Ano, hrozne ma to bavi a rada by som sa zapojila do súťaže. Čítam s tebou všetky knižky. patulka.janu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Ano, hrozne ma to bavi a rada by som sa zapojila do súťaže. Čítam s tebou všetky knižky. patulka.janu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Z casu na cas si precitam nejaku motivacnu knizku, ale v porovnani s inymi velmi malo. Kniha vyzera zaujimavo :) kontaktny emal: gabika.komorova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  33. Tyhle typy knížek moc nečtu, ale vypadá opravdu skvěle a myslím, že by mě mohla bavit :)
    annanas.z@seznam.cz.

    OdpovědětVymazat
  34. Knihu Pokání mi doporučila moje učitelka a jak říkáš, opravdu to není jednoduchá knížka na čtení a ne každému se chce číst tak obsažný příběh, jestli se to tak dá říct. Myslím, že víš, co tím myslím. Každopádně já se do ní absolutně začetla a vžila. Úžasná kniha a stejně úžasný film!

    OdpovědětVymazat
  35. Super krátký článek, který mě velice bavil! Taky miluju knížky a od nového roku jsem měla předsevzetí, že začnu více číst a to zatím dodržuji :) nemám vyloženě žádný žánr vytříbený, ale nedávno jsem dočetla knížku od Ivy Roze: Rande aneb měsíc s kocovinou v zádech a musím říct, že je to super oddychová knížka, plná vtipných poznámek :) určitě bych měla zájem o další články o knížkách a soutěž mě nadchla! :) Jen tak dál :) zuza.turkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  36. Rozhodně mě tyto knižní tipy baví! Čtu odmala strašně ráda, bohužel na to poslední dobou není moc času, ale o to jsem potom radši, když si přečtu knížku, která opravdu stojí za to :) Taky jsem asi před rokem začala číst v angličtině, a to právě díky vám, přes vaše tipy na jednodušší knížky :)
    verca.kubickova@dvojkabrno.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Milujem články tohto typu. Keďže čítanie mám najradšej a tipy na knížky sa mi vždy zídu :) Knížka vyzerá skvelo ja milujem motivačné knížky takisto mám najradšej časť motivace vo vašej knížke veľmi mi pomohla v živote . Do výzvy sa určite chcem zapojiť ešte, ale zatiaľ som knížky , ktoré si čítala nevedela zohnať čo ma mrzí
    dreamingkassy@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Oboje mám přečteno a obě knihy taky doporučuji všem :)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
  39. Na tuto knížku jsem se taky dívala a hned mě oslovila, zrovna jsem v takovém období kdy chci pořad něco dělat a hlavně něčeho dosáhnout v tom co dělám, což je práce s dřevem a také restaurování :) knížku mam v plánu si určitě přečíst :)
    Vaše články jsou super, ráda je čtu, vždycky se těším na nový :)

    pavlinapaluzgova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  40. Nevím, jestli jsem zrovna na čtecí články, protože i recenze mi občas dokážou nepěkně změnit pohled na věc, ale ty vaše jsou neuvěřitelně milé a optimistické! A jsem moc ráda, že někdo propaguje čtení i takovou formou...
    Já osobně teď dočetla něco z temnějšího soudku, něco trochu francouzského a teď čaruji na americkém Jihu. A co poté? Třeba se se podívám po tom obrazu, který udržel povrchní krásu.
    Přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
  41. Tipy na knížky uvítám vždy, akorát mě mrzí, že nemám tolik času na čtení, kolik bych si přála :) Mám raději, když v takovýchto článcích je jen nastíněno, o co se jedná a jestli kniha stojí za to, taky se přikláním k tomu, že formát "čtenářského deníku" není potřeba. Do výzvy bych se připojila ráda, ale spíš až o prázdninách, to už by nějaký ten čas byl :)

    lucie.krouzkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Luci, takové články jsou určitě super. Čtu docela ráda, ať už jsou to knihy, časopisy či zajímavé články na internetu jako například tenhle. Na čtení toho, co bych chtěla nebo toho, co mě baví bohužel nemám čas, protože se snažím číst povinnou četbu k maturitě, která mě příští rok čeká. Sice mi to moc nejde skloubit s ostatními povinnostmi, ale snažím se. Ale překvapila mě knížka Pýcha a předsudek od Jane Austen. Opravdu se mi líbila, i přesto, že jsem ji číst musela jako povinnou četbu a nutit se k tomu.
    email.: kajinkky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Tipy na knížky jsou super, tuhle bych si přečetla mooc ráda! :)
    luciepankovaa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. film bol neskutočne silný a po knihe pátram už dlho, ale u nás na Slovensku je všade vypredaná :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  45. Tyhle články mám hodně ráda, protože miluju čtení, a tak se ráda dozvím o knížkách, které jsem do teď neznala. Do výzvy bych se určitě zapojila, e bohužel tuto knížku zrovna nemám.
    email: nikol.skrepska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Ráda bych se zapojila, ale momentálně čtu jen knížky do školy. Každopádně to vypadá zajímavě a nejspíš se na ně mrknu o prázdninách. :)
    v.drlikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Tohle je prostě skvělý! Miluju knížky a často nevím co číst... Mám zrovna rozečtenou knihu a nevím jestli ji stihnu tak rychle dočíst, abych se mohla s tebou pustit do výzvy + nemám tuhle knížku takže bych musela shánět, ale třeba se mi to podaří a nebo si ji přečtu později a připojím se k další výzvě.

    kyticka11@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  48. Na pokání se chystám, ale bohužel to teď kvůli škole nestíhám, doufám, že vše doženu o prázdninách.

    patriciaValkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Miluju tipy na knihy! Sleduju spoustu videí o knihách a ráda se inspiruju i u Vás :) Momentálně čtu knihu Atlas mraků, kterou zatím taky doporučuju! Někdy se snad dostanu i k této knize, vypadá super :)
    Veronika.zvackova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj holky, tyhle články miluji. Strašně ráda čtu a tyhle články jsou pro mě motivující. Na Vaše doporučení jsem četla Girl Online a Girl Online on Tour a teď se chystám na Pokání. O knize Ukaž co děláš jsem četla a doslova mě nadchla.
    katynady@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Ahoj, ja som Pokánie čítala niekedy minulý rok....a musím povedať, že ma kniha veľmi nezaujala. Veľmi ťažký štýl písania (niečo ako Jane Austin) a ja radšej uprednostňujem oddychovejšiu literatúru :). Momentálne čítam Dám ti aj slnko od Jandy Nelson.....tá kniha je úžasná, určite doporučujem :)
    l.michalik7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj :) já mám ráda motivační knížky, protože když nevím, kam dál, tak mi hodně pomůžou. Teď začínám mít zápočty, pomalu se blíží zkouškové, tak dočítám poslední knížky, které mám doma. Zrovna teď čtu knížku Barvy lásky od Kathryn Taylor. Ta knížka mě začala bavit, protože je o dívce, která studuje ekonomii a nemá štěstí v lásce, je taková nevýrazná. Celkem se v té knížce vidím, ale knížka by měla být na motiv 50 shades of grey, tak uvidím, co se z toho vyklube :)

    matyasovape@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. To je vtipné, taky jsem nedávno dávala k sobě na blog knižní doporučení!
    Snažím se teď víc číst, ale přiznávám, že spíš čtu v angličtině a to na mobilu, kam si ty knížky vždycky stáhnu (žel v knihovně takovou zásobu anglických knížek nemají - jinak bych si je mnohem radši vypůjčila a měla je opravdu fyzicky).
    A dík za tip na Pokání. Film jsem viděla už před hodně hodně dlouhou dobou a ani pořádně nevím, o čem je, takže bych si to mohla přečíst! A už se těším na další doporučení!
    A do téhle soutěže se samozřejmě taky moc ráda zapojím! Knížka Ukaž, co děláš vypadá opravdu zajímavě!
    Můj email: kristyna.cizinska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. Kniha vyzerá veľmi zaujímavo, takže sa rada zapojím! :)
    lubeznablog@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  55. Knižní typy mě baví, jsem knižní maniak a proto nápady na nové knihy vždy uvítam:) A knížka vypadá hrozně zajímavě, ráda bych se zapojila.
    lucka.hajkova111@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  56. Pokání je moje srdcovka! Jedna z nejlepších knížek, jaké jsem kdy četla a jeden z mála filmů, které mě rozbrečely.

    OdpovědětVymazat
  57. Ahojky :) na tuhle výzvu jsem narazila teprve teď a myslím, že je skvělá ;) sama čtení miluju a myslím, že ten kdo nečte, se ochuzuje o spoustu krásných příběhů.
    Strašně ráda bych se zapojila, ale momentálně mě čekají státnice a knížky musí stranou :( ale hned jak bude po nich, jdu do výzvy s tebou a moc se na to těším :)
    A určitě bych se moc ráda zapojila do soutěže. Mějte se krásně.
    E-mail:katerina.pipalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj, tyhle výzvy se mi moc líbí, ale momentálně nemám moc času číst kvůli maturitě. Už se těším až budu mít po a konečně budu mít čas číst co chci:) kaluzovanatali@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  59. Moc ráda čtu a ráda se zapojím. Motivační knihy mě zajímají.
    natynka.sam@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  60. Tento měsíc se do výzvy určitě zapojím, knížka Ukaž co děláš vypadá opravdu zajímavě, tak by bylo super jí vyhrát! :) verunka.koncelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  61. Tahle knížka se mi moc líbí :-)
    Určitě by bylo moc fajn ji vyhrát.
    Strašně ráda čtu - a teď mám konečně trochu i času.
    Měla jsem teď přijímačky a tak by bylo fajn něco opravud dobrého číst :-)

    violettaporadna@email.cz

    OdpovědětVymazat
  62. Já když jsem doma a mám klid, tak knížky nepustím z ruky. Miluji čtení, fantazie tam nemá žádné hranice a to se mi na tom líbí. Když je knížka opravdu dobře napsaná, občas prožívám stejné pocity, jako postava v ní. Nebo mi přijde, že můžu žít 'několik životů'. Dost těžko se mi to vysvětluje, ale tak, jednou jsem čarodějka z Bradavic, pak jsem v nějakém románu a mám kluka svých snů, a jindy si zase lámu hlavu společně s detektivem nad tím ,kdo ten zločin asi spáchal. Vždycky jsem si přála mít šíleně velkou knihovnu s ještě větším oknem do nějaké nádherné zahrady. (ale pohodlí postele a pár přeplněných poliček taky není k zahození, to ne) Pokání jsem zatím nepřečetla, upřímně, tak nějak jsem na něj zapomněla, ale mám v plánu to hned zítra napravit, tak se potom se svým názorem ozvu :)
    (ale minulou výzvu jsem splnila!)
    /misamitackova@seznam.cz/

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj, tenhle typ článků se mi moc líbí a tento měsíc se ráda zapojím.

    liza.hauptova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Články o knihách sú super :) milujem čítanie, len v poslednej dobe nemám moc veľa času, čo mi je veľmi ľúto. Škola no :/ katka661999@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  65. Tipy na knížky jsou super! Určitě v nich pokračuj :) Ráda se do výzvy zapojím, ale asi později ... teď mám před sebou šprtání na státnice (už aby bylo po nich)... zuzisen@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  66. Knižní tipy mě určitě baví, sama si tvořím takový dlouhý seznam toho, co bych si jednou chtěla přečíst a myslím, že Pokání už je mezi nimi. Jen tu výzvu zatím asi nedám, zrovna mám rozečteno Ďábel nosí Pradu a čeká na mě i díl druhý. :)

    sfeich@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. knížky mě hrozně baví, ráda čtu jak starší literaturu tak i fantasy, detektivky, romány, prostě ráda si přečtu vše co mě nějakým způsobem zaujme :)... knížka o motivaci by se mi velmi hodila, protože mám do budoucna velké plány :)
    děkuji za váš blog, který mi vždy zlepší náladu :)
    e-mail: janeckova2001@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Tato knížka vypadá velmi zajímavě a už jsem se po ní koukala v knihkupectví. Právě čtu Písečného může od keplera a je vážně super! Doporučuji :-) jinak až ji dočtu mám v plánu číst s tebou :-)
    Email: maierovazuzana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  69. Presne pre niečo motivačné som sa chcela poobzerať, keďže v zdieľaní svojej kreativity som naozaj strašná. Dosť sa hanbím niečo povedať alebo prezentovať. Možno práve táto knižka by mi pomohla sa v tom zlepšiť. :)

    E-mail: hyravar@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  70. články o knižních tipech mám moc ráda - tipů na dobré knížky není nikdy dost :) Já sama čtu moc ráda, jen bohužel teď na to není už tolik času, ale třeba za poslední týden jsem díky nemoci přečetla knížky hned čtyři - tak jsem si alespoň trošku zvýšila skóre přečtených knížek za tento rok :) O knížce Ukaž, co děláš, jsem už různě na blozích četla a vypadá skvěle! :)

    anotherdominika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  71. Vypadá to moc lákavě. Ráda bych se zapojila, ale tuhle knížku nevlastním (bohožel :(). Tohle je ,ale super příležitost. Tak Hurá soutěžit.
    Mám vás holky moc moc moc ráda. 💜💜💜 Mějte se hezky.😊
    marketaingrova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. Tyhle články jsou určitě super, mám je moc ráda, jelikož knihy miluju a tyhle články mi většinou rozšíří obzor, nebo si alespoň udělám obrázek jaký mají na knihu názor ostatní =) Momentálně čtu Zlodějku knih, která je také super =) jenom mám teď bohužel trochu fofr, tak ji zanedbávám a vzhledem k jejím rozměrům mi to bude ještě chvilku trvat (na druhou stranu si ji alespoň pořádně vychutnám =)

    OndrackovaTerezie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Mám ráda tipy na knížky, aspoň vím jakou další knížku si přečtu, pokud jsem ji už nečetla. :) Právě nestíhám nějak číst, ale jakmile bude čas určite začnu.
    rablovasimona@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Miluju takovéhle tipy na knihy. Určitě je piš dál! Já právě teď čtu Labyrint: Útěk. Nejdříve jsme viděla film (1. díl), ale hned jsem si řekla že si další díly musím nejdříve přečíst :-)
    Mám takový seznam. Je to seznam knih, které jsem přečetla a nebo bych chtěla číst. I když na seznamu mám knížek víc než dost (těch, které ještě nemám přečtené), pořád hledám další a další, které bych si mohla přečíst. Když se třeba nudím, hledám různé recenze a nebo první dojmy z knih. Rozhodně na seznamu teď přibude Pokání od Iana McEwana. Mám hrozně moc ráda když je kniha z více pohledů různých osob. Zatím jsem narazila na málo autorů, kteří to tak dělají. A když už, tak jsou v knize pohledy na celý děj jen dvou hlavních osob. Jelikož ráda čtu něco, co průběhem čtení do sebe nějakým způsobem zapadá, tak je volba další knížky jasná :-)
    Jen tak btw. zrovna jsem se včera, když jsem článek četla, učila na literaturu a to přesněji na realismus a naturalismus, kam právě zapadá Honoré de Balzac. Díky té fotce knížky Ukaž, co děláš! jsem si lépe zapamatovala, tak děkuji :-D

    barusqva@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  75. Mňa strašne zaujal design tejto knihy. Vyzerá to super! Konečne nie ďalšia vzhľadovo nudná motivačná kniha
    dominika.kasiarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  76. Knížku jsem viděla u vás poprvé a vypadá strašně super! Na knížce se mi líbí, že je jiná než ostatní.Mám ráda citáty a ještě víc ty ze kterých si něco vezmu. Právě teď jsem se zasekla u jedné knížky tak doufám, že ji co nejdřív dočtu a začnu třeba jednu z těhle. Jsem ráda že děláte tyto tipy na knížky, protože si vždy nějakou novou ráda přečtu.
    hanulesamson@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Já jsem ta vaše tipy neskutečně vděčná, páč máme hrozně podobný vkus;) Motivační a sebevzdělávací knížky jsou moje vášen a nemám kvůli nim co psát do čtenářského deníku (pančelka by se asi dost divila....:DD) Mám z vašich článků skvělý pocit, jste skvělé!;))
    e-mail: kateryn.volkova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  78. Knihy zbožňujem, takže každý článok o knihách ma baví. O tejto motivačnej knihe som bohužiaľ nepočula, takže som veľmi zvedavá čo na ňu povieš.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  79. Také se nechám ráda inspirovat články s tipy, jaké knížky si přečíst. Na tuto knížku jsem ještě nenarazila a určitě si ji poznačím jako "must read".
    Do výzvy se moc ráda zapojím! :)

    sramkova.kate@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  80. Mám moc ráda tyto tipy na knihy. Velice ráda čtu a Tvé články mě k tomu motivují a inspirují. Děkuji a těším se na další výzvu, do které se snad už i zapojím.

    besedova.zuzana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  81. Dřív jsem byla na takové ty "slaďárny", ale nedávno jsem si přečetla Dívku ve vlaku a doslova mě to uchvátilo. Thriller a londýnské prostředí je něco, co mě opravdu baví.
    Teď jsem zainvestovala do Spálené oblohy, což je debut Gilly Macmillan a je to pecka! Doporučuji obě dvě knížky.

    OdpovědětVymazat
  82. Knihy čítam strašne rada, hlavne lifestylove, knihy zo zivota a zivotopisne, motivacne, o zdravi a vsetky, ktoré ma niecim zaujmu (detektivky, knihy od Matkina, rozne romany, kuchárske knihy... ). Kniha na duben vyzerá naozaj super! petraryskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  83. Ahoj :) Ja milujem motivačné knihy <3 Vždy ma to nabudí, aby som začala konečne niečo robiť :D :)) Momentálne čítam knihu Co by udělal Google? :) Zatiaľ som ešte len na začiatku, ale mne sa páči *.*
    monickamachutova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  84. Články mě baví a čtení miluju, teď čtu od znovu celou sérii Harry Potter.
    l.klukanova78@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  85. Články mě baví a čtení miluju, teď čtu od znovu celou sérii Harry Potter.
    l.klukanova78@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  86. Celá série je super, pořád doufám, že mě dokope ke čtení, s knížkou Pokání to sice bohužel nevyšlo, ale zkusím další, třeba to někdy vyjde ;)

    Miška
    tripsandweekendactivities.wordpress.com
    misa.hamplova@gmail.com

    OdpovědětVymazat