Ahoj všichni a krásnou sobotu! Dneska jsme si pro vás společně s Martinusem připravili tipy na "letní čtení" a soutěž o deset skvělých knížek! Jsou to knížky, které se samy teprve chystáme číst, slyšely jsme na ně samou chválu a zaujaly nás. Věříme, že se vám taky budou líbit a najdete si v srpnu ještě nějaký ten čas na čtení!

Soutěžit budeme o dva balíčky knížek. První s pěti knížkami v češtině a druhý s pěti knížkami v angličtině. My samy rády čteme v angličtině, protože nám to pomáhá získat větší slovní zásobu a zdokonalovat se.

1. balíček
  • John Steinbeck "O myších a lidech" - je Nikči oblíbená knížka, která rozhodně patří do každé knihovničky a bude se vám hodit i jako povinná četba k maturitě!
  • Radka Třeštíková "Bábovky" - Přiznám se, že už jsem ji začala číst a je opravdu skvěle napsaná, vtipná i napínavá. Když bych měla celý den volno, asi bych ji rovnou přečetla, protože mě opravdu zajímá, jak to celé dopadne!
  • Jodi Picoult, Samantha Van Leer "Láska mezi písmenky" - Co se stane, když se normální kluk přesune do pohádky a pohádkový princ zase do reality? To se dozvíte v téhle knížce, která podle nás bude tou pravou oddychovkou na pláž!
  • John Green, David Levithan "Will Grayson, Will Grayson" - Tahle knížka nás zaujala především svým originálním příběhem, kde by v hlavní roli měli být rovnou tři kluci.
  • Moïra Fowley-Doyle "Smolná sezóna" - Smolná sezóna vypráví příběh rodiny, které se pravidelně, vždy ve stejnou dobu dějí záhadné, a jak už název napovídá, smolné události. Je možné to změnit? Co jsme četly, tak knížka by měla mít opravdu šokující závěr!
2. balíček
  • Paula Hawkins "The girl on the train" - je knížka, která se stala bestsellerem roku 2015 a koncem roku bude dokonce zfilmována! Ideální čas se do ní začíst.
  • Jonas Jonasson "The girl who saved the king of Sweden" - Po knížce o Stoletém staříkovi, která nás rozhodně bavila jsme se rozhodly vyzkoušet další z knížek od Jonase Jonassona. Četli jste? Líbíla se vám?
  • E. Lockhart "We were liars" - je podle recenzí také knížka, která by měla mít opravdu šokující závěr. Navíc, co jsem tak četla se její příběh postupně skládá a až na konci do sebe vše perfektně zapadne. A takové příběhy mám ráda.
  • Garance Doré "Love x Style x Life" - Garance je už několik let jednou z našich oblíbených blogerek. Skvěle píše, je nápaditá a má opravdu nádherné ilustrace. Tahle knížka je vše tohle v jednom a možná ještě víc!
  • Jennifer Niven "All the Bright Places" - Tuhle knížku jsem objevila (stejně jako knížku We were liars) ve videu Zoelly a opravdu mě zaujala. Občas si ráda přečtu nějakou romantickou dívčí četbu.

Jak se do soutěže zapojit? 
  • Odebírejte YouTube kanál Martinus.cz, kde pravidelně najdete další skvělé tipy na knížky.
  • Napište nám do komentářů tady na blogu vaší oblíbenou "letní četbu" a jestli chcete vyhrát balíček 1 nebo 2.
  • Připojte svůj email, ať vás můžeme v případě výhry kontaktovat!
Vítěze vybereme za týden v sobotu 30.7.!

A pokud stejně jako my rádi soutěžíte, nezapomeňte se zapojit i do speciálního letního knihomolského binga přímo na Martinus.cz!! Každý týden se soutěží o skvělé ceny a ve hře jsou i knížky na celý rok!

1. balíček vyhrává - kaja.brabcova@volny.cz
2. balíček vyhrává - nicola.kremeckova@seznam.cz

1 550 komentářů

  1. Má letní četba doposud zahrnovala Bábovky, Malého prince, Alchymistu a teď dokončuji Dívku ve vlaku (ze všech jsem naprosto nadšená!, kterou bych si moc přála přečíst i v aj. Tudíž bych chtěla vyhrát balíček č.2 :) Mám velkou radost, že je čtení teď tak cool, je to totiž moje srdeční záležitost <3 Užívejte léta i knížek! Klárka (klara.dedkova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  2. Oblíbená knížka je ta od Váás :)))) humpolikova21@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mezi mojí letní četbu patří všechny severské detektivky.
    krobotova.t@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Nezvěstná od Rachel Abbottové, každým rokem se těším na to, až o prázdninách navštívím knihovnu a přečtu nejméně 10 knížek. Je to skvělý relax, na chvíli úplně zapomenete na realitu :)

    Přála bych si balíček 1 :)
    stayplease@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Za tohle léto už mám přečtenou Hvězda, Spolubydlící a chystám se znova na Hvězdy nám nepřály. Miluju knížky a ráda kupuji nové a čtu nové příběhy a z toho 1.balíčku bych měla velikou radost ❤️ Samé krásné kousky.
    Starostova.lucie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Mezi moji letošní letní četbu patří The book thief a The Alchymist.. No a pokud bych měla zvolit nějakou v češtině, tak se vždycky ráda vrátím k Hunger Games, nebo jakékoliv knížce od Johna Greena. :)
    Nejvíce mě zaujal balíček č.2- hlavně teda The girl on the train.. :)
    Můj email: martinka099@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj holky :)
    Teďka čtu úžasnou knížku, která se jmenuje Šepot vzdálených chvil od Kate Mortonové, tu si rozhodně přečtěte! :D Jinak mě zaujal balíček č.1 :) a email mám: tereza.dun dálková a seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj holky, zdravim z Thajska. Jsem tu už něco přes týden a při tom věčném válení na pláži si nedokážů představit lepší čas na čtení. Zatím jsem se zasmála a naučila něco o chůzi v publicistice v knize od Stephena Kinga O psaní. Potom jsem jedním dechem přečetla Jako zabít ptáčka od Harper Lee. Do úžasných 20. let minulého století jsem se vypravila s Velkým Gatsbym. A jelikož jsem asi tak v polovině mého cestovatelského dobrodružství, tak mě čeká úžasný japonský spisovatel Haruki Mukarami, Charlotte Bronteová a nakonec nesmím zapomenout ani na memoár Coco Chanel: Pohled z blizka.
    Moc by mě potěšil balíček číslo 2, protože vlastně o všech knížkách v něm jsem slyšela samou chválu!!!
    Krásný zbytek prázdnin všem bookoholikům.
    johanafelixova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj holky, moc moc skvely clanek, ja taky strasne moc rada ctu na dovolene u more a vy jste zapojili vazne skvele tipy na kizky, nejci me urcite zaujala Laska mezi pismenky a od Garance Dore (tu knizku uz si planuju koupit tak dlouho)! Moje oblibena letni cetba byla ted knizka od Ani Geislerove ,,P.S.´´, ta je tak skvele napsana a neskutecne motuvujici! Je tezke vybrat si z tehle dbou balicku, ale jelikoz taky strasne rada ctu v anglictine, tak asi balicek c.2 :)
    S laskou
    Sandra (sandra.slusna@yahoo.de) ze
    http://www.shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/


    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj holky, já teď o prázdninách čtu bohužel maturitní četbu(takže nic moc zábavnýho). Kdybych měla ale za mě říct nejoblíbenější knížku, tak je to Nebe může počkat od Cally Taylor. Četla jsem ji minulé léto a byla úplně úžasná, za 2 dny jsem ji přečetla. Potom se mi ještě líbí kniha Pýcha a Předsudek od jane Austen, kterou bych si asi ani nikdy nepřečetla nebýt povinné četby. A balíček je mi asi jedno který.
    email: kajinkky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Moje letní četba jsou všechny možné knížky, protože přes rok nemám čas číst, ale nejlepší je oddechová "romanťárna" :-)

    Chtěla bych balíček číslo 2 abych se už trochu začala učit anglicky a myslím, že mi to v tom pomůže.

    Můj mail je chovancova.luci@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Moje oblíbená knížka je Hostitel od Stephenie Meyerové. Je docela dlouhá, ale zajímavá :) Kdybych měla to štěstí, tak bych ráda balíček č. 1 :) Jste vážně super :) můj e-mail: adrianamarna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj holky!
    Moje oblíbená (letní) četba je velmi napínavý thriller MIŠI (od Gordona Reece). Není to moc na léto, ale má skvělý děj. Je to napínavé až do posledního slova a určitě doporučuji. V létě ráda čtu Johna Greena.(konkrétně Papírová města). Moc by mě potěšil balíček č.1. Moje mamka je velmi vášnivá čtenářka, jen co jí dám nějakou knížku tak ani ne za hodinu mi hlásí ,že už ji má přečtenou. Tak by bylo super kdybych měla hodně knih do zásoby.
    Užijte si zbytek prázdnin. :)
    e-mail : moncazvonkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Odebírám jako Allen Hronska.
    Já čtu knihy neustále, takže léto pro mě není až tak směrodatným bodem. Aktuálně čtu knihu Serafína: dračí posel :-) Jako další mám přichystány knihy Řeky Londýna a Měsíc nad Soho od Aaronovitche :-)
    Jako lehké knihy pro zasmání můžu doporučit sérii Mládí v hajzlu od Payna, ty naprosto miluji ;-)
    V případě, že by se na mě usmálo štěstí, bych si přála balíček č. 1

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem právě dočetla Kafe a cigárko od Marušky Doležalové. Jinak mám rozečteného Stoletého staříka a chystám se na Analfabetku, která uměla počítat od Jonase Jonassona :-))) líbil by se mi balíček číslo dva, tu angličtinu potřebuju oprášit a taky určitě dopilovat :-)))
    acigi@seznam.cz
    Krásný den holky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Já musím říct, že nemám nějak vyhrazený žánr knížek na léto.. Čtu ráda a celoročně a vždycky prostě to, na co mám náladu. Je ale pravda, že se snažím v létě vybírat třeba odlehčnější, romantické knížky. Ačkoliv teď v létě jsem se pustila do Jojo Moyes, což zas tak lehká četba není :D A přečetla jsem také právě Všechny malé zázraly od Jennifer Niven, což mě naprosto dostalo :)
    Líbil by se mi spíš první balíček :)
    Na youtube odebírám pod jménem Iveta Skutková
    ivetaskutkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Osobně v létě ráda ráda čtu nenáročné a oddychové knížky, vyzdvyhla bych tady např. autorky jako je Morgan Matson, Stephanie Perkins a její série Anna and the French Kiss, nebo má vůbec nejoblíbenější autorka románů, Colleen Hoover. :-)
    V případě výhry bych si přála balíček č. 1. :-)
    terezie.blazkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Tohle léto musím načíst knížky k maturitě, moc četba pro mě to není. Mám podobný styl četby jako vy a letos jsem si zamilovala knížku Dívka ve vlaku. Kdybych vyhrála balíček číslo 1, o který chci soutěžit, ne jenom, že bych si přečetla O myších a lidech k maturitě, ale ještě bych si našla čas na ty další knížky, které by me na chvilku osvobodili od myšlenek na maturitu :)
    E-mail: kochova1997@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj holky! Děkujeme za krásnou soutěž :). Co se mojí oblíbené letní četby týče, musím se vrátit i do minulého léta, kdy jsem četla knížku od Jojo Moyes Než jsem tě poznala, která byla úžasná a letos vyšel film a musím říct, že je super! Tohle léto mám za sebou Manželovo tajemství od Liane Moriarty, která se mi taky líbila. Teď čtu knížku o trochu vážnějším tématu Jsou světla, která nevidíme a nemůžu se dočkat dalších knížek :). Určitě se chystám na Dívku ve vlaku, musím to stihnout do filmu, protože je fakt příšerný první vidět film, přesně tak jsem to měla s Gone girl a knížka už mě pak tolik nebavila :/. A Bábovky bych si ráda vzala na konci srpna na dovču :). Strašně ráda čtu v angličtině, takže bych moc ráda balíček č. 2 :). Hezký den ♥
    lucka.ungerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj holky, vybrat jen pár knížek je pro mě opravdu náročné, protože hodně čtu i ve šk. roce a teď o prázdninách když mám spoustu času (navíc jsem po operaci a musím jen ležet) čtu ještě více. Mezi mé letní čtení ale rozhodně patří kniha moře klidu, což je sice dívčí román, ale objevují se v ní věci nebo témata, která podle mě zaujmou i starší čtenáře. Já jsem ji za 2 týdny co ji mám přečetla už dvakrát a určitě ji doporučuji. Další knihou, kterou bych vám doporučila je kniha šepot, která je o holce která ohluchne a o tom jak se s tím vyrovnává. Vzhledem k tomu, že moje úroveň angličtiny není tak vysoká, abych ty knihy v Aj zvládla přečíst, přála bych si balíček knih číslo 1. Můj email: PlachaAnna02@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj holky, svoje prázdniny jsem začala Landline od Rainbow Rowell. Pak mě zlákala Aňa Geislerová se svým P.S. Hodně se mi líbila Vybíjená od Viewegha a nebo povídky od Petra Šabacha, a to konkrétně S jedním uchem na veselo. To si myslím, že je ideální letní čtení :-)
    Moc bych si přála balíček č.2.
    Můj mail: barusebes@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj holky, co se mojí četby týče, tak bohužel moc nečtu, protože mi na to s brigádami a mimo léto se školou nezbývá moc času. Ale chci to do budoucna zlepšit a začít více číst :) A knížka, která mě nejvíce zaujala v poslední době je asi Gone girl od Gillian Flynn. Je to jedna z mála knížek, kterou jsem četla pořád :) a do budoucna bych si chtěla přečíst právě Love Style Life a The girl on the train. Takže by se mi hodily anglické knížky :)
    natalie.krcalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Moje letní četba byl zatím (už dva roky po sobě) Velký Gatsby, protože je to moje nejoblíbenější knížka. Ale teď se chystám číst Me before you, protože jsem viděla film, u kterého jsem brečela jak želva, tak jsem se rozhodla doplnit mezery. :) Poslední dobou jsem začala číst v angličtině a strašně mě to chytlo, takže bych si přála vyhrát balíček 2 :)
    Mějte se krásně a užívejte prázdnin :)
    Míša (misicka.prs@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  25. Nedávno jsem četla "Čtenáře z vlaku v 6.27" a je to jedna z mých top knížek na léto. Je to jednoduché čtení, které má několik společným prvků s filmem "Amélie z Montmartru". Navíc má krásný šťastný konec, ač kniha na první pohled nepůsobí moc radostně.
    Radost by mi udělal balíček číslo 2 (Tedy oba, ale měla bych si vybrat. :D).

    cervena-veronika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Moje oblibena cetba je nejaka oddechova na leto:) z techto jsem cetla Babovky a to me vazne zaujalo a behem jednoho dne sem to mela:D. Rada bych soutezila o prvni balicek;) muj mail je adela.kotalova@centrum
    Cz mejte se❤😊

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj holky, před pár týdny jsem dočetla Bábovky, moc se mi líbily a nyní mám rozečtenou Zmrzlinovou královnu a Summer and the city. Obě knížky jsou taky super! Moc se mi líbí váš výběr, určitě si nějaké přečtu.
    Ráda bych vyhrála balíček č.2.
    silhankova.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, o Vánocích jsem si koupila tři knížky které se skvěle hodí na léto teď čtu Léto kdy jsem zkrásněla druhý díl Bez tebe to není léto a třetí Vždycky budeme mít léto.Podle mě skvělé letní čtení. Chtěla bych balíček 1. dianka.kral@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Mojí oblibenou letní četbou jsou knížky napínavé, například severské detektivky, které mě v horkém letním počasí skvěle zchladí. Jsou to například knížky od Nesba, Ohlssonové nebo v současnosti Krotitel od Camilly Läckberg. A taky mám v knihovně připravenou knížku Pokání v angličtině, právě na vaše doporučení. A protože se chci v angličtině zlepšit, tak bych ráda vyhrála balíček č. 2. :)
    Přeju vám super prázdniny a hodně přečtených knížek :)
    renat.jezkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Moje oblíbená letní četba je jakákoliv ze seznamu,který jsem si udělala,protože mi kamarádky stále říkají o nějaké dobré knížce.Právě teď čtu další ze série Selekce a to konkrétně Dceru.Je to nádherná série doporučuji.V poslední době mě však také zaujala kniha Bábovky,takže bych prosila o balíček 1 také proto,že v angličtině nejsem tak dobrá.Přeji krásný den.
    beriska111@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Moje oblíbená letní četba je jakákoliv ze seznamu,který jsem si udělala,protože mi kamarádky stále říkají o nějaké dobré knížce.Právě teď čtu další ze série Selekce a to konkrétně Dceru.Je to nádherná série doporučuji.V poslední době mě však také zaujala kniha Bábovky,takže bych prosila o balíček 1 také proto,že v angličtině nejsem tak dobrá.Přeji krásný den.
    beriska111@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, v poslední době mě zaujala knížka "Přes okraj propasti", která je pojmutá takovým zvláštním způsobem ale přesto jsem se od ní nedokázala odtrhnout i když bylo půl dvanácté večer :D ale taky čtu hodně na internetové stránce jménem wattpad kde jsou některé příbřhy na dost vysoké úrovni, že by je autoři mohli klidně mohli někam poslat a vydat (což by bylo samozřejmě super :D) Spíše mě zaujal balíček s českými knihami takže bych o něj ráda soutězila, protože čtu od pěti roků a baví mně to doteď^^
    bethcahlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj holky ja přes léto čtu spíše takové oddechove knizky jako jsou napriklad divci romany jako treba Girl online to je fakt top a hlavne takove ty dobrodruzne jako Cesta na tajuplny ostrov :) Rada bych vyhrala spise balicek cislo 1 kde me zaujalo vice knížek :) ale oba dva balicky jsou super ,premyslela jsem i o tom anglickem jenze anglictina osmaka teda ted uz devataka jeste neni tak dobra ,podle me :) jinak si uzivejze prazdniny :)
    Muj E-mail : KlarkaJ22@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Za tohle léto mám zatím přečteného Posledního laponce a Butik Astor Place. Každá je úplně jiná ale musím říct že se me obě moc nadchly. Teď se chci vrhnout na Bábovky,které četla mamka a hrozně si je pochvalovala. Přála bych si vyhrát balíček číslo 2. Protože čtení anglických knížek mi hrozně pomáhá s angličtinou a jen díky jejich četbě jsem z angličtiny odmaturovala :) no.nikola97@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Tak třebaaaa.. detektivky od Larse Keplera.
    Kdybych měla vyhrát, přála bych si balíček č.2
    zuzana-novak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj holky,
    V dosavadním průběhu prázdnin jsem byla v Chorvatsku a to znamená hromada času na přečtení knížek, které jsem přes rok nestihla. Přečetla jsem POSLEDNÍ ARISTOKRATKA a ARISTOKRATKA VE VARU, tyto dvě knížky jsem dostala od mamky k narozkám a moc se mi obě dvě líbily. Pak přišla řada na knížku DÁM TI SLUNCE- skvělý příběh pro náctileté slečny určitě doporučuji. Pokračovalo to knížkou ŠIFRA MISTRA LEONARDA - určitě jste už viděly film ale Já jsem ho v televizi propásla, tak jsem se rozhodla že si nejdřív přečtu knížku. Teď dočítám MRÁZ od spisovatele jménem BERNARD MINIER - detektivka která určitě stojí za to.
    Jinak měla bych zájem o 1. balíček jelikož nejsem moc Dobrá na angličtinu. Knížky prvním balíčku mě zaujaly a za výhru bych byla moc ráda.
    adelastridova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Moje oblíbená četba je Čarodejnice školou povinné ale má více dílů všechny se mi moc líbily a chtěla bych skusit mnoho dalších knih které jsou známe.Zaujal mě hlavně balíček s českými knihami tak bych o něj ráda soutěžila.Email: nikolhlavata@email.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Má letní četba je letos Girl online on tour od Zoe.Popřípadě výhry bych si přála balíček č.1. ☺ marketaingrova@gmail.com
    💕💕💕💕💕💕

    OdpovědětVymazat
  39. Má četba je malý princ -baliček 1 - matuarcheolog@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj holky,přes léto ráda čtu například Malý princ,Dítě školkou povinné,Lesní lišky ale třeba i Denik malého poseroutky,protože je to zábavná knížka,ktera mě hrozně bavila.Takže tohle jsou asi moje knížky.No a já bych chtěla vyhrát balíček číslo 1,protože né hrozně zajímají ty knížky Láska mezi písmenkami a Smolná sezóna tak tyto knížky mě opravdu zajímají. Tady ještě máte můj email: misa.chvostova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj :)
    Má letní četba na tento rok jsou knížky od Kiery Cassové, Selekce, Elita, První a Dcera. Určitě je doporučuji. Zájem bych měla o balíček č.1. Email: stoklasky@seznam.cz
    Hanča

    OdpovědětVymazat
  42. Moje letní čtení letos převažuje spíš v knížkách, které jsem si vybrala jako povinnou četbu do školy. Vybírám si takové, aby mě aspoň trochu bavily a nemusela je číst jen abych nějakou knížku měla prectenou... To by ale nebavilo nikoho :D Každé léto mám i nějakou tu svou četbu a tu zahrnují většinou knížky, které od Vánoc nestihnu přes rok přečíst. :D Právě se chci pustit také do četby Malého prince a jedné anglické - The Picnic And Suchlike Pandemonium od Gerald a Durrella. :) kami.kad@seznam.cz a přála bych si vyhrát spíš asi balíček číslo 2... Kdyby náhodou přišla výhra :D

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj holky a případně ty, kdo jsi to právě čteš . Mezi mé oblíbené knížky patří určitě knížka Hledání Aljašky od Johna Greena, kterou jsem četla před pár dny na dovolené v Chorvatsku. A pak mám ještě velice ráda knížku s názvem Velká holka od Danielle Steel, která umí velmi pobavit, ale taky na druhou stranu vám u ní kápne slza. Velká holka je velmi čtivá knížka, takže maximálně doporučuji. Sama jsem jí četla už šestkrát a stále mě baví. Ráda bych vyhrála balíček číslo 2, protože mě velmi baví čtení a angličtina. Jsem ráda za každý seriál nebo knížku, která mi pomůže se zdokonalit a příští měsíc vyrážím na výlet za rodinou a bylo by pěkné mít něco takového u sebe. Nejen na cestu, ale i na volné chvíle. Líbí se mi váš výběr, takže i když nevyhraju, tak se k těm knížkám budu snažit nějak dostat.
    Email ==> kacenka.tomickova@seznam.cz
    Pěkný den :)

    OdpovědětVymazat
  44. Má letní četba je právě Will Grayson, Will Grayson. Už se těším až si lehnu na pláž a budu číst. Ráda bych vyhrála balíček číslo dva, protože žádnou anglickou knihu ještě nemám. kikicepel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj:) Popravdě já ani moc neberu v potaz letní čtení. Já čtu knížky celoročně, každý den. Všichni v okolí mi říkají, že jsem knihomol, protože čtu každý den. A když nemám u sebe jeden den knihu, tak čtu cokoliv, co mi přijde pod ruku, ať to jsou časopisi nebo učebnice. Ale když se vrátím zpátky k té knížce, tak zrovna čtu "Ten, kdo stojí v koutě". Je to úžasná knížka. Hodně mě zaujal balíček číslo 2. Je to pro mě lepší, protože můžu spojit můj koníček s učením.
    zebra48@email.cz

    OdpovědětVymazat
  46. Ahoj :) momentálne mám rozčítané Will Grayson Will Grayson a ak ste čítali knižky od Johna Greena je to typicky jeho štýl. Ešte na mňa čaká Denník Anny Frankovej, na ktorý som už veľmi zvedavá a v stále znovu a znovu rada čítam Malého princa :)
    vyhrať by som chcela balíček číslo 2 alihodur@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  47. Moje letní četba je Hunger games a uz nekolik let Báječná léta pod psa :) Tentokrát me zaujala kníža láska mezi písmeny a chtela bych si přečít i neco v angličtině :)
    Tereza.Dr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Mojí letní srdcovkou je knížka Eleanor & Park
    od Rainbow Rowell (hodně se mi líbila od ní i knížka FANGIRL). .Tato kniha mě uchvátila nejen svým příběhem ale také jejím vzhledem! (jak jinak) . :) Chtěla bych vyhrát balíček číslo 2,protože zatím žádnou anglickou knížku jsem nečetla a hlavně by to byl zase jinačí způsob jak se naučit více anglicky. :) email: jurkova lenii@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj holky :) Moje četba, a ne jen ta letní, je od doby založení youtube kanálu martinus.cz hodně ovlivněna právě tipy "martinusáků". Dříve jsem četla hlavně "klasiku", jakože povinnou četbu, která mě prostě neskutečně bere a zde mě těší tip Nicole na Steinbecka :), ale za necelý rok zpátky se to právě podstatně změnilo. Zatím jsem se dostala k Radce Třeštíkové - To prší moře a Bábovkám, k Haruki Murakamimu - Muži, kteří nemají ženy. Taky jsme stihla jednu knížku v angličtině - Dr. Jekyll a Mr. Hyde. Jo a abych nezapomněla, tak jsem teď dočetla Tři vánoční povídky od Petra Šabacha :D (Jsou kouzelné :))
    A co bych si chtěla přes léto ještě přečíst? Toho je...tak například Mitchel: Hybatelé; Gaiman, Riddel: Spáčka a vřeteno; Fulghum: Poprask v sýrové uličce; Jonasson: Zabiják Anders. Pak bych si ráda ještě přečetla Než jsme tě poznala od Jojo Moyes a Tři kamarády od Remarquea, na ty se chystám už tak strašně dlouho, až se stydím. Jo a co si určitě přečtu v následujících dnech, tak to budou Lesní lišky, které mají dechberoucí obálku a každý o nich tak krásně mluví :) Snad Vás z toho taky něco inspirovalo ;)
    Oba balíčky jsou super, ale z druhého jsme četla jen Dívku ve vlaku, a to v češtině, takže 2.
    Přeji hezký zbytek léta strávený nejen s knížkami :)
    Martina (janku.marti@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  50. Yt kanál odebírán.Já jsem moc nečetla,ale teď se do čtení pomalu,ale jistě dostávám,takže bych raději chtěla první balíček :) můj e-mail:adela.steinhauserova@seznam.cz
    Jo a děkuji,že jste my napsaly,že se ty komentáře píšou na váš blog a né pod to video....MOC DĚKUJI!!!

    OdpovědětVymazat
  51. Mesti moje obľúbené knihy patrí jednotnačne všetko od Dana Brawna ... Odporúčam všetkými 10. Vyberám si balíček číslo 1. lucka.novotna6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  52. Moje oblíbená letní četba jsou především jakékoliv krátké povídky, články. V srpnu ale jedu na dovču a tam preferuji knihy, nejraději mám zamilované příběhy. :)

    Přála bych si balíček číslo 2. :)

    Nikol.Sotolarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj holky řada čtu Johna Greena a také si vybírám knížku podle obalu a John Green má krásné obaly. Chtěla bych balíček 1 na anglický si netroufam. Můj email emaleszkow@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj holky. 💋Letos jsem v létě zatím nic necetla, proto by se mi hodilo, vyhrát tuto soutěž.Dělala jsem si zálusk na Will Grayson Will Grayson, protože miluju knížky Johna Greena a tuhle jsem ještě necetla.Také jsem si všimla, ze teď hodně lidí vychvaluje knížku Babovky, na tu jsem také zvědavá. Velmi by mě potěšil balíček č.1.
    Email: elizabet.polachova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj já jsem moc nečetla teda ano ale když jsem byla malá, ale když se koukám na vaše videa o knížkách a na snapchaty tak mi to hodně pomáhá více číst. Moje knížka kterou teď čtu je Harry Potter. Teď jsem si ji oblíbila protože jsme ve škole četli kousek úryvků a tak mě zaujala. ☺☺☺☺ Balíček bych chtěla 1.
    Sara.192@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  56. Ahojte :) Moje obľúbené letné čítanie je zatiaľ asi Pia Hagmarová Milla :) Veľmi by ma potešil balík 2 aby som zdokonalila angličtinu a celkovo knížky vyzerajú zaujímavo :) trickspets@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj martinus odebírám. Moje oblíbená letní četba je triologie Selekce od Kiera Cassová. Chtěla bych vyhrát balíček 1.
    Můj Email: navratilova.terezka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  58. Já mám na léto připravenou knížku Girl online, kterou jsem si koupila na základě Vašeho doporučení :) a pak jsem dostala k svátku od ségry knížku Arrow, seriál jsem si zamilovala stak jsem zvědavá na knížku. O prázdninách mám vždy na to čtení nejvíc času za celý rok takže toho vždy řádně využívám. Hodně navštěvují i knihovnu a ve Vaší soutěži bych měla zájem o 1.balíček. marketfejtova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj holky , rozhodně knížka kterou si ráda přečtu je ze série Selekce. Tuhle sérii knížek zbožňuji a teď čekám jen na další vydání ještě mají vyjít dvě tak se moc těším . Rozhodně bych chtěla vyhrát balíček dva , protože na ty knížky si dělám hodně dlouhou dobu zálusk .
    Mam vás ráda
    E-mail: terrezzkaw@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  60. Krásny výber kníh. Ja milujem čítanie, ale popravde si nikdy veľmi neplánujem čo budem čítať. Skôr sa riadim pocitom a začnem čítať to, na čo mám v danom momente chuť. Ale mám takú tradíciu, že každé leto si prečítam My deti ze stanice Zoo. Je to jedna z mojich najobľúbenejších kníh a už som ju čítala snáď osemkrát. A ani toto leto na ňu nezabudnem.
    Najviac sa mi páči balíček 2. Tiež najradšej čítam v angličtine.

    hanzalikovam@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  61. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  62. Na leto mam rada knihy od Johna Greena, prijdou mi lehke a pohodove. Ted prave ctu Prilis mhono Katerin a jsem spokojena. Do toho ctu jeste knihu Miluj svuj zivot a ta je teda taky fajn. Ucim se milovat samu sebe a taky chapat sve problemy, ktere pochazeji z mych myslenek..
    Oba dva balicky maji v sobe skvele knizky, na ktere jsem si delala zalusk, a tak vyber je hrozne tezky, ale jelikoz to chce oprasit anglictinu, tak vyberu balicek 2.
    Dekuji za prectecteni..
    zvonkmarie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  63. Na leto mam rada knihy od Johna Greena, prijdou mi lehke a pohodove. Ted prave ctu Prilis mhono Katerin a jsem spokojena. Do toho ctu jeste knihu Miluj svuj zivot a ta je teda taky fajn. Ucim se milovat samu sebe a taky chapat sve problemy, ktere pochazeji z mych myslenek..
    Oba dva balicky maji v sobe skvele knizky, na ktere jsem si delala zalusk, a tak vyber je hrozne tezky, ale jelikoz to chce oprasit anglictinu, tak vyberu balicek 2.
    Dekuji za prectecteni..
    zvonkmarie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj :) na to, že vůbec nečtu, tak jsem byla uplne zažraná do PS a Bábovek..takže hodlám pokračovat! :D Vybrala bych si balíček 1 a bábovky by putovaly jako dárek k narozeninám, protože je už mám :) kucikova.d@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  65. Mezi mojí letní četbu patří Péra a perutě, Iva Pekárková. V létě není nic lepšího než si lehnout na sluníčko a číst. katerina.horska@gymnp.cz

    OdpovědětVymazat
  66. V létě čtu hlavně romantické knihy. Právě čtu knihu Krabáci je to super knížka pořád se u ní musím usmívat. Také mám rozečtenou Dceru od Kiery Cassové. Její knihy naprosto miluju ❤ Čtu hrozně ráda a denně .Knihy které jste zmiňovali v prvním balíčku mě zaujali a i kdybych nevyhrála určitě si je přečtu. Byla bych ráda za balíček číslo 1.
    Mám vás moc ráda jste super! ☺
    Zuzka ☺
    zuzkanadenickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj ráda bych se zapojila do soutěže :)
    takže odebírám kanál Martinus.cz ale ten odebírám už dlouho mají super videa jako vy:)
    Moje oblíbená četba na léto jsou knihy o dívkách příjdou my takové lehké přímo na to léto
    měla bych zájem o balíček 1
    email:bibi.rok@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  68. Ahoj! :)
    Moje nejoblíbenější knížky se staly ty z minulého století nebo starší, prostě klasika. Současnými knížkami ale také nepohrdnu a naposledy jsem četla Co mě naučil tučňák. Přála bych si balíček č. 2, abych se mohla zdokonalovat v angličtině. :)

    an.sekaninova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  69. Ja veľmi knižky nečítam ale zaujali ma niektoré ktoré ste ukazovali čiže moju letnú knižku nemam �� Ale najviac sa mi páčila love-style-life .
    saska.pivarnik@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj holky, zatím jsem teď v létě přečetla Propast času od českého autora Romana Bureše a chystám se přečíst nějaký dobrý thriller či detektivku, tyhle žánry zbožňuji. Zaujal mě balíček č. 2, chci začít číst více v angličtině, k tomu jste mě mimo jiné inspirovaly i vy.
    b.glazarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  71. Jako vášnivý knihomol bych nejraději přečetla všechny 😃 Knížka, ke které se však stále vracím a patří jí mé srdce, je Pýcha a předsudek. Rozhodně nevynechám žádné prázdniny bez toho, abych se do ní alespoň jednou neponořila. A že už ji znám skoro nazpaměť? Nevadí mi to, vždycky když ji otevřu, mám pocit, jako bych ji četla poprvé 😊 Ráda bych balíček s číslem 1, zejména proto, že už jsem většinu knih z dvojky četla a 1 mě naopak láká nesmírně. 😉 Mějte se krásně, holky, a držím vám palce!
    kaja.brabcova@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  72. Moje oblíbená knížka je deník mimoňky. Je to něco jako deník malého poseroutky ale pro holky.Jinak mám hrozně ráda napínavé knížky.
    Asi bych preferovala balíček č.1 jelikož anglicky ještě moc neumín.
    E-mail jaholanka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj, mě nikdy četba moc nebavila, ale teď jsem začala číst častěji a častěji. V létě mám nejraději dobrodružné příběhy. Moc se mi líbila knížka MIKULÁŠOVI PRÁZDNINY, možná to je četba pro mladší, ale to nevadí, je to zábavné a dobře se to čte. Moc mě zaujal 1. balíček knížek. Moc ráda bych si tyto knížky přečetla, já mám takový problém, že nikdy nevím, co si vybrat k přečtení, ale tyhle knížky mi opravdu padly do oka. Tak doufám, že to vyjde. Mám vás ráda a kdybych balíček nevyhrála, tak si nějakou tu knížku určitě koupím. Email: lucie.p@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  74. Ahojte:) Mojím letným čítaním sa stala kniha Giirl Online na turné a musím povedať, že ju už čítam 2krát za ten čas 2 týždne čo ju mám a je úplne skvelá! Čítam hrozne rada,ale problémom je to, že už nemám čo čítať. Knižnica je na našej dedine veľmi malá, prečítala som tam takmer všetky knižky a do mesta nechodím tak často, aby som mohla ísť knihu za mesiac vrátiť(zato môžu tie otváracie hodiny:D) A doma mám málo kníh, všetky som už prečítala. Vyberám si balíček č.2, keďže bal. č.1 je v čestine a ja som vždy chcela prečítať aj nejakú knihu v AJ, no nikdy som sa ešte na to neodhodlala. Tak dúfam že sa môžu zapojiť aj dievčatá zo SK :) A na záver Vám chcem povedať, že ste super YTberky, jedny z mojich naj :) email: karolina.halcinova3@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  75. Ahojte dievčatá máte dobrý výber na knižky :O
    Tak ideme ku tej súťaže......
    Najviac ma zaujala knižka od John Greena a preto by som chcela 1. balíčok
    Odoberá Martinus kanál a hneď aj má zaujal ten kanál :)
    Môj e-mail: dianakanciova.3337@gmail.com
    Tak sa teším na Vašej ďaľšie video :) :)

    OdpovědětVymazat
  76. Za léto jsem zatím přečetla knížky:Než jsem tě poznala, Čas žen a Koho miluješ. Všechny knížky se mi moc líbily a určitě doporučuji. Jinak bych stála o balíček č.2.
    romca.kunclova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  77. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  78. takové video jsem potřebovala! skvělý výběr holky! ♥
    Momentálně dočítám 50 odstínů šedi, ale to není asi moc letní čtení :D a pokračovat budu v čtení Hledání aljašky nebo třeba P.S. ,což je knížka, kterou si beru, pokud někam cestuju. Vždycky ve vlaku, v autobuse ji vytáhnu a jsem z ní nadšená! Hlavně ty ilustrace ♥
    A pokud by se na mě usmálo štěstí, tak bych byla raději za balíček číslo 1 :) hlavně bych mohla mít další knížku od J. Greeena do sbírky ♥
    http://of-goldbook.blogspot.cz
    misa.nutella@gmail.com

    (a odebírám jako Michaela Kofroňová)

    Krásný den holky! ♥

    OdpovědětVymazat
  79. Ahojte dievčatá teraz čítam knižku od Jojo Moyes Predtým ako som ťa spoznala ( Me befor you) a potom ma ešte čaká Fanúšička ( Fangirl ) od Rainbow Rowell. Určite by som chcela vyhrať balíček 2 pretože by som sa chcela zdokonaľovať v angličtine.
    Môj e-mail: baskatomic@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  80. Ahoj :) Já tohle léto čtu jen maturitní četbu (Kulička, Krysař) A protože mne více baví knihy v angličtině a hlavně žádné nemám, moc bych chtěla anglický balíček. Hlavně mne hrozně zaujala Girl on the train, tak jestli nevyhraji stejně si ji pořídím :) Určitě bude super. E-mail chiety@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  81. Ahoj holky! Natočily jste super video, bude se pro spousty lidí hodit a moje oblíbená četba o prázdninách je zatím Cizí slovo láska, je to neuvěřitelně krásně sepsaná knížka, tak se na ni koukněte, jinak ráda čtu spíše v češtině, tedy bych vás chtěla moc poprosit o balík číslo 1:) email--> apikucerova@gmail.com Děkuji a užívejte prázky!

    OdpovědětVymazat
  82. Ahojte :)
    tyto prázdniny už jsem stihla přečíst poměrně dost knih. Nejvíce mě zaujaly dvě knihy. Jedna z nich se jmenuje Dopisy na konec světa. Je to naprosto úžasná kniha, která mě neskutečně ohromila. Druhou knihou je Samota od spisovatele Natalio Grueso. Tahle kniha je dost neznámá ale určitě doporučuji si ji přečíst, protože je to vážně skvělé dílo. Jelikož jsem si na prázdniny dala za úkol zlepšit si angličtinu určitě bych si vybrala balíček 2. Můj email: sikorovatereza@seznam.cz
    Přeji krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  83. Mou nejoblíbenější knihou je zcela určitě The Hunger games. �� Všechny díly této knížky jsem přečetla víc jak 10x a to i v angličtině. Baví mně na ní stále to, že pokaždé když jí čtu najdu v ní nové detaily, kterých jsem si doposud nevšimla. Doufám že mně ještě dlouho bavit bude. �� Užívejte si krásné léto plné pohody a relaxu. kratoskovaanna@seznan.cz

    OdpovědětVymazat
  84. Ahoj holky,
    Někdy mně nějaká kniha ani nechytne,ale jsou knížky který jo.Teď například čtu knížku "Tlukot mého srdce" od Alfe Kjetila Walgermo a ta mně chytla asi nejvíc, ale nebudu prozrazovat o co jde 😊.
    Ale mezi mojí četbu patří horory a nejvíc romány.
    Email: eliska.svobodova.2002@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Ahoj :)!
    V létě, ráda čtu Greena a ostatní klasiky.. Baví mě v tom ta jednoduchost příběhu a to jak někdy nad tím nemusíte moc pŕemýšlet a jen se u toho hezky uvolnit :) Už asi teď 3 léto, budu číst, S láskou Rosie, ta kniha, je dokonalá a totálně jsem si ji zamilovala :), pak mě taky čekají kamarádi, s kterýme si knížky různě půjčijeme a pak vzájemně recenzujeme :). Tohle léto, snad bude nejlepší co se knih týče, protože po tom, co se vrhnu na klasiku S láskou Rosie, konečně dočtu Příliž mnoho kateřin(mimochodem, máte taky to, že si koupíte knihu a pak od kamarádů, nebo z knihovny, nebo tak půjčíte jinou a začnete číst tu druhou, aniž by jste uvážili to, jestli nejdřív nedočísto tu první, protože mě se takhle naschromažďuje spousta rozečtených knih :D )
    Myslím, že já i moje rodina, či kamarádi, by ocenili balíček č.1 :)
    hodacovanikca@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  86. Najradšej mám knižku Malý princ ❤️ Chcela by som vyhrať 2. balíček a môj e-mail je viktoria.olleova33@gmail.com ☺️

    OdpovědětVymazat
  87. Ahoj holky. Moje letní četba letos zahrnovala knížku Bábovky, Harryho Pottera, Malého prince a spoustu dalších. ráda by jsem balíček číslo 2:-) email: karkulka8@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  88. Moja najobľúbenejšia knižka na leto je Girl online od zoe sugg. Tú knižku milujem. A chcela by som vyhrať balíček 2.
    eliska.vancova@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  89. Moja najobľúbenejšia knižka na leto je Girl online od zoe sugg. Tú knižku milujem. A chcela by som vyhrať balíček 2.
    eliska.vancova@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  90. Ahoj holky! :)
    Miluju prázdniny už proto, že mám spoustu času na čtení. Jenom od začátku prázdnin jsem přečetla už 4 knížky. To by se mi přes týden, kdy chodím do školy, nepovedlo ani náhodou :). Nejraději čtu oddechovou četbu. Hodně se zaměřuji na knižní novinky. Jelikož příští rok maturuji, letos jsem začala číst hodně povinné četby. Za půlku července jsem přečetla Kdo stojí v koutě nebo Smrt krásných srnců od Oty Pavla, kterou jsem si doslova zamilovala. Teď mě čeká ještě Petr a Lucie, Veronika se rozhodla zemřít nebo Cesta.
    Preferovala bych 1. balíček, jelikož si nemyslím. že jsem v angličtině na tak dobré úrovni, abych četla anglicky psané knížky. A také se v prvním balíčku objevuje mnoho knížek, která si chci už delší dobu přečíst.
    Email: JHesovaa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Ahoj, jako velký milovník knížek jsem nadšená vaším výběrem a hned několik knížek jsem připsala na svůj seznam "Knih, co musím přečíst". Z celého výčtu jsem četla jen Dívku ve vlaku a můžu jen doporučit. A jelikož už tuto knížku mám, a také proto, že se v českých knihách dokážu více vcítit do postav (asi nějaká jazyková nepřesnost u anglických knih, nebo moje zatím omezená angličtina) jsem si vybrala balíček 1. A moje letní četba? Miluju Kingovky,letos je tou vyvolenou knihou Bazar zlých snů. Těším se na další videa a přeji příjemný zbytek dne. :) denca.svetelska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  92. Ahoj, ráda bych soutěžila o 1. balíček ♡. Momentálně jsem dočetla Hunger Games. Je to pro mě něco trochu jiného. Můj e-mail je :marketa.hebr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  93. Mám strašně ráda čtení, čtu opravdu pořád. Za toto léto už jsem přečetla několik knížek, ale nejvíc mě zaujala Dívka s pomeranči, Papírová města, Audrey se vrací a Škola noci. Moc bych stála o balíček č. 1
    marycka.krikavova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  94. Hit letošních letních prázdnin se pro mě stal kniha Řeky Londýna je to skvělá sci-fi a taky je to hodně krimi. Úplně si nejsem jistá jaký balíček by jsem chtěla vyhrát z kážděho si chci už déle přečíst aspoň tři kníhy, ale vyhrál nakonec 1. balíček (jelikož se maturita blíží mílovými kroky a chybí mi ještě pár knih)
    Můj email: pernicova.marketa@mendlak.cz

    OdpovědětVymazat
  95. Ahoj,
    můj oblíbený žánr jsou především detektivky a thrillery. Nedávno jsem dočetla Hypnotizéra od Larse Keplera a mojí nejoblíbenější knížkou je Já, poutník od Terryho Hayese. Někdy si ale i ráda přečtu něco "odpočinkového". Například Sněží, sněží od Johna Greena mě velice bavilo.
    Každopádně více mne zaujal balíček č. 1��
    daniela.tucanova@gmail.com

    Děkuju��❤️

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj, moje nejoblíbenější knížka jak na léto tak i po celý rok je série Selekce. Můžu jen doporučovat. Ráda bych soutěžila o balíček č. 2
    E-mail: marie.severova@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Já teď nejradši čtu knížky Příběh opravdové vášně, který je o nejlepších marmeládach na světě a to velmi doporučuji. Dále knihu Sedmilhářky a P. S. od Aňy Geislerové. Chtěla bych balíček č. 1.
    kackaosi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  98. Ahojte :-) ja práve čítam Denník Anny Frankovej. A hneď potom Fangirl a stratené dievča (gone girl). Keďže ja mám veelmi rada angličtinu, tak si vyberám balík č.2. Môj email: dominika.banasova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  99. Ahoj holky, moje srdcovka, kterou každý rok čtu je Příběh lvice Elsy, jinak se chystám na knihu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Dívka ve vlaku a dám šanci knize Selekce :) Ráda bych soutěžila o 2. balíček. Mějte se hezky :) email: ruzyou@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  100. Mojí oblíbenou četbou na léto jsou oddechovky od Johna Greena, toto léto Hvězdy nám nepřály,
    nyní se jdu vrhnout na těžší četbu od Franze Kafky- Zámek, a také moc ráda čtu drama( divadelní hry) Soutěžím o balíček č. 1 :) e-mail: tanalyskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  101. Ahoj :) teď zrovna čtu knihu Řeky Londýna, která je super, takže doporučuji. V létě si také řada přečtu znovu celou sérii Hunger Games a nebo mám také moc ráda knížky od Johna Greena, hlavně Papírová města :) a vzhledem k tomu, že polovinu knih z prvního balíčku jsem již četla, tak bych chtěla vyhrát balíček druhý :)
    Těším se na další videa :)
    Email: markova.verun@email.cz

    OdpovědětVymazat
  102. Ahoj holky, mojí nejoblíbenější letní četbou je The perks of being a wallflower a Velký Gatsby, které čtu už poněkolikáté. Více bych chtěla balíček číslo 2, ale i v tom prvním bych si vybrala. Přeji krásný zbytek prázdnin. kackakovarikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  103. Ahoj, já mám nejraději knihy podle skutečné události takže třeba: Nezlomný, Zlodějka knih, atd. Chtěla bych se zlepšovat v angličtině, tak bych raději vyhrála balík č.2. Můj mail: katerina.marko484@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  104. Ahoj...na léto jsem si moc oblíbila knížky od Alexandry Potter, ale nejvíce se mi od ní líbila kniha Láska z Paříže....jinak moc bych si přála vyhrát balíček číslo 1
    Email: nattiefraitagova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  105. Ahojte�� nedávno som začala čítať Dám ti aj slnko a zaujala ma☺ a keby sa pošťastilo rada by som vyhrala 1. Balíček��
    katuszambova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  106. Ahoj, ráda bych soutěžila o balíček č.2 ❤️ Mojí nejoblíbenější knihou je autobiografické dílo Not without my daughter, která mě naprosto pohltila a i když jsem ji četla už několikrát, vždycky si ji ráda přečtu znovu :)
    Mail: talikovadominika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  107. Ahoj, nemám veľa knižiek na leto a veľmi ma zaujala knižka Bábovky, preto by sa mi páčil balíček č.1 - môj email: lauraskalosova@gmail.com
    PS: som prvý krát na vašom blogu a zatial je to najkrajšia a najprehladnejšia stránka na nete, mate zmysel pre estetiku ��

    OdpovědětVymazat
  108. Moje nejoblíbenější knížka je od Cally Taylor - Nebe může počkat. Pak jsem ještě přečetla nějakou tu povinnou četbu - Pýcha a předsudek, Saturnin a chystám se na Pygmalion.. Měla bych zájem o balíček č. 1 (i proto, že v angličtině ještě tak zdatná nejsem), ráda bych si přečetla O myších a lidech i teďka hodně vychvalovanou Bábovky, ale nejvíc mě zaujala kniha Smolná sezóna :)

    katy.013@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj tak já zrovna čtu lásku v Paříži od Alexandry Potter.potom se chystám na online girl na turné.kdyby to šlo tak balíček c.1.katulatko12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  110. Eliška Ševciková23. července 2016 v 9:03

    Ahoj holky, zase úžasné video, jako vždy! <3 A soutěž mi přijde jako úplně krásný nápad. :) Co se týče mých blíbených knížek, tak je to "série" knih Harry Potter od J.K.Rowlingové, všechny díly jsou úžasné, ale stejně mám nejraději 3.díl - Vězeň z Azkabanu. Od českých autorů se mi strašně líbila četba Káťa Katrin Katinka od Aleny Santarové, což byla dcera Vladislava Vančury. Tahle knížka mi přijde super na léto, protože popisuje život patnáctileté Kateřiny při návštěvě babičky. Na letní dny mi přijde super Destrukční deník od Keri Smithové ve kterém není sice moc příběhu, ale zažene nudu a je sranda ho zahrabat na sousedovu zahradu :). Já jsem velký knihomol a o knížkách bych se tu mohla rozepsat ještě o dost více. Co se týče Johna Greena, tak mě jeho tvorba nijak nezaujala. Jediná knížka, co se mi líbila - Hvězdy nám nepřály a nic víc :(. A ještě malý tip pro menší, když mi bylo asi 12, tak se mi strašně líbila knížka Kůň za dolar od Lauren St Johnové a všechny díly Malého poseroutky od Jeffa Kinneye. I když jsem ještě nikdy žádnou soutěž nevyhrála, této bych se chtěla zúčastnit, protože ty anglické knížky mě strašně zaujaly a proto bych strašně chtěla vyhrát balíček číslo 2 :) a můj email je elinkasevcikova@seznam.cz. Doufám, že si můj komentář alespoň přečtěte a ráda získám anglické knihy, protože podle mě je nejlepší k zvládnutí jiného jazyka - dívat se na filmy v (angličtině) a nebo číst KNIHY. Tak děkuju za váš čas si tohle přečíst. Jste skvělé a ještě chci pochválit vaše instagramy. Zatím se mějte a užívejte víkend.

    OdpovědětVymazat
  111. Ahoj :) protože přes rok moc na čtení čas nemám tak až teď v létě jsem se dostala ke knížce od Zoe Sugg - GILR ONLINE, takže za mě je to jasná TOP knížka teď na léto.
    A chtěla bych balíček č. 2.
    hl.katka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  112. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  113. Ahoj holky,
    za poslední rok se stala moji nej knihou knížka jménem modrá sféra. Nejvíce mne zaujal ten 2. balíček. Můj mail : busovahana@seznam.cz

    Reply

    OdpovědětVymazat
  114. Ahoj �� ja nejraději čtu o prázdninách cosmopolitan,ale kdyby se mělo jednat o knìžku tak Spálený toast hrrozně moooooooc ji doporucuji .Mám ji ráda ����jinak balíček 1 , protože už dlohou si chci koupit lásku mezi písmenky ,ale moc času teď nemám ,pořád trénujeme������jo a email zde:gabriela.fiedlerova@icloud.com Mám vás ráda��pá pá ������

    OdpovědětVymazat
  115. Ahoj,
    Kanál odebírám.
    Mezi moji letní četbu patří spíše fantasy knihy jako jsou serafína: příběh draků, sophiina tajná válka a chci taky přečíst hodně knih z kolekce Harry Potter.
    Hrozně moc bych si přála vyhrát balíček č. 1.
    Můj email je katerina.matyasova344@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj �� ja nejraději čtu o prázdninách cosmopolitan,ale kdyby se mělo jednat o knìžku tak Spálený toast hrrozně moooooooc ji doporucuji .Mám ji ráda ����jinak balíček 1 , protože už dlohou si chci koupit lásku mezi písmenky ,ale moc času teď nemám ,pořád trénujeme������jo a email zde:gabriela.fiedlerova@icloud.com Mám vás ráda��pá pá ������

      Vymazat
  116. Ahoj �� ja nejraději čtu o prázdninách cosmopolitan,ale kdyby se mělo jednat o knìžku tak Spálený toast hrrozně moooooooc ji doporucuji .Mám ji ráda ����jinak balíček 1 , protože už dlohou si chci koupit lásku mezi písmenky ,ale moc času teď nemám ,pořád trénujeme������jo a email zde:gabriela.fiedlerova@icloud.com Mám vás ráda��pá pá ������

    OdpovědětVymazat
  117. Ahojky,
    já mám rozečtenou knížku od Johna Greena, už několikátou od něj a zatím mě celkem baví...

    surikatka000@seznam.cz balíček 1

    OdpovědětVymazat
  118. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  119. Ahoj,kanál odebírám a moje oblíbená četba před toho léto jsou spíš jednodušší knížky do kterých se vždycky pořádně začtu jako třeba Hvězdy nám nepřály od Johna Greena nebo Čas něhy od Lenky Lanczové.
    Chtěla bych soutěžit o balíček č.2 protože se chci naučit pořádně anglicky a knížky mi připadají jako dobré učení :-)
    můj email: elisamachova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  120. Ahoj❤️Mám spoustu oblíbených knih různých žánrů na léto, řekněme si, že Selekce (což je moje nejoblíbenější romantická knižní trilogie) je naprosto odlišná od Páté vlny (moje nejoblíbenější napínavé trilogie). Naprosto jsem se zamilovala do knížky Hvězdy nám nepřály, nebo do Moře klidu (méně známá kniha u které je to celkem na škodu). V létě se chystám číst spoustu dalších jiných knih (Dcera, Než jsem tě poznala, Jak to mají holky...), ale i přes ty všechny plány bych byla neskutečně ráda za knihy z 1. balíčku, protože většinu z nic jsem si chystala koupit na podzim. Kdyby jste mne náhodou vybraly a já bych se doma nemusela nudit jen tak, tady je můj e-mail: valca.skuplikova@seznam.cz������

    OdpovědětVymazat
  121. Ahoj holky. Přeju vám krásnou a příjemnou sobotu. Jak se máte?
    Nejraději čtu přes léto dobrodružné a napínavé knížky jako je třeba „Nová Planeta“ , kterou čtu zrovna teď. Přála bych si vyhrát balíček č.1
    Jinak děkuji za úžasné rady a tipy. Přeji hezký den. spigetka26@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  122. Zatím jsem během léta přečetla Mělo to smysl? od Davida Menasche (kniha o skvělém učiteli, který bohužel těžce onemocní, ale stále je obrovskou inspirací - zaujala mě hlavně první polovina a především jeho přístup k žákům a jeho styl výuky, časem bych se v učitelské profesi chtěla dopracovat k něčemu podobně milému) a teď jsem začala klasiku od Poea - Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky :)
    Mezi mé obecně oblíbené knihy patří série Harry Potter (ach jo, moje dětství :D) a moje srdcovky jsou knihy od Emila Zoly, zejména Tereza Raquinová :)

    Zaujal mě český balíček, tj. balíček č. 1, ale nepohrdla bych ani knížkami v angličtině, abych se v ní zlepšila :)

    OdpovědětVymazat
  123. Moje oblíbená knížka pro léto i pro ostatní období je Jak je důležité míti Filipa. Ráda bych vyhrála balíček číslo 1. Děkuku moc a krásný zbytek prázdnin :)
    email:e.majka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  124. Nedávno jsem narazila na trilogii Jsem roztříštěná a musím říct, že mě úplně dostala. Je vážně skvělá a všem jí moc doporučuji. Moc bych si přála balíček č. 1, protože knížky které obsahuje jsem ještě nečetla a vypadají skvěle. Můj email je kajinka363@seznam.cz :) <3

    OdpovědětVymazat
  125. Ahoj holky,

    tyto prázdniny jsem zatím stihla přečíst girl online on tour, the girl on the train, bábovky a P.S. Všechny knihy byly super, ale vřele doporučuji právě P.S. od Aňy Geislerové. Je napsána s lehkostí a člověk se nad ní musí zamyslet. Určitě se k ní ještě vrátím. Ráda bych soutěžila o anglický balíček, jelikož mi knihy v angličtině rozšiřují slovní zásobu :) Krásný den. Ali

    alena.valeckova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  126. Ahoj holky,kanál odebírám.Toto léto jsem si oblíbila knížku Girl online od Zoe Sugg.
    Ráda čtu knížky v angličtině.Ve vašem videu mě zaujala knížka the Girl in the train,balíček číslo 2.
    Mám vás moc ráda. Jste moje oblíbené youtuberky a blogerky.
    Email:verunkavaculikova@seznam

    OdpovědětVymazat
  127. Já zřejmě vybočím z davu s Trpkými povídkami od Václava Koubka, které mě momentálně baví každý večer před spaním. Ráda bych vyhrála druhý balíček, ať přes prázdniny úplně nezapomenu anglicky :-)
    můj email: janad333@seznam.cz
    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  128. Ahoj, na léto mám více oblíbených knížek, ale mezi ty nejlepší pro mě patří Niky od Zuzany Ryšavé, která mě svým obyčejným příběhem neskutečně okouzlila. Dále My děti ze stanice zoo a její pokračování Můj druhý život. Zaujal mě balíček č. 1
    marketahudeckova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  129. Ahoj, na léto bych všem doporučila knížku Čekání na lásku od Katie Price a česko-alnglickou knížku Písně větru od Sierry Down.
    Více mě zaujal balíček č. 1, protože už delší dobu přemýšlím o knížce Bábovky a i ostatní knížky mi přijdou velice zajímavé.
    Můj e-mail je findso@seznam.cz.
    Mějte se krásně a mám vás moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  130. Ahoj
    V létě mam nejraději oddychove knížky.
    Ted jsem dočetla knížku Proc jsme se rozešli a předtím jsem četla ještě Dceru. Smolnou sezónu jsem si chtěla koupit,ale asi si počkám do vyhlášení. Já jsem pro balíček 1.
    Email:luckafrymburk@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  131. Přes léto už jsem stihla přečíst Bábovky a i We were liars obě jsou to super knihy :) Teď jsem začala číst Meč Severu. Ráda bych balíček č. 1 :)
    terdysek@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  132. Ahoj, mojí letní četbou se pro toto léto stala kniha názvem S láskou Rosie. A asi nejvíc mě zaujal balíček č1. Můj e-mail: denisa.balazova11@gmail.com. Hezký zbytek dne a krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  133. Ahoj holky,
    moc hezké video ;-) Co se týče léta, tak ho miluji hlavně proto, že je hodně času na čtení :) zatím jsem za toto léto přečetla sedm knížek. Nejvíce se mi líbila Jiskra v popelu a Bez šance. Smolnou sezónu, Lásku mezi písmenky i Bábovky jsem vyhlížela v knihkupectvích často, ale zatím jsem si je nekoupila :) tak doufám, že budu mít štěstí :)

    Vybrala jsem si balíček číslo 1.
    Email: zuzanka.jiraskova@seznam.cz

    Mějte se hezky a užívejte si léto :)

    OdpovědětVymazat
  134. Ahooj, knížka na léto Dívka ve vlaku. Je super a ráda bych si jí přečetla i v angličtině, proto bych chtěla vyhrát balíček číslo 2. email: if.benesova@seznam.cz

    Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  135. 1) jsem vášnivý čtenář, takže martinus již odebírám
    2) ráda bych soutěžila o balíček č. 1, oblíbila jsem si knihy Než jsem tě poznala a Eleanor a Park, které právě teď v létě čtu již po několikáté.
    3) koqola@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  136. Tedka jsem cetla Divka ve vlaku a velmi me knizka prekvapilo, nakonec jsem se nemohla odtrhnout a musela jsem to docist! Pak take ctu Vegana v kondici v ramci vzdelavani a chystam se na knizku Minimalismus od Marti :) btw todle je snad ta nejlepsi soutez, moc by mi udelal radost balicek cislo 2 (y) konecne bych sehnala anglicke knizky a neco bych se naucila!
    klarka.liskova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  137. Ahoj Nicole a Lucko,
    nejradši mám na léto nějaké romány od mé oblíbené spisovatelky Lenky Lanczové. Zrovna mám teď i rozečtenou sérii Divergence a knihy od Johna Greena, u kterého obdivuji jeho styl psaní. Klasiku jako Harryho Pottera od Rowlingové nebo Tolkienova Hobita nemůžu vynechat. Všechny knihy už čtu poněkolikáté a většinou se k ním vracím v létě a na zimu :).
    Ráda bych vyhrála balíček č. 2, abych se mohla zdokonalovat v angličtině (knihy The girl on the train a The girl who saved the king of Sweden si chci už dlouho přečíst).
    Přeji krásné léto a spoustu zážitků! <3 :)
    Katerina.Labutova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  138. Ahoj moje oblíbená knižka na léto je Sestry Grimovy ze začátku nezajimavé ale v pulce to začalo být zajímavé. Doporučuji přečíst.
    Ráda bych vyhrála 2 balíček chtěla bych se zdokonalit v anglickém jazyku.
    Můj e-mail: anetnovo@centrum.cz
    Krásný zbytek dne. :D

    OdpovědětVymazat
  139. Ahoj holky :-) tak mám tu rozečtenou Aňu Geislerovou PS :-) krásná kniha nejen obsahem, ale i ilustracemi, takové malé muzeum :-) pak mě čeká Mr. Grey cca 40 stránek dolouskat a mám tu Vaši knihu, na kterou přes rok v pracovním kolotoči nebyl ten pravý čas :-) Jinak bych ještě chtěla stihnout knihu Just one day :-) a určitě by mě potěšil balíček č. 2, protože anglické knihy jsou my cup of style :-) krásné léto (email: n.adela@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  140. Ahoj, já teď čtu Fangirl a hrozně mě baví. Je úplně super, když si takhle v létě sednu na zahradu, je krásně a já mužů číst. Chtěla bych vyhrát 2.balíček. adrianaratajova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  141. Každý rok cez leto začínam od začiatku čítať Harry Potter sériu, je to už taká moja tradícia :) A inak veľmi rada čítam knihy, ktorých dej sa odohráva pri mori alebo aspoň počas letných mesiacov, lebo teraz je to také autentické ;)
    Potešil by ma balíček č. 2 a môj mail je sange578@gmail.com

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  142. Ahojky holky! :) Mojí nejoblíbenější četbou na léto jsou Hvězdy nám nepřály od Johna Greena,je to naprosto úžasná knížka a moc mě zasáhla více jako film :) A pak ještě moje další knížky jsou např: Série Divergence,Dívka ve vlaku,Eleanor and Park :)Více mě zaujal balíček č 1. :) Můj email: romcasuchyna13@seznam.cz. Mějte se fajn holky♥

    OdpovědětVymazat
  143. Ahoj moje oblíbená knížka na léto je Amélie v Paříži a celá série Selekce,chtěla bych soutěžit o balíček č.1. muj e-mail: misa.urb14@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  144. Ahojky, já si přes léto většinou přečtu nějaké oddychovky. Například letos Will Grayson, Will Grayson. Moc mě zaujal balíček č.2, četba v angličtině je skvělá.
    Mail: p.beberova@seznam.cz
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  145. Ahoj holky,
    rozhodování bylo opravdu složité.. Nakonec bych si ale přála balíček č.1

    Jelikož u nás na Moravě je neustále teplo, nejraději si sbalím řeku, svačinu, knihu a pejska a jedu na nedalekou louku. Tady jsem schopná si číst i 3 hodiny.
    Email: simule.v@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  146. Ahoj holky,
    Dřív mě čtení až tak nebavilo , ale jak jsou teď prázdniny, tak na to mám i víc času a začínám se do toho dostávat. Moje letní knížka je girl online , dostala jsem ji k vánocům , ale až teď jsem se rozhodla ji konečně dočíst. Knížky ve videu mě moc zaujali, hlavně ten balíček 1. Na knihu Bábovky jsem se dívala zrovna nedávno , upoutala mě hned na začátku knihkupectví, už jenom svou obálkou.
    Můj email je a.pachmannova24@seznam.cz
    Tak snad to vyjde. :)

    OdpovědětVymazat
  147. Já jsem přes léto začala číst Girl Online a je to dost zajímavá a zábavná knížka. Doposud jsme ale nečetla žádnou anglickou, takže bych si vybrala ten druhý balíček :) Můj email : marcelawolfova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  148. Já přes lèto čtu hodně různých typů knížek a proto nemam primo nakou nejoblibenejsi ale nedavno jsem docetla knihu Kámošky navždycky a ta byla super.Bylo by me v celku jedno jestli bych vyhrala balicek 1/2 ale radsi bych asi 1. Mám vás moc a moc ráda��. Gmail:terdicek28@gmail.com/ Facebook:Tereza Šimková☺��

    OdpovědětVymazat
  149. Ahoj, pekne video, diky. Ja ctu hodne porad, nejen v lete. Mam ctecku a chodim i do knihovny, rada bych vyhrala balicek c. 1, tedy knihy v cestine. Pavca.d@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  150. Ahoj holky,
    mezi mou letní četbu momentálně patří Dívka ve vlaku, kterou vám strašně doporučuji a druhý díl Girl online od Zoelly, kterou jsem bohužel ještě nezačala číst, ale věřím že bude naprosto skvělá jako ten první díl. Moc bych si přála vyhrát balíček číslo 1, protože mě strašně fascinovala knížka od Johna Greena a knížka Bábovky
    kajaonder@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  151. Mám rada romantické knížky, ale moc knížky nečtu bohužel :) ale chtěla bych zase začít a zvítězit tyto knížky balíček č.1 ;) přeji hezky den ;*

    OdpovědětVymazat
  152. Ahoj holky o prazdninach mi mamka koupila knizky o ruznich mestech a tam jsou ruzne zajimavosti. musim se priznat anglicke knizky bych neprecetla. Tak bych radsi v cestine. Zapojila jsem se z toho duvodu ze moje mamka mi knizky nekupuje. A kdyz jsem videla tu vasi soutez tak jsem se hned zapojila. Jinak jste super a neprestavejte. :*
    email: anicka1682004@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  153. Mezi oblíbenou letní četbu patří rozhodně knížky od Simona Mawera, asi jako v každém ročním období :D Nejradši mám jeho knížku Dívka, která spadla z nebe, ale četla jsem i některé jeho knížky anglicky a moc mě bavily, takže bych byla nejvíc nadšená z balíčku č.2 :)) Díky!
    marketa.vrtelova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  154. Ahoj,moje letní četba se většinou skládá z knížek typu The pointless book od Alfieho nebo Binge od Tylera,protože mě o prázdninách baví takové ty "lehčí" anglické knížky (i přesto bych si vybrala balíček 1 😂). Můj e-mail:ivcamarsik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  155. Ahoj :)

    Nejlépe se mi v létě čtou knihy, které jsou pohodové, vtipné a napínavé.

    Teď čtu knihu Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena a Davida Levithana, kterou jste mimochodem ve videu tak zmiňovaly :)

    Hodně ráda čtu knihy o stylu a nějaké té motivaci. Proto mě zaujala kniha z videa od Garance Doré Love X Style X Life, chci se zdokonalit v Angličtině, a proto jsem pro anglický balíček 2.

    Můj email: agata.unuckova@seznam.cz

    Mějte se krásně a jste nejlepší, umíte vašim Úsměvem hned zlepšit náladu i celý den a za to Vám moc děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  156. Keďže je momentálne čas Tour de France, rozhodla som sa čítať knižku Lož na kolesách, ktorá rozpráva o Lancovi Armstongovi a jeho ceste na vrchol a opäť na dno, keď prepuklo, že po celú dobu dopoval :)
    Balíček 2
    simonakubova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  157. Ahoj holky,moje oblíbené knihy jsou knihy o cestování.Teď čtu Cestování-nejlepší životní investice,velmi mě to zaujalo a mohu ji doporučit.Jinak čtu téměř cokoliv,nepamatuji si,kdy naposledy mě nějaká kniha nebavila,nebo jsem ji nedočetla.Dřív jsem přečetla třeba 2 knihy za týden,teď většinou 1 za měsíc.Bohužel už není tolik času,tak se to snažím dohánět o prázdninách.Zatím se mi to celkem daří :)
    Chtěla bych soutěžit o balíček č. 1 email:nov.niky@seznam.cz
    Díky za tipy a užijte si léto

    OdpovědětVymazat
  158. Ahoj,
    Moje oblíbené knížky na léto jsou Selekce, Elita, První a Dcera. Chtěla bych vyhrát 2. balíček abych si procvičila angličtinu, protože už 3 roky nebydlím v Americe ani v Irsku. Na knížkách v 2. balíčku mě nejvíce zaujala knížka Love Style Life protože autorka je jedna z mých nejoblíbenějších blogerek.
    Můj e-mail je: truskova.terka@gmail.com
    Přeju krásný zbytek dne

    OdpovědětVymazat
  159. Ahoj, čtu moc ráda, ale už nějaký čas na to není moc čas, proto bych ráda vyhrála balíček č.1, abych to mohla napravit. selucka.michaela@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  160. Ahoj milé blogerky,
    Moje oblíbená letní četba je Petr a zloděj stínů. Knížka je napínavá, hezky se čte a je tam i sem tam nějaká ilustrace, která vám představivost obživí.
    Email: anezkazejdova@seznam.cz
    Balíček 1

    OdpovědětVymazat
  161. Ahoj milé blogerky,
    Moje oblíbená letní četba je Petr a zloděj stínů. Knížka je napínavá, hezky se čte a je tam i sem tam nějaká ilustrace, která vám představivost obživí.
    Email: anezkazejdova@seznam.cz
    Balíček 1

    OdpovědětVymazat
  162. Ahoj ja zrovna čtu kun za dolar je to moc pekna knizka a doporucuju a chtela bych vyhrat 1 balicek e-mail backovabara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  163. Ahoj, minulé léto mě zaujala knížka Gejša od autora jménem Arthur Golden a žádný rok nevynechám Alchymistu. Potěšil by mě balíček číslo 1. Aktuálně jsem na 2 měsíce v Londýně a na internetu jsem rozečetla knížku Bábovky. Upoutala mě tak, že se nemůžu dočkat, až ji budu moc dočíst. Můj email je kk.rubeesova@gmail.com

    Krásné léto! <3

    OdpovědětVymazat
  164. O prázdninách mám tradici, že si čtu knihy Harryho Pottera, protože Harryho miluju a přes školní rok na dlouhé knihy nemám čas:D Letos jsem u Ohnivého poháru, na který jsem se moc těšila! Jinak jestli si někdo pročítá komentáře, aby nabral další inspiraci na knihy jako já tak doporučuju ,,Miluju tě, Beth Cooperová"- Larry Doyle (je i film), ,,Asylum"- Madeleine Roux
    Ikdyž balíček č.2 vypadá opravdu zajímavě, více mě zaujaly knihy z balíčku č.1 :) janulkova.tereza@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  165. Ahooj holky
    Chtěla by jsem balíček č.1 sice anglicky umím ale ještě si úplně netroufám přečíst nějaké knížky anglicky,ale pár už jsem jich anglicky přečetla hlavně se stále vracím ke knížce od Johna Greena "Hvězdy nám nepřaly". Také miluju knížky "Deník malého poseroutky". A taky strašně často čtu knížku od Vás,protože je to snad jediná knížka o módě,kosmetice...která mi někdy při mém ranním rozhodování co nasebe pomůže. Snad vyhraju!!
    Můj e-mail: sarinka.zatopkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  166. Četla jsem knížku Křišťály moci Zrada temného elfa od Michaely Burdové. Je to skvělá,napínavá i dobrodružná kniha. Knížku doporučuji. Ráda bych soutěžila o balíček č. 1, protože jsem tyto knížky ještě nečetla. Můj email je ada.jilkova@gmail.com
    Pěkné prázdniny všem

    OdpovědětVymazat
  167. Četla jsem knížku Křišťály moci Zrada temného elfa od Michaely Burdové. Je to skvělá,napínavá i dobrodružná kniha. Knížku doporučuji. Ráda bych soutěžila o balíček č. 1, protože jsem tyto knížky ještě nečetla. Můj email je ada.jilkova@gmail.com
    Pěkné prázdniny všem

    OdpovědětVymazat
  168. Ahojte:) moje letní četba je Anna ze zeleného domu od L. M. Montgomeryové. Je to už starší, ale nádherná kniha a momentálně se stala moji nejoblíbenější.
    Jinak jsem pro balíček č. 2
    prokacika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  169. Moje letní četba se teprve rozjíždí a mám zatím zasebou zamilovanou hypmotizérku a rozečtenou knížku od Marie Kondo- zázračný úklid. Na začátku prázdnin jsem si stanovila předsevzetí a to, jít si koupit nějaké knihy v angličtině a pustit se do nich. Takže moje velké přání je vyhrát balíček číslo 2 a naučit se tak přes léto pár nových slovních obratů nebo si aspoň zajímavě počíst jinak než v češtině.
    Přeji hezký den
    Anna

    Annaharapesova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  170. Moje kniha ktera me pres leto zaujala je kniha "Maslo na hlave"zaujala me jak nazvem obalem ake i obsahem, je strasne vtipna a no proste takove to letni cteni
    Chtela bych 1.
    bajulinkaKo@seznam.cz


    OdpovědětVymazat
  171. Ahoj holky,
    Mezi mou letní četbu patří Divergence, kterou jsem právě dočetla, těším se, až začnu číst nějaké další knížky a právě vy jste zde daly několik úžasných typů. Měla bych zájem o balíček č.1,zatím z tohoto balíčku nemám žádnou knihu přečtenou a ráda bych. Tyto typy jsou úžasné i do čtenářského deníku, do kterého jsem o prázdninách chtěla pridat nějakou originální knihu. Můj email: anet.u.2003@seznam.cz
    Moc děkuji za tuto soutěž, přeji hezký den 😉

    OdpovědětVymazat
  172. Ahoj, mezi moji letní četbu bych určitě zařadila snad všechny knížky od J. Lynn, píše klasické dívčí romány, ale i fantasy romány, což nejdříve přišlo celkem divné, ale nakonec to bylo super :). Ráda bych měla balíček č. 2, protože bych potřebovala zlepšit mou angličtinu :). Můj mail je kolkinka@seznam.cz
    Mám Vás moc ráda!!!
    Nikol

    OdpovědětVymazat
  173. Ahoj holky :) Během léta ráda čtu zamilované příběhy, ke kterým teplé počasí a moře přímo vybízí. Nikdy s sebou do kufru nezapomenu zabalit například knihy Báry Nesvadbové nebo Michala Viewegha. Vřele oba autory doporučuji. I přesto si velice ráda přečtu knížky v angličtině, protože není lepšího a příjemnějšího způsobu se učit angličtinu než čtením. A proto bych měla velkou radost z balíčku č. 2. Krásný den :) raidovad@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  174. Ahoj holky, přečetla jsem fakt spoustu knih a furt toho nemám dost :D knížky které jste ukázali mi přijdou super :) Moje oblíbená knížka momentálně je Přivolávání nejtemnější síly od KELLEY AMSTRONG tuhle spisovatelku spolu s JOHNEM GREENEM mám nejraději!!:) Taky ted čtu Upíří deníky na kterých nejsem jen ulítla u knížek ale taky serialu:) Ráda bych soutěžila o balíček 2. chtěla bych svojí anličtinu posunout trochu dál a myslim si že knížky mi k tomu velmi pomohou!:))
    Email: terilachnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  175. Ahoj holky moje oblíbené letní knihy jsou převážně romantika a hlavně o Francii kultura styl a kuchyň oblíbená kniha láska v Provence, A potom bestseller Než jsem tě poznal skvělá kniha boží film. Libí se mi hrozne balíček1 protozě mě hlavně zaujala kniha bábovka a ráda bych si jí přečetla. pavlina.her@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  176. Ahojte,
    určitě bych sáhla po balíčku č. 1, protože v balíčku č. 2 jsou knížky, které jsem už četla. Jinak, pro mě knížky na léto jsou Girl Online a Girl Online on Tour (mám je doma v angličtině), Všem klukům, které jsem milovala a další díl PS. Stále tě miluju. Ale v nejbližší době se chystám na knížku Odvrácená tvář lásky.
    E-mail: anickaa.mamincina@gmail.com
    Doufám, že si užíváte prázdnin :)).

    OdpovědětVymazat
  177. Protože miluji čtení a i teď o prázdninách budu číst hodně knih, tak jsem si řekla že se zapojím taky, i když mám opravdu malinkou šanci na výhru.
    Martinus odebírám už od jejich začátků a jejich videa jsou opravdu úžasná!
    Já knížky moc neřádím do "letní četby", nebo "zimní četby" apod. Takže si vezmu vždycky knížku na kterou mám zrovna náladu. Čtu celoročně a pořád, takže to opravdu není nic nového. Ale kdybych měla vybrat tedy pár knížek vyberu sérii Léto a Hunger games, protože je mám spojené s létem.
    Ráda bych vyhrála 1. balíček a můj email je: bara.piclova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  178. Zatím jsem četla jen jednu knížku a to Krev na sněhu 2 od Jo Nesba. Moc se mi líbila, ačkoliv byla trošku drsnější než normálně čtu. Tenhle rok bych chtěla začít číst i v angličtině ale nevím jestli mě to bude bavit. Proto bych to chtěla zkusit 2. balíček. Můj e-mail je veruhrubka@gmail.com.
    Díky

    OdpovědětVymazat
  179. Ahojte :)
    Čo sa týka mojej prázdninovej četby, mám práve rozčítaný Vodopád od Lauren Kate - pokračovanie knižky Slza. Síce som ešte len na začiatku, ale veľmi ma baví. Začala som tiež čítať The Twelve od Justina Cronina. Túto knižku som si priniesla ako suvenír z môjho výletu v Londýne a je to moja srdcovka. :) ♡ Je síce trocha mysterióznejšia, krimi, taký triler dá sa povedať ale nevadí. Je v AJ, takže sa môžem aj počas leta zdokonaľovať. :) Každému ju môžem len odporučiť.
    Z balíčkov ma láka viac ten s anglickými knižkami, všetky knižky ma naozaj zaujali a určite by som si ich chcela prečítať. Ale poteším sa aj českým... veď žiadna kniha nie je nikdy na škodu. ;)
    Môj e-mail: katarina.bis2806@gmail.com
    Pekný deň prajem:)

    OdpovědětVymazat
  180. Čtu vždy po večerech na terase, momentálně dočítám třetí díl napínavé trilogie od Olena Steinhauera.
    Můj šálek kávy je 1. balíček.
    kris.bednarova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  181. Ahoj holky, za tohle leto jsem přečetla zatím jen jednu knížku, protože jsem měla šílený zkouškový a skončila jsem až nakonci června. Knížka, kterou jsem četla se jmenovala girl online. Celkově knížky v angličtině nečtu moc dlouho asi jen rok, ale je to super! Do teď jsem spíš četla zjednodušenou angličtinu a můj záměr byl se v ní trochu zlepšit, ale proč se neposunout o kousek dál!
    Ještě navíc mě ty knížky dost zaujali a stejně bych si nějakou z nich určite koupila.
    Myslím, že je asi jasné, že bych byla ráda za druhý balíček. Email: kristyna.hytychova@gmail.com

    Mějte se krásně.
    S pozdravem Týna

    OdpovědětVymazat
  182. Ahoj ,
    Moje letní četbou je například šestidilný set knížek "Hra lží"
    Tyto knížka jsou vlastně o dvou dvojčatech , které se neznají jedná je bohatá a oblíbená na střední škole a ta druhá je chudá u pěstounů a ma jen jednu kamarádku .Jednoho dne se vlastně na internetu objeví video na kterém je to bohatší dvojče a nevlastní bratr chudého dvojče to ukáže u nich doma .Nebudu to tady celé vypisovat ale musím říct že ty knížky jsou vlastně o tom , že to chudší dvojče řeší smrt toho druhého a všichni si myslí že tio chudé dvojče je to bohaté fakt je to hrozně úžasná knížka a hodně napínavá já jsem si je teda půjčovala v knihovně ale opravdu doporučuji ! Dále moje druhá nejoblíbenější knížka se jmenuje Catherine nebudu vám říkat o čem to je ale je to taky hodně napínavý a úžasný a jinak to je moderní zpracování originálu na větrné hůrce hodně doporučuji a chystám se číst jedovatá slova která mají být podobná jako hra lží tak už se těším 😊
    Chtěla bych první balíček protože anglicky moc neumím zák byvh ho byla moc ráda
    V první balíčků mě nejvíc zaujala kniha "láska mezi písmenky"
    Můj e-mail = Radka.niemczykova@seznam.cz
    Odebíráno
    A vím že je nejmíň pravděpodobně , že to vyhraji ale kdyby se mi to už podařilo tak doufám , že to vyhlásite do oběda , protože jedu poté na tábor na Slovensko 😊
    Moc děkuji ,že jste si našli čas nq přečtení tohoto komentáře
    Jinak přeji krásný den plný nových zážitků

    OdpovědětVymazat
  183. Ahoj, já teď dočetla 1984 od Orwella, není to teda zrovna oddechová četba, ale strašně mě pohltila, i když jsem se bála že z ní budu mít noční můry. A budu teď číst P.S. od Ani Geislerové. Nejvíce mne zaujal balíček č. 1, žádnou knihu jsem z tohoto balíčku nečetla. Dívku ve vlaku jsem četla v češtině a musím říci, že jsem ji přečetla za pár dní, a to v období kdy jsem se měla učit na maturitu. Já celkově četla raději oblíbené knížky, než maturitní otázky :D
    Mám Vás moc ráda. :)

    Anna.Slana1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  184. Klára Krejcarová23. července 2016 v 9:52

    Na letošní léto jsem zvolila Malého prince, který je super. Teď čtu Nástroje smrti, je to taková série scifi, ale zatím je to moc zajímavé. Je to o lovcích stínů, kteří bojují proti démonům. Přála bych si radši balíček č.2. Holky, jinak máte super videa a hezky se na vás kouká. Máte super videa.
    Email: krejcarovaklara@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  185. Ahoj :) moje oblíbená letní četba je Říkali mi Leni, Příběh lvice Elsy a teď čtu ještě Zlatý kompas. Raději bych vyhrála balíček č. 1, protože mi už moc knížek na čtení nezbývá. A můj email: tkanickamajda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  186. Ahoj:) V létě většinou čtu podle nálady, mimo jiné i Harryho - podle toho, na jaké díly mám zrovna "chuť". A letos jsem začala číst Jamaicu Inn od Daphne du Maurier, kterou jsem si koupila tento rok v Anglii na doporučení našeho průvodce.
    Víc by se mi líbil balíček č. 2
    terka123kostalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  187. Ahoj holky, uvítala bych balíček č.2, protože většinu knížek mám pouze z knihovny, tudíž je musím po měsíci vracet. Moje oblíbená letní knížka je Konec prokrastinace od Petra Ludwiga. Není to sice revoluční dílo, ale je velice dobře napsané a jsou v něm praktické tipy na to, jak přestat věci odkládat, takže na léto ideální.
    email: Kalifde@seznam.cz
    Děkujeme za krásnou soutěž, konečně i my mladí začneme číst :-)
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  188. Moja obľúbené letné knihy sú Amy a Roger na ceste,Charlieho malé tajomstvá a Greenovky.
    Veľmi sa mi páči balíček č.2 a ako hovoríte zdokonalíme si nou angličtinu.
    Majte krásny deň a samozrejme užite si zvyšok prázdnin.
    simonat530@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  189. Ahoj,moje oblíbená letní četba se skládá z různých knih. I přesto mám teď tři rozečtené a zatím je řadím do kategorie mých nejoblíbenějších knih . Jako první kniha je Válka proto superkrávám, druhá je Hunger Games síla vzdoru, a třetí u které jsem teprve začala je Chuť jablečných jadýrek 😘😘
    Z balíčků knih bych si přála právě ten první. Knihy v něm vypadají zajímavě a velmi zábavné.
    Můj e-mail je 1koci.katka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  190. Ahoj, já jsem teď dočetla knihu v angličtině, kterou je "After you" od "Jojo Moyes". Také právě čtu knihu "Thriller 2", která je plná detektivních povídek, na které přispělo 20 spisovatelů a sestavil ji Clive Cussler.
    Kdybych vyhrála, potěšil by mě balíček č.2 :)
    email: momosuch@seznam.cz
    Přeji krásný den. :)

    OdpovědětVymazat
  191. Ahoj,holky jste úžasný.Knížky miluju,je to to nejlepší nad čím se dokážu odreagovat.Vaše tipy na knížky mně velmi zaujali,ale já jsem spíš pro češtinu :) takže bych si přála vyhrát 1.balíček.
    Email: terkabz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  192. Tak ja jsem ted zrovna zactena do knizky Elenanor&Park, ktera je moc pekna. Jinak moje oblibena knizka je All the bright places, kterou jsem teda cetla v cestine, knizky od Greena a Wunder,kterou jsem cetla v nemcine :) Prala bych si balicek c.1
    ela.novakova11@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  193. Ahoj holky:) Nedávno jsem dočetla celkem rozsáhlou knížku Budoucnost od Dmitry Glukhovsky. Přečetla jsem ji v podstatě jedním dechem. Příběh byl velmi silný, emotivní, zároveň lehce děsivý. Aby člověk pochopil o čem mluvím, musí si to přečíst. Rozhodně těch 644 stran stojí ale za to! :)) Balíček č.2 vypadá opravdu moc dobře a ráda bych si přidala do své knihovny nějaké anglické kousky. :)
    email: kiki.kl@seznam.cz
    Mějte se moc krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  194. Ahoj,

    já jsem začínala léto s knížkou Bábovky, což je opravdu skvělá kniha a všem doporučuji! Mezi moje stálice patří Jo Nesbo, takže o ani o prázdninách jsem ho nemohla vynechat a přečetla jsem si Lovce hlav a Syna. Rozhodně mnohem lepší byl Syn. Z takového dívčího čtení jsem četla Dceru z kolekce Selekce. Celá takhle série mě hodně baví. Takové oddechové a zajímavé čtení. No a teď mám rozečtený Sirotčinec slečny Peregrinové, na který jsem hodně zvědavá :)
    Ráda bych vyhrála druhý balíček, protože se v angličtině ráda zdokonaluju a také si občas nějakou anglickou knihu koupím.
    Děkuji za tuto super soutěž a přeji krásné léto všem!
    Míša
    (HolcovaMisa@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  195. Ahoj, miluji čtení a o prázdninách zvlášť. Moje oblíbená knížka je každá, která mě zaujme a nedokážu se od ní odtrhnout, dokud ji nedočtu. Mezi moje nejoblíbenější knížky můžu zařadit Analfabetku, Všichni jsou z toho úplně na větvi a všechny knížky od Nicolase Sparkse. Na léto dávám přednost oddychovým a romantickým knížkám, které mě zavedou do světa hlavních hrdinů a můžu zapomenout na trable a problémy světa kolem nás. Lehnu si na deku na naší zahradu a ponořím se do čtení inspirujících a úchvatných příběhů, které mi vyloudí úsměv na tváři. Chtěla bych poprosit o první balíček, protože obsahuje knihy, které si chci už dlouho přečíst, ale ještě jsem se k nim nedostala a tohle by byla skvělá příležitost.
    Přeji Vám krásné léto plné super zážitků s přáteli a rodinou :)
    Email: m.n.padarov@seznam.cz
    Míša

    OdpovědětVymazat
  196. Ahoj,
    v létě čtu hlavně mrazivé detektivky(teď Syn od Jo Nesbo) a jako po celý rok fantasy, např. Cesta králů od B.Sandersona. :)
    Vyhrát bych chtěl balíček č.1.
    Sedlacr@centrum.cz
    Mějte se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  197. V létě většinou čtu oddychovou literaturu, nic složitého. Naopak přes podzim a zimu čtu hlavně thrillery, detektivky, horory a podobné žánry, na které v létě není taková ta správná atmosféra :) Tudíž v létě je mé oblíbené čtení všechno ostatní :D

    Balíček 1
    jaroslav.hracek@gmail.com

    OdpovědětVymazat