mikina - Woodies, kraťasy - Zoot, batoh - Woodies, boty - Sam Edelman
Určitě znáte takový ten klasický paparazzi snímek jakékoliv celebrity z letiště - nedbale stažené vlasy, stylový kufr, boty na podpatku a krok plný sebevědomí. Doufáme, že vám nezničíme naděje a představy, ale my tohle teda nezažíváme. Možná je to tím, že nám s tím stylovým zavazadlem chybí ještě jeden nabouchaný bodyguard (nosič kufrů) nebo jsme zkrátka jen lidi, nicméně při cestování se spíš se stylem snažíme vybalancovat praktičnost. Ať už letíme letadlem či jedeme autem, busem nebo vlakem, už jsme vychytaly pár tipů na to, jak vybrat ten nejvhodnější outfit na cestu a nebyly bychom to my, kdybychom se o ně nepodělily!

Batůžek je nutnost především pro delší cesty - knížka, notebook a kosmetická taštička se základní kosmetikou na dobu před příjezdem (na cestu jako takovu se většinou nelíčíme) se pronese. Mít možnost hodit si na záda batoh je super i proto, že máte tím pádem stále volné ruce - na podávání pasu, točení vlogu (chápu, ne všichni trpíme touhle uchylkou), a další manipulování s čímkoliv.
Mikina tě nejen zahřeje a bude pohodlná, ale taky si jejím oblečením ušetříš spoustu místa v kufru. Ze stejného důvodu na cestu většinou obouváme ty nejméně skladné boty, co s sebou vezeme. Kotníkové, tenisky, zkrátka to, co by jinak zabralo polovinu kufru!
Kombinace mikči a kotníkových botiček vypadá skvěle s džínovými kraťásky. Obleč ty, ve kterých pohodlně přežiješ pár hodin v jedné sedačce a stylový a praktický outfit je na světě.

šaty - Zoot, šátek - Zoot, hodinky - Woodies, kabelka - Baggu, obal na pas - Kate Spade
Maxi šaty jsou pro mě poslední dobou nejpohodlnější variantou na cestování - bavlněné a jednoduché nikde netlačí, takže v nich vydržím pohodlně sedět celou dobu a jejich délka zaručuje jistotu v tom, že si nemusím hlídat nic omylem vykukujícího a můžu tak usnout i v těch nejpodivnějších polohách (při noční cestě třeba autobusem se člověk až diví, co všechno lidské tělo dokáže). Nejoblíběnějším doplňkem je pro mě veliká šála. Kolem krku nahradí polštář a rozložená zase deku!
Když necestuji s batůžkem, vyberu vždycky tu největší kabelku, protože zkrátka vždycky pobalím tisíce věcí i když jsou to maličkosti jako teplé ponožky, vlhčené ubrousky nebo cool obal na pas.
Na co se snažím nezapomenout jsou hodinky. Kontroluji čas odjezdu a příjezdu a když se mění časové pásmo, hnedka si měním čas na hodinkách - lépe se potom adaptuji na nový čas na místě.


kalhoty - Zoot, cardigan - Lindex, bunda - Zoot, podprsenka - Lindex, boty - Woodies
Bunda vždycky v kufru zabírá největší prostor, ale i když jsem zrovna na cestě do tepla, ráda si nějaký takový teplejší kousek přibalím. Většinou si ho proto beru na sebe. Konkrétně třeba s křivákem ráda nosím delší svetřík - nejen že dodává outfitu zajímavou siluetu, ale také je pohodlný a dá se do něj pořádně zabalit (a hezky vlaje při chůzi!). Když oblékám na cestu džíny, vždy jen nějaké volnější jako jsou třeba boyfriendy nebo lacláče. Tento ležérní outfit bych doplnila klasickými teniskami, ve kterých se pohodlně chodí a budou se na dovolené hodit k různým outfitům.
I když je to na první pohled banalita, nezapomínej si dát pozor i na spodní prádlo, které ten den oblékáš. Pohodlnost nadevše, tak volím většinou měkkou podprsenku beze švů a kostic a nejraději takovou, která se jako třeba sportovní podprsenka obléká přes hlavu, tedy nemá na zádech zapínání. Nebude tě tlačit při opírání se v sedačce.

Jak se na cestování nejraději oblékáte vy? Šťastnou cestu!

20 komentářů

  1. Ja se chystam zrovna zitra rano na tyden do Litvy, tak se mi rady hodi! :) Nejvic se mi libi look s krivakem. Ja si vzdy beru taky nejobjemnejsi oblečení, nejlip v několika vrstvach. Snadno to svleknu a mista v kufru neni nikdy dost,zvlast kdyz cestuju jen s kabinovym zavazadlem. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Všetky outfity vyzerajú skvelo a veľmi pohodlne, čo je veľmi dôležité pri cestovaní :) Super!
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Já si většinou vybírám hlavně něco pohodlného, ale i tak hezkého a stylového. No a taky na cesty hrozně ráda nosím klobouk, který mě nejen ochrání před sluncem, ale taky zamaskuje zničený účes z cesty :)

    www.tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy! :) Já vždy volím něco pohodlného, něco, v čem se budu cítit dobře :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Super clanek a skvele tip! Jo a mimochodem skvely uvod, asi vsichni by jsme tak chteli pri cestovani vypadat, nemam pravdu? No, ale myslim ze prakticnost a pohodlnost je v tomhle pripade na prvnim miste! Jinak skvely vyber outfitu a strasne se mi libi ten obal na pas!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  6. Bezva článek! :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ten třetí se mi líbí asi nejvíce! :))

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý článek, tyhle typy jsou super a určitě je někdy využiju :)

    OdpovědětVymazat
  9. Za mě bych si oblékla tu poslední variantu, mám moc ráda křivák. Nosím ho hodně často a hlavně snad ke všemu a je pravda, že když ho dám na sebe, nepomačká se ani nezabere místo v kufru :)
    Díky za tipy ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Skvelé tipy! O pár dní sa chystám na dovolenku takže ďakujem! ♥♥
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  11. Na cestování určitě botasky, mikinu nebo cardigan, nepromokavou bundu (koženková pro mě není úplně praktická, skladnější je nějaká ta parka). A hlavně šátek, když se třeba ochladí, ten musím mít do každého počasí.

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za skvělé tipy! ❤️

    OdpovědětVymazat
  13. Ty šaty!To je bomba :) skvělý vkus dámy :)

    OdpovědětVymazat
  14. Holky, Nikča je v tomhle videu na 47 sekundě! https://www.youtube.com/watch?v=RuCt2q2BK2g :D Jen mi přišlo zajímavé, že americký youtuber narazí na fotku češky, říkala jsem si, že by to možná bylo zajímavé vědět, kde všude vám lítají fotky :)

    OdpovědětVymazat
  15. Pěkný článek! Také mám ráda pohodlnost:) Vybrala bych si ten poslední outfit.
    http://marypages.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělé tipy. Doufám, že je brzy využiju.

    http://theheartissue.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Já se nejraději oblékám taky pohodlně. Skvělý článek a tipy. Nejvíce se mi líbí první a poslední outfit.

    https://annadela1.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. V botách jako na prvním obrázku už šest let jezdím na koních :D

    OdpovědětVymazat
  19. Fabulous choice of outfit, definitely a must have for young ladies like you. My students writes papers for money to be able to save and buy some of the stuff that you post on your blog.

    OdpovědětVymazat
  20. My jsme letos s přítelem letěli poprvé letadlem, takže jsem nám musela koupit cestovní kufry . Vybrala jsem co největší šlo, aby se mi tam vešlo všechno, co na dovolené nutně potřebuji a ještě mi muselo zbýt místo na nakoupené suvenýry.

    OdpovědětVymazat